فهرست مطالب

مواد پیشرفته و پوشش های نوین - پیاپی 33 (تابستان 1399)

فصلنامه مواد پیشرفته و پوشش های نوین
پیاپی 33 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • وحید اسکندری، نفیسه شریفی* صفحات 2370-2378

    در این مطالعه تجربی، محلول کلوییدی نقره به روش شیمیایی (تولنز) ساخته شد و با استفاده از روش قطره افشان، محلول کلوییدی نقره بر روی زیرلایه ی شیشه ای، کیت پلاسمونیکی ساخته شد. در نهایت، با استفاده از این کیت پلاسمونیکی و طیف سنجی رامان، بهبود سیگنال رامان ارتعاش های مولکولی اسیدآمینه ی تریپتوفان، بررسی شد. بعد از ساخت کیت پلاسمونیکی، تصویر میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی آن نشان می دهد که تعداد زیادی از ذرات نقره اندازه بین 1400 تا 1500 نانومتر دارند. قله پلاسمونی نانوذرات نقره در حدود 410 نانومتر و مشاهده ساختار FCC در مشخصه-یابی XRD آن ، تشکیل نانوذرات نقره را تایید کرد. با لایه نشانی اسیدآمینه ی تریپتوفان، روی کیت پلاسمونیکی، به دلیل تشدید پلاسمون های سطحی نانوذرات کوچک تر و پراکندگی نور از نانوذرات بزرگ تر نقره، ارتعاش های مولکولی اسیدآمینه ی تریپتوفان، تقویت شوند. با کالیبراسیون شدت ارتعاش های مولکولی بر حسب غلظت اسیدآمینه ی تریپتوفان، رابطه درجه دو به دست می آید که از روی آن می توان با اندازه گیری طیف SERS اسیدآمینه ی تریپتوفان به غلظت آن پی برد. در طیف سنجی رامان به دلیل تشدید پلاسمون های سطحی نانوذرات نقره و پراکندگی نور از ذرات نقره بزرگ تر سیگنال رامان حاصل از اسیدآمینه تریپتوفان بهبود می یابد. با کاهش غلظت اسیدآمینه ی تریپتوفان، به دلیل کاهش تعداد ارتعاش های مولکولی سیگنال های SERS نیز تضعیف می شود که با استفاده از کیت پلاسمونیکی، شناسایی، آشکارسازی سریع و راحت اسیدآمینه ی تریپتوفان تا غلظت 7-10 مولار قابل انجام است. در ضمن، با کالیبراسیون، استفاده از کیت پلاسمونیکی، و طیف سنجی رامان، می توان غلظت نامشخص از اسیدآمینه ی تریپتوفان را تخمین زد که می تواند منجر به توسعه نانوحسگرها شود.

    کلیدواژگان: اسیدآمینه ی تریپتوفان، کیت پلاسمونیکی، نانو ذرات نقره، طیف سنجی رامان بهبود یافته ی سطحی، نانوحسگر
  • مهداد انکاری*، شکوه عنایت الهی صفحات 2380-2391
    یکی از موادی که در ساخت حسگرها مورد استفاده قرار می گیرند، نانو کامپوزیت ها هستند. اجزاء نانوکامپوزیت بر اثر برهمکنش سطحی بین ماده پایه و مواد پرکننده، از خواص بهتری نسبت به سایر مواد برخوردار می باشند. هدف از انجام این پژوهش، سنتز نانوکامپوزیتی شامل گرافن و پلی کتکول به عنوان یک پلیمر رسانا برای استفاده در حسگر های الکتروشیمیایی است. از روش الکتروپلیمریزاسیون برای سنتز نانو کامپوزیت مورد پژوهش، استفاده شد که گرافن به عنوان فاز زمینه و پلی کتکول به عنوان فاز تقویت کننده انتخاب گردید. تصاویر SEM از نانو کامپوزیت سنتز شده نشان داد که این ترکیب، دارای مورفولوژی بسیار متخلخل متشکل از ساختاری ورقه ای مانند است. از سدیم نیتریت برای انجام عمل اکسایش بر روی سطح الکترود اصلاح شده استفاده گردید. نتایج نشان داد که حسگر الکتروشیمیایی ساخته شده در محدوده وسیعی از غلظت ماده نیتریت دارای پاسخی خطی بوده و می تواند برای اندازه گیری کمی این گونه استفاده شود. با استفاده از شیب منحنی کالیبراسیون برای گونه مورد بررسی، حد تشخیص این حسگر الکتروشیمایی برای نیتریت برابر با µM 741/0 محاسبه شد. نتایج نشان داد که نانوحسگر سنتز شده به دلیل داشتن حساسیت بالا، پاسخ خطی مطلوب، پایداری قابل قبول و متاثر نبودن از سوی مزاحمت ها، می تواند به عنوان عنصرحسگر مورد استفاده قرار گیرد. همچنین به کارگیری نانوصفحات گرافن که از خصوصیات موثری جهت کاهش مقاومت در برابر انتقال الکترون و افزایش رسانایی در سطح الکترود برخوردار است، توانست باعث فراهم شدن یک سطح بسیار مناسب با مساحت سطح ویژه ی بالا برای استفاده در نانو کامپوزیت شود.
    کلیدواژگان: نانوکامپوزیت، گرافن، پلی کتکول، الکتروپلیمریزاسیون، حسگر الکتروشیمیایی
  • مینا آزادی، منوچهر خراسانی*، مهران دولو، سعید تقوایی گنجعلی صفحات 2392-2399

