فهرست مطالب

پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش - سال دوازدهم شماره 1 (بهار 1399)

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال دوازدهم شماره 1 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • بهمن طیبی*، محمود گودرزی، مجید جلالی فراهانی، ابراهیم علی دوست قهفرخی صفحات 9-19

    هدف از این پژوهش تعیین متغیرهای تبیین کننده بازاریابی داخلی در فدراسیون کشتی با استفاده از مدل بانسال بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی کارکنان، داوران و ورزشکاران ملی کشتی بود که طی پنج سال گذشته با فدراسیون همکاری داشتند و نمونه با جامعه آماری (280=N) برابر بود. اطلاعات از طریق پرسشنامه استاندارد شامل شش بعد بازاریابی داخلی مدل بانسال (آموزش، امنیت شغلی، پاداش، تسهیم اطلاعات، توانمندسازی کارکنان و کاهش فاصله طبقاتی) گردآوری شد که روایی آن به تایید متخصصان رسید و پایایی آن 75/0 به دست آمد. از آزمون های آماری K-S، t تک نمونه ای و تحلیل عاملی تاییدی به منظور تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها نشان داد که ابعاد آموزش، تسهیم اطلاعات و توانمندسازی وضعیتی بالاتر از سطح متوسط و ابعاد امنیت شغلی، پاداش و کاهش فاصله طبقاتی در حد متوسط قرار داشتند. کاهش فاصله طبقاتی بیشترین اهمیت و امنیت شغلی کمترین اهمیت را در تبیین بازاریابی داخلی فدراسیون کشتی داشتند.

    کلیدواژگان: آموزش، امنیت شغلی، بازاریابی داخلی، تسهیم اطلاعات، مدل بانسال
  • سیروس چوبینه*، علیرضا قارداشی افوسی صفحات 21-32

    تمرین ورزشی با فعال سازی مکانیسم های هورمونی، مکانیکی و عضلانی به افزایش تراکم، قدرت و استحکام استخوان کمک می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی تغییرات عوامل ویژگی های ابعادی-ساختاری پس از 8 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) است. تعداد 16 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 50 ±250 گرم و سن 8 هفته به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (8=N) و کنترل (8=N) تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل 4 دقیقه دویدن با شدت بالا 85 تا 90 درصد VO2max و دورهه ریکاوری 3 دقیقه ای با شدت 50 تا 60 درصد VO2max بود که سه روز در هفته، یک ساعت و به مدت 8 هفته اجرا شد. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، بعد از بی هوشی و کشتن حیوان، استخوان ران برداشته و در فرمالین قرار داده شد. ویژگی های ابعادی-ساختاری با استفاده از روش فوتومیکروسکوپ اندازه گیری شدند. از آزمون t- مستقل برای آنالیز داده ها استفاده شد. سطح معنا داری 05/0 < P درنظر گرفته شد. نتایج نشان داد 8 هفته تمرین HIIT تاثیر معنا داری بر وزن (270/0=P) و طول استخوان ران (290/0=P) نداشت. درحالی که نسبت حجم استخوان به حجم استخوان اسفنجی (004/0=P)، ضخامت اپی فیز (001/0=P)، متافیز (001/0=P) و تعداد ترابکولار (002/0=P) افزایش معنا داری داشت. به علاوه، ضخامت استویید بین دو گروه تجربی و کنترل افزایش معنا داری نداشت (207/0=P). به نظر می رسد تمرین تناوبی با شدت بالا، احتمالا با افزایش ضخامت استخوان ترابکولار و اسفنجی می تواند بر قدرت و استحکام استخوان تاثیر بگذارد.

    کلیدواژگان: استخوان، تمرین تناوبی با شدت بالا، ویژگی های ابعادی-ساختاری
  • حسین الهیاری*، محمدعلی اصلانخانی، علی زارعی صفحات 33-45

    هدف پژوهش حاضر، مطالعه رابطه مهارت های ارتباطی و سبک های مذاکره با میزان تعارض در کارشناسان ادارات تربیت بدنی دانشگاه های آزاد شمال غرب کشور است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارشناسان ادارات تربیت بدنی دانشگاه های آزاد شمال غرب کشور به تعداد 49 نفر است که به علت محدود بودن تعداد افراد جامعه تمام افراد جامعه به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های پژوهش از پرسشنامه های مهارت های ارتباطی برتون [1] (1990)، سبک های مذاکرات سازمانی پیر [2] (1989) و میزان تعارض شغلی دوبرین [3] (1985) و همچنین پرسشنامه مشخصات فردی استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها در بخش آمار توصیفی از روش های تعیین میانگین، انحراف استاندارد، فراوانی و ترسیم جداول و در بخش آمار استنباطی از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد که بین مهارت های ارتباطی با میزان تعارض رابطه معنادار مثبت وجود دارد، ولی بین سبک های مذاکره با میزان تعارض رابطه معنا داری مشاهده نشد. همچنین بین مهارت های ارتباطی و سبک های مذاکره رابطه مثبت معنادار وجود دارد. با توجه به وجود ارتباط معنادار بین مهارت های ارتباطی با میزان تعارض و همچنین وجود رابطه معنادار بین مهارت های ارتباطی و سبک های مذاکره، پیشنهاد می شود مسیولان بالادستی سازمان با فراهم کردن زمینه های آموزش و افزایش مهارت های ارتباطی و سبک های مذاکره موجب کاهش تعارض در سازمان شوند.

