فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات روان شناسی ورزشی
پیاپی 31 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/09
  • تعداد عناوین: 14
|
  • زهرا فتحی رضایی*، مینا کشاورز، سید حجت زمانی صفحات 1-14

    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر بازی خودانگیخته در طبیعت بر رفتار بازی و شادی کودکان پیش دبستانی بود.بدین منظور 45 کودک 6-4 ساله تبریز به عنوان نمونه آماری به روش نمونه گیری هدفمند در سه گروه فضای باز ، فضای سرپوشیده و کنترل انتخاب شدند. رفتار بازی و شادی کودکان به ترتیب با استفاده از پرسش نامه مقیاس رفتار کودکان پیش دبستانی در بازی و پرسش نامه شادکامی آکسفورد به صورت پیش آزمون و پس آزمون اندازه گیری شد. نتایج تحلیل واریانس مرکب نشان داد که فعالیت در فضای باز بین پیش و پس آزمون بر رفتار بازی و شادی کودکان تاثیر معناداری داشته به طوری که 71% از تغییرات در رفتار بازی و 98% از تغییرات در شادی کودکان تحت تاثیر فعالیت آن ها در فضای باز طبیعی بود درحالی که فعالیت در فضای سرپوشیده در رفتار بازی و شادی کودکان تاثیر معناداری نداشت. نتایج با توجه به نظریات زیست بوم شناختی برون فنبرنر و شناختی پیاژه بحث شدند.

    کلیدواژگان: رفتار بازی، شادی، فضای باز، کودکان
  • مجید مظفری زاده*، فاطمه حیدری، سهیلا قلعچه یزدانی صفحات 15-34

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر درمان شناختی رفتاری مبتنی بر تکنیک مواجه سازی بر اضطراب آسیب ورزشی ورزشکار مرد 21 ساله رشته دوچرخه سواری دانهیل بود. این پژوهش به شکل نیمه تجربی به شیوه مطالعه تک آزمودنی با کنترل خط پایه چندگانه و آزمون پیگیری 3 ماهه اجرا شد. داده ها با استفاده از پرسش نامه اضطراب بک، اضطراب آسیب ورزشی و مصاحبه ساختاریافته جمع آوری گردید. داده ها به روش ترسیم دیداری و فرمول درصد بهبودی تحلیل شد. یافته های این پژوهش تلویحات شایانی در خصوص تاثیر تکنیک مواجه سازی بر اضطراب آسیب ورزشی نشان داد. درصد بهبودی آزمودنی در کاهش علایم اضطرابی و اضطراب آسیب ورزشی به ترتیب 71% و 49.5% بود. نتایج آماری و مطالعات دیگر نشان می دهد پژوهش حاضر برخی از یافته های امیدوارکننده را ایجاد می کند. در نتیجه، روان شناسان می توانند از تکنیک مواجه سازی به عنوان روشی ساده و کم هزینه برای کاهش اضطراب آسیب ورزشی ورزشکاران استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: مواجه سازی، درمان رفتاری شناختی، اضطراب آسیب ورزشی
  • جواد نورعلی*، محمود شیخ، رسول حمایت طلب، فضل الله باقرزاده صفحات 35-50

    هدف از پژوهش حاضر افزایش کارایی کلاس های تربیت بدنی در ترغیب دانش آموزان به فعالیت های بدنی بیرون آموزشگاهی بود. برای این منظور، نمونه 100 نفری دانش آموزان پسر از طریق نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. با توجه به هدف کلی پژوهش از دانش آموزان خواسته شد قبل و بعد از تمرینات به سه پرسش نامه "انگیزش ورزشی"، "حمایت خودمختاری ادراک شده در زمینه ورزش" و "پرسش نامه قصد شرکت در فعالیت بدنی"، پاسخ دهند. کل دوره تمرینی 10 هفته بود که همزمان با ساعات درسی تربیت بدنی مدرسه اجرا شد. نتایج تحلیل چند متغیره کوواریانس نشان داد افرادی که پروتکل تمرینی را به صورت خودمختار تمرین کرده بودند دارای انگیزش بیشتری بودند و از زنگ تربیت بدنی لذت بیشتری نسبت به دیگر دانش آموزان برده بودند. به طور کلی می توان گفت استفاده از روش خودمختاری، بیشتر مواقع باعث می شود دانش آموزان از درس تربیت بدنی حداکثر لذت را ببرند و ترغیب شوند در کلاس های سازمان یافته فعالیت بدنی خارج از آموزشگاه شرکت کنند

