فهرست مطالب

زیست شناسی کاربردی - سال سی و سوم شماره 1 (بهار 1399)

نشریه زیست شناسی کاربردی
سال سی و سوم شماره 1 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیده محدثه احسانی، رضا تمرتاش*، غلامعلی حشمتی، اسماعیل شیدای کرکج صفحات 9-23

    هدف از این تحقیق، بررسی میزان کارایی روش LFA جهت پیش بینی میزان شاخص‎های تنوع گونه ای می باشد. نمونه برداری بر روی 140 لکه گیاهی و با استفاده از 140 پلات یک مترمربعی در طول 14 ترانسکت و به صورت تصادفی- سیستماتیک صورت گرفت. بر طبق دستورالعمل روش LFA، شاخص های نهایی نفوذپذیری خاک، چرخه مواد غذایی و پایداری خاک محاسبه شد جهت تعیین تشابه بین شاخص های تنوع، پارامتر های سطحی خاک و شاخص های نهایی از آنالیز خوشه بندی، در محیط نرم افزار PAST استفاده گردید. نتایج نشان داد که در سطح یک درصد (01/0 P≤) شاخص تنوع شانون توسط پارامتر ارتفاع از سطح دریا، شاخص سیمپسون توسط پارامتر چرخه موادغذایی و شاخص غنا توسط هر دو پارامتر ارتفاع از سطح دریا و چرخه مواد غذایی قابل پیش بینی می باشد. به نظر می رسد روش LFA با مورد نظر قرار دادن برخی از پارامترهای سطحی خاک و امتیازدهی به آن ها می تواند شاخص های نهایی ایجاد نماید که این شاخص ها می توانند عملکرد اکوسیستم را نمایش دهند.

    کلیدواژگان: پارامتر های سطحی خاک، چرخه عناصر غذایی، شاخص غنا، لکه گیاهی
  • کاوه خدایاری، پرویز عبدالملکی* صفحات 24-45

    تشکیل ساختارهای آمیلوییدی به دلیل ایجاد بیماری هایی مانند آلزایمر، پارکینسون، و دیابت نوع 2، مورد توجه محققان است. از جمله مهارکننده های مهم، حلقه های ایندولی می باشند. مطالعات تجربی بر روی دو نوع ترکیب بیس ایندولی نشان داده است که ترکیب بیس ایندولیل 2-متیل فنیل متان (BI2MPM) مهارکننده ی فیبریلاسیون آمیلوییدی پروتئین لیزوزیم است. اما ترکیب بیس ایندولیل 3-نیترو فنیل متان (BI3NPM) قدرت مهاری چندانیندارد. در این مطالعه با استفاده از روش های داکینگ و شبیه سازی دینامیک مولکولی، میانکنش این دو لیگاند با پروتئین مدل شده ی آمیلوییدی بررسی شد. روش داکینگ مولکولی تمایلی مشابه اما با جایگاه اتصالی متفاوت برای دو لیگاند نشان داد. اما نتایج دینامیک مولکولی نشان داد که لیگاند BI2MPMبا تخریب عمده ساختار بتای هسته های اولیه، موجب کاهش میانکنش بین آن ها و با افزایش تغییرات ساختاری در رشته های بتا باعث ناپایداری و توقف رشد فیبریلاسیون می گردد. اما ترکیب BI3NPM تغییرات اندکی بر ساختار هسته های فیبریلی اعمال می کند.

    کلیدواژگان: میانکنش های پای، بیماری های آمیلوئیدی، ساختار بتا، حلقه ایندول، دینامیک مولکولی
  • سید محمدرضا خوشرو* صفحات 46-60