    کلیدواژگان: تعارض، دانشگاه آزاد، سبک های مذاکره، کارشناسان تربیت بدنی، مهارت های ارتباطی
  • رحمان سوری، علی اکبرنژاد قره لو*، بهزاد وفائی، اعظم رمضان خانی صفحات 47-57

    شنیدن موسیقی هنگام فعالیت ورزشی، برخی از فاکتورهای فیزیولوژیکی و روان شناختی را بهبود می بخشد. هدف پژوهش حاضر تاثیر موسیقی بر پاسخ عملکرد بی هوازی ورزشکاران مرد و زن جوان بود. در این پژوهش نیمه تجربی، 14 پسر (میانگین سنی 58/1±28/22 سال) و 10 دختر دانشجوی تربیت بدنی (میانگین سنی 85/1±30/21 سال) به صورت داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. افراد به روش تعادل مخالف در دو جلسه، با و بدون موسیقی تند، آزمون وینگیت را اجرا کردند. شاخص های عملکرد بی هوازی (اوج، میانگین و درصد افت توان) در افراد اندازه گیری شد. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS (آزمون تحلیل واریانس دوعاملی) در سطح معناداری 05/0≤ P تجزیه وتحلیل شدند نتایج نشان داد که متغیرهای اوج توان و میانگین توان بی هوازی در شرایط با موسیقی بالاتر از بدون موسیقی بود (049/0=P و 01/0=P). زمانی که اثر موسیقی و جنسیت با هم بررسی شد، نتایج، اختلاف معناداری را نشان نداد و موسیقی به یک اندازه در دو جنس تاثیر داشت. در مورد درصد افت توان، اختلاف معناداری بین اجرا با و بدون موسیقی مشاهده نشد. در بررسی تاثیر جنسیت نیز اختلاف معناداری بین زنان و مردان مشاهده نشد (05/0>P). اما زمانی که اثر موسیقی و جنسیت با هم بررسی شد، زنان افت توان کمتری را در پاسخ به موسیقی نشان دادند (05/0=P). به طور کلی، موسیقی تند تاثیر معناداری بر بهبود عملکرد بی هوازی مردان و زنان ورزشکار دارد و زنان افت توان کمتری را نسبت به مردان، هنگام اجرای فعالیت بی هوازی همراه با موسیقی نشان می دهند.

    کلیدواژگان: اوج توان بی هوازی، شاخص خستگی، میانگین توان بی هوازی، موسیقی، ورزشکاران جوان
  • نسیم فروغی فرد*، میرحسن سید عامری صفحات 59-69

    در افراد مبتلا به دیابت انجام تمرینات ورزشی کمک زیادی به کنترل وزن، تعادل بهتر قند خون، کاهش نیاز به داروها و انسولین متعادل نگه داشتن چربی خون می کند. هدف اصلی پژوهش بررسی عوامل بازدارنده مشارکت بیماران دیابتی در فعالیت های ورزشی بود. روش پژوهش توصیفی - تحلیلی است و به شیوه میدانی انجام گرفت. جامعه آماری شامل 3000 نفر از بیماران دیابتی ارومیه است که 341 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه عوامل بازدارنده مشارکت ورزشی کشکر و همکاران (1386) بود. به منظور تحلیل داده ها از آزمون های آمار توصیفی و استنباطی (کولموگروف اسمیرنوف، آزمون ‏t‏ ‏مستقل‏ و تحلیل واریانس مکرر و آزمون تعقیبی LSD) ‎‎استفاده شد. نتایج تحلیل واریانس نشان داد که تفاوت معناداریبین عوامل بازدارنده مشارکت در فعالیت های ورزشی (ساختاری و زیربنایی، عوامل درون فردی و عوامل بین فردی) تفاوت معناداری وجود دارد (887/637F=، 001/0 P).  نتایج آزمون t مستقل نشان داد که در سطح (01/0<P) تفاوت معناداری بین موانع ساختاری (006/0=R ، 01/0 =P)  و موانع درون فردی (001/0r= ، 01/0 P=) مشارکت ورزشی زنان و مردان وجود داشت. باتوجه به اینکه موانع ساختاری در اولویت اول مشارکت ورزشی بیماران دیابتی  بود، پیشنهاد می شودمسئولان امر نسبت به کاهش موانع ساختاری با استفاده از برنامه های و سیاست گذاری هدفمند اقدام کرده ومشارکت بیماران دیابتی رادرفعالیت ورزشی هموار سازند وموجبات رشد و توسعه جامعه را فراهم کنند.

    کلیدواژگان: دیابت، عوامل بازدارنده، مشارکت، ورزش
  • کیوان خرمی پور، عباسعلی گائینی*، الهام شیرزاد صفحات 71-83

    در سال های اخیر پژوهشگران نشان داده اند بهترین روش تمرین، الگوبرداری از مسابقه است. از سوی دیگر، در بسکتبال پست های گوناگونی وجود دارد که نیازهای فیزیولوژیایی و تمرینی متفاوتی دارند. بنابراین، در این پژوهش تغییرات متابولیکی بازیکنان مرکزی و پیرامونی در یک مسابقه بسکتبال بررسی شده است. بدین منظور 5 بازیکن اصلی 14 تیم حاضر در مسابقات لیگ زیر 23 سال، ملی یا لیگ برتر سال 1396 به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. نمونه های بزاق این بازیکنان پس از 40 دقیقه مسابقه بسکتبال (با توجه به قوانین FIBA) گرفته شد و با استفاده از روش متابولومیکس مقایسه شدند. از دستگاه HNMR برای انجام متابولومیکس و از نرم افزارهای مسترنوا و متابوانالیست برای آنالیز داده ها استفاده شد. آزمون های PCA و PLSDA نیز به عنوان آزمون های آماری استفاده شدند. نتایج نشان داد متابولیت های تورین، سوکسینیک اسید، سیتریک اسید و گلیسرول در بازیکنان پیرامونی و لاکتات و آلانین در بازیکنان مرکزی زیادتر است. ازاین رو می توان نتیجه گرفت تکیه بازیکنان پیرامونی بر مسیرهای هوازی و بازیکنان مرکزی بر مسیرهای بی هوازی زیادتر است. همچنین به نظر می رسد تولید گونه های فعال اکسیژن در بازیکنان پیرامونی زیادتر است.

