فهرست مطالب

نشریه جامعه شناسی سیاسی ایران
پیاپی 3 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • جلیل دارا*، معزالدین باباخانی صفحات 5-30
    در این مقاله تلاش شده است تا از طریق بررسی رابطه میان ایده - ماده به بررسی نظام‌های مطرح در حوزه اقتصاد سیاسی که عبارت‌اند از لیبرالیسم یا اقتصاد مبتنی بر بازار آزاد و سوسیالیسم یا اقتصاد برنامه‌ریزی‌شده و اقتصاد ترکیبی پرداخته شود و در پایان، روش شناسی نظام اقتصادی- سیاسی ایران مورد تحلیل قرار گیرد. سوال این است که چه نوع روش شناسی برای بررسی این نظام‌ها مناسب‌تر است. فرض پژوهش این است که ازآنجاکه در اقتصاد لیبرالیستی، ایده تقدم بر ماده و در اقتصاد سوسیالیستی، ماده تقدم بر ایده دارد به دلیل جدایی میان سوژه و ابژه در این دو نظام، روش شناسی این دو نظام اقتصادی- سیاسی، پلورالیستی و مبتنی بر نقد بیرونی و ذره‌گونه است. درحالی‌که در اقتصاد ترکیبی که مبتنی بر دیدگاه توسعه منابع انسانی و دولت رفاه است، نوع روش شناسی آن «درون ماندگار» و یا استعلایی است. روش شناسی در این مقاله، مبتنی بر روش شناسی مایکل والزر است که درصدد است به‌نوعی بین ایده و بین ماده در نظام‌های اقتصادی - سیاسی، توازن و تعامل بر مبنای واقعیت‌های موجود ایجاد کند.
    کلیدواژگان: لیبرالیسم، سوسیالیسم، نظام‌های اقتصادی- سیاسی، ایران
  • اکبر ذوالفقاری*، عاطفه جعفری علی آبادی صفحات 31-61
    زمینه و هدف

    اعتماد بنیان بسیاری از تعاملات و کنش های روزمره در جوامع انسانی، چه در زمینه ارتباطات میان فردی و چه در حوزه ارتباطات اجتماعی، است. اعتماد سیاسی به رابطه مردم و دولت می پردازد که یکی از عوامل ضروری برای اداره امور بهتر کشور، رشد و توسعه بیشتر و تامین نیازهای مردم است. پژوهش حاضر قصد دارد با روش فراتحلیل به این پرسش پاسخ دهد که درمجموع چه متغیرهایی بر اعتماد سیاسی اثرگذار است و به چه میزان آن را تبیین کرده اند.

    روش

    سازوکار اجرای پژوهش فراتحلیل- کمی است. هدف این روش، انسجام بخشی، مرور نظام مند و یکدست سازی مطالعات صورت گرفته در یک حوزه معین پژوهشی است. جامعه آماری آن 18 پژوهش که 13 نمونه سند پژوهشی با هدف ترکیب و شناسایی میزان تاثیر آن انتخاب شدند.

    یافته ها

    یافته های تحلیلی پژوهش حاکی از این است که اعتماد سیاسی به عنوان متغیر وابسته اصلی اثرپذیر از حکمرانی (0.290= Effect size)، عدالت (0.321= Effect size)، سرمایه اجتماعی (0.378= Effect size)، دین داری (0.435= Effect size)، رضایت اجتماعی (0.212= Effect size)، سرمایه سیاسی (0.263= Effect size)، آنومی (0.288= Effect size)، تبعیض (0.375= Effect size)، امنیت (0.347= Effect size) و شبکه اجتماعی (0.311= Effect size) بوده و درمجموع، متغیرهای فوق توانسته اند 0.327 =Effect size، 8.481= Z و 0.004= sig از اعتماد سیاسی را تبیین کند.

