فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت انتظامی - سال پانزدهم شماره 2 (تابستان 1399)

نشریه پژوهش های مدیریت انتظامی
سال پانزدهم شماره 2 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اختر خوش نواز، غلامرضا معمارزاده طهران*، سید مهدی الوانی، ناصر حمیدی صفحات 191-212
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی متغیرهای تشکیل دهنده جانشین های رهبری در ستاد فرماندهی انتظامی استان قزوین انجام شد. جانشین های رهبری لزوم رهبری را در بعضی از شرایط مورد تردید و پرسش قرار داده است؛ به گونه ای که پاره ای از شرایط نظیر ویژگی های شغلی، فردی و سازمانی می تواند به عنوان جانشینی برای رهبری سازمان محسوب شوند و انجام وظیفه رهبری مدیر را غیر ضروری سازند.

    روش

    روش پژوهش از نظر ماهیت داده ها، آمیخته و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه بخش کیفی، شامل متون و همچنین 10 نفر از خبرگان دانشگاهی در حوزه مدیریت منابع انسانی است که از نظرات آن ها برای شناسایی انواع جانشین های رهبری، استفاده شد. جامعه آماری بخش کمی نیز شامل مدیران ارشد ستاد فرماندهی انتظامی استان قزوین و نمونه آماری آن مشتمل بر 7 نفر از مدیران ارشد نیروی انتظامی است که به شیوه نمونه گیری قضاوتی انتخاب شدند. همچنین در این پژوهش، گردآوری داده ها از طریق توزیع پرسشنامه، انجام شد. روش تجزیه و تحلیل، در بخش کیفی، روش تحلیل تم بود و برای رتبه بندی داده ها از روش سلسله مراتبی میخاییلوف استفاده شد. روایی پرسشنامه از طریق روایی صوری و محتوایی تایید و پایایی آن نیز، از طریق محاسبه نرخ ناسازگاری بررسی شد.

    یافته ها 

    انجام این پژوهش، ضمن شناسایی انواع جانشین های رهبری در نیروی انتظامی، نشان داد که نیروی انتظامی با داشتن چه اولویتی از متغیرهای تشکیل دهنده مدل جانشین رهبری، از حضور و نقش هدایت کنندگی رهبر در سازمان خواهد کاست.

    نتایج

    اولویت بندی انواع جانشین های رهبری در نیروی انتظامی عبارت است از: ویژگی های ارزشی، ویژگی های سازمانی، ویژگی های شغلی و ویژگی های فردی

    کلیدواژگان: جانشین های رهبری، ویژگی فردی، ویژگی شغلی، ویژگی سازمانی، ویژگی ارزشی
  • یاسر قاسمی نژاد*، منصور صادقی مال امیری، حمید مرتضی نیا صفحات 213-236
    زمینه و هدف

    هدف اصلی این پژوهش، ارایه مدل نوآوری برای معاونت طرح ریزی و برنامه ریزی در یک سازمان به صورت سیستمی در سطوح فردی، گروهی، سازمانی و محیطی است. برای دستیابی به این هدف، پژوهش های حوزه نوآوری، وضعیت موجود طرح ریزی و برنامه ریزی سازمان، بررسی و تحلیل شد.

    روش

    روش پژوهش حاضر از نظر رویکرد، ترکیبی (کیفی و کمی) است و از نظر هدف، کاربردی است. همچنین از نظر گردآوری داده ها از نوع توصیفی - پیمایشی است که به روش همبستگی و به طور خاص مبتنی بر تحلیل عاملی تاییدی و مدلسازی معادلات ساختاری است. در بخش کیفی، از مصاحبه نیمه ساختاریافته با 6 نفر از خبرگان تخصصی برای بومی سازی مدل مفهومی پژوهش استفاده شد. در بخش کمی، جامعه آماری، کارکنان طرح ریزی و برنامه ریزی یک سازمان بودند که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. درنهایت 250 پرسشنامه بسته پاسخ، در بخش های مختلف طرح ریزی و برنامه ریزی سازمان با در نظر گرفتن روش اختصاص متناسب، توزیع شد. برای انجام تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای اس. پی. اس. اس و لیزرل استفاده شد. مقدار آلفای کرونباخ پرسشنامه، 951/0 به دست آمد.

