فهرست مطالب

مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین
سال ششم شماره 1 (پیاپی 11، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سحر نباتی، محمد مهدی کامیار، خلیل کیمیافر، محمدهادی سعید مدقق، علیرضا بنای یزدی پور، معصومه سرباز* صفحات 1-9
    هدف

    امروزه، مجموعه حداقل داده ها می تواند به عنوان ابزاری استاندارد و ارزشمند در جهت جمع آوری و ثبت داده های بیماران در رجیستری بیماری های مزمن وریدی باشد. هدف پژوهش حاضر، طراحی مجموعه حداقل داده های ضروری برای رجیستری بیماری های مزمن وریدی بود.

    روش ها

     این پژوهش کاربردی به صورت توصیفی مقطعی در سال 1398-1397 در دو مرحله انجام شد. مرحله اول، عناصر اطلاعاتی مرتبط براساس بررسی متون و بدون محدودیت زمانی در موتور جستجوی گوگل و پایگاه های داده ای PubMed، ScienceDirectوGoogle Scholar استخراج گردید. مرحله دوم با استفاده از عناصر اطلاعاتی به دست آمده از مرحله اول، پرسشنامه دلفی تدوین و به 15 متخصص جراحی عروق داده شد، طی دو مرحله دلفی، مجموعه حداقل داده های بیماری مزمن وریدی تعیین گردید. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و  نرم افزار  SPSS استفاده گردید.

    نتایج

    در بیماریهای مزمن وریدی تعداد عناصر دادهای جمع آوری شده برای دسته بندی، اطلاعات هویتی و دموگرافیک، اطلاعات ارتباطی، اطلاعات پایه و دسته بندی های بالینی بود که بعد از اجرای مرحله اول دلفی از میان 336 آیتم قابل امتیازدهی، 215  آیتم امتیاز لازم را کسب کردند، 57 آیتم حذف و 63 آیتم با میانه سه و سهونیم همراه با آیتم های پیشنهادی (13 آیتم) وارد مرحله دوم شدند. در مجموع 76 آیتم وارد مرحله دوم شد که بعد از نظرسنجی 28 آیتم انتخاب شد. در نهایت، 243 آیتم در 16 زیرمجموعه به عنوان مجموعه حداقل داده های نهایی برای بیماری های مزمن وریدی تعیین شد.

    نتیجه گیری

     با توجه به روند رو به رشد بیماری های مزمن وریدی، وجود مجموعه حداقل داده ها می تواند نقش مهمی در بهبود کیفیت مراقبت، کاهش هزینه ها،ارزیابی درمان ها داشته باشد و به عنوان استانداردی برای جمع آوری و ثبت داده ها در رجیستری در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: مجموعه حداقل داده ها، بیماری های مزمن وریدی، رجیستری
  • امید جباری، اردلان فیلی* صفحات 10-21
    هدف

    توسعه پایدار به معنی تلفیق اهداف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی برای حداکثر سازی رفاه و رضایت انسان در حال حاضر بدون به خطر انداختن و آسیب رساندن به توانایی های نسل آینده برای برآوردن نیازهایشان می باشد، برای هر کشور درحال توسعه، به منظور دستیابی به اهداف توسعه ای خود و حمایت از اقتصاد در حال گسترش آن، انرژی کلید اصلی می باشد. بیمارستان ها و مراکز درمانی یکی از حیاتی ترین سازمان های هر جامعه به حساب می آیند، ازآنجایی که در بیمارستان ها قابل مدیریت ترین هزینه، هزینه انرژی می باشد، بنابراین می توان در این حوزه مداخله هوشمندانه انجام داد. لذا هدف از این مطالعه شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر مدیریت انرژی پایدار در بیمارستان فارابی می باشد.

    روش ها

     پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی و از بعد ماهیت روش، توصیفی می باشد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های تهیه شده مبتنی بر روش های تصمیم گیری چند شاخصه به کاررفته در این پژوهش (روش آزمایش و ارزیابی تصمیم گیری و روش تحلیل شبکه ای) استفاده شد که توسط 10 نفر از کارشناسان آشنا با مبحث مدیریت انرژی پایدار با حداقل ده سال سابقه حضور در بیمارستان فارابی شهرستان بستک تکمیل گردیده است. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار سوپردسیژن (SUPER DECISIONS) تحلیل شد.

