فهرست مطالب

مجله زیست شناسی جانوری
سال دوازدهم شماره 3 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمدرضا جبله*، رسول قربانی، غلام علی بندانی، سجاد پورمظفر، امیر اقبال خواجه رحیمی، سعید تمدنی جهرمی، محسن گذری صفحات 1-13

    این تحقیق با هدف تعیین رژیم غذایی بچه ماهیان کلمه ذخیره شده در استخرهای خاکی و بهبود شرایط حاکم بر استخر جهت افزایش نوع ارگانیسم غذایی غالب صورت گرفت. بدین منظور، چهار استخر با خصوصیات هیدروبیولوژیکی یکسان در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان استخوانی سیجوال استفاده شد. نمونه برداری از ارگانیسم های موجود در استخر، اندازه گیری طول و وزن بچه ماهیان کلمه و بررسی محتویات روده و معده آن ها طی 4 ماه از اول فروردین تا اواسط تیرماه صورت گرفت. نتایج حاکی از آن بود که بیشترین و کمترین مقدار ضریب چاقی به ترتیب 196/1 و 633/0 بوده در حالی که بیشترین میزان شاخص غالبیت (Ip) 14/42 برای گاستروپودا و کمترین مقدار آن 4/2 برای حشرات آبزی محاسبه گردید. نتایج حاصل از آنالیز Fp نشان داد که گاستروپودا و خرچنگ در بیشتر مواقع به عنوان طعمه های اصلی و ارگانیسم هایی نظیر حشرات آبزی و دوکفه ای ها بو زیوپلانکتون به عنوان طعمه های فرعی برای بچه ماهیان کلمه در استخرهای خاکی مرکز سیجوال شناخته شدند. بررسی ارجحیت غذایی (FP) و محتویات معده و روده بچه ماهیان کلمه در مراحل مختلف گویای آن است که در هنگام تغذیه وافر از گاستروپودا ارجحیت غذایی و شدت تغذیه عدد بالاتری را نسبت به سایر غذاها نشان می دهد.

    کلیدواژگان: رژیم غذایی، ماهی کلمه، گاستروپود، استخر خاکی، سیجوال
  • هدیه خانبان، اسماعیل فتاحی*، محمود تلخابی صفحات 15-24

    سلول های بنیادی مزانشیمی (MSCs)، ویژگی های منحصر به فردی از قبیل تعدیل سیستم ایمنی، ترشح فاکتورهای کنترل بقاء سلولی و نیز پتانسیل تمایز به استخوان، غضروف و چربی را دارند. تمام فرایندهای سلولی از قبیل تمایز، تکثیر، پیری و مرگ بطور مستقیم و یا غیرمستقیم توسط مکانیزم های اپی ژنتیکی از قبیل متیلاسیون هیستونی تنظیم شده و آنزیم هیستون متیل ترانسفراز G9a یکی از آنزیم های مهم در این زمینه است. سلول های بنیادی مزانشیمی در مغز استخوان رت (BM-MSCs) در محیط آزمایشگاهی استخراج شده و کشت شدند. سپس در کشت اولیه، پاساژ اول، دوم و سوم تحت تاثیر غلظت های مختلف A366 (یک مهارکننده اختصاصی آنزیم G9a) قرار گرفتند. سپس با استفاده از فلوسایتومتری، محاسبه زمان دوبرابر شدن جمعیت سلولی و بررسی پروفایل چرخه سلولی، وضعیت تکثیری BM-MSCs مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان تمایز به چربی BM-MSCs تیمار شده با A366، با استفاده از رنگ آمیزی اویل رد و بیان ژن های ویژه چربی مورد بررسی قرار گرفت. بررسی زمان دو برابر شدن جمعیت BM-MSCs و بررسی چرخه سلولی نشان داد که مهار آنزیم G9a با غلظت های پایین A366 تاثیر معنی داری بر پتانیسل تکثیری BM-MSCs ندارد. اگرچه غلظت های بالای A366، مدت زمان دوبرابر شدن جمعیت سلولی را افزایش داده و توقف چرخه سلولی را القاء می کند. همچنین تیمار BM-MSCs با A366 موجب افزایش پتانسیل تمایز سلول ها به سمت چربی می شود. تنظیم کنندگان اپی ژنتیکی از قبیل A366 که برای کنترل سرطان پیشنهاد شده اند، رفتارهای تکثیری و تمایزی BM-MSCs را تحت تاثیر قرار می دهند. همچنین این تنظیم کننده ها می توانند به عنوان یک رویکرد مناسب جهت تکثیر و تمایز بهتر MSCs به کار گرفته شوند، تا این سلول ها با کارایی بالاتری در سلول درمانی، مهندسی بافت و نیز ترمیم و هومیوستازی بافتی نقش ایفا کنند.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، اپی ژنتیک، A366، آنزیم G9a، آدیپوژنز
  • سجاد رجبی امیری، علیرضا براری*، احمد عبدی صفحات 25-37