    در این پژوهش، یک پلیمر سلولز استات بوتیرات (CAB) سنتز شد که بعنوان پرایمر در سیستم رنگ اتومبیلی، به منظور بهبود سرعت خشک شدن و قابلیت اعمال فوری لایه بعدی بکار میرود. واکنش استری شدن با استفاده از اسید استیک، اسید بوتیریک، انیدرید استیک، انیدرید بوتیریک بر روی α- سلولز انجام شد و از دی کلرو متان بعنوان حلال آزوتروپیک استفاده بعمل آمد. نتایج نشان داد که کارایی محصول نهایی در عملکرد پرایمرها با انتخاب صحیح حلال و نوع کاتالیزور به زمان و دمای واکنش وابستگی داشت. بهترین نمونه ساخته شده در دمای 111، زمان min180 و با کاتالیزورهای (فسفریک اسید، سولفوریک اسید، ایزوپروپانل) بدست آمد. نتایج حاکی از ایجاد خواص فیزیکی (براقیت، روشنایی، چسبندگی) و خواص مکانیکی (مقاومت در برابر ضربه و خمش) فیلم رنگ بوده است. تغییرات فرکانس جذبی UV-VIS و طیف سنجیFT-IR وجود گروه کربونیل را در مقایسه با نمونه شاهد تایید کردند.

    کلیدواژگان: سلولز- استات- بوتیرات، پرایمر، α- سلولز، استریفیکاسیون، روشنایی
  • علی پوررجب میاندواب، مرتضی نصیری*، سینا احمدی صفحات 2400-2407

    در این پژوهش پلیمرهای بر پایه‏ ی پلی(استایرن-اسپیروپیران) پاسخگو به نور به روش پلیمریزاسیون رادیکال آزاد سنتز شد. بدین منظور در ابتدا یک گروه آکریلاتی بر روی اسپیروپیران استخلاف گردید تا امکان انجام پلیمریزاسیون به واسطه‏ ی گروه وینیلی فراهم گردد. برای شناسایی و ارزیابی خواص پلیمر سنتز شده از تجزیه های رزونانس مغناطیسی هسته (NMR)، طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR)، طیف سنجی ماورا بنفش-مریی (UV-vis) و تجزیه ‏ی زاویه ‏ی تماس آب استفاده شد. نتایج تجزیه‏ های NMR و FTIR بیانگر کوپلیمریزاسیون موفقیت آمیز استایرن و اسپیروپیران می باشد. خواص نوری پلیمرها در حلال کلروفرم و همچنین پوشش های آنها بر روی شیشه مورد ارزیابی قرار گرفت. تمام پلیمرهای سنتز شده به واسطه‏ ی تابش نور ماورا بنفش nm 315-390 به رنگ بنفش تغییر رنگ می دهند که با تابش نور مریی با طول موج nm 590 رنگ بنفش از بین می رود. تجزیه‏‏ ی زاویه ‏ی تماس نشان داد که زاویه ‏ی تماس پوشش ها با افزایش درصد اسپیروپیران زیاد شده و سطوح آبگریزتر می شوند و در برابر تابش نور ماورابنفش آبدوست می شوند. تغییرات زاویه‏ ی تماس در برابر تابش نور ماورابنفش با افزایش مقدار اسپیروپیران بیشتر می شود. بنابراین با استفاده از پلیمرهای بر پایه ‏ی پلی(استایرن-اسپیروپیران) می توان پوشش های هوشمند پاسخگو به نور تهیه نمود.

