فهرست مطالب

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 32 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/01/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محسن هراتی، حسین پیمانی زاد*، مهدی طالب پور، محمد کشتی دار صفحات 11-24

    هدف از این پژوهش شناسایی شاخص های اثرگذار در ارزش گذاری اقتصادی دارایی های نامشهود باشگاه های لیگ برتر هندبال در سال 97 بود. جامعه آماری پژوهش شامل پیشکسوتان و مربیان و سرپرستان و اعضای هییت علمی صاحب نظر در رشته هندبال و اقتصاد ورزش بودند این پژوهش از نوع کاربردی و تحلیلی و به روش پیمایشی اجرا گردید. نمونه گیری به صورت گلوله برفی بود. ابتدا برای آگاهی از دارایی های نامشهود، مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته ای انجام شد. پس از رسیدن به اشباع نظری و کدگذاری، درنهایت شاخص های مهم اثرگذار شناسایی و استخراج شدند. محقق پس از تنظیم پرسشنامه و تایید روایی محتوایی توسط 17 نفر از اساتید مدیریت ورزشی و اقتصاد، به توزیع پرسشنامه دلفی در بین پیشکسوتان و مربیان و سرپرستان باشگاه های لیگ برتر هندبال و اعضای هییت علمی صاحب نظر در رشته هندبال پرداخت. نتایج حاصل از دورهای دلفی 45 شاخص استخراج شده را تایید کرد. نتایج آزمون فریدمن نشان داد که متغیر ساختاری (5/3)، متغیر سرمایه ارتباطی (48/3)، متغیر سرمایه معنوی (88/1) و سرمایه انسانی (14/1) به ترتیب از اولویت برخوردارند سپس با استفاده از نرم افزار میک مک به رسم نمودار و نقشه ها و تحلیل، پرداخت و درنهایت به شناسایی و رتبه بندی 20 شاخص کلیدی در ارزش گذاری اقتصادی دارایی های نامشهود باشگاه های لیگ برتر دست یافتند، امید است یافته های این پژوهش در ارایه الگویی مناسب برای شناخت فاکتورهای اثرگذار در ارزش گذاری باشگاه های هندبال موثر باشد و در شناخت بیشتر حامیان مالی تاثیرگذار باشد؛ و زمینه را برای جذب اسپانسر و ایجاد مزیت رقابتی برای یک باشگاه ایجاد نماید.

    کلیدواژگان: ارزشگذاری اقتصادی، دارایی های نامشهود، باشگاه های لیگ برتر هندبال، روش دلفی، نرم افزار میک مک
  • لیلا قربانی*، مرجان فراهانی صفحات 25-37

    هدف از پژوهش حاضر تحلیل عوامل محیطی و سازمانی موثر بر بروز پرخاشگری و خشونت تماشاچیان مسابقات والیبال باشگاهی در ایران بود. جامعه آماری مسیولان برگزاری مسابقات و کادر فنی تیم های والیبال لیگ برتر و دسته یک مردان باشگاه های ایران در سال های 95 و 96، در مجموع 149 نفر بودند که تعداد نمونه ها برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد. برای دست یابی به اهداف پژوهش از پرسشنامه 46 سوالی محقق ساخته استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه به تایید 15 نفر ازمتخصصان مدیریت ورزشی و روایی سازه با تحلیل عامل تاییدی تایید شد. پایایی پرسشنامه در یک مطالعه مقدماتی با 30 آزمودنی و با آلفای کرونباخ 0.88 محاسبه شد. برای تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله آزمون بارتلت، KMO ، تحلیل عاملی تاییدی و اکتشافی با چرخش واریمکس توسط نرم افزار SPSS و AMOS استفاده شد. با توجه به نتیجه آزمون فریدمن، مقدار خی دو 005/17 با درجه آزادی 3 و سطح معناداری 001/0 با 95 درصد اطمینان می توان بیان کرد که بین اولویت عوامل موثر بر رفتارهای نابهنجار تماشاچیان والیبال تفاوت معناداری وجود دارد و در بین عوامل محیطی به ترتیب اولویت سه عامل شرایط جایگاه ها، ایمنی و امنیتو خدمات رفاهی و در بین عوامل سازمانی به ترتیب سه عامل حساسیت مسابقه، فرهنگ و برنامه ریزیو اجرای مسابقه به عنوان مولفه های موثر بر پرخاشگری و خشونت تماشاچیان والیبال در ایران نقش دارند و لزوم مدیریت صحیح برگزاری مسابقات را تبیین می کند.

