فهرست مطالب

مطالعات رسانه ای - پیاپی 48 (بهار 1399)

نشریه مطالعات رسانه ای
پیاپی 48 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پریسا نظامی، سید مهدی شریفی*، عباس نرگسیان، مهران رضوانی صفحات 7-22
    در عصری هستیم که رقابت و چالش برای بقا به امری جدی برای همه سازمان ها تبدیل شده است، کانال های خبری پیام رسان های اجتماعی نیز از آن مستثنی نیستند و با آن درگیرند؛ چنانچه می بینیم کانال های ناکام خبری به سرعت با ریزش اعضاء مواجه و حذف می شوند. در چنین شرایطی، داشتن شهرت و حفظ آن و بهینه سازی اعتبار کانال، از ضروری ترین ابزار برای پیشبرد فعالیت رسانه های خبری در شبکه های پیام رسان به شمار می رود. پژوهش حاضر با استفاده از رویکرد تفسیری و روش کمی، به بررسی و اولویت بندی عوامل موثر در شهرت رسانه ای کانال های پیام رسان خبری می پردازد. این پژوهش در مرحله اول، الگویی از شهرت رسانه ای کانال های پیام رسان خبری را با استفاده از روش کیفی "نظریه داده بنیاد" ارایه می دهد و سپس از آزمون فریدمن برای اولویت بندی عوامل شناسایی شده، استفاده می کند. جامعه موردمطالعه، 384 نفر از کاربران عضو کانال های خبری پیام رسان ها در شهر تهران است که با استفاده از روش نمونه گیری غیراحتمالی دردسترس انتخاب شد. به منظور ارایه الگو با توجه به نتایج مصاحبه ها و تحلیل های صورت گرفته، از خانواده شش سی گلیزر و برای اولویت بندی عوامل از آزمون فریدمن استفاده شد. از عوامل موثر شناسایی شده در مدل شهرت رسانه ای، "ویژگی های حرفه ای خبر"، در اولویت اول؛ مدیریت حرفه ای و متعهدانه در اولویت دوم، زیرساخت و قابلیت دسترسی پیام رسان در اولویت سوم، محیط تعاملی در اولویت چهارم، الزامات اخلاقی در اولویت پنجم و محیط رقابتی در اولویت ششم قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: شهرت رسانه ای، پیام رسان ها، کانال های خبری، خبر
  • شهرام جرجانی* صفحات 23-31
    چکیده با گسترش فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی، رسانه ها قادرهستند وقایع دنیای پیرامون را لحظه به لحظه به سراسر جهان مخابره کنند و این امر رسانه ها را به ابزاری قدرتمند در جوامع تبدیل کرده است. در واقع رسانه ها می توانند تاثیرات مثبت و منفی بسیاری بر جوامع داشته باشند. یکی از ابعادی که همواره به آن توجه شده است، نقش رسانه های نوین در توسعه و به ویژه توسعه اقتصادی کشورهاست. فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی بستری مهیا جهت انتقال گسترده شایعات و خبرهای جعلی، یعنی خبرهایی که عمدا با اطلاعات نادرست همراه است، محسوب می شوند. لذا در تحقیق پیش رو با هدف بررسی این پدیده در بستر شبکه های اجتماعی، تلگرام به عنوان یکی از پر کاربرد ترین شبکه های اجتماعی در ایران، مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد. پژوهش حاضر پژوهشی کیفی است که با ابزار مصاحبه در صدد دستیابی به شناخت است. یافته های تحقیق نشان می دهد که شایعه در شبکه اجتماعی تلگرام، ابعاد مختلفی دارد و در توسعه اقتصادی کشور نیز نقش به سزایی ایفا میکند. با توجه به شناسایی سه رویکرد برای مقابله با شایعات، یعنی رویکرد آموزشی، رویکرد ژورنالیستی و رویکرد کلان، پیشنهادها و راهکارهایی ارایه گردید. کلید واژه: شایعه، توسعه، شبکه اجتماعی، تلگرام
    کلیدواژگان: شایعه، توسعه، شبکه اجتماعی، تلگرام
  • مهدیه شکری، مهدخت بروجردی علوی* صفحات 33-44

