فهرست مطالب

انتظام اجتماعی - سال دوازدهم شماره 2 (تابستان 1399)

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال دوازدهم شماره 2 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمد محمودی*، محمدحسین قربانی، علیرضا دبیر، زهرا شریفی صفحات 1-26
    زمینه و هدف

    امروز گردشگری ورزشی یکی از حوزه هایی محسوب می شود که می تواند به پیوند اجتماعی جامعه کمک شایانی نماید. هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش امنیت و مخاطرات ادراک شده در ارتقاء پیوند اجتماعی گردشگران ورزش های زمستانی است.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ روش پژوهش مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش را کلیه گردشگران پیست های اسکی منطقه توچال و دیزین تشکیل می دهند که حداقل سابقه 6 ماه حضور مداوم یا حداقل پنج مرتبه در سال سابقه مراجعه به این پیست را دارا بودند، شامل می شدند. برای به دست آوردن حجم از فرمول کوکران استفاده گردید و حجم نمونه 272 نفر برآورد شد و از روش نمونه گیری تصادفی هدفمند استفاده شد. کلیه محاسبات آماری این پژوهش با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS و تحلیل های مربوط به مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Amos انجام گرفت.

    یافته ها

    امنیت بر پیوند اجتماعی (001/0=Sig، 349/7=t)؛ امنیت بر مخاطرات ادراک شده (001/0=Sig، 404/4=t) و مخاطرات ادراک شده بر پیوند اجتماعی (001/0=Sig، 177/3=t) اثر مثبت و معناداری دارد. در نهایت نتایج معادلات ساختاری نشان می دهد امنیت از طریق متغیر میانجی مخاطرات ادراک شده بر پیوند اجتماعی گردشگران ورزش های زمستانی اثر مثبت و معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    ایجاد شرایط مناسب امنیت و مخاطرات ادراک شده نقش مهمی در ارتقای پیوند اجتماعی گردشگران ورزش های زمستانی دارد. بدین منظور علاوه بر تامین امنیت باید موضوعاتی مانند وجود کارکنان آموزش دیده و عملکرد مطلوب مجموعه در هنگام حوادث باید در اولویت اقدامات قرار گیرد.

    کلیدواژگان: امنیت، پیوند اجتماعی، گردشگران ورزش های زمستانی، مخاطرات ادراک شده
  • داود دعاگویان*، یعقوب نعمتی صفحات 27-54
    زمینه و هدف

    با افزایش آمار رفتارهای مجرمانه در مسکن مهر قزوین به ویژه انواع سرقت، نزاع و درگیری و مفاسد اجتماعی ضروری است که با رویکردی پیشگیرانه مانع از رشد این گونه از جرایم شد. هدف این پژوهش شناخت شیوه های پیشگیری وضعی در کاهش جرایم مهاجرین مسکن مهر قزوین است.

    روش شناسی

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجراء یک تحقیق توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری متشکل از کارشناسان انتظامی (55 نفر) و ساکنین مجتمع های مسکن مهر(30000 نفر) است. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 430 نفر نمونه (کارشناسان 48 نفر و ساکنین 375 نفر) انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته است که قبل از اجرا اعتبار آن از طریق اعتبار محتوا و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ (98/0) مورد تایید قرار گرفته و در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار spss و آزمون های آماری تحلیل واریانس و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های پژوهش ضمن تایید و همگامی با یافته های پیشینه تحقیق نشان می دهد که با توجه به مقادیر ضرایب رگرسیونی استاندارد شده، متغیر افزایش آستانه حین ارتکاب جرم با ضریب استاندارد شده 271/0 =  β، بیشترین تاثیر را بر متغیر وابسته پیشگیری از جرایم در بین مهاجرین مسکن مهر ایجاد می کند. از سوی دیگر متغیرهای استفاده از فناوری های مراقبتی و کاهش فرصت های ارتکاب جرم و کاهش موفقیت وقوع جرم به ترتیب در رتبه های بعدی از حیث تاثیرگذاری قرار دارند.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان می دهد که ضریب همبستگی چندگانه 788/0= R، شدت رابطه بین متغیرهای ملاک و پیش بین بسیار قوی و در عین حال اثرگذار بوده است. هم چنین مجذور ضریب همبستگی چندگانه 620/0 R2= نیز بیانگر آن است که متغیرهای پیش بین (افزایش آستانه خطر ارتکاب جرم، افزایش آستانه حین ارتکاب جرم، افزایش خطر شناسایی و احتمال دستگیری بزهکاران، استفاده از فناوری های مراقبتی و کاهش فرصت های ارتکاب جرم، کاهش موفقیت وقوع جرم)، 62 درصد از تغییرات متغیر ملاک (پیشگیری از جرایم) را تبیین کنند. لذا می توان با شیوه های پیشگیری وضعی (ضمن کاهش هزینه های ناجا و تنش های رفتاری پلیس و مهاجرین مسکن مهر) به ویژه فناوری های مراقبتی و کاهش فرصت های ارتکاب جرم و کاهش موفقیت وقوع جرم، جرایم را در این مناطق کاهش داد.

