فهرست مطالب

نانو مقیاس - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1399)

فصلنامه نانو مقیاس
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/02
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سید یوسف فضائلی حسینی نژاد*، فاطمه اسدی، سیمین نامور آغداش، سیمین جانی تباردرزی، پرویز اشتری صفحات 1-9

    امروزه MCM-41 عاملدار شده با آمینو پروپیل با داشتن مساحت سطح بالا، به عنوان یک سیستم بالقوه تحویل داروهای ضد سرطان معرفی شده است. در این تحقیق به منظور تولید یک سیستم تحویل داروی هدفمند مبتنی بر تصویر برداری در کاربردهای تشخیصی، پروتو پورفیرین با رادیو نوکلیید گالیوم-67 نشاندار و سپس این کمپلکس بر روی NH2-Propyl@MCM-41 تثبیت شد. از تکنیک های رادیو کروماتوگرافی لایه نازک RTLC، پراش اشعه ایکس، طیف سنجی FT-IR، آنالیزهای جذب و واجذب گاز نیتروژن و TGA/DSCبرای شناسایی نانوذرات استفاده شد. ارزیابی فارماکوکینتیکی نانوسیلیکای نشاندار رادیواکتیو 67Ga-PP IX...NH2-Propyl@MCM-41 در موش های صحرایی نرمال و دارای تومور فیبروسارکوما انجام شد. این نانوکامپوزیت دارای خواصی نظیر گردش مناسب در بدن از طریق خون، پایداری ساختاری بالا، درصد جذب ID مناسب در تومور، نسبت بالای جذب تومور به ماهیچه و دفع سریع از بدن بوده و به عنوان یک ترکیب مهندسی شده موثر برای کاربردهای آتی رسانش هدفمند و تصویر برداری از تومور مبتنی بر نانوتکنولوژی در مطالعات آتی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: کمپلکس نشاندارسازی شده پورفیرینی، نانوسیلیکا، 41-MCM، تصویربرداری هسته ای
  • مهراد ریاضیان * صفحه 2

    در پژوهش اخیر، سنتز و ساخت نانو میله های تیتانیت 2TiO با آلایندگی اکسید آلومینیم به روش سل_ژل و همراهی زدایش قلیایی گزارش شده است. ریخت شناسی، مطالعه سطح، بررسی ساختار نانوبلورک ها، ویژگی های الکتریکی و فعالیت فتوکاتالیستی این نانوذرات مشخص شده است. تخریب فتوکاتالیستی یکی از آلاینده های شایع صنعت نساجی به نام متیلن بلو در محلول آبی شامل نانو میله های تیتانیت تحت تابش نور فرابنفش صورت پذیرفته است. حضور اکسید آلومینیم در ماتریس زمینه نانومیله های تیتانیت، فعالیت فتوکاتالیستی و ویژگی های الکتریکی را به دلیل افزایش پایداری حرارتی و افزایش مساحت موثر نانوذرات ارتقاء می دهد. در این تحقیق وابستگی دمای کلسینه نانوذرات به ویژگی های فتوکاتالیستی و الکتریکی بررسی شده است. ثابت دی الکتریک، ظرفیت خازنی، ضریب کیفیت و مقاومت الکتریکی نانومیله های سنتز شده نیز معین شده و نتایج بدست آمده نشان می دهند که نانومیله های تیتانیت آلاییده با اکسید آلومینیم دارای ثابت دی الکتریک بالاتر، فعالیت فتوکاتالیست بالاتر، جریان نشتی پایین تر، کرنش شبکه پایین تر و پایداری حرارتی بیشتر نسبت به حالت خالص هستند. بنابراین نانومیله های آلاییده، می توانند جایگزین مناسبی برای اکسید سیلیکون در گیت دی الکتریک های ترانزیستورهای اثرمیدانی باشند.

