فهرست مطالب

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال ششم شماره 4 (پیاپی 23، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/08/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید فرمانی*، احمد خامسان صفحات 11-29

    این پژوهش با هدف اعتباریابی پرسش نامه باورهای کارآمدی دانشجومعلمان دوره ابتدایی در تدریس ریاضی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش تمامی دانشجو معلمان در حال تحصیل در رشته آموزش ابتدایی در استان خراسان جنوبی است (186 نفر)، که جهت بررسی پایایی و روایی این پرسش نامه ، 140 نفر (90 مرد، 50 زن) از دانشجو معلمان به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب و پرسش نامه باورهای کارآمدی دانشجومعلمان دوره ابتدایی در تدریس ریاضی (MTEBI) بر روی گروه نمونه اجرا شد. جهت سنجش روایی پرسش نامه از روش تحلیل عناصر اصلی و برای برآورد پایایی پرسش نامه از روش آلفای کرانباخ استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که پرسش نامه دارای دو عامل زیربنایی است که با توجه به مشارکت سوالات در بارهای عاملی، می توان این پرسش نامه را دارای دو خرده مقیاس کارآمدی شخصی و انتظار نتایج تدریس دانست. همچنین نتایج آلفای کرانباخ نشان داد که پایایی کلی پرسش نامه (73/0) و پایایی خرده مقیاس های کارآمدی شخصی (80/0) و انتظار نتایج تدریس ریاضی (66/0) درحد قابل قبولی بوده و این ابزار از پایایی مناسبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: پرسش نامه باورهای کارآمدی، خودکارآمدی، انتظار کارآمدی، انتظار نتایج، تدریس ریاضی
  • هما غفوریان*، ایرج قاسمی، محمد ابراهیمی صفحات 33-48

    هدف اصلی این پژوهش تاثیر میزان استرس شغلی بر رضایت شغلی مدیران مدارس دولتی شهرستان اسلامشهر در سال تحصیلی 88-87 بوده است تحقیق به شیوه توصیفی (علی- مقایسه ای) انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مدیران زن و مرد مدارس دولتی شامل مقاطع ابتدایی،راهنمایی و متوسطه شهرستان اسلامشهر به تعداد196نفر بوده است. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان جسی به تعداد123نفر به و به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه بود که جهت سنجش استرس شغلی از پرسش نامه اوندردف و برای سنجش رضایت شغلی از پرسش نامه محقق ساخته استفاده گردید. پس از تایید روایی محتوایی پرسشنامه ها (نظر اساتید) و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ ترتیب 91/0= α و 92/0=α محاسبه گردید.جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، میانه، انحراف متوسط، نمودار، جداول و نما) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس یک طرفه و برای مقایسه میانگین های دوگروهه ، t 2 گروهه) و نرم افزارspss استفاده گردید. نتایج نشان می دهد که: بین رضایت شغلی و استرس شغلی مدیران رابطه منفی و معناداری وجود دارد. از نظر استرس شغلی بین مد یران زن و مرد و رضایت شغلی آنان نیز تفاوت معناداری وجود دارد. بین استرس شغلی مد یران در تمام مقا طع و سابقه مدیریت آنان تفاوت معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: استرس، رضایت شغلی، مدارس ابتدایی، راهنمایی، متوسطه، مدیران
  • مهدی فرازجا*، محسن خادمی صفحات 49-69