    کلیدواژگان: پیشگیری وضعی، جرائم، مهاجرین مسکن مهر، فناوری های مراقبتی، فرصت ارتکاب جرم
  • روح الله کریمی*، همایون رستمی صفحات 55-76
    زمینه و هدف

    آموزش و پرورش به عنوان یکی از دستگاه های مهم و بزرگ نظام می تواند سهم بزرگی در تولید امنیت اجتماعی داشته باشد . هدف اصلی این پژوهش بررسی علل گرایش و راه های پیشگیری از جرایم و آسیب های تربیتی در تحلیل محتوای کتب درسی دانش آموزان دوره متوسطه می باشد.

    روش شناسی

    روش پژوهش این مطالعه، روش تحلیل محتوا و واحد تحلیل، «جمله» (عبارت) است. با توجه به این که تاکنون مباحث جرایم و آسیب های اجتماعی فقط در کتاب های درسی «مطالعات اجتماعی» و «تفکر و سبک زندگی» پایه ی هشتم در دوره ی اول متوسطه طرح شده است، و برنامه های آموزشی و تربیتی مدارس بر مباحث مطرح در این کتاب ها متمرکز است، بنابراین جامعه ی آماری این پژوهش کتاب های درسی «مطالعات اجتماعی» و «تفکر و سبک زندگی» پایه ی هشتم دوره ی اول متوسطه در سال تحصیلی 1397 است.

    یافته ها

    از مجموع عبارت های مرتبط با «مولفه های آموزش پرداختن به جرایم و آسیب های تربیتی» در کتاب های درسی «مطالعات اجتماعی» و «تفکر و سبک زندگی» پایه ی هشتم دانش آموزان، 3/24% مرتبط با «علل گرایش به جرایم و آسیب های تربیتی» بیشترین شاخص، «اعتیاد» با 35% و کمترین شاخص «مصرف مشروبات مست کننده» با 3% مورد اشاره قرار گرفته است. از مجموع 6/75% مرتبط با «راه های پیشگیری از گرایش به جرایم و آسیب های تربیتی» بیشترین شاخص استفاده شده «خشم، عصبانیت، پرخاشگری، نزاع» با 5/44% و کمترین شاخص «قاچاق» و نیز «مصرف الکل و شراب» هر کدام با 5/3% اشاره گردیده اند.

    نتیجه گیری

    نتیجه کلی پژوهش این است که در کتب درسی دانش آموزان توجه جدی به علل گرایش به جرایم و آسیب های اجتماعی نگردیده است و موارد اشاره شده نیز از یک منطق هدفمند، عقلایی و تدوین شده تبعیت نمی کند.

    کلیدواژگان: جرائم، آسیب های اجتماعی، پیشگیری، تحلیل محتوا، منابع درسی
  • رحمان سنگانه، عباس زراعت*، محمد گنجی، قدرت الله خسروشاهی صفحات 77-100
    زمینه و هدف

    اجرای مطلوب عدالت ترمیمی می تواند نقش موثری در پیشگیری از تکرار جرم و افزایش امنیت اجتماعی داشته باشد. کارایی تدابیر پیش بینی شده عدالت ترمیمی نیازمند زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی است. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر شناسایی موانع اجتماعی، فرهنگی اجرای عدالت ترمیمی در استان اصفهان است.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی-تحلیلی از نوع پیمایشی می باشد. داده ها به وسیله پرسشنامه محقق ساخته با طیف پنجگانه لیکرد جمع آوری شده است. اعتبار تحقیق از نوع سازه و صوری و روایی هریک از مفاهیم مورد بررسی از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده است. نمونه گیری با روش سهمیه ای متناسب با جامعه آماری ضابطان و مقامات قضایی دادسرا و دادگاه استان اصفهان و براساس فرمول کوکران، شامل 359 نفر می باشد. داده های پژوهش با استفاده از توزیع فراوانی، درصد نسبی و میانگین توصیف و پس از آزمون نرمالیته کولموگروف- اسمیرونف از طریق آزمون های ناپارامتریک (کراسکال والیس، همبستگی پیرسون) تحلیل شده است.

