فهرست مطالب

فصلنامه نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی
سال دهم شماره 1 (پیاپی 29، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/05
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بهروز منصوری*، غزاله حنایی، داراب دیبا، امیرمسعود دباغ صفحات 1-9
    اهداف

    در دوره صفویه به سبب رویکرد حکومت نسبت به مقوله حیات جمعی و توجه به مساله وحدت ملی و یکپارچگی جامعه، تحولات ویژه ای در نوع و نحوه بروز فعالیت های اجتماعی مشاهده می شود. از این رو بررسی تاثیرات حکومت صفوی بر شکل گیری فضاهای شهری، امری مهم است. همچنین روند تبدیل شدن پل های ساخته شده در این دوران، نظیر پل های الله وردی خان و خواجو، به بستر فعالیت های جمعی و نقش حکومت در آن مورد نظر است.

    ابزار و روش ها

     در این مطالعه با روش تاریخی- تفسیری، سفرنامه های دوران صفوی به منظور استخراج فعالیت های اجتماعی مطالعه شده است. سپس با تبیین نقش حکومت در این قبیل فعالیت ها، به بررسی علل عاملیت حکومت در برگزاری رویدادهای اجتماعی مختلف پرداخته و به دنبال آن، ایجاد پل های الله وردی خان و خواجو توسط حکومت به عنوان محل بروز رفتارهای جمعی مردم مورد تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

    از آنجایی که مشروعیت حکومت صفوی در گرو وحدت ملی است، قلمروی عمومی به عنوان عرصه ارتباطات جامعه، به صحنه بروز رویدادهای ملی و مذهبی تبدیل می شود و حکومت صفویان، متولی برپایی و شکل گیری بسیاری از رخدادهای اجتماعی شده است. بنابراین برای تحقق این امر فضاهایی نظیر میدان نقش جهان، خیابان چهارباغ، پل الله وردی خان و خواجو در این دوران شکل گرفته اند.

    نتیجه گیری

     پل های شهری دوران صفوی یعنی الله وردی خان و خواجو به بستر فعالیت های اجتماعی مردم و شاه بدل شده است و به جای کارکرد صرف گذر، با معماری ویژه خود، فضای جمعی مهمی را در ساختار شهر اصفهان شکل داده اند.

    کلیدواژگان: فعالیت های اجتماعی، حکومت صفوی، توسعه اصفهان، فضای جمعی، پل الله وردی خان، پل خواجو
  • معین آقایی مهر، مینو قره بگلو* صفحات 11-18

    وسیع ترین عملیات معاصرسازی بافت های کهن شهری ایران از دوره پهلوی اول آغاز شد. در این دوره، با روی کارآمدن دولت نوگرای رضاشاه، پروژه های نوسازی آغاز و چهره بسیاری از شهرهای ایران دگرگون شد. در این راستا بررسی جایگاه مساله هویت از دو بعد نظری و عملی در این دوره قابل بررسی و ضروری به نظر می رسد. سیوالی که در اینجا مطرح می شود این است که مساله هویت در ابعاد نظری و اقدامات عملی برنامه ریزی و اجرای طرح های نوسازی و بهسازی شهری انجام شده در فاصله سال های 1300 تا 1357 از چه جایگاهی برخوردار بوده است؟. برای پاسخ به این سیوال، مطالعه حاضر با روش تحقیق تحلیلی- توصیفی انجام شده است. در این راستا طرح های اجراشده در سال های 1300 تا 1357 در دو دوره پهلوی اول و دوم دسته بندی شده اند. نهایتا رویکرد هر دوره نسبت به مساله هویت و اقدامات آن از منظر توجه به گرایش به تمایز و تشابه و وحدت در تحقق هویت مندی تحلیل شده است. نتایج نشان دهنده آن است که رویکرد هویتی دوره پهلوی اول در گرایش به نوگرایی و رویکرد نوسازی، به عنوان نماد توسعه یافتگی است و در دوره پهلوی دوم، با گرایش به الگوهای بازآفرینی و معاصرسازی شهری، از غلبه وجه تمایز هویت به سوی وجه تداوم و حفظ وحدت در هویت در حرکت است.