    این پژوهش با هدف بررسی اثر تمرین استقامتی قبل القای آلزایمر بر یادگیری، حافظه و تغییرات گاماسکرتاز هیپوکمپ موش های نر نژاد ویستار انجام شد. 32 سر رت نر بالغ 8 هفته ای با میانگین وزنی 17 ± 250 گرم، قبل از القای آلزایمر به صورت تصادفی به دو گروه استراحت (16 سر) و تمرین (16 سر) تقسیم شدند. پس از 4 هفته (هفته اول و دوم با سرعت 10 متر بر دقیقه در دو نوبت 15 دقیقه ای، هفته سوم با سرعت 15 متر بر دقیقه در سه نوبت 15 دقیقه ای و در هفته چهارم با سرعت 15 متر بر دقیقه در چهار نوبت 15 دقیقه ای با وقفه 5 دقیقه ای)، هر گروه به دو زیرگروه: 1- تزریق آمیلوییدبتا و 2- بدون تزریق تقسیم شدند. پس از 72 ساعت حیوانات کشته و هیپوکمپ آنها جهت بررسی برداشته شد. تغییرات گاما سکرتاز با روش Real Time PCR  اندازه گیری و اطلاعات با آزمون آنوا یک طرفه تجزیه و تحلیل گردید. در تست یادگیری و حافظه موریس بین زمان سپری شده برای یافتن سکو در گروه های مختلف در روزهای دوم (001/0 ≥p ، 758/10 = F)، سوم (001/0 ≥  p، 574/10 = F) و چهارم (001/0 ≥p ، 846/4 = F) تفاوت معنی داری وجود داشت. مدت زمان سپری شده برای یافتن سکو در گروه استراحت-تزریق Aβ1-42 در همه ی روزها به طور معنی داری بیشتر از گروه های دیگر بود (001/0≥p). نتایج آزمون پروب (حافظه فضایی) نشان داد، زمان صرف شده در ربع دایره هدف برای گروه های مختلف به طور معنی داری متفاوت است (001/0 ≥p ، 245/9 = F). همچنین، گاما سکرتاز در گروه تمرین نسبت به گروه استراحت در مرحله بعد از القای آلزایمرکاهش معناداری را نشان داد (001/0=p). تمرین هوازی قبل از القای آلزایمر منجر به کاهش گاما سکرتاز و افزایش یادگیری و حافظه و از این طریق امکان دارد به شکل پذیری هیپوکامپی کمک و فواید شناختی و عملکردی در پی داشته باشد.

