فهرست مطالب

طب انتظامی - سال نهم شماره 3 (پیاپی 34، تابستان 1399)

نشریه طب انتظامی
سال نهم شماره 3 (پیاپی 34، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا جلالی فراهانی، سید رضا حسینی ذیجود* صفحات 127-128
  • احمد قوچانی خراسانی* صفحات 129-134
    مقدمه

    گزارش هایی مبنی بر ارتباط سوء مصرف مت آمفتامین یا وابستگی به آن و دایسکسیون آیورت وجود دارد. دایسکسیون حاد آیورت یک بیماری غیرشایع است که در صورت تاخیر در درمان یا عدم تشخیص آن، می تواند باعث مرگ و میر شود. مت آمفتامین یک آمین سمپاتومیمیتیک است که ارگان های مختلفی را می تواند تحت تاثیر قرار دهد. درگیری های قلبی و عروقی دومین علت شایع مرگ در سوء مصرف کنندگان مت آمفتامین است.

    معرفی مورد

    بیمار آقای 51ساله به دنبال مصرف شیشه (مت آمفتامین) با درد قفسه سینه ساعت هشت شب خرداد 1398 به اورژانس یکی از بیمارستان های تهران مراجعه کرد. بیمار با احتمال سندرم حاد کرونر به بخش حاد اورژانس ارجاع داده شد. بیمار سابقه مصرف 20ساله شیشه و فشارخون داشت. برای کنترل فشار خون از لوزارتان استفاده می کرد. در معاینه، فشار خون 160/90 میلی متر جیوه، ضربان قلب 90 ضربه در دقیقه، تعداد تنفس 17 مرتبه در دقیقه و دمای 37.2 درجه سانتی گراد بود. کاهش پالس در شریان فمورال چپ، پوپلیتال و دورسالیس پدیس در معاینه مشهود بود. در نوار قلب تنها یافته تاکی کاردی سینوسی بود. دی دایمر 10000 بود. آزمایش ادرار برای مت آمفتامین مثبت گزارش شد. دایسکسیون آیورت تیپ آ پس از انجام سی تی آنژیوگرافی اورژانس گزارش گردید. عمل اورژانس جراحی قلب انجام شد و بیمار پس از گذشت دوهفته، با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص گردید.

    بحث

    گزارش این بیمار اهمیت شرح حال و معاینه دقیق را نشان داد. عدم توجه به کاهش پالس شریان اندام تحتانی و شرح حال فشار خون و مصرف مزمن مت آمفتامین می توانست منجر به عدم تشخیص صحیح و درنهایت مرگ بیمار شود.

    کلیدواژگان: دایسکسیون آئورت، مت آمفتامین، سوء مصرف، سندرم حاد کرونر، درد قفسه سینه، تشخیص
  • محمد ترکاشوند مرادآبادی*، لیلا شرعیاتی وزیری صفحات 135-142
    اهداف

    مرگ ناشی از خشونت یا همان قتل به عنوان خط قرمز وضعیت سلامت اجتماعی است. هدف این پژوهش شناخت وضعیت جمعیت شناختی و پراکندگی جغرافیایی قتل در ایران در دوره زمانی 96-1390 بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه طولی و توصیفی با استفاده از تحلیل داده های ثانویه صورت گرفت. داده های کل مرگ ومیر ناشی از قتل طی سال های 1390 تا 1396 از سازمان ثبت احوال و بر اساس طبقه بندی بین المللی گروه علت مرگ (ICD10) استخراج شد. جمعیت هر استان جهت محاسبه میزان مرگ در جمعیت برگرفته از سرشماری عمومی نفوس و مسکن در دو سال 1390 و 1395 بود. تمامی داده ها به تفکیک جنس، سن، فصل و استان بود. از شاخص استاندارد میزان جهت مقایسه پراکندگی جغرافیایی، از شاخص نسبت میزان جهت مقایسه جنسی، از شاخص تفاضل میزان جهت تحلیل تغییرات در طی زمان و از شاخص سال های عمر از دست رفته جهت تحلیل سنی و اثرات جمعیتی قتل استفاده شد.