    نتیجه

    نتایج تحقیق نشان می دهد اعتماد سیاسی به میزان بسیار زیادی فاصله اجتماعی میان نهادهای حکومتی و شهروندان را کاهش داده و ارتباط بسیار موثری در روابط بین مردم، حکومت، نهادها و گروه های واسطه بین مردم و حکومت دارد. بر اساس نتایج پژوهش، وضعیت اعتماد سیاسی در حد متوسط بوده و به این ترتیب، اعتماد سیاسی در سطح بالا (32 درصد)، متوسط (38 درصد) و پایین (30 درصد) است.

    کلیدواژگان: اعتماد سیاسی، سرمایة سیاسی، حکمرانی خوب، دین‌داری، عدالت اجتماعی
  • مرتضی مولایی، محمدعلی خسروی* صفحات 63-87

    تولید اطلاعات مرتبط با دیدگاه های مردم در موضوعات مختلف سیاسی انتخاباتی، با دقت و سرعت لازم و در اختیار کاربران و ذی نفعان قرار دادن آن و همچنین ایجاد، حفظ و گسترش اعتماد عمومی نسبت به نظام نظرسنجی از اهداف نظام نظرسنجی سیاسی در ایران است. با پیشرفت های حاصل شده، نظام نظرسنجی سیاسی در ایران، هنوز با مشکلات عدیده ای مواجه است. آسیب شناسی نظام نظرسنجی سیاسی در جمهوری اسلامی ایران، سوال اصلی این پژوهش است که پژوهشگر با بررسی وضعیت موجود به آن پرداخته است. در انجام این پژوهش از روش پژوهشی داده- بنیاد استفاده شده و برای رسیدن به پاسخ سوالات با مراجعه به جامعه آماری تحقیق، 42 جلسه مصاحبه پژوهشی با 24 نفر از صاحب نظران و نخبگان موضوع انجام شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد آسیب های نظام نظرسنجی سیاسی در ایران ناظر به دو دسته عوامل درونی و بیرونی این حوزه است. عوامل آسیب زای درونی به طور مستقیم بر کار پیمایش نظرسنجی و عوامل بیرونی از فضای سیاسی جامعه متاثر است و از جنس عوامل فرهنگی- اجتماعی است. درمجموع، برخی از مشکلات این حوزه، دولتی و شبه دولتی بودن بیشتر سازمان های نظرسنجی، کوچک بودن سهم بخش خصوصی در بازار نظرسنجی، نبود رقابت میان سازمان های نظرسنجی، عدم انتشار نتایج نظرسنجی ها، ضعف علمی مدیران و کارشناسان و فراهم نبودن شرایط نقادی نظرسنجی است.

