فهرست مطالب

مطالعات اسلامی در حوزه سلامت - سال سوم شماره 2 (پیاپی 8، تابستان 1398)

مجله مطالعات اسلامی در حوزه سلامت
سال سوم شماره 2 (پیاپی 8، تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید عقیل نسیمی*، معصومه کرامتی صفحات 1-16
    مقدمه و هدف

    امروزه در تمام دنیا برغم پیشرفتها در زمینه علوم مخصوصا علوم تجربی؛ انسان با مشکلات روانی زیادی مواجه گردیده و سلامت روانی انسان به خطر افتاده است، در همین راستا محقق به بررسی علمی و چگونگی تاثیر دین و آموزه های اعتقادی بر سلامت روانی بشر پرداخته اند، یکی از مهمترین منابع دینی مسلمانان، قرآن کریم است که آیات فراوانی به طور مستقیم و غیرمستقیم به مباحث تربیتی و روانشناسی اشاره دارد که نیازمند بحث و بررسی است.

    روش

    پژوهش حاضر با روش تحلیل محتوا به بررسی تاثیر مبانی انسان شناسی قرآنی بر سلامت روان انسان پرداخته.

    یافته ها

    یافته ها موید این مطلب است که مبانی انسان شناسی قرآنی من جمله؛ هدفمندی، دوساحتی بودن، مسئولیت، اختیار و آزادی، عقلانیت، عاملیت،کرامت،محدودیت، و... تاثیر بسزایی در سلامت روان انسان ایفا می کند. حاضر با روش تحلیل محتوا به بررسی تاثیر مبانی انسان شناسی قرآنی بر سلامت روان انسان پرداخته.

    کلیدواژگان: قرآن، تربیت، سبک زندگی، سلامت روان، انسان
  • مریم جوادپور* صفحات 17-32
    دین مقدس اسلام، شریعت سهله و سمحه نامیده می شود و همواره بر عطوفت و مهربانی استوار است؛ از این رو، پرورش و تعالی روحی و روانی کودک به عنوان یک انسان پویا، مستلزم تعلیم و تربیت صحیحی است. اما متاسفانه با برداشت ها و تفسیرهای نادرست برخی اولیا و مربیان، به یکی از مسایل چالشی در محیط های تربیتی، به ویژه تربیت معنوی تبدیل شده است. بدین سان، با هدف ارتقای سلامت معنوی کودکان و به تبع آن، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، در این نوشتار تلاش شده است، با استفاده از روش توصیف و تحلیل محتوا مبتنی بر قواعد و آموزه هایی شرعی، دیدگاه فقیهان و موازین و مقررات ملی به گستره ی ماهوی تربیت معنوی و راهبردهای ارتقای تربیت معنوی عاری از خشونت، پاسخ روشنی داده شود. مطالعه نشان می دهد، بر اساس تربیتی خداگرا و خدامحور، بنیان های اعتقادی در وجود کودک استحکام می یابد؛ البته این مهم با رعایت مصالح عالیه و اعتدال و میانه روی در آموزش، توام با مهرورزی، آسان گیری، برخورد حکیمانه و عادلانه و پاسخگویی بدون تعصب به شبهات میسر است، هرچند گاهی استفاده از تادیب نیز به عنوان آخرین شیوه تربیتی و به قصد احسان ضرورت می یابد، اما نه به گونه ای که با خشونت و کودک آزاری همراه باشد؛ زیرا می تواند به دین گریزی، گرایش به عقاید سست بنیان و افول پایه های ایمان منجر شود. بدین سان این مسئله همسو با فقه اسلام، نیازمند تدوین و نهادینه شدن مقررات داخلی مطلوب تری است.
    کلیدواژگان: خشونت، تادیب، تربیت معنوی، سلامت، کودک
  • نجمه حمید* صفحات 33-44