    کلیدواژگان: پلیمرهای پاسخگو به نور، پلی استایرن، اسپیروپیران، پوششهای هوشمند
  • فیروز قنبری، حسین مهدوی*، شهرام مرادی دهقی، منوچهر بهمئی صفحات 2408-2423
    در این پژوهش یک پوشش جاذب ریز موج با پهنای باند جذب وسیع بر پایه اپوکسی با ساختار چند لایه با مشارکت پرکننده های کاربید سیلیکون، نانو لوله کربن و کربونیل آهن که در بین لایه های آن توری فلز اندود شده با روزنه های بافته شده شش ضلعی از جنس الیاف پلی استر به عنوان سطح انتخابگر فرکانسی استفاده گردیده، ساخته شد. با استفاده همزمان ساختار چند لایه و ساختار با کاهش تدریجی امپدانس، برخی از خواص بهینه مانند هزینه مناسب، میزان و پهنای باند جذب بالا و چگالی پایین بدست آمد. در این پژوهش اثر پوشش های جاذب تک لایه حاوی یک نوع پرکننده جاذب، تک لایه حاوی چند نوع پرکننده جاذب، چند لایه حاوی چند نوع پرکننده جاذب و چند لایه حاوی سطح انتخابگر فرکانس بر روی خواص بهینه مذکور مورد بررسی قرار گرفت. دستگاه تحلیل گر شبکه برای اندازه گیری مشخصه های الکترومغناطیسی و اتلاف انعکاس در بازه فرکانسی GHz18-2 استفاده گردید. با استفاده از پوشش جاذب ریز موج متشکل از سه لایه حاوی پرکننده های چندگانه با غلظت های مختلف در لایه های مختلف و حاوی سطح انتخابگر فرکانس بین لایه های آن و در ضخامت کل mm2 در مقایسه با نمونه های دیگر بیشینه کاهش انعکاس dB80/50، پهنای باند جذب (RL-5 dB) GHz 23/14 و چگالی gr/m3 73/1حاصل گردید. همچنین به منظور اثبات اثر سطح انتخابگر فرکانس بر روی خواص مکانیکی پوشش ها در کنار اثر آن بر روی خواص الکترومغناطیسی، خواص مکانیکی پوشش های فاقد سطح انتخابگر فرکانس و حاوی سطح انتخابگر فرکانس با استفاده از دستگاه آزمایش مقاومت کششی مقایسه گردید.
    کلیدواژگان: جذب ریزموج، سطح انتخابگر فرکانس، سیلیکون کاربید، کربونیل آهن، نانولوله کربن و جاذب های ریز موج چند لایه
  • علیرضا میدانچی*، شیوا میرابی صفحات 2424-2433

    نانوکامپوزیت گرافن اکساید احیاشده با پوشش فریت روی (ZnFe2O4@rGO) با موفقیت بوسیله روش تک مرحله ای HT و روش دومرحله ای SG/HT برای اولین بار سنتز گردید. نتایج حاصل از تصاویر SEM و TEM نشان دادند صفحه های گرافن اکساید ناشی از سنتزهای HT و SG/HT به ترتیب ابعادی در بازه های µm 0.3-0.04 و µm 0.7-0.07 دارند و همچنین پوشش نانو ذرات ZnFe2O4 را روی این صفحه های گرافن اکسایدی نشان دادند. با توجه به این تصاویر اندازه نانو ذرات ZnFe2O4 روی صفحه های گرافن اکساید برای سنتزهای HT و SG/HT به ترتیب در بازه های nm 10-40 و nm 25-70 مشاهده گردید. . از مقایسه مقادیر بدست آمده برای شکاف انرژی نمونه ها مشخص می شود مقدار شکاف انرژی در سنتز SG/HT حدود 7 درصد کمتر از سنتز HT است. نسبت ID/IG با توجه به طیف رامان مقدار 0.88 بدست آمد که بیانگر سنتز باکیفیت گرافن اکساید است. نتایج حاصل از طیف FTIR، احیا موثر GO و همچنین شکل گیری کامپوزیت بین صفحه های rGO و نانوذرات ZnFe2O4 را برای هر دو روش سنتزSG/HT و HT اثبات کرد. نتایج بدست آمده از بررسی خاصیت مغناطیسی VSM و آهنربا با شدت T 1، خاصیت سوپرپارامغناطیسی هر دو نمونه را اثبات کرد. با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق می توان گفت برای کاربردهای درمانی به روش فوتوترمال روش تک مرحله ای HT، و برای کاربردهای فوتوکاتالیستی و عامل کنتراست در MRI که خاصیت فوتوکاتالیستی و مغناطیسی بالاتر مدنظر باشد روش دو مرحله ای SG/HT می تواند انتخاب مناسبتری باشد.