    کلیدواژگان: تخریب فتوکاتالیستی، نانومیله تیتانیت، آلاییدگی اکسید آلومینیم، دی الکتریک
  • عمران مرادلو*، هانیه شریف پور صفحات 19-25

    در این پژوهش، نانوساختارهای نیکل کبالت سولفید NiCo2S4 با روش رسوب گذاری حمام شیمیایی بر روی فوم نیکل رشد داده شد تا در نهایت به عنوان الکترود ابرخازن NF/NiCo2S4 با کارایی بالا مورد استفاده قرار گیرد. پس از مشخصه یابی و تعیین مورفولوژی نمونه ها با میکروسکوپ الکترونی روبشی SEM، رفتار ابرخازنی نمونه های ساخته شده با تکنیک های مختلف الکتروشیمیایی نظیر ولتامتری چرخ‍ه ‍ای CV، شارژ و دشارژ گالوانوستایی GCD و طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی EIS مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. میزان ذخیره ی بار برای الکترود ابرخازن NF/NiCo2S4 در محلول KOH با غلظت M 0/1 برابر با mF cm-2 303 در چگالی جریان mA cm-2 0/1 بدست آمد. با بررسی نمودار EIS، مقاومت در برابر انتقال الکترون Rct برابر با Ω 5/5 به دست آمد که نشان می دهد الکترود مبتنی بر نانوساختار سولفیدی سنتز شده دارای سرعت انتقال الکترون بالایی است.

    کلیدواژگان: نیکل کبالت سولفید، نانوصفحات، ابرخازن، فوم نیکل، سرعت انتقال الکترون، شارژ-دشارژ
  • مریم مریم هاشمی، مریم حیدری رامشه، سید محمدباقر قرشی، نیما تقوی نیا *، سید محمد مهدوی صفحات 26-35

    لایه انتقال دهنده الکترون ETL ، نقش اساسی درکارایی سلول خورشیدی ایفا می کند. درسال های اخیر In2S3 به عنوان ETL درسلول های خورشیدی لایه نازک CZTS,Se ,CIGS,Se و پروسکایتی موردتوجه بوده است. لذا در این پژوهش از روش ارزان اسپری گرماکافت به منظور ساخت لایه های In2S3 استفاده گردیده است. سپس تاثیر دما و نوع نمک ایندیوم بر ویژگی های الکتریکی، نوری، ساختاری و مورفولوژی لایه های In2S3 اسپری شده بررسی شده است. برای این منظورازطیف سنجی های شناسایی شامل پراش اشعه ایکس XRD، میکروسکوپ الکترونی گسیل میدانی FESEM با قابلیت آنالیزعنصری EDS ، طیف سنجی عبوری UV-Vis ، آنالیز الکتروشیمیایی موت شاتکی و مقاومت سنجی به روش پروب چهارنقطه ای استفاده شده است . بنابرنتایج حاصل ، تغییر پیش ماده ایندیوم نمک کلریدی، نیتراتی و استاتی بر بلورینگی و ویژگی های مورفولوژیکی اثرگذار است. لایه های حاصل از نمک استات ایندیوم درمقایسه با دو پیش ماده دیگر بشدت متخلخل هستند. درحالی که بهترین بلورینگی و کمترین مقاومت الکتریکی صفحه ای با پیش ماده کلریدی بدست آمده است . بعلاوه مقدار مقاومت صفحه ای با افزایش دمای لایه نشانی بطورقابل ملاحظه ای کاهش می یابد. اگرچه لایه های In2S3 همگی دارای رسانایی نوع n و گاف انرژی غیرمستقیم eV2 ~هستند اما سطوح انرژی ساختار نواری باتغییرپیش ماده ایندیم تغییر می کند.ازطرفی، چگالی حامل های اکثریت الکترون نیز از cm-3 1017 × 1/ 2 تا cm-3 1019 × 9/2 باتغییردماونوع پیش ماده قابل تغییراست . بیشترین میزان چگالی حامل ها مربوط به لایه های حاصل از پیش ماده استاتی در دمای °C 420 است.

    کلیدواژگان: ایندیوم سولفید، لایه انتقال دهنده الکترون، اسپری پیرولیز، سلول خورشیدی
  • نرگس انصاری*، فاضله فقهی، زهرا امینی، معصومه محمدنژاد صفحات 36-42