    یافته ها

    مدل نهایی پژوهش، متشکل از 5 عامل، 18 مولفه و 116 شاخص، دسته بندی و اولویت بندی شد. نتایج بررسی ساختاری در مدل نهایی نشان می دهد که عامل فردی (کارکنان) به صورت مستقیم و عوامل محیطی، سازمانی و گروهی به صورت غیرمستقیم بر نوآوری موثر هستند.

    نتایج

    نتایج الگوی اندازه ‎گیری نشان می دهد، تمام فرضیه های این الگو تایید شده و هرکدام از متغیرها به طور معناداری عوامل مربوطه را می سنجند. می توان نتیجه گرفت که مدل ارایه شده با ویژگی های طرح ریزی و برنامه ریزی سازمان سازگار بوده و الگوی قابل اتکایی خواهد بود.

    کلیدواژگان: نوآوری، عوامل موثر بر نوآوری، طرح ریزی، برنامه ریزی، سازمان نظامی
  • لطفعلی بختیاری، فریبا شایگان* صفحات 237-254
    زمینه و هدف

    بخشی از رسالت دانشگاه علوم انتظامی امین، آموزش رفتارهای حرفه ای به دانشجویان پلیس و نهادینه کردن این رفتارها در آنها است. اگرچه عوامل زیادی در امر نهادینه کردن این رفتارها دخیل هستند ولی نقش فرماندهان صف به دلیل ارتباط زیاد و تنگاتنگ با دانشجویان بسیار قابل توجه است؛ بر این اساس پژوهش حاضر به بررسی نقش فرماندهان صف در نهادینه شدن رفتارهای حرفه ای پلیسی در دانشجویان پرداخت.

    روش

    این پژوهش با استفاده از روش کیفی از نوع مطالعه موردی ژرفانگر و با مطالعه الگوی رفتاری 12 نفر از دانشجویان نمونه اجرا شد. با دانشجویانی که به روش نمونه گیری غیراحتمالی قضاوتی و با نظر فرماندهان صف انتخاب شده بودند، مصاحبه شد و داده ها به روش تحلیل محتوای جهت دار، تحلیل شد. برای بالابردن اعتبار و پایایی پژوهش به استفاده از روش های مختلف از جمله تدوین چارچوب نظری و استفاده از منابع متعدد و مرتبط توجه زیادی شد. همچنین امکان دسترسی به مجموعه یادداشت ها و مصاحبه های ضبط شده برای بررسی دوباره و در صورت لزوم تحلیل مجدد آنها وجود دارد.

    یافته ها

    براساس داده های حاصل از مصاحبه ها، ویژگی های فرمانده صف شامل صداقت، سعه صدر، حسن خلق، آراستگی ظاهری، حفظ کرامت و شخصیت دانشجو، عادل بودن، همراهی با دانشجو و عامل بودن مربی به آنچه می گوید، از نظر دانشجویان در نهادینه شدن آنچه می آموزند نقش دارد.

    نتایج

    فرماندهان باید خود عامل به آنچه می گویند باشند و قبل از آنکه رفتاری از دانشجویان بخواهند خودشان به آن عمل کنند و همچنین در تمام اموری که خواهان نهادینه شدن آن در دانشجویان هستند همراه آنها باشند، زیرا آنها فرمانده را الگوی خود می دانند.

    کلیدواژگان: نهادینه سازی رفتار، رفتارهای حرفه ای، دانشگاه علوم انتظامی امین، فرمانده صف
  • رضا سپهوند، محمدحسین آزادی*، محمدامین آئینی صفحات 255-276
    زمینه و هدف

    فرماندهان ارشد نیروی انتظامی با بهره گیری از سرمایه مسیر شغلی خود به جایگاه مدیریت ارشدی ارتقاء یافته اند و با بهره گیری از این سرمایه به بهبود عملکرد سازمانی کمک خواهند کرد. بنابراین هدف پژوهش حاضر، شناسایی و اولویت بندی مولفه های موثر بر انباشت سرمایه مسیر شغلی فرماندهان و مدیران ارشد نیروی انتظامی است.