    کلیدواژگان: پایش بیوشیمیایی، متابونومیکس، متابولیت، متابوآنالیست
  • حسن غلامی قاجاری، معصومه کلاته سیفری* صفحات 85-100
    هدف از پژوهش حاضر، طراحی مدل سردرگمی مشتریان در انتخاب تجهیزات ورزشی پیرو بود. این پژوهش توصیفی، کاربردی و مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری اجرا شد. جامعه آماری پژوهش را کلیه بازدیدکنندگان پانزدهمین نمایشگاه بین المللی ورزش و تجهیزات ورزشی شهر تهران تشکیل می دادند و حجم نمونه ها با روش نمونه گیری معادلات ساختاری تعیین شد و مطابق آن 98 پرسشنامه از نمونه های در دسترس جمع آوری شد. پرسشنامه پژوهش از طریق تکنیک دلفی با اعمال نظر شش نفر از متخصصان بازاریابی ورزشی کشور تهیه شد و روایی صوری و محتوایی آن نیز توسط چند تن از استادان بازاریابی ورزشی تایید شد. روایی سازه از طریق روایی همگرا برای تمامی عوامل از 5/0 بیشتر گزارش شد و پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی سنجیده شد که ضرایب هر دو آزمون برای تمامی عوامل بیشتر از 7/0 به دست آمد. آزمون فرضیات و برازش مدل به وسیله نرم افزار SMARTPLS صورت گرفت. یافته ها حاکی از معناداری اثر تقلید از نام و ظاهر بر تقلید هویت و تصویر برندهای پیشرو بود و اثر تقلید از ظاهر، هویت و تصویر برند پیشرو بر سردرگمی مشتریان معنادار گزارش شد. البته اثر تقلید از نام بر سردرگمی مشتریان معنادار گزارش نشد. همچنین سردرگمی مشتریان، تقلید هویت و تصویر برند پیشرو اثر معناداری بر انتخاب برند پیرو داشتند. ازاین رو می توان گفت برندهای پیرو با هدف ایجاد سردرگمی در مشتریان از برندهای پیشرو تقلید می کنند تا با شباهت های موجود مشتریان را به سمت انتخاب برندهای پیرو به جای برندهای پیشرو سوق دهند. این ترفند بازاریابی می تواند تولید ملی را جایگزین کالاهای خارجی کند.
    کلیدواژگان: انتخاب برند، برند پیرو، برند پیشرو، تجهیزات ورزشی، سردرگمی مشتریان
  • عارف حبیبی ملکی، اصغر توفیقی، فیروز قادری پاکدل، جواد طلوعی آذر* صفحات 101-120

    هایپوکسی سلول های بافت چربی سبب القای مقاومت به انسولین و افزایش ریسک فاکتورهای قلبی عروقی می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین تناوبی و تداومی شدید بر مقادیر VEGF، PEDF و PAI-1 بافت چربی احشایی و زیر پوستی رت های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب بود. 20 سر رت نر نژاد ویستار 6 هفته ای به طور تصادفی به چهار گروه  کنترل سالم (Co-S)، کنترل چاق (Co-HFD)، تمرین تداومی با شدت بالا (HICT) و  تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) تقسیم شدند. به جز گروه کنترل سالم، همه رت ها به مدت 12 هفته تحت رژیم غذایی پرچرب قرار گرفتند. تمرین HICT با شدت 7570 درصد Vmax به مدت 80 دقیقه و HIIT با شدت 90 85 درصد Vmax (13 تکرار تناوبی 4 دقیقه ای) 5 جلسه در هفته و به مدت 12 هفته اجرا شد. مقادیر پروتئین های چربی زیر پوستی و احشایی به روش الایزا اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون t همبسته و ANOVA یکراهه تجزیه وتحلیل شد (05/0≥P). مدالیته های تمرینی HICT (002/0=P) و HIIT (001/0=P)؛ تغییرات وزنی ناشی از HFD را کنترل و کاهش معناداری در وزن رت ها ایجاد کردند. HIIT به طور معناداری مقادیر VEGF چربی زیر پوستی و احشایی و HICT به طور معناداری مقادیر VEGF چربی احشایی را افزایش داد (05/0≤P). همچنین، HICT و HIIT به طور معناداری PEDF چربی زیر پوستی و PAI-1 چربی احشایی را کاهش داد (05/0≤P). بهبود ویژگی های کیفی بافت چربی از جمله افزایش عروقی شدن این بافت، با تمرینات HIIT و HICT رخ می دهد که نقش مهمی در کنترل پاتوژنز چاقی به ویژه مقاومت به انسولین و اختلالات قلبی عروقی بازی می کند.

