فهرست مطالب

روانشناسی تحلیلی شناختی - پیاپی 40 (بهار 1399)

فصلنامه روانشناسی تحلیلی شناختی
پیاپی 40 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سمیه کمالی ایگلی*، خدیجه ابوالمعالی الحسینی صفحات 1-11
    هدف

    هدف پژوهش حاضرتعیین برازش الگوی مفهومی پژوهش در پیش بینی پرخاشگری براساس راهبردهای مثبت و منفی تنظیم شناختی هیجان بود.

    روش

    روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری شامل تمام دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم تهران به تعداد 37389 نفر در سال 1394 بود. از میان آن ها به شیوه تصادفی خوشه ای از شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز، پنج دبیرستان و از هر دبیرستان دو کلاس و در نهایت 500 نفر انتخاب شدند و پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی، کرایج و اسپینهاون (2001)، پرخاشگری ابوالمعالی (1391) را تکمیل کردند. پس ازحذف داده های پرت 3 آزمودنی، داده های 497 نفر با استفاده از روش الگویابی معادلات ساختاری تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها رابطه مثبت بین راهبرهای منفی تنظیم شناختی هیجان و پرخاشگری (01/0>P 419/0=β) و رابطه منفی راهبرهای مثبت تنظیم شناختی هیجان و پرخاشگری (01/0>P، 207/0-=β) را نشان داد.

    نتیجه گیری

    از آن جاکه افراد با راهبردهای منفی تنظیم هیجان از پرخاشگری بیش تری استفاده می کنند؛ بنابراین برای این که افراد به ویژه نوجوانان بتوانند راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان را اتخاذکنند، پیشنهاد می شود بالینگرها و مربیان بر آموزش راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان تمرکز کنند.

    کلیدواژگان: تنظیم شناختی هیجان مثبت، تنظیم شناختی هیجان منفی، پرخاشگری
  • عباس رحیم زاده ینگی کند*، بهمن کرد، کمال اپروز صفحات 13-24
    هدف

    خودکشی به عنوان یک مشکل سلامت عمومی اساسی در سراسر جهان شناخته شده در نظام روان تحلیل گری، دفاع ها نقش مهمی در سلامت روانی افراد ایفا می کننداست. در پژوهش های مختلف، آسیب پذیری های هیجانی از جمله ناگویی هیجانی یکی از عوامل خطر در خودکشی شناخته شده است. این مطالعه با هدف رابطه سبک های دفاعی و ناگویی هیجانی با داشتن افکار خودکشی در بین جوانان شهرستان بوکان انجام گرفته است.

    روش بررسی

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی جوانان (بازه سنی 20 تا 35 سال) شهر بوکان بودند (15299= N) که از این تعداد 400 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه سبک های دفاعی سن مارتینی، مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو و پرسشنامه افکار خودکشی بک بود. داده ها با روش همبستگی و رگرسیون چندمتغیره تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین سبک دفاعی رشدیافته و افکارخودکشی رابطه منفی و معنادار و بین سبک های دفاعی رشدنیافته و روان آزرده و افکارخودکشی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین بین دشواری در شناسایی احساسات و دشواری در توصیف احساسات و افکار خودکشی رابطه مثبت و معنادار و بین تفکر عینی و افکارخودکشی رابطه منفی و معنادار وجود دارد. نتایج رگرسیون چندمتغیره نشان داد که سبک دفاعی روان آزرده و ناگویی هیجانی بیشترین واریانس تغییرات افکارخودکشی در جوانان را تبیین می کنند.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گیری کردجوانانی که سبک های دفاعی رشدنیافته و روان آزرده بیشتر به کار می برند، در واقع میزان افکارخودکشی در آنها بیشتر می شود. دشواری در شناسایی احساسات و دشواری در توصیف احساسات ارتباط مثبتی با داشتن افکارخودکشی در جوانان دارد.