    روش

    پژوهش حاضر ازنظر روش آمیخته و برمبنای پژوهش های کیفی و کمی و از نوع پژوهش های قیاسی استقرایی است. این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر نحوه گردآوری داده ها اکتشافی است. جامعه آماری پژوهش، خبرگانی شامل 11 نفر از فرماندهان ارشد انتظامی استان فارس هستند که براساس اصل کفایت نظری و بااستفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. مبنای انتخاب نمونه، اشرافیت اطلاعاتی و طی کردن مسیر شغلی فرماندهان ارشد در نیروی انتظامی بود. در مرحله کمی، ابزار گردآوری داده ها مصاحبه است که روایی و پایایی آن با استفاده از روایی محتوای نسبی و آلفای کرونباخ تایید شد. در بخش کیفی، داده های پژوهش با استفاده از روش کدگذاری تحلیل شد. در مرحله کمی نیز ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است و داده ها با بهره گیری از روش مدل سازی ساختاری تفسیری تحلیل شد.

    یافته ها

    81 مولفه موثر بر سرمایه مسیر شغلی در قالب 7 بعد حمایت، ارتباطات، تلاش فردی، نظام ساختاری، توانایی های فردی، مهارت های شناختی و شایستگی ها شناسایی شدند.

    نتایج

    نتایج پژوهش در قالب الگوی انباشت سرمایه مسیر شغلی نشان می دهد «ارتباطات» و «توانایی های فردی» و «شایستگی» در سطح 1، ابعاد «تلاش فردی» و «نظام ساختاری» و «مهارت های شناختی» در سطح 2 و بعد «حمایت» در سطح 3 از الگو قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: مسیر شغلی، مدل سازی ساختاری تفسیری، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، سرمایه مسیر شغلی، نیروی انسانی
  • مهدی رحیمی، هادی رزقی شیرسوار*، علی اکبر فرهنگی، نادر محقق صفحات 277-296
    زمینه و هدف

    مدیریت دانش یکی از عوامل اثرگذار در چابکی و اثربخشی عملکرد اداره فرهنگی و تربیتی زندان های استان تهران به شمار آمده و توسعه آن می تواند سبب بهبود عملکرد حوزه اصلاح و تربیت و کاهش رفتارهای پرخطر در بین زندانیان و خانواده های آنان شود. از این رو باتوجه به اهمیت مدیریت دانش، هدف اصلی پژوهش حاضر ارایه مدل کمی مدیریت دانش در اداره امور فرهنگی و تربیتی زندان های استان تهران است.

    روش

    پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش 271 نفر از کارکنان و مدیران امور فرهنگی زندان های استان تهران بودند که برمبنای جدول مورگان 160 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه 21 گویه ای محقق ساخته است. محاسبه پایایی ابزار پژوهش، پرسشنامه بین نمونه 25 نفری توزیع شد و میزان آلفای کرونباخ در پرسشنامه 79/0 به دست آمد. برای تحلیل داده ها از روش معادلات ساختاری و تکنیک دیمتل استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های حاصل از اجرای آزمون معادلات ساختاری نشان داد که مدل احصاء شده از برازش مناسب برخوردار بوده و بالاترین رتبه مربوط به مولفه شفافیت است و مولفه های شبکه خبرگان، سهولت دسترسی و فرایندهای ارزیابی دانش در رتبه های دوم تا چهارم قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج پژوهش نشان داد، مولفه های سهولت دسترسی، شفافیت و اعتماد ازنظر تاثیرگذاری در رده مولفه های اصلی تاثیرگذار بر مدیریت دانش و مولفه های شبکه خبرگان، پاداش و راهبرد در رده مولفه های اصلی تاثیرپذیر از مدیریت دانش قرار دارند. بنابراین با ارتقاء و بهبود مولفه های تاثیرگذار می توان درنهایت موجب اعتلاء مدیریت دانش و بهبود جریان دانش در اداره امور فرهنگی زندان های استان تهران می شود.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، مدل مدیریت دانش، زندان، امور فرهنگی و تربیتی زندان، استان تهران
  • نوذر امین صارمی*، علی دیانی صفحات 297-316
    زمینه و هدف

