فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و هشتم شماره 5 (پیاپی 165، امرداد 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • طیبه میرجلیلی* صفحات 2607-2613
    مقدمه

    خانم جوان بارداری (32 هفته) به دنبال ناخوشی های یک ماهه شامل ادم محیطی، پارستزی و تنگی نفس، که در ارزیابی ها تشخیص خاصی برای وی مسجل نشده بود؛ با دیسترس تنفسی شدید و ادم ریه بستری شد در بررسی مجدد، نارسایی سیستولیک قلبی شدید (کسر جهشی بطن چپ: 15-10%) به همراه پره اکلامپسی، تشخیص داده شد پس از پایدار شدن نسبی علایم حیاتی بیمار، ختم بارداری داده شد. پس از یک هفته از ختم بارداری، نارسایی قلبی بیمار بهبود یافت.

    کلیدواژگان: پراکلامپسی، ادم ریه، نارسایی سیستولیک قلبی
  • موسی جاودانی*، ابوالفضل برزگر بفروئی صفحات 2614-2634
    مقدمه

    جراحات متنوعی سبب ایجاد یک پاسخ التهابی در بدن میزبان می شوند. از جمله این جراحات می توان به استرس جراحی اشاره کرد. جراحی، استرسی را بر بدن اعمال می کند سندرم التهابی سیستمیک انعکاسی از درجه استرس جراحی است و به عنوان یک سیستم ارزیابی کننده شدت استرس پس از جراحی را نشان می دهد. کمپلکس منظمی از مولکول های پلی پپتیدی التهابی در بروز این پاسخ التهابی مشارکت می کنند که به عنوان سایتوکین شناخته می شوند. عدم کنترل موضعی در آزاد شدن این سایتوکین ها، سبب بروز التهاب سیستمیک می شود و به طور بالقوه عوارض ویرانگری را پی دارد.در نگارش این مقاله مروری از مقالات نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتیScience Direct, Scopus, Pubmed  Springer Science  و Google scholar استفاده شدند. مجموعه مقالات بررسی شده شامل 92 مقاله بود که تحقیقات کیفی و کمی مربوط به 40 سال (از سال 1979 تا سال 2019) را به زبان انگلیسی دربرداشت. این مقاله مروری بر پایه 92 مقاله مذکور و با استفاده از کلمات کلیدی استرس جراحی، سندرم پاسخ التهابی سیستمیک، سایتوکین های پیش برنده التهابی، سایتوکین های ضد التهابی نگارش شده است.مطالعات انجام گرفته روی انسان و مدل های حیوانی، پیشنهاد می کنند که هر دو نوع سایتوکین های پیش برنده التهابی و ضد التهابی متعاقب تحریکات اولیه متنوع شامل آزاد شدن اندوتوکسین، فعال شدن سیستم کمپلمان، آسیب ایسکمی- پرفیوژن و طرق دیگر آزاد می شوند.

    نتیجه گیری

     سایتوکین های پیش برنده التهابی و ضد التهابی، حاصل برهم کنش پیچیده غیر قابل پیش بینی آثار سیستم ایمنی بر بدن و حتی اثرات چندگانه در اندام های بدن است. راهبردهای نوین درمانی جاذب سایتوکین ها، راهکاری قوی در تقویت و بهبود خروجی مناسب، متعاقب سندرم پاسخ التهابی سیستمیک هستند.