    کلیدواژگان: نظام نظرسنجی، آسیب‌شناسی، جمهوری اسلامی ایران، مردم‌سالاری
  • بهرام نیک بخش، امیرمسعود امیرمظاهری*، منصور شریفی، منصور وثوقی، شهلا کاظمی پور صفحات 89-123
    در پژوهش حاضر، تاثیر سرمایه اجتماعی در ابعاد شبکه ای و هنجاری بر روی گرایش های سیاسی (اصلاح طلبی، اعتدال گرایی و اصو ل گرایی) بررسی می شود. هدف پژوهش، تعیین قطب نمای گرایش سنجی سیاسی شهروندان استان خوزستان طی سه دوره انتخابات ریاست جمهوری (1376، 1384 و 1392) است. همچنین از ابزار پرسش نامه و آزمون های رگرسیون ساده و چندگانه، آزمون تی، تحلیل واریانس و ارایه معادله ساختاری PLS به ترتیب در نرم افزارهای اس پی اس اس (SPSS24) و اسمارت (SMART PLS3) استفاده می شود. اطلاعات لازم با 1920 شهروند بالای 18 سال در سطح شهرستان های اهواز، آبادان، دزفول، ماهشهر و اندیمشک با روش نمونه گیری چندمرحله ای طبقه ای جمع آوری می گردد. برای اطمینان از مناسب بودن داده ها، معیار سی آر (CR) و آزمون کی ام ا (KMO) منظور می گردد. یافته های تحقیق نشان می دهد که میزان گرایش های سیاسی در تمامی گروه های سنی یکسان است و گرایش سیاسی به جز طیف اصو ل گرایی در بین زنان بیشتر از مردان است. شهروندان بر حسب شاخص اس ای اس (SES)، دارای بیشترین گرایش سیاسی اعتدال گرایانه اند. همچنین، محل سکونت شهروندان در گرایش آنان به طیف اصو ل گرایی دارای تاثیر معناداری نیست. در ادامه سرمایه اجتماعی در تمامی ابعاد، بر گرایش به طیف های سیاسی اصلاح طلبی و اصو ل گرایی تاثیر دارد ولی این تاثیر در گرایش های سیاسی اعتدال گرایی تایید نمی شود. همچنین بر اساس قطب نمای گرایش های سیاسی، بیشترین تعلقات سیاسی مربوط به طیف اصلاح طلبی و کمترین تعلقات، مربوط به طیف اعتدال گرایی است. درمجموع سرمایه اجتماعی 45 درصد از تغییرات متغیر گرایش های سیاسی را در هر سه طیف سیاسی تبیین می کند.
    کلیدواژگان: گرایش های سیاسی، سرمایه اجتماعی، معیار هنجاری، معیار شبکه ای، استان خوزستان
  • محسن رجایی پناه، باقر ساروخانی*، علیرضا کلدی صفحات 125-153
    این تحقیق چگونگی بازتاب محرومیت نسبی در آثار شعرای معاصر قشقایی را بررسی می‌کند. در اینجا، از نظریه رابرت گر تنها به‌عنوان راهنما و شاهد استفاده شده است. با تحلیل محتوای اشعار شاعران موردمطالعه، مشخص می‌گردد که نه تنها محرومیت در قوم قشقایی وجود دارد بلکه شاعران قشقایی هم، در اشعار خود به این موضوع پرداخته‌اند. همچنین مشخص می‌شود که برداشت و شیوه سازش یا برخورد شاعران با مسئله محرومیت یکسان نیست؛ ازجمله اعتراض و مبارزه انقلابی با منبع محرومیت، یا پذیرش و کنار آمدن با پدیده محرومیت به‌عنوان امر طبیعی و یا توسل به قدرت‌های فراطبیعی و امداد الهی. پس از کشف و دسته‌بندی مقوله‌ها، راه‌هایی نیز برای کاهش محرومیت پیشنهاد خواهد شد.
    کلیدواژگان: ادبیات، تحلیل محتوا، شاعران معاصر، قوم قشقایی، محرومیت نسبی
  • حمید بصیرت منش، علیرضا ملایی توانی، فریده باوریان* صفحات 155-183

    در انقلاب اسلامی ایران با پیشتازی حرکت اسلام گرایان با رهبری امام خمینی (ره) جریان های سیاسی مختلف با ایدیولوژی های متفاوت برای مقابله با رژیم پهلوی به ایتلاف با یکدیگر پرداختند. دراین راستا، جبهه ملی ازجمله احزابی بود که به رغم مشی غیردینی خود، در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی به این ایتلاف انقلابی پیوست؛ اما روند انقلاب و نحوه مدیریت آن، بی درنگ جبهه ملی را رویاروی انقلابیون مذهبی قرار داد و سبب شد تا این جریان بلافاصله پس از پیروزی از ایتلاف انقلابی جدا شود و درنهایت حذف گردد. دراین راستا، مقاله حاضر می کوشد تا با روش توصیفی- تحلیلی و استناد به منابع کتابخانه ای و روزنامه ای این سوال را بررسی کند که «چه مسایلی جبهه ملی را در دوران گذار پس از پیروزی انقلاب رویاروی انقلابیون مذهبی قرار داد و فرایند حذف تدریجی آن ها را از صحنه سیاست فراهم ساخت؟»؛ در این خصوص یافته های پژوهش حاکی از آن است که روند اسلام گرایی در جریان نهاد سازی پس از پیروزی انقلاب، مهم ترین عامل در رویارویی جبهه ملی با نیروهای اسلام گرا و درنهایت، حذف تدریجی آن ها از عرصه سیاست است؛ زیرا به لحاظ ایدیولوژی، پیوند دین با سیاست که محور عقاید نیروهای اسلام گرا را تشکیل می داد، در چارچوب فکری- نظری جبهه ملی جایگاهی نداشت.

