فهرست مطالب

Iranian Journal of English for Academic Purposes
Volume:9 Issue: 3, Summer 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/06/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی درخشان*، مصطفی جانبی عنایت صفحات 1-13

    در این مقاله به بررسی رابطه بین اندازه دانش واژگانی زبان دوم در سطوح مختلف بسامد کلمه و توانایی مکالمه انگلیسی دانشجویان ایرانی پرداخته شده است. علاوه بر این، قدرت این ارتباط، برای مولفه های شیوایی و واژگان در توانایی گفتاری مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، آزمون سطح واژگان (VLT))معیار سنجش اندازه دانش واژگانی) و آزمون آیلتس (IELTS) برای سنجش مهارت گفتاری، از 46 دانشجوی زبان انگلیسی (14پسر و 32 دختر) که در رشته ادبیات انگلیسی در دانشگاه گلستان تحصیل می کردند، گرفته شد. نتایج تحلیل رگرسیون مرحله ای نشان داد که گرچه سطح دانش واژگانی 3000 (واژگان پر بسامد) سهم بی نظیری در پیش بینی توانایی گفتاری زبان دوم و بعد شیوایی آن دارد، سطح دانش واژگانی 5000 (واژگان با بسامد متوسط) می تواند تفاوت نمرات بعد واژگانی گفتار زبان دوم را در سطح دانش واژگانی بالا و بالاتر از آن توضیح دهد. این یافته ها به اهمیت تاکید بر واژگان پر بسامد برای دوره های مهارت گفتار در دانشگاه ها ضمن توجه به موارد واژگانی کم بسامد فقط برای بعد واژگان این مهارت، به ویژه برای داوطلبانی که در آزمون آیلتس شرکت می کنند، اشاره می کنند.

    کلیدواژگان: دانش واژگانی، اندازه واژگان، مهارت گفتار زبان دوم، واژگان پر بسامد، آیلتس
  • معصومه استاجی*، کیانا ژاله صفحات 14-31

    به منظور اطمینان از عدالت و روایی آزمون در آزمون های سرنوشت ساز و در نبود ادله کافی برای شناسایی دلایل مختلف کنش افتراقی سوال، مطالعه حاضر به بررسی تاثیر رشته تحصیلی در قسمت درک مطلب درس زبان عمومی یکی از آزمون های کنکور سراسری کارشناسی ارشد رشته های زبان انگلیسی می پردازد. برای بررسی کنش افتراقی سوال بر روی 3588 آزمودنی شرکت ‌‌ کننده در این آزمون در سال 1395، از مدل های یک پارامتری و دو پارامتری نظریه سوال پاسخ استفاده شده است. برای تحلیل داد ه ها، از بسته دیف آر که توسط ماگیس، بلاند، تورلینکس، و دی بووک (2010) طراحی شده، استفاده شد. نتایج مربوط به تحلیل یک پارامتری نشان داد که از میان 20 سوال درک مطلب، تنها سه سوال دارای کنش افتراقی برحسب رشته تحصیلی متقاضیان بوده اند. درحالیکه، نتایج تحلیل دو پارامتری نشان داد که همه سوال های درک مطلب دارای کنش افتراقی بوده اند. علاوه براین، نتایج مدل دو پارامتری کمترین تمایز را برای گروه غیرانگلیسی نشان داد. بنابراین، به دلیل توانایی در شناسایی تعداد بیشتر سوال هایی با کنش افتراقی سوال، مدل دو پارامتری نظریه سوال پاسخ از مدل یک پارامتری نظریه سوال پاسخ دقیق تر بوده است، همچنین قسمت درک مطلب درس زبان عمومی آزمون کنکور سراسری کارشناسی ارشد رشته های زبان انگلیسی، نسبت به شرکت کنندگان از رشته های تحصیلی مختلف سوگیری داشته است. براساس این نتایج، به منظور شناسایی و حذف منابع مختلف کنش افتراقی سوال محتمل در آزمون ها و به منظور طرح سوال های آزمون که عاری از هرگونه سوگیری مرتبط با رشته تحصیلی باشد، استفاده از مدل های نظریه سوال پاسخ ضروری است، اگرچه که میزان دقت هر کدام از آن ها متفاوت است.

