فهرست مطالب

پدافند غیرعامل - سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 42، تابستان 1399)

فصلنامه پدافند غیرعامل
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 42، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حامد احمدیوسفی، فتح الله شمسایی زفرقندی*، سید جواد هاشمی فشارکی صفحات 1-14

    یکی از اهداف مهم پدافند غیرعامل در زمان وقوع بحران های شهری، تخلیه جمعیت و روان سازی بار ترافیک به منظور دور نمودن مردم از منبع خطر، امدادرسانی به موقع و اعمال صحیح مدیریت بحران است. استفاده از سامانه حمل ونقل عمومی در مناطق شهری هنگام تخلیه اضطراری دارایی مهمی به شمار می روند و نقش مهمی در عملیات تخلیه بازی می کند. یکی از سامانه های حمل ونقل عمومی در تهران، سامانه حمل ونقل ریلی شهری هست که در سال های اخیر پیشرفت، گسترش و تاثیرات زیادی داشته است و ترکیب انواع و انعطاف پذیری آن بر چگونگی واکنش سریع و موثر در تخلیه اضطراری نیز تاثیر می گذارد و می توان مسافران را به سرعت از محل حادثه دور کند و تاثیر قابل توجهی در تخلیه اضطراری مردم به مکان های امن داشته باشد. با توجه به اهمیت موضوع تحقیق حاضر در صدد است به بررسی شناسایی نقش و ظرفیت سامانه مترو در تخلیه اضطراری شهر تهران و ارایه راهکارهای مدیریت بحران در تخلیه اضطراری جمعیت بپردازد. در این تحقیق ابتدا مطالعات   انجام گرفته در زمینه نقش و تحلیل ظرفیت خطوط مترو بررسی و سپس به محاسبه و تحلیل ظرفیت و نقش سامانه های مترو در تخلیه جمعیت شهر تهران بر اساس سناریوهای آسیب شناسی شهر تهران و مشخص شدن نقاط مبدا و مقصد پرداخته شده است. و در آخر هم راهکارهای مدیریت بحران برای تسهیل و تسریع تخلیه اضطراری جمعیت در شهر تهران با استفاده سامانه های مترو ارایه شده است.

    کلیدواژگان: تخلیه اضطراری، راهکارهای تسهیل تخلیه، ظرفیت شبکه مترو، مدیریت شهری، بحران شهری
  • مصطفی امینی مزرعه نو*، محمدرضا خرسندی، صفا پیمان صفحات 15-21
    انفجار در دهانه ورودی تونل‌ها و فضاهای زیرزمینی می‌تواند منجر به خسارات و تلفات سنگینی شود. به‌منظور کاهش اثرات موج ناشی از انفجار در دهانه ورودی تونل، از روش‌هایی همچون استفاده از موج‌گیرها، خم‌ها، موانع هندسی، درب ضد انفجار، الگوهای مختلف ورودی و تعدد ورودی و خروجی می‌توان استفاده نمود که استفاده از موانع هندسی به ویژه موج‌گیرها از پرکاربردترین و اقتصادی‌ترین روش استهلاک موج در تونل‌ها است. هدف از این مقاله بررسی اثر زاویه چرخش محور طولی (خم) و تغییر موضعی سطح مقطع تونل در کاهش اثرات انفجار است که با بررسی عددی با استفاده از نرم افزار اباکوس زاویه چرخش مناسب محور طولی و محل قرارگیری مناسب برای تغییر موضعی سطح مقطع تونل در راستای تونل منتهی به سازه امن مشخص، درنهایت شاخصه‌های مناسب با در نظر گرفتن کمترین حفاری (اقتصادی‌ترین روش) و بیشترین کاهش اثرات انفجار (کاهش آسیب‌پذیری) در انفجارهای نزدیک دهانه و دور از دهانه پیشنهاد می‌گردد همچنین تغییر موضعی سطح مقطع تونل در انتهای مسیر مستقیم و تغییر زاویه چرخش محور طولی از حاده 135 درجه تا قایم (90 درجه) بیشترین کاهش فشار را شاهد خواهید بود.
    کلیدواژگان: اضافه فشار، زاویه چرخش، تونل، موج‌گیر، انفجار
  • ساسان مشمول کویچ*، کریم کیومرثیان صفحات 23-30