    کلیدواژگان: هویت، معاصرسازی، بافت های کهن شهری ایران، دوره پهلوی
  • سمانه جلیلی صدراباد*، الهام ضابطیان طرقی صفحات 19-31

    تامین مسکن و سیاست های مرتبط با آن در هر دولتی اهمیت بسیاری دارد. رشد شتابان جمعیت شهر و کمبود فضا و مشکلات زیست محیطی به وجودآمده توسط صنایع بزرگ سبب ایجاد این صنایع در خارج از حریم شهرها شده است. این صنایع با هدف حفظ نیروی کار خود و رضایت هر چه بیشتر از آنها به سامان دهی مسکن سازمانی پرداخته و برای این هدف سیاست های مختلفی را اتخاذ کرده اند. هدف از این مقاله آسیب شناسی مکان یابی مسکن سازمانی است که برای نیل به آن، این پژوهش به تحلیل برنامه ریزی احداث منازل مسکونی برای حدود 850 نفر از کارکنان پالایشگاه میعانات گازی بندرعباس در مرحله اول و 1200 نفر در مرحله دوم پرداخته است. بر این اساس رضایتمندی سکونتی و کیفیت محیط زندگی بررسی شده و سپس مکان یابی مسکن های سازمانی با موقعیت مشابه در داخل و حاشیه شهر مورد مطالعه قرار گرفته است. مخاطبان (کارکنان پالایشگاه میعانات گازی) و نیازهای آنها از طریق مصاحبه مورد شناسایی قرار گرفته و با توجه به اولویت های مدیریت پالایشگاه و میزان ضریب اهمیت با استفاده از روش دلفی اولویت بندی شده اند. مطالعات تطبیقی سکونت در دو گزینه داخل و خارج از شهر نیز به صورت کیفی در ابتدا و سپس گزینه های اسکان سازمانی با مدل رتبه بندی AHP انجام شده است. مطالعات تطبیقی اقتصادی نیز به دلیل قابلیت پیش بینی کمی دقیق تر در بخشی جداگانه آورده شده است. در نهایت بعد از بررسی های انجام شده پیشنهادها و طبقه بندی گونه های مسکن متناسب با مخاطبان مسکن سازمانی و راهبرد های پیشنهادی برای اسکان بهینه کارکنان ارایه شده است. نتیجه کلیدی این پژوهش بر این مهم تاکید دارد که لزوما تاسیس واحدهای مسکن سازمانی در نزدیکی یک صنعت، نسبت به تامین در شهرهای مرکزی، از ابعاد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی موفقیت آمیز برخوردار نخواهد بود.

    کلیدواژگان: مکان یابی، مسکن سازمانی، پالایشگاه میعانات گازی بندرعباس
  • جواد جوان مجیدی*، محمد مسعود، قاسم مطلبی صفحات 33-42
    اهداف

    هدف از پژوهش حاضر، سنجش میزان پایداری اجتماعی در بافت های ناکارآمد شهری و تبیین مولفه های آن در بافت تاریخی و حاشیه نشین شهر اردبیل به مثابه دو نمونه از بافت های ناکارآمد شهری است.

    روش ها

    داده های پژوهش در سال 1397 با روش کتابخانه ای و پرسش نامه گردآوری شد و با روش T تک نمونه، تحلیل عاملی و تحلیل رگرسیون، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نمونه مورد بررسی شامل 200 نفر از ساکنان بافت تاریخی و 200 نفر از ساکنان بافت حاشیه نشین شهر اردبیل بود که به روش خوشه ای نمونه گیری شدند.

    یافته ها

    مولفه های پایداری اجتماعی در هر دو بافت مورد مطالعه، وضعیت نامناسبی دارد. با این حال، بافت حاشیه نشین نسبت به بافت تاریخی دارای وضعیت نامناسب تری بود. براساس نتایج تحلیل عاملی، عوامل بهبود پایداری اجتماعی در زیرمجموعه چهار عامل اصلی قرار می گیرند که این چهار عامل در مجموع 63 تا 68% واریانس متغیر وابسته یعنی پایداری اجتماعی را تبیین می کنند. همچنین اثرگذاری عوامل در هر یک از پهنه ها به طور معنی داری متفاوت بود. به طوری که مهم ترین عامل موثر بر پایداری اجتماعی در بافت تاریخی، عامل سرمایه اجتماعی است که توسط متغیرهایی مانند مشارکت اجتماعی، تعاملات اجتماعی، اعتماد اجتماعی و هویت جمعی توضیح داده می شود. در مقابل، مهم ترین عامل موثر بر پایداری اجتماعی در بافت حاشیه نشین، برخورداری از امکانات رفاهی- زیرساختی است که توسط متغیرهایی مانند کیفیت مسکن، امنیت و دسترسی به خدمات عمومی تبیین می شود.

