فهرست مطالب

علوم و فنون باغبانی ایران - سال بیست و یکم شماره 1 (بهار 1399)

مجله علوم و فنون باغبانی ایران
سال بیست و یکم شماره 1 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس دانایی فر، مهدیه غلامی*، مصطفی مبلی، بهرام بانی نسب صفحات 1-10

    به منظور کاهش رشد رویشی و افزایش کیفیت میوه توت فرنگی، پژوهشی با استفاده از پاکلوبوترازول و پروهگزادیون کلسیم  روی توت فرنگی رقم پاروس انجام شد. در این پژوهش پروهگزادیون کلسیم در سه غلظت شامل صفر، 100 و 150 میلی گرم در لیتر و پاکلوبوترازول در چهار غلظت شامل صفر، 60، 90 و 120 میلی گرم در لیتر در دو نوبت (چهار و هفت هفته پس از کاشت) محلول پاشی شدند. نتیجه ها نشان داد که کاربرد پاکلوبوترازول، پروهگزادیون کلسیم و هم چنین برهمکنش آن ها موجب افزایش معنی داری در میزان فتوسنتز، کلروفیل، کاروتنویید برگ، عملکرد و آنتوسیانین میوه شد. پاکلوبوترازول در سطح احتمال 5% و پروهگزادیون کلسیم در سطح احتمال 1% موجب افزایش معنی داری در عملکرد فتوسنتزی شدند. پروهگزادیون کلسیم به تنهایی و برهمکنش آن با پاکلوبوترازول در سطح احتمال 1 درصد موجب افزایش معنی دار سفتی بافت میوه و کاهش معنی دار اسیدیته قابل تیتراسیون شد. ماده های جامد محلول زیر تاثیر این کندکننده ها قرار نگرفت. استفاده از پروهگزادیون کلسیم به تنهایی در سطح احتمال 5 درصد موجب افزایش معنی دار میزان ویتامین C شد. به طور کلی ویژگی های فیزیولوژیکی گیاه زیر تاثیر استفاده از هر دو کندکننده رشد افزایش یافت در حالی که ویژگی های کیفی بیشتر زیر تاثیر پروهگزادیون کلسیم قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: آنتوسیانین، اسید آلی، فتوسنتز، محلول پاشی، ویتامین C
  • موسی رسولی*، فاطمه نظری، معصومه ملکی صفحات 11-22

    برخی از رقم های انگور دارای گل های دگرگرده افشان هستند. برای درصد بالای تشکیل میوه در رقم های دگرگرده افشان نیاز به رقم های گرده زای مناسب است. هدف از این پژوهش بررسی اثر دانه گرده  رقم های فخری، صاحبی و شاهانی بر درصد تشکیل میوه و ویژگی های کمی و کیفی میوه رقم های شاهانی و لعل در شرایط گرده افشانی کنترل شده در تاکستان بود. بنابراین 1508 گل در 3 خوشه رقم شاهانی و 6 خوشه رقم لعل پس از اخته شدن با دانه گرده رقم های گفته شده گرده افشانی شد. آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی با سه ترکیب تلاقی شامل دانه گرده رقم فخری با والد مادری شاهانی، دانه گرده رقم شاهانی با والد مادری لعل و دانه گرده رقم صاحبی با والد مادری لعل به عنوان تیمار با سه تکرار اجرا شد. نتیجه های حاصل از دگرگرده افشانی نشان داد که بالاترین درصد تشکیل میوه مربوط به تلاقی والد مادری شاهانی با دانه گرده رقم فخری به میزان 79/33% بود. علاوه بر این، در تلاقی والد مادری لعل با دانه گرده رقم های صاحبی و شاهانی به ترتیب با 6/21% و 66/18% میزان بالایی از درصد تشکیل میوه مشاهده شد. تلاقی والد مادری شاهانی با دانه گرده رقم فخری با داشتن بالاترین میزان درصد تشکیل میوه، اندازه خوشه، اندازه حبه، ماده های جامد محلول کل، اسیدیته قابل تیتر، آنتوسیانین، ضخامت پوست، سفتی حبه و بهترین درجه آسانی جدا شدن از دمگل نسبت به دیگر تلاقی ها ترکیب مناسب تری بود.