    نتایج

    نتایج رتبه بندی عوامل مدیریت انرژی پایدار نشان می دهد، ابتکارات برای کاهش مصرف انرژی فسیلی، کاهش تولید زباله های عفونی و تاکید بر بازیافت مجدد پسماندها و ابتکارات برای ارایه محصولات و خدمات بناشده بر انرژی تجدید پذیر مهم ترین عوامل موثر بر مدیریت انرژی پایدار در بیمارستان فارابی بودند.

    نتیجه گیری

     یافته های مطالعه نشان می دهد که به طورکلی معیارهای زیست محیطی نسبت به معیارهای اقتصادی و اجتماعی از اهمیت بالاتری در مدیریت انرژی پایدار بیمارستان برخوردارند و بایستی به آن ها توجه بیشتری نمود

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، انرژی پایدار، مدیریت انرژی، بیمارستان، آنالیز شبکه
  • الهه امتی*، سید جواد قاضی میر سعید، مریم ابراهیمی صفحات 22-31
    هدف

    عوامل مختلف در استفاده از موک باید مورد توجه قرار گیرد تا در این راستا ارایه دهندگان موک بتوانند با توجه به اهمیت و ضرورت ارتقای بسترهای ارایه دهنده موک ها به تمام عوامل اشاره شده، توجهات کافی مبذول داشته باشند. بنابراین هدف مطالعه حاضر بررسی عوامل موثر در استفاده از موک از دیدگاه فراگیران آرموک است.

    روش ها

     این مطالعه از نوع کاربردی بود که با استفاده از روش پیمایشی انجام گردید. طی آن کلیه فراگیران آرموک به روش هدفمند طی یک دوره 3 ماهه (اردیبهشت، خرداد، تیر) در سال 1396 توسط پرسشنامه محقق ساخته به صورت الکترونیک از طریق گوگل داکس مورد بررسی قرار گرفتند. تعداد کل نمونه مورد بررسی بعد از تکمیل پرسشنامه 26 نفر بود. داده های به دست آمده بعد از ورود به نرم افزار آماری Excell با استفاده از آمارهای توصیفی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    در مجموع نتایج یافته ها حاکی از آن بود که عامل " دانش نظری من افزایش یافته است " به عنوان مهم ترین نتایج تاثیرات شرکت در آرموک شناخته شد. بیش از نصف فراگیران از موک انصراف داده بودند. «کمبود وقت» به عنوان مهم ترین دلیل انصراف از دوره یا تکمیل نکردن دوره شناخته شد. عامل «به رسمیت شناختن رسمی موفقیت و توسعه حرفه ای» به عنوان مهم ترین عامل ارتقای تکمیل دوره از نظر فراگیران اعلام گردید.

    نتیجه گیری

     به منظور ارتقای بسترهای ارایه دهنده موک ها، برنامه ریزان و سیاست گذاران، مدیران ارشد حوزه آموزش عالی در وزارت های علوم و فناوری، بهداشت و درمان و آموزش وپرورش و نیز ارایه دهندگان بستر آرموک می بایست با آگاهی از عوامل مختلف در استفاده از آرموک برنامه ریزی های دقیق تری در جهت ارایه بسترهای آموزشی موک، داشته باشند.

    کلیدواژگان: آموزش درون خطی، آرموک، موک، فراگیران
  • صدیقه عابدینی، سحر جمعه پور، صغری فلاحی، امین قنبرنژاد، مرضیه نیک پرور* صفحات 32-37
    هدف

    با توجه به اینکه تشخیص زودتر از موقع بیماری های قلبی و عروقی که سبب بهبود پروگنوز و درمان می شود، ازاین رو مطالعه حاضر تعیین تاثیر آموزش از راه دور بر آگاهی پزشکان در مورد عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی انجام گرفت.

