فهرست مطالب

مدیریت دانش سازمانی - پیاپی 9 (تابستان 1399)

نشریه مدیریت دانش سازمانی
پیاپی 9 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • روح الله تولایی * صفحات 1-4

    در حال حاضر یکی از روندهای مهمی که در اغلب کشورهای جهان تحت تاثیر دنیاگیری ویروس کرونا (COVID-19) قرار گرفته، روند توسعه یادگیری الکترونیکی در سازمان ها و مراکز آموزشی می باشد. یادگیری الکترونیکی از مفاهیمی است که با رشد و گسترش فناوری های ارتباطات و اطلاعات (ICT)، در حوزه تعلیم و تربیت مطرح شد و توجه بسیاری از سازمان ها و مراکز آموزشی را به خود جلب کرده است. با پیشرفت روز افزون فناوری های ارتباطات و اطلاعات، یادگیری الکترونیک نیز در حال رشد بود که با شیوع ویروس کرونا این روند با سرعت زیادی، "جهش" پیدا کرده است و اغلب سازمان ها، مدارس و دانشگاه ها برای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا مجبور به گسترش استفاده از فرایندهای یادگیری الکترونیکی در سازمان خود شده اند. رشد یادگیری الکترونیکی مزایای دیگری را نیز به دنبال داشته که مهمترین آنها عبارتند از: دسترسی جهانی، برنامه های متعدد و حق انتخاب، مشارکت فعال، دانشجو محوری، به موقع بودن، صرفه جویی در هزینه ها، یادگیری با سرعت دلخواه و امکان بازگشت، ارزیابی چند وجهی، کمک به حفظ محیط زیست.
    این درحالی است که به کارگیری مدیریت دانش می تواند نقش مهمی در توسعه دانش بنیان فرایند یادگیری الکترونیکی و پیامدهای آن از جمله بهبود عملکرد فردی و سازمانی داشته باشد و برخی از چالش ها و مشکلات یادگیری الکترونیکی را نیز مدیریت نماید.
    به دلیل رابطه نزدیک دانش و یادگیری، مدیریت دانش می تواند سهم زیادی در بهبود فرایندهای آموزش داشته باشد و این موضوع به ساخت یک فرهنگ یادگیری پیوسته کمک می نماید. بهبود کیفیت، گسترش منابع انسانی و گسترش پایه در مدیریت و اندازه گیری، ازجمله نقش های مدیریت دانش در آموزش می باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، یادگیری الکترونیک، کرونا ویروس، سخن سردبیر
  • محمدمیلاد احمدی، روزا هندیجانی*، علیرضا علیخانزاده صفحات 5-49

    محیط نهادها و کسب وکارها دایما متلاطم و متغیر است لذا بهره گیری از شیوه های نوین جهت تولید و توسعه دانش مدیریتی امری غیرقابل اجتناب است. روش تحقیق آزمایشی یکی از روش های تحقیق مهم جهت بررسی و بهبود مسایل سازمانی بوده و استفاده از آن در علوم اجتماعی و رفتاری مانند جامعه شناسی، روان شناسی، اقتصاد و مدیریت در سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته است. تحقیقات آزمایشگاهی یکی از انواع اصلی تحقیقات آزمایشی هستند که در محیط کنترل شده آزمایشگاه، با هدف بررسی رابطه علی و ضمن کنترل متغیرهای مزاحم اجرا می شوند. استفاده از این پژوهش ها به توسعه دانش در شاخه های مختلف مدیریت شامل رفتار سازمانی، مدیریت منابع انسانی، تبلیغات و رفتار مصرف کننده، مدیریت عملیات رفتاری، راهبرد رفتاری و اقتصاد رفتاری انجامیده است. با وجود توسعه کاربردهای تحقیق آزمایشی در ادبیات مدیریت و انباشت دانش مرتبط در منابع بین المللی، به نظر می رسد شناخت و استفاده از آن در پژوهش های داخلی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. تحقیق حاضر قصد دارد با استفاده از منطق روش دلفی، مقولات و مفاهیم اصلی این روش تحقیق و کارکردهای آن در مدیریت را بازشناسد و با مرور نظام مند ادبیات موضوعی، مفاهیم احصاشده را تشریح نماید. مطابق یافته های تحقیق 11 مقوله و بیش از 30 مفهوم مرتبط شناسایی شده که مقولات اصلی شامل چیستی پژوهش آزمایشی و انواع آن، دست کاری  متغیرها، کنترل، تکرار، اعتبار و اخلاق در پژوهش آزمایشی است. یافته های این پژوهش از حیث شناخت و توسعه کاربردهای یک روش شناسی نوین در تولید دانش مدیریت برای پژوهشگران و دانشمندان حوزه های مختلف مدیریت قابل بهره برداری است.