    کلیدواژگان: انگور، تشکیل میوه، گرده افشانی کنترل شده، گرده زا
  • فاطمه زهرا امیرمحمدی، مجید عزیزی*، سید حسن نعمتی صفحات 23-40

    در پژوهش حاضر ترکیب های فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی هفت گونه پونه سا شامل Nepeta teucriifolia subsp. teucriifolia، N. assurgens، N. glomerulosa، N. cataria، N. binaloudensis، N. racemosa var. crassifolia و N. kotschyi کشت شده در هوای آزاد بررسی شد. این پژوهش در باغ پژوهشی گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار صورت گرفت. محتوای ایریدویید کل، فلاونویید، فنول کل و فعالیت آنتی اکسیدانی با استفاده از روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد. تجزیه اسانس با استفاده از دستگاه GC/MS انجام شد. نتیجه ها نشان داد در بین گونه های بررسی شده، میزان فنول کل از دامنه 47/186 تا 25/464 (میلی گرم گالیک اسید در 100 گرم وزن خشک) متغیر بود. گونه N. teucriifolia subsp. teucriifolia با مقدار 20/142 و گونه N. glomerulosa با مقدار 08/43 (میلی گرم معادل کویرستین در 100 گرم وزن خشک گیاه) به ترتیب بیشترین و کمترین محتوای ترکیب های فلاونوییدی را داشتند. فعالیت آنتی اکسیدانی (IC50)  در گونه های بررسی شده  از دامنه 117 تا 33/287  (میکروگرم در هر میلی لیتر عصاره) در روش  DPPH و 67/66 تا 09/81 (میلی مول آهن) در روش FRAP به دست آمد. بیشترین و کمترین درصد اسانس  (74/0 و 06/0 درصد حجمی- وزنی) به ترتیب از گونه های N. assurgens و N. teucriifolia subsp. teucriifolia به دست آمد. براساس نتیجه های به دست آمده از این پژوهش و براساس ترکیب های اصلی شناسایی شده در اسانس، گونه های مورد بررسی در سه گروه: گونه های دارای ترکیب های غالب هومولن و کاریوفیلن (N. teucriifolia subsp. Teucriifolia،  N. glomerulosa)، گونه های دارای ترکیب غالب، 8،1- سینیول و ایزومرهای نپتالاکتون (N. assurgens، N.binaloudensis Jamzad) و گروه آخر شامل N. kotschyi،  N. cataria،  N. racemosa var.crassifolia، دارای ترکیب اصلی نپتالاکتون، تقسیم بندی شد.

    کلیدواژگان: Nepeta، نپتالاکتون، FRAP، DPPH، فنول، فلاونوئید
  • آمنه رئیسی، حسین آروئی*، محسن نبوی کلات، حسین نعمتی صفحات 41-48

    به منظور بررسی اثر عصاره آبی و اسانس شش گونه گیاهی دارویی متعلق به تیره های گیاهی نعناع (Lamiaceae) و چتریان (Apiaceae) بر کنترل برخی آفت های مهم و ویژگی های کیفی میوه خربزه (رقم خاتونی) آزمایشی در منطقه بشرویه (با مختصات جغرافیایی: طول '27°57 شرقی و عرض '53°33 شمالی) در سال زراعی 96-1395 انجام شد. طرح آماری مورد استفاده بلوک کامل تصادفی با 20 تیمار و 3 تکرار بود. تیمارهای آزمایش شامل(کنترل شیمیایی، عدم کاربرد عصاره آبی و اسانس، عصاره آبی آنغوزه با غلظت های 8، 10 و 12%، اسانس های رزماری، اسطوخودوس، نعناع فلفلی، رازیانه و زیره سیاه با غلظت های 2، 5/2 و 3%) بود. نتیجه ها نشان داد که اثر تیمار بر جمعیت مگس سفید، سرخورطومی، کنه، شمار میوه سالم و آسیب دیده معنی دار بود. مقایسه میانگین ها نشان داد که اثر عصاره آبی آنغوزه و اسانس رزماری، اسطوخودوس، زیره سیاه، نعناع فلفلی و رازیانه بر جمعیت مگس سفید بی تاثیر بود، اما عصاره آبی 12% آنغوزه بر جمعیت سرخرطومی و غلظت های 3% اسانس رزماری و زیره سیاه بر جمعیت کنه تاثیر معنی دار داشت. این تیمارها، بدون تفاوت معنی دار با کنترل شیمیایی بودند. هم چنین بیشترین شمار میوه سالم و کمترین میوه آسیب دیده در تیمارهای عصاره آبی 12% آنغوزه و اسانس3% زیره سیاه و نعناع فلفلی مشاهده شد.