    کلیدواژگان: پرخاشگری، خشونت، عوامل محیطی، عوامل سازمانی، والیبال
  • فاطمه شیخی دلفان، همایون عباسی*، حسین عیدی صفحات 39-48

    هدف از پژوهش حاضر، تبیین اثر رهبری اخلاقی بر عملکرد نوآورانه باتوجه به نقش میانجی حکمرانی خوب در ادارات ورزش و جوانان غرب ایران بود. : روش تحقیق، توصیفی - پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری کارشناسان وزارت ورزش و جوانان غرب ایران (286n=) بودند که از طریق نمونه گیری تصادفی ساده ، تعداد182 نفر به پرسشنامه ها پاسخ دادند. از سه پرسشنامه استاندارد؛ رهبری اخلاقی کالشون و همکاران(2011)، حکمرانی خوب احمدی و همکاران(1396) و عملکرد نوآورانه هوانگ ولی(2002) استفاده شد. از تحلیل عاملی برای بررسی روایی سازه پرسش نامه و از مدل یابی معادلات ساختاری با نرم افزار لیزرل، برای ارایه مدل پژوهش استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین متغیرهای مکنون و شاخص های متناظر با آن ها همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت. همچنین رهبری اخلاقی به صورت غیرمستقیم و از طریق متغیر میانجی حکمرانی خوب بر عملکرد نوآورانه به میزان 69/0 اثر داشت. به بیانی دیگر متغیر حکمرانی خوب میانجی گر مثبت بین متغیر رهبری اخلاقی و عملکرد نوآورانه بود. نتیجه گیری پژوهش نشان می دهد که رهبری اخلاقی می تواند با کمک حکمرانی خوب منجر به تقویت عملکرد نوآورانه در ادارات ورزش و جوانان غرب کشور شود.

    کلیدواژگان: رهبری اخلاقی، حکمرانی خوب، عملکرد نوآورانه، ورزش و جوانان
  • محمد علیمردانی*، جواد ادبی فیروزجاه، روح الله رمضانی صفحات 49-59

    هدف از این تحقیق ارزیابی عملکرد و رتبه بندی هییت های ورزشی استان قم بود. تحقیق حاضر از نوع توصیفی و گذشته نگر است که اطلاعات به صورت میدانی جمع آوری شد. جامعه آماری تحقیق شامل 41 هییت ورزشی استان قم بود که به علت کم بودن تعداد جامعه از نمونه گیری کل شمار استفاده گردید. داده های مربوط به سال 1392 هییت ها جمع آوری گردید. به منظور ارزیابی عملکرد هییت ها از روش تحلیل پوششی داده ها (DEA) استفاده شد. برای تهیه چک لیست مورد استفاده در پژوهش جهت تعیین مناسب ترین شاخص های ورودی و خروجی از مبانی نظری، پیشینه های پژوهشی، فرم ارزیابی عملکرد هییت های ورزشی و نظرات 10 تن از متخصصان مدیریت ورزشی استفاده شد. ورزشکاران، بودجه، مربیان و داوران به عنوان شاخص های ورودی و ورزش همگانی، ورزش قهرمانی، رویدادهای ورزشی و فعالیت های آموزشی به عنوان شاخص های خروجی معرفی شدند. اطلاعات مربوط به مولفه های ورودی و خروجی در قالب چک لیست جمع آوری گردید. جهت ارزش گذاری برخی شاخص ها از طیف های سه مقیاسی و چهار مقیاسی لیکرت استفاده شد. به منظور بررسی کارآیی هییت ها از دو روش CCR و BCC خروجی محور، الگوی رتبه بندی اندرسون پیترسون و آزمون تحلیل حساسیت استفاده شد. همچنین از نرم افزارDEA Solver برای تجزیه و تحلیل کارآیی هییت ها استفاده شد. نتایج نشان داد، 18 هییت در هر دو الگوی CCR و BCC، کارآ بودند و 10 هییت اگرچه در الگوی BCC کارآ بودند ولی در الگوی CCR کارآ نبودند. همچنین نتایج مربوط به رتبه بندی هییت ها نشان داد، در الگوی CCR، هییت سه گانه و در الگوی BCC، هییت نجات غریق کارآترین هییت بودند.