    کلیدواژگان: استرس جراحی، سندرم پاسخ التهابی سیستمیک، سایتوکین های پیش برنده التهابی، سایتوکین های ضد التهابی
  • زهره هاشمیان، پروانه افشاریان* صفحات 2635-2647
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی ‏کیستیک یکی از شایع ترین علل ناباروری است و 6 تا 8 درصد زنان در سنین باروری مبتلا به این اختلال اندوکرینی می باشند. اختلات بیوشیمیایی در این بیماران موجب عدم تعادل هورمون های زنانه و افزایش آندروژن می شود، که می تواند پیامدهایی از جمله بی نظمی سیکل قاعدگی، هیرسوتیسم، آکنه ولگاریس و آلوپسی آندروژنیک به همراه داشته باشد. علیرغم سابقه طولانی مطالعات در مورد سندرم تخمدان پلی ‏کیستیک، علت آن هنوز هم ناشناخته است. استرس اکسیداتیو وضعیت عدم تعادل بین تولید گونه های اکسیژن فعال و میزان ‏آنتی‏اکسیدان است. در حالاتی که این تعادل برهم بخورد، نتیجه آن افزایش سطح استرس اکسیداتیو است. در حال حاضر استرس اکسیداتیو به عنوان یکی از پاتوفیزیولوژی های اصلی بسیاری از اختلالات و بیماری ها از جمله سندرم تخمدان پلی‏ کیستیک شناخته شده است. درک مکانیسم های استرس اکسیداتیو برای تدوین راه‏ کارهای پیشگیری و درمان این بیماری از اهمیت بالایی برخوردارند. در این مقاله به بررسی داده‏ های مربوط به مکانیزم استرس اکسیداتیو بر سندرم تخمدان پلی‏ کیستیک می‏ پردازیم.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، استرس اکسیداتیو، ناباروری
  • سعید آهار، فرهاد قدیری*، عباس بهرام، مهران کریمی صفحات 2648-2659
    مقدمه

    بین فرایند رشد حرکتی و شناختی در طول عمر، تعامل قابل توجهی وجود دارد؛ بررسی فرایندهای شناختی و زیربنای رفتارهای قابل مشاهده و نحوه رشد آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است. تحقیق حاضر با هدف تعیین روند رشدی تصویرسازی حرکتی در کودکان مبتلا به اختلال طیف اتیسم با عملکرد بالا 8 تا 12 ساله انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی در یک طرح مقطعی بود. 40 کودک 8 تا 10 و 40 کودک 10 تا 12 ساله (در هر رده سنی 20 آزمودنی با اختلال طیف اتیسم (ASD) و 20 همتای با رشد عادی (TD) که از لحاظ سن و بهره هوشی منطبق بودند، به صورت هدفمند و دردسترس انتخاب و داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. به منظور بررسی تصویرسازی حرکتی، از پارادایم چرخش دست در قالب یک نرم افزار سه بعدی استفاده گردید. پس از محاسبه زمان واکنش و تعداد خطاهای مربوط به محرک های جهت میانی و جانبی، از آزمون تحلیل واریانس با اندازه تکراری جهت تحلیل داده های مربوط به زمان واکنش و از آزمون یومان ویتنی برای تحلیل داده خطاها استفاده شد. تمام آزمون های آماری از طریق ترم افزار version 21 SPSS انجام شد.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که گروه TD با افزایش سن، زمان واکنش (0/001=P) و تعداد خطای خود (0/001=P) را به طور معنی داری کاهش دادند که در گروه ASD این کاهش دیده نشد.

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد فرایندهای شناختی و مهم درگیر در یادگیری و کنترل مهارت های حرکتی با افزایش سن و به طور معمول در کودکان با اختلال طیف اتیسم ارتقاء نخواهند یافت و به ارایه مداخلات تخصصی و برنامه های دقیق تر نیاز می باشد.

    کلیدواژگان: ادراک، اختلال طیف اتیسم، رشد، عملکرد روانی حرکتی، گروه های سنی
  • سینا رخصتی، رحمان سوری*، فاطمه شب خیز، شهرام ربانی، زهرا شهسواری صفحات 2660-2672
    مقدمه