    کلیدواژگان: سبکهای دفاعی، ناگویی هیجانی، افکار خودکشی
  • معصومه اسماعیلی*، نفیسه درخشان، عبدالباسط محمودپور، فرخنده خسروانی، فاطمه قاسمی نیایی صفحات 25-34
    هدف

    دلزدگی زناشویی یکی از عوامل موثر در طلاق می باشد. از آنجایی که طلاق می تواند بر افراد خانواده و به تبع جامعه تاثیرات منفی بگذارد، در این پژوهش به بررسی رابطه دلزدگی زناشویی براساس تحریفات شناختی و الگوهای ارتباطی پرداخته شد.

    روش

    روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل معلمان زن متاهل مقطع ابتدایی شهر اصفهان در سال 1396 بودند که 335 نفر به صورت نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های دلزدگی زناشویی (CBS)، تحریف های شناختی و الگوهای ارتباطی (CPQ) استفاده شد. داده ها از طریق همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه گام به گام و نرم افزار SPSS-22 تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج همبستگی نشان داد که رابطه منفی و معناداری بین دلزدگی زناشویی با الگوی ارتباطی سازنده متقابل و رابطه مثبت و معناداری بین دلزدگی زناشویی با تحریف های شناختی و الگوی ارتباطی توقع-کناره گیری وجود دارد (01/0 >P)؛ اما رابطه معناداری بین دلزدگی زناشویی با الگوی ارتباطی اجتناب متقابل وجود ندارد (05/0>P). همچنین نتایج رگرسیون هم زمان نشان داد که (به غیراز الگوی اجتناب متقابل) الگوهای ارتباطی سازنده متقابل و توقع/کناره گیری و همچنین تحریف های شناختی باهم 1/33 % از واریانس دلزدگی زناشویی را تبیین می کنند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که تحریف های شناختی و الگوهای ارتباطی توان پیش بینی دلزدگی زناشویی را دارند و می توان آموزش و مداخله در بهبود تحریف های شناختی و الگوهای ارتباطی را به عنوان یک روش موثر در کاهش دلزدگی زناشویی به مشاورین و مسولین در امور مرتبط با خانواده پیشنهاد داد.

    کلیدواژگان: دلزدگی زناشویی، تحریف های شناختی، الگوهای ارتباطی، معلمان، زنان متاهل
  • زهره حسینی*، مرضیه جوکار صفحات 35-45
    هدف

    سوء مصرف مواد یکی از بزرگترین معضلات جوامع بشری است که نه فقط موجب اختلالات رفتاری و اجتماعی میشود بلکه با تاثیر بر جنبه های مختلف سلامت جسمی و روانی خسارت مالی هنگفتی نیز بر فرد خانواده و جامعه وارد میکند از این رو هدف پژوهش حاضر مقایسه راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و آشفتگی روانی در افراد معتاد و عادی بود.

    روش

    این پژوهش توصیفی، از نوع علی-مقایسه ای بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه افراد خود معرف جهت ترک اعتیاد شهر مشهد بودند که در زمستان 97 به کلینیک ترک اعتیاد مراجعه کرده بودند. تعداد 60 نفر معتاد به شیشه و 60 نفر عادی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای مورد مطالعه از پرسش نامه های دشواری تنظیم هیجان DERS ، مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس (DASS-21) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و آشفتگی روانی در افراد معتاد به شیشه بیشتراز افراد عادی است (P=0/001).

    نتیجه گیری

    این یافته ها حاکی از آن است که ناتوانی در تنظیم شناختی هیجانات و عدم کنترل آشفتگی روانی در افراد معتاد دو مولفه مهم می باشد. بنابراین بر اساس یافته ها در نظر داشتن این دو مولفه برای خدمات آموزشی، آسیب شناسی و مشاوره امری ضروری است.

