فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 66، پاییز 1397)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 66، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/15
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مجتبی اسکندری *، مصطفی یوسف خواه صفحات 11-46

    سازمانها با شرایط نامطمین و پویایی مواجه هستند که برای تطبیق خود با این شرایط از روش ها و الگوهای مختلفی استفاده میکنند و در این حوزه مفاهیمی مانند تغییر، توسعه و تحول سازمانی در ادبیات مدیریت وسازمان وجود دارد. در این مقاله تلاش شده است با بررسی متون علمی موجود به واکاوی هر یک از این مفاهیم و تبیین تفاوتها و تشابهات آنها پرداخته شود تا با شناخت دقیق در سازمانها مورد بهره برداری قرار گیرند. در این پژوهش برای پاسخ به مسئله با استفاده از نمونه گیری هدفمند، برخی از متون پرارجاع انتخاب شد و با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی استقرایی، مورد مطالعه و شناسه گذاری قرار گرفت. جملات کلیدی شناسایی شده در قالب زیرمقوله ها و مقوله ها دسته بندی و پالایش شدند. با استفاده از روش آزمون مجدد، اعتبار مقوله ها و زیرمقوله ها تایید شد. در پایان پس ازشناسه گذاری و استخراج مضمونها، 122 شناسه یا جمله کلیدی شناسایی شد که در قالب 34 زیرمقوله و 13 مقوله دسته بندی شدند. با توجه به مقوله های اصلی شناساییشده در این پژوهش که شامل چیستی، چرایی، چگونگی تغییر،تحول و توسعه سازمانی است، درصورتیکه سازمان با بحرانی در داخل یا خارج مواجه شود یا اینکه به دنبال تغییر درماهیت امور یا ماموریتهای سازمان است، باید از مدلهای تحول سازمانی بهره گیری کند و اگر به دنبال ایجاد تغییرات تدریجی و فرایندی در سازمان است باید از مدلهای توسعه سازمانی استفاده کند.

    کلیدواژگان: تغییر سازمانی، تحول سازمانی، توسعه سازمانی، تحلیل محتوا
  • منصور روضه ای* صفحات 47-63

    پیاده سازی بودجه ریزی عملیاتی از مهمترین چالش های دولت ها و نهادهای عمومی دنیا، به ویژه کشورهای درحال توسعه است. هدف از پژوهش حاضر رتبه بندی موانع استقرار و اجرای نظام بودجه ریزی عملیاتی و حسابداری تعهدی در نیروی انتظامی می باشد. پژوهش از نظر راهبرد، توصیفی، از نظر هدف، توسعه ای است. پس از شناسایی، با هدف رتبه بندی آنها براساس آن پرسشنامه تحلیل سلسله مراتبی شامل، 42 مقایسه زوجی موانع برای بودجه ریزی و 15 مقایسه برای حسابداری تعهدی طراحی و در اختیار 30 نفر از خبرگان بودجه ریزی و 25 نفر خبرگان حسابداری تعهدی در ناجا قرار گرفت. پس از حصول داده های اولیه مستخرج از پرسشنامه ها به تشکیل ماتریس های مقایسه زوجی برای معیارها در سطوح مختلف پرداخته شد. براساس نتایج، از بین 46 موانع شناسایی شده در استقرار و اجرای بودجه ریزی عملیاتی، عدم اعتقاد به ضرورت و اهمیت بودجه ریزی عملیاتی در بین مسیولین، عدم وجود متخصصان امور مالی و بودجه آشنا به فرآیند بودجه ریزی عملیاتی و ارزیابی عملکرد و همچنین عدم داشتن علم و تجربه کافی مدیران به عنوان رتبه های اول تا سوم شناسایی و از بین 15 موانع شناسایی شده در استقرار و اجرای حسابداری تعهدی، ماده 23 ق.م.ع.کشور، استانداردهای حسابداری بخش عمومی و همچنین ماده 128 ق.م.ع. به عنوان رتبه های اول تا سوم شناسایی شده اند. در پژوهش حاضر، تشکیل کمیته راهبردی بودجه ریزی عملیاتی در معاونت ط.ب.ب ناجا برای طراحی مناسب برای گذر از بودجه ریزی داده محور به بودجه ریزی نتایج محور لازم است. به عنوان راهبرد موانع اصلی بودجه ریزی عملیاتی و اصلاح قوانین و مقررات مالی به عنوان راهبرد مانع اصلی حسابداری تعهدی معرفی می شوند.