    امروزه بحث، شناسایی، مهار و پیشگیری از تلفات و خسارات جانی، اقتصادی و اجتماعی ناشی از حوادث طبیعی مانند زمین لغزش، سیل، زلزله مورد توجه خاص محافل علمی، تحقیقاتی و مسیولین امر در اکثر کشور ها است. وقوع زمین لغزش می تواند ارتباط نزدیک و قوی با دیگر حوادث طبیعی همچون سیل و زمین لرزه داشته باشد و این پدیده ها به عنوان عوامل محرک، نقش قابل توجهی در گسترش و شدت خسارات ناشی از زمین لغزش دارند. در این تحقیق از روش Fuzzy-AHP، استفاده شده است و عوامل موثر در وقوع زمین لغزش، شامل لیتولوژی، فاصله از گسل، هندسه شیب، ارتفاع، کاربری و پوشش زمین، فاصله از آبراهه ها و فاصله از راهدر نظر گرفته شده اند. منطقه مورد مطالعه در  شمال غرب ایران، در استان آذربایجان شرقی و در محدوده شهرستان مراغه و هشترود واقع شده است. طول کل آزادراه مراغه - هشترود 92 کیلومتر و قطعه دوم این آزادراه 26 کیلومتر می باشد. علت اصلی قرارگیری منطقه مورد مطالعه در پهنه های با خطر متوسط تا بالا، عمدتا به دلیل جنس سنگ های مسیر آزادراه می باشد که رسوبی و در مقابل فرسایش ضعیف هستند، همچنین نزدیکی به آبراهه ها و پوشش گیاهی پراکنده در منطقه مورد مطالعه، خطر زمین لغزش را تشدید می کند.

    کلیدواژگان: زمین لغزش، پهنه بندی، Fuzzy-AHP، آزادراه
  • یاسر معرب*، بهناز سپهرزاد، مصطفی نادری صفحات 31-43

    زلزله به عنوان پدیده ای طبیعی، زمانی مخاطره آمیز و بحران آفرین است که جامعه نسبت به آن آسیب پذیر بوده و آمادگی لازم برای رویارویی آن را نداشته باشد. تجربه زلزله های روی داده در کشور نشان داد که آمادگی لازم برای رویارویی با این پدیده طبیعی در کشور وجود ندارد و ادامه این روند می تواند خسارت های جبران ناپذیری بر پیکره جامعه وارد کند. به ویژه اگر زلزله احتمالی در یکی از شهرهای بزرگ و پرجمعیت کشور مانند تهران رخ دهد. از طرف دیگر اگر جلوگیری از وقوع زلزله امکان پذیر نیست، ولی کاهش آسیب های ناشی از آن امکان پذیر است و چیزی که بیش از همه اهمیت دارد، نجات جان انسان ها در برابر این رخداد طبیعی است. به طور خلاصه می توان گفت : آسیب پذیری بالای شهر تهران به ویژه منطقه 2 از زلزله احتمالی و ضرورت حفظ ایمنی و امنیت شهروندان به عنوان یکی از مهم ترین اهداف برنامه ریزی شهری، از ضرورت های انجام این طرح می باشد. در این پژوهش، ابتدا چارچوب نظری تحقیق از طریق جمع آوری اطلاعات از طریق منابع کتابخانه ای و الکترونیکی و مقالات صورت پذیرفت. در ادامه به منظور بررسی میزان آسیب پذیری بافت های شهری در برابر زلزله با رویکرد پدافند غیرعامل، بر اساس نظرات کارشناسان و بررسی پژوهش های قبلی، ابعاد و معیارهای پیشنهادی مشخص گردید. سپس مقایسات زوجی شاخص ها به کمک 15 نفر از اعضای هییت علمی و کارشناسان متخصص که در حوزه برنامه ریزی محیط زیست، برنامه ریزی شهری، برنامه ریزی روستایی و شهرسازی تخصص داشته اند، صورت پذیرفته است. مبنای ارزش گذاری آن ها بر اساس تجربیات و مطالعات آن ها می باشد. پس از انجام مقایسات زوجی، نقشه های عوامل موثر در میزان آسیب پذیری بافت های شهری منطقه در محیط  Idrisi استانداردسازی شده و در محیط GIS، وزن هر کدام از این معیارهای موثر در میزان آسیب پذیری بافت ها در لایه ها تاثیر داده شده و نقشه ها ترکیب شدند تا میزان آسیب پذیری بافت های شهری در برابر زلزله با رویکرد پدافند غیرعامل منطقه، مشخص گردد.