    روش ها

    پژوهش حاضر از نوع مداخله ای قبل و بعد بوده است. 40 نفر از پزشکان عمومی شاغل در کلیه مراکز خدمات جامع شهر بندرعباس به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه و به صورت قبل و بعد از مداخله بود. فایل آموزشی عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی به صورت چندرسانه ای از طریق جزوه، سی دی و غیره در اختیار پزشکان قرار گرفت. داده ها پس از جمع آوری وارد نرم افزار SPSS شده و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های t زوجی و ویلکوکسون مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. در این مطالعه 0/05P-Value< به عنوان سطح معناداری پذیرفته شد.

    نتایج

    یافته های این مطالعه نشان داد که آگاهی پزشکان بعد از آموزش از راه دور در مورد دیابت و فشارخون به طور معنا داری بالاتر از قبل از آموزش بود (P-Value=0/000 و p-value=0/02) در بقیه موارد آگاهی پزشکان درزمینه های فعالیت فیزیکی، چاقی، سیگار کشیدن و نقش جنسیت و دیس لیپیدمی در بعد از آموزش افزایش پیدا کرده بود اما این افزایش از نظر آماری معنا دار نبود.

    نتیجه گیری

    بهتراست، پزشکان با برنامه ریزی مدون و اصولی به صورت دوره ای و پیوسته آموزش های لازم را به روش های متعدد، بخصوص به شیوه مجازی فرا گیرند. ولیکن برگزاری این دوره ها از جمله کلاس های آموزش مداوم و همچنین آموزه های ضمن خدمت با استفاده از روش آموزش از راه دور صورت گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش از راه دور، بیماری های قلبی عروقی، عوامل خطر، پزشکان عمومی
  • محمدامین حریزاوی، زینب زارع دریس، مهسا ماهیدشتی، نصرالله آبافت، علی اصغر ولی پور، محبوبه ممتازان* صفحات 38-44
    هدف

    امروزه افراد جهت جستجوی اطلاعات با حجم عظیمی از اطلاعات مواجه میشوند که با توجه به ماهیت علوم مختلف فرد باید با استفاده از مهارتها و رفتارهای اطلاع یابی مناسب بتواند بهترین نتیجه را بیابد. بنابراین با توجه به اهمیت موضوع این مطالعه به بررسی نیازهای اطلاعاتی و رفتار اطلاع یابی دانشجویان دانشکده علوم پزشکی آبادان می پردازد.

    روش ها

     این مطالعه از نوع توصیفی می باشد که بر روی دانشجویان دانشکده علوم پزشکی آبادان با حجم نمونه 300 نفر (با استفاده از روش خوشه ای تصادفی) انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته با روایی صوری تاییدشده و ضریب آلفای کرونباخ 80 درصد می باشد که دارای 2 بخش و در کل 34 سوال می باشد. جهت انجام تجزیه وتحلیل آماری از نرم افزار SPSS استفاده شد.

    نتایج

    یافته های این مطالعه حاکی از آن است که از دختران سهم بیشتری از جامعه پژوهش را به خود اختصاص داده اند. از نظر سنی بیش از نیمی از دانشجویان در گروه سنی 23-21 سال قرار گرفتند. یافته ها حاکی از آن است که بیشترین منابع مورد استفاده جهت رفع نیازهای اطلاعاتی اینترنت می باشند و مهم ترین معیار انتخاب منبع شامل قابل فهم بودن، اعتبار منبع است. بیشترین موانع دسترسی به اطلاعات شامل پایین بودن سرعت اینترنت، عدم اطلاع از منبع است. منابع مورد استفاده جهت مطالعه آزاد به ترتیب اینترنت و کتاب میباشد.

    نتیجه گیری

     با توجه به منابع مورد استفاده و موانع دسترسی و زیرساختی به نظر می رسد، اطلاع رسانی وجود منابع و کاربرد آن ها و همچنین تقویت زیرساخت های شبکه، اینترنت و... به رفع موانع موجود کمک کند و دسترسی به منابع اطلاعاتی را تسهیل و تسریع کند.