    کلیدواژگان: روش تحقیق آزمایشی، روش تحقیق آزمایشگاهی، آزمایشگاه مدیریت، تحقیقات مدیریت، دانش مدیریت، تولید دانش
  • علی شرفی*، علیرضا نوروزی، محمدرضا اسماعیلی گیوی، جلیل حیدری دهوئی صفحات 51-96

    مدیریت دانش اجتماعی فصل مشترک میان مدیریت دانش اجتماعی و سرمایه اجتماعی است که نقش مهمی را در استخراج دانش نهان اجتماعی بازی می‏کند، لذا هدف از انجام این پژوهش شناسایی ابعاد و مولفه های مدیریت دانش اجتماعی است. این پژوهش کاربردی و با روش اسنادی و فراترکیب انجام شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش هفت مرحله ای فراترکیب سندلوسکی و باروسو استفاده شده است. همچنین در مجموع 44 منبع از 258 منبع برای انجام فراترکیب نهایی انتخاب شد که 224 کد، 25 مفهوم و 8 مقوله از آن ها استخراج و با استفاده از نرم‏ افزار آماری اکسل 2016 به تجزیه و تحلیل آن‏ها پرداخته شد. یافته ها نشان داد که مولفه های مدیریت دانش اجتماعی شامل سرمایه فکری (انسانی، ساختاری و ارتباطی)؛ سرمایه اجتماعی (ساختاری، شناختی و رابطه ای)؛ مدیریت دانش (ابعاد دانش، انواع دانش، فرآیندهای مدیریت دانش، تبدیل دانش، اکوسامانه دانش و موانع آن)؛ ارتباطات (جمعی و فردی)؛ یادگیری (فردی، جمعی و سبک‏های یادگیری)؛ رهبری (مهارت های مدیریتی و سبک های مدیریتی)؛ فرهنگ (اعتماد و علاقه و انگیزه)؛ و فناوری (رسانه های جمعی، وب معنایی، نرم افزارهای اجتماعی و سامانه های مدیریت اطلاعات و دانش) است. همچنین یافته‏ ها نشان داد که  مدل مفهومی مدیریت دانش اجتماعی متشکل از مولفه های دانش، سرمایه اجتماعی و فکری است که عوامل ارتباطی، فرهنگی، فناوری و رهبری نیز در آن دخیل هستند و تمام این عوامل بر روی هم اثرگذار هستند. درکل می‏توان گفت که مدل مفهومی ارایه شده می‏تواند برای ارزیابی عوامل موفقیت مدیریت دانش اجتماعی در سازمان‏ها کمک کند.