    یافته ها

    در فاصله 7 ساله 1390 تا 1396 به طور متوسط سالانه 1360 مورد قتل در کشور ثبت شده بود. میزان قتل در طی دوره به ویژه برای زنان در حال کاهش بود، در سال 1395 میزان قتل در مردان 7/7 برابر زنان بود. به صورت فصلی به ترتیب کمترین و بیشترین میزان در زمستان و بهار و در ترکیب سنی و جنسی، بیشترین میزان قتل در مردان جوان بود.

    نتیجه گیری

    قتل در مردان جوان زنگ خطری برای سلامت اجتماعی و باعث سال های عمر از دست رفته در نیروی انسانی است. بالا بودن این میزان در استان های با سطح توسعه پایین و دارای خرده فرهنگ های قومی نیازمند برنامه های منطقه ای جهت کاهش این مسئله در کشور است. لازم است برنامه های ویژه ای برای پرکردن اوقات فراغت جوانان به ویژه در مناطق پرخطر اجرا شود.

    کلیدواژگان: مرگ، خشونت، قتل، سال های عمر از دست رفته
  • آیت الله فتحی* صفحات 143-148
    اهداف

    رفتارهای پرخطر رانندگی یکی از عوامل افزایش تصادفات و تلفات جاده ای است که هزینه های زیادی برای جامعه دارد و امنیت جامعه را به خطر می اندازد. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط مولفه های سلامت روان با رفتارهای پرخطر رانندگی در میان رانندگان بین شهری جاده تبریز- اهر انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع همبستگی-پیش بین است که در میان تمامی رانندگان جاده تبریز-اهر که حداقل دو سال سابقه فعالیت رانندگی داشتند، در سال 1397 انجام شد. نمونه ای به حجم 100 نفر از میان 130 راننده بین شهری به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده پرسش نامه رفتار رانندگی منچستر با پایایی 96/0 و روایی 81/0 و پرسش نامه سلامت عمومی با پایایی 84/0 تا 92/0 و روایی 55/0 بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل رگرسیون چندگانه با روش همزمان در قالب نرم افزار SPSS 20 انجام شد.

    یافته ها

    مطالعه حاضر بر روی 100 نفر از رانندگان مرد با میانگین سنی 80/2±56/38 سال انجام شد. میانگین نمرات مولفه های سلامت روان و رفتارهای پرخطر در بین رانندگان در حد کمتر از متوسط بود و یافته ها نشان داد رابطه بین مولفه های نشانه های جسمانی، اضطراب، کارکرد اجتماعی و افسردگی با رفتارهای پرخطر رانندگی معنادار بود (05/0>p). مولفه های سلامت روانی قادر به پیش بینی رفتارهای پرخطر رانندگی بودند و این چهار شاخص با یکدیگر 7/69 درصد از واریانس شاخص رفتارهای پرخطر رانندگی را تبیین کردند.

    نتیجه گیری

    رفتارهای پرخطر رانندگی به وسیله علایم جسمانی، اضطراب، افسردگی و اختلال کارکرد اجتماعی قابل پیش بینی است.

    کلیدواژگان: سلامت روان، اضطراب، افسردگی، رفتار پرخطر، رانندگی
  • ژیلا داودی، سعید قماشی، محمدرضا تمنایی فر*، حسین علی زاده صفحات 149-156
    اهداف

    نشخوار خشم یک فرآیند شناختی تکرار شونده و یکی از نمودهای درونی هیجان خشم است که منجر به افزایش و تداوم خشم در افراد می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین تنظیم هیجان و ذهن آگاهی با نشخوار خشم مرتکبین به جرایم خشونت آمیز انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل تمامی زندانیان مرد سنین 18 تا 50 سال شهر اهواز در سال 1396 بود که مرتکب جرایم خشونت آمیز شده بودند (256 نفر) که از بین آ نها، 150 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه های ذهن آگاهی فرایبورگ، نظم جویی شناختی هیجان و نشخوار خشم بود. پس از صدور مجوزهای لازم و موافقت مسیولین زندان، اهداف پژوهش برای تمامی شرکت کنندگان ارایه شد و پرسش نامه ها توسط پرسنل زندان توزیع شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از ماتریس همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام در قالب نرم افزار SPSS 26 انجام شد.