    کلیدواژگان: هیات ورزشی، تحلیل پوششی داده ها، کارآیی
  • لقمان کشاورز*، مریم میراحمدی صفحات 61-74
    هدف از پژوهش حاضر تعیین شاخص‌های ارزیابی عملکرد اداره کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور با کارت امتیازی متوازن بود. جامعه آماری پژوهش متشکل از 200 نفر از اعضای هیات علمی ، مدیران قبلی و فعلی اداره کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور، مسیولین و متخصصین، مطلعین و خبرگان آشنا به کارت امتیازی متوازن بود که تعداد 132 نفر بر اساس جدول مورگان به طور تصادفی ساده برای نمونه آماری انتخاب شدند. برای دست‌یابی به اهداف پژوهش در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن به تایید 15 نفر از متخصصین مدیریت ورزشی رسید و پایایی آن با آلفای کرونباخ 82/0 محاسبه شد. برای تجزبه و تحلیل اطلاعات به دست آمده در بخش کمی از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی از جمله مجذور کای و آلفای کرونباخ و در بخش کیفی نیز از روش استقرای منطقی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که اداره کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور چهار منظر مالی، دانشگاهی، فرآیندهای داخلی و یادگیری و رشد، 44 هدف استراتژیک و 139 سنجه دارد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، کارت امتیازی متوازن، تربیت بدنی، دانشگاه پیام نور
  • لیلا مرتضایی*، معصومه کلاته سیفری صفحات 75-86

    گردشگری ورزشی مهمترین بخش توسعه یافته ی صنعت گردشگری است. هدف از این تحقیق طراحی مدل توسعه ی گردشگری ورزشی مناطق پنهان است که با روش تحقیق کیفی انجام گرفت. در این پژوهش با استفاده از رویکرد ظاهرشونده(گلیزری)، در روش شناسی نظریه داده بنیاد، با 16 نفر خبره و متخصص در زمینه مدیریت ورزشی و گردشگری ورزشی، مصاحبه ی عمیق صورت گرفت. نتایج حاصل از تحلیل مصاحبه ها و کدگذاری نشان داد که نقش فرهنگی-اجتماعی جامعه ی محلی و منطقه، نقش سیاست های دولتی، ویژگی های جغرافیایی منطقه، ویژگی های گردشگران، ویژگی-های عمومی و ورزشی مناطق پنهان و نقش سازمان های مسیول مناطق پنهان در توسعه گردشگری ورزشی مناطق پنهان تاثیر فراوانی دارد و درآمدزایی، اشتغال زایی، رفاه اجتماعی و ترویج فرهنگ به عنوان پیامدهای توسعه معرفی شد. در حال حاضر کشور ما در زمینه ی گردشگری ورزشی بالاخص مناطق پنهان، عملکرد خوبی ندارد؛ همچنین برنامه ی مدونی در زمینه ی گردشگری ورزشی نداریم. بنابراین اگر در این زمینه توسعه پیدا کنیم از منظر سیاسی، ارتباطات تقویت می شوند. همچنین تبادلات فرهنگی مثبت و ترویج فرهنگ و آداب سنتی مناطق پنهان و معرفی برند کشور در حوزه های مختلف اثرات اجتماعی مثبت بسیاری برای کشور ما به ارمغان خواهد آورد. در انتها پیشنهاداتی برای توسعه گردشگری ورزشی مناطق پنهان ارایه شد.