    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، گاما سکرتاز، یادگیری و حافظه، هیپوکمپ
  • مژگان رحیمی، سید ابراهیم حسینی*، محمدامین عدالت منش صفحات 39-48

    کبد چرب از اختلالات شایع متابولیکی است که میلیون ها نفر در جهان به آن مبتلا هستند، با توجه به عوارض جانبی بسیاری از داروهای شیمیایی که در درمان این بیماری مورد استفاده قرار می گیرند این مطالعه با هدف بررسی اثر روغن دانه های کتان و سیاه دانه بر میزان سرمی آنزیم های کبدی و برخی از فاکتورهای التهابی در موش های صحرایی نر مبتلا به کبد چرب غیرالکلی انجام گردید. در این مطالعه تجربی از تعداد 40 سر موش صحرایی نر بالغ که به 5 گروه 8 تایی شامل گروه های کنترل (فاقد تیمار)، شاهد مبتلا به کبد چرب (تیمار با امولسیون چربی)، و گروه های تجربی تحت تیمار 6 هفته ای با امولسیون چربی و به ترتیب تیمار 28 روزه با  75/0 میلی لیتر بر کیلوگرم روغن کتان، 5 میلی لیتر بر کیلوگرم روغن سیاه دانه و ترکیب هر دو 75/0+5 میلی لیتر بر کیلوگرم روغن های کتان و سیاه دانه تقسیم شدند، استفاده گردید. در پایان پس از خون گیری و جداسازی سرم سطح آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آلکالین فسفاتاز (ALP)، نیتروژن اوره خون (BUN)، کراتینین، پروتئین تام واینترلوکین 6 اندازه گیری و آنالیز گردیدند. نتایج نشان داد که القای کبد چرب باعث افزایش معنادار میزان  اینترلوکین 6، پروتئین تام، نیتروژن اوره خون و ALP، ALT، AST و کراتینین نسبت به گروه کنترل می گردد (01/0< p). روغن های سیاه دانه و کتان به تنهایی و با هم باعث کاهش معنادار فاکتورهای فوق می گردد (01/0< p). روغن های سیاه دانه، کتان و استفاده همزمان هر دو باعث کاهش فاکتورهای سرمی ناشی از التهاب و آسیب کبدی در اختلال کبد چرب می شوند.

    کلیدواژگان: کبد چرب، روغن های سیاه دانه و کتان، اینترلوکین 6، آنزیم های کبدی
  • فریده رضایی نامجو، مهدی مقرنسی*، امیر رشید لمیر، سعید سمرقندیان صفحات 49-60

    نوروپاتی دیابت اختلال اعصاب محیطی در افراد مبتلا به دیابت است که تارهای عصبی در این بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی و مقاومتی بر غلظت های سرمی عامل رشد عصب و نوروتروفین 4 در زنان مبتلا به نوروپاتی دیابتی بود. تعداد 45 زن دیابتی با میانگین سنی 58/4±  97/47 سال بصورت نمونه در دسترس انتخاب شدند. سپس آنها بصورت تصادفی به سه گروه 15 نفری کنترل، تمرین هوازی و تمرین مقاومتی تقسیم شدند. سطوح NGF و NT4قبل و بعد از دوره تمرینی تهیه و به روش الایزا ساندویچ اندازه گیری شد. برنامه تمرین برای مدت هشت هفته با تواتر سه جلسه و شدت 50 تا 70 درصد ضربان قلب ذخیره انجام گرفت. همچنین برنامه تمرین مقاومتی برای هشت هفته و تواتر سه جلسه و نیز شدت 40 تا 60 درصد یک تکرار بیشینه دنبال شد. از آزمون آماری اندازه های تکراری برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج افزایش معنی داری در سطوح سرمی NGF در هر دو گروه تمرین هوازی (001/0 = p) و مقاومتی (001/0 = p) پس از هشت هفته مقایسه گردید که این تغییرات نسبت به گروه کنترل معنی دار نبود (05/0≥ p) و نسبت به همدیگر معنی دار نبود (50/0= p). همچنین افزایش معنی داری در سطوح سرمیNT4 در هر دو گروه تمرین هوازی (015/0 = p) و مقاومتی (153/0 = p) پس از هشت هفته مقایسه گردید که این تغییرات نسبت به گروه کنترل معنی دار بود اما نسبت به همدیگر معنی دار نبود (00/1 = p). بنظر می رسد که تمرین مقاومتی و هوازی اثر محافظتی روی افزایش پیشرفت بیماری نوروپاتی دیابتی دارد و حتی می تواند پیشرفت این بیماری را کند یا بهبود دهد.