    پژوهش حاضر به بررسی جایگاه حقوق و مسئولیت های اجتماعی روزنامه نگاران در مطبوعات امروز ایران می پردازد. با توجه به سابقه 190 ساله ورود روزنامه نگاری به ایران، این پژوهش در نظر دارد وضعیت فعلی روزنامه نگاری و شرایط فعالیت روزنامه نگاران را در کشور از دیدگاه متخصصان این حرفه مورد بررسی قرار دهد. چارچوب مفهومی تحقیق مبتنی بر روزنامه نگاری حرفه ای، تلفیقی از نظریه مسئولیت اجتماعی، یکی از نظریات هنجاری رسانه، و مفهوم عینیت والتر لیپمن، است. روش پژوهش، مصاحبه عمقی با متخصصان است و با 20 نفر از روزنامه نگاران، استادان ارتباطات، کارشناسان حقوق و مدیران مسئول روزنامه ها مصاحبه عمیق انجام شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد الگوی حاکم بر مطبوعات با شرایط روزنامه نگاری حرفه ای همخوانی ندارد و وضعیت حاضر مطبوعات ما نشان دهنده ابهامات زیادی در خصوص حقوق و مسئولیت های روزنامه نگار می باشد. در حال حاضر، بسترها برای فعالیت حرفه ای روزنامه نگاری در کشور وجود ندارد، امنیت شغلی و استقلال حرفه ای روزنامه نگاران تامین نبوده و روزنامه نگاران کمترین نقش و تاثیرگذاری را بر وضعیت شغلی خود دارند. این نقش و تاثیرگذاری تا زمان فراهم شدن بسترها برای فعالیت حرفه ای، در حداقل ترین وضعیت باقی می ماند. در چنین شرایطی، به دست آوردن تصویر دقیق از حقوق و ویژگی های حرفه ای روزنامه نگاران، نقطه حرکت برای طرح مسئولیت های اجتماعی این قشر و در نتیجه رسیدن به روزنامه نگاری حرفه ای و مطلوب در کشور است. همچنین، تصویب قوانین و مقررات استقلال حرفه روزنامه نگاری زیربنایی کارآمد و مبنای عملکرد درست رسانه ها و روزنامه نگاران خواهد بود.

    کلیدواژگان: حقوق و مسئولیت های روزنامه نگاران، استقلال حرفه ای روزنامه نگاری، روزنامه نگاری حرفه ای، امنیت شغلی روزنامه نگاری، مصاحبه عمقی
  • حمیدرضا حسینی دانا* صفحات 45-62
    مطالعه چگونگی راهکارهای بهینه سازی مدیریت شهری تهران با رویکرد استفاده از نخبگان مردمی در توسعه اقتصاد شهری با رهیافت کیفی (تحلیل محتوا با رویکرد استقرایی) هدف پژوهش حاضر است. در این راستا، 100منبع چاپی و دیجیتالی در حوزه مدیریت شهری و اقتصادشهری با استفاده از روش نمونه گیری غیراحتمالی از نوع هدفمند برای این تحقیق انتخاب شدند. هم چنین برای تکمیل داده ها از خبرگان نیز مصاحبه به عمل آمد. روش شناسی پژوهش حاضر روش شناسی کیفی است و از تکنیک فیش ها، فرم ها و جداول محقق ساخته ای و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نظام مقوله ای استقرایی و سپس دلفی استفاده شد و در آخر با استفاده از مقوله های حاصل از مراحل کدبندی (باز، محوری و گزینشی) به الگوی پارادایمی دست یافته شد. یافته های به دست آمده، نشان داد، ایجاد و توسعه شهر فرهنگی، شهروندی فرهنگی، فضا و محیط ایجاد خلاقیت ها و شبکه اطلاع رسانی مناسب بین شهروندان نخبه و بازنشستگان نخبه مدیریت شهری و مسولان این سازمان می تواند تعامل و مشارکت در بین این گروه ها را افزایش دهد و هم چنین توسعه آموزش شهروندان نخبه و ایجاد نظام اطلاع رسانی مناسب می تواند به عنوان متغیرهای مداخله گر منجر به ایجاد ایده ها و خلاقیت بین شهروندان نخبه و بازنشستگان نخبه مدیریت شهری و مسیولان در اداره امور شهری گردد و هم چنین اقتصاد شهری را تقویت کرده و مسئولیت اجتماعی و همدلی را بین این گروه ها افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: مدیریت شهری، اقتصادشهری، نخبگان مردمی، خلاقیت، نظام اطلاع رسانی
  • اردشیر زابلی زاده، جواد صادقی*، مهرداد حاجیوند دستگردی صفحات 63-86