    کلیدواژگان: انگیزش خودمختاری، تربیت بدنی، خودمختاری، فعالیت بدنی، نظریه خودتعیین گری
  • پروانه شمسی پور دهکردی*، مهتاب حیدری، سهیلا کریمی صفحات 51-68
    هدف پژوهش بررسی تاثیر خودگویی بر قدرت عضلانی، خودپنداره جسمانی و خودکارآمدی درورزشکار مبتدی بود. 50 دختر با میانگین سنی5/2 ± 15 سال، شرکت کنندگان پژوهش حاضر را تشکیل دادند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به 5 گروه خودگویی آموزشی آشکار و پنهان، خودگویی انگیزشی آشکار و پنهان و کنترل تقسیم شدند. نتایج در آزمون پیگیری، برای متغیرهای قدرت عضلانی جلو ران، دو قلو و لانچ پا راست نشان داد گروه خودگویی آموزشی پنهان دارای قدرت عضلانی بالاتری نسبت به سایر گروه ها بودند (05/0P<). برای متغیر قدرت لانچ پا چپ و قدرت عضلانی پشت ران گروه های خودگویی آموزشی و انگیزشی پنهان قدرت عضلانی بالاتری داشتند (05/0P<). گروه خودگویی انگیزشی آشکار دارای بالاترین میانگین خودکارآمدی تکلیف و خودپنداره جسمانی بود. در نتیجه مربیان جهت ارتقا قدرت عضلانی پایین تنه، خودکار آمدی تکلیف و خودپنداره از تکنیک هایی خودگویی آموزشی و انگیزشی پنهان استفاده کنند.
    کلیدواژگان: خودگویی، خودپنداره جسمانی، خودکارآمدی تکلیف، قدرت عضلانی
  • محسن پروازی شندی*، سید محمدکاظم واعظ موسوی، زهرا سلمان صفحات 69-82
    هدف این پژوهش، مطالعه اثرپذیری انسجام گروهی از موسیقی است. دو تیم از لیگ برتر بسکتبال استان تهران به صورت تصادفی ساده به عنوان گروه تجربی و کنترل انتخاب و 15 نفر از بازیکنان هر تیم به صورت در دسترس در این پژوهش شرکت کردند. هر دو گروه از طریق پرسشنامه جو تیمی مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت 12 جلسه در حین تمرین در معرض موسیقی انگیزشی قرار گرفت. همچنین با استفاده از مشاهده و مصاحبه با مربیان و بازیکنان، ارزیابی انسجام تیمی از گروه تجربی انجام شد. آنالیز واریانس با اندازه گیری های تکراری افزایش معنا داری را میان نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه تجربی نشان داد. همچنین نتایج آزمون تی مستقل تفاوت معناداری را در سه عامل از عوامل انسجام میان گروه های پژوهش نشان داد. نتایج نشان داد که استفاده از موسیقی انگیزشی در محیط تمرینی، حداقل به مدت پنج هفته، می تواند موجب بهبود و افزایش انسجام گروهی در تیم های ورزشی شود.
    کلیدواژگان: ارتباطات چندگانه، خلق مثبت، موسیقی انگیزشی، نظریه انسجام ارتباطی
  • وحید شجاعی*، فاطمه نجفیان، حسین صمدی صفحات 83-96
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی جامعه شناختی تجردگرایی در ورزشکاران مرد عضو تیم های ملی طراحی و اجرا شد. در مدل نظری پژوهش از دیدگاه های مدرنیزاسیون ویلیام گود، کارکردگرایی ساختاری پارسنز، کارکردگرایی دورکیم، تیوری گزینش معقولانه هک تر، نوگرایی آنتونی گیدنز و فردگرایی دو توکویل استفاده شده است.جامعه آماری این پژوهش، جامعه ورزشی مجرد عضو تیم های ملی در سال 1396 است.با استفاده از روش انتخاب در دسترس، 156 نفر از این افراد شناسایی و به عنوان نمونه انتخاب شدند. نتایج آزمون پیرسون نشان می دهد بین متغیرهای فردگرایی، سبک زندگی سنتی، سبک زندگی مدرن، باورهای مذهبی، بی اعتمادی اجتماعی، هراس از احساس شکست در ازدواج، تجربه ازدواج ناموفق در میان خویشاوندان و هزینه های اقتصادی-مالی با تجردگرایی رابطه معنا داری وجود دارد و متغیر عملکرد رسانه جمعی فاقد ارتباط معنا دار است. در مجموع، متغیرهای پژوهش توانایی تبیین تجردگرایی در بین ورزشکاران را داشتند.
    کلیدواژگان: تجردگرایی، فردگرایی، سبک زندگی سنتی و مدرن، ورزش
  • زین العابدین فلاح*، تینا سلطان احمدی، اکبر آقازاده صفحات 97-108