    کلیدواژگان: نوروپاتی دیابت، عامل رشد عصبی، نوروتروفین 4
  • محسن مفتاح، طاهره باقرپور*، نعمت الله نعمتی صفحات 61-69

    امروزه اکثر کسانی که در سطح قهرمانی به حرفه مربی گری مشغولند، به دنبال روش های نوین در طراحی تمرین ورزشکاران خود هستند که یکی از این نوع تمرینات، تمرینات پلایومتریک (انفجاری) است. پلایومتریک حرکاتی هستند که در آنها چرخه کشش- کوتاه شدن به کار می رود و حرکت کشش عضله (برون گرا) بلافاصله به وسیله حرکت کوتاه شدن سریع (درون گرا) دنبال می شود. از این رو به جهت تشخیص اثرگذاری این نوع تمرینات بر عملکرد عضلات از تست های آمادگی جسمانی استاندارد استفاده می گردد. جامعه آماری این تحقیق 400 والیبالیست از باشگاه های مختلف در شهرستان سمنان بودند که20 نفر بر اساس آیتم های قد، وزن، سن و آزمون های استعدادیابی در والیبال انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه 10 نفره شامل یک گروه کنترل و گروه آزمایش قرار گرفتند به طوری که به گروه کنترل هیچ تمرینی داده نشد و گروه آزمایش هفته ای 3 جلسه تمرینات استاندارد پلایومتریک اجرا نمودند که در آن عملکرد عضلات (چابکی، استقامت در توان، قدرت عضلات بازشونده پا و توان انفجاری) توسط دستگاه های دیجیتال قبل آزمون، هقته 4، 8 و 12 (4 هفته بی تمرینی) ارزیابی شد. نتایج نشان داد که تمرینات پلایومتریک و بی تمرینی بر استقامت در توان و قدرت عضلات بازشونده پا و توان انفجاری اختلاف معناداری داشت و تاثیرگذار بود و همچنین تمرینات پلایومتریک و بی تمرینی آن بر چابکی ورزشکاران اختلاف معنی داری نداشت. با توجه به نتایج حاصل گروه ها در پس آزمون نسبت به پیش آزمون می توان گفت که تمرینات پلایومتریک و بی تمرینی به ترتیب بیشترین تغییرات در توان انفجاری با میانگین 9/10 درصد افزایش، استقامت در توان با میانگین 4 درصد افزایش و در عضلات بازشونده پا با میانگین 8/3 درصد افزایش مشاهده گردید، اما در چابکی این نوع تمرینات، تاثیرگذار نبود.

    کلیدواژگان: تمرینات پلایومتریک، چابکی، توان انفجاری، استقامت در توان، قدرت بازشونده عضلات پا
  • لیلا نژاددادگر، فریبا محمودی*، صابر زهری، علیرضا پناهی صفحات 71-79