    اگر چه رسانه ها قادر به انعکاس همه مسایل جامعه نیستند اما در برجسته سازی مهمترین آن ها نقش اساسی دارند. هدف اصلی این پژوهش که با روش تحلیل محتوای کمی انجام شده، بررسی نحوه برجسته سازی مهمترین مسایل اجتماعی جامعه ایران شامل مسایل شغلی، مسایل شهری، مسایل مرتبط با ازدواج، مسایل تحصیلی، مسایل زیست محیطی، مسایل مرتبط با مواد مخدر، مسایل جنسی، مسئله جرایم و مسئله فقر و نابرابری برگرفته از تحقیقات پیشین در بخش خبری 20:30 شبکه دو سیما در بازه زمانی مهر تا اسفند 1395 بوده است. یافته ها نشان می دهد، بخش خبری 20:30 در برجسته سازی مسایل اجتماعی ذکرشده نسبتا ضعیف عمل کرده است؛ چنانکه از مجموع 1202 خبر بررسی شده در این بخش خبری فقط 313 خبر معادل 26 درصد به این مسایل پرداخته بودند. بر اساس یافته ها از مجموع 313 خبر مربوط به این مسایل از لحاظ چینش خبری 93 مورد در اولویت اول و 97 مورد در اولویت دوم این بخش خبری بوده اند. ضمن اینکه در بررسی خبرها به ترتیب جرایم با 7/29 درصد، مسایل زیست محیطی با 22 درصد، مسایل شغلی با 7/14 درصد و مسئله فقر و نابرابری با 4/13 درصد، بیشترین برجستگی را در بین مسایل اجتماعی داشته اند و مسایل جنسی با 6 صدم از کمترین میزان توجه برخوردار بوده اند.

    کلیدواژگان: مسائل اجتماعی، بخش خبری 20:30، رسانه، برجسته سازی، تحلیل محتوای کمی
  • علی خوش زبان* صفحات 87-110
    سواد رسانه ای به عنوان یک استراتژی، پس ازآنکه به عنوان یک ضرورت جهت ترویج در کشور به منظور بهره مندی مفید و موثر از رسانه ها و کاهش عوارض مخرب آن شناخته شد و پشتوانه یک اجماع علمی را کسب نمود می بایست در کشور اجرایی گردد. بر همین اساس می بایست نسبت به عملیاتی کردن آن اقدام کرد. برخی از دولت ها در دنیا این موضوع را در مباحث مختلف خود گنجانده و این مهم را پذیرفته اند که مردم و شهروندان نیاز دارند نسبت به رسانه ها یکسری اطلاعات کسب کرده و سواد و آگاهی لازم را برای استفاده از آن ها کسب و سپس به آن ها رجوع کنند. به همین انگیزه و با ایجاد تفکر انتقادی و شکل گیری فضاهای شک برانگیز در حوزه رسانه بود که به این مقوله نگاه خاصی بخشیده شد. هچنین نتیجه تحقیق نشان داد که رابطه مستقیم و معناداری بین بعد زیباشناختی سواد رسانه ای و سرمایه اجتماعی وجود دارد یعنی با بالا رفتن بعد زیباشناختی سواد رسانه ای، سرمایه اجتماعی فرد نیز افزایش می یابد. بعد زیبایی شناسی است که به توانایی درک و شناخت مفاهیم رسانه ای از دیدگاه هنری اشاره دارد و این به هنر و مهارت رسانه ها در تولید پیام در ابعاد زیبایی شناسی بستگی دارد که درست مانند سبک هنری منحصربه فرد یک نویسنده عمل می کند. دستیابی به مهارت سواد رسانه ای از طریق رسانه ها کمک شایانی به پیوند اجتماعی مخاطبان با رسانه های جمعی می کند؛ و باعث تقویت اعتماد و سرمایه اجتماعی رسانه ها نزد مخاطبان و افکار جمعی می گردد.
    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، سرمایه اجتماعی، آموزش سواد رسانه ای، توسعه نیروی انسانی
  • آیدین سلام زاده*، مهدی تاج پور، الهه حسینی صفحات 111-124