    پژوهش حاضر با هدف تحلیل جامعه شناختی گرایش به ورزش رزمی کاراته با مدل نظری پیر بوردیو طراحی و اجرا شد. مدل نظری پژوهش مطابق با مدل نظری پیر بوردیو بود. این مدل به بررسی نقش ورزش بر بهبود وضعیت های  اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می پردازد. جامعه آماری پژوهش تمامی ورزشکاران کاراته در شهر گرگان در سال 1397 بود. بر اساس جدول حجم نمونه مورگان، 285 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش حاضر پرسش نام ه ای بر اساس مدل نظری پیربوردیو بود. جهت تجزیه و تحلیل داده های پژوهش، از روش معادلات ساختاری استفاده شد. مدل ساختاری پژوهش نشان می دهد متغیرهای الگوی مرجع ورزشی، سرمایه اقتصادی، سرمایه فرهنگی خانواده، منزلت اجتماعی ورزش و حمایت ورزشی خانواده تاثیری معناداری بر گرایش به ورزش رزمی کاراته دارند.

    کلیدواژگان: جامعه شناسی، کاراته، ورزش رزمی. مدل پیربورد
  • شیدا رنجبری* صفحات 109-122
    اهمیت منزلت اجتماعی در تمامی مشاغل از جمله در میان معلمان تربیت بدنی مهم و ضروری است. این مساله سبب گردیده است تا پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر منزلت اجتماعی معلمان تربیت  بدنی کشور ایران با استفاده از مدل سازی ساختاری تفسیری طراحی و اجرا گردید. پژوهش حاضر از نوع، پژوهش های توصیفی-همبستگی بود که به صورت میدانی انجام گردید. جامعه آماری پژوهش را اساتید دانشگاهی، دبیران تربیت بدنی و مدیران تربیت بدنی آموزش و پرورش آگاه به حوزه پژوهش تشکیل دادند. تعداد 34 نفر به عنوان نمونه پژوهش بر حسب انتخاب گلوله برفی مشخص شدند. ابزار پژوهش حاضر پرسش نامه محقق ساخته بود. بر اساس نتایج پژوهش حاضر 15 عامل موثر بر بهبود منزلت اجتماعی معلمان تربیت بدنی شناسایی گردید که این عوامل در شش سطح تقسیم بندی شدند.
    کلیدواژگان: منزلت اجتماعی، حقوق، مهارت، معلم
  • جلیل مرادی*، کریم زهره وندیان، پژمان عباسی صفحات 123-138
    هدف از این پژوهشتعیین روایی و پایایی نسخه فارسی پرسش نامه تعهد ورزشی-2 در ورزشکاران بود. نمونه آماری ورزشکاران رشته های تیمی و انفرادی استان قزوین بود که 280 نفر از آنها (145 نفر مرد و 135 نفر زن) با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان پرسش نامه مشخصات فردی و تعهد ورزشی-2 اسکانلن و همکاران (2016) را تکمیل نمودند. تجزیه و تحلیل داده ها با تحلیل عاملی تاییدی، همبستگی درون طبق ه ای و آلفای کرونباخ انجام شد. نتایج نشان داد شاخص نیکویی برازش و شاخص برازش تطبیقی بالاتر از (90/0) است. پایایی زمانی (81/0) و ضریب آلفای کرونباخ برای تعهد ورزشی و ابعاد آن بالای 7/0 (مقدار شاخص قابل قبول بودن) به دست آمد. به طور کلی نتایج نشان داد نسخه فارسی پرسش نامه تعهد ورزشی-2 در ورزشکاران ایرانی دارای روایی و پایایی قابل قبول است. لذا از این پرسش نامه می توان جهتا هداف آموزشی و پژوهشی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مدل تعهد ورزشی، روایی، پایایی، ورزشکاران
  • آسیه شباهنگ، رسول عابدان زاده*، حسام رمضان زاده صفحات 139-154