    کلیدواژگان: امام ‌خمینی(ره)، جبهة ‌ملی، انقلاب اسلامی، اسلام‌گرایی، ایدئولوژی
  • روزبه احمدپور، سید باقر میرعباسی*، ابو محمد عسگرخانی صفحات 184-207
    جهانی شدن پدیده ای تحول بخش بوده که از سال های پایانی قرن بیستم تاکنون با به چالش کشاندن اقتدار و حد و مرز های حاکمیتی دولت های مدرن تغییرات عمده ای در موقعیت این دولت ها و عناصر متشکله آن به وجود آورده،محدودیت های جغرافیایی برای برقراری ارتباط و ادغام کشورها در جامعه جهانی را به حداقل رسانده است. این پدیده بنا دارد با دگرگون کردن جهان همه را تحت یک قانون فراملی یکپارچه در آورده و سلطه خود را بر جهان حاکم سازد دولتهای مدرن ملی نیز تحت تاثیر جهانی شدن شاهد تحولات اساسی و بنیادی بوده و کارکرد هایش در حوزه های مختلف سیاسی اقتصادی فرهنگی و امنیتی با چالش جدی مواجه شده است. بطوریه این دولت ها در حوزه های یاد شده مجبور به پذیرش برخی محدودیت ها و تعدیل قدرت خود در اعمال حاکمیت ملی خود بوده است. در این مقاله ضمن بررسی و تحلیل مفهوم ابعاد و شاخص های جهانی شدن و دولت های مدرن تاثیر جهانی شدن بر کارکرد های دولت های مدرن به بحث و بررسی گذاشته شده است
    کلیدواژگان: جهانی شدن، دولت مدرن، حاکمیت ملی، کارکردها
  • ولی الله مهری، مهرداد قنبری*، بابک جمشیدی نوید، علیرضا مرادی صفحات 208-227
    استراتژی حرکات قیمتی بیشتر به دنبال یافتن سطوح و محدوده های بازگشتی است. این محدوده ها می توانند بازگشت از اصلاح روند باشند یا بازگشت بازار به دلیل خاتمه روند و یا بازگشت بازار از کف یا سقف دامنه نوسانی باشند.هدف از انجام این پژوهش ارایه مدل تشخیص نقاط بازگشتی بازارهای سرمایه با استفاده از تحلیل تکنیکال مبتنی بر منطق فازی، می باشد. پژوهش حاضر از منظر اهداف آن، یک پژوهش کاربردی است بدین معنی که به دنبال بدست آوردن دانش لازم برای تعیین ابزاری است که به وسیله آن، نیاز سهامداران به موارد بسیار مهمی از جمله تشخیص نقاط بازگشتی که در تصمیم گیری ها برای خرید و فروش ها از اهمیت بسزایی برخوردار است، برطرف شود. همچنین از آنجا که به دنبال یافتن روابطی بین متغیرها در راستای تشخیص نقاط بازگشتی هستیم و تاثیر تغییرات آن ها در نتیجه کل را ارزیابی می-کنیم، این پژوهش از منظر نحوه انجام آن؛ یک پژوهش علی یا آزمایشی خواهد بود. همچنین از منظر نوع داده ها، یک پژوهش با داده های کمی خواهد بود. همچنین از منظر زمان اجرا، یک پژوهش مقطعی و به دنبال آن آینده نگر می-باشددر این پژوهش، از منطق فازی و الگوریتم ژنتیک به منظور ارایه روشی در راستای تشخیص نقاط بازگشتی در بازارهای مالی استفاده شد. به همین منظور از یک سیستم فازی mamdani استفاده شده است. . پس از پیاده سازی ساختار پیشنهادی، ارزیابی توابع عضویت بهینه سازی شده در راستای تضمین همراستا بودن این توابع با مطلوب پژوهش (تعیین نقاط بازگشتی) به انجام رسید.
    کلیدواژگان: نقاط بازگشتی، بازارسرمایه، منطق فازی، الگوریتم ژنتیک
  • علی محمدی بلبان آباد، محمد سیفی*، فائزه ناطقی صفحات 228-252
    پژوهش حاضر با هدف آینده پژوهی تربیت اجتماعی حوزه تربیت زیست محیطی در نظام آموزشی دوره ابتدایی ایران در افق 1404و اولویت بندی آن ، با استفاده از پژوهش کیفی جهت تدوین ، ملاک ها و نشانگر ها و پژوهش کمی جهت اولویت بندی ملاک و نشانگرها با جامعه آماری در بخش تحلیل اسنادی شامل محتواهای حوزه زیست محیطی ، تربیت زیستی، ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص سیاست های کلی محیط زیست کشور، اصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سند چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران 1404، سند ملی تحول بنیادین آموزش و پرورش (اهداف و راهبردهای کلان)، سند ملی برنامه درسی که بر اساس قاعده اشباع نظری انتخاب گردیدند و کلیه اساتید و متخصصین حوزه تعلیم و تربیت و متخصصین حوزه محیط زیست که با استفاده از قاعده اشباع نمونه تعداد 30 نفر به شیوه نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند و روش تحلیل در مطالعه اسناد، روش تحلیل محتوا و در مصاحبه با اساتید و متخصصان، بوسیله ی روش تحلیل تم انجام پذیرفت . براساس نتایج بدست آمده؛ فلسفه زیر بنایی تربیت زیستی در آموزش و پرورش ایران در قالب 9 محور ، اهداف کلان تربیت زیستی در قالب 14 هدف کلان ، ملاک ها و نشانگرهای ضروری تربیت زیستی در حوزه های دانشی (21 ملاک)، درک و فهم (5 ملاک)، مسیولیت های فردی و مدنی (5 ملاک) و پرسشگری، تجزیه - تحلیل و تفسیر (7 ملاک)در دوره ابتدایی تدوین گردید .
    کلیدواژگان: دوره ابتدایی، تربیت زیستی- محیطی، آینده پژوهی و تربیت اجتماعی
  • کامیل احمدی صفحات 253-291