    نوروپپتید Y همراه است. در تحقیق حاضر، اثرات ال دوپا و آنتاگونیست های گیرنده دوپامین بر بیان ژن های KiSS1 و NPY در هیپوتالاموس موش های صحرایی مبتلا به PCOS بررسی شد. بعد از ایجاد PCOS با تزریق استرادیول والرات، 25 موش صحرایی PCOS در پنج گروه سالین، 100 میلی گرم بر کیلوگرم ال دوپا، تزریق هم زمان 10 میلی گرم بر کیلوگرم سولپرید و 100 میلی گرم بر کیلوگرم ال دوپا، تزریق هم زمان 1 میلی گرم بر کیلوگرم SCH23390 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم ال دوپا یا و تزریق هم زمان 10 میلی گرم بر کیلوگرم سولپرید، 1 میلی گرم بر کیلوگرم SCH23390 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم ال دوپا را دریافت کردند. پنج موش صحرایی سالم سالین را دریافت کردند. نمونه های هیپوتالاموسی جداسازی و فریز شدند. بیان نسبی ژن های  کیس پپتین و NPY با روش ریل تایم PCR اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری آنوای یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی آنالیز شدند. میانگین بیان نسبی ژن های  KiSS1 و NPY در گروه PCOS در مقایسه با موش های صحرایی سالم افزایش معنی دار پیدا کرد (به ترتیب 009/0 =P  و 001/0 =P).  تزریق ال دوپا سبب کاهش معنی دار میانگین بیان نسبی ژن های KiSS1 و NPY در مقایسه با گروه PCOS  شد (001/0 =P). تزریق همزمان SCH23390 هیدروکلراید و سولپرید با اعمال اثرات هم افزایی سبب مهار اثرات مهاری ال دوپا بر میانگین بیان نسبی KiSS1  در مقایسه با گروه ال دوپا شد (045/0 =P). مسیر پیام رسانی دوپامینرژیکی ممکن است از طریق مهار فعالیت نورون های کیس پپتین و NPY در کاهش ترشح GnRH/LH در موش های صحرایی PCOS نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: ال دوپا، Kisspeptin، NPY، SCH23390، تخمدان پلی کیستیک، سولپرید، موش صحرایی
  • نصرالله واحدی نوری*، وحید نعمان صفحات 81-90

    گونه های مختلف بابزیا (Babesia) از شاخه ی اپی کمپلکسا، انگل داخل گلبول های قرمز می باشند که طیف وسیعی از حیوانات اهلی و وحشی و همچنین انسان را آلوده می نمایند. بابزیوز یکی از بیماری های جدی در صنعت گاوداری می باشد که بیش از نیم میلیارد از گاوهای دنیا به آن مبتلا می باشند. هدف از این مطالعه تعیین گونه های بابزیا در گاوهای استان مازندران بود. در مجموع تعداد 210 نمونه خون از طریق رگ وداج گاو به طور تصادفی اخذ شد. در ابتدا DNA استخراجی از نمونه های خونی با جفت آغازگری که قطعه حدود 400 جفت بازی از ژن 18S rRNA جنس بابزیا را تکثیر می کرد، تکثیر شد. تمامی نمونه های مثبت گاوی با nested-PCR semi اختصاصی ازنظر وجود بابزیا بایجمینا و بابزیا بوویس بررسی شدند. نتایج نشان داد که شیوع آلودگی بابزیا بایجمینا و بابزیا بوویس گاوی به ترتیب 33/33% و 6/28% بود. آزمون مربع کای جهت مقایسه میزان شیوع نسبت به فصول سال، سن دام و نوع دامداری (سنتی- نیمه صنعتی) انجام شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده و سطح معنی دار بودن 05/0 در نظر گرفته شد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که بابزیوز از بیماری های مهم و قابل توجه در گاوهای استان مازندران بخصوص در فصول فعالیت کنه ها می باشد.

    کلیدواژگان: گونه های بابزیا، گاو، مولکولی، مازندران
|
  • Ahmadreza Jebeleh*, Rasoul Ghorbani, GholamAli Bandani, Sajjad Pourmozaffar, AmirEghbal Khajeh Rahimi, Saeid Tamadoni Jahromi, Mohsen Gozari Pages 1-13

    This research was conducted to evaluate the diet of juvenile roach (Rutilus caspicus) stocked in earthen ponds and improve the pond conditions to increase the dominant organisms species. Four earthen ponds with the same hydrobiological properties were studied in the Syjwal bony fish farm. Sampling of the food organisms, measuring the weight and length of the juvenile roaches, and gut examination were carried out over a four-month period from March to June. The results indicated that the highest and the lowest condition factors (K) were 1.196 and 0.633, respectively; while the highest dominance index (Ip) was reported as 42.14 for Gastropoda and the lowest dominance index was reported as 2.4 for aquatic insects. The results of (Fp) analysis showed that the gastropoda and crayfish were mainly considered as the major preys, and organisms such as aquatic insects and bivalves were found as the minor foods in the Syjwal earthen ponds. Evaluation of the food preference (Fp)and the gut content of juvenile roaches in different stages indicate that the gastropoda show a higher food preference and feeding intensity than the other Foods.