    یافته ها

    براساس یافته های توصیفی، میانگین نگرش ضابطان، قضات دادسرا و قضات دادگاه به میزان اجرای عدالت ترمیمی در دامنه 1-5 به ترتیب 28/3 ، 94/2 و 75/2 می باشد. از طرفی میانگین موانع اجتماعی در بین آنها در دامنه 1-4، به ترتیب 10/3، 38/2 و 89/2 و میانگین موانع فرهنگی در بین آنها دردامنه 1-4، 63/2، 77/2 و 249/2 بوده است. به عبارتی با وجود نگرش متوسط نسبت به اجرای عدالت ترمیمی، موانع اجتماعی و فرهنگی اجرای آن در بین پاسخگویان تاحدی بیشتر از حد متوسط می باشد. همچنین براساس یافته های تحلیلی، قضات جوان تر دادسرا و ضابطان آگاه به آیین دادرسی کیفری، نگرش مثبت تری به اجرای عدالت ترمیمی دارند.

    نتیجه گیری

    هرچه موانع اجتماعی و فرهنگی ضابطان بیشتر شود، نگرش آنان به اجرای عدالت ترمیمی منفی تر می شود. از نظر قضات دادگاه با افزایش موانع اجتماعی، اجرای عدالت ترمیمی کاهش می یابد و در نهایت کمبود آموزش های لازم به قضات دادسرا نگرش آنان به اجرای عدالت ترمیمی را منفی تر می کند.

    کلیدواژگان: عدالت ترمیمی، بزه دیده، امنیت اجتماعی، جبران خسارت، پیشگیری
  • ابراهیم عثمانی، اسماعیل سلیمانی، شیرین زینالی* صفحات 101-122
    زمینه و هدف

    اعتیاد به اینترنت، سازه ای گسترده است که شامل بازی اینترنتی و سایر اشکال استفاده ی اعتیادی از اینترنت می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی برازش مدل معادلات ساختاری حمایت اجتماعی ادراک شده و رضایت از زندگی با اعتیاد به اینترنت با نقش واسطه ای سرمایه اجتماعی هست.

    روش شناسی

    روش تحقیق حاضر همبستگی از نوع مدل معادلات ساختاری هست. جامعه آماری در این تحقیق شامل کلیه ی دانشجویان دانشگاه پیام نور واحد مهاباد در سال تحصیلی 99-1398 هست و نمونه آماری 205 دانشجو از دانشگاه پیام نور واحد مهاباد می باشند که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های اعتیاد به اینترنت یانگ (1998)، رضایت از زندگی دینر و لارسون (1985)، حمایت اجتماعی ادراک شده زایمت و همکاران (1988) و سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال (1998) استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از روش همبستگی و تحلیل مسیر با نرم افزار spss و Amos  استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین حمایت اجتماعی ادراک شده (92/0=r-)، رضایت از زندگی (86/0=r-)  و سرمایه اجتماعی اعتماد (81/0=r-) و سرمایه اجتماعی همدلی (88/0=r-) با اعتیاد به اینترنت رابطه وجود دارد (001/0>p).  نتایج تحلیل مدل سازی نشان داد مسیرهای غیرمستقیم رضایت از زندگی و سرمایه اجتماعی به اعتیاد به اینترنت از طریق حمایت اجتماعی ادراک شده دارای برازش (07/0 (RMSEA= و (99/0=CFI) می باشند.

    نتیجه گیری

    در مفهوم اعتیاد به اینترنت، باید رضایت از زندگی، سرمایه اجتماعی و حمایت اجتماعی ادراک شده مدنظر قرار گیرد و با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان عنوان نمود میزان پایین روابط مطلوب با خانواده، دوستان و رضایت از زندگی با افزایش میزان اعتیاد به اینترنت در جوانان مرتبط است.