    این پژوهش به منظور بررسی تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه ای مغز بر حافظه کاری در افراد ورزشکار و غیر ورزشکار انجام شد. بنابراین 48 شرکت کننده (18-30 سال) به روش هدفمند انتخاب شدند. سپس به طور مساوی به دو گروه ورزشکار و غیر ورزشکار تقسیم شدند. هر گروه به طور تصادفی به دو زیرگروه مساوی تحریک واقعی و ساختگی تقسیم شدند. تحریک واقعی و ساختگی با شدت جریان الکتریکی دو میلی آمپری به مدت 20 دقیقه و طی سه جلسه ارایه شد. نرم افزار ان-بک برای ارزیابی حافظه کاری استفاده شد. نتایج نشان داد گروه ورزشکار نسبت به غیر ورزشکار و گروه تحریک واقعی نسبت به گروه تحریک ساختگی دارای عملکرد بهتری بودند. گروه ورزشکار در شرایط تحریک واقعی در مرحله پس آزمون پیشرفت کردند. مطابق با یافته های حاضر تحریک الکتریکی مستقیم مغز به طوری که تحریک آند و کاتد به ترتیب بر روی قشر پیش پیشانی جانبی-پشتی چپ و راست اعمال شود، باعث بهبود عملکرد حافظه کاری در افراد ورزشکار می شود.
    کلیدواژگان: قشر پیش پیشانی جانبی-پشتی، حافظه کاری، تکلیف انبک، ورزشکار، غیر ورزشکار
  • مهلا یزدان پور، سید حسن هراتی*، اسماعیل دلداده مهربان صفحات 155-166
    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل نقش تفکر انتقادی و هوش هیجانی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ورزشکار طراحی و اجرا گردید. روش این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ گردآوری داده ها، توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان شرکت کننده در سی و ششمین دوره مسابقات ورزشی دانش آموزان کشور در شهر قم بود. گردآوری اطلاعات به صورت میدانی و با استفاده از ابزار پرسش نامه بود. نتایج پژوهش نشان داد تفکر انتقادی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ورزشکاران تاثیر معناداری دارد. همچنین نتایج پژوهش حاضر نشان داد هوش هیجانی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ورزشکاران تاثیر معناداری دارد. بنابراین پیشنهاد می گردد تا با غنی سازی محیط های ورزشی و بهبود مهارت های انتقادی دانش آموزان ورزشکاران، ضمن تقویت هوش هیجانی و تفکر انتقادی آنها به بهبود پیشرفت تحصیلی آنان کمک کرد.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، هوش هیجانی، پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان
  • بهمن طیبی* صفحات 167-176
    بندوار تاکید داشت رفتار افراد تحت شرایط محیط، موقعیت و ویژگی های فردی قرار می گیرد. پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل نقش عوامل فردی، محیطی و ایمنی درک شده بر قصد پیاده روی شهروندان طراحی گردید. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های پیمایشی است. جامعه آماری شامل تمامی شهروندان منطقه 8 شهر تهران بودند. 384 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به عنوان نمونه در این تحقیق شرکت کردند. در بررسی داده های پژوهش از روش معادلات ساختاری استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد عوامل فردی، محیطی و ایمنی بر قصد پیاده روی شهروندان تاثیرگذار است. نتایج پژوهش همچنین نشان داد مدل پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است. با توجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می گردد ایمن سازی فضاهای شهری و ارتقا امنیت فضاهای ورزشی با بهبود رفتارهای مربوط به ورزش از جمله پیاده روی ارتباط نزدیکی دارد.