    خشم از تکانه ها و رفتارهای غیر قابل پیش بین است که بر عملکرد فرد تاثیر ناگواری دارد. هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش مدیریت ناسازگاری و خشم با آموزه های دینی بر ناسازگاری دانش آموزان مقطع سوم راهنمایی شهر اهواز بود. طرح پژوهش حاضر به صورت نیمه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بوده است. ابتدا از میان کلیه دانش آموزان سوم راهنمایی ناحیه دو شهر اهواز با استفاده از نمونه گیری خوشه ای تصادفی تعداد 630 نفر انتخاب شدند، سپس 46 نفر از دانش آموزانی که بر اساس پرسشنامه شاخص توانایی ها و مشکلات (SQD) گودمن برای والدین جهت تعیین میزان ناسازگاری (هیجانی، اجتماعی و تحصیلی) فرزندان یک انحراف استاندارد بالاتر از میانگین بودند و سازگاری برای دانش آموزان که خود به آن پاسخ دادند و مصاحبه بالینی تشخیص ناسازگاری دریافت کردند و واجد ملاک های ورود و خروج بودند، برگزیده شدند. این افراد به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله ، برنامه آموزشی مدیریت خشم والد-فرزند با آموزه های دینی به میزان 10 جلسه هفتگی اجرا گردید و گروه کنترل، مداخله ای دریافت نکردند. تحلیل کوواریانس نشان داد که میان گروه آزمایش و کنترل از لحاظ ناسازگاری تفاوت معنی داری وجود دارد (0001/0>p). میزان ناسازگاری در گروه آزمایش نسبت به پیش آزمون و گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافته بود. این یافته به طور معنی داری کماکان در دوره پیگیری تداوم یافت. به طور کلی، اجرای برنامه های آموزشی مدیریت ناسازگاری و خشم مبتنی بر آموزه های دینی در مدارس منجر به کاهش بروز ناسازگاری در دانش آموزان می-شود.

    کلیدواژگان: مدیریت ناسازگاری، خشم، آموزه های دینی، ناسازگاری
  • باقر گرگین*، پروانه عطایی فرد، سید اصغر موسوی صفحات 45-60

    تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه خوشبینی از دیدگاه اسلام با افکار اضطرابی و سکته قلبی (مطالعه موردی: بیماران مرکز قلب بوشهر) انجام گردید. روش تحقیق توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه بیماران مرکز قلب بوشهر بودند که تعداد کل آنها 480 نفر بودند که بر اساس فرمول کوکران 214 نفر آنها انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات پرسشنامه های محقق ساخته خوش بینی مبتنی بر دیدگاه اسلام، افکار اضطرابی ولز (1994) و سکته قلبی نیمروزی (1386) می باشد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس استفاده شد. یافته ها نشان داد که رابطه ی منفی بین خوشبینی از دیدگاه اسلام با افکار اضطرابی و سکته قلبی بیماران مرکز قلب بوشهر وجود دارد. رابطه منفی بین خوشبینی از دیدگاه اسلام و افکار اضطرابی بیماران مرکز قلب بوشهر مشاهده شد. بین خوشبینی از دیدگاه اسلام و سکته قلبی بیماران مرکز قلب بوشهر رابطه منفی می باشد. بین افکار اضطرابی و سکته قلبی بیماران مرکز قلب بوشهر رابطه مثبت وجود دارد. بین خوشبینی آزمودنی های مرد و زن تفاوت وجود دارد اما بین افکار اضطرابی و سکته قلبی بیماران مرد و زن تفاوت وجود ندارد. بین افکار اضطرابی و سکته قلبی بیماران بر حسب سن آنان تفاوت وجود دارد اما بین خوشبینی بیماران مرکز قلب بوشهر بر حسب سن آنان تفاوت وجود ندارد.

    کلیدواژگان: خوش بینی از دیدگاه اسلام، افکار اضطرابی، سکته قلبی، بیماران مرکز قلب بوشهر
  • عابدین درویش پور*، مهرداد امیری صفحات 61-70
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان گرایش دانشجویان مشغول به تحصیل دانشگاه لرستان به ادای فریضه نماز انجام گرفت.