    کلیدواژگان: بودجه‌ریزی عملیاتی، حسابداری تعهدی، حسابداری بهای تمام ‌شده، حسابداری بخش عمومی، گزارش‌ گری مالی بخش عمومی
  • مراد عباسی*، حامد انصاری مقدم، محمد امرایی صفحات 65-87

    با توجه به این که یکی از شاخص ها ی توسعه و رشد یک کشور، امنیت آن کشور از جوانب مختلف آن مانند امنیت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و سلامت است. حمایت کیفری – پلیسی از حقوق مالکیت فکری می تواند به نحو موثری شاخص ها ی امنیت را در هر کشوری ارتقاء بخشد. به جهت این که در مقررات جاری کشور حمایت کاملی از تمامی مصادیق تولیدات فکری صورت نمی گیرد. لذا مقاله حاضر، از نوع کاربردی بوده که با استفاده از اسناد و منابع کتابخانه ای به روش توصیفی – تحلیلی، تاثیر حمایت کیفری- پلیسی از مالکیت فکری بر شاخص های مهم امنیت را بررسی کرده و جایگاه نیروی انتظامی در اجرای این مهم را تبیین می کند. به موجب نتایج حاصل از این پژوهش، مراجع ذی صلاح بایستی به منظور تقویت حمایت از مالکیت فکری، در دو بعد قانون گذاری و اجرایی، نسبت به جرم انگاری برخی رفتارهای مخاطره آمیز و نیز ایجاد تشکیلات سازمانی در نیروی انتظامی اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: امنیت، تشکیلات سازمانی، پلیس، حمایت کیفری، مالکیت فکری
  • سید مهدی احمدی بالادهی*، علی دستور، یحیی صالحی تیلکی صفحات 89-109

    هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین ساختار سازمانی و منابع قدرت مدیران است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش پژوهش توصیفی، همبستگی محسوب می گردد. به منظور گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه استاندارد ساختار سازمانی رابینز(1989) و پرسشنامه استاندارد منابع قدرت شرایخیم و هینکین(1989) استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان هرمزگان بوده که نمونه آماری براساس فرمول کوکران؛ 194 نفر می باشد. به منظور تحلیل استنباطی داده های حاصله از ابزارهای اندازه گیری از نرم افزارspss و ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون و آزمون فریدمن استفاده شده است. نتایج آزمون نشان می دهد که بین ساختار سازمانی و مولفه های آن رابطه معناداری با منابع قدرت مدیران دارد. همچنین براساس آزمون فریدمن، رسمیت باضریب 58/2دراولویت اول قراردارد، در نتیجه بیش ترین رابطه را با منابع قدرت مدیران دارد و در ادامه پیچیدگی باضریب 82/1دراولویت دوم و تمرکز با ضریب 60/1 در رتبه سوم و پایانی قرار دارد درنتیجه کم ترین رابطه را با منابع قدرت مدیران در ناجا دارد.

    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، منابع قدرت مدیران، کارکنان، هرمزگان
  • ناهید خوشیان *، امیر غایبی صفحات 111-158
    هدف

    معرفی استخراج اطلاعات و استخراج مفهوم که دو فرایند مهم در داده کاوی و تحلیل متن هستند و بیان تفاوت های این دو فرایند با یکدیگر با تاکید بر کاربرد داده کاوی در ناجا به منظور کشف جرایم می باشد.

    روش شناسی

    در این پژوهش، با استفاده از روش کتابخانه ای و بررسی متون و اسناد به گردآوری اطلاعات در مورد استخراج اطلاعات و استخراج مفهوم، روش ها و کاربردها و چالش های این دو فرایند پرداخته شد. در همین راستا انواع استخراج اطلاعات و برخی از سامانه های استخراج اطلاعات و نیز معماری سیستم استخراج اطلاعات و یک معماری پیشنهادی برای استخراج مفهوم ارایه گردیده و تفاوت این دو فرایند و روش ها، چالش ها و کاربردهای گوناگون آن شرح داده شد.