    حذف آلاینده های رنگی از طریق جذب سطحی یکی از متداولترین کاربردهای زیست محیطی نانومواد محسوب میشود. این پژوهش نانوکامپوزیت جاذب مغناطیسی بر پایه گرافن را با سنتز تک مرحله ای الکتروشیمیایی تولید کرده و توانایی آن برای جذب رنگدانه های آنیونی و کاتیونی موجود در پساب های رنگی را مورد مطالعه قرار داده است. برای مطالعه خواص نانوکامپوزیت از آنالیز فازی XRD، مطالعه پیوندها باFTIR، بررسی مورفولوژی توسط FESEM و رفتار مغناطیسی با VSM بهره گرفته شده است. قابلیت جذب نیز با آزمایش های جذب تاثیر پارامتر هایpH، زمان تماس و مقدار نانو کامپوزیت برای رنگ های متیل اورانژ، متیلن بلو، کریستال بنفش و رودآمین B انجام و ایزوترم های جذب لانگمویر و فروندلیج نیز بررسی شده است. در حداکثر زمان 30 دقیقه میانگین 70 درصد رنگدانه ها جذب و با اعمال میدان مغناطیسی ظرف کمتر از 60 ثانیه جداسازی شدند. این مطالعه نشان داد که نانو کامپوزیت سنتز شده دارای مزایایی از قبیل کارایی حذف بالا، زمان واکنش بسیار کوتاه و مقدار جاذب کم می باشد.

    کلیدواژگان: گرافن، نانوذرات مغناطیسی، نانوذرات آهن، پاک کننده، تصفیه پساب رنگی
  • فرزاد بامداد*، زهرا حبیبی صفحات 43-51

    در این پژوهش، اثر کاتیون های فلزات قلیایی و قلیایی خاکی بر انباشتگی نانو ذرات نقره اصلاح شده با ال سیستیین مورد بررسی قرار گرفته است. از این نانو ذرات به عنوان یک حسگر رنگ سنجی ساده و کم هزینه برای تشخیص کاتیون فلزات قلیایی خاکی استفاده شد. روش تشخیص بر اساس خواص رزونانس پلاسمون سطحی نانوذرات نقره بود. در حضور کاتیون های فلزات قلیایی خاکی پیک پلاسمون نانوذرات نقره اصلاح شده به سمت طول موج های بلندتر منتقل شده و رنگ محلول از زرد به صورتی تغییر کرد. کاتیون های مورد بررسی شامل کلسیم، منیزیم و باریم بودند. منحنی درجه بندی برای هر یک از کاتیون های فلزات قلیایی خاکی بدست آمد. حساسیت، حدتشخیص و گستره خطی بدست آمده از این روش برای هر کدام از کاتیون های قلیایی خاکی بررسی و با هم مقایسه شدند. با توجه به نتایج حاصله بهترین حدتشخیص و بیشترین حساسیت برای کاتیون باریم مشاهده شد. بدین ترتیب از این روش جهت اندازه گیری یون های باریم در محلول های آبی استفاده شد. به منظور رفع مزاحمت های ناشی از دیگر کاتیون ها همه ی اندازه گیری ها در حضور لیگاند EDTA و در pHهفت انجام شدند.

    کلیدواژگان: کاتیون فلزات قلیایی خاکی، نانوذرات نقره، حسگر رنگسنجی، ال سیستئین
  • محمدرضا جلالی سروستانی، رویا احمدی * صفحات 52-62

    در این تحقیق، برهمکنش نانو لوله کربنی تک دیواره با تتریل با استفاده از روش نظریه تابعی چگالی مورد مطالعه قرار گرفت. در این راستا، ابتدا ساختار ترکیبات مورد مطالعه، مورد بهینه سازی هندسی قرار گرفتند. سپس، محاسبات IR، اوربیتال های پیوندی طبیعی NBO و اوربیتال های مولکولی FMO بر روی آنها انجام شد. نتایج به دست آمده از جمله پارامترهای ترمودینامیکی محاسبه شده مانند تغییرات انرژی آزاد گیبس ΔGad، تغییرات آنتالپی ΔHad و ثابت تعادل ترمودینامیکی Kth نشان دادند که جذب سطحی تتریل بر روی سطح نانو لوله کربنی تک دیواره گرما زا، خودبخودی و برگشت ناپذیر می باشد. تاثیر دما نیز بر روی فرآیند جذب سطحی تتریل بررسی شد و نتایج حاکی از آن بود که با کاهش دما راندمان فرآیند جذب سطحی بیشتر می شود. مقادیر ظرفیت گرمایی ویژه، نشان دادند که پس از برهمکنش تتریل با نانو لوله کربنی میزان حساسیت آن نسبت به گرما به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد. نتایج محاسبات آنالیز اوربیتال های مولکولی هم بیانگر آن بود که از نانو لوله کربنی می توان در ساخت سنسورهای الکتروشیمیایی جدید برای اندازه گیری تتریل استفاده نمود زیرا مقدار گاف انرژی بعد از جذب شدن تتریل بر روی سطح نانو لوله کربنی افزایش محسوسی یافته است که از این کاهش رسانایی الکتریکی می توان به عنوان سیگنال جهت شناسایی الکتروشیمیایی تتریل استفاده نمود.