    کلیدواژگان: مگس جالیز، رزماری، زیره سیاه، نعناع فلفلی
  • یاور شرفی*، جواد صباغ پور هریس، ناصر بوذری صفحات 49-60

    آلبالو (Prunus cerasus L.) از مهم ترین میوه های هسته دار ایران است که از نظر تولید رتبه های سوم تا ششم دنیا را دارد. بیشتر رقم ها و نژادگان های آلبالو خودسازگار بوده ولی به تازگی رقم های خودناسازگار گزارش می شوند. به دلیل دگرچهارگان بودن آلبالو و پیچیده تر شدن تفرق خودناسازگاری در آن، بررسی های کمتری در ارتباط با سازگاری رقم های آن به ویژه در ایران صورت گرفته است. در این بررسی روابط (نا)سازگاری برخی رقم ها و نژادگان های برتر آلبالو، با استفاده از روش های گرده افشانی کنترل شده و ردیابی نفوذ لوله گرده در خامه با میکروسکوپ فلورسنت، بررسی شد. گروه اول شامل سه رقم خود ناسازگار S.I.209،  S.I.301و E.J.175 به عنوان گرده گیرنده و شش نژادگان برتر K110، T145، T140، K202، M171 و  M150 به عنوان گرده زا انتخاب شدند. گروه دوم شامل نژادگان های جدید T305، T207، T125،  K205، K202، K105، A10 و A100 بودند که هم خود گرده افشانی و هم دگرگرده افشانی شدند. ترکیب تلاقی ها براساس همپوشانی گلدهی انجام شد و پس از گرده افشانی کنترل شده درصد تشکیل میوه بررسی و سپس روند رشد لوله گرده در خامه تلاقی ها با میکروسکوپ فلورسنت بررسی گردید. نتیجه ها نشان داد که در تلاقی های دگر گرده افشانی، نسبت به تلاقی های خودگرده افشانی شمار لوله گرده در همه قسمت های خامه بیشتر بود. به طورکلی دگرناسازگاری بین رقم ها و نژادگان های مورد بررسی وجود نداشت.

    کلیدواژگان: آلبالو، خودناسازگاری، گرده افشانی، میکروسکوپ فلورسنت
  • نعیمه سوسرایی، کامبیز مشایخی*، سید جواد موسوی زاده، امیر دادرسی صفحات 61-74

    در این بررسی، گوناگونی ویژگی های مورفوفیزیولوژیک و ریخت شناسی میوه گوجه فرنگی در 10 جمعیت محلی ایران مورد ارزیابی قرار گرفت. جمعیت های مورد استفاده در این پژوهش از شهر های ورامین، رفسنجان، رشت، اسفراین، گرگان (2 جمعیت)، خانببین (2 جمعیت)، کرمانشاه و کردستان جمع آوری شدند. دامنه تغییرات برای بیشتر ویژگی ها گستره وسیعی را نشان داد که وجود گوناگونی بالا بین جمعیت های مورد بررسی را تایید می نماید. بررسی همبستگی بین ویژگی ها، نشان دهنده همبستگی مثبت و معنی دار بین ویژگی های طول و قطر میوه و مقدار لیکوپن با وزن میوه و آنتوسیانین می باشد. مقدار آنتوسیانین میوه، افزون بر لیکوپن، با مقادیر گلوکز، فروکتوز و قند کل نیز همبستگی مثبت و معنی داری در سطح احتمال 1% داشت. این بدان معنی است که افزایش قند ها سبب افزایش زیست ساخت آنتوسیانین می شود. نتیجه های تجزیه خوشه ای جهت دسته بندی جمعیت های مشابه، نشان دهنده بیشترین شباهت بین جمعیت گرگان1 و کرمانشاه بود و پس از آن خوشه 6 و خوشه 8 بیشترین  شباهت را دارا بودند. در خوشه 6 جمعیت های خانببین1 و اسفراین با خوشه رشت، گرگان1 و کرمانشاه شباهت بیشتری داشت. در مجموع نتیجه های این آزمایش وجود گوناگونی بالا بین جمعیت های محلی ایران را نشان می دهد که قابل استفاده در برنامه های به نژادی گوجه فرنگی می باشد.