    کلیدواژگان: کنش افتراقی سوال، بسته دیف آر، رشته تحصیلی، آزمون ورودی دانشگاه در ایران، نظریه سوال پاسخ، درک مطلب
  • مسعود خلیلی ثابت *، مریم سلامت بخش صفحات 32-45

    مطالعات در مورد آموزش زبان انگلیسی در ایران خصوصا در بخش دولتی نشان می دهد که این سیستم به اندازه کافی در پرورش زبان آموزان ماهر به ویژه درزمینه مهارتهای ارتباطی موفق نبوده است. این مسئله همراه با پذیرش انبوه دانشجویان در موسسات آموزش عالی کشور در دهه های اخیر، نگرانی های مربوط به کیفیت آموزش عالی را به ویژه دررشته هایی که در آنها آموزش به زبان انگلیسی انجام می شود افزایش داده است. درتحقیق حاضرنقش پیش بین-روایی سطح بسندگی زبان انگلیسی درموفقییت های تحصیلی دانشجویان در دانشگاه های ایران بر مبنای رابطه مابین نمرات هشتاد و سه دانشجوی زبان انگلیسی در آزمونهای آیلتس با عملکرد تحصیلی آنها برحسب میانگین نمرات در درسهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده های آماری یک رابطه مثبت و معنی دار را بین این دو متغیر نشان داد. علاوه براین، در این تحقیق اهمیت تاثیرمهارت زبان انگلیسی برعملکرد تحصیلی دانشجویان زبان انگلیسی براساس ادراک خودشان مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظوراز صدوپنجاه و پنج دانشجوی زبان انگلیسی دانشگاه های ایران خواسته شد که پرسشنامه ای مبتنی بر مقیاس لیکرت را پر نمایند. تجزیه و تحلیل داده های آماری جمع آوری شده نشان داد که "مهارت زبان انگلیسی" رتبه هشتم را در بین سی و پنج عامل مهم و موثربر عملکرد تحصیلی دانشجویان دارا می باشد. این مطالعه می تواند با روشن نمودن مسایل و مشکلات مربوط به مهارت های زبان انگلیسی دانشجویان و تاثیر آن بر عملکرد تحصیلی آنها ، برای سیاست گذاران و برنامه ریزان در تحصیلات زبان خارجی کشور، دانشگاهیان، معلمان ، دانشجویان وزبان آموزان مفیدو راهگشا باشد.

    کلیدواژگان: روایی، پیش بینی، دانش زبانی، پیشرفت تحصیلی، تدریس زبان انگلیسی
  • دانیال شیرزادی، حمیدرضا دولت آبادی * صفحات 46-57

    امروزه اهمیت داتش واژگانی منظم و خاص در هر حوزه ای امری واضح و پذیرفته شده است. علیرغم اهمیت این موضوع، فقدان تحقیقات میدانی در حوزه ی واژگان دانشگاهی مدیریت اطلاعات پزشکی کاملا مشهید است. برای پرکردن این شکاف علمی، تحقیق حاظر مجموعه ی گسترده ای از مقالات پژوهشی و کتابهای درسی را در این حوزه مورذ بررسی قرار داد تا بتواند به یک مفهوم جامع از فهرست واژگان دانشگاهی دست یابد. بدین منظور مجمو عه ای از واژگان زنده که تعداد بیش از دو میلیون واژه را در برمیگیرد توسط نرم افزار رنج (range) مورد تحلیل و آنالیز قرار گرفت. در فرایند تحقیق ، ما قادر به طراحی و ارایه ی یک لیست و فهرست کاملا جدید از واژگان شدیم که صرفا برای دانشچویان مدیریت اطلاعات یر حوزه های پزشکی و درمانی کابرد داردو بیش از 15 درصد از واژگان اصلی در حوژه ی پزشکی را در بر میگیرد. این درصد ، پیشرفتی قابل توجه و چشمگیر نسبت به لیست واژگان دانشگاهی قبلی میباشد. لذا امیدواریم که یافته های تحقیق حاضر بتواند نیازهای دانشجویان، اساتید، دبیران و طراحان مطالب درسی در این حوزه را برطرف نماید.