    Keywords: Diet, Rutilus caspicus, Gastropod, Earthen ponds, Syjwal
  • Hedyeh Khanban, Esmaeil Fattahi*, Mahmoud Talkhabi Pages 15-24

    Mesenchymal stem cells (MSCs) have unique properteis such as immunomodulatory function, secretion of cell survival factors, and the potential of bone , cartilage, and fat differentiation. All of the cellular processes including differentiation, proliferation, aging, and cell death are directly or indirectly regulated by epigenetic mechanisms such as histone methylation. G9a histone methyltransferase is one of the most important enzymes controlling cell behaviors. MSCs were isolated from rat bone marrow (BM-MSCs) and cultured in vitro. Bone marrow-derived MSCs (BM-MSCs) were treated with different doses of A366 (a specific G9a inhibtior) at the passages 1-3 of the primary culture. Then the proliferative capacity of BM-MSCs was analyzed using flowcytometry, assessment of the cell population doubling time, and studying the cell-cycle profile. The rate of adipogenic differentiation of A366-treated BM-MSCs was evaluated using oil red staining and fat gene expression analysis. Assessment of the PDT of BM-MSCs and cell-cycle profile showed that inhibition of G9a using low concentrations of A366 didn’t have any significant effect on BM-MSCs proliferative potential. However, the high doses of A366 increased the PDT and induced cell-cycle arrest. Moreover, A366 increased the adipogenic potential of BM-MSCs. Epigenetic regulators such as A366 that have been suggested for controlling cancers can affect BM-MSCs proliferative and differentiation behaviors. These regulators might also be used as a strategy for a more efficient proliferation and differentiation of MSCs to be used in cell therapy, tissue engineering, regeneration and tissue homeostasis.

    Keywords: Mesenchymal stem cells, Epigenetic, A366, G9a, Adipogenesis
  • Sajjad Rajabi Amiri, Alireza Barari *, Ahmad Abdi Pages 25-37

    This study aimed  to investigate the effect of endurance training before induction of Alzheimers on learning, Memory and changes in the hippocampal gamma-secretase in male Wistar rats. For this purpose, 32 8-week-old mature male rats with the avergae weight of 250±17g were randomly divided into two groups of rest (16) and exercise (16) beore Alzheimers induction. After 4 weeks (two 15-min intervals with the speed of 10 m/min in first and second weeks, three 15-min intervals with the speed of 15 m/min in the third week,and four 15-min intervals with the speed of 15 m/min in the fourth week, with 5-min stops), each group was divided into two subgroups: 1. Amyloid beta injection, and 2. no injection. After 72 hours, the animals were killed and their hippocampus was removed. The changes of gamma secretase were measured by Real Time PCR and the obtaiend data analyzed by one-way ANOVA. Morris learning and memory test revealed a significant difference between the time elapsed for finding the platform in different groups on the second (p = 0.001, F = 10.758), third (p ≥ 0.001, p = 0.0057) and the fourth days (p = 0.001, F = 4.846). The time elapsed for finding the platform in the rest-injection group Aβ1-42 was significantly longer than the other gorups on all days (p ≥ 0.001). The results of probe test for spatial memory showed that the time spent in the quadrant of the target circle was significantly different for different groups (p = 0.001, F = 9.25). Also, gamma secretase was significantly decreased in the exercise group compared to rest group after Alzheimers induction (p = 0.001). Aerobic exercise before Alzheimers induction leads to a decrease in gamma-secretase and increase in learning and Memory, and it may lead to hyppocampal plasticity that brings about cognitive and functional benefits.