    نتیجه گیری

    نتیجه نهایی این بود که وجود تفاوت های ذاتی بین بافت های تاریخی و حاشیه نشین، لزوم تدوین طرح های بازآفرینی جداگانه را برای هر یک، متناسب با ویژگی های آنها می طلبد.

    کلیدواژگان: پایداری اجتماعی، بازآفرینی، بافت های ناکارآمد، اردبیل
  • محمدحسن خادم زاده*، توران طولابی، معین کارگری صفحات 43-53

    سپهر گفتمانی ایران از میانه دوره قاجاریه به تدریج به سویی رفت که ضرورت توجه به هویت ملی در کانون توجه قرار گرفت. به تعبیر دیگر، تکوین انگاره ناسیونالیسم در این دوره زمینه را برای توجه به میراث فرهنگی فراهم کرد. پس از انقلاب مشروطه (1285ش.) و با گشایش مجلس شورای ملی بود که سیاست گذاری و نهادسازی در این عرصه آغاز شد. در راستای همین نهادسازی بود که در واپسین سال های دوره قاجاریه با گردهمایی شماری از نخبگان سیاسی انجمنی به نام انجمن آثار ملی بنیان نهاده شد. این انجمن اقدامات متنوعی را با هدف شناسایی و بزرگداشت میراث فرهنگی مانند برپایی جلسه های سخنرانی، شناسایی و مرمت بناهای تاریخی و برپایی بناهای یادمانی به انجام رساند. هدف پژوهش حاضر، بررسی زمینه های برآمدن انجمن آثار ملی است. این پژوهش بر محور این پرسش شکل گرفته است که چه طیف هایی و به چه ترتیبی در برآمدن انجمن آثار ملی نقش داشتند؟ پژوهش حاضر با روش پژوهش تاریخی و با تکیه بر واکاوی محتوای منابع دست اول انجام شده است. یافته های پژوهش حاکی از تلاش سه طیف یعنی اندیشه وران، نخبگان سیاسی و شرق شناسان در طرح ضرورت، عینیت یافتن، و استمرار انجمن آثار ملی است. حاصل پژوهش بیانگر آن است که انگاره های اندیشه وران که بیشتر در نشریه های وقت بازتاب می یافت، زمینه طرح اندیشه انجمن آثار ملی را فراهم کرد. وانگهی، کنش گران سیاسی بازوی عملی تحقق این اندیشه شدند و انجمن را تاسیس کردند و در نهایت، شرق شناسان نیز با طرح دیدگاه های خود، نقشی معین در استمرار و پربار شدن فعالیت های آن ایفا کردند.

    کلیدواژگان: انجمن آثار ملی، آثار تاریخی، میراث معماری، معماری معاصر
  • ریحانه رنجکش، سمیه فدائی نژاد بهرامجردی* صفحات 55-62

    بازشناسی میراث صنعتی به مثابه بخشی از فرآیند طراحی شهری و حفاظت از آثار میراث معماری ضروری تلقی می شود. این موضوع تنها به کارخانه های شاخص محدود نمی شود، بلکه تمام سازه ها و عناصری که به نحوی با فعالیت های صنعتی در ارتباط هستند را شامل می شود. یک مکان در واقع جزیی از فرهنگی است که، به مرور زمان معانی خاصی را به آن فضا بخشیده است. این موضوع غیرقابل انکار است که در ساختار کلی شهر، حفاظت میراث صنعتی یکی از مهمترین جنبه های حفظ هویت فرهنگی آن شهر محسوب می شود که می تواند سبب ارتقای هویت فرهنگی جامعه شود. انطباق پذیری و استفاده مجدد تطبیقی شایع ترین و پایدارترین راهبرد موثر برای حفاظت و توسعه توامان میراث معماری صنعتی است که بستر را برای حفظ هویت شهری و افزایش حس تعلق به مکان فراهم می کند. در مطالعه حاضر، اسناد و نظریه های مرتبط با بهره گیری از راهبرد استدلال منطقی و تحلیل محتوا مورد بازخوانی و واکاوی و در ادامه کارخانه سالامبورسازی تبریز و کارخانه ایگوالادا در اسپانیا به صورت مطالعه تطبیقی مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرند. یافته های حاصل از این مطالعه نشان می دهد که استفاده مجدد تطبیقی از کارخانه چرم سازی ایگوالادا در اسپانیا ضمن حفظ ارزش های صنعتی بنا منجر به تداوم هویت شهری نیز شده است. اتفاقی که برای کارخانه سالامبورسازی تبریز به واسطه عدم توجه به ارزش های ذاتی اثر و انطباق کاربری مناسب به این بنا رخ نداده و باعث کمرنگ شدن نقش این بنا در راستای تداوم هویت شهری شده است.