    کارآفرینی رسانه ای یکی از موضوعات جدیدی است که اخیرا مورد توجه علاقه مندان حوزه کارآفرینی، رسانه و مدیریت قرار گرفته است. این حوزه به بررسی موضوعات مرتبط با حوزه بازارهای رسانه ای و کارآفرینان فعال در این حوزه پرداخته و موضوعاتی بسیار تاثیر گذار را مطرح می نماید. در این میان، شبکه های اجتماعی مجازی نقش پررنگی در توسعه کارآفرینی ریسانه ای داشته و بستری مساعد را برای افراد مستعد فراهم می آورد. اما به منظور بررسی دقیق تر تاثیر این شبکه ها می بایست تاثیر اجزای مختلف آنها را سنجید. لذا، پژوهش حاضر به بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی مجازی بر قصد کارآفرینانه می پردازد. بدین منظور، مدل کندوی عسل به عنوان چارچوب نظری تحقیق مد نظر قرار گرفته است. جامعه مورد بررسی این تحقیق شامل کسب و کارهای حوزه صنایع خلاق بوده و 236 پرسشنامه توسط آنها تکمیل شده است. روش تحقیق کمی بوده و از نرم افزار Smart PLS   برای تحلیل استفاده شده است. نتایج حاکی از این است که مولفه های شبکه اجتماعی شامل هویت، حضور، به اشتراک گذاری، شهرت، گروه ها، روابط و گفتگو، تاثیر مثبت و معناداری بر قصد کارآفرینانه دارد. یافته های تحقیق می تواند مورد استفاده سیاستگزاران و فعالان حوزه رسانه قرار گرفته و منجر به توسعه قصد کارآفرینی در سطح جامعه شود.

    کلیدواژگان: رسانه، شبکه های اجتماعی مجازی، قصد کارآفرینانه، صنایع خلاق
  • حامد حاجی، افسانه مظفری* صفحات 125-145

    چکیده تاریخ حوادث رخ داده درکشور پهناور ایران حاکی از بلا خیز بودن این کشور دارد که نحوه رویارویی با این بلاها بسیار مهم و حایز توجه می باشدو این نحوه مقابله با حوادث اثرات بسیار مهمی در ابعا د فرهنگی - اقتصادی - سیاسی و... دارد . بررسی تجارب بدست آمده از این حوادث کمک شایانی در جهت شیوه های مقابله با حوادث و مدیریت خواهد داشت . علی رغم اینکه در کشور ما در هر چند سال یا چند ماه شاهد بلایای طبیعی بوده و تجارب بسیار تلخ و مفید را کسب کرده و خواهد کرد . متاسفانه هزینه های اختصاص داده شده به مدیریت بحران اندک بوده و کارهای تحقیقاتی وعلمی آنگونه که باید و شاید در این مورد صورت نپذیرفته است در صورتیکه این کمبود کاملا محسوس بوده و شایسته است. در این راستا باتوجه به اهمیت موضوع این تحقیق به بررسی نقش روابط عمومی در مدیریت بحران بلایای طبیعی مطالعه موردی عملکرد روابط عمومی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران در بازسازی مناطق زلزله زده قصر شیرین پرداخته است. نتایج تحقیق حاکی از این می باشد که روابط عمومی نقش موثری در پیشگیری از ایجاد بحران می کند.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، روابط عمومی، بلایای طبیعی
|
  • Parisa Nezami, Seyed Mahdi Sharifi *, Abbas Nargesian, Mehran Rezvani Pages 7-22
    We are in an age where competition and the challenge of survival have become a serious issue for all organizations, and social media news channels are no exception and are involved; As we can see, failed news channels are quickly overwhelmed by members. In such a situation, having a reputation and maintaining the credibility of the channel is one of the most important tools for promoting the activity of news media in messaging networks. The present study uses interpretive approach and quantitative method to investigate and prioritize the factors influencing the media reputation of news messaging channels. This research first presents a model of the media reputation of news messaging channels using the qualitative method of "Foundation Data Theory" and then uses the Friedman test to prioritize identified factors. The study population is 384 users who are members of the news channels of messengers in Tehran, which was selected using non-probabilistic sampling method. In order to provide the model, according to the results of interviews and analyzes, the CCG family of six was used and the Friedman test was used to prioritize the factors. One of the effective factors identified in the media fame model is "professional news features", in the first priority; Professional and committed management is the second priority, infrastructure and messenger accessibility are the third priority, interactive environment is the fourth priority, ethical requirements are the fifth priority and competitive environment is the sixth priority.
    Keywords: Media Reputation, Messengers, News Channels, News
  • Shahram Jorjani * Pages 23-31
    The Role of Economic Rumors on the National Development and How to Deal with Them through Media (with an Emphasis on Telegram) Shahram Jorjani* Afsaneh Mozaffari (PhD)** Ali Akbar Farhangi(PhD)*** The Abstract As modern information and communication technologies expand, the media is capable of communicating the events promptly all over the world. This has made the media a powerful tool in societies. The media can indeed affect societies positively or negatively. One aspect that has always been considered is the role of modern media in the development and particularly the economic development of countries. Modern information and communication technologies are considered as platforms for the widespread communication of rumors and fake news, that is, news that is deliberately contaminated by misinformation. Thus, using interviews, the present qualitative study attempted to investigate this in social networks, and in so doing, Telegram was studied as one of the most widely-used social networks in Iran. The findings showed that rumors on Telegram have different aspects and play an important role in Iran's economic development. Three approaches were identified to deal with rumors, namely educational approach, journalistic approach, and macro approach, and accordingly, suggestions and solutions were presented. Keywords: Rumor, Development, Social Network, Telegram
    Keywords: Rumor, development, Social network, telegram
  • Mahdieh Shokri, Mahdokht Borujerdi * Pages 33-44