    کلیدواژگان: جذب سطحی، تتریل، نانو لوله کربنی، سنسور، حذف آلاینده
  • مصطفی شوریان * صفحات 63-70

    سنجش اتانول برپایه تولید سیگنال از نیکوتین آمید آدنین دی نوکلوتید NAD که اساس فعالیت آنزیم است تولید می شود. آنتراکویینون 2 کربوکسیلیک اسید AQ بعنوان حدواسط انتقال الکترون به NAD از آنزیم الکل دهیدروژنازADH متصل می شود تا انتقال الکترون به سطح تسهیل گردد. همچنین نانولوله های کربنی چند دیواره کربوکسیله با هدایت الکتریکی بالا MWCNT قادر می سازد که پروتئین را برروی سطح گسترده تثبیت شود. براین اساس MWCNT ها را در ابتدا بواسطه عامل اکسنده نیتریک اسید 65 و امواج التراسونیک بصورت کربوکسیله عامل دار شدند. مطالعات طیف سنجی فروسرخ و میکروسکوپ الکترونی SEM عامل دار شدن MWCNT را تایید می کند. فعالیت الکتروکاتالیتیکی جهت احیای NAD توسطAQ و MWCNT با قابلیت اکسیدواحیا ارتقا یافته است. اتصال کوالان بین گروه کربوکسیلیک اسید از آنتراکویینون یا نانولوله های کربنی با گروه آمین از NAD صورت می گیرد. الکترود CNT/AQ-NAD/ADH پاسخ های آمپرومتری جهت تشخیص اتانول در شرایط بهینه در محدوده خطی بین 34/3 تا بالای 8/22 میکرو مولار تولید می کند. این الکترود ولتاموگرام های شبه برگشت پذیر را در 562/0- و 488/0- ولت نشان می دهد. تهیه الکترود CNT/AQ-NAD دستاوردی جهت زیست حسگرهای الکتروشیمیایی مبتنی بر دهیدروژناز ها می باشد.

    کلیدواژگان: زیست حسگر، الکل دهیدروژناز، نیکوتین آمید آدنین دی نوکلوتید، آنتراکوئینون 2 کربوکسیلیک اسید، نانولوله کربنی چند دیواره
  • کامبیز هدایتی * صفحات 71-76

    در این پژوهش نانوکامپوزیت های پلی استایرن/ فریت کبالت به روش سل - ژل خود احتراقی سنتز گردید. جهت سنتتز سبز نانوذرات از آب طبیعی کیوی استفاده می شود. پس از سنتز نانوکامپوزیت پلی استایرن/ فریت کبالت خواص مغناطیسی آن ها توسط مغناطومتر نمونه مرتعش VSM بررسی می شود. خواص مکانیکی نانوکامپوزیت با مطالعه نمودار تنش- کرنش مشخص می گردد. همچنین ریخت شناسی نانوکامپوزیت ها و نقشه توزیع عناصر با اشعه ایکس MAP با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی FESEMانجام می پذیرد. ساختار بلوری نانوکامپوزیت ها به وسیله پراش اشعه ایکس XRD مورد مطالعه قرار گرفت. خلوص نانوکامپوزیت ها به وسیله طیف سنج تبدیل فوریه فرو سرخ FTIR بررسی گردید. جهت بررسی خواص دیرسوزی نانوکامپوزیت های پلیمری/ مغناطیسی از انجام تست UL-94 استفاده گردید. در نهایت خواص مغناطیسی این نانوکامپوزیت با بررسی نمودار تنش- کرنش آن مورد بررسی قرار گرفت.