    کلیدواژگان: رفتار اطلاع یابی، دانشجو، آبادان
  • سمیه فضائلی*، مرضیه معراجی، مهدی یوسفی، جمشید جمالی، معصومه آگاهی صفحات 45-57
    هدف

    با توجه به اهمیت ارزیابی مستمر پرونده های پزشکی برای برآوردن نیازهای ذینفعان  و عدم وجود ابزار واحد و جامع در این زمینه، مطالعه حاضر با هدف مطالعه تطبیقی شاخص های ارزیابی پرونده های پزشکی بستری و اعتباریابی ابزار پیشنهادی انجام شد.

    روش ها

     این مطالعه مقطعی به روش توصیفی-تطبیقی و در 4 مرحله اصلی انجام پذیرفت. ابتدا چک لیست های ارزیابی پرونده های پزشکی گردآوری و سپس مقالات و دستورالعملهای مرتبط در پایگاه های معتبر علمی مانند SID,IRANDOC,، PUBMED، SCIENCE DIRECTو SCOPUS مورد جستجو قرار گرفت. سپس بر اساس فراوانی و اهمیت شاخص ها، ابزار اولیه تدوین گردید و به روش دلفی از 10 نفر از اعضای هیات علمی نظرسنجی صورت گرفت. نهایتا جلسه فوکوس گروپ برای بررسی قابلیت اجرای ابزار انجام پذیرفت.

    نتایج

     تعداد 51 چک لیست بیمارستانی، 44 مقاله تمام متن و 10 دستورالعمل ملی و بین المللی مرتبط بررسی گردید. بر اساس فراوانی و اهمیت شاخص های مورد بررسی در این منابع، ابزار پیشنهادی ارزیابی پرونده در چهار سطح تدوین گردید. بعد از توافق سنجی دلفی و جلسه فوکوس گروپ در نهایت ابزار با 20 شاخص برای ارزیابی و سطح بندی پرونده ها شامل چهار سطح: قرمز (دارای خطاهای اساسی)، نارنجی (دارای خطاهای ماژور)، زرد (دارای خطاهای مینور)و سبز (عدم وجود خطاهای مذکور) ارایه گردید.

    نتیجه گیری 

    ابزار ارایه شده در این مطالعه به دلیل دارای بودن ویژگی اولویت بندی بین شاخص ها و سطح بندی خطاها جهت ارزیابی، مقایسه و پیگیری بهبود مستندسازی پرونده های بستری در بخش های مختلف بر حسب اولویت های مربوط به مستندسازی بسیار کاربردی خواهد بود .همچنین ابزار قابل استفاده برای ارزیابی کلیه اوراق پرونده پزشکی می باشد.

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: ابزار، ارزیابی کمی، پرونده پزشکی
  • ابوذر خازنی*، عرفان خوارزمی، عباس قوام صفحات 58-66
    مقدمه

    هدف اصلی نظام گزارش گری مالی  فراهم آوردن اطلاعات با کیفیتی است که بتواند مدیران را در ایفای اثربخش مسئولیت پاسخ گویی و تصمیم گیر ی های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی یاری دهد. این مطالعه با بررسی رابطه نگرش مدیران نسبت به کیفیت گزارش های مالی ارایه شده دردانشگاه علوم پزشکی بندرعباس در سال1396، صورت گرفته است.

    روش کار

    این پژوهش، یک مطالعه کاربردی از نوع توصیفی- تحلیلی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل 50 نفر از مدیر ان ارشد ومیانی   بوده است . این افراد براساس سرشماری انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه ی استاندارد حاوی 29 گزاره، جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 21.0 و آمار توصیفی و آزمون های تحلیلی T-TestوANOVA استفاده شد.

    نتایج

    نتایج این پژوهش نشان داد که بین میانگین ابعاد، مرتبط بودن اطلاعات مالی، صحت ارایه اطلاعات و قابل فهم بودن اطلاعات با جنسیت در مدیران نسبت به کیفیت گزارش های مالی ارایه شده در دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس رابطه معناداری وجود دارد. ، همچنین نتایج نشان داد که بین قابل فهم بودن اطلاعات مالی با وضعیت تاهل ، صحت ارایه اطلاعات و قابل فهم بودن اطلاعات با گروه سنی، مرتبط بودن اطلاعات مالی، صحت ارایه اطلاعات و قابل فهم بودن اطلاعات با میزان تحصیلات مدیران، قابل فهم بودن اطلاعات با سابقه کاری مدیران، دقیق بودن اطلاعات مالی و مرتبط بودن اطلاعات مالی با نوع استخدام مدیران رابطه معنادار وجود دارد