    بیشتر گزارش هایی که تاکنون درباره اجتماع دگرباشان تهیه شده است، از افرادی است که در حال حاضر، ایران را ترک کرده اند و در سرزمین دیگری زندگی می کنند و هنوز اطلاعات چندانی درباره تجارب و تجربیات افراد دگرباش ساکن ایران وجود ندارد. به طور خاص، پژوهشی درباره زندگی و احساسات آنها در ایران و چگونگی تاثیرپذیری تجربیاتشان از هویت جنسی شان در دست نیست یا اگر هست، این اطلاعات بسیار محدود است. پژوهش حاضر بر آن است تا این شکاف علمی درباره موضوعی تااین حد مهم را پر کند. این مطالعه بسیار پیچیده است، چراکه فراتر از نگاهی کلی و ساده به گرایش جنسی و افکار مربوط به جنسیت در حوزه زندگی خصوصی و عمومی فرد است. در این پژوهش به بررسی تاریخچه قوانین کشورهای مختلف با مذاهب متفاوت درباره محدودیت های اعمال شده علیه حقوق دگرباشان پرداخته می شود. همچنین به بررسی جنبش های مختلف دگرباشان در نقاط مختلف جهان که جهت مقابله با این قوانین صورت گرفته است، می پردازد و نقش سازمان های بین المللی و حقوق بشر در تدوین قوانین حامی حقوق دگرباشان مورد مطالعه قرار خواهد گرفت و بالاخره قوانین داخلی ایران درباره دگرباشان مورد واکاوی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: دگرباش، هویت جنسی، حقوق دگرباشان، نمونه گیری گلوله برفی
  • راضیه جمشیدی* صفحات 292-304