    هدف پژوهش حاضر تحلیل رابطه بین دو متغیر سبک های رهبری تحول آفرین و تعامل گرا و نگرش به تغییر سازمانی از دیدگاه کارشناسان حوزه ستادی سازمان آموزش و پرورش فارس بود. جامعه و نمونه آماری پژوهش، کلیه کارشناسان حوزه ستادی سازمان آموزش و پرورش فارس به تعداد 230 نفر در سال 88-87 بود که در این پژوهش مشارکت نمودند. دو پرسش نامه رهبری تحول آفرین و نگرش به تغییر سازمانی برای جمع آوری اطلاعات مورد استفاده واقع شد. پرسش نامه رهبری تحول آفرین دارای پنج بعد رهبری فرمند، توجه و ملاحظه فردی، تحریک ذهنی، پاداش مشروط و مدیریت مبتنی بر استثناء است که، دو بعد آخر مربوط به رهبری تعامل گرا می باشد. پرسش نامه نگرش به تغییر سازمانی دارای سه بعد شناختی، عاطفی و رفتاری می باشد. از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون هم زمان جهت تحلیل داده های به دست آمده استفاده گردید. نتایج پژوهش بیان گر رابطه معنادار رهبری فرمند با نگرش شناختی به تغییر سازمانی؛ تحریک ذهنی با نگرش شناختی و رفتاری؛ پاداش مشروط با نگرش شناختی، عاطفی و رفتاری و مدیریت مبتنی بر استثناء با نگرش عاطفی بود که رابطه ابعاد رهبری تعامل گرا با نگرش عاطفی به تغییر سازمانی، منفی بود. هم چنین نتایج نشان داد که رهبری فرمند دارای قدرت پیش بینی برای ابعاد شناختی و عاطفی و پاداش مشروط دارای قدرت پیش بینی بر ای بعد رفتاری نگرش به تغییر سازمانی بود.

    کلیدواژگان: رهبری فرمند، تحریک ذهنی، توجه و ملاحظه فردی، پاداش مشروط
  • منصور عاشقی* صفحات 71-90

    این تحقیق، به بررسی اثرات خلاقیت، هوش و ویژگی های شخصیتی بر میزان درک و فهم جوانان 17 تا 18 ساله مجرد و مذکر در دو کشور ایران و آذربایجان نسبت به دو بیتی های شهریار و وهاب زاده پرداخته و سوال اصلی تحقیق بدین ترتیب تدوین شد که: آیا هوش، خلاقیت و ویژگی های شخصیتی، می تواند میزان درک و فهم را افزایش دهند یا خیر؟ در راستای پاسخ گویی به سوال اصلی تحقیق، فرضیه اصلی بدین ترتیب عنوان گردید که هوش، خلاقیت و ویژگی های شخصیتی، بر میزان درک و فهم جوانان از اشعار شهریار و وهاب زاده موثر است. روش تحقیق حاضر توصیفی، از نوع زمینه یابی است. جامعه آماری  تحقیق حاضر نیز که در حیطه جوامع نامحدود جای می گیرد، عبارتند از: جوانان 17 تا 18 ساله مجرد و مذکر ایران و آذربایجان که از این تعداد، 120 نفر از جوانان ایران و 120 نفر از جوانان آذربایجان که همگی در دامنه سنی 17 تا 18 سال واقع شده و مجرد و مذکر می باشند، به عنوان حجم نمونه تحقیق حاضر انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده د راین تحقیق عبارتند از: آزمون خلاقیت تورنس، مقیاس هوشی استانفورد- بینه، ویژگی های شخصیتی NEO و دوبیتی های منظوم؛ که تمامی ابزار دارای روایی و اعتبار (بالاتر از 70/0) می باشند. در نهایت، با استفاده از مدل آماری رگرسیون چند متغیری، به آزمون فرضیه های تحقیق پرداخته و یافته های تحقیق نشان داد که رابطه معناداری بین خلاقیت، استدلال سیال، دانش و انعطاف پذیری با میزان درک و فهم وجود دارد. بدین ترتیب که با افزایش خلاقیت، استدلال سیال، دانش و انعطاف پذیری، میزان درک و فهم از اشعار شهریار و  وهاب زاده نیز افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: خلاقیت، هوش، ویژگی های شخصیتی، درک و فهم
  • حسین مومنی مهموئی*، سعید تیموری، محمد رحمان پور صفحات 91-112

    هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر آموزش مهارت های زندگی بر سلامت روان و عزت نفس دانش آموزان دختر پایه پنجم مقطع ابتدایی بود. جامعه آماری کلیه دانش آموزان دختر پایه پنجم مقطع ابتدایی شهرستان رشتخوار در سال تحصیلی 89-88 بود. که تعداد 60 دانش آموز دختر به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 30 نفر) قرار گرفتند. پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. ابزارهای پژوهش بر آزمون سلامت روان گلدبرگ، آزمون عزت نفس کوپر اسمیت و راهنمای عملی آموزش مهارت های زندگی مشتمل بود. در روش تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون آماری t گروه های مستقل، استفاده شده است. نتایج نشان داد که: آموزش مهارت های زندگی، سلامت روان دانش آموزان و عزت نفس آنها را بهبود می بخشد. تاثیر آموزش مهارت های زندگی بر نشانه های جسمانی واضطراب و بی خوابی معنادار بوده است، اما بر نارسا کنش وری اجتماعی و افسردگی معنادار نبوده است. تاثیر آموزش مهارت های زندگی بر عزت نفس کلی، عزت نفس اجتماعی و عزت نفس تحصیلی معنادار بوده است. اما بر عزت نفس خانوادگی معنادار نبوده است.

    کلیدواژگان: آموزش مهارت های زندگی، سلامت روان، عزت نفس
  • رضا نهاوندی*، کبری لشکری، علیرضا تلخابی علیشاه صفحات 113-136

    این پژوهش با هدف بررسی روش های ترغیب معلمان به استفاده از طرح درس در دوره راهنمایی تحصیلی شهرستان دماوند صورت گرفته است. برای این منظور با طراحی پرسش نامه ای، نظر 165 نفر از معلمان دوره راهنمایی تحصیلی شهرستان دماوند در مورد طرح درس مورد پرسش واقع شد. داده های به دست آمده با آزمون های t تک گروهی، t گروه های مستقل و هم چنین تحلیل واریانس یک طرفه و با استفاده از نرم افزار spss مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان می دهد که عدم توانایی و آگاهی از نحوه تهیه طرح درس، مزایای آن، کمبود فرصت، حجم و نوع درس، گذراندن کلاس های آموزشی و واکنش مسوولان، همگی نقش مهمی در استفاده از طرح درس توسط معلمان دارند. بررسی متغیرهای جنسیت، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات، سابقه کار، گذراندن دوره های آموزشی و رضایت شغلی با استفاده از طرح درس نیز مبین این مساله است که بین نظرات زنان و مردان، و بین آراء افراد متاهل و مجرد در استفاده از طرح درس تفاوت معناداری وجود دارد. بررسی متغیر سطح تحصیلات و استفاده از طرح درس نیز نشان داد که نظرهای معلمان با سطوح تحصیلی مختلف، متفاوت است. هم چنین با افزایش سابقه کار، عامل کمبود فرصت، اهمیت بیشتری در استفاده از طرح درس پیدا می کند. نظرهای معلمان دوره دیده و دوره ندیده در استفاده از طرح درس نیز، تفاوت معناداری داشته و معلمان دوره دیده بیش از معلمان دوره ندیده به عامل آگاهی از مزایای طرح درس تاکید داشته اند. همچنین، معلمان دارای رضایت شغلی متوسط، اهمیت کمتری را برای عامل گذراندن دوره های آموزش طرح درس در نظر می گیرند و با افزایش رضایت شغلی، استفاده از طرح درس افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: معلمان، روش های ترغیب، طرح درس
  • هوشنگ تقی زاده*، غلامرضا سلطانی فسقندیس صفحات 137-158