     نتیجه گیری

     با توجه به اینکه بیشترین میانگین مربوط به بعد "مرتبط بودن اطلاعات مالی" می باشد و بیشترین مشکلات سازمان های امروزی، مشکلات اقتصادی می باشد، لذا لازمه غلبه بر این مشکلات و رفع آن ها، پیش بینی شرایط کنونی با کمک از اطلاعات گذشته و حال می باشد. از این رو بیشترین میانگین را این بعد به خود اختصاص داده است.

    کلیدواژگان: نگرش، نگرش مدیر، مدیریت مالی، گزارش مالی
  • الهام مسرت، سمیه داودی، زینب محمدزاده*، رضا کریمی نژاد صفحات 67-75
    زمینه و هدف

    بکارگیری هنر با محوریت فناوری اطلاعات سلامت با صرف کمترین هزینه و زمان منجر به افزایش انگیزه و رضایت بیماران می گردد. با توجه به قابلیت ها و پتانسیل های فناوری اطلاعات سلامت در عرصه هنر درمانی و نقش موثر آن در افزایش کیفیت زندگی بیماران و ارتقاء توانمندی های پرسنل مراقبت بهداشتی، در این مطالعه بر آن شدیم مروری بر چالش ها و فرصت های بکارگیری هنر در عرصه آموزش و درمان مبتنی بر فناوری اطلاعات سلامت داشته باشیم. 

    روش ها

    در این مطالعه مروری برپایگاه های علمی انگلیسی شامل PubMed, Scopus, ScienceDirect, ProQuest, Ovid, Google Scholar و نیز پایگاه های علمی فارسی شامل IranMedex, MagIran, IranDoc, SID انجام گرفت. کلیدواژه های مورد استفاده برای جستجو از منابع الکترونیکی شامل Art therapy, Medical Education, Treatment, Information technology, Expert system, Virtual reality, Telehealth,  بود.

    نتایج

    نتایج در سه بخش کاربرد هنر در پزشکی، کاربرد فناوری اطلاعات در هنردرمانی و چالشهای این حوزه ارایه گردید. در بخش کاربرد هنر در پزشکی سه محور بهبود آموزش به بیمار بهبود آموزش دانشجویان و پرسنل مراقبت بهداشتی و بهبود پیامدهای بالینی مورد بررسی قرار گرفت. در حوزه کاربرد فناوری اطلاعات در هنردرمانی مروری بر فناوریهایی از قبیل واقعیت مجازی، سیستمهای خبره و سلامت از راه دور صورت پذیرفت. چالشهای اصلی شناسایی شده در این حیطه مواردی مانند هزینه بالا و محرمانگی اطلاعات بود. 

    نتیجه گیری

    مقبولیت بالای بکارگیری  فناوری اطلاعات در جوامع، بعنوان فرصتی برای درمانگران  محسوب می گردد تا هنر را در بستر فناوری اطلاعات به اشتراک عموم درآورند. در طراحی برنامه های هنردرمانی مبتنی بر فناوری اطلاعات باید به فرایند اجرا، زمان اجرا و نوع مداخلات هنری و تکنولوژی بر اساس شرایط حاکم توجه کرد.

    کلیدواژگان: هنردرمانی، آموزش، درمان، فناوری اطلاعات سلامت، سلامت از راه دور، واقعیت مجازی، سیستم خبره
|
  • Sahar Nabati, Kamyar, Khalil Kimiafar, MohammadHadi Modaghegh, Alireza Banaye Yazdipour, Masoumeh Sarbaz* Pages 1-9
    Aim

    Today, chronic venous diseases are common health problems that can cause death worldwide. The existence of a minimum dataset can be a valuable and standard tool for collecting and registering the data of these patients in the chronic venous disease registry. Therefore, the present study aimed to develop a minimal data set for chronic venous disease registry.