    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، حمایت اجتماعی ادراک شده، رضایت از زندگی و سرمایه اجتماعی
  • علی مرادی*، نجات محمدی فر صفحات 123-148
    زمینه و هدف

    امروزه شیوع کروناویروس تبدیل به یک بحران بزرگ جهانی شده و کشورهای زیادی از جمله ایران را درگیر کرده است. از عواقب شیوع کروناویروس ایجاد هراس اجتماعی و تغییرات سریع در سبک زندگی مردم است؛ که توسط شبکه های اجتماعی ایجاد شده است. هدف این پژوهش بررسی نقش شبکه های اجتماعی در شکل گیری هراس اجتماعی و تغییر سبک زندگی ناشی از ویروس کرونا در شهر کرمانشاه است.

    روش شناسی

    تحقیق حاضر از لحاظ رویکردی؛ کمی و از نظر نوع و ماهیت، توصیفی از نوع پیمایشی است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد برای هراس اجتماعی و پرسشنامه محقق ساخته برای تغییر سبک زندگی بود، جامعه آماری شهروندان بالای 20 سال شهر کرمانشاه می باشد. حجم نمونه 320 نفر بود که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. برای برآورد روایی از تکنیک تحلیل عاملی (روایی سازه ای) و برای پایایی ابزار از آلفای کرونباخ استفاده به عمل آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس برای آزمون فرضیه ها و رگرسیون چندگانه برای آزمون مدل تجربی استفاده گردید. پردازش داده ها، با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که شبکه های اجتماعی در شکل گیری هراس اجتماعی (222/0= r) دارای تاثیر معنادار ولی با تغییر سبک زندگی (031/0= r) ارتباط غیر معنادار دارد. همچنین شبکه های اجتماعی داخلی در شکل گیری هراس اجتماعی (175/0- = r) و تغییر سبک زندگی (115/0- = r) تاثیرات معنادار و معکوسی دارند. نتایج حاصل از رگرسیون نشان می دهد که شبکه های اجتماعی وایبر، اینستاگرام و فیسبوک توانستند 176/0 از تغییرات متغیر تغییر سبک زندگی و پیام رسان سروش توانست 017/0 از تغییرات مربوط به تغییر سبک زندگی را تبیین نمایند.

    نتیجه گیری

    به منظور شکل گیری رفتارهای منطقی و مطلوب به جای رفتارهای نمایشی مانند هراس اجتماعی در زمینه استفاده از شبکه های اجتماعی، کارگزاران اجتماعی اولویت خود را در سازمان دهی اطلاعات و دانش و آگاه کردن جامعه هدف از موارد سازنده و مضر این شبکه ها و نقش ها و فعالیت های مختلف اجتماعی در جامعه قرار دهند.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، هراس اجتماعی، تغییر سبک زندگی، کروناویروس
  • سید مهدی احمدی بالادهی*، علی دستور صفحات 149-172
    زمینه و هدف

    امروزه، پیشگیری انتظامی از جرم، یکی از عوامل اساسی و بنیادی در بسترسازی امنیت به شمار  می رود. احساس امنیت یکی از مهم ترین نیازهای انسانی بوده که توسعه و تعالی را به همراه خواهد داشت. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر پیشگیری انتظامی از جرم در محیط های شهری بر امنیت اجتماعی در بین شهروندان شهر بندرعباس است.

     روش شناسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظرماهیت داده ها، توصیفی- تحلیلی است که به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری پژوهش، شهروندان مراجعه کننده به کلانتری های شهر بندرعباس در سال 1398 بوده اند که 305 نفر بودند و 170 نفر از آنان با استفاده از فرمول کوکران و به شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. روایی ابزار اندازه گیری با استفاده از روش های روایی محتوا (نظرسنجی از خبرگان) و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه پیشگیری انتظامی از جرم 78/0 و پرسشنامه احساس امنیت 85/0 به دست آمد. تجزیه و تحلیل با آمار استنباطی شامل (ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و فریدمن) با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد که، پیشگیری انتظامی از جرم اثر مثبت و معنی داری بر احساس امنیت در بین شهروندان شهر بندرعباس دارد. p=0.671 همچنین براساس آزمون فریدمن شناخت مردم از وظایف پلیس باضریب 20/2 دراولویت اول قراردارد، در نتیجه بیشترین اثر را بر احساس امنیت دارد و در ادامه تعامل پلیس با سایر سازمان ها با ضریب 02 /2 دراولویت دوم و ضابطه مندی پلیس با ضریب 78/1 در رتبه سوم و پایانی قرار دارد در نتیجه کم ترین اثر را بر احساس امنیت دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان می دهد که هر چه قدر پیشگیری انتظامی از جرم بیشتر باشد میزان احساس امنیت شهروندان بیشتر می شود و با افزایش پیشگیری انتظامی از جرم، شهروندان شهر بندرعباس احساس امنیت بیشتری می کنند.