    Keywords: Alzheimer's Disease, Gamma-secretase, Learning Memory, Hippocampus
  • Mozhgan Rahimi, Seyed Ebrahim Hosseini*, MohammadAmin edalatmanesh Pages 39-48

    Fatty liver is a common metabolic disorder affecting millions of people all over the world. Due to the side effects of most of the chemical drugs used to treat this disease, this study has been performed aiming to investigate the effect of flaxseed and N. sativa oils on serum levels of liver enzymes and some of the inflammatory factors in in male rats affected by non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD). In this experimental study, 40 mature male rats were randomly assigned to 5 groups (8 rats in each group) include the control group (receiving no treatment), fatty liver (treated by fat emulsion), and the experimenta groups under 6-weeks by fat emulsion, and 28-day treatments by 0.75 ml/kg of flaxseed oil, 5 ml/kg of N. sativa oil, and the combined treatmnet of 0.75+ 5 ml/kg of flaxseed and N. sativa oils, respectively. At the end, after blood sampling and separation of the surface serum of aspartate aminotransferase (AST), alanine aminotransferase (ALT), alkaline phosphatase (ALP), BUN (blood urea nitrogen), creatinine, total protein, and interleukin 6 were measured. Data analysis was done by ANOVA and Tukey tests. The results showed that iduction of fatty liver caused significant increase of interleukin-6, total protein, blood urea nitrogen, ALP, ALT, AST enzymes, and creatinine compared to the control group (P˂0.01); while the use of flaxseed and N. Sativa oils alone and their combination caused a significant decrease in the level of the above mentioend (P˂0.01). factors The results showed that N. sativa and flaxseed oils and their combination can decrease the inflammatory serum factors and liver damage caused by fatty liver disorder.

    Keywords: Fatty liver, N. sativa flaxseed oils, Interleukin 6, liver enzymes
  • Farideh Rezaee namjoo, Mahdi Mogharnasi *, Amir Rashid Lamir, Saeid Samarghandian Pages 49-60

    Diabetic neuropathy is a peripheral nerve disorder in people with diabetes that affects the nerve fibers in these patients. This study has been perforemd aiming to investigate the effect of eight weeks of aerobic and resistance training on serum concentrations of nerve growth factor and neurotrophin 4 in women with diabetic neuropathy. Forty-two diabetic women with the avergae age of 47.97 ±4.58 years were selecetd by convenience sampling. Then, they were randomly divided into three groups including the control, aerobic and resistance training groups (15 people in each group). NGF and NT4 levels were measured by sandwitch ELISA before and after training . The training program was done for eight weeks (three sessions a week) with 50-70% of heart rate reserve. Resistance training was also continued for eight weeks and three sessions a week with an intensity of 40-60% of a maximum repetition. Repeated measures ANOVA test was used for data analysis. The results of the significant increase in serum NGF levels were compared in aerobic (p=0.001) and resistance (p=0.001) groups after eight weeks; the changes were not significant compared to the control group (p≤0.05) and in comparison of the two mentioend groups (P=0.50).Also, significance of the increase in serum NT4 levels was comapred in aerobic (p=0.015) and resistance (p=0.153) groups after eight weeks; the changes in the groups were significant compared to control group, but not comaprd to each other (p=1.00). Aerobic resistance training seems to have a protective effect on progression of diabetic neuropathy, and it can even slow or improve the progression of the disease.

    Keywords: Diabetic Neuropathy, Neuronal Growth Factor, Neurotrophin-4, Aerobic training, Resistance training
  • Mohsen Meftah, Tahereh Bagherpoor*, Nematollah Nemati Pages 61-69