    Methods

    This applied and descriptive cross-sectional study was conducted in two stages in 2018-19. In the first step, information relevant to the data elements was extracted from Google's search engine and PubMed, Science Direct, and Google Scholar databases based on literature review without time constraints. In the second stage, a Delphi questionnaire was developed using the information obtained from the first stage and given to 15 vascular surgery specialists. During the two Delphi stages, the minimum data set for chronic venous disease registry was determined. Data analysis in both stages was conducted using descriptive statistics in the SPSS v.16 software.

    Results

    In chronic venous disease, a total of 349 items were collected for the categorization of demographic information, communication, baseline information, and clinical categories. After the first Delphi phase, of the 336 gradable items, 215 gained the required score and 57 were deleted. Eventually, 63 items with a median of 3 and 3.5 based on the suggested items (13 items) were entered the Delphi. A total of 76 items entered the second phase, of which 28 items were selected eventually. Finally, 243 items in 16 subsets were determined as the minimum data set for chronic venous disease.

    Conclusion

    Today, given the growing trend of chronic venous disease, the existence of a minimum data set can play an important role in improving the quality of care, reducing costs, and evaluating treatments. Moreover, it can be considered as a standard for data collection and registration in the registry.

    Keywords: Minimum Data Set, Chronic Venous Disease, Registry
  • Omid Jabari, Ardalan Feili* Pages 10-21
    Aim

    Sustainable development is the integration of economic, social and environmental goals to maximize human well-being and satisfaction without compromising the ability of the next generation to meet their needs, for any developing country, energy is key to achieving its development goals and supporting its expanding economy. Since hospitals and medical centers are one of the most vital organizations in any society, the most manageable cost is the cost of energy, so smart intervention can be made in this area. Therefore, the purpose of this study is to identify and prioritize the factors affecting sustainable energy management in Farabi Hospital.

    Methods

    The present study is applied in terms of purpose and descriptive in terms of the nature of the method. In order to collect data, questionnaires based on multi-criteria decision-making methods used in this study (test and evaluation decision method and network analysis method) were used, which were conducted by ten experts familiar with the topic Sustainable energy management has been completed in Farabi Hospital in Bastak. The collected data were analyzed by Super Decisions software.

    Results

    The results of the ranking of sustainable energy management factors show that the initiative to reduce fossil energy consumption, reduce the production of infectious waste and emphasize on waste recycling and the initiative to provide renewable energy-based products and services the most important factors affecting sustainable energy management were in Farabi Hospital.

    Conclusion

    The findings of the study show that in general, environmental criteria are more important in sustainable energy management of the hospital than economic and social criteria and should be paid more attention.

    Keywords: Sustainable Development, Sustainable Energy, Energy Management, Hospital, Network Analysis
  • Elaheh Ommati*, Maryam Ebrahimi Pages 22-31
    Aim

    Various factors in the utilization of MOOCs should be considered in order to enable the MOOC providers to pay enough attention to these factors due to the importance and necessity of improving the MOOCs provider platforms. So, the aim of this research is the investigation of factors affecting utilization of MOOC from the perspective of RMOOC learners.

    Methods

    This is an applied study., which was carried through the survey method. All learners RMOOC were studied purposefully over a period of 3 months (May, June, July) in 2017 by the Electronic researcher-made questionnaire via Google Docs. The total number of the study samples was 26 individuals examined after completing the questionnaire. The collected data were analyzed after being entered into the  Excel software l using descriptive statistics.

    Results

    Overall the results show the factor of “My theoretical knowledge has increased” is recognized as the most important result of the effects of participation in RMOOC. More than half of the learners dropped out. "Lack of time" was recognized as the most important reason for dropping out or not completing the course. The "official recognition of success and professional development" factor was announced as the most important factor in the promotion of completion of the course in terms of learners.

    Conclusion

    In order to improve the MOOCs provider platforms, planners, policy-makers and Senior Managers the field of higher education in the Ministries of Science and Technology, Health and treatment and Education and also RMOOC platform providers should have more precise planning to provide the MOOC‏ ‏education platforms considering these various factors in the utilization of RMOOC.