    کلیدواژگان: پیشگیری انتظامی، جرم، امنیت اجتماعی، بندرعباس
  • علی اصانلو*، ناصر بیات، غلامرضا زیدی زاده صفحات 173-196
    زمینه و هدف

    پیشگیری اجتماعی از جرم علیه اموال شهروندان بویژه، اماکن مسکونی، یکی از حوزه هایی است که نیازمند تعامل سازنده میان پلیس و شهرداری ها است.این پژوهش با هدف شناخت و بررسی چالش های تعاملی پلیس و شهرداری در پیشگیری اجتماعی از سرقت منازل شهری انجام گرفته است.

    روش شناسی

    این پژوهشبه لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ شیوه اجرا از نوع پژوهش های آمیخته است. جامعه مشارکت کننده در مرحله کیفی شامل مدیران سازمان های پلیس و شهرداری در شهر اهواز بود که 12 نفر از آن ها به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. جامعه آماری پژوهش در مرحله کمی شامل دو گروه فرماندهان و مدیران انتظامی و مدیران شهرداری اهواز به تعداد 76 نفر بود حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 69 نفر تعیین شد. در مرحله کیفی از نشست طوفان ذهنی به عنوان ابزار گردآوری داده ها استفاده شد. در مرحله کمی از ابزار پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی صوری و محتوایی ابزار سنجش توسط 7 نفراز متخصصان کنترل و پس از اعمال نظرات آن ها به تایید نهایی رسید، پایایی پرسش نامه نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر با 86/0 بدست آمد. داده های مرحله کمی با استفاده از آزمون تی مستقل با استفاده از نرم افزارSPSS  تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون لوین در مورد یکسانی واریانس ها نشان می دهد تنها در سه مورد در سطح 05/0 معنادار بدست آمده است و فرض H1 مبنی بر نابرابری واریانس دیدگاه دو گروه تایید می شود. در 8 مورد دیگر از چالش های تعاملی مدیریت انتظامی و نهاد شهرداری در زمینه پیشگیری اجتماعی از سرقت منزل در اهواز، سطح معناداری آزمون لوین بالاتر از عدد 05/0 مشاهده می شود.

    نتیجه گیری

    برآیند یافته های پژوهش بیانگر آن است که در بیشتر چالش های تعامل ناجا و نهاد شهرداری در مدیریت پیشگیری از سرقت منزل اختلاف نظر وجود ندارد. بنابراین می توان نتیجه گیری کرد در حوزه های تعاملی پلیس و شهرداری به لحاظ نظری اختلاف دیدگاه میان مدیران این دو سازمان وجود ندارد و بنابراین ضرورت عملیاتی کردن راهبردهای تعاملی در این زمینه آشکار به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: چالش های تعاملی، پلیس، شهرداری، پیشگیری اجتماعی، سرقت منزل، اهواز
|
  • Ahmad Mahmoudi *, MohammadHosein Ghorbani, Alireza Dabir Pages 1-26
    Background and objectives

    Today, sports tourism is one of the areas that can contribute to the social bond of society. The purpose of this study is to investigate the role of security and perceived risks in promoting the social bond of winter sports tourists.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of its method it is based on structural equations modeling. The statistical population of the study consisted of all the tourists of the ski slopes in Tochal and Dizin region that had a history of at least 6 months of continuous presence or at least five times a year in the history of visiting these slopes. Cochran's formula was used to obtain the sample size which was set at 272 individuals. The purposive random sampling method was employed for sampling. All statistical calculations of this study were performed using SPSS statistical software and the analyses related to structural equation modeling were conducted using Amos software.

    Findings

    Security has a significant and positive effect on social connection (Sig. = 0.001, t = 7.349), on perceived risks (Sig. = 0.001, t = 4.404) and perceived risks have a significant and positive effect on social bond (Sig. = 0.001, t = 3.177). Finally, the results of structural equations show that security has a positive and significant effect on the social bond of winter sports tourists through the mediated variable of perceived risks.