    کلیدواژگان: راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، آشفتگی روانی، افراد معتاد و عادی
  • مجید ابراهیم پور، مرضیه شمالی شهرضا*، مهدی بالیده صفحات 47-57
    هدف

    اضطراب اجتماعی اختلالی با شیوع بالا است که عملکرد اجتماعی افراد را بسیار تحت تاثیر قرار می دهد. هدف این پژوهش، بررسی شیوع شناسی اضطراب اجتماعی دانش آموزان و تفاوت های سنی و جنسیتی و وضعیت اجتماعی اضطراب اجتماعی آنان بود.

    روش

    طرح این پژوهش طرح توصیفی-زمینه یابی بود. جامعه ی آماری مورد نظر تمامی دانش آموزان شهر اصفهان در سال تحصیلی 1397- 1396 بود که به روش نمونه گیری خوشه ای تعداد 1200 دانش آموز به عنوان نمونه انتخاب شدند. شرکت کننده ها به پرسشنامه استاندار شده اضطراب اجتماعی نوجوانان (SASA) که دارای روایی و اعتبار می باشد، پاسخ دادند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین جنسیت و اضطراب اجتماعی رابطه معنادار وجود ندارد و همچنین بین وضعیت اجتماعی و اضطراب اجتماعی رابطه معنادار وجود ندارد اما بین سن و اضطراب اجتماعی رابطه مثبت معنادار وجود دارد. همچنین یافته ها نشان داد 5/39 درصد از دانش آموزان دارای اضطراب اجتماعی متوسط و 5/53 درصد دارای اضطراب اجتماعی شدید می باشند و نرخ شیوع اضطراب اجتماعی در بین دانش آموزان 4/2 می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش نتیجه می گیریم باید امکانات مرتبط به پیشگیری، غربال و مداخله را در مدارس در هر دو جنس و در سنین پایین تر و بدون در نظر گرفتن وضعیت اجتماعی به کار گیریم.

    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، دانش آموزان دختر و پسر، شیوع شناسی، مقطع اول متوسطه
  • مسعود رئیسی، فرهاد کهرازئی*، غلامرضا ثناگوی محرر صفحات 59-68
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر خودکارآمدی درد در بیماران دچار تالاسمی نوع ماژور انجام گرفته است.

    روش

    این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل کلیه بیماران تالاسمی ماژور که به مرکز تالاسمی شهر چابهار مراجعه کرده بودند، که در این پژوهش 30 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفره (گروه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی و گواه) جایگزین شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 60 دقیقه ای با روش های کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی کابات-زین، به صورت هفته ای دو جلسه آموزش دید و گروه گواه در لیست انتظار برای آموزش قرار گرفت. از پرسشنامه خودکارآمدی درد PSEQ برای جمع آوری داده ها استفاده شد. که تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی وآنالیز کوواریانس یک متغیره انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج حاکی از بهبود خودکارآمدی درد توسط آموزش ذهن آگاهی در گروه آزمایش داشت.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی در بهبود خودکارآمدی درد در بیماران دچار تالاسمی نوع ماژور موثر بوده و پیشنهاد می شود در کنار درمانهای دارویی، آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی نیز برگزار شود.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، خودکارآمدی درد، تالاسمی نوع ماژور
  • سمانه نیکخواه، معصومه بهبودی*، پریوش وکیلی صفحات 69-83
    هدف

    تعارضات زناشویی سلامت روان زوجین را با آسیب مواجه می کند. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و ایماگوتراپی بر کیفیت زندگی زناشویی زنان دارای تعارضات زناشویی انجام گرفت.