    یافته ها

    دامنه سنی 150 مرد شرکت کننده در پژوهش که مرتکب جرایم خشونت آمیز شده بودند، از 18 تا بالاتر از 50 سال (میانگین 36 سال) بود. نتایج حاصل از ضریب همبستگی نشان داد که بین راهبردهای منفی تنظیم هیجان با ذهن آگاهی همبستگی منفی معنادار (0/05>p) و بین راهبردهای منفی تنظیم هیجان با نشخوار خشم همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت (0/01>p). همچنین راهبردهای مثبت تنظیم هیجان با ذهن آگاهی همبستگی مثبت و معنادار داشت (0/01>p). اگرچه بین راهبردهای مثبت تنظیم هیجان با نشخوار خشم رابطه منفی وجود داشت، اما این رابطه معنادار نبود. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که راهبردهای منفی تنظیم هیجان، می توانست نشخوار خشم را به طور معناداری پیش بینی کند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه اهمیت و ضرورت توجه به نشخوار خشم را به عنوان عاملی تاثیرگذار در خصوص جرایم خشونت آمیز نشان می دهد. شناسایی این سازه روان شناختی را می توان به عنوان گام مهمی در پیشگیری از جرایم خشونت آمیز در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: نشخوار خشم، تنظیم هیجان، ذهن آگاهی
  • ریحانه رضوی، علی عرب*، محمود شیرازی صفحات 157-164
    اهداف

    اعتیاد عامل ناامیدی، عدم برگشت به زندگی و یک معضل اجتماعی، فرهنگی و روان شناختی در زنان مصرف کننده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بخشایش مبتنی بر ذهن آگاهی بر امید به زندگی در معتادان متجاهر زن در شهرستان زاهدان بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل در مراکز اقامتی اجباری ترک شهرستان زاهدان در تابستان 1397 انجام شد. از بین این افراد، 30 زن معتاد متجاهر که شرایط ورود به مطالعه را داشتند به روش غیرتصادفی در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 15نفره کنترل و آزمایش قرار گرفتند. تمامی شرکت کنندگان در مرحله پیش آزمون، پرسش نامه امید به زندگی اشنایدر را تکمیل کردند. برای گروه آزمایش جلسات آموزش به مدت 6 جلسه 60دقیقه ای برگزار شد و به شیوه گروهی به مدت یک ماه تحت آموزش بخشایش مبتنی بر ذهن آگاهی قرار گرفتند. در این مطالعه به منظور بررسی اثربخشی درمان از تحلیل کواریانس یک راهه تحت قالب نرم افزار SPSS 24 استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین سنی 15 شرکت کننده گروه آزمایش و کنترل به ترتیب 3/8±3/33 و 3/9±0/34 سال بود. میانگین نمرات امید به زندگی گروه آزمایش، در پس آزمون (7.26±36.67) نسبت به پیش آزمون (8.60±30.20) افزایش معناداری یافته بود. این در حالی بود که در پیش آزمون (9.05±30.53) و پس آزمون (7.17±31.33) گروه کنترل تفاوت معناداری مشاهده نشد. بین میانگین امید به زندگی در گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود داشت (716/13=F؛ 001/0>p). با حذف تاثیر نمرات پیش آزمون بین میانگین تعدیل شده امید به زندگی بر حسب گروه، در مرحله پس آزمون تفاوت معناداری وجود داشت. میانگین ها پس از حذف اثر پیش آزمون در پس آزمون افزایش یافت و میانگین های تعدیل شده امید به زندگی برای گروه آزمایش و کنترل به ترتیب 77/33 و 22/31 شد که نشان دهنده اثر آموزش بخشایش مبتنی بر ذهن آگاهی بر امید به زندگی برای پیش آزمون بر حسب میانگین های تعدیل شده بود.