    کلیدواژگان: رژیم غذایی پرچرب، HICT، HIIT، VEGF، PEDF، PAI-1
  • فاطمه احمدی*، محمدرضا برومند، رحیم رمضانی نژاد صفحات 121-135

    کارشناسان و مسیولان دولتی مدت هاست که درباره حضور بانوان در استادیوم های ورزشی بحث و گفت وگو می کنند و تاکنون نیز به نتیجه مشخصی نرسیده اند. تحقیق حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر حضور تماشاگران زن در استادیوم های فوتبال انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق، تماشاگران مردی بودند که فقط تجربه تماشای مسابقات مردان را داشتند و همچنین زنانی که فقط تجربه تماشای مسابقات زنان را داشتند. به دلیل نامشخص بودن تعداد جامعه آماری، 224 نفر (زن=114، مرد=110) به صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند که دست کم پنج بار تجربه حضور در ورزشگاه ها را داشتند. از پرسشنامه محقق ساخته 20 سوالی پنج ارزشی لیکرت برای جمع آوری داده ها استفاده شد که روایی آن توسط 10 استاد دانشگاه تایید شد و پایایی آن نیز به تایید رسید (81/0=r). داده ها با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش متعامد، آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، فریدمن و باینومیال در سطح 05/0≥ p تحلیل شدند. نتایج نشان داد که عوامل موثر بر حضور تماشاگران زن به ترتیب میانگین رتبه در چهار عامل مدیریتی (69/2)، امنیتی (63/2)، فرهنگی (47/2) و اجتماعی (22/2) قرار گرفتند. در ضمن، اولویت این عوامل معنی دار بود. از دیدگاه زنان و مردان، توسعه ورزش در خانواده مهم ترین گویه اثرگذار بر حضور تماشاگران زن است، بنابراین، با فرهنگ سازی از طریق مشارکت خانوادگی متناسب با ارزش های فرهنگی ایران و اقدامات امنیتی، می توان امکان توسعه حضور تماشاگران زن در استادیوم های فوتبال را به تدریج فراهم کرد.

    کلیدواژگان: استادیوم های فوتبال، امنیت ورزشگاه ها، تماشاگران زن، فرهنگ تماشاگران
  • کریم آزالی علمداری*، مصطفی آرمان فر صفحات 137-150
    هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرین تناوبی شدید (HIIT)، مقاومتی و استقامتی بر آمادگی هوازی یا اکسیژن مصرفی بیشینه (VO2max)، قدرت بیشینه، عامل رشد شبه انسولینی-1 (IGF-I) و بیان miRNA-1 و miRNA-133a مردان ورزشکار جوان بود. در این مطالعه نیمه تجربی،  49 مرد ورزشکار جوان (20-18 ساله) انتخاب و به صورت تصادفی در چهار گروه همگن تمرین تناوبی شدید، مقاومتی، استقامتی و کنترل جایگزین شدند. سپس، 8 هفته (هر هفته 3 تا 4 جلسه) تمرین تناوبی شدید، تمرین استقامتی و تمرین مقاومتی انجام گرفت. نمونه های خونی، 24 ساعت قبل و بعد از مداخله تمرینی جمع آوری شد. بیان  miRNA-1و miRNA-133a بعد از هر سه نوع تمرین کاهش یافت (05/0>P) و تفاوت معنا داری بین هر سه گروه مشاهده نشد (05/0 <P). همچنین، اکسیژن مصرفی بیشینه پس از 8 هفته تمرین استقامتی و تمرین تناوبی شدید به طور معنا داری افزایش یافت و افزایش در گروه تمرین تناوبی شدید به طور معنا داری بیشتر از هر سه گروه دیگر بود. غلظت عامل رشد شبه انسولینی-1 پس از اتمام دوره تمرینی در دو گروه تمرین مقاومتی و تمرین تناوبی شدید به طور معنا داری افزایش یافت. به علاوه، میزان پرس سینه تنها در گروه تمرین مقاومتی و میزان پرس پا و توده خالص بدنی در هر سه گروه تمرینی افزایش یافت که افزایش آن در گروه تمرین مقاومتی بیشتر از دو گروه تمرین استقامتی و تمرین تناوبی شدید بود. به نظر می رسد این miRNAها بیومارکرهای خونی برای ارزیابی سازگاری با تمرینات ورزشی اند.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، تمرین استقامتی، تمرین مقاومتی، miRNA، ورزشکاران مرد
  • المیرا گوزل زاده، امیر دانا*، مصطفی افشاری صفحات 151-159
    تحقیق حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر رویش شرکت های دانش بنیان در حوزه ورزش طراحی و اجرا شد. روش تحقیق حاضر از نوع پیمایشی بود که به صورت میدانی اجرا شد. جامعه آماری تحقیق شامل تمامی مدیران و کارشناسان شرکت های دانش بنیان در حوزه ورزش در شهر تهران است که براساس اطلاعات کسب شده از پارک علم و فناوری شهر تهران تعداد آنان شامل 43 نفر است که براساس انتخاب کل شمار، تمامی آنان به عنوان نمونه تحقیق مشخص شدند.ابزار تحقیق حاضر، پرسشنامه استفاده شده از الگوی سومسوک و لایوسیریهونگوسونگ (2013) بود که پس از انجام روش دلفی، سوالات و عوامل آن مطابق با وضعیت ورزش کشور ایران تعدیل یافت. در تحقیق حاضر به منظور بررسی وضعیت هریک از مولفه های تحقیق از روش آماری تی تک نمونه ای و برای رتبه بندی این مولفه ها از روش آماری AHP استفاده شد. تمامی روند تجزیه وتحلیل داده های تحقیق در نرم افزارهای spss و Super Decisions انجام گرفت. نتایج نشان داد که در بین عوامل شناسایی شده، عوامل سازمانی و بازاریابی با برخورداری از سطح بالاتر از میانگین، در شرایط مطلوبی قرار دارند، اما عوامل اقتصادی، تکنولوژی و انسانی به علت پایین تر بودن میانگین آنان از سطح معیار 3، در شرایط نامناسبی در شرکت های دانش بنیان قرار داشتند. نتایج رتبه بندی نشان داد که عوامل اقتصادی با ضریب نزدیکی 652/0 مهم ترین عامل در بهبود کارکردهای شرکت های دانش بنیان در ورزش است. نتایج همچنین مشخص کرد که عوامل تکنولوژی با ضریب نزدیکی 158/0 کم اهمیت ترین عامل در بهبود کارکردهای شرکت های دانش بنیان در ورزش است.
    کلیدواژگان: دانش بنیان، رویش، عوامل اقتصادی، ورزش
  • محسن برغمدی*، محمد عبدالله پور درویشانی صفحات 161-172