    پلیس جامعه محور نوعی الگوی پلیسی است که به دنبال ارتقای روابط بین پلیس و محله در ریشه کنی جرم و ناامنی و ازطریق انجام طرح های انتظامی محله ای است. منطقه شهر ری با داشتن چندین امامزاده به ویژه وجود حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (س)، وجود شخصیت های مذهبی، سیاسی، اماکن تاریخی و دارابودن فعالیت های بزرگ صنعتی، کشاورزی، دامپروری و توریستی، از نظر امنیتی انتظامی، حساسیت خاصی دارد با توجه به اجرایی شدن طرح انتظامی امنیت محله محور در تهران بزرگ، این پژوهش، با هدف شناسایی فرایندهای مدیریتی اجرای این طرح در شهر ری انجام شد.

    روش

    این پژوهش از نظر نوع کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- تحلیلی است که به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری شامل مدیران فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، فرماندهان ناحیه بسیج، شهرداری و روسای شورایاری های محلات شهرری هستند که تعدادشان برابر 78 نفر بوده و با استفاده از جدول مورگان حجم 65 نفر برآورد شد و به صورت تصادفی طبقه ای نمونه گیری انجام شد. داده‎ها توسط آزمون تی تک نمونه ای و آزمون های معادلات ساختاری تحلیل شدند.

    یافته ها

    آزمون معادلات ساختاری نشان داد مولفه های برنامه ریزی، سازماندهی، تامین منابع و امکانات، هماهنگی، نظارت و کنترل، فرایندهای مدیریتی اجرای طرح انتظامی امنیت محله محور را تبیین می کنند.

    نتایج

    براساس نتایج پژوهش، فراهم کردن منابع و امکانات، بیش ترین سهم در فرایندهای مدیریتی اجرای طرح انتظامی امنیت محله محور را به خود اختصاص داده اند که با نتایج پژوهش های مشابه همسو است.

    کلیدواژگان: فرایندهای مدیریتی، پلیس جامعه محور، پلیس محله محور، سازماندهی، نظارت و کنترل
  • امیرمحمد فکور ثقیه*، وحیده بافندگان امروزی صفحات 317-338
    زمینه و هدف

    ارگونومی یا مهندسی عوامل انسانی، با هدف افزایش بهره وری و با توجه به اهمیت سلامتی و ایمنی انسان در محیط کار شکل گرفته است. هدف پژوهش حاضر آن است که عوامل ارگونومیک موثر بر رضایت شغلی کارکنان نیروی انتظامی، اولویت بندی شوند.

    روش

    پژوهش حاضر براساس هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی - تحلیلی است. تیم تصمیم را پانزده نفر از کارشناسان ناجا که آگاه به مسایل نیروی انسانی بوده با حداقل 20 سال سابقه کاری تشکیل می دهند و به روش گلوله برفی انتخاب شدند. در این پژوهش، ابتدا شاخص ها و راهکارهای استخراج شده از پیشینه و متون مربوطه، توسط خبرگان بازنگری شدند. در مرحله بعد و به منظور رتبه بندی و تعیین وزن شاخص ها و راهکارهای شناسایی شده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی استفاده شد. روایی پرسشنامه ها با استفاده از نظرات گروه خبره انجام شد. همچنین پایایی در پرسشنامه اولیه با محاسبه آلفای کرونباخ (92/0) و در پرسشنامه تحلیل سلسله مراتبی فازی با نرخ ناسازگاری کمتر از 1/0 تایید شد.