    کلیدواژگان: دانش، مدیریت دانش، دانش اجتماعی، مدیریت دانش اجتماعی
  • ساره بهرامی، آمنه خدیور* صفحات 97-136
    رقابت جهانی و تغییرات سریع در تقاضا و نیاز به عرضه چابک، اهمیت مدیریت دانش به عنوان یک موضوع راهبردی و منبع مزیت رقابتی در زنجیره های تامین را بیشتر ساخته است. با این پیش فرض بحث انتخاب راهبرد مدیریت دانش در زنجیره های تامین اهمیت پیدا می کند، به این دلیل که اگر راهبرد مناسب با زنجیره تامین اتخاذ نشود امکان موفقیت مدیریت دانش در زنجیره کم است. هدف از این پژوهش ارایه مدلی برای انتخاب راهبرد مدیریت دانش در زنجیره تامین است. در مطالعه حاضر ابتدا متغیرهای تاثیرگذار بر راهبرد مدیریت دانش در زنجیره تامین شناسایی و یک مدل برای انتخاب راهبرد ارایه شده است. دراین مدل به ترتیب راهبرد زنجیره تامین، عوامل فرهنگی، ساختار شبکه توزیع، نواحی دانش بر، فرآیندهای خلق و انتشار دانش، رویکرد منابع انسانی و بلوغ فناوری اطلاعات زنجیره مورد بررسی قرار گرفته و ارتباط هر کدام از آنها با راهبردهای سامانه گرا و انسان گرای مدیریت دانش مشخص شده است. به منظور اعتبارسنجی مدل از نظرات خبرگان حوزه مدیریت دانش استفاده شده است. در مرحله بعد به منظور مدل سازی تاثیر عوامل بر انتخاب راهبرد، یک سامانه استنتاج فازی با استفاده از نرم افزار متلب طراحی شده است. به عنوان مطالعه موردی زنجیره تامین ایران خودرو به عنوان نمونه انتخاب شده است و بر اساس نظرات  مدیران زنجیره و با استفاده از مدل و سامانه ارایه شده در پژوهش، عوامل تاثیرگذار بر راهبرد مدیریت دانش در زنجیره تامین ایران خودرو مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که راهبرد مناسب برای این زنجیره راهبرد سامانه گرا می باشد و در نهایت راه کارهای مدیریت دانش زنجیره تامین برای اساس راهبرد انتخاب شده به شرکت مورد مطالعه، ارایه شده است. سامانه پیشنهادی در این پژوهش می تواند به منظور انتخاب راهبرد مدیریت دانش در هر زنجیره تامینی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استراتژی مدیریت دانش، انتخاب استراتژی، مدیریت زنجیره تامین، استنتاج فازی
  • روح الله سهرابی، علی اصغری صارم، فائزه عزتی آراسته* صفحات 137-166
    پژوهش تغییر پارادایم از حوزه مدیریت منابع انسانی به مدیریت سرمایه های انسانی، اهمیت بهره گیری از دانش های ضمنی منابع انسانی را دوچندان کرده است. مستندسازی، مدیریت دانش و تجارب منابع انسانی خبره و بهره گیری از آن ها برای تحقق اهداف سازمان ها، نیازمند شناسایی فرآیند مدون سازی دانش است. در این پژوهش با استفاده از رویکرد پژوهش کیفی و انجام مصاحبه با مدیران اصلی، پایه، میانی و ذی حسابان اداره کل دارایی و امور اقتصادی همدان و با روش نمونه گیری قضاوتی به این سوال پاسخ داده می شود که مدل مدون سازی دانش ضمنی در این اداره کل و راه کارهای اجرایی برای پیاده سازی آن چگونه است. تحلیل داده های گردآوری شده از تعداد 20 مصاحبه به شیوه تحلیل مضمون، به شناسایی تعداد 186 تم فرآیند مدون سازی دانش ضمنی و تعداد 31 تم موانع پیاده سازی این فرآیند منجر شد. پس از طبقه بندی تم ها، مراحل فرآیند مدون سازی دانش ضمنی شامل شناسایی یا کشف دانش ضمنی، استخراج یا کسب دانش ضمنی، ثبت و ذخیره دانش ضمنی، تسهیم دانش ضمنی و کاربست دانش ضمنی شناسایی شد. همچنین اقدامات موردنیاز و پیشنهادهایی در تحقق هر کدام از مراحل مذکور ارایه شدند. در نهایت، موانع مدون سازی دانش ضمنی، شناسایی و راه کارهایی برای رفع آن ها پیشنهاد شد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، دانش ضمنی، مدون سازی، اداره کل دارایی و امور اقتصادی، همدان
  • حسین عظیمی*، احمد مرشدی، داود عباسی صفحات 167-209

    عمده ترین سرمایه سازمان های تولیدی و خدماتی عصر حاضر، دانشی است که به آن دسترسی دارند. سازمان هایی می توانند پیشرو و پیشتاز باشند که قادرند بیشترین، معتبرترین و به روز ترین دانش بشری را در حوزه کسب و کارشان در اختیار گیرند و از آن استفاده بهینه کنند و با تصرف دانش، خرد و تجربیات با ارزش افزوده کارکنان و نیز پیاده سازی، بازیابی، حفظ و نگهداری دانش به منزله ی دارایی های ناملموس سازمان استفاده کنند. عملکرد دانش محور بر اساس دیدگاه دانشی در منابع دانش سازمان ریشه دارد. به علاوه، این نوع عملکرد تحت تاثیر قابلیت های فرایند کسب و کار نیز می باشد. به همین منظور، این مطالعه با هدف ارایه مدلی برای تعریف عملکرد بر این اساس انجام شده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه استاندارد می باشد و جامعه آماری کارکنان اداره دارایی زنجان و سازمان صنعت و معدن بجنورد می باشد. نمونه آماری این پژوهش شامل 199 نفر از کارکنان اداره دارایی زنجان و سازمان صنعت و معدن بجنورد بودند و پرسشنامه به روش تصادفی ساده بین آن ها توزیع شد. مدل مفهومی تحقیق با استفاده از مدل معادلات ساختاری در نرم افزار PLS برازش شد. یافته های تحقیق نشان می دهد، منابع دانشی با نقش واسطه ای قابلیت های فرایند کسب و کار به عنوان مبنای عملکرد دانش محور سازمان هستند. به عبارتی، دارایی های دانشی و قابلیت های فرایندی دو محرک مرتبط در  فرایند خلق ارزش در سازمان هستند. به طور خاص، سرمایه دانشی بر قابلیت فرآیند دانش تاثیر داشته و همچنین  یادگیری سازمانی بر سرمایه دانشی و قابلیت فرآیند کسب و کار بر عملکرد سازمانی شرکت تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، سرمایه دانشی، قابلیت فرآیند دانش، قابلیت فرآیند کسب وکار، یادگیری سازمانی، عملکرد سازمانی
  • زهرا نیکخواه فرخانی*، مصطفی دانشوری صفحات 211-242