    نتایج

    نتایج پژوهش نشان می دهد که استخراج اطلاعات و استخراج مفهوم دو مبحث مهم در داده کاوی و تحلیل متن هستند. استخراج اطلاعات، بازیابی بر اساس کلیدواژه ها می باشد، در حالیکه استخراج مفاهیم ربطی به کلیدواژه ها نداشته و با استخراج مفهوم و معنایی که کاربر از متن استنباط می نماید، سر و کار دارد که این معنا ممکن است لزوما در کلیدواژه ها نباشد. و می توان گفت استخراج اطلاعات و استخراج مفاهیم یک فرایند چرخه ای است که این چرخه مدام غنی و پویا می شود. همچنین بر مبنای

    کلیدواژگان: استخراج اطلاعات، استخراج مفهوم، داده کاوی، کشف جرایم، سازمان پلیسی و قضایی
  • مهدی سرابی صفحات 159-189

    این تحقیق به بررسی مدیریت تغییر در یک سازمان مجری قانون کشور ترکیه بصورت مطالعه موردی پرداخته است. چگونگی اجرای موفقیت‌آمیز مدیریت تغییر در سازمان مورد مطالعه هدف اصلی تحقیق بوده است و به این منظور واحد عملیاتی ژاندارمری ترکیه انتخاب شده و با کمک مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته و تحلیل آنها الگوی جدیدی برای مدیریت تغییر واحدهای عملیاتی بدست آمده است و برای هر یک از دسته‌بندی‌های مدیریت تغییر شامل تغییر توسعه‌ای، تغییر انتقالی و تغییر دگرگون‌ساز یک رویکرد جدی ارایه شده است. این تحقیق به بررسی مدیریت تغییر در یک سازمان مجری قانون کشور ترکیه بصورت مطالعه موردی پرداخته است. چگونگی اجرای موفقیت‌آمیز مدیریت تغییر در سازمان مورد مطالعه هدف اصلی تحقیق بوده است و به این منظور واحد عملیاتی ژاندارمری ترکیه انتخاب شده و با کمک مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته و تحلیل آنها الگوی جدیدی برای مدیریت تغییر واحدهای عملیاتی بدست آمده است و برای هر یک از دسته‌بندی‌های مدیریت تغییر شامل تغییر توسعه‌ای، تغییر انتقالی و تغییر دگرگون‌ساز یک رویکرد جدی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: مدیریت تغییر، مدیریت سازمان مجری قانون، مدیریت، تغییر و اصلاح سازمانی، فرهنگ سازمانی
|
  • Mojtaba Eskandari*, Mostafa Yousafkhah Pages 11-46
  • Mansour Rozei * Pages 47-63

    Implementation of operational budgeting is one of the most important challenges for governments and public institutions worldwide, especially developing countries. The purpose of the present study is to apply the hierarchical analysis method in barriers to establishment and implementation of operational budgeting and accrual accounting system in law enforcement. The study was purposefully applied and firstly through identifying barriers through library studies and interviewing experts in the budgeting and accrual accounting field. Subsequently, questionnaire, 42 paired comparisons of barriers to budgeting and 15 comparisons for accrual accounting were designed and provided by 30 budgeting experts and 25 accrual accounting experts. After obtaining initial data obtained from the questionnaires, the paired comparative matrices for the criteria at different levels were developed and calculated based on the method of summing the relative weights of each of the barriers in their sub-criterion and ranking them. Were. In the next step, by multiplying the relative weights at the relative weights of the criteria at higher levels, the surface weights of each barrier were also obtained. Based on the results, management-related barriers and constraints have been identified as the main obstacle to operational budgeting and the limitations of the general accounting law of the country and other upstream laws as the main obstacle in accrual accounting. In the present study, barriers to establishment and implementation of operational budgeting and accrual accounting were identified and after ranking barriers, guidelines and Gantt chart of its establishment in law enforcement were compiled.