    کلیدواژگان: پیاده روی، فردی، محیطی، ایمنی، قصد
  • آرزو ایزدی، شهزاد طهماسبی بروجنی*، معصومه دوستی صفحات 177-188
    یکی از عوامل موثر بر عملکرد ورزشکاران خستگی است. با اطلاع از پیامدهای خستگی بر عملکرد افراد، می توان برای پیشگیری از آن در تمرینات ملاحظات ویژه ای در نظر گرفت. بنابراین دانستن این که در هنگام بروز خستگی مرکزی و محیطی، ورزشکار تحت چه شرایطی قرار می گیرد، می تواند کلید موفقیت هر مربی باشد. لذا، هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر خستگی مرکزی و محیطی بر سرعت و دقت شوت بازیکنان هندبال بود. بدین منظور 16 بازیکن دختر تیم هندبال دانشگاه تهران (با میانگین سنی4±23) در پژوهش حاضر شرکت داشتند. پس از کسب رضایت آگاهانه و تکمیل پرسش نامه دست برتری ادینبورگ، پیش آزمون سرعت و دقت شوت هندبال زین در 11کوشش متوالی از شرکت کنندگان گرفته شد. سپس به طور تصادفی به دو گروه خستگی مرکزی و محیطی تقسیم شدند. گروه خستگی محیطی تحت دو ساعت تمرین پرفشار بدنی و گروه خستگی مرکزی به وسیله آزمون استروپ تحت خستگی ذهنی قرار گرفتند. پس از اعمال مداخله مورد نظر پس آزمون مشابه پیش آزمون گرفته شد. نتایج آزمون تحلیل واریانس مرکب 2 در2، در متغیر سرعت نشان داد اثر اصلی آزمون (021/0=P) و اثر تعاملی آزمون و گروه (01/0=P) معنادار بود؛ ولی اثر اصلی گروه معنادار نبود (19/0=P). نتایج تی مستقل نشان داد بین سرعت شوت دو گروه در پس آزمون تفاوت معناداری وجود داشت (024/0=P) و سرعت گروه خستگی محیطی کمتر از خستگی مرکزی بود. با این حال در متغیر دقت هیچ یک از اثرات اصلی گروه (24/0=P) و تعاملی آزمون و گروه (42/0=P) معنادار نبود. بنابراین طبق نظریه سیستم های پویا خستگی محیطی تاثیر منفی بر ویژگی های بیرونی حرکت می گذارد و متاثر از کاهش ظرفیت اندام های مجری است ولی خستگی مرکزی بر پارامتر حرکت (سرعت) اثرگذار نیست.
    کلیدواژگان: خستگی ذهنی، دقت، خستگی جسمی، سرعت، فلیکرفیوژن
  • ولی نوذری*، محمد عربی، شهرام علم صفحات 189-200
    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر بهبود رفتار مطلوب اجتماعی زنان با تاکید بر ورزش همگانی طراحی گردید. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان فدراسیون ورزش همگانی، کارشناسان آگاه به حوزه ورزش هگانی در وزارت ورزش و جوانان، کارکنان هییت ورزش همگانی استان تهران، کارشناسان ورزش همگانی سازمان شهرداری تهران را تشکیل داد که تعداد آنان حدود 140 نفر  بود. به دلیل پایین بودن حجم جامعه آماری، بر اساس روش نمونه گیری تمام شمار، تمامی جامعه آماری به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. در نهایت پس از پخش پرسش نامه های پژوهش، تعداد 123 پرسش نامه مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد جهت بهبود رفتار مطلوب اجتماعی زنان با تاکید بر ورزش همگانی، عوامل انگیزشی، احساسی، اجتماعی، فردی، دانشی و فرهنگی به صورت معناداری تاثیرگذار می باشند. در این بین عوامل دانشی بیشترین تاثیر را دارا می باشد.
    کلیدواژگان: رفتار مطلوب، ورزش، زنان، اجتماع
|
  • Zahra Fathirezaie *, Mina Keshavarz, Seyyed Hojjat Zamani Pages 1-14