    پژوهش حاضر در صدد بوده است تا تاثیر پیش آیندهای رفتار نوآورانه کارکنان دانشی  چون منبع یابی  دانش، خودکارآمدی و ادراک از شفافیت اطلاعات را بر این متغیر مورد ارزیابی قراردهد. جامعه آماری این پژوهش240 نفر از کارکنان دانشی فعال در واحدهای تحقیق و توسعه صنایع دارویی مشهد بودند که تعداد 148 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی در دسترس و با استفاده از ابزار پرسشنامه استاندارد مورد سنجش قرارگرفتند. برای سنجش رفتار نوآورانه از پرسشنامه سه سوالی دورکیوا (2011)، برای سنجش منبع یابی  دانش از پرسشنامه شش سوالی گری و میستر (2004)، برای سنجش شفافیت اطلاعات از پرسشنامه چهارسوالی دورکیوا (2009) و برای سنجش خودکارامدی از پرسشنامه سه سوالی ویلک و موینها  (2005) استفاده شد. برای سنجش پایایی ابزار سنجش از آلفای کرونباخ و برای سنجش روایی از روایی صوری و روایی همگرا بهره گرفته شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل معادلات ساختاری و روش تاکسنومی و نرم افزارهای smart PLS3 و SPSS مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج بیانگر آن بود که رفتار نوآورانه از منبع یابی  دانش (R=0/521,T=7/61) و خودکارآمدی (R=0.61,T=2/81) متاثر شده و شفافیت اطلاعات رابطه میان خودکارآمدی و رفتار نوآورانه را تسهیل میکند (R=0/43, T=2/17). نتایج تحلیل تاکسنومیک نیز نشان داد که می توان سه خوشه رفتاری از کارکنان دانشی را متصور بود که شفافیت اطلاعات و خودکارآمدی در بروز رفتارهای هرخوشه نقش بسزایی دارند. نتیجه این پژوهش بیانگرآن بود که تقویت کارکنان دانشی می تواند بر رفتارکارکنان تاثیر فزاینده ای داشته باشد و مدیران می توانند با بهره گیری صحیح از شفافیت اطلاعات، افزایش خودکارآمدی و بالاطبع آن افزایش رفتارهای نوآورانه کارکنان دانشی را تضمین نموده و زمینه ساز بهبود بهره وری و عملکرد فردی و سازمانی آنها باشند.

    کلیدواژگان: منبع یابی دانش، خودکارامدی، رفتار نوآورانه، شفافیت اطلاعات، تاکسنومی
|
  • Ruhollah Tavallaee Pages 1-4

    Nowadays, in most countries the trend in e-learning development in educational centers and related organizations is highly affected by the outspread of Corona Virus (COVID-19). The concept of e-learning entered the field of education with the growth of information and communications technologies (ICT) and attracted many education centers and institutions. The Corona incidence has greatly accelerat-ed the growth that e-learning was undergoing with the rapid devel-opment of ICT, as many institutions have been forced into its em-ployment as a prevention measure. This event has had many other advantages, the most important are worldwide accessibility, numer-ous programs and choices, active participation, student-orientation, punctuality, cost reduction, optional speed of learning and the pos-sibility of revision, multifaceted assessment and preservation of nat-ural resources.
    It is noteworthy that knowledge management application can have an important role in knowledge-based development of the e-learning process and its positive consequences such as personal and organizational performance improvement and it can also manage e-learning challenges and problems.
    Due to the close relation between knowledge and learning, knowledge management can participate notably in the improvement of teaching processes and thus substantialize continuous learning as a culture. Quality improvement, development of human resources and fundamental development in management and measurement are some of the knowledge management roles in education.