    کلیدواژگان: نانوکامپوزیت، سنتز سبز، خواص مغناطیسی، خواص دیرسوزی
  • محمدرضا نیک زاد، صفورا نیک زاد * صفحات 77-88

    هدف از این مطالعه، شبیه سازی سیستمی متشکل از آب-نانوذرات طلا و بررسی ویژگی های و نحوه انتقال گرما از نانو ذرات به محلول می باشد. شرایط اولیه سیستم با کمک دو نرم افزار متن باز Packmol و Moltemplate، و معادلات حاکم، در نرم افزار متن باز LAMMPS برای سیستم موردنظر تعریف شد. تحلیل های بعد از شبیه سازی با استفاده از نرم افزارهای MATLAB، VMD و Python انجام گردید. برای بررسی پروسه انتقال گرما از نانو ذرات طلا به محلول از روش SNEMD استفاده شد.طبق نتایج، اضافه نمودن نانو ذرات طلا به آب باعث کاهش ضخامت سطح تقابل آن و افزایش انسجام ذرات سیال در این سطح می شود. همچنین نرخ افزایش کشش سطحی با افزایش غلظت نانو ذرات و کسرمولی، در نانو ذرات با قطر بیشتر، نسبت به نانو ذرات کوچک تر، بیشتر است. در پروسه خنک سازی نانو ذرات، گرما در محلول در فاصلهnm 2 در فاصله زمانی کمتر از ps5 انتقال پیدا می کند و رسانش گرمایی در اولین لایه آب نزدیک به نانوذره 50 بیش از دیگر قسمت های محلول است. بنابراین می توان نتیجه گرفت، با افزایش چگالی مولکولی در سطح نانو سیال، و کاهش سطح تقابل لایه سطحی، احتمال اختلاط نانو سیال با مایعات داخل بدن کاهش می یابد. این پدیده می تواند به منجر به بالا رفتن بازده نانو سیال در روش های تشخیصی و درمانی شود. در صورت استفاده از نانو ذرات طلا در هایپرترمیا، افزایش دما اثر بیشتری بر مرگ سلول های سرطانی نزدیک نانوذره نسبت به بافت های سالم توموری در فاصله دورتر خواهد داشت.

    کلیدواژگان: دینامیک مولکولی، نانو ذرات طلا، انسجام مولکولی نانو سیال، کشش سطحی، رسانش گرمایی
  • محمدرضا سیدمیر، حکیمه زارع *، محمداسماعیل یزدانشناس صفحات 89-96

    نقاط کوانتومی کادمیم تلوراید پوشش داده شده با تیوگلیکولیک اسید با اندازه های مختلف 2/7، 3 و 3/4 نانومتر به روش آبی ساخته شدند. سپس نقاط کوانتومی تحت نور ماورای بنفش نوردهی شدند. اثر نوردهی بر خواص نوری نقاط کوانتومی به صورت نظام بند بررسی شد. بر اساس نتایج، میزان تغییر در شدت فلورسانس و محل قله با اندازه ذرات تغییر می کند. شدت قله فلورسانس نقاط کوانتومی با اندازه 3/4 نانومتر، 5/2 برابر شدت اولیه بعد از 102 ساعت نوردهی شده است. در حالیکه نقاط کوانتومی با اندازه 3 نانومتر، شدت قله به طور قابل توجهی افزایش یافته است 31 برابر بعد از 88 ساعت نوردهی. در سه نمونه، محل قله فلورسانس به سمت طول موج های کمتر جابجا شده است. نقاط کوانتومی با اندازه کمتر، جابجایی آبی بیشتری در محل قله گسیل دارد. در این مقاله، سازوکار این تغییرات در خواص نوری نقاط کوانتومی بررسی شده است.

    کلیدواژگان: نقاط کوانتومی، نوردهی، اثر اندازه، فلورسانس، حکاکی نوری
|
  • Y.Fazaeli*, F.Asadi, S.NamvarAghdash, S.JanitabarDarzi, P.Ashtari Pages 1-9

    Nowadays, aminopropyl functionalized mesoporous silica MCM-41 is known as a potential anticancer-drug delivery system with a high surface area. In this work, so as to produce an image-guided drug delivery system for diagnostic applications, proto porphyrin was radiolabeled with 67Ga radionuclide and this complex was grafted on 3-aminopropyl functionalized MCM- 41. The nanoparticles were assessed with radio thin layer chromatography RTLC, X-ray diffraction, FTIR spectroscopy, surface area analysis BET and ThermogravimetrY.