    قارچ های آسپرژیلوس نایجر از خاک و سطح بذرهای ذرت جدا سازی و بر اساس خصوصیات مورفولوژیکی شناسایی و خالص سازی شدند. میزان پرتودهی بر اساس مدت زمان دریافت پرتو با اشعه UV بر حسب ژول بر متر مربع محاسبه شد. از روش اختصاصی ماریر-بولت برای سنجش کمی تولید اسید سیتریک استفاده شد. پرتودهی با زمان 1200 ثانیه بیشترین تاثیر را بر افزایش تولید اسید سیتریک نشان داد. میانگین تولید اسید سیتریک در جدایه های برتر جهش یافته و والدینی به ترتیب 01/51 و 87/36 میلی گرم بر لیتر بود که حدود 14/14 گرم بر لیتر افزایش نشان داد. در بررسی پایداری ژنوتیپ های جهش یافته، میانگین تولید اسید سیتریک در 1200 ثانیه پرتودهی در چهارمین کشت متوالی از کشت اول تفاوت معنی دار از نظر آماری وجود نداشت. عملکرد و کارایی جدایه جهش یافته 5 (uv5) در مقایسه با جدایه والدینی 3 برابر افزایش تولید اسید سیتریک را نشان داد. در جدایه uv5 و والدینی آن پارامترهای کنتیکی تشکیل محصول (اسید سیتریک) 2 برابر و پارامترهای کنتیکی سوبسترا (مصرف گلوکز) تقریبا مساوی بود، در حالیکه وزن خشک توده سلولی در جدایه uv5 نسبت به جدایه والدینی 5 با شیب یکسان افزایش یافته است. در اثر جهش، وزن توده سلولی در جدایه پرتو دیده uv5 در محدوده زمانی یکسان، افزایش معنی دار نشان داده است. در این مطالعه مشخص شد که، جهش های تصادفی توسط اشعه UV باعث بهبود پارامترهای کنتیکی تولید اسید سیتریک در مقابل مصرف گلوکز به عنوان سوبسترا شده است.

    کلیدواژگان: آسپرژیلوس نایجر، اسید سیتریک، جهش، اشعه UV
  • محمد مهدی دهشیری صفحات 62-74

    در مدیریت اکوسیستم‌ها، تعیین عوامل موثر بر پراکنش گونه‌های گیاهی و تنوع گونه‌ای بسیار حایز اهمیت است. به‌منظور مطالعه تنوع زیستی گیاهی در ارتفاعات مختلف، کوه نوا واقع در 10 کیلومتری دالاهو انتخاب شد. بدین منظور، 240 قطعه نمونه به‌صورت توزیع سیستماتیک-تصادفی، بر اساس روش حداقل مساحت، انتخاب گردید. کل قطعه نمونه‌ها به سه طبقه ارتفاعی تقسیم‌بندی شدند. برای بررسی اختلاف طبقات ارتفاعی از نظر شاخص‌های تنوع و غنای گونه‌ای، از آنالیز واریانس یک طرفه استفاده گردید. در مجموع 177 گونه متعلق به 128 سرده و 37تیرهشناسایی شدند. تروفیت‌ها با 69 گونه (98/38 درصد) فراوان‌ترین شکل زیستی بودند. نتایج بیانگر آن بود که بیشترین تعداد گونه در طبقه ارتفاعات پایینی (1600 تا 1900 متر) است و گونه‌های ناحیه رویشی ایرانی-تورانی بیشترین سهم را به‌خود اختصاص داده‌اند. آنالیز واریانس شاخص‌های تنوع زیستی در طبقات ارتفاعی مختلف نشان داد شاخص‌های غنای گونه‌ای دارای اختلاف معنی‌داری در سطح 05/0 است و شاخص‌های تنوع دارای اختلاف معنی‌داری در سطح 01/0 می‌باشند. در مجموع نتایج نشان داد که ارتفاع از سطح دریا بر غنا و تنوع گونه‌ای تاثیر معنی‌داری دارد و کمترین میزان غنا و تنوع گونه‌ای در ارتفاعات بالا است.

    کلیدواژگان: ایران، تنوع زیستی، زاگرس میانی، عوامل فیزیوگرافیک
  • عطیه سادات رضوی، پریسا تاجرمحمدقزوینی*، جواد حامدی صفحات 75-88

    معدنی سازی زیستی سلنیم توسط باکتری ها نه تنها پتانسیل لازم برای زدودن اکسی آنیون های سمی سلنیم را از محیط دارا می باشد، بلکه می تواند سلنیم عنصری را در مقیاس نانو تولید نماید. در این پژوهش از روش رویه پاسخ با طراحی باکس- بنکن برای ارزیابی و بهینه سازی تاثیر پارامترهای عملیاتی مختلف بر فرآیند احیای زیستی سلنات مورد استفاده گردید. مدل درجه دوم پیشنهادی با ضریب همبستگی 96/0R2= ضمن پیش بینی مناسب رفتار فرآیند، مقدار 25/41درصد احیای سلنات توسط باکتری Bacillus sp. Strain TR-6 را در شرایط 24/5 درصد تلقیح اولیه باکتری، مدت زمان 24 ساعت و مقدار mM 8/3 نمک سلنات سدیم به عنوان نقطه بهینه تعیین نمود. مطالعات میکروسکوپ الکترونی نگاره مجهز به سیستم طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس توانایی تولید نانوسفرهای سلنیم توسط باکتری منتخب را تاٴیید کرد. نهایتا باکتری مذکور به عنوان یک باکتری منتخب باارزشی در فناوری های نانو و معدنی سازی زیستی سلنیم معرفی می گردد.