    Keywords: knowledge management, Electronic Learning, Coronavirus, Editorial
  • MohammadMilad Ahmadi, Rosa Hendijani *, Alireza Alikhanzadeh Pages 5-49

    The environment of business organizations and institutions is constantly fluctuating and changing, so it is unavoidable to employ new ways of creating and developing managerial knowledge. Experimental research methodology has been one of the important research methods for investigating and improving organizational issues; and its use in social and behavioral sciences such as sociology, psychology, economics, and management has grown significantly in recent years. Laboratory studies are one of the main types of experimental researches conducted in a controlled environment, to investigate the causal relationship and control the disturbing variables. Their application has led to the development of knowledge in various branches of management including organizational behavior, human resource management, advertising and consumer behavior, behavioral operations management, behavioral strategy, and behavioral economics. Despite the worldwide development of experimental research applications and knowledge accumulation in the international management literature, their recognition, and application in domestic research seems to have received less attention. The purpose of this study is to systematically review the related literature and identify the main concepts of this research method and its functions in management using the Delphi method. According to the research findings, 11 categories and over 30 related concepts have been identified. The main categories include experimental research nature and its types, manipulation of variables, control, repeatability, validity, and ethics in experimental research. The findings of this study can be exploited by researchers in different areas of management in order to identify and develop the applications of a new methodology in management knowledge creation.

    Keywords: Experimental Research Method, Laboratory Research Method, Management Lab, Management Research, Management Knowledge, knowledge creation
  • Ali Sharafi *, Alireza Noruzi, Mohammadreza Esmaeili Givi, Jalil Heidary Dahooie Pages 51-96

    Social knowledge management is an intersection between social knowledge management and social capital that plays an important role in extracting implicit social knowledge. The purpose of this research is to manage the social knowledge management of social network users. This research is an applied research that is done with meta-synthesis. To analyze the data, seven step-by-step methods of Sandloski and Baruso have been used. A total of 44 sources out of 258 sources were selected for the final meta-synthesis from which 224 codes, 25 concepts, and 8 categories were extracted and analyzed using Excel 2016 statistical software.The findings showed that the components of social knowledge management include intellectual capital (human, structural and communication); social capital (structural, cognitive and relational); knowledge management (knowledge dimensions, knowledge types, knowledge management processes, knowledge conversion, knowledge ecosystem and its obstacles); communications (personal and collective); learning (individual, collective and learning styles); leadership (management skills and management styles); culture (trust and interest and motivation); and technology (social media, semantic web and information and knowledge management systems). Also, findings showed that the knowledge and the social and intellectual capitals are components of the conceptual model of social knowledge management and this model is affected by communication, culture, technology and leadership factors and there are interactions between all of the above-mentioned elements. Generally, it can be said that the proposed conceptual model can help to evaluate the success factors of social knowledge management in organizations.
    Keywords: Knowledge, Knowledge Management, Social Knowledge, Social Knowledge Management