    مشکلات قلبی- عروقی و فیبریلاسیون دهلیزی یکی از شایع ترین عوارض ثانویه در بیماران همودیالیزی می باشد. هدف از این تحقیق بررسی نقش تمرین تناوبی پر شدت بر میزان فیبریلاسیون دهلیزی، فاکتور رشدی فیبروبلاستی 23 و پروتئین کلوتو در رت های مبتلا به بیمار کلیوی می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی 30 موش صحرایی نر ویستار (8-7 هفته) به طور تصادفی در سه گروه تمرین، کنترل و شم تقسیم شده است. موش های گروه تمرین و کنترل بعد از ایجاد عارضه کلیوی از طریق روش جراحیNx  5/6 وارد پروتکل تحقیق شدند. پروتکل تمرینی به صورت تمرینات تناوبی پر شدت (85% حداکثر اکسیژن مصرفی) بر روی تردمیل 8 هفته و در هر هفته 3 جلسه انجام شد. فیبریلاسیون دهلیزی، فاکتور رشدی فیبروبلاستی 23، پروتئین کلوتو و دیگر پارامترهای درگیر در انتهای پروتکل در هر سه گروه اندازه گیری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار 16   version SPSS و از طریق آزمون تحلیل واریانس یک راهه و از آزمون تعقیبی بونفرونی برای بررسی تفاوت بین گروهی در سطح 0/05> P استفاده شد.

    نتایج

    تمرین تناوبی توانست در میزان فیبریلاسیون دهلیزی بین گروه تمرین و کنترل تفاوت معنی دار ایجاد کند (0/05<P). پروتئین کلوتو نیز در گروه تمرین افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل داشت. با این حال فاکتور رشدی فیبروبلاستی 23 بین گروه تمرین و کنترل از تفاوت معنی داری برخوردار نبود (0/05>P).

    نتیجه گیری

     تمرینات تناوبی پر شدت توانست بر فیبریلاسیون دهلیزی ایجاد شده در بیماران کلیوی اثر کاهشی موثری داشته باشد. با این حال در روند این بهبود تغییرات فاکتور رشدی فیبروبلاستی 23 و فاکتورهای وابسته به آن کم تر و نقش پروتئین کلوتو دارای تاثیر بسزایی می باشد.

    کلیدواژگان: فیبریلاسیون دهلیزی، فاکتور رشدی فیبروبلاستی 23، پروتئین کلوتو، بیماری کلیوی
  • محمود باغبانیان، محسن آخوندی میبدی* صفحات 2673-2680
    مقدمه

    خصوصیات بالینی بیماری سلیاک، گوناگون هستند. سلیاک به عنوان یک بیماری سیستمیک شناخته شده است که ممکن است درافراد در هر سنی و  نژادی بروزکند. علایم و نشانه های کلاسیک شایع شامل اسهال،کاهش وزن واتساع شکم می باشد. بیماری سلیاک دارای مجموعه ای از علایم دیگری می باشد که کمتر مورد توجه قرار می گیرد. این تظاهرات عبارتنداز: استیاتوره، یبوست، نفخ، آفت دهان، درد استخوان، آنمی، ویتیلیگو، هیپوکلسمی، هیپوتیروییدی و تشنج. لذا بر آن شدیم تا شیوع علایم بالینی گوارشی و غیر گوارشی بیماران مبتلا به سلیاک را مورد بررسی قرار دهیم.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی می باشد که در سال 1393در کلینیک خاتم الانبیا یزد انجام شده است. در این تحقیق علایم بالینی گوارشی و غیرگوارشی 150 نفر  بیمار مبتلا به  سلیاک مراجعه کننده به کلینیک خاتم الانبیاء شهر یزد مورد بررسی قرار گرفتند. بیمارانی به عنوان سلیاک در این مطالعه وارد شدند که هم انتی بادی ضد ترانس گلوتامیناز بافتی مثبت داشتند و هم در بیوپسی اندوسکوپی مخاط دیودنوم درجاتی از آتروفی مخاطی داشتند. پس از جمع آوری داده ها اطلاعات کدگذاری شده وارد نرم افزارSPSS version 22  کرده با استفاده از آزمون هایchi-Square، T و Wilcoxonنتایج تجزیه و تحلیل گردید.

    نتایج

    نتایج نشان داد که بیماری سلیاک در جامعه مورد مطالعه در زنان 1/3 برابر شایع تر از مردان است. همچنین در بین علایم مورد بررسی، آنمی با 40/67 درصد بیشترین شیوع و تشنج با 0/67 درصد کمترین شیوع را به خود اختصاص دادند. هیپوتیروییدی با 26 درصد شیوع پس از آنمی بیشترین شیوع را در کل داشت. اسهال با 24/7 درصد بیشترین شیوع را در علایم گوارشی دارد و پس از آنمی و هیپوتیروییدی در رده سوم بیشترین شیوع قرار دارد.