    کلیدواژگان: گردشگری ورزشی، مناطق پنهان، درآمدزایی، ویژگی های جغرافیایی مناطق
  • زهره طالبی*، رضا نیک بخش، علی محمد صفانیا صفحات 87-97

    در این پژوهش هدف آزمون مدل رهبری معنوی بر تعهد ورزشی، رضایت ورزشی و بهره وری با میانجی خودشکوفایی و عضویت در ورزشهای انفرادی و تیمی بود. جامعه آماری پژوهش 409 نفر ورزشکار بودند. روش این پژوهش از نظر هدف کاربردی است. به منظور تجزیه و تحلیل توصیفی داده ها آزمونهای آماری ضریب آلفای کرونباخ (برای تعیین پایایی مولفه های پرسش نامه)، KMO و کرویت بارتلت (برای تعیین کفایت نمونه گیری)، تحلیل عاملی اجزای اصلی (برای تعیین روایی سازه) و معادلات ساختاری (برای آزمون مدل) استفاده شد.. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه 40 سوالی رهبری معنوی فرای (2016)، 56 سوالی رضایت ورزشی چلادورای (1998) و 58 سوالی تعهد ورزشی اسکانلان (2015) بود. براساس نتایج، رهبری معنوی درهر دو ورزشهای انفرادی و تیمی رابطه مثبت و معنی داری با تعهد ورزشی، رضایت ورزشی و بهره وری دارد. همچنین در هر دو الگوی ورزشهای انفرادی و تیمی وجود متغیرهای میانجی، برازش بهتری را به دست می دهد و دو متغیر حس عضویت و خودشکوفایی به عنوان میانجی اثر رهبری معنوی بر این سه متغیر معرفی شده اند. رهبری معنوی باعث افزایش تعهد ورزشی، رضایت ورزشی و بهره وری در ورزش های تیمی و انفرادی می شود.

    کلیدواژگان: رهبری معنوی، خودشکوفایی، عضویت، رضایت ورزشی، تعهد ورزشی
  • غلامرضا شعبانی بهار، محمدعلی قره، محمد سیاوشی * صفحات 99-112

    هدف از پژوهش حاضر، طراحی الگوی توسعه بالندگی حرفه ای، سازمانی و فردی اعضای هیات علمی دانشکده های تربیت بدنی دانشگاه های دولتی کشور بود. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- پیمایشی می باشد که به شکل میدانی اجرا گردیده است. جامعه آماری شامل کلیه اعضای هیات علمی دانشکده های تربیت بدنی کشور (205N=) و نمونه آماری برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته بالندگی استفاده شد، که محقق فهرستی از 22 مولفه بالندگی هیات علمی را شناسایی کرد که پس از مصاحبه با متخصصان و صاحبنظران این حوزه، 3 بعد (بالندگی حرفه ای، سازمانی و فردی) و 17 مولفه شناسایی شده، به گویه های پرسشنامه تبدیل شدند تا بر مبنای آن وضعیت موجود بالندگی ترسیم شود. روایی هر سه پرسشنامه به تایید 15 نفر از متخصصین رسید و پایایی آنها در یک مطالعه مقدماتی با 30 آزمودنی و با آلفای کرونباخ به ترتیب 90/0، 85/0 و 86/0 محاسبه شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده، از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله کلموگروف- اسمیرنوف، تی استودنت و برای تعیین ارتباط علی بین متغیرها، از دو نرم افزار LISREL و SPSS استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد تحلیل های مدل یابی معادلات ساختاری، برازندگی مدل را با داد ه ها مورد حمایت قرار دادند، همچنین یافته ها بیانگر این امر بودند که ابعاد بالندگی دانشکده های تربیت بدنی کشور در حد مطلوب قرار دارد. در ارتباط بین بالندگی و ابعاد آن، بعد حرفه ای با بار عاملی 80/0، بعد فردی با بار عاملی 74/0 و بعد سازمانی با بار عاملی 71/0 بیشترین تاثیر را داشتند.

    کلیدواژگان: بالندگی حرفه ای، بالندگی سازمانی، بالندگی فردی، اعضای هیات علمی
  • زهرا کبیری، رضا صابونچی*، نجف آقایی صفحات 113-124