    نتیجه گیری

    آموزش بخشایش مبتنی بر ذهن آگاهی بر امید به زندگی در معتادان متجاهر زن می تواند تاثیر مثبت داشته باشد.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، بخشایش، امید به زندگی
  • مالک علیرضایی، قربان فتحی اقدم*، محمد قمری، سعیده بزازیان صفحات 165-172
    اهداف

    دشواری در تنظیم هیجان یکی از عوامل مهم در ایجاد تعارض زناشویی است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی واقعیت درمانی و طرح واره درمانی بر تنظیم هیجان در زنان دارای تعارض زناشویی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با پیگیری یک ماهه در میان تمام زنان دارای تعارض زناشویی که در زمستان 1397 به شورای حل اختلاف و مراکز مشاوره شهرستان ورامین مراجعه کردند، انجام شد. از میان تمامی مراجعان زن در بازه زمانی مورد نظر، 120 نفر انتخاب شدند. از میان شرکت کنندگان، 45 نفر با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل 15نفره قرار گرفتند. سپس پرسش نامه تنظیم هیجان Gratz و Roemer اجرا شد. اعضای گروه آزمایش اول و دوم به ترتیب دو ماه واقعیت درمانی و طرح واره درمانی را به صورت گروهی دریافت کردند. بر گروه کنترل هیچ نوع مداخله ای انجام نشد. بعد از اتمام دوره مداخلات درمانی، پس آزمون و پیگیری یک ماهه انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس آمیخته با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در نرم افزار SPSS 24 انجام شد.

    یافته ها

    میانگین تنظیم هیجان گروه واقعیت درمانی در پیش آزمون 05/2±07/126، گروه طرح واره درمانی 84/4±93/127 و گروه کنترل 56/3±13/128 بود. شاخص تنظیم هیجان زنان دارای تعارض زناشویی در گروه واقعیت درمانی (86/4±47/91) و طرح واره درمانی (43/12±47/90) در مقایسه با گروه کنترل (93/2±73/126)، در پس آزمون کاهش معنادار داشت (001/0=p). در مرحله پیگیری، اثر واقعیت درمانی و طرح واره درمانی بر تنظیم هیجان ماندگار بود (05/0>p). تاثیر واقعیت درمانی و طرح واره درمانی بر تنظیم هیجان در مراحل پس آزمون و پیگیری یکسان بود (05/0>p).

    نتیجه گیری

    رویکردهای واقعیت درمانی و طرح واره درمانی بر تنظیم هیجان زنان دارای تعارض زناشویی اثربخش است.

    کلیدواژگان: واقعیت درمانی، طرح واره درمانی، تنظیم هیجان، تعارض زناشویی
  • منصوره بهزادی نژاد*، مهدی زارع بهرام آبادی، سمیه رباط میلی صفحات 173-180
    اهداف

    در جوامع کنونی به علت تاکید بر ملاک های ظاهر بدنی به عنوان ملاک جذابیت و پذیرش اجتماعی، نارضایتی از تصویر بدنی به طور چشمگیری در جوانان افزایش یافته است. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش واسطه ای حمایت اجتماعی در رابطه بین سرمایه روان شناختی با تصویر بدن در دانشجویان نظامی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی-همبستگی در سال 98-1397 در میان تمامی دانشجویان مشغول به تحصیل در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه پلیس در شهر تهران انجام شد. با روش نمونه گیری در دسترس، 300 نمونه انتخاب و به پرسش نامه های حمایت اجتماعی، سرمایه روان شناختی و تصویر بدنی پاسخ دادند. داده های جمع آوری شده با روش های آمار توصیفی، ضریب همبستگی و تحلیل مسیر در قالب نرم افزار SPSS 25 تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در سرمایه روان شناختی مولفه خودکارآمدی، رابطه منفی و مولفه های امیدواری و خوش بینی رابطه مثبت و معناداری با ادراک حمایت اجتماعی از دوستان، خانواده و دیگران داشتند. همچنین، سرمایه روان شناختی و حمایت اجتماعی رابطه مثبت و معناداری با رضایت از تصویر بدنی در دانشجویان داشتند.