    هدف این مقاله تعیین رابطه بین فرهنگ سازمانی و سرمایه اجتماعی در دبیرستان های پسرانه شهر تبریز می باشد. برای نیل به هدف فوق چهار فرضیه  تدوین و مورد آزمون قرار گرفته است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه دبیران دبیرستان های پسرانه شهر تبریز، در نواحی پنج گانه مقطع متوسطه در سال تحصیلی 88-87 تشکیل می دهند. حجم نمونه آماری با استفاده از جدول کرجسی و مورگان به تعداد 320 نفر دبیر محاسبه گردیده که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی، نمونه گیری انجام شده است. برای جمع آوری داده های لازم جهت آزمون فرضیه های تحقیق، از پرسش نامه استاندارد فرهنگ سازمانی مدل دنیسون، و پرسش نامه محقق ساخته سرمایه اجتماعی استفاده گردیده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها نیز از آزمون های کولموگروف- اسمیرنوف و آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است. نتایج بررسی نشان داد که رابطه معناداری بین فرهنگ سازگاری، فرهنگ رسالتی، فرهنگ مشارکتی و فرهنگ تدوام با سرمایه اجتماعی وجود دارد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، فرهنگ سازگاری، فرهنگ رسالتی، فرهنگ مشارکتی، فرهنگ تدوام
  • سید علی شمس نیا*، عبادالله احمدی، محمد افشار صفحات 160-173

    هدف از این پژوهش بررسی رابطه کارآفرینی و خلاقیت با میزان تحصیلات در کارکنان پارک های علم و فن آوری شهرستان شیراز است. با توجه به ابعاد تحقیق و نحوه بررسی سوالات، روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی است و جامعه آماری مورد نظر حدودا 400 نفر از کارکنان پارک های علم و فن آوری شهرستان شیراز بودند. با استفاده از فرمول کوکران تعداد 70 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شده است. پرسش نامه سنجش ویژگی ها و خصوصیات کارآفرینان با روایی و پایایی 87/0 و پرسش نامه سنجش خلاقیت عابدی با روایی و پایایی 84/0، بین جامعه نمونه توزیع گردید و داده های به دست آمده با کمک نرم افزار SPSS  تجزیه و تحلیل گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که: بین کارآفرینی و خلاقیت رابطه معناداری وجود دارد و این ارتباط از نوع مستقیم و خطی می باشد. بین کارآفرینی و خلاقیت با میزان تحصیلات رابطه معناداری وجود دارد و کارآفرینی و خلاقیت در کارکنان با میزان تحصیلات بالاتر، بیشتر خواهد بود. هم چنین بین هر چهار بعد خلاقیت (سیالی، انعطاف پذیری، ابتکار و بسط) با کارآفرینی همبستگی مثبت وجود دارد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی1، خلاقیت2، سیالی3، انعطاف پذیری4، ابتکار5، بسط6
|
  • Saied Farmani *, Ahmad Khamesan Pages 11-29

    The purpose of this study was validating the Mathematics Teaching Efficacy Beliefs Instrument (MTEBI) in pre-service teachers in primary schools. The population of this research included all college students in the field of primary education in South Khorasan province (N=186). To study reliability and validity of the questionnaire, 140 pre-service teachers were chosen by cluster sampling method from Teaching Training Center of Birjand. Then, Mathematics Teaching Efficacy Beliefs Instrument (MTEBI) was administered. The instrument validity was measured using factor analysis methods and Cronbach's alpha was used to evaluate the reliability. The results of factor analysis showed that this questionnaire include two fundamental underlying factors  since all the items were loaded under two factors which are self-efficacy and expected results of teaching. The results also showed that the reliability of MTEBI was in acceptable level with the overall reliability index of 0.73 and the reliability index of self-efficacy subscales as 0.80, and the reliability index of the expected results of teaching mathematics as 0.66.

    Keywords: Self-efficiency beliefs, Self-efficacy, outcome expectation, mathematics teaching
  • Homa Ghafourian *, Iraj Ghasemi, Mohammad Ebrahimi Pages 33-48