    کلیدواژگان: رنگدانه های گیاهی، قند میوه، اسیدیته قابل تیتر، ویتامین C، گوناگونی زیست شیمیایی
  • بهاره رحمانی*، محمود قاسم نژاد، رضا فتوحی قزوینی، اکبر فرقانی صفحات 73-82

    کمبود بر می تواند عامل محدودکننده تشکیل گل و میوه در برخی از باغ های زیتون باشد. زمان مناسب محلول پاشی با این عنصر در مناطق کشت و در رقم های مختلف نیاز به بررسی بیشتر دارد. در این پژوهش تاثیر محلول پاشی با غلظت بهینه بر 350 میلی گرم بر لیتر در مراحل فنولوژیکی شامل: بعد از برداشت میوه در پاییز (مرحله اول)، تمایزیابی جوانه گل در زمستان (مرحله دوم)، زمان شکوفایی گل در بهار (مرحله سوم)، به طور مجزا یا در ترکیب مراحل با یکدیگر، بر گلدهی و تشکیل میوه رقم های زیتون بلیدی، میشن و کرونایکی بررسی شد. ویژگی های شمار گل آذین، شمار کل گل، درصد گل کامل، درصد گل ناقص، تشکیل میوه نهایی، تندش دانه گرده و محتوای بر برگ و گل آذین ارزیابی شدند. محلول پاشی با بر، تندش دانه گرده را در هر سه رقم زیتون نسبت به شاهد افزایش داد. محلول پاشی در مرحله اول و مرحله اول با دوم سبب افزایش شمار گل آذین و کل گل در رقم کرونایکی و در ترکیب هر سه مرحله باعث افزایش شمار این ویژگی های در رقم میشن شد. رقم بلیدی در محلول پاشی مرحله دوم و ترکیب مرحله دوم با سوم و رقم کرونایکی در مرحله سوم دارای بیشترین درصد گل کامل بودند. بیشترین درصد تشکیل میوه در ترکیب مراحل اول با سوم و دوم با سوم در رقم کرونایکی و در ترکیب هر سه مرحله در رقم میشن مشاهده شد. محلول پاشی در ترکیب مرحله دوم با سوم سبب افزایش محتوای بر برگ و گل آذین در هر سه رقم گردید.

    کلیدواژگان: زیتون، تندش دانه گرده، گل آذین، بر، تشکیل میوه
  • تاثیر شمار محلول دهی و محلول پاشی برگی سولفات پتاسیم بر کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی رقم پاروس در کشت هیدروپوتیک
    محمدرضا ملک زاده شمس آباد، مجید اسماعیلی زاده*، حمیدرضا روستا، فاطمه ناظوری صفحات 83-95

    در سیستم‌های هیدروپونیک در صورت  عدم مدیریت صحیح کود‌آبیاری، ویژگی‌های کمی و کیفی گیاه زیر تاثیر قرار می‌گیرند. به‌منظور بررسی کیفیت پس از برداشت میوه توت‌فرنگی در واکنش به دفعه‌های محلول‌دهی و تغذیه برگی سولفات پتاسیم آزمایشی با دو فاکتور شامل تعداد دفعه‌های محلول‌دهی در روز در سه سطح (یک‌، چهار و ده‌بار) و تغذیه برگی در سه سطح شاهد، یک و دو گرم بر لیتر در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان انجام شد. نتیجه‌ها نشان داد که میزان ماده‌های جامد محلول میوه و pH آب میوه در دوره انبارمانی افزایش یافتند. اسید کل، ویتامین C، سفتی، ترکیب‌های فنولی و آنتوسیانین میوه در دوره انبارمانی کاهش یافتند. در پایان دوره انبارمانی بیشترین میزان ماده‌های جامد محلول، اسید کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی و فنول کل میوه در تیمار یک‌بار محلول‌دهی مشاهده شد و با افزایش بارها یا دفعه‌های محلول‌دهی تا چهار بار در روز میزان ویتامین C، سفتی و آنتوسیانین میوه افزایش یافت. شاخص‌های رنگ میوه و هیو کاسبرگ کاهش و درخشندگی و کروما کاسبرگ افزایش یافتند. هر دو تیمار سولفات پتاسیم منجر به ماندگاری بهتر میوه توت فرنگی نسبت به شاهد گردید.