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ریکاوری در آب و ریکاوری فعال بر آنزیم های کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز سرم پس از بازی فوتبال در فوتبالیست های نخبه بود. پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون و سه تکرار مجدد پس آزمون بود. نمونه آماری پژوهش شامل 30 نفر از فوتبالیست های نخبه لیگ کشور با میانگین سن 21/1±66/21 سال بود، که به صورت نمونه در دسترس به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه مساوی 15 نفره ریکاوری در آب و ریکاوری فعال تقسیم شدند. برای اندازه گیری سطح آنزیم های لاکتات دهیدروژناز و کراتین کیناز قبل از بازی، بلافاصله بعد از بازی، یک ساعت و 24 ساعت بعد از ریکاوری خون گیری انجام گرفت. از آمار توصیفی و استنباطی (میانگین، انحراف استاندارد و آزمون آماری آنالیز واریانس در اندازه گیری های مکرر) برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد ریکاوری در آب و ریکاوری فعال موجب کاهش معنا دار آنزیم لاکتات دهیدروژناز و کراتین کیناز شد (001/0>P). آنزیم های کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز در دو گروه ریکاوری در آب و ریکاوری فعال اختلاف معنا دار داشت (001/0>P). با توجه به یافته های تحقیق می توان نتیجه گرفت که دو روش ریکاوری در آب و ریکاوری فعال موجب کاهش آنزیم های کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز می شود که می تواند در کاهش آسیب و کوفتگی پس از تمرین موثر باشد. میانگین آنزیم لاکتات دهیدروژناز در گروه ریکاوری در آب نسبت به ریکاوری فعال در خشکی کاهش بیشتری داشت (94/0=d ، 001/0>P). میانگین آنزیم کراتین کیناز در گروه ریکاوری فعال در خشکی نسبت به ریکاوری در آب کاهش بیشتری داشت (92/0=d ،001/0>P).

    کلیدواژگان: ریکاوری در آب، ریکاوری فعال، شاخص های آسیب عضلانی، فوتبالیست های نخبه
  • ندا موید*، محمدرضا معین فرد، پروین شوشی نسب صفحات 173-186
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر جامعه پذیری سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان با درنظر گرفتن نقش میانجی تناسب فرد محیط در ادارات ورزش و جوانان استان لرستانبود.روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان لرستان به تعداد 147 نفر بود. روش نمونه گیری از نوع کل شمار بود و حجم نمونه آماری برابر با تعداد پرسشنامه های دریافتی به تعداد 136 نفر بود. ابزار تحقیق پرسشنامه ازدمیر (2015) بود که پس از ترجمه، روایی صوری و محتوایی آن به تایید یازده نفر از استادان متخصص رسید. روایی سازه آن با تحلیل عاملی تاییدی بررسی و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ (91/0) تایید شد. از آمار توصیفی برای دسته بندی اطلاعات و ارایه میانگین ها و از مدلسازی مسیری - ساختاری در بررسی فرضیه های تحقیق استفاده شد. نتایج نشان داد جامعه پذیری سازمانی بر تناسب فرد - محیط و رفتار شهروندی سازمانی تاثیر معنا داری داشت. تناسب فرد - محیط نیز بر رفتار شهروندی سازمانی تاثیر معنا دار داشت و در نهایت مدل تحقیق با داده ها برازش مناسبی داشت. بر این اساس مدیران ادارات ورزش و جوانان استان لرستان باید با تاکید بر مولفه های جامعه پذیری، امکان ارتقای آن را در کارکنان فراهم سازند. همچنین در استخدام و کارگزینی کارکنان به تناسب فرد با حرفه و نیازهای شغلی توجه کنند تا زمینه افزایش رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان ایجاد شود.
    کلیدواژگان: اطلاعات شغلی، تناسب، جامعه پذیری، رفتار شهروندی
|
  • Bahman Tayebi *, Mahmood Goodarzi, Majid Jalali, Ebrahim Alidoust Pages 9-19

    The current research aimed to determine the explanatory variables of domestic marketing in Wrestling Federation using Bansal model. The statistical population included all staff, referees, and national athletes in wrestling cooperating with the federation for the past five years. The sample was equal to the population (N=280). Data were collected by the standard questionnaire including 6 dimensions of domestic marketing of Bansal model (education, job security, reward, information sharing, staff empowerment, and reduction of social class gap). The validity was confirmed by the experts and its reliability was achieved to be 0.75. In order to analyze the data, statistical tests of K-S, one-sample t test and confirmatory factor analysis were used. Findings showed that dimensions of education, information sharing and empowerment were above the average and dimensions of job security, reward and reduction of social class gap were about average. Reduction of social class gap had the highest importance and job security had the lowest importance in explaining the domestic marketing of the Wrestling Federation.