    کلیدواژگان: احیای باکتریایی، اکسی آنیون های سلنیم، طراحی آزمایش، نانوبیوتکنولوژی
  • مرجان سیدی * صفحات 89-99

    کنه شکارگر swirskii (Acari: Phytoseiidae) Amblyseiusو قارچ بیمارگر Beauveria bassiana از دشمنان طبیعی مهم سفید بالک گلخانه Trialeurodes vaporariorum (Westwood) (Homoptera: Aleyrodidae) هستند. در این پژوهش، اثر سفید بالک گلخانه تیمار شده با غلظت 105 کنیدی در میلی لیتر از جدایه DEBI008 قارچ در بازه های زمانی مختلف (0، 24، 48 و 72 ساعت) روی نمو و تخم ریزی کنه شکارگر بررسی شد. نتایج بررسی تیمار ها بر طول دوره نمو از تخم تا کنه کامل نشان داد که طول دوره نموی کنه شکارگر با تغذیه از سفید بالک گلخانه سالم (شاهد) و سفید بالک گلخانه تیمار شده با قارچ (بازه زمانی صفر) نسبت به سایر بازه های زمانی آلودگی کمتر بود؛ همچنین تجزیه آماری نشان داد که در تعداد تخم گذاشته شده توسط کنه ها در تیمار های مختلف تفاوت معنی داری (001/0p < ; 11/356 =F) مشاهده می شود که نشان دهنده تاثیر نامطلوب قارچ با افزایش طول زمان آلودگی است. بنابراین توصیه می شود این دو عامل به صورت همزمان مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: سازگاری، Trialeurodes vaporariorum، قارچ بیمارگر حشرات، Phytoseiidae
  • فاطمه شکی، حسن ابراهیم زاده معبود*، وحید نیکنام صفحات 100-118
    در این تحقیق اثر سالیسیلیک اسید و پنکونازول به تنهایی و به صورت همزمان بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و مولکولی گلرنگ تحت تنش شوری مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای کلریدسدیم (0، 100 و 200 میلی مولار)، سالیسیلیک اسید (1mM) و پنکونازول (15mg/l) به مدت 21 روز بر گیاهان اعمال شد. سپس برگ های گیاهان جمع آوری شده و در یخچال در دمای 70- درجه سانتی گراد نگهداری شد. نتایج حاصل نشان داد که محتوای پروتئین تحت تنش شوری شدیدتر حدود دو برابر نسبت به گیاهان شاهد کاهش یافت. با اینحال، محتوای پرولین حدود سه برابر و محتوای گلایسین بتایین، H2O2، MDA، ترکیبات فنلی کل و فعالیت رادیکال DPPH نیز تقریبا دو برابر نسبت به گیاهان شاهد افزایش یافت. بعلاوه، تنش شوری باعث افزایش بیان ژن های SOS1 و NHX1 در گلرنگ شد. تیمارهای سالیسیلیک اسید و پنکونازول نیز باعث افزایش محتوای پروتئین، گلایسین بتایین، H2O2، ترکیبات فنلی کل، فعالیت رادیکال DPPH و همچنین افزایش بیان ژن های SOS1 و NHX1 شدند. همچنین تیمار سالیسیلیک اسید باعث کاهش محتوای پرولین و تیمار پنکونازول باعث کاهش MDA در گیاهان تحت تنش شد. در مجموع، نتایج نشان داد که برهمکنش این دو تنظیم کننده در گیاه می تواند اثرات آنتاگونیست و یا سینرژیست به دنبال داشته باشد. بنابراین، به نظر می رسد که این دو تنظیم کننده رشد می توانند باعث افزایش سازگاری و مقاومت گیاه گلرنگ تحت شرایط تنش شوری شده که با توجه به ارزان و قابل دسترس بودن آنها، جهت افزایش مقاومت گلرنگ به تنش می توانند مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: گلرنگ، شوری، سالیسیلیک اسید، پنکونازول، آنتی پورتر NHX1، آنتی پورتر SOS1
  • حجت الله فتحی، جعفر حسین زاده* صفحات 119-127
    استان ایلام یکی از رویشگاه های طبیعی گونه گلابی وحشی (Pyrus syriaca Boiss) در ایران است. برداشت میوه، چرای بی رویه عرصه های جنگلی، تخریب جنگل ها و توسعه کشاورزی در سال های اخیر موجودیت این گونه را به خطر انداخته است. در این بررسی رویشگاه عمده گونه گلابی وحشی در استان ایلام، واقع در منطقه جنگلی زردلان در شمال شرقی شهرستان شیروان چرداول مورد مطالعه قرار گرفته است. پس از مشخص کردن محدوده مورد مطالعه در روی نقشه 1:50000 و با استفاده از پارامترهای مورد نظر، نقشه های شیب، جهت و ارتفاع تهیه و پس از تلفیق آنها، واحدهای کاری معین گردید. در هر واحد کاری با در نظر گرفتن مساحت آن، حداقل سه قطعه نمونه تصادفی تعیین و خصوصیات این نقاط (شیب، جهت، ارتفاع از سطح دریا، طول وعرض جغرافیایی) ثبت و به پیاده کردن پلاتهای 10 آری دایره ای شکل اقدام و کلیه پارامترهای کمی و کیفی گلابی وحشی در آنها اندازه گیری و ثبت شد. نتایج نشان داد که گلابی وحشی در شیب های 15 تا 30 درصد دارای بیشترین ارتفاع و قطر برابر سینه است. در جهت های شمالی بهترین شرایط از لحاظ سلامت تاج، تقارن تاج و کیفیت تنه گلابی وحشی مشاهده شده است. یافته های تحقیق همچنین نشان داد که بهترین کیفیت تنه در ارتفاعات میانی (1500 تا 1750 متر) وجود دارد، اما ارتباط معنی داری بین ارتفاع از سطح دریا با سایر متغیرهای کمی و کیفی گلابی وحشی دیده نشد.
    کلیدواژگان: گلابی وحشی، زردلان، ایلام، عوامل محیطی، زاگرس
  • مینا تقی زاده*، پروین کریمی، موسی سلگی صفحات 128-147