    Keywords: labeledporphyrincomplex, nanosilica, MCM-41, nuclearimaging
  • M. Riazian* Page 2

    In present research, fabrication of doped TiO2 nanorods ‎by importing aluminum oxide as dopant via using the sol-gel method and alkaline corrosion ‎are reported. The morphologies, topography, nano crystal structures and electrical properties of TiO2 ‎nanorods are characterized. Degradation rate of methylen ‎blue MB in its aqueous solution under UV irradiation is investigated as an ‎amount of photocatalytic activity. The presence of aluminum oxide dopant to the TiO2 matrix promotes the photocatalytic activity because of the thermal stability and raising the surface area. Dependence between photocatalytic activity ‎and calcination temperatures is specified. Dielectric constant, capacity, quality ‎factor and resistance are measured. Moreover, the effects ‎of aluminum oxide dopant and calcination temperatures on surface topography, crystallization ‎of phases, dielectric constant, electrical resistance, lattice strain and activation ‎energy of nanoparticles formation are studied. The obtained results show that aluminum oxide-doped TiO2 nanorods have higher dielectric constant, higher photocatalytic activity, less leakage current, less roughness surface, less lattice strain and higher thermal stability. Therefore, these nanorods have the potential to be a suitable candidate as a gate dielectric material for the future of FETs.

    Keywords: Photodegradation, Titanate Nanorods, Doping, Aluminum Oxide, Dielectric
  • OmranMoradlou*, HaniehSharifpour Pages 19-25

    In this work, NiCo2S4 nanostructures were grown on nickel foam by using chemical bath deposition CBD method for the costruction of high performance supercapacitor electrode. The morphology of the samples was characterized with scanning electron microscopy SEM and the supercapacitive behaviour of the electrode was investigated by various electrochemical techniques including cyclic viltammetry CV, galvanostatic charge-discharge GCD and electrochemical impedance spectroscopy EIS. The fabricated electrode provided a specific capacitance of 303 mF cm-2 at 1 mA cm-2 in 1.0 M KOH. Electron transfer resistance Rct of the electrode was studied by EIS and obtained to be 5.5 Ω. The electrochemical performance parameters of the fabricated electrode showed that the proposed metal sulfide-based composite is an appropriate electrode for the supercapacitor applications.

    Keywords: Nickelcobaltsulfide, nanoplates, supercapacitor, nickelfoam, chargetransferrate, charge-discharge
  • Maryam Hashemi, Maryam Heydariramshe, Seyed MohammadBagher Ghorashi, NimaN.Taghavinia*, Seyed Mohammad Mahdavi Pages 26-35

    The Electron transport layer ETL plays an essential role in the solar cell Performance. In recent years, In2S3 has been used as ETL in photovoltaics such as CZTS, Se, CIG S, Se and Perovskite thin film solar cells. In this study, the easy and inexpensive spray pyrolysis method was used to fabricate In2S3 layers. The effect of indium salt type on the electrical, optical, structural and morphological characteristics of the as-sprayed In2S3 layers was investigated. Regarding this target, the Characterization techniques including X-ray diffraction XRD, Field emission electron microscopy FESEM equipped with elemental analysis EDS, UV-Vis spectrophotometer, Mott Schottky electrochemical analysis and four-point probe resistance analysis were used. The indium source chloride, nitrate and acetate salts has strong influence on the crystallinity and morphological properties. The layers resulted from precursor including indium acetate salt, are highly porous compared to the other two precursors. Whereas, the best crystallinity and lowest electrical surface resistivity by using the chloride salt were obtained. In addition, the surface resistance decreases dramatically with increasing substrate temperature. Although the prepared In2S3 layers all have n-type conductivity and indirect band gap of ~2 eV, the energy levels of the band structure varies by changing the Indium salt. The density of the majority carriers electrons also varies from 2.1 × 1017 cm-3 to 2.9 × 1019 cm-3. The highest carrier density is related to the sprayed layers at 420 °C consuming Indium acetate salt.