    کلیدواژگان: میراث صنعتی، تغییر کاربری تطبیقی، هویت شهری، کارخانه سالامبورسازی، کارخانه چرم سازی ایگوالادا
  • محمدرضا پورزرگر*، حامد عابدینی صفحات 63-74
    اهداف

    اماکن مذهبی از نقاط مهم در شهرها به شمار می روند، به گونه ای که در گذشته تعادل زیستی و حیات اجتماعی را تامین می کردند. توسعه شهرها و رشد جمعیت، توازن این گونه بافت ها را برهم زده و سبب بروز تحولات اساسی در ساختار آنها شده است. مصداق این مساله، بافت ناکارآمد امامزاده صالح(ع) است که با گسترش شهر و فضای تجاری مجاورش، اصالت و ارزش های تاریخی آن خدشه دار شده است. از این رو بازآفرینی این پهنه شهری بر مبنای شناخت معضلات بافت و با نگرش به مطالعات شهر اسلامی و معاصرسازی، اهداف پژوهش حاضر است.

    ابزار و روش ها

    این پژوهش با هدف کاربردی- توسعه ای و روش آن مبتنی بر شیوه تحلیلی- توصیفی است. ابزار گردآوری داده ها در بحث مولفه های بازآفرینی کتابخانه ای است و با تحلیل داده ها به استخراج معیارها می پردازد. همچنین در مطالعه بافت، واکاوی آن از طریق بررسی های میدانی و مشاهده صورت می گیرد.

    یافته ها

     با بررسی مطالعات گذشته، راهکارهای شهر اسلامی بر مبنای چهار معیار زیست محیطی، کالبدی، اقتصادی و اجتماعی تبیین شده و با استناد به آنها مولفه های معاصرسازی استخراج می شوند. همچنین نقاط قوت و ضعف پهنه شهری هم جوار آن مورد واکاوی قرار گرفته است تا مولفه های بازآفرینی در آنها نمود یابند.

    نتیجه گیری

    بازآفرینی شهر در مواجهه با توسعه افسارگسیخته، نیازمند نگرش هویت بخش و اصالت محور است تا بدین وسیله ارزش های فرهنگی گذشته، منطبق بر نیازهای جامعه و با به کارگیری عوامل روزآمد و پیشرفته بازیابی شوند. جایگاه اماکن مذهبی در شهر از وجوه مختلف در پژوهش شهر اسلامی برای ارتقای کیفی آنها اهمیت دارد و نمود بارز آن، معاصرسازی پهنه های هم جوار امامزاده صالح (ع) است.

    کلیدواژگان: معاصرسازی، ارزش های فرهنگی، اصالت و هویت، بازآفرینی، امامزاده صالح (ع)
|
  • B. Mansouri*, Gh. Hanaei, D. Diba, A.M. Dabbagh Pages 1-9
    Aims

    In the Safavid era, due to the government’s approach to the issue of collective life, as well as attention to the issue of national unity and the society unity, certain changes can be observed in the type and manner of social activities. Therefore, it is of paramount importance to investigate the impacts of the Safavid government on the formation of urban spaces. It is considered the process of turning the bridges built during this period, such as the Allahverdi Khan and Khajoo Bridges, into the context of group activities and the role of the government in it.

    Instruments & Methods

    In this study, with the interpretive historical method, Safavid Travelogue to extract social activities has been studied. Then, by explaining the role of government in such activities, the causes of government agency in holding various social events are examined and the creation of Allah Verdi Khan and Khaju Bridges as a place of collective behavior of the people are then analyzed.