    گیاه پالایی به عنوان روشی مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست، در پاک سازی خاک های آلوده به فلزات سنگین به کار می رود. پژوهش حاضر با هدف بررسی مقاومت و پالایندگی کالوس های درختچه گز تحت تاثیر القای جهش با استفاده از اتیل متان سولفونات انجام شد. در مرحله اول بهینه کردن القای کالوس و جهش در محیط کشت دارای غلظت های مختلف 2,4- انجام شد. آزمایش سوم شامل ارزیابی میزان مقاومت و پالایش کالوس در غلظت های صفر تا 40 میلی گرم در لیتر کادمیوم در دو نوع ریزنمونه تیمار شده و نشده با EMS بود. غلظت یک میلی گرم در لیتر 2,4-D بیشترین میزان زنده مانی و القای کالوس را در کمترین زمان ایجاد نمود. اعمال EMS با غلظت 2/0 درصد و زمان 30 دقیقه بیشترین میزان زنده مانی و کمترین میزان سیاه شدن ریزنمونه ها را ایجاد کرد. بیشترین میزان تجمع کادمیوم به میزان 56/1053 میلی گرم در کیلوگرم ماده خشک کالوس در غلظت 40 میلی گرم در لیتر کادمیوم به دست آمد.

    کلیدواژگان: اتیل متان سولفونات، جهش زایی، فلزات سنگین، کشت بافت، گیاه پالایی
  • سپیده کشاورز فرد، موسی سلگی*، حسین باقری، ایمان شهرجردی صفحات 148-174

    استفاده از اسید هیومیک و افزودن بیوچار به خاک می تواند به عنوان راهکاری موثر در کاهش آثار تنش خشکی در گل آهار (Zinnia elegans L.) باشد. در این پژوهش تاثیر فاکتورهای بیوچار (صفر، 20 و 40 گرم در کیلوگرم خاک گلدان)، اسید هیومیک (صفر، 250 و 500 میلی گرم در لیتر) و سطح آبیاری (50 و 100 درصد ظرفیت زراعی) بررسی شد. بر طبق نتایج به دست آمده، تنش خشکی باعث کاهش میزان کلروفیل ها، فسفر و پتاسیم برگ ها ولی افزایش میزان کارتنویید، نشت یونی، پرولین، عناصر نیتروژن و منیزیم شد. اسید هیومیک با کاهش تنش خشکی باعث تولید پرولین کم در گیاهان گردید. اثر متقابل بیوچار و اسید هیومیک بر میزان کلروفیل a و کل، نیتروژن و فسفر معنی دار بود. استفاده از اسید هیومیک باعث مقابله با تنش خشکی می شود و استفاده از آن تحت شرایط تنش خشکی توصیه می شود. استفاده از بیوچار نیز جهت کمبود عناصر غذایی فسفر و نیتروژن توصیه می شود.

    کلیدواژگان: اسید هیومیک، بیوچار، تنش خشکی، گل آهار
|
  • Seyedeh Mohadeseh Ehsani, Reza Tamartash *, Gholamali Heshmati, Esmaeil Sheidai Karkaj Pages 9-23

    This study aimed to evaluate the efficiency of the LFA method to predict the species diversity indices. Sampling was carried out using 140 plots of 1 m2 along 14 transects based on a randomly-systematic design and so, the final index of soil infiltration, nutrient cycle and soil stability was calculated. Also, the cluster analysis was applied to determine the similarity between the variability indices, soil surface parameters and final indices by using PAST software. The results showed that at the level of 1percentage (P≤0.01), the Shannon diversity and Simpson indices were predicted by altitude from the sea level and nutrient cycle parameters, respectively and, richness index were predicted by these two parameters. It seems that the LFA method can create the final indices by considering and scoring some of the surface parameters of the soil (eleventh indices) and these indices can finally display the ecosystem's performance finally display the ecosystem's performance.