    Keywords: Online education, MOOC, learners, R MOOC
  • Sedigheh Abedini, Sahar Jomehpour, Soghra Fallahi, Amin Ghanbarnejad, Marziyeh Nikparvar* Pages 32-37
    Aim

     cardiovascular diseases as the most important diseases in the elderly are progressing conditions which start in childhood and show their clinical manifestations mostly during adulthood and midlife. Early diagnosis of these illnesses improves their prognosis and leads to their timely treatment; therefore, increasing the knowledge of medical personnel regarding their early diagnosis seems to me essential. The aim of this study was to determine the effect of virtual education on the knowledge of general practitioners (GPs) about cardiovascular risk factors.

    Methods

     This was a before and after interventional study. The study sample consisted of 40 general practitioners who worked in General Service Centers of Bandar Abbas. Subject were recruited by a census method. The required data were gathered by means of a questionnaire in two phases: once before the intervention, an educational file about cardiovascular risk factors which was given to the subjects via multimedia methods including booklets, CD, and social networks (Telegram, Whatsapp, and etc.), and once after the intervention after a one-month interval. The questionnaires were filled out in the presence of the researcher. The acquired data was entered into the SPSS software version 19 and analyzed by appropriate statistical tests.

    Results

    The results of this study showed that the knowledge of GPs about diabetes and hypertension significantly increased after the intervention (P-Value=0.02 and P-Value=0.000 respectively). Their knowledge of physical activities, obesity, smoking, the role of gender, and dyslipidemia also increased after the intervention; however, the increase was not statistically significant (P-Value=0.973, P-Value=0.167, P-Value=0.211, P-Value=0.211, and P-Value=0.236 respectively). GPs were also asked about the preferred method for education (booklets, CDs, and social networks) in the post-test questionnaire. 80% had chosed booklets and 20% had chosen social networks as their preferred method. None of the GPs preferred CDs.

    Conclusion

    According to the results of our study, seemingly GPs prefer educational booklets over CDs or social networks as a means of their scientific education and this method of education without the need to literally attend any programs can be useful to increase the knowledge of GPs in different scientific fields.

    Keywords: Virtual education, cardiovascular diseases, risk factors, General practitioners
  • Mohammadamin Harizavi, Zeinab Zare Deris, Mahsa Mahidashti, Nasrollah Abaft, Aliashgar Valipour, Mahboobeh Momtazan* Pages 38-44
    Aim

    Today, people are often faced with a huge amount of information in search of information and access to it, which, given the nature of various sciences, one must be able to find the best results using appropriate information skills and behavior. Therefore, considering the importance of the subject of this study, it examines the information needs and information behavior of Abadan University of Medical Sciences students.

    Methods

    This is a descriptive study conducted on students of Abadan University of Medical Sciences with a sample size of 300 individuals. The data collection tool of the researcher-made questionnaire has been confirmed by formal validity and the chrombach alpha coefficient is 80%, which has 2 sections with a total of 34 questions. SPSS software was used for statistical analysis.

    Results

    The findings of this study indicate that 64.3% of the research population were girls and 35.7% boys. In terms of age, more than half of the students in the age group were 21-23 years old. The findings suggest that most of the resources used to meet the Internet's information needs are the most important criteria for selecting a resource, including comprehensibility and credibility. The most common barriers to accessing information include low Internet speeds and lack of knowledge of the source. The resources used for free study are the Internet and books, respectively.

    Conclusion

    Considering the resources used and access barriers and infrastructure, it seems that informing about the existence of resources and their use, as well as strengthening the network infrastructure, the Internet, etc. will help to remove existing barriers and facilitate and accelerate access to information resources.

    Keywords: Information seeking behavior, Students, Abadan
  • Somayeh Fazaeli*, Marzieh Meraji, Mahdi Yousefi, Jamshid Jamali, Masoumeh Agahi Pages 45-57
    Aim

    Due to the importance of continuous evaluation of medical records to meet the stakeholders' needs and the lack of a comprehensive and unique tool in this field, this comparative study was conducted with the aim of investigating the quantitative evaluation indicators of inpatient medical records and validation of the proposed tool.