    کلیدواژگان: گرافن اکساید، نانوذرات فریت روی، سوپرپارامغناطیس، هیدروترمال، سل-ژل
  • هادی اولیائی، حامد فروتن*، محمدرضا کلائی صفحات 2434-2450

    استحکام پایین چسب های اپوکسی و همچنین عدم چسبندگی آن ها به سطوح آلومینیومی استفاده از این رزین را در برخی کاربردهای خاص از جمله صنایع هوایی با چالش جدی مواجه کرده است. به منظور بهبود استحکام کششی از دو نوع اصلاح کننده لاستیکی اکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS) و متاکریلات بوتادین استایرن (MBS) استفاده شد، به بهترین نمونه حاصل ذرات اکسید گرافن (GO) به میزان یک و دو درصد اضافه شده و در نهایت بهترین نمونه حاصل به لحاظ فیزیکی و مکانیکی انتخاب شد، در ادامه به منظور چسبندگی بهتر کامپوزیت اپوکسی به آلیاژ آلومینیم AA2024-T3 ، از پوشش تبدیلی سریمی در شرایط بهینه استفاده شد . نتایج حاصل از آزمون طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی و منحنی پلاریزاسیون نشان داد که پوشش تبدیلی سریم در غلظت 20 گرم بر لیتر سریم نیترات، pH برابر 5/3 و زمان غوطه وری 15 دقیقه به دلیل تشکیل پوشش یکنواخت بر روی سطح بالاترین میزان مقاومت به خوردگی و چسبندگی را ایجاد کرده است، هم چنین، تصاویر میکروسکوپ الکترونی گسیل میدانی تشکیل پوشش تبدیلی سریم به صورت یکنواخت بر روی سطح نمونه را نشان می دهد. نتایج حاصل از آزمون تنش-کرنش نیز نشان داد که استحکام کششی نمونه ی حاوی 4 درصد ABS به میزان 70 درصد افزایش داشته و با افزودن 1 درصد GO به آلیاژ، استحکام آن 47 درصد افزایش پیدا می کند. همچنین افزایش 114 درصدی چسبندگی در حضور پوشش های تبدیلی نسبت به نمونه های بدون پوشش در آزمون استحکام برشی مشاهده شد. آزمون چسبندگی نیز افزایش قابل توجه استحکام چسبندگی را در حضور پوشش های تبدیلی سریمی نشان می دهد.

    کلیدواژگان: رزین اپوکسی، چقرمه کردن اپوکسی، گرافن اکساید، پوشش های تبدیلی سریمی
|
  • Vahid Eskandari, Nafiseh Sharifi * Pages 2370-2378

    In this experimental study, silver colloidal solution was synthesized using Tollens method. Plasmonic kit was fabricated by drop-coating of silver colloidal solution on glass substrate and finally, detection of tryptophan amino acid was performed using plasmonic kit and surface enhanced Raman spectroscopy. The field emission scanning electron microscopy (FESEM) image shows the most of silver nanoparticles on plasmonic kit have the sizes between from 1400 to 1500 nm. Plasmon peak at around 410 and observation of FCC structure in XRD characterization confirmed the formation of silver nanoparticles. Surface plasmon resonance of silver nanoparticles as well as light scattering from larger agglomerated silver particles enhance the molecular vibrations of tryptophan amino acid. By calibrating the intensity of molecular vibrations in terms of tryptophan amino acid concentration, a quadratic relationship was obtained from which the concentration of the tryptophan amino acid could be determined by measuring SERS spectra. Raman spectroscopy improves the Raman signals of tryptophan amino acid due to the resonance of surface plasmons of silver nanoparticles and the light scattering from larger silver particles. As the tryptophan amino acid concentration decreases, the SERS signals are attenuated by the decrease in the number of molecular vibrations in which rapid and convenient detection of tryptophan amino acid could be performed up to a concentration of 10-7 M using the silver plasmonic substrates. In addition, by calibration, the concentration of the amino acid could be determined using silver plasmonic substrates and Raman spectroscopy, which could lead to the development of nano-sensors.