    The purpose of this study was to investigate the effect of spontaneous play in nature on play behavior and happiness of the pre-school children. To this end, 45 children aged 4 to 6 were selected as a sample from Tabriz, in three groups of the outdoor, indoor space, and control. Play behavioral and children's happiness were measured respectively using the pre-school children's behavior in the play, oxford happiness questionnaire, pretest-posttest. Mix ANOVA showed that outdoor activity between pretest-posttest had a significant effect on play behavior and happiness of the children, so that 71% of changes in the play behavior and 98 %of changes in the happiness of the children were affected by their nature outdoor activities. It is while activity in indoors did not have a significant effect on children's play behavior and happiness. The results were discussed with respect to the external bronfenbrenner biomechanical and Piaget cognitive theory.

    Keywords: play behavior, Happiness, Outdoor space, Children
  • Majid Mozafari Zadeh *, Fatemeh Heidari, Soheila Ghaleche Yazdani Ghaleche Yazdani Pages 15-34

    The present study investigated the effect of cognitive-behavioral therapy using exposure technique on sports injury anxiety in a 21-year-old downhill cycling athlete. This quasi-experimental study was implemented with a single subject study and multi-baseline control with a 3-month follow-up. The data was measured using the Beck anxiety inventory, sport injury anxiety scale and a structured clinical interview. The data was analyzed in graph presentations and using the recovery percentage formula. The findings showed significant implications for the effect of exposure technique on athlete injury anxiety. The recovery percentage of the subject for reducing anxiety symptoms and injury anxiety was 71% and 49.5%, respectively. The statistical results and results of other studies suggest that the present study provides promising findings. As a result, psychologists should consider the exposure technique as a simple and inexpensive method of reducing injury anxiety in athletes.

    Keywords: Exposure, cognitive behavior therapy, sport injury anxiety
  • Javad Nourali *, Mahmoud Sheikh, Rasoul Hemayattalab, Fazlolah Bagherzadeh Pages 35-50

    The present study aims at enhancing the efficiency of physical education classes in motivating the students toward out-of-school physical activities. For this purpose, a sample of 100 male students was taken through cluster sampling, and the students were asked to complete three questionnaires before and after a set of test practices: "Sport Motivation Scale", "Perceived Autonomy Support Scale in Exercise Settings", and "Intention to Partake in Physical Activities". Conducted during a total of 10 weeks, the practices were performed simultaneously with normal physical education classes. Results of multivariate analysis of covariance showed that, compared to other students, the students who practiced the exercise protocol autonomously achieved a higher level of motivation toward exercise and further enjoyed their physical education classes. It was generally concluded that, for most part, autonomous practicing tends to maximize students’ enjoyment at physical education classes while motivating them toward partaking in out-of-school professional physical activity classes.

    Keywords: autonomous motivation, Physical Education, autonomy, Physical Activity, Self-Determination Theory
  • Mahtab Heidari, Soheila Karimi Pages 51-68
    The purpose of this study was effect of instruction and motivational self-talk in covert and overt levels on muscular strength, physical self-concept and task of adolescent. The participants of this study were 50 girls with an average age of 15 ± 2.5. Participants were randomly divided into five groups (covert and overt instruction self-talk, covert and overt motivational self-talk and control group). Results for the muscular strength of front the thigh, twin, and right leg lunch showed that in fallow up test, covert instruction self-talk group had higher muscle strength than the other groups (P <0.05). For muscular strength of behind the thigh and left leg lunch variables, covert and overt motivational self-talk groups had higher muscle strength than the other groups (P <0.05). Overt motivational self-talk group had higher physical self-concept and task self-efficacy. Educators use instruction and motivational self-talk techniques on covert and overt to promote lower muscle strength, physical self-concept and task self-efficacy
    Keywords: Self-talk, Physical Self-concept, Task self-efficacy, Muscle Power
  • Mohsen Parvazishandi *, Seyyed Mohammadkazem Vaezmousavi, Zahra Salman Pages 69-82
    The aim of this study was to investigate the influence of music on team cohesion among Tehran basketball players. Two teams from Tehran Basketball Premier League were selected as participants randomly, and 15 athletes from each team were selected by convenience sampling as control and experimental groups. The experimental group was exposed to motivational music during training, for 12 sessions. Evaluation of team cohesion was carried out by group environment questionnaire (GEQ), observations, and interviews with the coaches and athletes. Repeated Measure ANOVA showed a significant increase in three subscales of team cohesion scale in post-test scores in experimental group. Results showed using motivational music at least five weeks in training sessions could increase team cohesion among the players.
    Keywords: Motivational music, Multiactor Exchange, Positive Mood, Relational cohesion theory
  • Vahid Shojaei *, Fatemeh Najafian, Hossein Samadi Pages 83-96
    The present study was designed and implemented to sociologically identify the celibacy in male athletes of national teams. Modernization perspective by William Good, Parsons' structural functionalism, Durkheim's functionalism, hackers' rational choice theory, Anthony Giddens's modernization, and Two-Tocqueville individualism were all used in the theoretical model of the research. The statistical population of this study included the national single-member sports teams in 2017. Using the availability sampling method, 156 individuals were identified and selected as samples. Pearson test results showed that there was a significant relationship between variables of celibacy, traditional lifestyle, modern lifestyle, religious beliefs, social distrust, fear of failure in marriage, unsuccessful marriage experiences among relatives, and financial-economic costs with materiality. No significant relationship was found with respect to the mass media. In general, the research variables were able to explain celibacy among the athletes.
    Keywords: Celibacy, Individualism, Traditional, Modern Lifestyle, Sports
  • Zynalabedin Fallah *, Tina Soltanahmadi, Akbar Aghazadeh Pages 97-108