    Keywords: Operational Budgeting, accrual accounting, Cost Accounting, Public Sector Accounting, public sector financial reporting
  • Morad Abasi *, Hamed Ansari Moghadam, Mohammad Amraee Pages 65-87

    as regards, one of the indicators of the development of a country, the security of the country from different aspects of economic security, political, social, and health. Support of criminal - policing Protection of intellectual property rights can be effectively indicator of the security of any country upgrade makes . In order that the regulations of the country in full support of all instances of intellectual production does not take place. Therefore, the present article, by using Documentation and library resources, Descriptive- analytical method and practical, survey the impact of criminal protection - policing of intellectual property on the index of the important security and explain the place of police in the implementation of this important. To make the results of this research, authorities need to strengthen the protection of intellectual property, in both the Legislation and the execution, Take action to criminalization some risk behavior and creation of organizations in police.

    Keywords: Security, organizational structure, Police, criminal- policing protection, intellectual property
  • Seyyed Mahdi Ahmadi Baladehi *, Ali Dastoor, Yahya Salehi Tileki Pages 89-109

    The purpose of this study was to investigate the relationship between organizational structure and managers' power resources. The present study is applied in terms of purpose and in terms of descriptive research method is correlation. To collect the data, the standard organizational structure questionnaire of Robbins (1989) and the standard questionnaire of Sherikheim and Hinkin (1989) were used. The statistical population of this study included all employees of Hormozgan Police Command Headquarters. The sample was 194 based on Cochran formula. The inferential analysis of data was done by SPSS software and Pearson correlation coefficient and regression and Friedman test. The results show that there is a significant relationship between organizational structure and its components with managers' power resources. Also, based on Friedman's test, formalism is at a low of 2.58 in the first priority, As a result, it has the highest relationship with managers 'power resources, followed by complexity with 1.82 in the second priority, and concentration with a factor of 1.60 in the third and final rank, thus having the least relationship with managers' power resources.

    Keywords: organizational structure, MANAGEMENT POWER SOURCES, employees, Hormozgan
  • Amir Ghaebi* Pages 111-158
    Purpose

    Introducing information extraction and extracting concepts, which are two important processes in data mining and text analysis, and Expression of differences between the two processes, Emphasis is placed on the use of data mining in the NAJA to detect crimes.

    Metodology

    In this research, using the library method and reviewing the documents of the documents, information about the extraction of information and the extraction of the concept, methods and applications, and the challenges of these two processes were discussed. In this regard, kinds of information extraction and some information extraction systems as well as information extraction system architectures and a proposed architecture for concept extraction have been presented and the differences between these two processes And its various methods, challenges and applications have been described.

    Findings

    The results of the research show that the extraction of information and the extraction of the concept are two important topics in data mining and text analysis. Information extraction is a keyword-based retrieval, while extracting concepts that are not related to the keywords, and it deals with extracting the meaning that user inferred from the text which This meaning may not necessarily be in the keywords. And it can be said extraction of information and extraction of concepts is a cyclic process, which is a continuously rich and dynamic cycle. Also, based on the results of the research, data mining has various applications in various industries of production, services and especially imaginative applications for NAJA.

    Keywords: information extraction, information concept, data mining, crimes Detection, Police, Judicial Organization
  • Mehdi Sarabi Pages 159-189

    This research uses a pilot study to investigate current change management implementation in a law enforcement organization. Based on the findings, a new change management approach is established for a law enforcement organization. The core research question that guides this study is: ‘How can change management be implemented successfully in a law enforcement organization?’. Taking into consideration the research aim, type and size of the sample, and to gain different and in-depth knowledge of the change management phenomenon, the operations division of the Turkish gendarmerie was chosen as the sphere of interest and semi-structured interviews as the research method. The results present a new change management model for the chosen division. The main original contribution is first Ackerman’s change categorization at a law enforcement organization [Ackerman, L. (1986) Development, transition or transformation: the question of change in organization. OD Practitioner 18(4): 1–8], and then developing a new change management approach for each type of change category in this context.

    Keywords: Change Management, Law enforcement management, management, organizational change, reform, organizational culture