    نتیجه گیری

    سرمایه روان شناختی در دانشجویان نقش تعیین کننده ای در تصویر بدنی دارد. همچنین، حمایت اجتماعی بالا می تواند تاثیر مثبتی بر نگرش های افراد نسبت به خود داشته باشد.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، مدل سرمایه روان شناختی، تصویر بدن، دانشجو
|
  • Alireza Jalali Farahani, Seyed Reza Hosseini Zijoud* Pages 127-128
  • Ahmad Ghoochani Khorasani* Pages 129-134
    Background

    Previous case reports suggest a relationship between methamphetamine abuse/dependence and aortic dissection. Acute aortic dissection is an uncommon disorder which can have fatal results in the event of treatment delay or misdiagnosis. Methamphetamine is a sympathomimetic amine that affects multiple organ systems. Cardiovascular complications are the second most common cause of death in methamphetamine abusers.

    Case

    A 51-year-old man presented hospital in Tehran on May 2019 with chest pain following methamphetamine abuse. He was referred to the acute unit in the emergency department with suspicion of acute coronary syndrome. The patient has a 20 year history of methamphetamine abuse and hypertension. He had been prescribed losartan for hypertension. Upon examination, the patient’s blood pressure was 160/90 mmHg, pulse rate was 90 beats per minute, respiratory rate was 17 breaths per minute and his temperature was 37.2°C. A reduced pulse was observed in the left femoral, popliteal and dorsalis pedis arteries. His electrocardiogram revealed only sinus tachycardia without any changes. D-dimer was detected (10000 unit). Urine analysis was positive for methamphetamine. CT angiography was carried out and revealed an aortic dissection (Type A). An emergency heart operation was performed and the patient made a successful recovery.

    Discussion

    This case demonstrated the importance of conducting a thorough physical examination and establishing an accurate medical history. Failure to recognize the reduced leg pulse, or history of methamphetamine use or hypertension, could have led to a fatal misdiagnosis.

    Keywords: Aortic Dissection [https:, www.ncbi.nlm.nih.gov, mesh, 68000784], Methamphetamine [https:, 68008694], Abuse [https:, 68058545], Acute Coronary Syndrome [https:, 68054058]
  • Mohammad Torkashvand Moradabadi*, Leila Shareyati Vaziri Pages 135-142
    Aims

    Death due to violence (Homicide) is a heinous situation for social health. The purpose of the study was to identify the demographic characteristics and geographical distribution of homicide in Iran over the years 2011-2017.

    Materials & Methods

    This longitudinal and descriptive study was performed using secondary data analysis. The total mortality data for homicide resulting from the years 2011 to 2017 were extracted from the Civil Registration Organization and based on the international classification of the cause of death (ICD10). The population of each province to calculate the death rate in the population was taken from the general census of population and housing in both 2011 and 2016. All data were by gender, age, season and province. Using homicide death rate the geographic distribution was compared, and sex composition was compared by sex ratio of the rate, and difference of the rate for the changes over time, and [YLL] was used to analyze the age composition and impact of homicide on the population.

    Findings

    Between 2011 and 2017, an average of 1,360 murders was recorded annually in the country. The homicide rate was declining during the period, especially for women. In 2016, the homicide rate for men was 7.7 times that for women. Seasonally, the lowest and highest rates of homicide among young men were in winter and spring, respectively.

    Conclusion

    Death due to homicide in young men is a threat to social health and leads to years of lost life in the workforce. The high level in low-income provinces with ethnic subcultures requires regional programs to reduce this problem in the country. Special programs need to be implemented to fill young people's leisure time, especially in high-risk areas.

    Keywords: Death [https:, www.ncbi.nlm.nih.gov, mesh, 68003643], Violence [https:, 68014754], Homicide [https:, 68006708], Years of Life Lost [https:, 68008017]
  • Ayatollah Fathi* Pages 143-148
    Aims

    High-risk driving behaviors are of the factors that increase road accidents and casualties, which are very costly for the community and endanger the safety of the community. The aim of this study was to investigate the relationship between mental health components and high-risk driving behaviors among intercity drivers on the Tabriz-Ahar road, Iran.