    Nowadays, most of the championship coaches are looking for new methods of designing their athletes’ exercises; one of these methods is plyometric (explosive) exercise in which the stretch-shortening cycle is practiced. this exercise is done for mucle stretch (extravasation) and it is immediately followed by rapid shortening (Intra ventricular). Therefore, the effectivness of this type of exercise on muscle performance is evaluated using standard physical fitness tests. .The population of this study included 400 volleyball players from different clubs of Semnan city. Out of the mentioend population, 20 people were selected based on height, weight, age and volleyball talent tests, and they were randomly assigned to two groups incouding a cotnrol and an eperimetnal group (10 people in each group). The control group received no exercise, and the experimental group received standard plyometric training 3 sessions a week. In these sessions, the muscle performance (agility, endurance, leg flexor strength and explosive power) was evluated by digital devices at weeks 4, 8 and 12 (4 weeks of detrainig) as the pretest. The results showed that there was a significant difference between the effects of the plyometric exercise and detraining on endurance, leg muscle strength, and explosive power; however, there was no significant difference between plyometric training and detraining on the athletes’ agility. According to the results of the post-test compared to the pre-test, it can be stated that plyometric trainign and non-exercise training have respectively resuteld in the higehst increase of explosive power by 10.9%, endurance by 4%, and leg muscle strength by 3.8% with the mean of 3.8%. However, these exercises had not effect on agility.

    Keywords: Plyometric exercises, Agility, Explosive power, Endurance, Leg muscular strength
  • Leila Neghaddadgar, Fariba Mahmoudi *, Saber zahri, Alireza Panahi Pages 71-79

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is associated with decreased dopamine release and increased secretion of GnRH, kisspeptin and neuropeptide Y (NPY).  In the present study, the effects of L-dopa and dopamine receptor antagonists were investigated on the expression of KiSS1 and NPY genes in PCOS rats hypothalamus. Following the induction of PCOS by Estradiol Valerate inejction, 25 PCOS rats assigend to 5 groups received saline, L-dopa (100mg/kg), simultaneous injection of SCH23390 (1 mg/kg) and L-dopa (100 mg/kg),  simultaneous injection of sulpride (10 mg/kg) and L-dopa (100 mg/kg), and simultaneous injection of SCH23390 (1 mg/kg), sulpride(10 mg/kg) and L-dopa (100 mg/kg) respectively. Five intact rats received saline. Hypothalamus samples were isolated and frozen. The relative expressions of KiSS1 and NPY were determined by real- time-PCR. Data analysis was done by one- way ANOVA and post hoc Tukey test. The mean relative expression of KiSS1 and NPY significantly increased in PCOS group compared to the healthy rat group (p = 0.009 and p = 0.001, respectively). L-dopa injection caused a significant decrease in the mean relative expression of KiSS1 and NPY compared to the PCOS group (p = 0.001 and p = 0.001 respectively). Simultaneous injections of SCH23390 and sulpride supressed the inhibitory effects of L-dopa on KiSS1 gene expression compared to L-dopa group exerting synergistic effects (p = 0.045).  Dopaminergic signaling pathway may play a role in the decrease of GnRH/LH secretion in PCOS rats by inhibiting the kisspeptin and NPY neuronal activity.

    Keywords: L-dopa, Kisspeptin, NPY, PCOs, Sulpride, SCH23390
  • Nasrollah Vahedi Nouri, Vahid Noaman Pages 81-90

    Different Babesia species originating from the Apicomplexa family are the parasites existing in red blood cells, and they can widely affect the domestic and wild animal and also human. Babesiosis is a serious disease in cattle breeding industry that has affected more than 0.5 billion of the cattles in the world. This study has been performed aiming to determine the Babesia species in the cattles of Mazandaran province. A total number of 210 blood samples were randomly collected from the jugular vein of the cattles. In the beginning, the DNA extracted from the blood sampleswas replicated with a primer pair  replicating a 400-bp fragment of the Babesia 18S rRNA gene. All the positive bovine samples were examined with the specific semi nested-PCR for checking Babesia bigemina and Babesia bovis. The results showed that the overall prevalence rates of Babesia bigemina and Babesia bovis infection in the cattles were 33.33% and 28.6%, respectively. Chi-square test was used to compare the prevalence of the infetion in terms of seasons, the livestock age, and the type of livestock husbandry (traditional - semi-industrial). SPSS software was used for data analysis and the significance level was considered p < 0.05. The results of this study show that Babesiosis is one of the most important diseases in the cattles of Mazandaran province, especially in the seasons of the ticks activity.

    Keywords: Babesia species, cattle, Molecular, Mazandaran