    The present study was designed and implemented with the aim of sociological analysis of the tendency towards martial karate sport with a theoretical model of Pierre Bourdieu. The theoretical model of the research was in accordance with the Pierre Bourdieu theoretical model, in which sports would exercise the social, economic, and cultural capital of individuals. The statistical population of this study is all karate athletes in Gorgan in 2018. According to Morgan sample size table, 285 people were identified as the sample of the study. The research instrument was a questionnaire based on the Pierre Bourdieu theoretical model. Structural equation method was used to analyze the research data. Structural model of research shows that the variables of sport reference model, economic capital, cultural capital of the family, social status of sport and family sport support have a significant effect on karate martial arts sport.

    Keywords: Sociology, Karate, Martial Sport, Bourdieu Model
  • Sheida Ranjbari * Pages 109-122
    The importance of social status in all occupations, including among educators, was essential. This issue has led to the present study aimed to investigate the factors affecting the social status of physical education teachers in Iran through structural interpretation modeling. The present study was descriptive-correlational research that as Field was done. The statistical society of the present study consisted of university professors, physical education teachers and educators in the field of research. According to the bullet selection, 34 people were identified as the sample of the study. The research instrument was a researcher-made questionnaire. The results of this study showed that 15 factors affecting the improvement of social status of teachers were identified. These factors were classified into six levels.
    Keywords: Social Status, Salary, Skill, Teache
  • Jalil Moradi *, Karim Zohrevandian, Pejman Abbasi Pages 123-138
    The purpose of this study was to determine the validity and reliability of the Persian version of Sports Commitment Questionnaire-2 in athletes. The statistical sample consisted of team and individual athletes from Qazvin province, Iran, 280 of whom (145 males and 135 females) were selected by availability sampling. Participants completed the Demographic Characteristics Questionnaire and Sports Commitment Questionnaire-2 (Scanlon et al., 2016). The data were analyzed using confirmatory factor analysis, intra-class correlation coefficient and Cronbach's alpha. The results showed that the fit of goodness index and adaptive fit index were higher than (0.90). Also, the results showed that the temporal reliability was (0.81) and Cronbach's alpha coefficient for sport commitment and its dimensions was above 0.7 (the value of acceptable index). In general, the results showed that the Persian version of the Sports Commitment Questionnaire-2 had acceptable validity and reliability for Iranian athletes. Therefore, this questionnaire can be used for educational and research purposes.
    Keywords: Sports Commitment Model, Validity, Reliability, Athletes
  • Asieh Shabahang, Rasool Abedanzadeh *, Hesam Ramezanzadeh Pages 139-154
    Aim of this research was investigating of the effect of transcranial direct current stimulation on the working memory in athletes and nonathletes. To this end, 48 persons (18-30 years) purposefully was selected and was equally assigned into two athletes and nonathletes groups. Then, each group was randomly divided to tow actual and artificial stimulation sub-groups. The actual and sham stimulation presented with 2 mA electric current intensity for 20 minutes within three sessions. N-back computer task was used to measure working memory. The results showed the athlete's group rather than nonathlete and the actual stimulation group compared to the Sham group had better performance. The athlete group progressed in the actual stimulation in the post-test. Direct electrical stimulation of the brain so that anodal stimulation on left dorsolateral prefrontal cortex and catodal stimulation on right dorsolateral prefrontal cortex improve of working memory in athlete.
    Keywords: dorsolateral prefrontal cortex, Working memory, n-back task, Athletes, nonathletes
  • Mahla Yazdanpour, Seyyed Hassan Harati *, Esmaeil Deldadeh Mehraban Pages 155-166
    The purpose of this study was to design a model of role critical thinking and emotional intelligence on the academic achievement of athletic students. The method of this research in terms of purpose, was applied and in terms of data collection, was descriptive-correlation. The statistical population of the study was all students who participated in the thirty sixth sport competitions of students in the city of Qom. Data was gathered by field and using a questionnaire. The results of this study showed that critical thinking has a significant effect on academic achievement of athlete students. Also, the results of this study showed that emotional intelligence has significant effect on academic achievement of athlete students.Therefore, it is suggested that by enriching the sports environments and improving the skills to athlete’s students, it also strengthening emotional intelligence and critical thinking, helped improve their academic achievement.