    Materials & Methods

    This study is a correlation-predictive type that was conducted among all drivers of Tabriz-Ahar road who had at least two years of driving experience in 2018. A sample of 100 people from 130 intercity drivers was selected through available sampling method. Data collection tools were the Manchester Driving Behavior Questionnaire with a reliability of 0.96 and a validity of 0.81, and the General Health Questionnaire with a reliability of 0.84 to 0.92 and a validity of 0.55. Data analysis was performed using multiple regression analysis with simultaneous method in the form of SPSS 20 software.

    Findings

    The present study was performed on 100 male drivers with an average age of 38.56±2.80 years. The mean scores of mental health components and high-risk behaviors among drivers were below average, and the findings showed that the relationship between the components of physical symptoms, anxiety, social functioning and depression with high-risk driving behaviors was significant (p<0.05). Mental health components were able to predict high-risk driving behaviors, and these four indicators together explained 69.7% of the variance of the high-risk driving behavior index.

    Conclusion

    High-risk behaviors can be predicted by physical symptoms, anxiety, depression, and social dysfunction.

    Keywords: Mental Health [https:, www.ncbi.nlm.nih.gov, mesh, 68008603], Anxiety [https:, 68001007], Depression [https:, 68003863], Dangerous Behavior [https:, 68003617], Driving [htt
  • Zhila Davodi, Saeed Ghomashi, Mohammadreza Tamannaei Far*, Hossein Alizadeh Pages 149-156
    Aims

    Anger rumination is a recurring cognitive process and is one of the internal manifestations of anger that leads to increased and persistent anger in individuals. The aim of this study was to investigate the relationship between emotion regulation and mindfulness with the ruminant anger of perpetrators of violent crimes.

    Materials & Methods

    The present study is descriptive and correlational. The statistical population included all male prisoners prisoners aged 18-50 in Ahvaz in 1396 who had committed violent crimes (256 people), of which 150 were selected by available sampling method. Data collection tools were Freiburg's Mindfulness Questionnaires, Cognitive Emotion Search, and Anger. Following the issuance of the necessary permits and the consent of the prison authorities, the objectives of the investigation were presented to all participants and the questionnaires were distributed by the prison staff. Data analysis was performed using Pearson correlation matrix and step-by-step regression analysis in SPSS 26 software.

    Findings

    The age range of the 150 men in the study who committed violent crimes ranged from 18 to over 50 (average 36 years). The results of the correlation coefficient showed that there was a significant correlation between negative emotion regulation strategies and significant negative correlation (p<0.05) and negative anger regulation strategies with anger ruminants (p<0.01). Also, positive emotion regulation strategies were positively and significantly correlated with mindfulness (p<0.01). Although there was a negative relationship between positive emotion regulation strategies and anger rumination, this relationship was not significant. The results of regression analysis also showed that negative emotion regulation strategies could significantly predict rumination.

    Conclusion

    The results of this study show the importance and necessity of paying attention to rumination as an effective factor in violent crimes. Identifying this psychological structure can be considered an important step in preventing violent crimes.

    Keywords: Anger Rumination [https:, www.ncbi.nlm.nih.gov, mesh, 68000786], Emotion Regulation [https:, 2030918], Mindfulness [https:, 68064866]
  • Reyhaneh Razavi, Ali Arab*, Mahmoud Shirazi Pages 157-164
    Aims

    Addiction is a factor of despair, lack of return to life and a social, cultural and psychological problem in women consumers. The aim of the present study was to investigate the effectiveness of mindfulness-based forgiveness on life expectancy in female drug addicts in Zahedan, Iran.

    Materials & Methods

    This semi-experimental study of pre-post experimental type with control group in compulsory residential accommodation centers in Zahedan, Iran was conducted in the summer of 2018. Among these individuals, 30 female addicts who were eligible for study were randomly selected and randomly assigned to two groups of 15 individuals. All participants completed the Schneider Life Hope Questionnaire in the pre-test phase. For the experimental group, the training sessions were held for 6 60-minute sessions and were group-trained for one month based on mindfulness-based forgiveness. In this study, one-way analysis of covariance under SPSS 24 software was used to evaluate the effectiveness of treatment.