    نتیجه گیری

     این تحقیق نشان داد که علایم غیرگوارشی شیوع بالاتری نسبت به علایم گوارشی مثل اسهال، استیاتوره، کاهش وزن، تهوع و استفراغ، درد شکم، نفخ، و آفت دهان در بیماران مبتلا به سلیاک دارد.

    کلیدواژگان: بیماری سلیاک، علائم گوارشی، علائم غیرگوارشی
  • حسن سلمان روغنی، محمدحسن روزگاری*، محمود باغبانیان صفحات 2681-2689
    مقدمه

    دیورتیکول اطراف آمپول واتر یک بیرون زدگی مخاط و زیر مخاط همراه با بخشی از عضلات روده به خارج از دیواره روده می باشد. تغییر آناتومیک به دلیل وجود دیورتیکول، انجام کار درمانی  Endoscopic retrograde cholangiopancreatography (ERCP) را با مشکل مواجه می کند. در این مطالعه هدف تقسیم بندی انواع دیورتیکول اطراف آمپول واتر و بررسی نقش آن بر روی میزان موفقیت و عوارض بعد از آن در مقایسه با افراد نرمال (فاقد دیورتیکول) می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه مقطعی تحلیلی است که بر روی 1260 بیمار با مشکل مجاری صفراوی که تحتERCP  قرار گرفته بودند انجام شد. بیماران با وجود دیورتیکول به عنوان گروه اول و بیماران بدون وجود دیورتیکول به عنوان گروه دوم در نظر گرفته شدند. در این مطالعه از نرم افزار SPSS Version 19 و تست های Chi-square و Students T.test به تناسب مورداستفاده شد.

    نتایج

    239 بیمار دیورتیکول اطراف پایی داشتند. میانگین سن شرکت کنندگان 10/3±68/9 بود. در 239 بیمار با دیورتیکول 48/2 % = Type 1 ، 37/6 % = Type 2، 5/1 % = Type 3، 9/1 % = Type 4میزان موفقیت در تیپ 1، 97%(p-value:0.003) بود. در افراد با تیپ 3 کانولاسیون مشکل و میزان موفقیت کم، همراه با عوارض بیشتر داشتند.

    نتیجه گیری

    نوع دیورتیکول اطراف آمپول می تواند در پیش بینی میزان موفقیت و عوارض همراه با ERCP موثر باشد. شیوع دیورتیکول اطراف آمپول واتر در بیماران این مطالعه، بالا و حدود 20% می باشد

    کلیدواژگان: آمپول واتر، ERCP، عوارض ERCP، دیورتیکول پری آمپول
  • حکیمه احدیان، هدی فرمان آرا* صفحات 2689-2699
    مقدمه

    دغدغه اصلی سیستم کنونی درخواست تست های آزمایشگاهی می باشد که نتایج به دست آمده، بسیاری از این تست ها به نفع مراقبت از بیمار نمی باشد. هم چنین آزمایش های غیر ضروری باعث ایجاد خطرات اضافی، برنامه های ناکارآمد اتاق عمل و هزینه های غیرضروری برای بیمار می شود. لذا هدف این مطالعه تعیین توزیع فراوانی نتایج تست های آزمایشگاهی اندوکرین در مراجعین بخش تشخیص دانشکده دندانپزشکی یزد در سال تحصیلی 95-1394 است.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی مقطعی برروی 273 بیمار مراجعه کننده به بخش بیماری های دهان، فک و صورت در یازه زمانی مهرماه 1394 تا شهریورماه 1395 انجام شد. اطلاعات سن و جنس، بررسی بیماری سیستمیک و نوع آن، تاریخچه پزشکی و معاینات بالینی بیمار، نوع تست های درخواستی و هم چنین علت درخواست برای هر بیمار توسط نرم افزار آماری SPSS version 22 و آزمون کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح معنی داری در این مطالعه P<0.05 در نظر گرفته شد. 