    Keywords: Bansal model, domestic marketing, Education, information sharing, job security
  • Siroos Choobineh *, Alireza Ghardashi Afousi Pages 21-32

    Training helps increase bone mass density, strength and rigidity by the activation of hormonal, mechanical and muscular mechanisms. The aim of this study was to investigate the changes of histomorphometric parameters after 8 weeks of high intensity interval training (HIIT). 16 male Wistar rats (mean weight 250 ± 50 g and 8 weeks of age) were randomly divided into control (n=8) and experimental groups (n=8). The training protocol consisted of 4 minutes of running with high intensity at 85-90% VO2max and 3 minutes of recovery with the intensity of 50-60% VO2max, which was performed 3 days per week, 1 hour for 8 weeks. 24 hours after the last training session, animals were anesthetized and sacrificed; then their femur was removed and fixed in formalin. Histomorphometric parameters were measured using a photomicroscope. Independent t test was used to analyze the data with a significance level of P<0.05. The results indicated that 8 weeks of HIIT had no significant effect on bone weight (P=0.270) and length (P=0.290). However, bone volume/trabecular bone volume ratio (P=0.004), thickness of ephyphysis (P=0.001), thickness of metaphysis (P=0.001) and trabecular number (P=0.002) significantly increased. Additionally, osteoid thickness did not significantly increased between experimental and control groups (P=0.207). It seems that high intensity interval training may affect bone strength and rigidity through increased trabecular and cancellous bone thickness.

    Keywords: Bone, high intensity interval training, Histomorphometry
  • Hossein Alahyari *, MohammadAli Aslankhani, Ali Zarei Pages 33-45

    The aim of the present study was to determine the relationship of communication skills and negotiation styles with the conflict in the experts in physical education departments of the Islamic Azad Universities of the northwest region of Iran. The statistical population included all the experts in physical education departments of the Islamic Azad Universities of the northwest region of Iran (n=49). Because of the limited number of population, all the members of the population were selected as the sample. Data were collected using Breton Communication Skills Questionnaire (1990), Pierre's Organizational Negotiation Styles (1989), Dubern's Job Conflict (1985) and personal characteristics questionnaire. To analyze the data, the methods of determining mean‚ standard deviation‚ frequency and table drawing in the descriptive statistics were used. Also, Pearson correlation coefficient and regression analysis were used in the inferential statistics. The results showed a significant positive relationship between communication skills and conflict, but there was no significant relationship between negotiation styles and conflict. There was also a significant positive relationship between communication skills and negotiation styles. Considering the significant relationship between communication skills and conflict, and also a significant relationship between communication skills and negotiation styles, it is suggested that high-ranking authorities of the organization should decrease conflict in the organization by providing training and enhancing communication skills and negotiation styles.

    Keywords: Communication skills, conflict, Islamic Azad University, negotiation styles, physical education experts
  • Rahman Soori, Ali Akbarnejad *, Behzad Vafaee, Azam Ramezankhani Pages 47-57

    Listening to the music during the exercise improves some physiological and psychological factors. The present study aimed to investigate the effect of music on anaerobic performance response in young male and female athletes. 14 male (mean age 22.28±1.58) and 10 female (mean age 21.30±1.85) physical education students participated voluntarily in this quasi-experimental study. Using a counter-balanced design, the subjects took the Wingate test in two sessions with and without fast tempo music. Indicators of anaerobic performance (power peak, power mean, power drop) were measured. Data were analyzed with SPSS (two-way analysis of variance) at the significance level of P≤0.05. Results indicated that the variables of power peak and mean anaerobic power were higher with music than without music (P=0.049, P=0.01). When the interaction effects of music and gender were considered, there were no significant differences and music had the same effect on both genders. As for the variable of percentage of power drop, there were no significant differences between performance with and without music. Gender did not have any significant differences between males and females (P>0.05). However, when the interaction effects of music and gender were considered, females exhibited a lower power drop in response to music (P=0.05). In general, fast tempo music had a significant effect on improving anaerobic performance in the male and female athletes, and females exhibited less power drop than men during anaerobic exercises accompanied by music.

    Keywords: Fatigue Index, mean anaerobic power, Music, peak anaerobic power, young athletes
  • Nasim Forughifard *, MirHassan Seyed Ameri Pages 59-69

    Exercise helps diabetic people greatly to control weight, balance blood glucose better, reduce a need for medications and insulin and balance blood lipid. The present study aimed to examine the diabetic patients’ barriers to their participation in sport activities. The methodology was descriptive – analytic and field method. The population consisted of 3000 diabetic patients in Urmia city and 341 subjects were selected by simple random sampling method.  The sport participation barriers questionnaire of ‎Keshgar et al. (2007) was used to collect data. To analyze the data, descriptive and inferential statistics (Kolmogorov - Smirnov, independent sample t test, ANOVA with repeated measures and LSD post hoc test) were used. The results of ANOVA indicated a significant difference in barriers to participation in sport activities (structural and infrastructure, interpersonal, intrapersonal) (P=0.001, F=637.887). The results of independent t test showed a significant difference (P<0.01) in structural barriers (P=0.01, r=0.006) and interpersonal barriers (P=0.01, r=0.001) to participation in sport between men and women. Given structural barriers was the first priority in the sport participation of diabetic patients, it is suggested that the authorities should reduce the structural barriers using targeted programs and policies, facilitate the participation of these patients in sport activities and pave the way for the development and growth of the community.