    Keywords: soil surface parameters, nutrient cycle, richness index, patch
  • Kaveh Khodayari, Parviz Abdolmaleki. * Pages 24-45

    Aggregation of proteins lead to form amyloid diseases including Alzheimer, Parkinson and diabetes type II has been increasingly considered recently. Compounds including indole rings are the best amyloid aggregation inhibitors. Experimental studies have shown that bis(indolyl)-2-methyl[H1] [M2] phenylmethane (BI2MPM) has a great [H3] [M4] inhibitory potential on Lysozyme amyloid fibril formation, While bis(indolyl)-3-nitrophenylmethane [M5] (BI3NPM) has shown weaker inhibitory power. In this study, the interaction of these two ligands was investigated on amyloid model protein using molecular docking and molecular dynamics simulation techniques. Molecular Docking method showed similar reluctance to both ligands in amyloid nucleus model but in different binding positions. Molecular dynamics simulation showed that BI2MPM with major degradation on the beta structure of early fibril precursors, leads to lower interaction. It also increases structural changes in the subtypes of beta-strands and induces instability and stops fibrillation growth, but BI3NPM has minimum changes on the fibrils core structures.

    Keywords: Amyloid Diseases, Beta structure, Indole Ring, Molecular Dynamics, Pi interactions
  • Sayed Mohammad Reza Khoshroo * Pages 46-60

    Aspergillus niger were isolated from the soil and surface of corn seeds purified and identified according to morphological characteristics. The irradiation rate was calculated based on the duration of UV radiation received in Jules per square meter. The specific method of Marier and Boulet was used to quantitatively measure the production of citric acid. Radiation with 1200 seconds showed the greatest effect on the increase in the production of citric acid. The mean production of citric acid in the preferable mutated isolates and parents were 51.01 and 37.87 mg/l respectively, which increased by 14.14 g/l. In the study of the stability of mutated genotypes, the mean production of citric acid in 1200 seconds of radiation in the fourth consecutive culture of the first culture was not statistically significant. The performance and efficacy of mutated isolates (5uv) showed an increase in the production of citric acid by about 3 times compared to parent isolates. In isolation of 5uv and its parents, the kinetic parameters of product formation (citric acid) were twice as high and the kinetic parameters of the substrate (glucose consumption) were approximately equal, while the dry weight of the cell mass in the isolate 5uv increased relative to the parental isolate 5 with the same gradient. In this study, it was found that random mutations with UV radiation have improved the kinetic parameters of the production of citric acid versus glucose consumption as a substrate.