    Keywords: knowledge, knowledge management, Social Knowledge, Social Knowledge Management
  • Sareh Bahrami, Ameneh Khadivar * Pages 97-136
    Global competition and rapid changes in demand and the need for agile supplies have increased the importance of knowledge management as a strategic issue and a source of competitive advantage in supply chains. Choosing a knowledge management strategy in supply chains is important, because if the right strategy is not adopted with the supply chain, the knowledge management success probability in the supply chain will decrease. In the first step of the present study, the variables affecting the knowledge management strategy in the supply chain are identified and a model for strategy selection is proposed. In this model, supply chain strategy, cultural factors, distribution network structure, knowledge-intensive areas, knowledge creation and dissemination processes, human resources approach and information technology maturity of the supply chain are examined, respectively, and the relationship of each one with system-oriented and human-oriented KM strategies is specified. In order to validate the model, the opinions of experts in the field of knowledge management are used. In the next step, in order to model the effect of factors on strategy selection, a fuzzy inference system is designed using the MATLAB software. Iran Khodro company's is selected as a case study and the factors affecting the knowledge management strategy in this company's supply chain are examined, based on the opinions of chain managers and using the proposed model and system. The results show that the appropriate strategy for this chain is a system-oriented strategy, and finally the supply chain knowledge management strategies based on the selected strategy are presented to the company under study. The proposed system in this study can be used to select the knowledge management strategy in any supply chain.
    Keywords: Knowledge Management Strategy, Strategy selection, Supply Chain Management, Fuzzy Inference
  • Ruhollah Sohrabi, Ali Asghari Sarem, Faezeh Ezzati Arasteh * Pages 137-166
    The paradigm shift from human resource management to human capital management has doubled the importance of exploitation the tacit knowledge of human resources. Documenting and managing knowledge of expert human resources and exploitation them to achieve the goals of organizations requires identifying the process of knowledge codification. In this study, using the qualitative research approach and interviewing the top, basic, middle managers and accountants of Hamadan Ministry of Economic Affairs and Finance by non-probability sampling.This question will be answered what is the applicable model implicit Knowledge of Human Resources and Implementation Strategies in this office. The analysis of data collected from 20 interviews through content analysis led to the identification of 186 thems knowledge coding processes and 31 thems barriers to implementation. After classifying themes, the stages of the tacit knowledge coding process including identifying or discovering tacit knowledge, extracting or acquiring tacit knowledge, recording and storing tacit knowledge, tacit knowledge sharing, and tacit knowledge application were identified. The required actions and suggestions were also made in realizing each of these steps. Finally, the barriers to implicit knowledge codification, identification and solutions were proposed.
    Keywords: knowledge management, Implicit Knowledge, Codification, Administration of Economic Affairs, Finance, Hamadan
  • Hossein Azimi *, Ahmad Morshedi, Davoud Abbasi Pages 167-209

    The most crucial and prominent asset for enterprises engaged in production and services is the knowledge available to them. Nowadays, to become pioneer and leading among peers, the enterprises and organizations should be capable of acquiring updated and validated knowledge, and applying the value-added knowledge, wisdom and experience of their personnel and also have the ability to implement, retrieve and maintain knowledge as intangible organizational assets. The KM-driven performances based on the knowledge perspective are rooted in the organization’s knowledge resources. Further, the KM-driven performances are mediated by business process capabilities. Organizational learning, as a moderator to knowledge resources, is critically complementary to KM. In this study, the data were collected by the standard questionnaire with the statistical population including 199 employees of the Zanjan Revenue Department and Bojnourd Industry, Mine and Trade Organization. The questionnaires were distributed by the simple random method. The conceptual research model was fitted by the structural equation modelling and analyzed by the PLS software. The research findings indicate that knowledge resources are the foundation of KM-driven performance, through the role of business process capabilities as the mediator. Specifically, knowledge assets and process capabilities are two different but relevant drivers in a value creation process. According to the findings, knowledge capital and knowledge process capability are provocative in the value creation process in the organizations. Knowledge capital affects significantly the knowledge process capability, whilst organizational learning affects the knowledge capital, and business processes capability influences the organizational performance.

    Keywords: knowledge management, knowledge capital, knowledge process capability, business process capability, organizational learning, Organizational Performance
  • Zahra Nikkhah Farkhani *, Mostafa Daneshvari Pages 211-242

    The purpose of this study is to evaluate the impact of knowledge workers’ innovative behaviors on knowledge sourcing, self-efficacy and perception of information transparency. The statistical population consisted of 240 knowledge workers in R&D pharmaceutical industry in Mashhad. From this statistical population 148 workers were selected using the random sampling method and assessed by the standard questionnaire. Data were analyzed using structural equation analysis and taxonomy methods, using SMART PLS3 and SPSS software. The results indicated that innovative behavior is affected by knowledge sourcing (R=0/521, T=7/61) and self-efficacy (R=0.61, T=2/81), and information transparency facilitates the relationship between self-efficacy and innovative behavior (R=0/43, T=2/17). The results of taxonomic analysis also showed that three behavioral clusters of knowledge workers can be conceived and transparency of information and self-efficacy play an important role in the occurrence of these behaviors. Results showed that supporting knowledge-workers can have a significant impact on the employee behavior and by implementing information transparency, managers can ensure self-efficacy growth of knowledge-workers and thus enhance their innovative behaviors which will lead to improvement in their individual and organizational performance and productivity.

    Keywords: Knowledge Sourcing, self-efficacy, Innovative Behavior, Information Transparency, Taxonomy