    هدف از این تحقیق تعیین نقش میانجی سرمایه اجتماعی در تاثیر علی اخلاق حرفه ای مدیران بر اخلاق مدنی شهروندی هوادارن باشگاه های فوتبال لیگ دسته یک ایران بود. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش تمام هوادران لیگ دسته یک فوتبال کشور در سال 1397، که برای تماشای مسابقات فوتبال تیم محبوب خود در ورزشگاه حضور یافتند؛ بود. با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه برای جامعه نامحدود 320 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه اخلاق حرفه ایی عیدی و همکاران (1395)، پرسشنامه اخلاق شهروندی محقق ساخته و پرسشنامه سرمایه اجتماعی ناپاهایت و گوشال (2002) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون سوبل و مدل معادلات ساختاری استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد بین اخلاق حرفه ایی و مولفه های آن و سرمایه اجتماعی(717/0r=) و مولفه های آن با اخلاق شهروندی هواداران (581/0r=) رابطه معنادار وجود دارد (01/0≤ p). خروجی های نرم افزار AMOS نشان دهنده برازش مناسب مدل ساختاری بود. (میزان شاخص های NFI=0/9، IFI=0/97، RMSEA=0/07 و CFI=0/97 نشان دهنده برازش مدل ساختاری بودند). با توجه به نتایج تحقیق: مقدار آماره سوبل برابر با 314/8 است که در سطح اطمینان 99 درصد معنادار گزارش شد (P-Value≤0.05) به نظر می رسد، که سرمایه اجتماعی باشگاه می تواند به عنوان متغیر میانجی بین اخلاق حرفه ای مدیران و اخلاق مدنی و شهروندی هواداران عمل نماید و اخلاق حرفه ای از این طریق اثرات خود را بر اخلاق شهروندی هواداران نمایان سازد.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، اخلاق مدنی و شهروندی، هوادار، سرمایه اجتماعی
  • احمد نظری ترشیزی*، زهرا سادات میرزازاده، امیر اکبرزاده صفحات 125-136

    انسان از زمانی که به دنیا می آید با بازی آشنا می شود و به وسیله بازی است که خیلی از مهارت ها را یاد می گیرند و بازی ها در دنیای امروزه به شیوه های متعددی انجام می شود. یکی از شیوه های پرطرفدار، بازی های ویدیویی است که در این بین سهم بازی های ورزشی نیز بسیار پررنگ است. از این رو هدف مقاله این است که مدل مفهومی گرایش جوانان به بازی های رایانه ای ورزشی را مشخص کند. ابتدا به وسیله نظریه داده بنیاد و شیوه کدگذاری گلیزر از طریق مصاحبه با 23 نفر از متخصصانی که در این حوزه فعالیت علمی داشته اند، دانشجویان تربیت بدنی که سابقه بازی های آنلاین داشته اند و مدیران کلوپ های ورزشی کد گذاری انجام شد و 6 مقوله "اعتیاد به بازی"، "تصویرسازی ذهنی"، "حس رقابت"، "هیجان"، "گروه کانون" و "حس برتری" بعنوان دلایل اصلی گرایش جوانان به بازی های رایانه ای ورزشی به دست آمد. سپس مدل مفهومی رسم شد. برای تایید مدل مفهومی برخواسته از نظریه داده بنیاد، پرسشنامه ای طبق نتایج تحقیق ساخته شد و بین افرادی که حداقل یک بار تجریه بازی های رایانه ای ورزشی را داشته اند، به شیوه نمونه گیری در دسترس به صورت الکترونیکی و حضوری توزیع گردید که در مجموع 120 پرسشنامه جمع آوری و تکمیل گردید. با استفاده از نرم افزار پی ال اس نسخه 3 مدل مفهومی مورد آزمون قرار گرفت که نتایج حاصل از تحلیل عامل تاییدی، مدل مفهومی را تایید کرد. در نهایت پیرامون مقوله های شناسایی شده بحث گردید و یشنهاداتی برای تحقیقات آتی در جهت راهکارهایی برای استفاده مفید و مناسب برای جوانان ارایه شد.

    کلیدواژگان: بازیهای رایانه ای ورزشی، جوانان، نظریه داده بنیاد
|
  • Mohsen Harati, Hosein Peymanizad *, Mahdi Talebpour, Mohamad Keshtedar Pages 11-24