    کلیدواژگان: پیکره، فهرست واژگانی، مدیریت اطلاعات، کتابهای درسی، انسجام، دانش واژگان
  • بهزاد برکت*، حسنا نظامی صفحات 58-72

    مشکل ارتباط گفتاری بی تردید از مهم ترین مشکلات زبان آموزان انگلیسی در ایران است. فقدان شرایط مناسب برای صحبت به انگلیسی بیرون از کلاس درس اسباب عدم اعتماد به نفس، اضطراب و ناتوانی از بیان فصیح می شود. این مطالعه به منظور بررسی فواید "روش نمایش" و فعالیتهای مرتبط با آن در ارتقاء مهارت های ارتباط کلامی انجام شده است و طی آن دو آزمایش، یکی برای بررسی قابلیت عمومی سخن گفتن زبان آموزان مرحله پیش متوسط، و دیگری برای برسی قابلیت های فصاحت، ادراک، دستور پذیری و اشتیاق به ارتباط در زبان آموزان مرحله مقدماتی صورت گرفت. نتایج نشان دهنده ی آن بودند که نمره ی میانگین زبان آموزان هر دو گروه آزمایشی بیشتر از میانگین نمرات زبان آموزان گروه گواه بود. به این ترتیب روشن شد که روش نمایش از آنجا که زبان آموز را در فعالیت هایی شبیه به موقعیت های واقعی زندگی در گیر می کند بخش مهمی از موانع ارتباط کلامی را از میان بر می دارد و اضطراب را کاهش و اعتماد به نفس را افزایش می دهد و نهایتا برای آموزش زبان دوم در کشورهایی مثل ایران بسیار مفید است.

    کلیدواژگان: روش نمایش، مهارت گفتار، ادراک، دستورپذیری، اشتیاق به ارتباط
  • امیر زندمقدم *، ندا خانلرزاده صفحات 73-90

    علی رغم اهمیت مفهوم سواد آکادمیک در حوزه تخصصی انگلیسی برای اهداف آکادمیک، مطالعه جامعی در خصوص مولفه‌های اصلی آن وجود ندارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی مولفه‌های سواد آکادمیک از دید مدرسان زبان انگلیسی برای اهداف آکادمیک انجام شده است. بدین منظور، با استفاده از نمونه‌گیری هدفمند ، 120 مدرس زبان انگلیسی برای اهداف آکادمیک که در ده دانشگاه دولتی ایران تدریس می‌کردند انتخاب شدند و از آنها خواسته شد تا به سوالات مصاحبه پاسخ دهند و یک پرسشنامه را تکمیل کنند. این پرسشنامه از طریق بررسی و تجزیه و تحلیل دقیق مطالعات مرتبط پیشین و تجزیه و تحلیل محتوای پاسخ اساتید به سوالات مصاحبه تهیه شد. در مرحله بعد، این پرسشنامه بین دسته دیگری از مدرسان زبان انگلیسی برای اهداف آکادمیک توزیع شد تا به صورت الکترونیکی یا حضوری تکمیل شود. سپس، با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی 9 مولفه اصلی استخراج شد: (1) آشنایی با ژانرهای مختلف، (2) آشنایی با اخلاق آکادمیک، (3) آشنایی با بافت و معانی در بافت‌های مختلف، (4) دانش چهار مهارت اصلی زبان، (5) توانایی تفکر انتقادی، (6) آشنایی با جامعه گفتمان مورد نظر، (7) آشنایی مدرسان با مفهوم و مولفه‌های سواد آکادمیک، (8) توانایی نوشتن مقاله علمی، و (9) آشنایی با رایانه و فناوری. نتیجه مطالعه می‌تواند به مدرسان زبان انگلیسی برای اهداف آکادمیک، پژوهشگران و مولفان کتب در درک بهتر مفهوم سواد آکادمیک کمک کند.