    کهن الگو یکی از بسترهای مناسب است که می توان شخصیت و هویت شاعران را براساس اندیشه، زبان و محتوای ذهنی آنان شناخت و ارزیابی کرد. جایگاه آرکی تایپ و کهن الگوها در روان و ناخودآگاه شاعر است که در صورت تجلی بی واسطه ی آن، می توان به کنه هویت شخص وتاثیر آن پی برد.کهن الگوی آنیموس کهن الگویی است که به روان مردانه در شخصیت زن دلالت دارد. این کهن الگو چهار مرحله ی انکشاف دارد:1-نیروی جسمانی2- همراه درونی3- درقالب گفتار4- تفکر مستقل و خلاق که درروند کسب فردیت وتعالی زن موثر است. این کهن الگو و انکشاف مراحل چهارگانه اش در شعر فروغ فرخزاد تجلی یافته و وی را به سیری متعالی در روند کسب فردیت رهنمون ساخته است. دراین روند رشد، ابتدا شاعر با گذری پلکانی به وحدت عینی و روحی با آنیموس دست می یابد و پس از تجربه آن، به بی اعتباری آن می اندیشد و به وحدت به کهن الگویی دیگر که همان هویت و اصالت زنانه خود یعنی کهن الگوی مادر است، روی می آورد، این گردش دایره وار در شعر و شخصیت او می تواند به میزان زنانه بودن شعر وی و ارتباط بی واسطه با خود و هویت زنانه اش انجامد.

    کلیدواژگان: کهن الگو، کهن الگوی آنیموس، فروغ فرخزاد، کهن الگوی مادر
|
  • Jalil Dara *, Moez Al Din Babakhani Pages 5-30
    This paper has tried to examine the well-known systems in political economy by examining the relation between idea and material. These systems are liberalism or free market economy, socialism or planned economy and combined economy. And finally the methodology of Iran’s political-economy system is analyzed. The question is what the most suitable methodology to analyze these systems is. We assume that in a free market economy, idea is prior to material but in the socialist economy, it is vice versa  and everything is considered materialist. However, in both of these systems, because of separation between subject and object (dualism), the methodology of these political-economy systems is  pluralistic  and based on external critique. In contrast, in a combined economy which is  based on the perspective of human resource development and the welfare state, there is  a kind of transcendental and permanent methodology. The methodology of this paper is based on Michael Wallzer's methodology, which tries to create balance and interaction between the subject and the object in the economy-political systems based on existing facts.
    Keywords: Liberalism, socialism, political- economical systems, Iran
  • Akbar Zolfaghari, Atefeh Jafari Aliabadi Pages 31-61
    Background and Aim

    Political trust affects the relationship between the people and the state, which is one of the essential factors for managing the country's affairs better, developing and expanding, and meeting the people’s needs. The present research intends to answer the question by a meta-analysis method that, in general, what variables affect the political trust and how these variables explained and enlightened the political trust. 

    Method

    The quantitative meta-analysis is a mechanism for implementing research. The purpose of this approach is to integrate, systematically review and harmonize studies in a certain field of research. The statistical population of this study was 18 researches that13 samples of research documents were selected to integrate and  identify its impact. 

    Findings

    The Analytical Findings of the research indicate that political trust is considered as the main and dependent variable which is influenced by the governance (Effect size-0.290), justice (Effect size-0.321), social capital (Effect size – 0.378), religiosity (Effect size-0.435), social satisfaction (Effect size-0.212), political capital (Effect size-0.263), anomy (Effective Size-0.288), discrimination (Effect size-0.375), security (Effect size-0.347) and social network (Effect size-0.311) ). In sum, the above variables were able to explain and enlighten political trust by Effect size-0.327, Z-8.481 and sig-0.004.