    Keywords: Barriers, Diabetes, participation, sport
  • Kayvan Khoramipour, AbbasAli Gaeini *, Elham Shirzad Pages 71-83

    Recently, researchers have shown game simulation as the best way of training. On the other hand, there are various posts in basketball which have different physiological and training demands. Therefore, metabolic changes of backcourt and frontcourt players were investigated during a basketball game. 5 main players of 14 teams that participated in 2017 under 23 years of age, national or premier leagues were selected as the subjects. Players’ saliva samples were collected after 40 minutes of a basketball game (with regard to the FIBA roles) and compared using metabolomics. HMNR was used for metabolomics and MestReNova and Metaboanalyst were applied for data analysis. PCA and PLSDA were used for statistical tests. Results showed that taurine, succinic acid, citric acid and glycerol metabolites were higher in backcourt players and lactate and alanine in frontcourt players. Therefore, it can be concluded that backcourt and frontcourt plays relay more on aerobic and anaerobic pathways repetitively. Also, it seems that active oxygen species production is more in backcourt players.

    Keywords: biochemical monitoring, metabonomics, Metabolite, metaboanalyst
  • Hasan Gholami Ghajari, Masoumeh Kalateh Seifari * Pages 85-100
    The aim of the present study was to design a customer confusion model over selecting follower sport equipment. This study was descriptive, applied and based on structural equation modeling. The statistical population consisted of all visitors of the 15th International Sport and Sport Equipment Exhibition in Tehran. The size of the sample was determined by structural equation sampling and 98 questionnaires were collected from available samples. The research questionnaire was developed by Delphi technique with the employment of the viewpoints of 6 sport marketing professors of Iran, and its face and content validities were confirmed by several sport marketing professors. Construct validity was reported higher than 0.5 for all factors by convergent validity and the reliability of the questionnaire was measured by Cronbach's alpha and combined reliability and the coefficients of both tests for all factors were greater than 0.7. The hypotheses testing and fitting model were performed by SMARTPLS software. The findings showed a significant effect of imitation of name and appearance on imitating the identity and image of leading brands, and the effect of imitation of the appearance, identity and image of the leading brand on customer confusion was reported as significant. The effect of imitation of the name on customer confusion was not reported as significant. Also, customer confusion, identity imitation and leading brand image had a significant effect on the selection of the follower brand. Hence, it can be said that follower brands mimic leading brands with the aim of creating confusion among customers in order to push them into selecting follower brands instead of leading brands. This marketing trick can replace national products with foreign goods.
    Keywords: Brand selection, customer confusion, follower brand, leading brand, Sport Equipment
  • Aref Habibi Maleki, Asghar Tofighi, Firouz Ghaderi Pakdel, Javad Tolouei Azar * Pages 101-120

    Hypoxia of adipose tissue cells induces insulin resistance and increases cardiovascular risk factors. The aim of this study was to investigate the effect of high intensity interval training and continuous training on VEGF, PEDF and PAI-1 levels of visceral and subcutaneous adipose tissues in rats fed with high fat diet. 20 male Wistar rats (6 weeks old) were randomly divided into 4 groups: 1) heathy control (Co-S); 2) obese control (Co-HFD); 3) high intensity continuous training (HICT); 4) high intensity interval training (HIIT). Except for the Co-S group, all rats were subjected to high fat diet for 12 weeks. HICT with the intensity of 70-75% Vmax for 80 minutes and HIIT with 85-90% Vmax (13 repetitions, each 4 minutes) were performed for 12 weeks, 5 sessions per week. The amounts of subcutaneous and visceral adipose tissues proteins were measured by ELISA method. Data were analyzed by dependent t test and one-way ANOVA (P≤0.05). HICT (P=0.002) and HIIT (P=0.001) training modalities controlled weight changes caused by HFD and significantly reduced weight of rats. HIIT significantly increased the VEGF of visceral and subcutaneous adipose tissues and HICT significantly increased VEGF in visceral adipose tissue (P≤0.05). In addition, HICT and HIIT significantly reduced PEDF in subcutaneous adipose tissue and PAI-1 in visceral adipose tissue (P≤0.05). HIIT and HICT improve adipose tissue qualitative properties including vascularization which plays an important role in controlling the pathogenesis of obesity, especially insulin resistance and cardiovascular disorders.

    Keywords: HICT, high fat diet, HIIT, PAI-1, PEDF, VEGF
  • Fatemeh Ahmadi *, MahammadReza Boroumand, Rahim Ramezaninejad Pages 121-135

    The issue of women attending sport stadiums has long been discussed by experts and government authorities and has not reached a specific conclusion. Hence, the present study aimed to investigate those factors influencing women spectators’ presence in football stadiums. The research population consisted of male spectators who had only experienced to attend men's competitions, as well as women who had only attended the women's competitions. As the number of population was not obvious, 224 subjects (women=114, men=110) were selected by convenience sampling method who had attended stadiums at least 5 times. A 5-point Likert scale researcher-made questionnaire (20 items) was used to collect data. The validity and reliability were confirmed by university professors (r=0.81). Data were analyzed by exploratory factor analysis with orthogonal rotation, Kolmogorov-Smirnov test, Friedman test and Binomial test at P≤0.05. The results showed that the factors affecting the presence of women spectators were ranked by their means in 4 factors: managerial (2.69), security (2.63), cultural (2.47), and social (2.22); the priority of these factors was also significant. Accordingly, from the viewpoints of men and women, the development of sports in the family was the most important item affecting the presence of women spectators. Therefore, it is possible to gradually develop the presence of women spectators in football stadiums by developing the culture through family participation in line with Iranian cultural values and security measures.