    Methods

    This cross-sectional study was performed in a descriptive-comparative method in 2019. Quantitative evaluation checklists for medical records were collected by reviewing articles and guidelines. Theas data were collected by using internet search on Google and Google Scholar and scientific databases such as Scopus, Science Direct, PubMed, SID, and Iran DOC. Keywords related to quantitative evaluation of medical records were used to search. The primary tool was developed according to sources frequency. The primary tool was surveyed by Delphi method in a round of 10 academic members of the Health Information Technology faculty A focus-group meeting was held to examine the feasibility of the proposed tools. The data were analyzed by using Excell software 2016.

    Results

    A total of 51 hospital checklists, 44 articles and 10 related national and international guidelines were reviewed. Based on the frequency and importance of the indicators studied in these sources, a proposed tool for quantitative evaluation of the file was developed at four levels. Finally, after dolphin agreement and focus-group meeting, one tool with 20 main indicators was presented at four levels: red level (with critical errors), orange (major errors), yellow (minor errors), and green (no such errors) were presented.

    Conclusion

    The tool presented in this study will be practical because of its prioritization feature between indicators and error classification for evaluating, comparing, and following the improvement of inpatients' medical records in different wards in terms of documentation priorities.

    Keywords: Tools, Quantification evaluation, medical records, indicators
  • Aboozar Khazani*, Erfan Kharazmi, Abbas Ghavam Pages 58-66
    Aim

    The primary aim of the financial reporting system is to provide qualified information. The aim of this study was to investigate the relationship between managers’ attitudes toward the quality of financial reports presented in Hormozgan University of Medical Sciences in 2018.

    Methods

    This was a descriptive-analytical study. The statistical population of this study comprised 50 senior and middle managers of Bandar Abbas University of Medical Sciences who were selected by census in 2018. Data were analyzed using a standard questionnaire containing 29 statementsby SPSS 21 using descriptive statistics, T-test, and ANOVA.

    Results

    The results showed that there is a significant relationship between the average dimensions, the relevance of financial information, the accuracy of presenting information and understandability of information with gender in managers toward the quality of provided financial reports. Also, significant relationship exists between the comprehensibility of financial information with marital status, the accuracy and comprehensibility of information with age group, the relevance,accuracy and comprehensibility of financial information, with the managers' level of education, the comprehensibility of information with managers' work experience, the accuracy and relevance of financial information with the type of managers' employment.

    Conclusion

    The results of data analysis showed that the highest mean was related to the "relevance of financial information". As stated, information is relevant to help users anticipate past, present, and future events or be able to confirm or adjust their past expectations. Since most of the problems of today's organizations are economic problems, it is necessary to overcome these problems and solve them, to predict the present situation with the help of past and present information. Therefore, the highest average is assigned to this dimension.

    Keywords: Attitude, financial report, financial management
  • Elham Maserat, Somayeh, Zeinab Mohammadzadeh*, Reza Kariminejad Pages 67-75
    Aim

    Considering the capabilities and potentials of health information technology in the field of art therapy and its effective role in increasing the quality of life of patients and improving the capabilities of health care personnel, the purpose of this study is to review the challenges and opportunities of applying art in education and treatment based on information technology. Information source or data: In this study, the review was conducted on English scientific databases, including PubMed, Scopus, Science Direct ProQuest, Ovid, Google Scholar, as well as Persian scientific databases including IranMedex, MagIran, IranDoc and SID.

    Selection method for study

    In the present study, first articles and soft wares related to the use of information technology in art therapy were searched from the mentioned websites and databases. Keywords used for searching were art therapy, medical education, treatment, information technology, expert system, virtual reality and Telehealth. The results were extracted from related articles.

    Combine content and results

    The results were presented in three sections including application of art in medicine, application of information technology in art therapy and challenges in this field. In the field of application of art in medicine, three aspects of improving patient education, lack of education of students and health care personnel and improving clinical outcomes were examined. In the field of application of information technology in art therapy, a review of technologies such as virtual reality, expert systems and telemedicine was performed. The main challenges identified in this area were high cost and confidentiality of information.

    Conclusion

    The high acceptance of the use of information technology in communities is seen as an opportunity for therapists to share art in the context of information technology. In designing IT-based art therapy programs, one should pay attention to the implementation process, execution time, and the type of art and technology interventions based on the dominant conditions.

    Keywords: Art Therapy, Education, Treatment, Health Information Technology, Tele-Health, Virtual Reality, Expert System