    The main objective of the present study was to investigate the impact of job stress on job satisfaction of public school principals of Islamshahr town in the academic year 2008- 2009. It was a descriptive (causative- comparative) study. The population consisted of the entire 196 male and female principals of public schools including primary, secondary and high schools of Islamshahr town. The sample included 123 people, selected by means of Morgan Jesse Table via stratified random sampling. To collect data two inventories were applied: Onderdoph inventory for the assessment of job stress and an author-made questionnaire for job satisfaction assessment. Content validities of inventories were confirmed by professors’ opinion and then their reliability was calculated 0.91 and 0.92 by Cronbach’s Alpha, respectively. To analyze data, descriptive statistics (mean, mode, median, standard deviation, diagram, and tables) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient, one-way analysis of variance and two-sample t test so as to compare two-group means) and SPSS software were utilized. Results suggested that there was a negative significant relationship between job stress and job satisfaction. In terms of job stress, there also observed a significant difference between male and female principals and their job satisfaction. Further, the study found a significant difference between principals’ job stress in the whole levels of education and their management background.

    Keywords: Stress, Job Satisfaction, Primary Schools, junior high schools, high schools, managers
  • Mahdi Farazja *, Mohsen Khademi Pages 49-69

    The main purpose of the study was to pursue the relationship between transformational and transactional leadership styles Concerning Fars Province Educational Office experts' attitude toward organizational change. The population and sample of the research consisted of all Fars Province Educational Office experts in academic year 2007-08. The sample consisted of 202 male and 28 female experts. Two instruments were used: one was designed for transformational leadership and the other for measuring attitude towards organizational change. The first questionnaire consisted of five dimensions: 1. Charismatic leadership 2.Intellectual stimulation 3.Individual consideration, 4.Contingent reward, and 5.Management-by-Exception. Of the five, the last two dimensions belonged to the transactional leadership. The second questionnaire consisted of three dimensions including 1.cognitive, 2.affective, and 3.behavioral. The reliability and validity of the instruments were measured and approved. In order to analyze the data, statistical techniques such as Pearson Correlation Coefficients and Multiple Regression were used. The results were indicative of several points: There were significant relationship between charismatic leadership (r=0.32, p<0.01)  and cognitive dimension; intellectual stimulation with cognitive(r=0.21, p<0.01) and behavioral (r=0.23, p<0.01) dimensions; contingent reward with cognitive (r=0.28, 0.01), affective (r=-0.15, p<0.01), and behavioral (r=0.23, p<0.01) dimensions; management-by-exception and affective (r=-0.20, p<0.01) dimension, but the relationship between dimensions of transactional leadership and affective dimension of the attitudes towards organizational change was negative. Results also showed that charismatic leadership dimension was capable to predict affective (β =0.52, P<0.003) and cognitive (β =1.1, P<0.001) dimensions and that contingent reward was capable to predict behavioral dimension (β=0.41, P<0.001) of the attitude towards organizational change.

    Keywords: Charismatic leadership, intellectual stimulation, individual consideration, cognitive dimension, behavioral dimensions, affective dimension, contingent reward, management-by-exception
  • Mansour Asheghi * Pages 71-90

    In the present research, the researcher sought the effects of creativity, intelligence, and personality traits on the appreciation of Shahriar’s and Vahabzadeh’s poems among the single and male youth between the age 17 and 18 in Iran and Azerbaijan. The main question of the research was: can creativity, intelligence, and personality characteristics decrease the degree of understanding? In order to answer the main question of the research, the following null hypothesis was created. Creativity, intelligence, and personality characteristics affect the appreciation of Shahriar’s and Vahabzadeh’s poems among single and male youth. The methodology of the present study was descriptive and survey. The population of the research included the whole youth community of Iran and Azerbaijan from which the researcher chose 120 young people from Iran and 120 young people from Azerbaijan who were male and single at the time. The instruments used in this research involved Torense creativity test, Estanford-Bineh intelligence criteria, NEO personality Traits, and rhythmic poems, all of which had more than 70 percent of validity and reliability indices. Finally, using the multivariate regression model, the findings showed that there is a meaningful positive relation between creativity, fluid analysis, flexibility and the degree of understanding, so that, with the increase in creativity, fluid analysis, knowledge, their ability to appreciate Shahriar’s and Vahabzadeh’s poems increases.