    یافته ها

    ابتدا با بررسی متون و ادبیات مرتبط، نوزده راهکار برای ارتقاء مهندسی عوامل انسانی شناسایی شد. سپس خبرگان شش راهکار تهیه وسایل حفاظت فردی، تهیه ابزار کار مناسب، بهبود نوبت کاری، کنترل فشار های کاری، تهیه لباس فرم و پوتین و ایجاد وضعیت مناسب بدن در هنگام کار را به عنوان مهمترین راهکار انتخاب کردند. همچنین با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی وزن بهبود نوبت کاری (35/0)، تهیه لباس فرم و پوتین (22/0)، تهیه ابزار کار مناسب (17/0) و ایجاد وضعیت مناسب بدن در هنگام کار (1/0) به دست آمد.

    نتایج

    به دلیل محدودیت های اجرایی، مالی و زمانی، ناجا می تواند برای پیاده سازی اصول مهندسی عوامل انسانی با هدف افزایش رضایت شغلی کارکنان خود، به ترتیب بر بهبود نوبت کاری، تهیه لباس فرم و پوتین مناسب و تهیه ابزار و تجهیزات کار مناسب به عنوان عواملی که دارای اهمیت بیشتری هستند، تمرکز کند.

    کلیدواژگان: مهندسی عوامل انسانی، رضایت شغلی، نیروی انتظامی، تحلیل سلسه مراتبی فازی
|
  • Akhtar Khosh Navaz, Gholamreza Memarzadeh Tehran *, Seyed Mahdi Alvani, Naser Hamidi Pages 191-212
    Background and Objective

    The present study was conducted with the aim of identifying and prioritizing the variables forming the successors of leadership in the headquarters of the Disciplinary Command of Qazvin Province. Leadership successors have questioned the need for leadership; in such a way that some of the conditions such as job, individual and organizational characteristics can be considered as a successor to the leadership of the organization and make it impossible for the manager to lead the task.  

    Method

    The research method is mixed in terms of data nature and applied in terms of purpose. The population of the study includes texts, as well as 10 academic experts in the field of human resource management, whose opinions were used to identify the types of leadership successors. The statistical population of the quantitative section also includes senior managers of the Qazvin Police Headquarters and its statistical sample consists of 7 senior managers of the police force who were selected by judicial sampling method. Also in this study, data collection was performed by distributing a questionnaire. The qualitative analysis method was the thematic analysis method and Mikhailov's hierarchical method was used to rank the data. The validity of the questionnaire was verified through formal and content validity and its reliability was assessed by calculating the discrepancy rate.

    Results and Conclusion

    This study, while identifying the types of leadership successors in the police force, showed that by prioritizing the variables that make up the leadership model, the police force will reduce the presence and role of leadership in the organization. Prioritization of these factors includes: value characteristics, organizational characteristics, job characteristics and individual characteristics.

    Keywords: Leadership Deputies, Individual Characteristics, Job characteristics, Organizational characteristics, Value Characteristics
  • Yaser Ghn *, Mansour Sadeghi Malamiri, Hamid Mortez Nia Pages 213-236
    Background and Aim

    The main purpose of this research is to provide an innovation model for the Deputy of Planning in an organization as a system at the individual, group, organizational and environmental levels. To achieve this goal, research in the field of innovation, the current state of planning and organization planning was reviewed and analyzed.

    Method

    The present research utilized a mixed method (qualitative and quantitative) in terms of approach and is applied in terms of purpose. It is also descriptive-survey in terms of data collection, which is based on correlation method and specifically based on confirmatory factor analysis and modeling of structural equations. In the qualitative section, a semi-constructed interview with 6 specialized experts was used to localize the conceptual model of the research. In the quantitative section, the statistical population was the staff of planning organization that was selected by stratified sampling method. Finally, 250 closed-ended questionnaires were distributed in different sections of the planning organization, taking into account the appropriate allocation method. To perform data analysis of S software. P. L. S and laser were used. The Cronbach's alpha value of the questionnaire was 0.951.

    Results

    The final research model consisted of 5 factors, 18 components and 116 indicators, classification and prioritization. The results of the structural study in the final model show that the individual factor (employees) directly and the environmental, organizational and group factors indirectly affect innovation.

    Conclusion

    The results of the measurement model show that all the hypotheses of this model have been confirmed and each of the variables significantly measures the relevant factors. It can be concluded that the proposed model is compatible with the design and planning features of the organization and will be a reliable model.