    مواد وروش ها

    جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل دانشگاه لرستان در سال تحصیلی 97-1396 بود. از این جامعه آماری با روش نمونه گیری طبقه ای نسبی 125 نفر (64 نفر دختر و 61 نفر پسر) به صورت تصادفی انتخاب گردید. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته گرایش به نماز استفاده شد. در نهایت برای تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده از آزمون های آماری همچون: میانگین، انحراف معیار، فراوانی و...؛ و همچنین آزمون آماری t تک گروهی و tگروه های مستقل استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که گرایش به اقامه نماز هم در بین دانشجویان دختر و هم در بین دانشجویان پسر دانشگاه لرستان وجود دارد (p<0/001). ولی مقایسه میانگین گرایش به اقامه نماز در بین دانشجویان دختر و پسر تفاوت معناداری نشان نداد، بحث و گفتگو بنابراین باتوجه به نتایج پژوهش حاضر با اتخاذ تصمیمات روش های مناسب فرهنگی بستر مناسبی جهت تقویت وبالابردن سلامت معنوی دانشجویان را در سالهای بعد افزایش داد .

    کلیدواژگان: گرایش دانشجویان، دانشگاه لرستان، ادای فریضه نماز
  • لادن ناصح*، محدثه هادی صفحات 71-80
    مقدمه

    جراحی استومی ابعاد مختلف کیفیت زندگی بیماران را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. سلامت معنوی می تواند کیفیت زندگی این افراد را بهبود بخشد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی سلامت معنوی و تعیین عوامل جمعیت شناختی-طبی مرتبط با آن در بیماران دارای استومی صورت گرفت.

    روش

    این مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی بود که بصورت مقطعی انجام گرفت. 130 بیمار دارای استومی در شهر اصفهان با نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. فرم اطلاعات دموگرافیک-بیماری و پرسشنامه سلامت معنوی Ellison-Paloutzian تکمیل گردید. داده ها بوسیله نرم افزاز 17SPSS و روش های آمار توصیفی و آزمون های آماری تی مستقل، آنالیز واریانس و آنالیز رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    اکثریت (5/61 درصد) شرکت کنندگان در مطالعه ازسطح متوسط سلامت معنوی برخوردار بودند. میانگین و انحراف معیار نمره سلامت معنوی 81/14 ± 40/97 (از 120 نمره) بود. بین سلامت معنوی با برخی از متغیرهای جمعیت شناختی-طبی شامل سن، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات، شغل، نوع استومی و مدت داشتن استومی ارتباط آماری معنی دار وجود داشت (05/0 <p).

    نتیجه گیری

    سلامت معنوی اکثریت شرکت کنندگان در این مطالعه در حد متوسط بود. با توجه به اینکه سلامت و نگرش معنوی با ابعاد مختلف کیفیت زندگی بیماران دارای استومی همبستگی مثبت دارد؛ پرستاران می توانند با طراحی و اجرای مراقبت های معنوی مناسب نقش بسزایی را در ببهبود کیفیت زندگی این بیماران داشته باشند.

    کلیدواژگان: سلامت، معنویت، استومی، جراحی
  • ضیاءالدین علیانسب* صفحات 81-94
    هدف

    هدف از مطالعه ی حاضر، مقایسه ی تطبیقی آداب خوابیدن از منظر اسلام و علوم سلامت می باشد.

    روش

    روش این مطالعه توصیفی- تحلیلی جمع آوری مطالب از تفاسیر و منابع روایی و معتبر شیعه و تحقیقات علمی می باشد که که به بررسی تطبیقی آداب دینی خوابیدن در آموزه های اسلامی و علوم سلامت می پردازد. یافته ها: یافته های تحقیق نشان دادند که دین اسلام توصیه های خاصی در خصوص زمان و مکان و کمیت و کیفیت خواب دارد. تحقیقات علوم تجربی نیز در موارد متعددی، همسو با آموزه های اسلامی بوده است. نقش خواب در سلامت جسم و روان، هم در دین مبین اسلام و هم در علوم سلامت مورد تاکید قرار گرفته است. بر این اساس به طور جزیی به ارایه تعالیمی در حوزه ی کمیت و کیفیت خواب که سبب ارتقاء بهداشت خواب می شود پرداخته است.