    روش

    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری دو ماهه بود. جامعه پژوهش حاضر زنان دارای تعارضات زناشویی مراجعه کننده به مراکز مشاوره مهستا، اوستا، ایرانیان و ارمغان شهر تهران در سال 1396 بودند. در این پژوهش از روش نمونه گیری غیراحتمالی هدفمند و گمارش تصادفی استفاده شد. پس از انتخاب حجم نمونه (30 زن) و گمارش آنها در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل، گروه های آزمایش مداخلات درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (8 جلسه) و ایماگوتراپی (10 جلسه) را طی سه ماه به صورت هفته ای یک جلسه 90 دقیقه ای دریافت نمودند. این در حالی بود که گروه کنترل این مداخلات را دریافت نکرد. پرسشنامه های مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه تعارض زناشویی براتی و ثنایی(1375) و پرسشنامه کیفیت زندگی زناشویی (باسبی و همکاران، 1995) بود. داده های جمع آوری شده توسط تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر با بهره گیری از نرم افزار SPSS23 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و ایماگوتراپی بر کیفیت زندگی زناشویی زنان دارای تعارضات زناشویی موثر بوده است (0001/0>p). همچنین بین اثربخشی آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و ایماگوتراپی بر کیفیت زندگی زناشویی زنان دارای تعارضات زناشویی تفاوت معنادار مشاهده نشد (05/0<p).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان چنین نتیجه گرفت که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و ایماگوتراپی دارای اثربخشی مشابهی بر کیفیت زندگی زناشویی زنان دارای تعارضات زناشویی بوده و می توان از این دو روش جهت بهبود کیفیت زندگی زناشویی این زنان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، ایماگوتراپی، کیفیت زندگی زناشویی، تعارضات زناشویی
|
  • Somayeh Kamali*, Khadijeh Abolmaali Alhosseini Pages 1-11
    Aim

    The purpose of this study was to determine the fit ofthe conceptual model of research in predicting aggressionbased on positive and negative strategies of emotionalcognitive regulation.

    Method

    Research method wasdescriptive-correlational and statistic population consisted ofall the second course high school girl student in Tehran cityin 2015 with the quantity of 37389 that among them throughclustered multistage sampling from North, South, East, West and center of Tehran, five high school and finally 500 peoplewere selected and completed cognitive emotion regulationby Garnefski, Kraaij & Spinhoven (2001) and aggression byAbolmaali (2011) questionnaires. After removing 3 outlierssubject, data were analyzed using structural equation modeling.

    Results

    The results of this study showed apositive correlation between negative strategies of cognitiveemotion and aggression (P<0. 01, β=0. 419), and negativecorrelation between positive strategies of cognitive emotionand aggressive cognitive adjustment strategies (P<0. 01, β=-0. 207).

    Conclusion

    Because individuals with negativestrategies of cognitive emotion tend to be more aggressive;therefore, because individuals, especially adolescents, canadopt positive emotional cognitive regulation strategies, it issuggested that clinicians and educators focus on teachingpositive emotional cognitive regulation strategies.

    Keywords: aggression, negative cognitive emotionregulation, positive cognitive emotion regulation
  • Abbas Rahimzadeh Yinghi *, Bahman Kord, Kamal Aprouz Pages 13-24
    Aim

    Suicide as a major public health problem worldwide known in the psychosocial analysis system, defense plays an important role in people's mental health. In various researches, emotional vulnerabilities such as emotional collapse have been identified as one of the risk factors for suicide. The aim of this study was to determine the relationship between emotional defensive styles and suicidal thoughts among youth in the city of Boukan.

    Methods

    The research method was descriptive correlational. The statistical population of the study consisted of all youths (age range 20 to 35 years old) in Boukan city (N = 15299), of which 400 were selected by stratified random sampling method. Research instruments included the San Martini Defense Stress Questionnaire, Toronto Emotional Scale, and Beck's Suicidal Thoughts Questionnaire. Data were analyzed by correlation and multiple regression.

    Results

    Pearson correlation showed that there is a negative and significant relationship between the developed style of thinking and attitudes and the positive and significant relationship between non-growth and psychological defensive styles and self-efficacy. Also, there is a positive and significant relationship between the difficulty in identifying emotions and the difficulty in describing suicidal thoughts and feelings, and there is a negative and significant relationship between objective thinking and self-concept thinking. The results of multivariate regression showed that psychological defensive style and emotional collapse explain the most variance of changes in mental health in young people.