    کلیدواژگان: شاخص های رنگ، کاهش وزن، ویژگی های کمی و کیفی، مواد جامد محلول
|
  • Abbas Danaeifar, Mahdiyeh Gholami*, Mostafa Mobli, Bahram Baninasab Pages 1-10

    In order to reduce vegetative growth and increase the quality of strawberry fruits a research was carried out using paclobutrazole and calcium prohexadione on cultivar Paros. In this study calcium prohexadione at three concentrations (0, 100 and 150 mg L-1) and paclobutrazole at four concentrations (0, 60, 90 and 120 mg L-1) in two stages (four and seven weeks after planting) were sprayed. The results showed that the effects of paclobutrazole, calcium-prohexadione, and their interaction significantly increased the photosynthesis rate, chlorophyll content, leaf carotenoids, yield, and fruit anthocyanins. The effect of paclobutrazole at 5% probability level and calcium prohexadione at 1% probability level increased significant in the photosynthetic efficiency. Calcium prohexadione and its interaction with paclobutrazole at 1% probability level increased significant in the firmness of the fruit tissue and significantly decreased in the titratable acidity. Soluble solids were not affected by these retardants. Using from calcium prohexadione alone at 5% probability level increased significantly in the vitamin C. Generally, the physiological characteristics of the plant were increased by the use of both growth retardants, while the qualitative factors were more affected by calcium prohexadione.

    Keywords: Anthocyanin, Organic Acid, Photosynthesis, Spray, Vitamin C
  • Mousa Rasouli*, Fatemeh Nazari, Masoumeh Maleki Pages 11-22

    Some of grape cultivars have the cross-pollinated flowers. Therefore, for high fruit set in cross-pollinated varieties, there are need suitable pollinizers. The aim of this study was to investigate the effect of pollen of Fakhri, Sahebi and Shahani cultivars on fruit set, quantitative and qualitative fruit traits of Shahani and Laal cultivars in controlled pollination conditions in vineyard. Therefore, 1508 pistils in 3 clusters of Shahani and 6 clusters of Laal cultivar were emasculated and then pollinated with above mentioned pollen sources. Experiment was carried out based on completely randomized design (CRD) with three combinations cross including Fakhri (♂) ×Shahani (♀), Shahani (♂) × Laal (♀) and Sahebi (♂) × Laal (♀) cultivars as treatments with three replications. The results of cross pollination showed that the highest percentage of fruit set was related to crossing of Fakhri (♂) × Shahani (♀) cultivars with 33.79% fruit set. In addition, in the cross between the seed parents of Laal and by pollen of Sahebi and Shahani cultivars, a high percentage of fruit formation was observed with 21.6% and 18.66%, respectively. Crossing of Fakhri (♂) × Shahani (♀) cultivars with the highest percentage of fruit set, bunch and berry size, TSS, TA, anthocyanin, berry firmness, easy of detachment from pedicle and thickness of berry skin was more favorable than other crosses.

    Keywords: Grape, Controlled pollination, Fruit, Pollinizer cultivar
  • Fatemehzahra Amirmohammadi, Majid Azizi*, Seyyed Hossein Nemati Pages 23-40