    Keywords: Innovation, Factors Affecting Innovation, Planning, Programing, Military Organization
  • Lotfali Bakhtiari, Fariba Shaygan * Pages 237-254
    Background and Aim

    Part of the mission of Amin University of Law Enforcement Sciences is to teach professional behaviors to police students and to institutionalize these behaviors in them. Although many factors are involved in institutionalizing these behaviors, the role of queue commanders is very significant due to the close and close relationship with students. Therefore, the present study examined the role of queue commanders in institutionalizing professional police behaviors in students.

    Methodology

    This research was performed using a qualitative method of in-depth case study, which was performed by studying "behavioral pattern of 12 people" from sample students. Students who were judged by non-probabilistic sampling method and selected by queue commanders were interviewed, and the results of the interview were analyzed using directional content analysis. To increase the credibility and reliability of the research, great attention was paid to the use of various methods, including great care in formulating the theoretical framework and the use of multiple and related sources. It is also possible to access a collection of recorded notes and interviews for review by critics and, if necessary, re-analyzed by others.

    Results

    From the interviews, 9 indicators were extracted for the commanders of the queue, which include the personal characteristics of the instructor (commander) such as honesty, generosity, good character and appearance, maintaining the dignity and personality of the student, being fair, accompanying the student and being the agent of the instructor. What it says is that students are involved in institutionalizing what they are learning.

    Conclusion

    Commanders must be the agents of what they say and act on it before asking students to do it themselves, as well as all the things they want to institutionalize in students because they see the commander as their role model.Keywords: Institutionalizing Behavior, Professional Behavior, Amin University of Law Enforcement Sciences, Student, Police, Line Commander

    Keywords: Institutionalizing Behavior, Amin University of Law Enforcement Sciences, Student, Police, Line Commander, Qualitative Research Method
  • Reza Sepahvand, MohammadHossein Azadi *, MohammadAmin Aeeni Pages 255-276
    Background and Objective

    Commanders and senior managers of the police force have improved the position of senior management by using the capital of their career path, and by using this capital, they will help to improve the organizational performance. Therefore, the aim of this study is to identify and prioritize the components affecting the accumulation of capital in the career path of commanders and senior managers of law enforcement and its development.

    Methods

    The present research is an exploratory and interpretive study with a developmental and applied purpose. The research experts are 11 commanders and senior police officers, all of whom have worked in the police force and have the necessary experience and knowledge. The research community is staffed by the Fars Province Disciplinary Command. For research method; interpretive structural modeling was used with a qualitative / quantitative approach. In the qualitative stage, the interviews with the experts took place until the theoretical saturation stage, then the final dimensions and components were extracted using a questionnaire and re-survey; in a small step, the finalized components of the questionnaire were given to the experts to prioritize, and then modeling was performed using the interpretive structural technique.

    Results

    81 components affecting the capital of the career path were identified in the form of 7 dimensions of support, communication, individual effort, structural system, individual abilities, cognitive skills and competencies.

    Conclusion

    After analyzing and analyzing the data, the dimensions of "communication" and "individual abilities" and "competence" at level 1, the dimensions of "individual effort" and "structural system" and "cognitive skills" at level 2 and then "support" at level 3. The model was designed accordingly.

    Keywords: Career path, Interpretive Structural Modeling, Law Enforcement Force of the Islamic Republic of Iran, Career Path Capital, manpower
  • Mehdi Rahimi, Hadi Rezghi Shirsavar *, AliAkbar Farhangi, Nader Mohagegh Pages 277-296
    Background and Aim

    Knowledge management is one of the effective factors in the agility and effectiveness of the performance of the Cultural and Educational Department of Tehran Prisons and its development can improve the performance of the field of correction and education and reduce high-risk behaviors among prisoners and their families. Therefore, considering the importance of knowledge management, the main purpose of this study is to present a quantitative model of knowledge management in the Department of Cultural and Educational Affairs of Tehran Prisons.