    Findings

    Since the legitimacy of the Safavid government relies on the national unity, the public territory, as the sphere of communication of society, has become the scene of national and religious events, and the government has been responsible for establishing and forming many social events. Hence, spaces such as Naqsh-e Jahan Square, Chaharbagh Street, as well as Allah Verdi Khan and Khaju Bridges have been formed during this period.

    Conclusion

    The urban bridges of Safavid era, i.e. Allah Verdi Khan and Khaju Bridges, have become the context of social activities of the people and the king, and instead of the mere function of a passage, they have formed a key collective space in the structure of Isfahan with their special architecture.

    Keywords: Social Activities, Safavid Empire, Isfahan Development, Public Space, Allahverdi Khan Bridge, Khaju Bridge
  • M. Aghaeimehr, M. Gharehbaglou* Pages 11-18

    The most extensive contemporization of Iranian urban districts began in the first Pahlavi Era. During this period, coming Reza Shah's modernist government to power, renovation projects began and the face of many cities in Iran is changed. In this regard, the examination of the state of identity from two theoretical and practical dimensions during this period seems to be a reviewable and essential matter. The question that arises here is what is the position of identity in the theoretical dimensions and practical measures of planning and implementing urban contemporization plans carried out between 1925 and 1978?. To answer the questions, the present study is conducted by analytical-descriptive research method. In this regard, the projects implemented in the years 1925 to 1978 are classified in two first and second Pahlavi periods. Finally, the approach of each period and its measures are analyzed in terms of tendency towards differentiation, similarity, and unity in the realization of identity. The results show that the approach to identity in the first Pahlavi Era is in its tendency towards modernity and renovation as development symbol, and in the second Pahlavi Era, with the tendency of regeneration and contemporization plans, the approach is moving from predominance of the distinction of identity towards the continuing and preserving unity in identity

    Keywords: Identity, Contemporization, Iran Historic Urban Districts, Pahlavi Era
  • S. Jalilisadrabad*, E. Zabetian Targhi Pages 19-31

    Housing and its related policies are important for every government. The rapid growth of urban population and the lack of space and environmental problems caused by large industries have implanted these industries outside city limits. Aiming at preserving their workforce and making them more comfortable with organizing institutional housing, these industries have adopted various policies for this purpose. The aim of this paper is to study the pathology of organizational housing location. To achieve this, the present study has analysed the planning of construction of residential houses for about 850 employees of Bandar Abbas Gas Condensate Refinery in the first phase and 1200 people in the second phase. Accordingly, residence satisfaction and quality of life environment were examined firstly, and then locating organizational houses with the same situation inside the city and its outside limits were investigated. Gas Condensate Refinery employees and their needs were identified and prioritized based on the priorities of the refinery management and the rate of importance coefficient using the Delphi method. Comparative studies of housing in both indoor and outdoor options have been performed qualitatively at first and then organizational accommodation options with AHP ranking model. Comparative economic studies are also presented in a separate section due to their slightly more accurate predictability. Finally, after the studies, the suggestions and classification of housing types in accordance with the housing and organizational audience and the proposed strategies for optimal accommodation of employees have been presented. The key finding of this study is that the establishment of organizational housing units near an industry will not necessarily be economically, socially or environmental successful compared to supply in central cities.

    Keywords: Locating, Organizational housing, Bandar Abbas Gas Condensate Refinery
  • J. Javan Majidi*, M. Masoud, Gh. Motalebi Pages 33-42
    Aims

    The purpose of this study is to measure the level of social sustainability in distressed urban areas and explain its components in the historical and marginal context of Ardabil as two examples of distressed urban areas.

    Methods

    The data were collected by library method and questionnaire in 2018 and analyzed by one-sample t-test, factor analysis and regression analysis. The sample consisted of 200 inhabitants of historical texture and 200 inhabitants of marginal context who were sampled by cluster sampling method.

    Findings

    The components of social sustainability in both studied areas were inadequate. However, the marginal context was worse than historical area. Based on the results of factor analysis, factors that contribute to the improvement of social sustainability are in the subset of the four main factors, which together explain 63% to 68% of variance of the social sustainability as dependent variable. Also the effect of various factors in each area was significantly different. As, the most important factor affecting social sustainability in the historical context is the social capital that explained by variables such as social participation, social interactions, social trust, and collective identity. In contrast, the most important factor affecting social sustainability in marginalized area is the availability of amenities and infrastructural facilities that are explained by variables such as housing quality, security and access to public services.