    Results

    Creating appropriate security conditions and perceived risks play an important role in promoting the social bond of winter sports tourists. For this purpose, in addition to providing security, issues such as the presence of trained staff and the optimal performance of the complex during accidents should be prioritized.

    Keywords: Security, Social bond, Winter sports tourists, Perceived risks
  • davod doagooyan* Pages 27-54
    Background and objectives

    With the increase in the number of criminal behaviors in Qazvin Mehr Housing, especially the types of theft, strife and conflict and social corruption, it is necessary to prevent the growth of this type of crime with a preventive approach. The purpose of this study is to identify situational prevention methods in reducing the crimes among Qazvin Mehr Housing migrants.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of its method it is considered as a descriptive-analytical research. The statistical population consists of law enforcement experts (55 individuals) and residents of Mehr Housing Complexes (30,000 individuals). 430 samples (48 experts and 375 residents) were selected using Morgan Table. The data collection tool was a researcher-made questionnaire whose validity was confirmed through content validity and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient (0.98) prior to the study. Finally, the data were analyzed using SPSS software and statistical tests of analysis of variance and Pearson correlations.

    Findings

    The findings of the research, while confirming and in line with the findings of the research background, show that according to the values of standardized regression coefficients, the variable of increasing the threshold during crime with a standardized coefficient of β = 0.271 has the greatest effect on the dependent variable of crime prevention among the immigrants of Mehr Housing. On the other hand, the variables of using supervisory technologies and reducing the chances of committing a crime and reducing the success of a crime are in the next ranks in terms of the effectiveness, respectively.

    Results

    The results show that the multiple correlation coefficient of R = 0.788, the intensity of the relationship between criterion and predictor variables was very strong and effective at the same time. The square of multiple correlation coefficient  = 0.620 also indicates that the predictor variables (increasing the risk threshold of committing a crime, increasing the threshold during the crime, increasing the risk of identifying and arresting criminals, using supervisory technologies and reducing opportunities for crime, and reducing the success rate of crime), explain 62% of the changes in the criterion variable (crime prevention). Therefore, it is possible to reduce crime in these areas by preventive measures (while reducing I. R. I. Police costs and behavioral tensions between the police and Mehr Housing migrants), especially supervisory technologies and reducing crime opportunities and reducing the success of crime.

    Keywords: Situational Prevention, Crimes, Mehr Housing migrants, Supervisory technologies, Opportunity to commit a crime
  • Roohallah Karimi * Pages 55-76
    Background and objectives

    Education Organization, as one of the most important and large systems of the Islamic system, can make a great contribution to the production of social security. The main purpose of this study is to investigate the causes of tendencies and the ways to prevent crimes and educational injuries in analyzing the content of textbooks for high school students.

    Methodology

    The research method in this study is content analysis and the unit of analysis is "sentence" (phrase). Considering that so far the topics of crimes and social harms have been discussed only in the textbooks of "Social Studies" and "Thinking and Lifestyle" at the eighth grade in the first year of high school, and the educational programs of the schools are focused on the topics in these books, therefore, the statistical population of this study is the textbooks of "Social Studies" and "Thinking and Lifestyle" of the eighth grade of the first year of high school in the academic year of 2018.

    Findings

    From the total number of phrases related to "components of education to deal with crimes and educational injuries" in the textbooks of "Social Studies" and "Thinking and Lifestyle" of eighth grade students, 24.3% are related to "Causes of tendency to crimes and educational injuries" as the most index rate, "Addiction" with 35%, and the lowest index rate of "intoxicating alcohol consumption" with 3% is mentioned. Out of a total of 75.6% related to "Ways to prevent the tendency to crime and educational injuries". The most used index rate was "anger, rage, aggression, conflict" with 44.5% and the lowest index was "trafficking" and "alcohol and wine consumption" each with 3.5%.

    Results

    The general result of the research is that in the textbooks of students, serious attention has not been paid to the causes of the tendency to crimes and social harms, and the mentioned cases do not follow a purposeful, rational and formulated logic.