    کلیدواژگان: آسیب‌پذیری، بافت‌های شهری، زلزله، پدافند غیرعامل
  • سامان کشوری*، مصطفی عباسی صفحات 45-59
    امروزه با گسترش اینترنت یکی از چالش‌های بزرگ شبکه‌های ارتباطی سرعت دسترسی به آن است. در هنگامی که دستگاه‌های مختلفی به شبکه بی‌سیم متصل می‌شوند سرعت دسترسی به یک چالش تبدیل می‌شود. شبکه‌های وای‌فای با مشکلاتی روبه‌رو هستند از جمله اینکه استفاده از آن‌ها در برخی مکان‌ها دشوار و یا غیر ممکن بوده و سرعت آن برای پاسخگویی به نیازهای امروزی کند است. در این مقاله ضمن معرفی لای‌فای، ویژگی‌ها و محدودیت‌های این شبکه که داده‌ها در آن از طریق نور مریی به صورت بی‌سیم تبادل می‌شوند، بررسی شده است. یکی از مواردی که برای این شبکه نوین اهمیت دارد، طرز کار آن و روابط علمی و مدل‌های ریاضی تعریف شده برای آن است که در این پژوهش به آن و همچنین معماری لای‌فای پرداخته شده است. کاربردها و ایده‌های نوینی برای لای‌فای وجود دارد که در این مقاله بررسی شده اند. در پایان عملکرد لای‌فای مورد ارزیابی قرار گرفته شده است. این ارزیابی شامل تحلیل امنیتی و بررسی مزایا و معایب فناوری ارتباطی لای‌فای نسبت به وای‌فای است.
    کلیدواژگان: لای‌فای، امنیت لای‌فای، وای‌فای، انتقال داده
  • جواد گودینی* صفحات 61-71

    این نوشتار موید آن بوده که نیروگاه های هسته ای یکی از مجموعه های صنعتی با خطرپذیری بالا است؛ بنابراین، ایمنی و امنیت، از مهم ترین دغدغه های طراحانه این مجموعه ها است. بررسی طرح این مراکز موید آن بوده که در بسیاری از نیروگاه های هسته ای از ساختارهای گنبدی شکل استفاده شده است. تاکید آیین نامه های هسته ای آژانس بین المللی بر ضرورت استفاده از تجربیات موفق پیشین به انضمام تکرار ساختارهای مذکور، این فرضیه را مطرح نموده که ساختارهای گنبدی شکل در افزایش امنیت و ایمنی نیروگاه ها موثر هستند. بنابراین نوشتار پیش رو به دنبال آن بوده که ضمن شناسایی ساختارهای مختلف گنبدی شکل به واکاوی علل استفاده از آن ها نایل آید. این تحقیق، ماهیتی توصیفی - تحلیلی داشته و از استنتاج های عقلی به‏ عمل آمده بر روی آیین نامه ها و بررسی تجربی طرح های نیروگاهی استفاده نموده است. یافته ها موید آن بوده که دربرگرفتن سامانه ها، ساختارها و تجهیزات حاوی مواد رادیواکتیو، ممانعت از انتشار آن ها، مقاومت در برابر حوادث داخلی و خارجی، کاهش فشار و دمای داخلی در هنگام از دست رفتن مدار خنک کننده اصلی، جا دادن به سامانه های فعال و غیر فعال ایمنی از مهم ترین نقش های ساختارهای گنبدی شکل تک لایه و دولایه ای است که به شکل نمایان و غیر نمایان در طرح ساختمان راکتور به کار رفته اند. با این حال، تنها برخی از این نقش ها به واسطه فرم گنبدی شکل محقق می شوند.