    کلیدواژگان: سواد آکادمیک، انگلیسی برای اهداف خاص، انگلیسی برای اهداف آکادمیک، درک و برداشت
  • داوود پادیز، سعید کتابی * صفحات 91-101

    آموزش انتقادی به عنوان یک تغییر جدید در آموزش زبان موضوعات اجتماعی-سیاسی را در دستور کار کلاس قرار می دهد (فورد ، 2009) که مجموعه ای از اصول را شامل می شود که هدف آن هم تغییر ماهیت آموزش و هم تغییر جامعه است (پنیکوک ، 1990). بنابراین ، در دوره پسا روش ، مربیان انگلیسی با اهداف خاص ، مانند سایر معلمان زبان ، موظفند هم مهارتهای زبانی را تقویت نموده و هم در کلاسهای انگلیسی با اهداف خاص ،اصول آموزش انتقادی را استفاده کنند.با وجود اهمیت این مسیله، هنوز مشخص نیست که آیا انگلیسی با اهداف خاص ازاصول آموزش انتقادی تاثیر می پذیرد یا نه. این مطالعه ، بنابراین، ابتدا تمایل دارد تا میزان تاثیر پذیری آموزش انگلیسی با اهداف را از اصول آموزش انتقادی مطالعه نموده و سپس بررسی کند که آیا رشته تحصیلی شرکت کنندگان در استفاده از اصول آموزش انتقادی تاثیر می پذیرند یا خیر. برای این کار، از ابزار آموزش انتقادی برای انگلیسی با اهداف خاص تهیه شده توسط کاظمی و طباطبایی (2015) استفاده شد. 96 مدرس دانشگاهی که از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند ، با بیش از چهار سال تجربه در دوره های انگلیسی با اهداف خاص در برخی از دانشگاه های ایران ، کهگیلویه و بویراحمد، بندر عباس، و لرستان در این پژوهش شرکت کردند.جهت مقایسه معدلهای دو گروه معلمان زبان و معلمان غیره زبانی آزمون t مستقل استفاده شد. یافته ها نشان داد که فارغ از رشته های تحصیلی ، هر دو گروه ، مدرسان زبان و مدرسان غیر زبان انگلیسی با اهداف خاص از اصول آموزش انتقادی حمایت می کنند ، اگرچه رشته های تحصیلی آنها تفاوتی در میزان اعمال اصول آموزش انتقادی ندارد. نتایج این مطالعه این بینش را در اختیار دانشگاه ها قرار می دهد که هنگام طراحی برنامه درسی و تهیه مواد آموزشی برای دوره های آموزش زبان با اهداف خاص ، به اصول آموزش انتقادی توجه کنند.

    کلیدواژگان: آموزش انتقادی، انگلیسی با اهداف خاص، آموزش زبان انگلیسی، مدل آموزش بانکی، امپریالیسم زبانی
|
  • Ali Derakhshan *, Mostafa Janebi Enayat Pages 1-13

    Literature is replete with the studies focusing on the role of vocabulary knowledge in second language receptive skills. However, the relationship between the aspects of vocabulary knowledge and productive skills in general, and the speaking performance in particular has remained scanty in the related literature. This paper examined the relationship between knowledge of L2 vocabulary size at different word-frequency levels and Iranian university students’ English-speaking ability. Moreover, the strength of this association was investigated for the fluency and lexical components of speaking ability. To achieve this goal, 46 (14 males and 32 females) Iranian English as a Foreign Language (EFL) learners, studying English Literature at Golestan University, Iran, took the Vocabulary Levels Test (VLT), a measure of size of vocabulary knowledge, and International English Language Testing System (IELTS) tasks for the speaking skill. Results of hierarchical multiple regression analyses revealed that while knowledge of the 3,000-word-frequency level (high-frequency vocabulary) contributed uniquely to the prediction of the second language (L2) overall speaking ability and its fluency dimension, knowledge of the 5,000-word frequency band (mid-frequency vocabulary) could explain the variance in the lexical dimension scores of L2 speaking over and above the high-frequency vocabulary. The implications of this study pertain to the importance of highlighting the most frequent vocabulary for academic speaking courses while attending to the lower-frequency lexical items for just the vocabulary dimension of this skill, especially for candidates taking the IELTS exam.