    Keywords: In2S3, Electron transport layer (ETL), spray pyrolysis, solar cell
  • N.Ansari*, F.Faghhi, Z.Amin, M.Mohammadnejad Pages 36-42

    Removing dye pollutants from industrial waste water is a common environmental application of nanomaterials. This study investigated in-situ synthesis and adsorbing ability of a magnetic nanocomposite based on graphene for both cationic and anionic dyes. To determine composite structure, chemical bonds, morphological and magnetic features X-ray diffraction XRD, Fourier transform of infrared spectroscopy FTIR, Field Emission Scanning Electron Microscopy FESEM and Vibrating-sample magnetometer VSM were examined and adsorbent capacity function of solution pH, time of removal and material content for Methyl Orange MO, Methylene Blue MB, Crystal Violet CV and Rhodamine B RhB by two method Isotherm Langmuir and Isotherm Freundlich were studied. Experimental results of Iron-Graphene nanocomposite showed average removal adsorbent of 70 in 30 minutes and removing by external magnetic field in a minute. This study shows that the synthesized magnetic nanocomposite advances for high amount of pollutant cleaning in a short time by using small amount of materials.

    Keywords: Graphene, MagneticNanoparticles, Ironoxide, Removal, WastewaterRemediation
  • FarzadBamdad*, ZahraHabibi Pages 43-51

    In this work, the effect of alkali and alkaline earth cations on modified silver nanoparticles AgNPs was investigated. The nanoparticles were used as a simple and low-cost colorimetric sensor for detecting alkaline earth metal cation. The determination process was based on the surface plasmon resonance properties of AgNPs. Interaction of AgNPs with alkaline earth metal cations in the presence of cysteine molecules induced a red shift in the surface plasmon resonance SPR maximum of AgNPs, as a result of nanoparticles aggregation. Consequently, yellow color of AgNPs solution was changed to pink. The examined cations were consisted of Mg2 , Ca2 and Ba2 . The calibration curve was obtained for each cation. Limit of detection, linear range and sensitivity of each cation was obtained and compared. The best detection limit and sensitivity were observed for Ba2 ions. Thus, this method was applied to the determination of barium ions in aqueous samples. In order to eliminate the interferences due to the presence of other cations, all measurements were carried out at pH 7 and in the presence of appropriate amounts of EDTA as masking agent.

    Keywords: Alkaliandalkalineearthcations, Silvernanoparticles, Colorimetricsensor, L-cysteine
  • MohammadReza JalaliSarvestani, RoyaAhmadi* Pages 52-62

    In this study, Tetryl interaction with single walled carbon nanotube was evaluated by density functional theory. For this purpose, the structures of the investigated compounds were optimized geometrically. Then, IR, frontier molecular orbital FMO and Natural bond orbital NBO computations were performed on them. The obtained results such as thermodynamic parameters like adsorption enthalpy changes ΔHad, Gibbs free energy variations ΔGad, thermodynamic equilibrium constant Kth revealed that tetryl interaction with carbon nanotube is exothermic, spontaneous and non-equilibrium. The effect of temperature on the adsorption process was also checked out and the results indicated the efficiency of adsorption process has increased by decreasing the temperature. The values of specific heat capacity CV substantiated that the heat sensitivity of tetryl has declined after its interaction with carbon nanotube. The results of frontier molecular orbital parameters showed the applicability of carbon nanotube for construction of new electrochemical sensors for detection of tetryl because the bandgap increased sharply when tetryl was adsorbed on the surface of carbon nanotube therefore, the resulting decline in the electrical conductivity can be used as a signal for detection of tetryl.

    Keywords: Adsorption, Tetryl, Carbonnanotube, Sensor, Removalofcontaminants
  • Mostafa Shourian* Pages 63-70

    The detection of ethanol is based on the signal produced by nicotinamide adenine dinucleotide NAD, the product of the enzymatic reaction. Anthraquinone 2-carboxylic acid AQ as electron shuttling mediator was attached to NAD of alcohol dehydrogenase ADH to facilitate the electron transferring. Also, multiwalled carbon nanotubes MWCNTs for the high electrical conductivity, MWCNTs capability for functionalization and large surface were used as carriers for protein immobilization. Based on, MWCNTs at first were functionalized with carboxyl groups by oxidation with nitric acid 65 and ultrasonic dispersion. FTIR and SEM studies confirm the formation of carboxylic acid functionalized MWCNTs. The electrocatalytic activities of AQ and MWCNT improve towards the reduction of NAD. Covalent attachment of carboxylic acid of anthraquinone molecules and carboxylic acid functionalized MWCNTs to the amine group of NAD established. The CNT/AQ-NAD/ADH electrode was applied for amperommetric sensing of ethanol in the linear concentration range from 3.34 up to 22.8 µM at optimum conditions and specifically, the attached ADH on NAD-AQ/CNT/GC electrode showed quasi-reversible cyclic voltammogram with the formal potential of -0.562 and -0.488V. The CNT/AQ-NAD electrode represents a general approach to the development of dehydrogenases-based electrochemical biosensors.