    This study investigates to place of rights and responsibilities social of journalists in Iran today's press. According to 190-year history of Iranian journalists, this research studies current status of journalism and conditions of journalist's activity in country from perspective of professionals. Conceptual framework is based on professional journalism a combination of theory of social responsibility, one of normative theories of media and Walter Lippmann's concept of objectivity. Based on research, professional journalism is product of this story (Theory of Responsibility and concept of objectivity) Research method is deep interview with specialists and 20 journalists, communications professors, lawyers and newspaper directors. Result show, governing model of press Inconsistent with professional journalism and current situation represents a lot of ambiguity regarding rights and journalist responsibilities. Currently, there are no grounds for career in journalism in country, Occupational safety and professional independence were not provided journalists and in such a situation, journalists had least impact on their job status. This effect will remain at least as long as platform for professional activity. In this situation, Obtaining an accurate picture of the rights and professional characteristics of journalists is the starting point for the social responsibilities of this group and, as a result, achieving professional and desirable journalism in the country. Also, pass laws and regulations of independence of the journalistic profession will be an effective infrastructure for journalism and will be the basis for the proper functioning of the media and journalists.

    Keywords: Rights, responsibilities of journalism, Independent professional journalism, Professional journalism, Occupational Safety of journalism, deep interview
  • Hamidreza Hoseini Dana * Pages 45-62
    The purpose of this study is to study the ways of optimizing Tehran's urban management information system with the use of the popular elite in urban economy development with a qualitative approach (content analysis with inductive approach). In this regard, 100 print and digital sources in the field of urban management and urban economics were selected using purposive sampling method. The experts also were interviewed to complete the data. Methodology of the present study is a qualitative methodology, using researcher made forms, forms, and tables, and inductive and Delphi categorical systems were used for data analysis. And finally, using the categories of the coding (open, axial and selective) to be achieved paradigmatic model.The findings show that the creation and development of cultural city, cultural citizenship, space and environment for creativity and information network between elite citizens and retired urban management elites and officials of this organization can increase interact and participate in these groups. Also, the development of elite citizenship education and the creation of a proper information system can serve as intervening variables to generate ideas and creativity between citizens and retired urban management elites with officials in urban affairs. It also strengthens the urban economy and increases social responsibility and empathy among these groups.
    Keywords: Urban Management, Urban Economy, Popular Elite, Creativity, Information System.
  • ARDASHIR ZABOLIZADA, Javad Sadeghi *, Mehrdad Hajivand Dastgerdi Pages 63-86