    نتایج

    براساس نتایج این مطالعه میانگین سنی افراد مورد مطالعه، 40 و انحراف معیار سن افراد، 14/3 با دامنه سنی 83-6 سال بود. نتایج آزمون آماری کای اسکور نشان داد که رابطه و همبستگی معناداری بین نتایج تست های آزمایشگاهی FBS ، HbA1c ، T3 و  TSH با سن بیماران وجود دارد. (P < 0.05) هم چنین نتایج آزمایش 2hpp  نشان داد که بین بیماران زن و مرد اختلاف معناداری وجود دارد (P < 0.05).

    نتیجه گیری

     نتایج اکثر تست های اندوکرینی بیماران مراجعه کننده به بخش بیماری های دهان، فک و صورت در این مقطع زمانی طبیعی بوده که می تواند نشان دهنده آمادگی مراجعین جهت تحمل درمان های دندانی باشد.

    کلیدواژگان: سیستم اندوکرین، تست های آزمایشگاهی، غربالگری، دندانپزشکی
|
  • Tayebeh Mirjalili* Pages 2607-2613
    Introduction

    Young pregnant woman (32 weeks) following one-month illnesses, including peripheral edema, paresthesia and shortness of breath, for which no specific diagnosis was made in the evaluations; she was hospitalized with severe respiratory distress and pulmonary edema. Re-examination revealed severe systolic heart failure (left ventricular ejection fraction: 10-15%) with preeclampsia. After the relative stabilization of the patient's vital signs, the pregnancy was terminated. One week after termination of pregnancy, the patient's heart failure improved.

    Keywords: Preeclampsia, Pulmonary edema, Systolic heart failure
  • Moosa Javdani*, Abolfazl Barzegar-Bafrouei Pages 2614-2634
    Introduction

    Various lesions trigger an inflammatory response in the host body. These injuries include surgical stress Surgery exerts stress on the body. Systemic inflammatory syndrome is a reflection of the degree of surgical stress and as a system of assessing the severity of postoperative stress. Regular complexes of inflammatory polypeptide molecules contribute to the development of this inflammatory response known as cytokines. Lack of local control over the release of these cytokines can cause systemic inflammation, and potentially devastating complications.
    In writing this review articles, articles indexed in the following databases were used: Science Direct, Scopus, Springer Science, PubMed and Google Scholar Ninety two related research papers, including quantitative and qualitative researches in English, related to the last 40 years (1979- 2019) were included in this study. The current review article has been written based on 92 articles and the keywords of “Surgical Stress, Systemic Inflammatory Response Syndrome, Pro-Inflammatory Cytokines, and Anti-Inflammatory Cytokines”.Studies in humans and animal models suggest that both types of pro-inflammatory and anti-inflammatory cytokines following diverse primary stimuli, including endotoxin release, complement system activation, ischemia-perfusion injury, and other ways.

    Conclusion

    Inflammatory and anti-inflammatory cytokines are the result of a complex unpredictable interaction of immune system effects on the body and even multiple effects on body organs. New therapeutic strategies for the absorption of cytokines are a powerful way to enhance and improve proper output, following systemic inflammatory response syndrome.

    Keywords: Surgical Stress, Systemic Inflammatory Response Syndrome, Pro-Inflammatory Cytokines, Anti-Inflammatory Cytokines
  • Zohreh Hashemian, Parvaneh Afsharian* Pages 2635-2647
    Introduction

    Polycystic ovary syndrome is one of the most common causes of infertility. 6 to 8 percent of women of childbearing age have this endocrine disorder. Biochemical abnormalities in these patients lead to imbalance of female hormones and increased androgens, which can have consequences such as menstrual cycle disorder, hirsutism, acne vulgaris and androgenic alopecia. Despite the long history of studies on polycystic ovary syndrome, the cause is still unknown. Oxidative stress is an imbalance between the production of reactive oxygen species and the amount of antioxidant. When this balance is disturbed, the result is an increase in the level of oxidative stress. Oxidative stress is currently recognized as one of the major pathophysiologies of many disorders and diseases, including polycystic ovary syndrome. Understanding the mechanisms of oxidative stress is crucial for developing strategies for the prevention and treatment of this disease. In this article, we reviewed the data on the mechanism of oxidative stress in polycystic ovary syndrome.