    Keywords: Critical Thinking, Emotional Intelligence, Academic Achievement, Students
  • Bahman Tayyebi * Pages 167-176
    Bandura emphasized that the behavior of individuals is subject to the conditions of the environment, individual position and characteristics. The purpose of this study was to provide a model of the role of personal, environmental and perceived safety factors on the citizens' walking intention. The present research is a survey research. The statistical population of all citizens in the 8th district of Tehran. 384 people were selected by available sampling method and participated as a sample in this study. To study the data of the study, use structural equation method. The results of study showed that individual, environmental and safety factors affect the intention of walking citizens. The results of the research also showed that the research model has a good fit. According to the results of this study, it is suggested that immunization of urban spaces and enhancing the security of sport areas are closely related to the improvement of sport-related behaviors including walking.
    Keywords: Walk, individual, Environmental, Safety, Intention
  • Arezou Izadi, Shahzad Tahmasebi Boroujeni *, Masoumeh Doosti Pages 177-188
    Fatigue is one of the factors affecting the performance of athletes. By understanding the consequences and impact of fatigue on the performance of individuals, certain considerations can be taken into account to prevent it during exercises. Therefore, knowing what an athlete goes through while experiencing central and peripheral fatigue can be the key to success for coaches. Thus, the present study aims to determine the effect of central and peripheral fatigue on throwing accuracy and velocity of handball players. To this purpose, 16 female players of University of Tehran Handball team (with the average age of 23±4) were selected to participate in the study. Giving their informed consent and filling the Edinburgh Handedness Inventory questionnaire, participants took throwing accuracy and velocity pre-test for 11 times consecutively. Thereafter, they were assigned into two groups randomly: central fatigue group and peripheral fatigue group. Two-hour high-intensity physical exercise was used for the peripheral fatigue group and Stroop task was used for central fatigue group to induce mental fatigue. After the given intervention, post-test was conducted similar to the pre-test. Results of 2×2 compound variance of velocity variable indicated that main effect of test (P = 0.021) and interaction effect between group and test (P = 0.01) were significant. However, main effect of group (P = 0.19) was non-significant. Independent t-test results revealed that there is a significant difference between throwing velocity of the two groups (P = 0.024) in post-test, and peripheral fatigue group showed lesser velocity rate compared to central fatigue group. Nonetheless, regarding accuracy variable, no significance was found in the main effect of group (P = 0. 24) and interaction effect between test and group (P = 0.42). Therefore, according to dynamic systems theory, peripheral fatigue has a negative impact on external features of movement, and it is as a result of reduced capacity of effectors; however, central fatigue fails to affect kinetic parameter (velocity).
    Keywords: Mental Fatigue, Accuracy, physical fatigue, velocity, Flicker Fusion
  • Vali Nozary *, Mohammad Arabi, Shahram Alam Pages 189-200
    The present study was conducted to investigate the factors influencing improvement of socially desirable behavior of women with emphasis on public sport. The statistical population of the study was consisted of all the employees of the FFS, the experts in the field of human sport in the Ministry of Sport and Youth, as well as the staff of the FTT and FTF. Due to low volume of the statistical population, the entire statistical population was considered as the research sample based on the integer sampling method. Finally, a total of 123 questionnaires were analyzed after distribution of the research questionnaires. The results showed that improvement of socially desirable behavior of women was significantly influenced by the motivation, emotional, social, personal, scientific, and cultural factors. Knowledge-related factors had the highest effect.
    Keywords: Desirable behavior, Sport, Women, community