    Media have an essential role in highlighting the most important social issues, albeit they are not able to address all of them. The main aim of the research which was conducted through quantitative content analysis is to examine the way of highlighting the most important social issues of Iran including job-related issues, urban issues, marriage-related issues, educational issues, environmental issues, drug-related issues, sexual issues, crimes, poverty and inequality derived from previous researches in 20:30 News Section of IRIB TV2 in the period from October 2016 to March 2017. The findings of the research indicate that the aforementioned news section had a poor performance in highlighting the mentioned social issues. As of 1202 news examined in the news section, only 313 news which were accounted as 26 percent of the total news addressed the issues. Based on the findings and in terms of news arrangements, from the 313 selected news related to the issues, 93 news were placed in the first priority and 97 news were hold in the second priority of the news section. Moreover, through scrutinizing the news the crimes-related issues with 29.7 percent, environmental issues with 22 percent, job-related issues with 14.7 percent and the issues related to poverty and inequality with 13.4 percent had been highlighted more than the other issues. And also, the least addressed and highlighted issue comes to sexual issues.

    Keywords: social issues, 20:30 News Section, media, Agenda-Setting, Quantitative Content Analysis
  • Ali Khosh Zaban * Pages 87-110
    Media literacy as a strategy has to be implemented in the country after it has become known as a necessity for promotion in the country in order to benefit from the effective and effective use of the media and reduce its destructive effects, and it should support a scientific consensus. Therefore, it was necessary to take action. Some governments in the world have included this issue in their various topics and accepted the importance that citizens and citizens need to obtain from the media a lot of information and to obtain the necessary literacy and knowledge for their use and then to refer to them. This was the motive for critical thinking and the formation of sprawling spaces in the media field, which gave a special look to this issue. Also, the result of the research showed that there is a direct and significant relationship between the aesthetic dimension of media literacy and social capital, that with the aesthetic dimension of media literacy, the social capital of the individual also increases. After that, aesthetics refers to the ability to understand media concepts from an artistic point of view, and this depends on the art and skill of the media in producing the message in the dimensions of aesthetics, which works just like the artist's unique artistic style. Achieving literacy skills through the media can help to connect the audience with the mass media, and it strengthens the trust and social capital of the media to audiences and collective minds.
    Keywords: Media literacy, Social Capital, media literacy training, Human resource development
  • Aidin Salamzadeh *, Mehdi Tajpour, Elahe Hosseini Pages 111-124

    Media Entrepreneurship is a novel topic that has recently drawn the attention of scholars in the filed of entrepreneurship, media, and management. This domain investigates the topics related to media markets and entrepreneurs who are active in these markets, as well as a series of issues which are significantly influential. The role of social networks in development of entrepreneurship is of paramount importance, and these social networks pave the way for individuals who could potentially be entrepreneurs in the society. But, in order to investigate the effect of these social networks in more details one should measure the various dimensions of social networks. Thus, in this research we investigate the impact of social networks on entrepreneurial intentions. To do so, we used the bee house model as the theoretical framework. The research population includes firms in creative industries, and 236 questionnaires were filled. The research method was quantitative and Smart PLS was used to analyze the data. The results showed that identity, presence, sharing, fame, groups, relations and conversation positively affected entrepreneurial intention of respondents. Findings of the research could be used by policymakers and practitioners in the field of media, and promote the level of entrepreneurial attention in the society.

    Keywords: media, Social Networks, Entrepreneurial Intention, Creative Industries
  • Hamed Haji, Afsaneh Mozaffari * Pages 125-145

    Abstract The history of the events that took place in the vast country of Iran shows that this country is invincible, and how to deal with these disasters is very important and important. Examining the experiences gained from these events will be of great help in dealing with accidents and management. Despite the fact that in our country every few years or months, it is a natural disaster and it has gained and will continue to have very bitter and useful experiences. The expansion of cities and urbanization and the gradual increase in the number of large cities in the world, especially in developing countries, including Iran, on the one hand and the growth of cities, population concentration and increase environmental and economic loads on their bed on the other hand, while Further attention to cities has led to the acceptance of multiple roles and functions. One of the issues that most major cities in the world are dealing with Unfortunately, the costs of crisis management are small, and research and scientific work has not been done as it should be, and perhaps has not been done in this case, even though this shortage is quite noticeable and worthwhile. In this regard, considering the importance of the subject of this research, the role of public relations in crisis management of natural disasters has been studied. Research shows that public relations plays an important role in preventing crisis.

    Keywords: Crisis management, Public Relations, Natural disasters