    he purpose of this study was to identify factors affecting the economic valuation of intangible assets of Premier League clubs in 1997. The statistical population of the study consisted of veterans, coaches, supervisors, and faculty members in the field of handball and sports economics. And it was done through a survey. Sampling was snowballing. Initially, semi-structured in-depth interviews were conducted for the purpose of identifying intangible assets. After reaching the theoretical saturation and coding, finally the important effective indicators were identified and extracted. After developing a questionnaire and content validation by 17 sports management and economics professors, the researcher distributed a Delphi questionnaire to veterans, coaches, and supervisors of Handball Premier League clubs and expert faculty in handball. Delphi results confirmed the 45 extracted indices. The results of Friedman test showed that structural variables (3.5), communication capital (3.48), spiritual capital (1.88), and human capital (1.14) respectively were prioritized, respectively, using Mic software. Mac plotted charts, maps, and analysis, eventually identifying and ranking 20 key indicators in the economic valuation of Premier League clubs' intangible assets, hoping that the findings of this study provide a suitable model for identifying the factors influencing valuation. Handball clubs to be effective in identifying more sponsors; and to provide sponsorship and competitive advantage. The club for a cause.

    Keywords: Economic Valuation, Intangible Assets, Handball Premier League, Delphi Method, Mick Mac
  • Leila Ghorbani *, Marjan Farahani Pages 25-37

    The purpose of this study was to analyze the environmental and organizational factors affecting the aggression and violence of the volleyball spectators in Iran. The statistical society and also the number of samples of the organizers of the competition and the staff of the Premier League volleyball teams of Iran in 95 and 96 was 149 in total. A researcher-made questionnaire of 46 questions was used. The face and content validity of the questionnaire was confirmed by 15 supervisors of sport management and construct validity with confirmatory factor analysis. The reliability of the questionnaire was calculated in a preliminary study with 30 subjects and with Cronbach's alpha 0.88. Descriptive and inferential statistical methods such as Bartlett's test, KMO, confirmatory factor analysis and exploratory factor analysis with variation of rotation using SPSS and AMOS software were used. According to the Friedman test, the Xi value of 005/17 with the degree of freedom 3 and the significance level of 001/0 with 95% confidence can be stated that there is a significant difference between the priority of the factors affecting the abnormal behaviors of volleyball spectators and among the environmental factors Accordingly, three factors of status, safety and security, and welfare services are among the priorities of three factors, and three factors are the sensitivity of the competition, culture and planning, and the implementation of the competition as an effective component of the aggression and violence of volleyball spectators in Iran, and the need for management Explains the correctness of the tournament.

    Keywords: Aggression, violence, environmental factors, Organizational factors, Volleyball
  • Fatemeh Shaikhi Delfan, Homayoun Abbasi *, Hossein Eydi Pages 39-48

    The purpose of this study was to explain the effect of moral leadership on innovative performance regarding the role of mediator of good governance in sports departments and youth in western Iran. The research method is descriptive-survey and in terms of applied purpose.The statistical population included experts from the Ministry of Sports and Youth of Western Iran (n = 286) who were selected through simple random sampling, and 182 responded to the questionnaires. Three standard questionnaires, the Ethical Leadership of Calhoun et al. (2011), Ahmadi et al. (2017) and Innovative Performance of Huang and Lee (2002) were used. Factor analysis was used to evaluate the validity of the structure of the questionnaire and the structural equation modelling with Lisrel software to present the research model. The findings showed that there was a positive and significant correlation between the variables and the corresponding indices. Also, ethical leadership indirectly and through the mediating variable of good governance influenced innovative performance by 0.69. In other words, the good governance variable was a positive mediator between the variable of moral leadership and innovative performance. The conclusion of the research shows that moral leadership can, with the help of good governance, lead to the strengthening of innovative performance in sports departments and youth in the West.

    Keywords: Ethical Leadership, Good Governance, Innovative Performance, Sport, Youth
  • Mohammad Alimardani *, Javad Adabi Firouzjah, Rohallah Ramezani Pages 49-59

    The purpose this study was to evaluation the performance and ranking sport boards of Qom Province. This study is type descriptive and retrospective the information was collected, to field. Statistical population study included 41 sport boards was of Qom Province. Due to the low number of this population, holistic sampling method was used. Data was collected boards For the year 2013. To evaluate the performance boards was used of the method DEA. For czech list used in research to determine the best indexes the input and output the theoretical foundations, research literature,sport boards performance evaluation forms and comments were used 10 person of sports management professionals. Athletes, budget, coaches and referees as an input indicators and Sport for all, sport championship, sport events and educational activities as an output indicators were introduced. Information about the input and output components were collected in the format list. In order valuation some indicators the was used spectrums three scales and four Likert.In order study efficiency of boards was used of the two methods CCR and BCC output shaft, Model ranking Anderson–Peterson and sensitivity analysis test. Too software DEA Solver was used for analyze the efficiency of boards. The results showed that 18 boards were efficient in both pattern CCR and BCC and although the 10 Boards were efficient in pattern BCC But in pattern CCR were not efficient. Too result showed for ranking boards in pattern CCR the triple boards and in pattern BCC the lifesaving boards were the most efficient.