    Conclusion

    The results show that political trust greatly reduces the social distance between government institutions and citizens and has a very strong relationship with the people, government, institutions and intermediary groups between the people and the government. According to the result of the research, the level of political trust is moderate. The level of political trust is high (38%), medium (32%) and low (30%)

    Keywords: political trust, political capital, Good Governance, Religiosity, Social Justice
  • Morteza Molaee, MohammadAli Khosravi * Pages 63-87

    One of  the political polling system goals in Iran is to produce information related to the views of the people on various electoral political issues, with required accuracy and pace for users and stakeholders , as well as establishing, maintaining and increasing public confidence in the polling system. Although some advances have been achieved, the political polling system in Iran is still facing a lot of problems. The Pathology of the Political Polling System in the Islamic Republic of Iran is the main question of the research that the researcher has examined with regard to the status quo. Data-based research method was used to carry out this research. To answer the questions by referring to the research statistical population , 42 research interviews with 24 experts and elites were conducted. The results of the research show that the damage to the political polling system in Iran is considered by the internal and external factors of this field. Internal damaging factors directly affect survey work, but the external factors are influenced by the political environment of the community and are from social cultural factors. In sum, some of the problems in this area are: the majority of polling organizations are governmental and quasi governmental, the share of the private sector in the polls market is too small, there is no competition between polling organizations, the poll results are not published and released,managers and experts don’t have sufficient knowledge, and there are no critique polling conditions.

    Keywords: Polling system, pathology, Islamic Republic of Iran, Democracy
  • Bahram Nikbakhsh, Amirmasoud Amirmazaheri *, Mansour Sharifi, Mansour Vosooghi, Shahla Kazemipour Pages 89-123
    In the present study, in network and normative aspects the effect of social capital on the political orientations(reformism, moderation and principlism) was examined. The aim of this study is to determine the compass of political orientations and tendencies of Khuzestan province citizens during the three presidential elections periods(1997, 2005 and 2014). Also, the questionnaire and simple and multiple regression tests, t-test, variance analysis and the introduction of the PLS structural equation were used in SPSS24 and SMART PLS3 software respectively. The required information was collected by a multi-category sampling method from 1920 people above 18 years old in the county of Ahwaz, Abadan, Dezful, Mahshahr and Andimeshk.To ensure the suitability of the data, the CR criterion and the KMO test were used. The findings indicated that the degree of political orientations in all age groups is equal and the political orientation and tendency except principlism among females is more than males . Citizens in terms of the SES index had the highest moderation tendency and orientation. Also the location of citizens did not affect their attitude towards the principlism tendency. Following that social capital in all aspects has affected principlism and reformism , but this reffect was not confirmed  in moderation political orientation. Also, based on the compass of the political orientation, the most political tendency and orientation was towards  reformism and the least  to the moderation. Totally the social capital could explain and enlighten political orientations variable changes in these three political spectra.
    Keywords: political leaning, Social Capital, normative criterion, network criteria, Khuzestan province
  • Mohseh Rajaeepanah, Bagher Saroukhani *, Alireza Kaldi Pages 125-153
    This research was conducted with the aim of how the relative deprivation in the poems of contemporary Qashqai poets reflected. In this study, Robert Gore's theory is used only as a guide and evidence. By the content analysis of the poems of these poets, it was revealed that not only the Qashqai people suffer from deprivation , but also the Qashqai poets has addressed this issue in their poems. In addition, it was found that the poets' perceptions, approaches and how to deal with deprivation were not the same, including: Protesting and revolutionary fight with the source of deprivation, accepting and compromising with deprivation as a natural phenomenon, or relying on supernatural powers and divine relief. After discovering and categorizing theses issues, ways to reduce deprivation were also suggested.
    Keywords: Literature, content analysis, Contemporary Poets, Qashqai People, Relative deprivation
  • Hamid Basirat Manesh, AliReza Mollaiy, Faride Bavaryan * Pages 155-183

    In spite of his secular way, the National Front in coalition with imam Khomeini abandoned his last approach to fight within constitutional framework on the verge of Islamic revolution. But the revolution process and its management caused the National Front to collide with religious revolutionists and this movement got separated from revolutionary coalition and finally eliminated. This article tried to examine the following question with descriptive-analytical method and reference to library resources :"What factors caused the National Front to collide with  the religious revolutionists in the post-revolutionary era, considering the Theoretical-intellectual framework of the National Front in coalition with the revolutionary forces?" In this regard, the initial hypothesis suggests that the process of Islamization in the establishment and consolidation of the Islamic Republic system was the most important factor in collision between the Front and the Islamist forces. Because ideologically linking religion with politics within the intellectual-theoretical framework of the National Front was impossible and the process of Islamism, contrasts with their approach in coalition period; religious forces lacking managerial and executive experiences and eventually after the victory, the clerics will give the power up to the nationalists.