    Conclusion

    It can be concluded that junior-leavers who use more unprotected and psychosocial defense styles are more likely to increase the amount of mental thoughts. The difficulty in identifying emotions and the difficulty in describing emotions has a positive relationship with young attitudes.

    Keywords: defense styles, emotional collapse, suicidal thoughts
  • Masoumeh Esmaili*, Nafiseh Derakhshan, Abdul Basit Mahmoudpour, Farkhondeh Khosravani, Fatemeh Ghasemi Nia Pages 25-34
    Aim

    Marital Burnout is one of the effective factors in divorce.Since divorce can have negative effects on family members and society as a whole, this study investigated the relationship between marital Burnout based on cognitive distortions andcommunication patterns.

    Methods

    Research method wasdescriptive and from correlation type. The statistical populationwere all married women teachers of elementary school in Isfahan in 2017 that by using random cluster sampling 335 person were selected. To collect information was used fromCouple Burnout Scale (CBS), Cognitive Distortions and Communication Patterns Questionnaire (CPQ). The data analyzed through Pearson correlation, stepwise multipleregression and SPSS-22 software.

    Results

    The correlationresults showed there were a significant negative correlationbetween marital burnout with communication pattern of mutualconstructive and there were a significant positive correlationbetween marital burnout with cognitive distortions andcommunication pattern of demand / withdrawn (P< 0. 01), butthere wasnot significant negative correlation between maritalburnout with communication pattern of mutual avoidance (p> 0.05). Also regression results showed that (apart fromcommunication pattern of mutual avoidance) communicationpatterns of mutual constructive and demand-withdrawn and also cognitive distortions explain together % 33/1 of variance maritalburnout.

    Conclusion

    According to the findings of this study, itcan be concluded that cognitive distortions and communicationpatterns can predict marital disturbance and can be used toeducate and intervene in improving cognitive distortions andcommunication patterns as an effective way to reduce maritalmaladjustment to counselors and counselors in related affairs.Suggested to family.

    Keywords: maritalburnout, cognitive distortions, communication patterns, teachers, married women
  • Zohreh Hosseini*, Marzieh Jokar Pages 35-45
    Aim

    The purpose of the present study was to comparecognitive emotion regulation strategies and psychological distress in addicted and normal individuals.

    Method

    Thisdescriptive study was a causal-comparative study. Thestatistical population of this study was all those referring toaddiction treatment in Mashhad city who were referred toaddiction treatment clinic in winter 97. Sixty addicts and 60normal individuals were selected by convenience sampling.The DERS-Gertz and Romer 2004 Cognitive EmotionRegulation Strategies Questionnaires, Depression, Anxiety,and Stress Scale (DASS-21) and Lovebound 1995 were used to measure the variables studied.

    Results

    The resultsshowed that mental disorder in addicts is more than normalpeople and cognitive emotion regulation strategies in addictsare less than normal people.

    Conclusion

    These findingsindicate that inability to cognitive regulation of emotionsand lack of control of psychological disorder in addicts aretwo important components. Therefore, considering these twocomponents is essential for educational services, pathologyand counseling

    Keywords: Cognitive emotion regulation strategies, psychological disorder, addicts, normal people
  • Majid Ebrahimpour, Marzieh Shomali Shahreza*, Mehdi Balideh Pages 47-57
    Aim

    Social anxiety is a high-prevalence disorder that can bepresent in a very important way. The aim of this study wasto investigate the prevalence of social anxiety in studentsand the age and personality differences and social status ofsocial budget counselors.