    نتیجه گیری

    همه موجودات زنده برای تجدید نیرو و به دست آوردن آمادگی لازم برای ادامه کار و فعالیت نیاز به خواب دارند. نعمت خواب و آرامش و آسایش ناشی از آن و نیز نشاطی که بعد از خواب پیدا می شود از نعمتهایی است که با هیچ بیانی قابل توصیف نیست. بر این اساس توجه به توصیه های قرآن و اسلام و به موازات آن علوم سلامت در باب مولفه های خواب می تواند نقش مهمی در رسیدن انسان به سلامت جسمی و روحی بیانجامد و باعث بهره مندی از برکات مادی و معنوی بشر شود.

    کلیدواژگان: آداب دینی، خوابیدن، آموزه های اسلامی، علوم سلامت
  • محمد نصیری* صفحات 95-104
    مقدمه و هدف

    هدف از این پژوهش پیش بینی شادکامی براساس مولفه های سلامت روان در بین دانشجویان دختر پرستاری و غیرپرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی می باشد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع همبستگی و با هدف پیش بینی می باشد.80 دانشجوی دختر رشته پرستاری و 80 دانشجوی دختر غیرپرستاری به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه سلامت روان عمومی (GHQ-28) و پرسشنامه شادکامی آکسفورد گردآوری گردآوری شد و با استفاده از آمار توصیفی وآزمون t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    مقایسه میانگین سلامت روان در دو گروه نشان داد که میانگین سلامت روان دانشجویان پرستاری در حد افراد سالم (28/23) و دانشجویان غیرپرستاری در حد ناسالم (69/31) بود. میانگین نمره شادکامی دانشجویان پرستاری (74/49) بیشتر از حد متوسط نمره نظری شادکامی (5/43) و دانشجویان غیرپرستاری (59/42) کمتر از حد متوسط نمره نظری شادکامی می باشد. نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین سلامت روان و شادکامی در دانشجویان پرستاری (484 /0=r) و دانشجویان غیرپرستاری (218/0=r) ارتباط مستقیم مثبت و معنی داری وجود دارد. دردو گروه دانشجویان بین اضطراب و افسردگی با شادکامی رابطه منفی و معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج بدست آمده سلامت روان و خرده مقیاس های آن با شادکامی ارتباط معنی داری دارند. بنابراین برای بهبود مسایل مربوط به شادکامی دانشجویان پرستاری وغیرپرستاری، توجه به سلامت روان و خرده مقیاس های آن الزامی می باشد.

    کلیدواژگان: شادکامی، سلامت روان، دانشجویان پرستاری دختر، دانشجویان غیرپرستاری دختر
|
  • Seyed aghil nasimi*, Masoomehkeramati Pages 1-16
    Background and Objective

    Today, despite advances in science, especially experimental sciences, all over the world; Man has faced many psychological problems and his mental health is endangered. One of the most important religious sources of Muslims is the Holy Quran, which many verses directly and indirectly refer to educational and psychological issues that need to be discussed. In this regard, researchers have studied scientifically and how the impact of religion and belief teachings on humanmental health.

    Method

    The present study has investigated the effect of Quranic anthropological principles on human mental health using content analysis method. In this study, all ethical issues have been observed. In addition, the authors of the article have not reported any conflict of interest.

    Findings

    The findings confirm that the basics of Quranic anthropology, including; Purposefulness, duality, responsibility, authority and freedom, rationality, agency, dignity, limitation, etc. have a great impact on human mental health. In scientific terms, it can be said; Researchers' findings suggest that the basics of Quranic anthropology can explain mental health. In other words, there is a significant relationship between mental health and spirituality. And the result of the study confirms the compatibility of medical science and psychology with Quranic commands.

    Keywords: Quran, education, mental health, human
  • Maryam Javadpour * Pages 17-32
    The sacred religion of Islam is called an easy and simple law, which is always based on compassion and kindness. Hence, the upbringing and spiritual excellence of the child as a dynamic human being requires the promotion and proper education. But unfortunately, the child's education, especially his/her spiritual education, has become a problem by the misconceptions of some parents and educators. Thus, in order to promote children's spiritual well-being and to prevent social harm. So the present study has attempted to deal with the nature of spiritual education and strategies of promoting spiritual education devoid of violence, using a description and content analysis based on documents such as religious teachings, jurisprudents' viewpoints and internal regulations. This study shows that belief foundations are strengthened in the existence of the child based on God-centered education. Of course this is possible with observance of the best interests, moderation in education along with compassion, leniency, wisely and justly treatment, and replication without prejudice against doubts. However, sometimes it is necessary to use discipline as the last strategy of training along with the intention of benevolence, but not in a way that is accompanied with violence and child abuse, since it can lead to apostasy and losing foundational beliefs. Tuse, according to Islamic jurisprudence, this issue requires the formulation and institutionalization of more desirable internal regulations.
    Keywords: Violence, Discipline, Spiritual Education, Health, Child
  • Najmeh Hamid * Pages 33-44