    Keywords: culture of spectators, football stadiums, security of stadiums, women spectators
  • Karim Azali Alamdari *, Mostafa Armanfar Pages 137-150
    The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of high intensity interval training (HIIT), endurance training and resistance training on aerobic fitness (VO2max), maximal strength, insulin-like growth factor-1 (IGF-1), the expression of miRNA-1 and miRNA-133a in young male athletes. In this semi-experimental study, 49 young male athletes (18-20 years old) were selected and randomly assigned to four equal groups: HIIT, endurance training (EN), resistance training (RES) and control. Then, eight weeks (3 to 4 sessions per week) of HIIT, endurance training and resistance training were performed. Blood samples were collected 24 hours before and after the training intervention. miRNA-1 and miRNA-133a expressions decreased after three types of training (P<0.05). Also, there was no significant difference among the three groups (P>0.05). VO2max significantly increased after 8 weeks of HIIT and RES training. This increase in HIIT group was significantly higher than the other three groups. Concentration of IGF-1 increased significantly after the intervention in the EN and HIIT groups. In addition, the bench press increased only in the RES group and leg press and lean body mass (LBM) increased in all three training groups; this increase in the RES group was more than the EN and HIIT groups. It seems that these miRNAs are circulation biomarkers to evaluate adaptation to training.
    Keywords: Endurance Training, high intensity interval training, Male Athletes, miRNA, resistance training
  • Almira Gozalzadeh, Amir Dana *, Mostafa Afshari Pages 151-159
    The aim of this study was to identify those factors affecting the growth of knowledge based companies in the field of sport. The method of this study was survey which was conducted as a field. The statistical population included all managers and experts of knowledge based companies in the field of sport in Tehran city. Based on the information obtained from Tehran Science and Technology Park, they were 43 subjects and all of them were selected as the sample by census sampling method. A questionnaire used by Somsuk and Laosirihongthong (2013) was employed to collect data. After Delphi method, the items and factors of this questionnaire were adjusted according to the sport status of Iran. One-sample t test was used to determine the status of each factor of the study. The AHP statistical method was used to rank these factors. All data analysis was performed in SPSS and Super Decisions software. The results showed that among the identified factors, organizational and marketing factors (with a level above the average) were in a desirable condition, but economic, technological and human factors (their average was lower than level 3) were in an undesirable condition in knowledge based companies. The ranking results showed that economic factor (with a closeness coefficient of 0.652) was the most important factor in improving the performance of knowledge based companies in sport. The results also revealed that technology factor (with a closeness coefficient of 0.158) was the least important factor in improving the performance of knowledge based companies in sport.
    Keywords: economic factors, growth, knowledge based, sport
  • Mohsen Barghamadi *, Mohammad Abdollahpour Pages 161-172

    The aim of this study was to investigate the effect of water recovery and active recovery on serum creatine kinase and lactate dehydrogenase after soccer matches in elite soccer players. This study was quasi-experimental with a pretest and posttest with 3 repetitions. The sample consisted of 30 elite soccer players in Iran soccer league (mean age of 21.66±1.21 years) who participated in the study voluntarily by convenience sampling method. Participates were divided randomly into 2 equal groups (each group 15 subjects): water recovery and active recovery. Blood samples were collected before and immediately after the match, one hour and 24 hours after the recovery to measure the level of creatine kinase and lactate dehydrogenase enzymes. Descriptive and inferential statistics (mean, standard deviation and ANOVA with repeated measures) were used to analyze the data. The results showed that water recovery and active recovery significantly decreased creatine kinase and lactate dehydrogenase (P<0.001). There was a significant difference between water recovery and active recovery groups in creatine kinase and lactate dehydrogenase enzymes (P<0.001). According to these results, it can be concluded that water recovery and active recovery reduced creatine kinase and lactate dehydrogenase enzymes that can reduce the injuries and fatigue after the training. The mean lactate dehydrogenase enzyme in the water recovery group reduced more than the active recovery group (P<0.001, d=0.94). Mean creatine kinase enzyme in the active recovery group reduced more than the water recovery group (P<0.001, d=0.92).

    Keywords: active recovery, elite soccer players, muscle injury indexes, Water Recovery
  • Neda Moayed *, Mohamadreza Moeinfard, Parvin Shooshinasab Pages 173-186
    The aim of this study was to investigate the effect of organizational socialization on organizational citizenship behavior of employees with an emphasis on the mediating role of person – environment fit in Sport and Youth offices of Lorestan province. The Methodology of the study was descriptive and correlation. The statistical population consisted of all employees of Sport and Youth offices of Lorestan province (N=147). Census sampling method was used and the sample was equal to the collected questionnaires (n=136). Ozdemir (2015) questionnaire was used to collect data. After translation, its face and content validities were confirmed by 11 experts; its construct validity was examined by confirmatory factor analysis and its reliability was calculated by Cronbach’s alpha coefficient (0.91). Descriptive statistics were used to categorize the data and to provide means. Route-Structural Modeling was used to test the hypotheses. The result showed that organizational socialization had a significant effect on person – environment fit and organizational citizenship behavior. Person – environment fit had a significant effect on organizational citizenship behavior and finally the research model had a good fit with data. Accordingly, it is recommended that managers of Sport and Youth offices of Lorestan province should emphasize the components of organizational socialization and provide the chance to promote them in their employees. Also, they should pay attention to job needs and person – career fit so that organizational citizenship behavior of employees can increase.
    Keywords: career information, Citizenship Behavior, fit, Socialization