    Keywords: Biosensor, Alcoholdehydrogenase, Nicotinamideadeninedinucleotide, Anthraquinone2-carboxylicacid, Multiwalledcarbonnanotubes
  • K.Hedayati* Pages 71-76

    In this study the cobalt ferrite nanoparticles synthesized via a sol-gel green auto-combustion method using kiwi fruit extract. Then cobalt ferrite was added to polystyrene PS polymer. The X-ray diffraction pattern of CoFe2O4 nanoparticles shown pure cubic phase and the crystallite size was calculated by Debye -Scherrer’s formula about 45 nm. The SEM images of cobalt ferrite illustrated cubic shape. The FESEM image of polystyrene/ cobalt ferrite nanocomposites had been shown nanoparticles being inside polymer matrix. X-ray mapping provides presence all elements distributed homogeneously in polymer. The FT-IR spectrum of the nanocomposites exhibits all cobalt ferrite and polystyrene atomic bond peaks. Hysteresis loops of cobalt ferrite nanoparticles and magnetic/polymer nanocomposites shown cobalt ferrite nanoparticles have more saturated magnetization and less coercivity than nanocomposites. The cobalt ferrite effect on the flame retardancy polystyrene was investigated applying UL-94 test. The pure polystyrene had V-0 classification and polystyrene/ cobalt ferrite nanocomposites have HB category. The mechanical properties of samples pure polystyrene and polystyrene/ cobalt ferrite nanocomposites have been studied by tensile testing machine.The stress-strain curves for these two samples shown addition nanoparticles to polymer increase the tensile strength and decrease the elongation of sample.

    Keywords: Nanocomposites, Greensynthesis, magneticproperties, flameretardant
  • MR.Nikzad, S.Nikzad* Pages 77-88

    The aim of this study is simulating a system of water-GNPs and investigating nanofluid specifications and heat transfer proses from nanoparticles to solution. The initial condition is coordinated by the use of Packmol and Moltemplate codes, General equations were applied by the use of LAMMPS open-source code. Post-Processing methods were down by the use of MATLAB, VMD and Python software. Heat transfer proses from GNPs to solution investigated by the use of SNEMD method. According to the result, adding GNPs reduces the interface layer and increases surface tension value. The rate of surface tension and mole fraction enhancement with the bigger GNPs is greater than the system with smaller GNPs. In cooling proses, the heat transfers fewer than 5ps in 2mm and heat conduction in the first layer of water is 50 greater than other parts of the fluid. It can be concluded that, when the molecular density increases near the surface of Nanofluid, and reduction of surface tension, Nanofluids dispersion with organic fluid is less possible. This phenomenon helps to increase the diagnosis and treatment efficiency. Therefore, by the use of GNPs in Hyperthermia, Increasing temperature has higher impacts on cancer cells closer to GNPs than far normal cells.

    Keywords: Moleculardynamic, liquidvaporinterface, GoldNanoparticles, Thermalconductivity
  • MohammadReza SayedMir, Hakimeh Zare*, MohammadEsmail Yazdanshenas Pages 89-96

    Thioglycolic acid TGA capped CdTe quantum dots QDs of different sizes 2.7, 3 and 3.4 nm were prepared by aqueous method. Then, the fresh QDs were illuminated ultraviolet light. There by effect of lighting on optical properties of QDs were investigated systematically. It was revealed that emission spectra of QDs took a sharp change after UV illumination. ultraviolet UV light. There by effect of lighting on optical properties of QDs were investigated systematically. The results show that the magnitude of changes in the fluorescence intensity and peak position varies with the particle sizes. The fluorescence peaks maximum intensity of quantum dots with a size of 3.4 nm; 5.2 times increases after 102 h of UV illumination. Whereas QDs with a size of 3 nm, peak maximum intensity considerably increases 31 times after 88 h illumination. In three instances, the fluorescence peak position is shifted toward the lower wavelengths. As size of QDs decreases, the emission peak position shifts more towards lower wavelengths under irradiation is greater. In this paper, the mechanism of these changes of the optical properties of the QDs is studied.

    Keywords: Quantumdots, UVirradiation, Effectsize, Fluorescence, Photoetchin