    Anger is one of the unpredictable impulses and behaviors that have a negative effect on social, academic, professional, and family functioning. The purpose of this research was to investigate the effect of anger management training (parent-child) based on religious teachings on maladjustment behaviors (emotional, social and academic) of secondary school students in Ahvaz city. The research method was semi experimental with pre–test, follow up and control group. At first, 630 students were selected from all three secondary school students in the Ahvaz district using random cluster sampling. Then, 46 students who had a standard deviation higher than the mean in SDQ questionnaire completed by their parents and according to the adjustment questionnaire for student which they self-administered and received clinical diagnoses of maladaptive and met the inclusion and exclusion criteria were selected. The subjects were randomly divided into two experimental and control groups. The experimental group, were administered the parent-child anger management program with religious teachings to 10 sessions per week, while the control group received no intervention. Analysis of covariance showed that there was a significant difference between aggression and the maladjustment behaviors between experimental and control group (p <0.0001). The rate of maladjustment behaviors, inconsistency and aggression in the students of the experimental group was significantly lower than the pre-test and the control group. These results significantly persisted after fallow- up period. The implementation of anger management training program based on religious teachings in schools has led to a reduction in the incidence of maladjustment behaviors in students.

    Keywords: anger management training, religious teachings, maladjustment behaviors
  • Bagher Gorgin *, Parvaneh Ataeifard, Seyyed Asghar Mousavi Pages 45-60

    The purpose of this Survey of the relationship between optimism and heart of Islam, anxious thoughts, Myocardial infarction (Case Study: Heart Center patients Bushehr. The research method is descriptive-correlational. The statistical population of this study was all patients of Bushehr Heart Center with a total of 480 patients. Based on Cochran formula, 214 patients were selected. The data collection tools are researcher-made optimism-based questionnaire based on Islam's views, Welsh's Anxiety Thoughts Wells (1994), and Nimroozi Heart Attack. Pearson correlation coefficient and variance analysis were used to analyze the data. The findings showed that the weak and negative relationship between optimism from the point of view of Islam with anxiety and myocardial thoughts in heart patients in Bushehr. The weak and negative relationship between optimism from the point of view of Islam and anxiety thoughts in heart patients in Bushehr. There is a weak and negative correlation between optimism from the point of view of Islam and the stroke of patients in the heart of Bushehr. There is a weak and negative relationship between the anxiety and myocardial thoughts of patients in the heart of Bushehr. There is a significant difference between male and female subjects' optimism, but there is no significant difference between anxiety and myocardial thinking in male and female patients. There is a significant difference between the anxiety and myocardial thoughts in terms of their age, but there is no significant difference between the optimism of the patients in the heart center of Bushehr according to their age.

    Keywords: optimism from Islamic perspective, anxious thoughts, Myocardial infarction, Heart Center patients Bushehr
  • Mehrdadamiri, Abdin Darvishpor* Pages 61-70
    Objective

    The aim of this study was to investigate the tendency of students studying at Lorestan University to perform the prayer.

    Materials and Methods

    The statistical population of this study included all students studying at Lorestan University in the academic year 2009-2010. From this statistical population, 125 people (64 girls and 61 boys) were randomly selected by relative class sampling method. A researcher-made questionnaire on prayer orientation was used to collect data. Finally, to analyze the information collected from statistical tests such as: mean, standard deviation, frequency, etc .; Also, one-group t-test and independent t-test were used.

    Results

    The results of this study showed that there is a tendency to pray both among female and male students of Lorestan University (p <0.001). Butthe comparison of the average tendency to pray between male and female students did not show a significant difference.Discussion Therefore, according to the results of the present study, by making decisions about appropriate cultural methods, it increased the appropriate context for strengthening and enhancing the spiritual health of students in the following years.