    Keywords: Aspergillus niger, citric acid, mutation, UV radiation
  • Mohammad Mehdi Dehshiri Pages 62-74

    Determination of the factors affecting on species distribution and diversity is the most important factor in ecosystems management. The study on plant species diversity in different elevations of Nova Mountain located in 10 km Dalahou was aimed. For this purpose, 240 plots were selected based on a random-systematic design according with minimal area method. All the plots were divided into three altitudinal classes. ANOVA analysis used to study of altitudinal class differences with species richness and species diversity indices. In total, 177 species belong to 128 genera and 37 families were recognized. Therophytes with 69 species (38.98%) were the most frequent life forms. The results showed that the highest number of species is related to lower elevations class (1600 to 1900 m a.s.l.). Irano-Turanian species had the highest number in the studied area. Analysis of variances for biodiversity indices in different altitudinal classes showed the indices of species richness and species diversity have significant differences at the 0.05 and 0.01 levels, respectively. In total, results showed the elevation has significant effect on species richness and diversity in which, the higher elevations class has lower species diversity.

    Keywords: Iran, Biodiversity, Central Zagros, Physiographic factors
  • Atieh Sadat Razavi, Parisa Tajer Mohammad Ghazvini *, Javad Hamedi Pages 75-88

    Biomineralization of selenium by bacteria not only has the potential to remove toxic selenium oxyanions from the environment, but can also produce nano- scale elemental selenium. In this work, the response surface method (RSM) based on the Box- Behnken design was used for evaluation and optimization of the different process parameters effect on the bioreduction process of selenate. The proposed second order model with a correlation coefficient R2 = 0.96 appropriately predicted the process behavior and determined the 41.25 percent reduction of selenate by Bacillus sp. Strain TR-6 at 5.24 percent initial bacterial inoculation, process time of 24 h and 3.8 mM concentration of sodium selenate as the optimum condition. Scanning electron microscope (SEM) with the Energy Dispersive X-ray spectroscopy (EDX) confirmed the ability of the selected bacteria to produce selenium nanospheres. Finally, Bacillus sp. Strain TR-6 is determined as a valuable candidate for nano- technologies and selenium biomineralization processes.

    Keywords: Bacterial Reduction, Selenium Oxyanions, Experimental Design, Nanobiotechnology
  • Marjan Seiedy* Pages 89-99

    The predatory mite, Amblyseius swirskii Athias-Henriot (Acari: Phytoseiidae) is an effective predator feeding on different insect and mite pests such as whiteflies, thrips and two-spotted spider mites. This predator and entomopathogenic fungus, Beauveria bassiana are important natural enemies of Trialeurodes vaporariorum (Westwood) (Homoptera: Aleyrodidae). In this study, the effect of fungus-infected T. vaporariorum (105 conidia ml-1) on the development, longevity and oviposition rate of the predatory mite in different time intervals (0, 24, 48 and 72 hours) at 25±1°C, 60-70٪RH and a photoperiod of 16:8 h (L: D) under laboratory condition was investigated. The results indicated that developmental period of the predatory mite fed on tween 80-treated T. vaporariorum (Control) and fungus-treated T. vaporariorum (time interval 0) was shorter than other time intervals of infection. The results showed that there were significant differences between the treatments in oviposition rate. It shows unfavorable effect of entomopathogenic fungus by increasing of infection longevity. So, it is better to use A. swirskii and B. bassiana simultaneously.