    Findings

    The mean age of 15 participants in the experimental and control groups was 33.3±8.3 and 34.0±9.3, respectively. The mean life expectancy scores of the experimental group increased significantly in the post-test (36.67±7.26) compared to the pre-test (30.20±8.60). However, no significant difference was observed in the pretest (30.53±9.05) and post-test (31.33±7.17) control group. There was a significant difference between the mean life expectancy in the experimental and control groups (F=13.716; p<0.001). By eliminating the effect of pre-test scores on the adjusted average life expectancy by group, there was a significant difference in the post-test phase. The averages increased after the pre-test effect was removed after the test, and the adjusted life expectancy averages for the experimental and control groups were 33.77 and 31.22, respectively, indicating the effect of mindfulness-based life expectancy training on pre-test life on adjusted averages.

    Conclusion

    Mindfulness-based forgiveness training can have a positive effect on life expectancy in female addicts.

    Keywords: Mindfulness [https:, www.ncbi.nlm.nih.gov, mesh, 68064866], Forgiveness [https:, 68061347], Life Expectancy [https:, 68008017]
  • Malek Alirezaee, Ghorban Fathiaghdam*, Mohammad Ghamari, Saeedeh Bazzazian Pages 165-172
    Aims

    Difficulty in emotion regulating is one of the important factors in creating marital conflict. The aim of this study was to compare the effectiveness of reality therapy and schema therapy on emotion regulation in women with marital conflict.

    Materials & Methods

    This semi-experimental study was conducted with a pre-test, post-test and one-month follow-up among all women with marital conflict who referred to the Dispute Resolution Council and Counseling Centers of Varamin, Iran in the winter of 2019. Of all the female clients, 120 were selected in the desired time frame. Among the participants, 45 were selected using the targeted sampling method and were randomly divided into two experimental groups and a 15-member control group. Gratz and Roemer's emotion regulation questionnaire was then administered. Members of the first and second experimental groups received two months of reality treatment, and treatment plans, respectively. No intervention was made on the control group. After the course of medical interventions, post-test and follow-up were performed for one month. Data analysis was performed using ANOVA with repeated measure and Bonferroni post hoc test in SPSS 24 software.

    Findings

    The mean emotion regulation of the reality therapy group was 126.07±2.05 for the experimental group, 127.4±4.84 for the treatment and treatment plan group, and 128.13±3.56 control group. The marital adjustment index of women with marital conflict in the group of reality therapy (91.47±4.86) and the treatment plan (90.47±12.43) compared to the control group (126.73±2.93) decreased significantly after the test. (p=0.001). In the follow-up phase, the effect of reality therapy and schema therapy on persistent emotion regulation (p<0.05). The effect of reality therapy and treatment plan on emotion regulation was similar in the post-test and follow-up stages (p<0.05).

    Conclusion

    Reality therapy and schema therapy are effective in regulating the excitement of women with marital conflict.

    Keywords: Reality therapy, Schema Therapy, Emotion Regulation, Marital Conflict
  • Mansoure Behzadi Nejad*, Mahdi Zare Bahram Abadi, Somaye Robatmili Pages 173-180
    Aims

    In today's society, dissatisfaction with body image has increased dramatically among young people due to the emphasis on the criteria of physical appearance as a criterion for attractiveness and social acceptance. The aim of this study was to determine the mediating role of social support in the relationship between psychological capital and body image in military students.

    Materials & Methods

    This descriptive-correlational study was conducted in 2018-19 among all students studying for bachelor and master degrees at the University of Police in Tehran, Iran. Using the available sampling method, 300 people were selected as samples and answered social support questionnaires, psychological capital, and body image. The collected data were analyzed using descriptive statistics, correlation coefficient and path analysis in SPSS 25 software.

    Findings

    The results showed that in psychological capital, the component of self-efficacy had a negative relationship and the components of hope and optimism had a positive and significant relationship with the perception of social support from friends, family and others. Also, psychological capital and social support had a positive and significant relationship with students' satisfaction with body image.

    Conclusion

    Psychological capital in students plays a decisive role in body image. Also, high social support can have a positive effect on people's attitudes toward themselves.

    Keywords: Social Support [https:, www.ncbi.nlm.nih.gov, mesh, 68012944], Psychological Capital Model [https:, 68008960], Body Image [https:, 68001828], Student [https:, 68013334]