    Keywords: Students' orientation, Lorestan University, Performing prayers
  • Ladan Naseh *, Mohadeseh Hadi Pages 71-80
    Introduction

    Ostomy has a profound effect on patients' quality of life. Spiritual well-being can improve the quality of life of these people. This study was performed to examine the spiritual well-being and the related medical-demographic factors in ostomates.

    Methods

    This Cross sectional descriptive-analytical study was conducted in ostomy patients with simple sampling methodology. Information collected through a questionnaire with two parts: medical- demographic information and Palutzian & Ellison SWB questionnaire .The data was analyzed by descriptive and analytical statistics (ANOVA, independent t-Test, Pearson correlation coefficient test) with using SPSSv17 software.

    Results

    The majority (61.5%) of the study participants had a moderate level of spiritual health. Mean and standard deviation of spiritual health score was 97.40 ±14.81 (from 120). There was a significant relationship between spiritual health and some medical-demographic variables including age, marital status, educational level, occupation, type of ostomy and duration of ostomy (P <0.05).

    Conclusion

    The spiritual health of the majority of participants was moderate. Whereas spiritual attitude and well-being are positively correlated with different aspects of quality of life in ostomates; nurses can play an important role in improving the quality of life of these patients by designing and implementing appropriate spiritual care.

    Keywords: Health, spirituality, Ostomy, Surgery
  • Sayyed Ziaoddin Olyanasab * Pages 81-94
    Aim

    The aim of this study is to compare the etiquette of sleeping from the perspective of Islam and health sciences.

    Method

    The method of this descriptive-analytical study is to collect information from Shia and authentic interpretations and sources of narration and scientific research, which deals with the comparative study of religious rites of sleeping in Islamic teachings and psychology.

    Findings

    The research findings showed that Islam has specific recommendations regarding the time and place of sleep and the quantity and quality of sleep. Experimental science research has been consistent with Islamic teachings on several occasions. Regarding the doctrine, both in the religion of Islam and in the health sciences, the role of sleep in physical and mental health has been emphasized. Accordingly, it provides a detailed study of the quantity and quality of sleep that promotes sleep hygiene.

    Conclusion

    All living things need sleep to regenerate and get ready to continue working and working .The blessing of sleep and the peace and comfort that comes from it, as well as the vitality that is found after sleep, are some of the blessings that cannot be described in any way Accordingly, paying attention to the recommendations of the Qur'an and Islam, as well as the health sciences on the components of sleep, can play an important role in achieving physical and mental health and benefit the material and spiritual blessings of human beings

    Keywords: Religious customs, sleeping, islamic teachings, Health Sciences
  • Mohammad Nasiri * Pages 95-104
    Introduction & Objective

    The purpose of this study was to predict happiness based on mental health components among female nursing and non-nursing students of Khoy Islamic Azad University.

    Material & Methods

    The present study is a descriptive and correlational one with the purpose of prediction. 80 students Nursing students and 80 non-nursing students (physical education, accounting, law, educational management) were selected by cluster random sampling. Data were collected using General Mental Health Questionnaire (GHQ-28) and Oxford Happiness Questionnaire. Data were analyzed using descriptive statistics, independent t-test, Pearson correlation coefficient and multiple Regression.

    Findings

    Comparison of mean mental health in both groups showed that the mean mental health of nursing students was healthy (23.28) and non-nursing students was unhealthy (31.69). The average happiness score of nursing students (49.74) is higher than the average theoretical score of happiness (43.5) and non-nursing students (42.59) is lower than the average theoretical score of happiness. The results of the Pearson correlation test showed that there is a positive and significant direct relationship between mental health and happiness in nursing students (p = 0.484) and non-nursing students (p = 0.218). Multiple regression showed that in nursing students, mental health predictor variables can explain 23% of happiness variance and for non-nursing students about 4.7%.

    Conclusion

    Based on the results, mental health and its subscales correlate with happiness. Students' happiness can also be predicted through physical functioning, social functioning, anxiety, and depression. Consideration for mental health and its subscales is required.

    Keywords: happiness, mental health, Nursing, non-Nursing Students