    Keywords: Vocabulary size, EFL Speaking, High-frequency Vocabulary, Mid-frequency Vocabulary, IELTS
  • Masoomeh Estaji *, Kiyana Zhaleh Pages 14-31

    To ensure test fairness and validity in high-stakes tests, in the absence of sufficient evidence for identifying various sources of Differential Item Functioning (DIF), the present study examined the effect of field of study on the reading section of the English subtest of Iranian University Entrance Examination (IUEE)for MA in English majors. 1-parameter and 2-parameter logistic Item Response Theory (IRT) models were employed to investigate DIF for a sample of 3588 applicants sitting for the test in 2017. For data analysis, the difR package developed by Magis, Beland, Tuerlinckx, and De Boeck (2010) was utilized. The 1-parameter DIF analysis results indicated that out of the 20 items of the reading section, only three items showed DIF toward the examinees based on their field of study. However, 2-parameter DIF analysis results demonstrated that all items of the reading section presented DIF toward the examinees. Furthermore, the least discrimination toward the non-English group was observed in the findings of the 2-p IRT model. Hence, the 2-p IRT model was found more accurate than the 1-p IRT model as it could identify more DIF items, and the reading comprehension subtest of IUEE was biased toward examinees from different fields of study. Based on the results, to identify and remove various sources of potential DIF existing in the tests and produce test items which are void of any bias in terms of academic background, the use of IRT models is required; although their level of precision varies.

    Keywords: Differential Item Functioning (DIF), difR Package, Field of Study, Iranian University Entrance Examination (IUEE), Item Response Theory (IRT), reading comprehension
  • Masoud Khalili Sabet *, Maryam Salamatbakhsh Pages 32-45

    Studies on English language teaching (ELT) in Iran suggest that it is not successful enough in producing proficient language learners. University students’ low English proficiency limits their exploitation of academic resources and raises concerns about the quality of their educations. The current study is an attempt to find out the predictive validity of English proficiency level for academic achievement in the fields of English literature and Teaching English as a Foreign Language (TEFL). To do so, a twofold procedure has been adopted. In the first phase, 83 undergraduate and postgraduate students in the above-mentioned courses of state universities in Iran were selected by convenience sampling. The correlation of their English proficiency level in three language skills of listening, reading, and writing, measured by an IELTS test, and their academic performance, measured by their current semester grade point averages (GPAs), was examined. Statistical data analysis disclosed a significantly positive correlation between the two variables under scrutiny. In the second phase, 155 students majoring in the same courses selected by convenience sampling were asked to fill out an already established 4-point Likert scale questionnaire in order to investigate the students’ perception about the effect of English proficiency on academic performance compared with other important factors. Statistical data analysis of the questionnaire revealed that ‘English proficiency’ was the eighth important factor among 35 factors influencing academic performance. The findings of the present study suggest that English proficiency functions as a cluster encompassing predictive validity for educational success as well as significant impact on students’ academic achievement. Thus, stricter measures regarding students’ English proficiency filtering should be applied for admission to the Iranian universities.

    Keywords: Predictive validity, English Proficiency, academic achievement, English language teaching
  • Danial Shirzadi, Hamid Reza Dowlatabadi * Pages 46-57

    Importance of discipline specific vocabulary knowledge is well perceived. Despite the importance of the issue, there is a dearth of empirical research to unravel frequent academic vocabulary in the field of Health Information Management. To fill this research gap, the present study drew on a corpus of research articles and course books written in this field to underscore the concept of Academic Word List. To do so, a corpus of 2,264,981 running words analyzed by Range software package. In the process of research, we proposed a new discipline specific word list specially tailored for the students of health information management which can cover for 15.09% of all tokens in the corpus. This proportion of coverage is an improvement over previous academic word lists. Accordingly, it is hoped that the findings of the present study could contribute to students, teachers, material developers and researchers in this field of study.