    Keywords: Compatibility, greenhouse whitefly, entomopathogenic fungi, Phytoseiidae
  • Fatemeh Shaki, Hasan Ebrahimzadeh Maboud *, Vahid Niknam Pages 100-118
    Salinity is one of the most important environmental factor that limits plant growth and its productivity. In addition, salinity has affected a significant part of agricultural lands. Therefore, identifying the methods that reduce the effect of salinity on plants to prevent plant yield loss can be one way to cope with this problem. In this study, the effect of salicylic acid and penconazole was investigated on some physiological and molecular paramethers in safflower under salinity. Sodium chloride (0, 100, 200 mM), salicylic acid (1mM), and penconazole (15mg/l) were applied for 21 days on plants. Results revealed that protein content decreased under salinity while, proline, glycine betaine, H2O2, MDA, phenolics, and DPPH activity increased as well as SOS1 and NHX1 genes expression. Exogenous application of salicylic acid and penconazole increased protein, glycine betaine, H2O2, and phenolic contents, DPPH activity, as well as SOS1 and NHX1 genes expression under salinity. But, proline content decreased by salicylic acid and MDA content decreased by penconazole. Additionally, the results showed that the interaction of these two regulators could have antagonistic or synergist effects in plants. Overall, it seems that the exogenous application of these growth regulators can cause the adaptability of safflower to salinity. Due to the low price and availability, the use of these components can be considered in order to increase the resistance of safflower to salinity.
    Keywords: safflower, Salinity, Salicylic acid, Penconazole, NHX1 antiporter, SOS1 antiporter
  • Hojatollah Fathi, Jaafar Hosseinzadeh * Pages 119-127
    Ilam province is one of the natural habitats of wild pear (Pyrus syriaca Boiss) in Iran. Fruit harvesting, inappropriate grazing forest areas, deforestation and agricultural development in recent years has endangered the existence of the species. In this study, the major habitats of the species in Ilam province, which located in the forest area of Zardalan in the north eastern city of Chardavol in Ilam province, is studied. After specifying the study area on the map 1:50000, using desired parameters, the maps of slope, aspect and elevation were prepared and then by combined together, work units were determined. In each unit, according to its area, at least three random circular sample plots with area of 1000 m2 randomly settled and environmental characteristics such as slope, aspect, elevation, geographical longitude and latitude were determined. Then all the qualitative and quantitative parameters of wild pear were measured and recorded in the plots. The results showed that wild pear in intermediate slopes (15 to 30 percent) have the highest height and diameter at breast height. It was observed that, in point of health crown, crown shape and trunk quality, north aspects for wild pear are the best conditions. The findings also showed that the best trunk quality is at altitude between (1500 to 1750m), but no significant correlation between altitude and other qualitative and quantitative variables of wild pear was found.
    Keywords: Pyrus syriaca, Zardalan, Ilam, Environmental Factors, Zagros
  • Mina Taghizadeh *, Parvin Karimi, Mousa Solgi Pages 128-147

    Phytoremediation as a cost-effective and environmental friendly technique used to polluted soils with heavy metals contamination. The present study was aimed to evaluate the resistance and remediation of Tamarix aphylla calli affected by in vitro mutagenesis with. In the first step, optimization of callus induction and mutation in media with different concentrations of -2,4 was performed. The third experiments involved the evaluating of resistance and remeditaion rate of callus to cadmium at the concentrations of 0-40 mg L-1 in both treated and untreated explants with Ethyl methanesulfonate in medium. The highest survival and induction of callus was induced by the concentration of 1 mg L-1 2,4-D during the short time. Ethyl methanesulfonate at concentration of 0.2 percentage and 30 minutes made the maximum survival and minimum blacking phenomenon of explants. The highest accumulation of cadmium was obtained 1053.56 mg kg-1 dry weight in callus treated by 40 mg L-1 cadmium.

    Keywords: EMS, mutation, Heaevy metals, Phytoremediation, tissue culture
  • Sepideh Keshavarz Fard, Mousa Solgi *, Hossein Bagheri, Iman Shahrjerdi Pages 148-174

    Using of humic acid and adding Biochar to soil could be used as an effective way to reduce the harmful effects of drought stress in Zinnia elegans. The effects of three factors: biochar (three levels 0, 20 and 40 g / kg of potting soil), humic acid (three levels 0, 250 and 500 mg / L, soluble) and two irrigation levels (50 and 100% crop capacity)was investigated in this experiment. According to the results, drought stress reduced the amount of chlorophylls, content phosphorus and potassium leaves, but increased amount carotenoids, ion leakage, proline, nitrogen and magnesium elements. The use of Biochar increases potassium and ion leakage. Humic acid reduced the content of proline in the studied plants, reducing the drought stress. The effect of Biochar and humic acid on the amount chlorophyll a and total chlorophyll, nitrogen and phosphorus were significant. The use of humic acid causes confront with drought stress and its use under drought stress conditions is recommended. The use Biochar is advisable in lack of phosphorus and nitrogen elements.

    Keywords: Biochar, Drought stress, Humic acid, Zinnia elegans