    Keywords: Creativity, Intelligence, Personality traits, understanding, perception
  • Hossein Momeni Mahmouie *, Saeed Teimouri, Mohammad Rahmanpour Pages 91-112

    The main goal of this study is the effect of life skill training on mental health and self-esteem of female students in the fifth grade of primary school. The Design of the study was quasi -experimental design with pretest - post test control group. The research population included all fifth grade female students of primary school in Roshtkhar during academic year of 2009-2010.   The 60 students were randomly selected and divided into experimental and control groups (each group 30). Research instruments included the Mental Health Koldberg test, Cooper-Smith Self-Esteem and practical guide to teaching life skills. Analysis of Covariance and independent Sample t Test indicated that teaching life skills to the students improves their mental health and self-esteem. Also, teaching life skills affects the physical symptoms of anxiety and insomnia but has no significant effect on productivity and depression. The effect of teaching general life skills on self-esteem, social self-esteem, and academic self-esteem has been proved significant. That was not significant for family self-esteem.

    Keywords: Life skills training, Mental Health, Self-esteem
  • Reza Nahavandi *, Kobra Lashgari, Alireza Talkhabi Alishah Pages 113-136

    This research is done to investigate the teachers’ encouraging methods to use lesson plans in junior high school in Damavand town. Based on the related theoretical principles found in the literature, a list of factors which could have any influence on teachers’ encouragement to use lesson plan was identified. Then a questionnaire was constructed to collect the 165 secondary school teachers’ attitudes towards the use of lesson plan in the class. The obtained data were analyzed using one sample t test, independent t test, and one-way ANOVA. The results showed that unawareness of how to prepare lesson plan, unawareness of lesson plan benefits, lack of time, the length and kind of lessons, passing training classes, and managers’ reactions have important roles in the use of lesson plans by teachers.

    Keywords: Teachers, encouraging methods, lesson plan
  • Houshang Taghizadeh *, Gholamreza Soltani Fesghandis Pages 137-158

    The aim of this paper was to determine the relationship between organizational culture and social capital of teachers in boys’ high school of Tabriz. To get to the mentioned aim, four hypotheses have been compiled and tested. The population of this study included all the teachers of Tabriz boys’ high School in five zones in years 2008-09. Using Morgan table, the statistical sample was estimated to be 320 teachers which have been sampled through stratified random sampling. To collect the related data to test the hypotheses of the study, we used the standard questionnaire of organizational culture of Denison model and the researcher’s questionnaire of social capital. For analyzing data, Kolomogorov-Smirnov and Pearson correlation coefficient tests were used. The result of the study showed that there is a meaningful relationship between adaptability culture, mission culture, participative culture, consistency culture, and social capital.

    Keywords: Social capital, adaptability culture, mission culture, participative culture, consistency culture
  • Seyed Ali Shamsniya *, Ebadellah Ahmadi, Mohammad Afshar Pages 160-173

    of the high importance of creativity and entrepreneurship, the present study explored this subject. According to the scope of this research and the method of studying the questions, the method of research was a description of correlation, and the target population involved about 400 employees of science and technology parks of Shiraz, 70 of whom were selected as samples by Cochrane formula. The random selection method is simple and due to these points, the questionnaire for evaluating specifications of the entrepreneurs with consistency and justifiability of 87%, and the questionnaire for evaluating creativity with consistency and justifiability of 84% were distributed among the employees of science and technology parks of Shiraz. After gathering data, they were analyzed by SPSS software. In this research, descriptive charts of absolute abundance, abundance percentage, central index (mean), standard deviation, different types of diagrams, linear regression, and correlation test were used. The results showed that there is a significant relation between entrepreneurship and creativity, and this relation is linear and direct. Furthermore, it was found that there is a significant relation between these two and the level of education, and the employees with higher education have more creativity and sense of entrepreneurship. Other results showed that there is a positive correlation between the four dimensions of creativity (fluidity, flexibility, innovation, and expansion) and entrepreneurship.

    Keywords: Entrepreneurship, creativity, fluidity, Flexibility, Innovation, expansion