    کلیدواژگان: طراحی معماری، نیروگاه های هسته ای، ساختارهای گنبدی شکل، ایمنی، امنیت
  • سمیه ملائی*، اسماعیل پاکزاد صفحات 73-81
    اغلب اثر مخرب انفجار در سازه‌ها به صورت خرابی موضعی اعضای سازه‌ای بوده که می‌تواند با تخریب پیش‌رونده همراه شود. تخریب پیش‌رونده، که سبب تلفات گسترده جانی و مالی در زمان انفجار است، می‌تواند در اثر فروریختن و حذف ناگهانی ستون‌های سازه‌ای تحت فشار مستقیم انفجار روی دهد. بنابراین بررسی پاسخ انفجاری ستون‌ها و مقاوم‌سازی آن‌ها اطلاعات بسیار مفیدی را دربر خواهد داشت. در این پژوهش با یک روند مد‌ل‌سازی صحت‌سنجی شده، ستون بتن مسلح با حل‌گر صریح نرم افزار ABAQUS تحت انفجار تحلیل شده و نسبت به تقویت آن با جاکت سرتاسری فولادی به ضخامت‌های mm 4/2 و 6 اقدام شده است. با انجام تحلیل‌های دینامیکی غیر خطی، پاسخ مدل‌های ستون‌ تقویت شده و تقویت نشده تحت اثر بار از لحاظ مقادیر حداکثر تغییر مکان و انرژی جذب شده انفجار با یکدیگر مقایسه می‌شود. نتایج حاصل نشان می‌دهد که مقاوم‌سازی ستون بتن مسلح با جاکت فولادی، با کاهش تغییر شکل و انرژی رسیده به سازه، عملکرد آن را در برابر بارگذاری انفجار به صورت قابل توجهی بهبود می‌دهد.
    کلیدواژگان: ستون بتن مسلح، بارگذاری انفجاری، مقاوم‌سازی، جاکت فولادی
  • احسان فیضی*، محمد نقوی، حسین فخرایی صفحات 83-94

    امروزه با گسترش انواع تهدیدات انسان ساخت نظیر تهدیدات نظامی، تروریستی و خرابکارانه، توجه به کنترل و کاهش آسیب پذیری زیرساخت های حیاتی کشور به ویژه سامانه های تامین آب مانند زیرساخت های سد و کسب آمادگی های لازم به منظور مقابله و بازیابی شرایط مطلوب در برابر انواع تهدیدات، امری ضروری است. تحقیق حاضر با هدف ارزیابی ریسک سدهای بتنی برق آبی در برابر تهدیدات انسان ساخت تعریف شده است که در زمره تحقیقات کاربردی به شمار می رود. در این راستا، در مرحله شناسایی تهدیدات پیش روی سدها و استخراج آسیب های ناشی از رخداد آن ها و ارایه ملاحظات پدافند غیرعامل، از روش های کتابخانه ای، مصاحبه و مشاهده استفاده شده است و در بخش اولویت بندی تهدیدات، آسیب پذیری ها و ارزش دارایی ها نیز از روش پرسشنامه، جهت گردآوری اطلاعات استفاده گردید. از این رو، روش تحقیق مقاله حاضر، روش توصیفی- تحلیلی می باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز روش تحلیل محتوا (کیفی) و روش آمار توصیفی (کمی) انتخاب، و نرم افزارهای Expert Choice v11.0 و SPSS13.0 به عنوان ابزار پردازش اطلاعات انتخاب شد. یافته های تحقیق نشان داد که تهدیدات حملات هوایی، موشکی و شبه نظامی جزء تهدیدات اصلی سدها محسوب می گردد و با پیاده سازی مولفه های ارزیابی ریسک بر روی مطالعه موردی (سد لیرو) ریسک های سد و سرریز و ساختمان نیروگاه این سد با بالاترین ریسک همراه بوده است. متدولوژی ارزیابی ریسک استفاده شده در این تحقیق با استفاده از روش تلفیقی FEMA و RAMCAP می باشد که شامل سه بخش اساسی (تعیین ارزش دارایی ها، غربالگری تهدیدات و ارزیابی آسیب پذیری و ریسک) می باشد که سعی شده است در این تحقیق به صورت اجمالی به معرفی آن ها پرداخته شود.