    Keywords: Tryptophan Amino Acid, Plasmonic Kit, Silver nanoparticle, Surface Enhanced Raman Spectroscopy, Nano-sensors
  • Mehdad Enkari *, Shokouh Enayattollahy Pages 2380-2391
    One of the materials used in the manufacture of sensors is nanocomposites. Nanocomposite components have better properties than other materials due to the surface interaction between the base material and the filler. The aim of this study was to synthesize nanocomposites including graphene and polytechnic as a conductive polymer for use in electrochemical sensors. Electropolymerization method was used to synthesize nanocomposite. Graphene was chosen as the phase and poly catechol phase as a reinforcing phase and this polymer material was distributed on a wide range of graphene. SEM images of synthesized nanocomposites showed that this composition has a very porous morphology consisting of a sheet-like structure. Sodium nitrite and barium sulfate were used for oxidation on the modified electrode surface. The results showed that the electrochemical sensor made in a wide range of concentrations of nitrite has a linear response and can be used for quantitative measurement of these two species. Using calibration curve slope for the two studied species, the detection limit of this electrochemical sensor for nitrite was calculated to be 0.741 μM for nitrite. The results showed that synthesized nano sensor could be used as an anesthetic due to high sensitivity, optimal linear response, acceptable stability and not interference with interference. The use of graphene nanoscopes, which has the most effective properties to reduce electron transfer resistance and increase conductivity at the electrode surface, has been able to provide a very suitable surface with a high surface area for use in nanosized composites.
    Keywords: Nanocomposite, graphene, Poly Catechol. Eectropolymerization, Electrochemical sensor
  • Mina Azadi, Manouchehr Khorasani *, Mehran Davallo, Saeed Taghvaei Ganjali Pages 2392-2399

    In this research, a polymer of cellulose acetate butyrate (CAB) was synthesized, which is used as a primer in automotive coating system in order to improvement of drying rate and the ability of applying coating layer immediately. Esterification reaction on α-cellulose was performed using acetic acid, butyric acid, acetic anhydride and butyric anhydride and dichloromethane was used as an isotropic solvent. Results indicated that the efficiency of the final product on performance of primers in the presence of a solvent and useful catalysts depended on time and temperature reaction. The optimum sample obtained at 111 in 180 min by using catalysts (phosphoric acid, sulfuric acid, isopropanol). Results illustrated improvement of physical properties including (brightness, lightness, adherence) and mechanical properties including (impact resistance and bending) in coated film The absorption frequency changes in UV-VIS and IR spectra confirmed the existence of carbonyl functional group in comparison with the blank sample. 

    Keywords: Cellulose Acetate Butyrate (CAB), primer, α- cellulose, Esterification, Lightness
  • Ali Pourrajab Miandoab, Morteza Nasiri *, Sina Ahmadi Pages 2400-2407

    In this research, poly(styrene-spiropyran) photo-responsive polymers were synthesized by free radical polymerization. For this purpose, an acrylate group was substituted on the spiropyran to allow the polymerization by the vinyl group. Different analyses such as nuclear magnetic resonance (NMR), Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR), UV-vis spectroscopy, and water contact angle analysis were used to characterize and evaluate the properties of the synthesized polymers. The results of NMR and FTIR analyses indicated the successful copolymerization of styrene and spiropyran. The optical properties of the polymers were evaluated in a chloroform solvent. The color of all solutions was changed to purple by UVA irradiation, which subsequently was eliminated by visible light with a wavelength of 590 nm. Contact angle analysis showed that with increasing spiropyran content, the contact angle of coatings increased and the surfaces were more hydrophobic. UV irradiation made the surface hydrophilic. The water contact angle changes during UV irradiation increased with increasing the spiropyran content of the coatings. As a result, the hydrophobic surface became a hydrophilic one. Therefore, photo-responsive coatings were developed using poly(styrene-spiropyran) polymers.