    Keywords: research articles, Course Books, discipline, vocabulary knowledge, Tokens
  • Behzad Barekat *, Hosna Nezami Pages 58-72

    Over years, there has always been a debate about how different methods and techniques improve speaking ability of foreign language learners. In this regard the present study examined two separate treatments. The first treatment was conducted for 20 sessions to examine the effects of "drama-based method of teaching" or more concisely "drama-based method" to enhance the speaking skill of 20 non-English major Iranian students; their English proficiency level based on the scores they gained in a standard proficiency test was pre-intermediate. Role-play was used for pre/posttests. To examine if a drama-based method improves elements of speaking skill _including fluency, comprehensibility, grammaticality, and willingness to communicate_ in learners with a lower level of language proficiency, a second treatment was conducted with 30 Iranian students whose major was not English and their English proficiency level was Elementary. In both treatments, participants took an oxford placement test to reveal if their English language proficiency was were at the intended levels. The same kind of role play test, which was introduced by Bartz, was used as the pretest/posttest. Data collection was quantitative and data analyses were conducted through paired t-tests in the first treatment and Mann-Whitney and Wilcoxon tests in the second treatment. The findings of the first treatment revealed improvement in speaking skill and the second treatment confirmed that each intended element of speaking skill (fluency, grammaticality, comprehensibility, and willingness to communicate) was enhanced. Being related to real-life situations, drama-based activities are more purposeful and motivate the learners more than usual.

    Keywords: Drama-based Method, Speaking Skill, Comprehensibility, Grammaticality, willingness to communicate
  • Amir Zand-Moghadam *, Neda Khanlarzadeh Pages 73-90

    Despite the importance of the concept of academic literacy (AL) in EAP, there is a lack of comprehensive study to know its underlying components. The present pilot study was set out to explore the components of academic literacy of university EAP students as perceived by Iranian EAP teachers. Thus, to this end, using purposive sampling, 120 Iranian EAP instructors, teaching in ten Iranian state universities, were selected and asked to respond to the interview questions and complete a questionnaire. The questionnaire was developed through a thorough review and analysis of the related literature and the content analysis of EAP teachers' responses to the interview questions. Next, the questionnaire was distributed among the participants to be completed either electronically or through pen-and-pencil. Then, through an exploratory and a confirmatory factor analysis, nine components were extracted: (1) familiarity with different genres, (2) familiarity with academic ethics and honesty, (3) familiarity with context and contextual meaning, (4) knowledge of the four language skills, (5) critical thinking ability, (6) familiarity with target discourse community, (7) teachers' familiarity with academic literacy concept and components, (8) scientific article writing ability, and (9) familiarity with computer and technology. The result of the study can help EAP instructors, researchers, and materials developers in better understanding of the concept of AL.

    Keywords: academic literacy, English for Specific Purposes, English for Academic Purposes, Perception
  • Davoud Padiz, Saeed Ketabi * Pages 91-101

    Considered as a new shift in ELT, critical pedagogy (henceforth CP) puts sociopolitical issues high on the classroom agenda (Ford, 2009) incorporating a set of tenets aiming to both change the nature of schooling and the larger society (Pennycook, 1990). Therefore, in the post-method era, ESP instructors, like other language teachers, are required to both enhance language skills and apply CP principles in their ESP classes. Despite the significance of this issue, it remains to be seen whether English as Specific Purpose (ESP) is informed by CP principles or not. This study, hence, seeks to investigate the extent to which teaching ESP courses is informed by CP tenets and examines whether or not the field of study affects the application of CP principles. Hence, a CP scale for ESP developed by Kazemi and Tabatabaei (2015) was employed. Ninety-six university instructors, selected through convenience sampling, with more than four years of experience in teaching in Kohgiluyeh & Boyerahmad, Bandarabas, and Lorestan Universities of Iran participated in the study. An independent samples t-test was conducted to compare the means of ET (English Teachers) and NET (Non-English Teachers) groups. Findings revealed that both groups support and apply CP principles while teaching ESP courses although their fields of study made no significant difference in the extent to which CP principles are applied. The results of this study provide insights for universities to give due attention to CP principles when designing curriculum and developing teaching materials for ESP courses.

    Keywords: Critical Pedagogy, English for Specific Purpose, English language teaching, Banking Model of Education, Linguistic Imperialism