    کلیدواژگان: ریسک، پدافندغیرعامل، سد لیرو، FEMA، RAMCAP
|
  • H. Ahmadyousefi, F. Shamshaye Zafarhani *, S. J. Hashemi Fesharaki Pages 1-14

    Some of the main goals of passive defense in times of urban crises are timely relief and applying proper crisis management practices such as evacuating the city and removing traffic jams to keep people away from danger. Therefore, public transport systems in urban areas during emergency evacuation are important assets and play important roles in the evacuation operations. One of the public transportation systems in Tehran is the urban rail transport system which has been developed in recent years and its variety and flexibility effectively influences rapid emergency evacuation. Due to the importance of the matter, the aim of this research is to investigate the role and capacity of the metro system in emergency evacuation of Tehran city and to provide solutions for crisis management in emergency evacuation. Hence, previous studies on the role and analysis of the capacity of the metro lines are inspected and then the role and capacity of the metro systems in the discharge of Tehran city population are analyzed according to scenarios of the city pathology and specification of departures and destinations. Finally, crisis management solutions are provided to facilitate and accelerate the emergency evacuation of the population in Tehran using the subway system.

    Keywords: Emergency Evacuation, solutions to facilitate evacuation, Metro Network Capacity, Urban Management - Urban Crisis
  • M. Aminimazraeno *, M. R. Khorsandi, S. Peyman Pages 15-21
    Explosions at the entrance of tunnels and underground spaces can lead to losses. To decrease side effects of such explosions, some approaches like dead_end, bends, geometric barriers and anti-explosion doors are available. Using geometric barriers, especially the waveguides, is the most commonly used and economical way. The purpose of this paper is to investigate the effect of the angle of rotation of the longitudinal axis (bend) and the local variation of the tunnel area on reducing the impact of explosions. Appropriate angle of rotation of the longitudinal axis and suitable location for local variation of the tunnel cross section in line with the tunnel are calculated, by numerical analysis, using Abaqus software.  Finally, proper characteristics are used to propose a method, requiring the least drilling in construction (the most economical method), and generating the highest reduction in the effects of the explosion (the highest vulnerability reduction) in explosions near and away from the span. The results show that the localized change in the tunnel cross-section at the end of the direct path and the change in the angle of rotation of the long axis from 135 ° to 90 ° (90 °) will lead to the greatest reduction in pressure.
    Keywords: Over Pressure, ABAQUS, Tunnel, Dead, End, Explosion
  • S. Mashmoul Kovich *, K. Kiyoumarsiyan Pages 23-30

    Today, discussing, identifying and preventing casualties, and economic and social losses due to natural disasters such as landslides, floods, and earthquakes are of particular interest to official authorities and scientific and research communities in most countries. The occurrence of landslides can be closely related to other natural disasters such as floods and earthquakes, and these phenomena have a significant role in the development and severity of landslides. In this research, lithology, distance from the fault, slope, elevation, land use and coverage, distance from rivers and distance from the roads are considered as the factors affecting the occurrence of landslides and the Fuzzy-AHP method is used. The study area is located in the northwest of Iran, in the East Azarbaijn province, in the area of Maraghe and Hashtrood. The length of the Maraghe-Hashtrood highway is 92 Kilometers, the second part of this highway is 26 Kilometers. The main reason that this location, as the area of study, is classified as a medium to high risk zone is mainly due to the highway rocks type, which are sedimentary and weak in erosion. Proximity of the study area to streams and dispersed vegetation, also exacerbates the risk of landslides.

    Keywords: Landslide, Zonation, Fuzzy-AHP, Highway
  • Y. Moarrab *, B. Sepehrzad, M. Naderi Pages 31-43

    An earthquake as a natural phenomenon is a risky and crisis-making event that by not being prepared to face it, makes the society vulnerable. The experience of earthquakes in our country has shown that there is no readiness to deal with this natural phenomenon in the country. In such circumstances, an earthquake occurring in one of the big and crowded cities of the country such as Tehran, can lead to irreparable damages. On the other hand, if it is not possible to prevent an earthquake, it is possible to reduce the damage it causes, and most importantly to save people's lives against this natural occurrence. In short, the earthquake vulnerability of the city of Tehran especially the 2nd district, and the importance of maintaining the safety and security of citizens as one of the most important goals of urban planning, highlight the necessity of this project.In this research, the theoretical framework was carried out by collecting information through library and electronic resources and articles. The vulnerability of the urban structure to earthquakes was studied with the passive defense approach, based on experts' opinions and review of previous studies, and the dimensions and suggested criteria were determined. Then, the paired comparisons of indicators were carried out with the help of 15 faculty members and experts specializing in environmental planning, urban planning, rural planning and urban engineering. Their valuations are based on their experiences and studies. After the pair comparisons, the maps of the factors affecting the vulnerability of the urban structure of the area were standardized in the Idrisi environment, and the weight of each of the effective measures influencing the vulnerability of the structures in the layers, were applied in the GIS environment. Then the maps were combined to determine the vulnerability of the urban structure to earthquakes; the passive defense approach applied.