    Keywords: Sport board, DEA, Efficiency
  • Loghman Keshavarz *, Maryam Mirahmadi Pages 61-74
    The purpose of this study was to developing Performance assessment indicators of the general administration of Physical Education of Payame Noor University through balanced scorecard. The statistical population consists 200 of the previous and present managers and human resources of the general administration of physical education, and experts who were familiar with BSC. On the basis of Morgan table, 132 persons were randomly selected of research samples. The qualitative interview and self-made questionnaire were used as investigation tools. Validity of the questionnaire was confirmed by 15 experts and their reliability were studied in a pilot study with 30 subjects and calculated as 0.82 respectively. For quantitative analysis, description statistical methods and inferential statistics such as chi-square, and K-S, Chronbach’s alpha were used and for qualitative analysis logical inductive reasoning method was used. The results showed that the general administration of physical education of Payame Noor University has four perspectives, such as the financial perspective, the collegiate perspective, the internal process perspective, and the learning & growth perspective, 44 strategic objectives, and as well as 139 measurements.
    Keywords: Performance Assessment, Balanced Scorecard, Physical Education, Payame Noor University
  • Leila Mortezaee *, masoumeh kalate seifari Pages 75-86

    Sport tourism is the most important part of the tourism industry. The purpose of this research is to design a model for developing sport tourism in hidden areas which was used by qualitative research method. In this study, using a glaser approach the grounded theory methodology, a profound interview was carried out with 16 experts specializing in sports and sports tourism management. The results of the analysis of interviews and coding showed The socio-cultural role of the local and regional community, the role of government policies, the geographical features of the region, the characteristics of tourists, the general and sporting features of the hidden areas, and the role of the responsible organizations have a lot of impact on sport tourism development of Hidden areas and Income, employment, social welfare and the promotion of culture were introduced as development outcomes. Currently, our country does not have good performance in the field of sports tourism, especially the hidden areas. Therefore, if we develop in this field, communications will be strengthened politically. It also has positive cultural exchanges and the promotion of the culture and tradition of hidden areas and Introducing the brand in different areas will bring many positive social effects to our country. Finally, proposals was presented for the development of sports tourism in hidden areas.

    Keywords: Sports tourism, Hidden areas, Income, Geographic features of areas
  • Zohreh Talebi *, Reza Nikbakhsh, Ali Mohammad Safania Pages 87-97

    In this research, the aim of the test of spiritual leadership model on sport commitment, sport satisfaction and productivity was calling and membership in individual and team sports. The statistical population included 409 athletes. . The method of this research is applied in terms of purpose and in terms of correlation method. For descriptive analysis of the data, descriptive statistics were used and for deductive analysis of the data, the Cronbach's alpha coefficient (for determining the reliability of the components of the questionnaire), KMO, and Bright Bartlett (for determining the sampling adequacy), factor analysis of the main components (for determining the structural validity), and structural equations (for model testing) were used. The data collection tool was a 40-item questionnaire of Fry's Spiritual Leadership (2016), 56 questions of Chelladurai sports satisfaction (1998), and 58 questions of Scanlan's sports commitment (2015). Based on the results, spiritual leadership in both individual and team sports has a positive and significant relationship with sport commitment, sport satisfaction and efficiency. Also, in both individual and team sports, the presence of mediating variables gives better fit and Two variables of sense of membership and self-actualization have been introduced as the mediator of the spiritual leadership effect on these three variables. Spiritual Leadership Increases Attraction, Fitness, and Productivity In Team and Individual Sports.