    Keywords: Crimes, social harms, prevention, content analysis, Curriculum
  • Mohammad Ganji, Ghodratollah Khosroshahi Pages 77-100
    Background and objectives

    Proper restorative justice can play an effective role in preventing recurrence of crime and increasing social security. The effectiveness of the envisaged restorative justice measures requires cultural and social infrastructure. Therefore, the purpose of this study is to identify social and cultural barriers to the implementation of restorative justice in Isfahan province.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and in terms of its nature it is considered as descriptive-analytical. The data were collected using a researcher-made questionnaire with a five-point Likert scale. The validity of the research was confirmed using construct and face validity the reliability of each of the studied concepts was calculated through Cronbach's alpha coefficient. The sample size was set as 359 individuals using quota sampling method appropriate to the statistical population of officers and judicial officials of the Isfahan Prosecutor's Office and Court and based on the Cochran's formula. The research data were described using frequency distribution, relative percentage and mean; and after Kolmogorov-Smirnov normality test, the data were analyzed by non-parametric tests (Kruskal-Wallis, Pearson correlation).

    Findings

    Based on the descriptive findings, the average attitudes of officers, prosecutors and court judges towards the implementation of restorative justice in the range of 1-5 were 3.28, 2.94, and 2.75, respectively. On the other hand, the average social barriers among them in the range of 1-4 were 3.10, 2.38, and 2.89, respectively, and the average cultural barriers among them in the range of 1-4 were 2.63, 2.77, and 2.249. In other words, despite the moderate attitude towards the implementation of restorative justice, social and cultural barriers to its implementation are somewhat above average among respondents. Also, based on analytical findings, younger prosecutors and officers familiar with criminal procedure have a more positive view towards restorative justice.

    Results

    The greater the social and cultural barriers of officers, the more negative their attitude towards the administration of restorative justice. According to court judges, with the increase of social barriers, the administration of restorative justice decreases, and finally, the lack of necessary training for judges of the judiciary make their attitude towards the restoration of restorative justice more negative.

    Keywords: Restorative justice, victim, social security, Compensation, prevention
  • shirin zeinali* Pages 101-122
    Background and objectives

    Internet addiction is a broad construct that includes Internet games and other forms of Internet addictive use. The aim of the present study was to investigate the fit of the structural equation model of perceived social support and life satisfaction with Internet addiction with the mediating role of social capital.

    Methodology

    The method of the present study is correlational and structural equation model type. The statistical population in this study includes all students of Payam-e Noor University of Mahabad in the academic year of 2019-2020 and the statistical samples were 205 students from Payam-e Noor University of Mahabad who were selected by multi-stage cluster random sampling method. The data were collected using Young Internet Addiction Questionnaire (1998), Diner & Larson (1985) Life Satisfaction Questionnaire, Perceived Social Support of Zaimat et al. (1988) and Nahapit & Gushal (1998) Social Capital Questionnaire. To analyze the data, correlation and path analysis methods were used with SPSS and Amos software.

    Findings

    The results showed that there is a relationship between perceived social support (r = -2.92), life satisfaction (r = -0.86) and social capital of trust (r = 0.81) and social capital of empathy (r = -0.88) with Internet addiction (p <0.001). The results of modeling analysis showed that the indirect paths of life satisfaction and social capital to Internet addiction through perceived social support have a fit (RMSEA = 0.07 and CFI = 0.99).

    Results

    In the concept of Internet addiction, life satisfaction, social capital and perceived social support should be considered, and according to the results of the present study, it can be said that the low level of desirable relationships with family, friends and life satisfaction with increasing addiction to the Internet is relevant to young people

    Keywords: Internet Addiction, perceived social support, life satisfaction, social capital
  • Ali Moradi * Pages 123-148
    Background and objectives

    Today, the coronavirus outbreak has become a major global crisis and has affected many countries, including Iran. One of the consequences of the coronavirus outbreak is the creation of social phobia and rapid changes in people's lifestyles, which have been caused by social networks. The aim of this study was to investigate the role of social networks in the formation of social phobia and lifestyle changes caused by the corona virus in Kermanshah.

    Methodology

    In terms of its approach the present study is quantitative and in terms of type and nature it is considered as a descriptive and survey type. Data collection tools were a standard questionnaire for social phobia and a researcher-made questionnaire for lifestyle change. The statistical population included citizens over 20 years old in Kermanshah. The sample size was 320 individuals who were selected by multi-stage cluster random sampling method. Factor analysis technique (construct validity) was used to assess validity and Cronbach's alpha was used for instrument reliability. Pearson correlation test and analysis of variance were used to analyze the data to test the hypotheses and Multiple Regression was used to test the experimental model. Data processing and analyses were performed using SPSS software.