    Keywords: Polycystic Ovary Syndrome, Oxidative Stress, Infertility
  • Saeid Ahar, Farhad Ghadiri*, Abbas Bahram, Mehran Karimi Pages 2648-2659
    Introduction

    There are significant interactions between motor and cognitive development through life span. Investigation of cognitive processes and behavioral infrastructure is very valuable, so the present study aimed to determine the developmental changes of motor imagery in typical and high functioning autism spectrum disorder children aged 8 to 12 years.

    Methods

    The present study was a semi- quasi one that done in a cross - sectional design. 40 children aged 8 to 10 and 40 children aged 10 to 12 years (in each age group 20 autism spectrum disorder (ASD) and 20 typical development (TD)), who matched in terms of age and IQ, were selected purposefully and accessibly selected and participated in the research voluntarily. To investigate the motor imagery, the hand rotation paradigm was used in the form of 3-D software. After calculating the reaction time and the number of errors related to the medial and lateral stimuli, repeated measures ANOVA used to analyze the reaction time data and the Mann Whitney U test used to analyze the error numbers data. All statistical tests were performed using SPSS software version 21.

    Results

    The findings showed that the typical development (TD) group decreased its reaction time (P=0.001) and number of errors (P=0.001) by age increasing, which was not seen in the autism spectrum disorder (ASD) group.

    Conclusion

    It seems that the cognitive and important processes involved in learning and controlling motor skills will not improve by age and will require specialized interventions and coherent programs for this purpose.

    Keywords: Perception, Autism Spectrum Disorder, Development, Psychomotor Performance, Age groups
  • Sina Rokhsati, Rahman Souri*, Fatemeh Shabkhiz, Shahram Rabbani, Zahra Shahsavari Pages 2660-2672
    Introduction

    Cardiovascular problems and atrial fibrillation is one of the most prevalent secondary consequences in hemodialysis patients. This study aimed to examine the effect of high intensity interval training on the level of atrial fibrillation, fibroblast growth factor 23 and Klotho in male rats with chronic kidney disease.

    Methods

    In this study, 30 male rats Wistar (7-8 weeks) were randomly assigned into three groups of exercise, control and sham. Rats in the exercise and control groups were entered to the study by using nephrectomy 5/6Nx, which made renal failure. Exercise protocol included training protocol as high intensity interval training (85% Maximum oxygen consumption) on treadmill for 8 weeks and three sessions in each week. Atrial fibrillation, fibroblast growth factor 23, Klotho, and other parameters were examined at the post intervention in all three groups. Data analysis was performed by one-way ANOVA and to examine the difference between groups, followed post-hoc Bonferroni analysis test at P <0.05.

    Results

    Interval training was able to make a significant difference between the exercise and control groups in the level of atrial fibrillation (P<0/05). Klotho protein also had a considerable increase in the exercise group compared to the control group. However, the fibroblast growth factor 23 did not differ significantly between the exercise and control groups (P>0/05).

    Conclusion

    High intensity interval training can cause a significant decrease in the level of atrial fibrillation in chronic kidney patients; however, in the process of this improvement, the changes in fibroblast growth factor 23 and related factors are less and the role of Klotho protein has an important effect.

    Keywords: Atrial fibrillation, Fibroblast Growth Factor 23, Klotho, Chronic kidney disease
  • Mahmoud Baghbanian, Mohsen Akhondi Meybodi* Pages 2673-2680
    Introduction

    The clinical features of celiac disease vary. Common classic signs and symptoms include diarrhea, weight loss, and abdominal distention. Celiac as a systemic disease may suffer people of all ages and with many races and ethnic groups. Celiac disease also has other symptoms that got less attention. These signs are constipation, bloating, oral plague, bone pain, anemia, Vitiligo, hypocalcemia, hypothyroidism and seizures.  In this study, it was decided to evaluate the prevalence of gastrointestinal and non-gastrointestinal clinical signs of celiac disease.