    Method

    Plan this researchExplanatory plan-budgeting plan. Statistical community Tosee the students of Isfahan in the academic years of 1397-1396, choose a budget that I can, for example, the escape ofthe cluster and the family of 1200 students as an example.The developers are responding to the Europeans' Limited Social Anxiety Survey (SASA) questionnaire, which can beanswered in a methodical and authorized manner.

    Results

    You can guess that there is a special ability between genderand social anxiety and it can cause a difference betweensocial status and social anxiety between different years and itcan also cause. 53.5 is allowed by students with vision firealarm and 53.5 is allowed if you have social anxiety and theprevalence of social anxiety among scientists is2.4.

    Conclusion

    Considering that you can use this research,it is better to use it for progress, the West and the interviewin the center in both sexes and at the age of the most basicand without regard to social status.

    Keywords: Social Anxiety, Girl, Boy Students, Prevalence, First Grade
  • Masoud Raisi, Farhad Kahrazehi*, Gholamreza Sanagouye moharer Pages 59-68
    Aim

    The present study aimed to investigate the effect ofeducation on stress reduction based on mind-awareness onPain self-efficacy in patients with major thalassemia major.

    Methods

    This is a quasi-experimental study with pre -testand post-test design with control group. The statistical population included all patients with thalassemia major whoreferred to thalassemia center of Chabahar Hospital on aweekly basis for treatment and blood donation. In this study,30 subjects have been selected by convenience samplingmethod and randomly were assigned to two groups of 15(mindfulness and control stress reduction) group. Theexperimental groups consisted of eight 60-minute sessionswith Kabat-Zein Mental Awareness Stress Reduction (2013),2 weekly training sessions and a control group in the waitinglist for training. Pain self-efficacy Questionnaire (PSEQ)were used for data collection. Data analysis was analyzedusing frequency, percentage, mean and standard deviationand one-v ariable covariance.

    Results
    Findings

    The resultsshowed a significant improvement in Pain self-efficacy bymindfulness training in the experimental group (p<0. 01).

    Conclusion

    It seems that reduction of mental-based stressis effective in improving Pain self-efficacy in patients withmajor type of thalassemia. It is suggested that, along withmedical therapies, education for the reduction ofmindfulness-related stress should also be conducted

    Keywords: mindfulness, Pain self-efficacy, major typethalassemia
  • Samaneh Nikkhah, Masoumeh Behboodi*, Parivash Vakili Pages 69-83
    Aim

    Marital conflicts affect couples' mental health.Accordingly the present study was conducted aiming tocompare acceptance and commitment therapy andImagotherapy on the quality of marital life of marriedWomen with marital conflicts.

    Method

    The researchmethod of the present study was quasi-experimental withpretest, posttest control group design And a two monthfollow-up period. The statistical population of the current study included all married Women with marital conflicts referring Mahesta, Avesta, Iranian & Armaghan ConsultingCenters in the city of Tehran in 2017. Non-probablePurposive sampling method and random replacement wereapplied. After selecting the sample size (30 women) andreplacing them into experimental and control groups, theexperimental group received ninety-minute Acceptance andCommitment Therapy (8 sessions) and Imagotherapy (10sessions)during three months once a week. However, thecontrol group did not receive these interventions. Theapplied questionnaires in the present study included maritalconflict by Barati and Sana'ie (2006) and Marital adjustmentquestionnaire (Busby et al, 1995). The collected data were analyzed through Analysis Variance with repeated measure via SPSS23.

    Result

    The results of data analysis showed thatACT and imagotherapy were effective on the quality ofmarital life of married Women with marital conflicts (P<0.001). Moreover there was not observed any significantdifference between the effectiveness of teaching ACT andimagotherapy on the quality of marital life of marriedWomen with marital conflicts (P>0. 05).

    Conclusion

    According to the findings of the present study it can beconcluded that ACT and imagotherapy have similareffectiveness on the quality of marital life of the womenwith marital conflicts and these two methods can be used toimprove the quality of marital life of these women.

    Keywords: ACT, imagotherapy, quality of marital life