    In the present research, phytochemical composition and antioxidant activity of seven Nepeta species (Nepeta teucriifolia subsp. teucriifolia, N. assurgens, N. glomerulosa, N. cataria, N. binaloudensis, Na. racemosa var. crassifolia) from field cultivated plant (Research garden of Agricultural Faculty of Ferdowsi University of Mashhad) in a completely randomized design with 3 replications were investigated. Total iridoid, flavonoid content (FC), total phenol (TP) content and antioxidant capacities (AC), were determined using spectrophotometer. The essential oils, were analyzed by GC/MS. The TP content ranged from 186.47 to 464.25 mg of gallic acid equivalents (mg (GAE) 100 g-1 DW). The highest and the lowest amount of FC with values of 43.08 and 142.20 (mg quercetin equivalents 100 g-1 DW) for N. glomerulosa and N. teucriifolia subsp. teucriifolia respectively. The AC values of the species ranged from from 117 to 287.33 μg mg-1 DW extract (by DPPH method) and from 66.678 to 81.096 Mm Fe (by FRAP method) respectively. The highest and lowest amount of essential oil percent (v/w) was obtained in N. assurgens (0.74) and in N. fissa (0.06), respectively. Depending on the result of this research, on the basis of main compound identified in the essential oils, Nepeta species have been divided in to three groups. First group species like; N. teucriifolia subsp. teucriifolia and N. glomerulosa which contain Caryophyllene oxide and Humulene as their main compounds. The species of the second group contain Nepetalactone isomers and 1.8-cineole as their key compounds. These species including N. binaloudensis and N. assurgens species. The species of the last group contain Nepetalactone as their key compounds; this species including; N. cataria, N. kotschyi, N. racemosa var. crassifolia.

    Keywords: Nepeta, Nepetalactone, FRAP, DPPH, Phenol, Flavonoid
  • AMENEH RAISI, Hossain Aroiee*, Mohsa Nabavi Kalat, Hossain Nemati Pages 41-48

    In order to study the effect of aqueous extract and essential oil of six plant species belong to Lamiaceae and Apiaceae family on controlling some important pests and qualitative characteristics of melon fruit (Khatuni cultivar), an experiment was conducted at the Boshruyeh region (Geographical coordinates: longitude 57°27' E and latitude 33°53' N) during the cropping season 2016-17.  The experimental design was a randomized complete block design with 20 treatments and 3 replications. The treatments consist of (chemical control, No-applied aqueous extract and essential oil, aqueous extract of Asafetida-Ferula 8, 10 and 12%, essence of Rosemary, Lavender, Peppermint, Fennel and Cumin 2, 2.5 and 3%. The results showed that the effect of treatment on White flies, Alfalfa weevils. Mite and healthy and damaged fruits was significant. Comparison of mean values revealed ineffectiveness of aqueous extract and essential oil on the population of whitefly, but the effects of 12% aqueous extract of Asafetida-Ferula on Alfalfa weevils population, and 3% concentrations of rosemary and black cumin on the mite population were significant. But, these treatments had not significant different with chemical control. The highest number of healthy fruits and the lowest number of damaged fruits were observed in treatments with 12% aqueous extract of Asafietida-Ferula and 3% essential oil of black cumin and peppermint.

    Keywords: Black cumin, Lesser pumpkin fly, Peppermint, Rosemary
  • Yavar Sharafi*, Javad Sabbaghpoor Heris, Naser Bouzari Pages 49-60

    Sour cherry is one of the most important stone fruits of Rosaceae family. Iran ranked 3th to 6th among the main sour cherry producer countries in the world. Most of the sour cherry cultivars are self-compatible but self-incompatible cases have been reported currently. Allotetraploidy of sour cherry complicates the self-incompatibly segregation in the progeny and because of this trait less studies have been accomplished specially in Iran. In the present study, pollen-pistil compatibility relationships among some sour cherry cultivars and selected genotypes were investigated by controlled pollination and pollen tube penetration by fluorescence microscopy. Three self-incompatible cultivars (S.I. 209, S.I.301 and E.J.175 as the pollinated parents) and genotypes (K110, T145, T140, K202, M171 and M150 as the pollinizers) were selected. After controlled pollination fruit set was studied and the pollen tubes growth along the style was studied using fluorescent microscope. Results showed that cross-incompatibility was not observed among the studied cultivars and genotypes. Therefore, they could be used in the breeding programs and orchards establishment based on their synchronized blooming time.