    Keywords: Vulnerability, Urban structure, Earthquake, Passive Defense
  • S. Keshvari *, M. Abbasi Pages 45-59
    Nowadays, with the widespread use of the Internet, one of the great challenges of communication networks is the access speed. The speed of access becomes a challenge when different devices connect to a wireless network. Wi-Fi networks are facing some problems, such as difficult or impossible connectivity in some places and a speed far below today's needs. In this research, while introducing Li-Fi technology, where the data is exchanged wirelessly through visible light, its features and limitations are studied. The architecture and scientific relations and mathematical models of this new technology are also presented. There are new ideas and applications for the Li-Fi that are explored in this paper and finally, Li-Fi technology is compared to Wi-Fi technology based on various parameters.
    Keywords: Lifi, Lifi Security, Wifi, Data Transfer
  • J. Goudini * Pages 61-71

    This article mentions that safety and security have been the most important concerns in the design process of nuclear power plants. Surveying the building form of these complexes shows that most of them have a dome-formed structure in their design. Therefore, the goal of this study is to specify why this form is prevailing in the design of nuclear power plants. The research method is based on the theoretical survey of the relevant standards and also the experimental survey of the existing power plant design. The results have indicated that confining the radioactive materials inside the building, preventing any leakage, avoiding the internal and external hazards, accommodating the active and passive safety systems, as well as reducing the pressure and temperature of internal air in LOCA events are the main intended safety/security functions of these one or two layered dome-formed structures, only some of which are actually realized.

    Keywords: Architecture Design, Nuclear Power plants, Dome-Formed Structures, Safety, security
  • S. Mollaei *, E. Pakzad Pages 73-81
    Most of the destructive effects of blast loading on structures can be found in the form of local failure of structural members. Such local damages could be associated with progressive collapse of the whole building. Progressive collapse, which has caused widespread casualties and financial losses at the blast events, can occur as a result of the sudden collapse and removal of structural columns under direct effect of the blast pressure. Therefore, assessment of the blast response of RC columns and their retrofitting against blast loading would provide very useful information in the field of blast resistant structures. In this paper, using a validated FE modeling process, square RC columns and RC columns strengthened with steel jacketing under blast loading, are analyzed by the explicit solver of ABAQUS software package. By performing nonlinear dynamical analyses, the explosive response of simple and strengthened RC column models are compared in terms of maximum displacement values ​​and absorbed energy. Obtained results show that retrofitting of RC columns with steel jackets, significantly reduces the energy reaching the structure and the deformation, and improves the performance against blast loading.
    Keywords: Reinforced Concrete Column, Blast Loading, Strengthening, Steel Jacketing
  • E. Feyzi *, M. Naghavi, H. Fakhraei Pages 83-94

    Threats are essential. The purpose of this study was to evaluate the risk of concrete hydrocarbon dams against human threats, which is considered as an applied research. In this regard, librarianship, interviewing and viewing methods have been used to identify threats to dams and extract damage caused by their occurrence and provide non-operational defense considerations, and to prioritize threats, vulnerabilities and value Assets were also used to collect information using a questionnaire. Therefore, the research method of this paper is a descriptive-analytical method. Content analysis (qualitative) and descriptive statistics (quantitative) were used to analyze the data. Expert Choice v11.0 and SPSS13.0 software was selected as the data processing tool. The findings of the research showed that the threats of air strikes, missiles and militias were considered as the main threats to dams. By implementing risk assessment components on a case study (Lerro Dam), the dam and overflow risks and building of the dam's power plant were at the highest risk Has been accompanied. The risk assessment methodology used in this study is using the FEMA and RAMCAP compilation method, which consists of three basic components (asset value determination, threat screening and vulnerability and risk assessment), which has been tried briefly in this research. They will be introduced to them

    Keywords: Risk, Passive Defense, Liro dam, FEMA, RAMCAP