    Keywords: photo-responsive polymers, Polystyrene, Spiropyran, Smart coatings
  • Firouz Ghanbari, Hossein Mahdavi *, Shahram Moradi Dehaghi, Manocheher Bahmaei Pages 2408-2423
    In this work, the fabrication of a broadband MAC with a multilayer structure, prepared by carbon nanotube (CNT), silicon carbide (SiC) and carbonyl iron (CI) particles as fillers, was carried out, in which a hexagonal mesh sized knitted polyester fabric was sandwiched between two layers functioning as the frequency selective surface (FSS). The gradient and alternating multilayer structures were simultaneously employed so that a number of optimum main properties, e.g. cost-efficiency, low density along with high and broad band microwave absorbing properties, could be attained. The impact of a single layer sample possessing one type of filler, a single layer sample possessing various types of fillers and a multilayer sample on the above-mentioned main parameters was also studied. Network analyzer was utilized in 4-18 GHz in order to analyze not only the electromagnetic parameters but also the reflection loss (RL) versus frequency of samples by using the transmission/reflection approach. In comparison with other samples, a return loss value as high as 50.80 dB, absorption band width (RL-5 dB) as high as 14.23 GHz and density of 1.73 gr/cm3 could be achieved by using the multilayer MACs with three layers containing multi fillers (CNT, CI and SiC), with various concentrations, and two FSS film interlayers, possessing a 2mm total thickness. Furthermore, to verify the effect of FSS to improve mechanical properties of samples along its effect on microwave absorbing properties, the mechanical properties of samples containing FSS and without FSS analyzed by a standard tensile test instrument.
    Keywords: microwave absorbing, Frequency selective surface, silicon carbide, carbonyl iron, Carbon Nanotube
  • Alireza Meidanchi *, Shiva Mirabi Pages 2424-2433

    Reduced graphene oxide coated with zinc ferrite (ZnFe2O4@rGO) nanocomposite was successfully synthesized by the one-step hydrothermal (HT) and the two-step sol-gel/hydrothermal (SG/HT) methods. The results of SEM and TEM images showed that the graphene oxide sheets for HT and SG/HT syntheses had dimensions of 0.3-0.04 μm and 0.7-0.07 μm, respectively,. According to these images, the size of ZnFe2O4 nanoparticles coted on graphene oxide sheets for HT and SG/HT syntheses were observed at 10-40 nm and 25-70 nm, respectively. Comparison of the optical absorption spectrum of ZnFe2O4@rGO nanocomposites synthesized by HT and SG/HT methods revealed that the amount of band gap energy in SG/HT synthesis was about 7% less than from SG/HT synthesis. According to the results obtained from the Raman spectrum for the synthesized graphene oxide sample, the ID/IG ratio was 0.88,. The results of FTIR spectra demonstrated effective reduction of GO as well as composite formation between rGO plates and ZnFe2O4 nanoparticles for both SG/HT and HT synthesis methods. The results of the magnetic properties of ZnFe2O4@rGO nanocomposites synthesized by HT and SG/HT methods by VSM and magnet with 1 T intensity, states that both methods of synthesis produced superparamagnetic materials,. Based on the results of this study, it can be said that for photothermal therapeutic applications which particle size and uniformity of ZnFe2O4@rGO nanocomposites are important, single-step HT method, and for photocatalytic applications and contrast agent in MRI, which need more photocatalytic and magnetic properties, the two-step SG/HT method can be better choice.

    Keywords: graphene oxide, zinc ferrite nanoparticles, superparamagnetic, hydrothermal, sol-gel
  • Hadi Oliaie, Hamed Forootan*, Mohammad Reza Kalaee Pages 2434-2450

    The low strength of epoxy adhesives as well as their non-adhesion to aluminum surfaces have posed a serious challenge to the use of this resin in some special applications, including the aerospace industry. In order to improve tensile strength, two types of rubber acrylonitrile butadiene styrene (ABS) and methacrylate butadiene styrene (MBS) rubber modifiers were used. In order to better adherence of epoxy composites to the aluminum alloy AA2024-T3, the cerium conversion coating was used in optimal conditions. The results of electrochemical impedance spectroscopy and polarization curve showed that the obtained cerium conversion coating at 20 g / l cerium nitrate concentration, pH of 3.5, and 15 min of immersion time, has provided a uniform coating on the surface with the highest corrosion resistance and adhesion properties. Besides, the images of field emission scanning electron microscopy showed the formation of uniform cerium conversion coatings on the sample surface. The results of the stress-strain experiment showed that the addition of 4% of ABS and 1% of GO increased the tensile strength of up to 70% and 47%, respectively. Using conversion coatings resulted in a 60% increase of adhesion properties in the lap shear test. The pull-off test also proved a significant rise in adhesion strength due to the presence of conversion coatings.

    Keywords: Epoxy Resin, Toughness, Graphene oxide, Cerium conversion coating