    Method

    The present study is descriptive-survey in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data collection. The statistical population of the study was 271 employees and managers of cultural affairs of prisons in Tehran province, and based on Morgan's table, 160 people were selected by simple random sampling method. The data collection tool is a 21-item researcher-made questionnaire. To calculate the reliability of the research instrument, the questionnaire was distributed among 25 samples and Cronbach's alpha was 0.79 in the questionnaire. Structural equations and the Dimitel technique have been used to analyze the data.

    Results

    The findings of the structural equation test showed that the enumerated model was well-suited and had the highest transparency component, and the components of the expert network, ease of access, and knowledge evaluation processes were ranked second to fourth.

    Conclusion

    The results showed that the components of ease of access, transparency and trust are among the main components affecting knowledge management and the components of the network of experts, reward and strategy in the category of the main components affected by knowledge management. Therefore, by upgrading and improving the effective components, it can ultimately improve knowledge management and improve the flow of knowledge in the Office of Cultural Affairs of Tehran Province Prisons.

    Keywords: knowledge management, Knowledge Management Model, Prison, Prison Cultural, Educational Affairs, Tehran province
  • Nozar Amin Saremi *, Ali Dayani Pages 297-316
    Background and Aim

    Community-centered policing is a kind of police model that seeks to improve the relationship between the police and the neighborhood in rooting out crime and insecurity and by conducting neighborhood disciplinary plans. The city of Shahr-e Rey, with its several shrines, especially the holy shrine of Hazrat Abdolazim Hassani (PBUH), the presence of religious and political figures, historical sites and having large industrial, agricultural, livestock and tourist activities, has a special sensitivity in terms of security. The security disciplinary plan of Mohamour neighborhood in Greater Tehran, this research was carried out with the aim of identifying the management processes of the implementation of this plan in the city of Rey.

    Method

    This research is applied and descriptive-analytical in terms of application and nature which was conducted via a survey method. The statistical population includes the managers of the Greater Tehran Police Command, the commanders of the Basij district, the municipality and the heads of the city councils, whose number was 78, and Morgan's table was estimated at 65, and the sampling class was randomly assigned. Data were analyzed by sample T-test and structural equation tests.

    Results

    The structural equation test showed that the components of planning, organizing, providing resources and facilities, coordination, monitoring and control, managerial processes explain the implementation of the security plan of the neighborhood.

    Conclusion

    Based on the research results, providing resources and facilities, the largest share in the management processes of the implementation of the security plan has been assigned to the security of the neighborhood, which is consistent with the results of similar research.

    Keywords: Management processes, community-based police, Neighborhood Police, organization, monitoring, control
  • Amirmohammad Fakoor Saghih *, Vahideh Bafandegan Emroozi Pages 317-338
    Background and Objective

    Ergonomics or engineering of human factors has been formed with the aim of increasing productivity and considering the importance of human health and safety in the workplace. The aim of the present study is to prioritize ergonomic factors affecting job satisfaction of law enforcement personnel.

    Method

    The present study is applied and descriptive-analytical research. The decision-making team consists of 15 NAJA experts who are aware of human resources issues with at least 20 years of work experience and were selected by snowball method. In this study, the indicators and strategies extracted from the relevant background and texts were first reviewed by experts. In the next step, in order to rank and determine the weight of the identified indicators and strategies, fuzzy sequential analysis method was used. The questionnaires were validated using the opinions of an expert group. Also, reliability was confirmed in the initial questionnaire by calculating Cronbach's alpha (0.92) and in the fuzzy serial chain analysis questionnaire with incompatibility rate less than 0.1.

    Results

    First, by examining related texts and literature, nineteen strategies for promoting human factor engineering were identified. The experts then selected the six most important strategies for providing personal protective equipment, providing the right work tools, improving work shifts, controlling work pressures, providing uniforms and boots, and creating the right posture at work as the most important strategies.

    Conclusion

    Due to administrative, financial and time constraints, NAJA can implement the principles of human factor engineering with the aim of increasing the job satisfaction of its employees, thus improving the work shift, providing appropriate uniforms and shoes and providing appropriate tools and equipment as a job.

    Keywords: Human Factor engineering, Job satisfaction, police force, Fuzzy Strategic Analysis