    Keywords: Sour cherry, Self-incompatibility, Pollination, Florescence microscopy
  • Naeimeh Sousaraei, Kambiz Mashayekhi*, Seyed Javad Mousavizadeh, Amir Dadrasi Pages 61-74

    In the present research, different morphological and physiological traits of fruit were measured in order to evaluate the variation and morpho-physiological traits in 10 Iranian tomato landraces. The landraces were collected from Varamin, Rafsanjan, Rasht, Esfarayen, Gorgan (2 landraces), Khanbebin (2 landraces), Kermanshah and Kordestan. Based on the results, the wide range of variation confirms the existence of high diversity among tomato landraces. A significantly positive correlation was recorded between length and diameter of fruit and lycopene content with fruit weight and anthocyanin. Fruit anthocyanin and lycopene were positively and significantly correlated with glucose, fructose and total glucose at 1% probability level. This indicates that increasing in sugars synthesis increases the biosynthesis of anthocyanin. The results of cluster analysis for categorizing similar landraces showed the highest similarity between Gorgan1 and Kermanshah, followed by  cluster 6 and cluster 8, respectively. In this cluster, the landraces of Khanbebin1 and Esfarayen were more similar to Rasht, Gorgan1 and Kermanshah. Overall, the results of this experiment show a high diversity among landraces that can be used in tomato breeding programs.

    Keywords: Plant pigments, Fruit sugar, Titratable acidity, Vitamin C, Biochemical diversity
  • Bahareh Rahmani*, Mahmoud Ghasemnezhad, Reza Fotouhi Ghazvini, Akbar Forghani Pages 73-82

    Boron deficiency can be a limiting factor for flowers and fruits formation in some olive orchards. The appropriate time of boron foliar application in different areas and cultivars needs more investigations. This study was conducted to investigate the effects of spraying with an optimum concentration of boron (350 mg/l) at different phenological stages: after fruit harvest in autumn (first stage), the onset of flower bud formation in winter (second stage), during anthesis in spring (third stage), alone or in combination, on flowering  and fruit formation in three olive cultivars (Bella di, Mission and Koroneiki). The characteristics such as inflorescences number, total flowers number, complete and incomplete flowers percent, final fruit-set, percentage of pollen germination, and leaf and inflorescence boron content were evaluated. Boron spraying increased the percentage of pollen germination in all three cultivars compared to control. Spraying  in first stage and in combination of the first and the second stages increased the total number of flowers and inflorescences in Koroneiki and in combination of all three stages increased these characteristics in Mission. Bella di with spraying in second stage and in combination of second and third stages, and Koroneiki in third stage had the highest percent of complete flowers. The highest percent of fruit-set was observed in combination of the first and the third stages, and in combination of the second and the third stages in Koroneiki and then in combination of all three stages in Mission. Spraying in combination of the second and the third stages increased leaf and inflorescence boron contend in all three cultivars.

    Keywords: Olive, Pollen germination, Inflorescences, Boron, Fruit-set
  • Effect of frequency of fertigation and foliar application of potassium sulfate on post harvest quality of strawberry fruit of cv. Paros in hydroponic culture
    MohammadReza Malekzadeh Shamsabad, Majeed Esmaeilizadeh*, HamidReza Roosta, Fatemeh Nazoori Pages 83-95

    In hydroponic systems, if fertigation is not managed properly, quantitative and qualitative properties of the plant will be affected. In order to investigate post-harvest quality of strawberry fruit in response to the frequency of fertigation and foliar application with potassium sulfate, an experiment was performed with two factors including the number of times per day at three levels (once, four and ten times) and foliar application at three levels (control, 1 and 2 g L-1) in a completely randomized design with three replications at Vali-e-Asr University in Rafsanjan. The results showed that the amount of soluble solids of the fruit and pH of the fruit juice increased during storage. The total acid, vitamin C, firmness, phenolic compounds and anthocyanin of the fruit reduced during storage. At the end of storage period, the highest amount of soluble solids, total acid, antioxidant capacity and total phenol of the fruit was observed in once fertigation treatment and with increasing fertigation times up to four times a day, the amount of vitamin C, firmness and anthocyanin of the fruit increased. The fruit color and sepal hue indicators reduced and sepal L*and chroma increased. Both potassium sulfate treatments resulted in better shelf life of strawberry fruit than the control.

    Keywords: Color indices, Quantitative, qualitative features, Soluble solids, Weight loss