    Conclusion

    The final result was that the existence of intrinsic differences between historical and marginal context requires the development of separate regeneration schemes for each context in accordance with their characteristics.

    Keywords: Social Sustainability, Regeneration, Distressed Urban Areas, Ardebil
  • M.H. Khademzade*, T. Toolabi, M. Kargari Pages 43-53

    The National Relics Society was one of the institutions established in the late years of the Qajar era and began its activity in the early Pahlavi era. During its activity time, the Society has undertaken a variety of activities in various fields, such as preserving historical buildings, building monuments for historical figures, and publishing books on various subjects. The main aim of this article is to investigate the factors that underlie the establishment of the National Relics Society. The main question of this article is that which groups and to what extends had a role in the establishment of the National Relics Society? This research is based on the historical research method and relies on the analysis of the content of the first-hand sources of the period in question. The Findings of the research show that three influential groups had a role in the establishment of the Society: modernist scholars, political elites and orientalists. The ideas of the scholars, mainly reflected in journals such as Kaveh, Iranshahr, and Namehyeh-Farangestan, seem to provide the idea of the Society. Moreover, political elites became the practical power of this idea to founding the society, and finally, the orientalists played a significant role in outlining its activities.

    Keywords: National Relics Society, Historical Relics, Architectural Heritage, Contemporary Architecture
  • R. Ranjkesh, S. Fadaei Nezhad Bahramjerdi* Pages 55-62

    It's vital to recognize the industrial heritage as a part of the urban design process and the conservation of architectural heritage. This is not just about indicative factories, but include all the structures and elements that somehow relate to industrial activities. A place is a part of a culture that, over time has given certain meanings to that space. It is undeniable that, in the overall structure of the city, the conservation of industrial heritage is one of the most important aspects of preserving the cultural identity of that city, which can enhance the cultural identity of the community. Adaptive reuse is the most common and sustainable strategy for preserving and developing the industrial heritage, providing the platform for conservation of urban identity and enhancing a sense of place. This study investigates related documents and theories to the use of logical reasoning strategy and content analysis and analyze Tabriz Salambur Factory and Igualada Factory in Spain as case studies in comparative method. The findings of this study show that reusing of Igualada not only protecting the industrial value of construction but also keeping its heritage. Something that not accrued for Salambur factory as a result of not paying attention to inherit value of construction and adapt proper usage. Moreover, it causes fading out the role of this construction in the way of continuous urban heritage.

    Keywords: Industrial Heritage, Adaptive Reuse, Urban Identity, Salambur Factory, Igualada Leather Factory
  • M. Pourzargar*, H. Abedini Pages 63-74
    Aims

    Religious places are considered as important areas in cities so that they have supplied the bio balance and social life in the past. The development of cities and population growth have disrupted the balance of such textures and caused fundamental changes in their structure. An example of this issue is the inefficient texture of Emamzadeh Saleh (AS) which has been damaged in terms of historical values with the expansion of the city and its adjacent commercial space. Thus, regeneration of this urban area based on the recognition of contextual problems and the attitude of Islamic city studies and contemporization is among the objectives of the present study.

    Instruments & Methods

    This study is applied-developmental and its method is based on descriptive-analytical method. The library is the data collection tool for discussing the component of regeneration and the criteria are extracted through analyzing the data. In addition, the analysis of texture is performed through field surveys and observations.

    Findings

    By reviewing the previous studies, Islamic city strategies are explained based on environmental, physical, economic, and social criteria and the components of contemporization are extracted based on these criteria. Besides, the strengths and weaknesses of the adjacent urban area have explored for identifying the regeneration components.

    Conclusion

    Urban regeneration facing runaway development requires an identity-oriented and originality-based approach in order to restore the past social value based on society needs by the help of the latest factors. In Islamic city studies, the status of religious places is of great importance in quality improvement and its epitome is contemporization adjacent areas of Ememzadeh Saleh (AS).

    Keywords: Contemporization, Cultural Values, Riginality, Identity, Regeneration, Emamzadeh Saleh (AS)