    Findings

    The results showed that social networks have a significant effect on the formation of social phobia (r = 0.222) but have a non-significant relationship with lifestyle changes (r = 0.031). Also, domestic social networks have significant and inverse effects on the formation of social phobia (r = -0.175) and lifestyle changes (r = -0.115). The results of regression show that social networks Viber, Instagram and Facebook were able to explain 0.176 of the changes in lifestyle variables and Soroush messengers were able to explain 0.017 of the changes related to lifestyle changes.

    Results

    In order to form logical and desirable behaviors instead of dramatic behaviors such as social phobia in the use of social networks, social agents have their priority in organizing information and knowledge and informing the target community about the constructive and harmful cases of these networks and their role and various social activities in the community

    Keywords: Social Networks, social phobia, Lifestyle change, Coronavirus
  • Seyed Mehdi Ahmadi Baladehi *, Ali Dastour Pages 149-172
    Background and objectives

    Today, law enforcement crime prevention is one of the fundamental factors in laying the groundwork for security. A sense of security is one of the most important human needs that will lead to development and excellence. The purpose of this study is to investigate the effect of law enforcement crime prevention in urban environments on social security among citizens of Bandar Abbas.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and in terms of its nature it is considered as descriptive-analytical, which was conducted by survey method. The statistical population of the study included the citizens who referred to the police stations of Bandar Abbas in 2019, that was 305 individuals and 170 of them were selected using Cochran's formula and random sampling method. The validity of the measurement tool was obtained using content validity methods (expert survey) and its reliability was calculated by calculating the Cronbach's alpha coefficient for the law enforcement Crime Prevention Questionnaire (0.78) and the Sense of Security Questionnaire (0.85). Analyses with inferential statistics, including Pearson correlation coefficient, regression and Friedman were performed using SPSS software.

    Findings

    Findings show that law enforcement crime prevention has a positive and significant effect on the sense of security among the citizens of Bandar Abbas (p = 0.671). Also, according to Friedman test, people's knowledge of police duties is in the first priority with a coefficient of 2.20, as a result, it has the greatest effect on the sense of security. Further, police interaction with other organizations with a coefficient of 2.02 is in the second priority and police discipline with a coefficient of 1.78 is in the third and final rank, thus having the least effect on the sense of security.

    Results

    The results show that the more law enforcement crime prevention, the greater the sense of security of citizens. By the increase of law enforcement crime prevention, the citizens of Bandar Abbas have more sense of security.

    Keywords: law enforcement prevention, Crime, social security, Bandar Abbas
  • Ali Osanlu *, Naser Bayat, Golamreza Zeidizade Pages 173-196
    Background and objectives

    Social prevention of crime against citizens' property, especially residential areas, is one of the areas that requires constructive interaction between the police and municipalities. This study aims to identify and investigate the interactive challenges of police and municipality in the social prevention of urban home burglary.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and in terms of its procedure it is considered as mixed research. The participating community in the qualitative stage included the managers of police and municipal organizations in the city of Ahvaz, 12 of whom were selected by purposive sampling method. The statistical population of the study in the quantitative stage consisted of two groups of commanders and law enforcement managers and managers of Ahvaz municipality (76 individuals). The sample size was determined as 69 individuals using Morgan Table. In the qualitative stage, brainstorming session was used as a data collection tool. In the quantitative stage, a researcher-made questionnaire was used. The face and content validity of the assessment tool was finally confirmed by 7 control experts and after applying their opinions, the reliability of the questionnaire was obtained using Cronbach's alpha coefficient (0.86). Quantitative data were analyzed through independent t-test using SPSS software.

    Findings

    The results of Levin's test on the similarity of variances show that only in three cases a significant level of 0.05 has been obtained and the H1 hypothesis of inequality of variance between the views of the two groups is confirmed. In 8 other cases of interactive challenges of law enforcement management and municipal institution in the field of social prevention of home burglary in Ahvaz, the significance level of Levin's test is higher than 0.05.

    Results

    The results of the research indicate that there is no disagreement on most of the challenges of interaction between I. R. I. Police and the municipal institution in managing home burglary prevention. Therefore, it can be concluded that in the interactive areas of police and municipality, there is theoretically no difference of opinion between the managers of these two organizations, and therefore the need to implement interactive strategies in this area seems obvious.

    Keywords: Interactive challenges, Police, Municipality, social prevention, Home theft, ahvaz