    Methods

    This descriptive study was conducted on 150 patients with celiac disease referred to Khatamolanbiya Clinic in 2014.The gastrointestinal and non-gastrointestinal clinical signs of the patients were studied. Patients with celiac disease were included who had both positive tissue anti-transglutaminase antibodies and some degree of mucosal atrophy on duodenal mucosal endoscopy. After collecting the data, the coded information was entered into SPSS version 22 software and the results were analyzed using Chi-Square, T and Wilcoxon tests

    Results

    The results showed that celiac disease in the study was 1.3 times more frequently in women than men. As well as the symptoms of anemia in the population studied (40.67%) had the highest and seizures (0.67%) had the lowest rates. After anemia, hypothyroidism with 26% prevalence was the most prevalent in the community. Diarrhea with 24.7% is the mostcommon in gastrointestinal symptoms   and is the third most common after anemia and hypothyroidism.

    Conclusion

    The results of this study showed that non-gastrointestinal symptoms (bone pain, anemia, vitiligo, hypocalcaemia, hypothyroidism, and seizures) are more common than gastrointestinal symptoms such as diarrhea, steatorrhea, weight loss, nausea, vomiting, abdominal pain, bloating, and oral thrush in patients with celiac disease.

    Keywords: Celiac disease, Gastrointestinal symptoms, Non-gastrointestinal symptoms
  • Hasan Salmanroghani, MohammadHassan Rouzegari*, Mahmud Baghbanian Pages 2681-2689
    Introduction

    Duodenal diverticula are pouches of the mucosa, submucosa, and scattered muscle cells that extend through the intestinal wall. In this study, we aimed to classify the papilla position according to presence of PAD and evaluate the impact of papilla position on the success rate and post ERCP complication in the patients with PAD.

    Methods

    This cross-sectional study was performed on 1260 patients with bile duct problems underwent ERCP. Patients with diverticulum were considered as the first group and the patients without diverticulum as the second group. In this study, SPSS Version 18 software, Chi-square and Students T-test were used, respectively.

    Results

    239 patients had peripheral diverticula. The mean age of participants was 68.9±10.3. In 239 patients with diverticulum Type 1=48.2%, Type 2 =37.6%, Type 3 =5.1%, Type 4 =9.1% the success rate in Type 1 was 97% (p-value: 0.003). In the patients with type 3, the cannulation was difficult and had a low success rate, with more complications.

    Conclusion

    Classification of PAD can predict success rate in the patients with PDA, and can predict post ERCP complication rates.

    Keywords: Periampullary diverticulum.ERCP, Ercpcomplication. Ampulla of Vater
  • Hakimeh Ahadian, Hoda Farmanara* Pages 2689-2699
    Introduction

    The primary concern with the current system of ordering laboratory tests is that many tests are obtained that do not contribute beneficially to patient care. Unnecessary tests create additional risks, inefficient operating room programs, and unnecessary costs for the patient.UnnecThe aim of this study was to determine the frequency distribution of results of endocrine ordered lab tests among the patients of Oral Medicine Department Of Yazd Dental School in the years 2015-2016.

    Methods

    This cross-sectional descriptive study was performed on 273 patients referred to the Department of Oral and Maxillofacial Diseases from October 2015 to September 2016. Demographic data, systemic disease and their types, medical history, clinical examinations, the type of requested tests and their reasons were analyzed using SPSS V.22 software and Chi-square analysis.

    Results

    Based on the results of this study, the mean age of the patients studied was 40 years, and the standard deviation of the age of the individuals was 14.3 (40± 14.3) with the age range of 6-83 years. Chi-square analysis showed a significant correlation between test results of FBS, HbA1c, T3, TSH, with the age of the patients (P <0.05). In addition, the results of 2hpp showed that there was a significant difference between male and female patients (P <0.05).

    Conclusion

    The most results of endocrine laboratory tests of patients at this time were normal, which can indicate the readiness of clients to tolerate dental treatments.

    Keywords: Endocrine system, Laboratory tests, Screening, Dentistry