    Keywords: Spiritual Leadership, calling, membership, Sport Satisfaction, Sport Commitment
  • GHolam reza Shabani bahar, mohammad Ali Ghareh, mohammad siavashi * Pages 99-112

    The aim of the current research was to design structural pattern of Designing Structural Equation Model of Development Faculty members of Physical Education. The study was descriptive and conducted in square way. The population of this study include faculty members of P.E faculty’s (N=205). All 173 faculty members of P.E faculties were selected as samples of this study. The researcher-made questionnaire of Development was used to collect data, the researcher a list of 22 faculty development, 3dimensions (Professional, Organizational, Personal) and 17 components of this list were confirmed.After interview to the authorities. Each of 17 recognized components is transformed to items of Questionnaire in order to draw the situation of faculty development. The Questionnaires were designed on the basic of 5 likert scales. Validity of two questionnaires was confirmed by 15 experts and their reliability were studied in a preliminary study with 30 subjects and calculated as 0.90, 0.85 and 0.87 respectively. For data analysis the descriptive statistics and inferential statistics methods, including Kolmogorov-Smirnov and T-student test, were used and for determination of the causal relationship between variables the method of by application of LISREL. Graphics V.18 software and SPSS.V.16 were used.

    Findings

    The analysis supported model fitting to the data. The results showed Their development models Faculty members of Physical Education has desirable goodness ,and relationship model the Professional dimension with coefficient of 0.84, the Personal dimension with coefficient of 0.74, and the Organizational dimension with coefficient of 0.68, have the most roles.

    Keywords: Professional Development, Organizational Development, Personal Development, Faculty members
  • Zahra Kabiri, Reza Saboonchi *, Najaf Aghaei Pages 113-124

    The purpose of this research was to determining the Mediating Role Social Capital in the causal Effects professional ethics of the managers on the citizenship civic moral among football clubs fans in Premier League Football of Iran. The research method is descriptive correlational. The statistical population of this research was all the fans of the national football league in 1397, watch their favorite football team matches. Using the sample size formula for an unlimited society, 320 people were selected as samples, three questionnaires were used to collect information: Eidi and colleagues' professional ethics questionnaire (1395), the researcher-made citizenship ethics questionnaire and Goshal and Nahapit social capital questionnaire (2002). Collected data were analyzed by inferential methods such as Pearson correlation coefficient, Sobel test and structural equation model. The results of the research showed that there is a significant relationship between professional ethics and its components and social social capital (r=0/717) and its components with the citizens' ethics (r=0/581) of the supporters. The AMOS software outlets indicate the fitting suitability of the structural model. (NFI=0/9، IFI=0/97، RMSEA=0/07 و CFI=0/97 indicate the fit of the structural model). According to the results: The Sobol Amount statistic is equal to 8/314, which is at 99% confidence level, Significant reporting was reported (P-Value≤0.05). It seems that social capital of the club can act as a mediating variable between the managers' ethics and civil ethics and the citizenship of the fans, and professional ethics, thereby, reveal their effects on the ethics of the citizenry of the fans.

    Keywords: professional ethics, citizenship civic moral, fan, Social Capital
  • Ahmad Nazari torshizi*, Zahra sadat Mirzazadeh, Amir Akbarzadeh Pages 125-136

    Man is introduced to the game since being born and by the game, which learns a lot of skills and games in the world today are done in many ways. One of the most popular ways to play video games is to sports games. Therefore the purpose of this article is designing a Conceptual Model of Young People's Attitudes toward Sporting Computer Games. First, by means of the Grounded theory of the foundation and the method of encoding the Glazer, through an interview with 23 experts in this field of scientific activity, Physical education students who had a history of online games and sport clubs executives, coded. 6 The category of "addiction to the game", "mental imagery", "sense of competition", "excitement", "club group" and "sense of excellence" were the main reasons for young people to play computer games. Then a conceptual model was drawn. To confirm the conceptual model derived from the Grounded foundation theory, a questionnaire was developed based on the results of the research and among those who at least once experienced computer games, they were distributed electronically and in person in a sampling compartment. A total of 120 questionnaires were collected and completed. The software version 3 of the conceptual model was tested using the software, which validated the results of the confirmatory factor analysis, conceptual model. Finally, around the categories discussed and suggestions for future research on ways to be useful for young people.

    Keywords: Computer Games, Youth, Foundation Data Theory