    Keywords: Imam Khomeini, National Front, Islamic Revolution, Islamism, Constitution
  • Roozbeh Ahmadpour, Seyed Bagher Mirabbasi *, Abo Mohamad Asgarkhani Pages 184-207
    Globalization has been a transformative phenomenon that has brought about major changes in the position of these states and their constituent states since the last years of the twentieth century by challenging the authority and sovereign boundaries of modern governments. It has minimized the integration of countries into the world community. This phenomenon aims to unite everyone under a transnational law and rule the world by transforming the world. Modern national governments have also witnessed fundamental changes under the influence of globalization and its functions in various fields of political, economic, cultural and Security is facing a serious challenge. Thus, these states in these areas have had to accept some restrictions and adjust their power in exercising their national sovereignty. In this article, while examining and analyzing the concept of dimensions and indicators of globalization and modern governments, the impact of globalization on the functions of modern governments has been discussed
    Keywords: globalization, Modern government, national sovereignty, Functions
  • Valiolah Mehri, Mehrdad Ghanbari *, Babak Jamshidinavid, Alireza Moradi Pages 208-227
    The price movement strategy is more about finding return levels and ranges. These ranges can be the return of trend correction or market return due to the end of the trend or the return of the market from the floor or ceiling of the oscillation range. , is. In terms of its objectives, the present study is an applied research, which means that it seeks to gain the necessary knowledge to determine the means by which stakeholders need to consider very important points, including identifying turning points in purchasing decisions and Sales are crucial, get rid of them. Also, since we seek to find relationships between variables in order to identify return points and evaluate the impact of their changes on the overall result, this study in terms of how to do it; It will be a causal or experimental research. Also in terms of data type, it will be a research with little data. Also, from the point of view of implementation time, it is a cross-sectional research followed by futurism. In this research, fuzzy logic and genetic algorithm were used to provide a method for identifying return points in financial markets. For this purpose, a mamdani fuzzy system has been used. . After implementing the proposed structure, the evaluation of the optimized membership functions was performed in order to ensure that these functions are in line with the desired research (determination of return points).
    Keywords: Return Points, Capital Markets, Fuzzy logic, Genetic Algorithm
  • Ali Mohammadi Balban Abad, Mohammad Seifi *, Faezeh Nateghi Pages 228-252
    in the primary education system of Iran in 2025 and prioritize it, using qualitative research to develop criteria and indicators and quantitative research to prioritize criteria and indicators with the statistical population in Document analysis section includes contents in the field of environment, bio-education, Supreme Leader communiqué on general environmental policies, Article 50 of the Constitution of the Islamic Republic of Iran, 20-year vision document of the Islamic Republic of Iran 2025, National Document on Fundamental Transformation of Education (Objectives And macro strategies), the national curriculum document that was selected based on the theoretical saturation rule and all professors and specialists in the field of education and environmental experts who were selected using the saturation rule of 30 people by snowball sampling method and method Analysis in the study of documents, the method of content analysis and in interviews with professors and experts, was done by the method of theme analysis. Based on the results obtained; Underlying philosophy of bioeducation in Iranian education in the form of 9 axes, macro goals of bioeducation in the form of 14 macro goals, essential criteria and indicators of bioeducation in the fields of knowledge (21 criteria), understanding (5 criteria), individual responsibilities and Civil (5 criteria) and questioning, analysis and interpretation (7 criteria) were developed in the elementary course
    Keywords: chool, bio-environmental education, futures studies, social education
  • Kameel Ahmady Pages 253-291

    Most of the reports that have been prepared so far about the LGBT community are from people who have currently left Iran and are living in another land, and there is still not much information about the experiences of LGBT people living in Iran. In particular, there is no research about their life and feelings in Iran and how their experiences are influenced by their gender identity, or if there is, this information is very limited. The current research aims to fill this scientific gap about such an important issue. This study is very complex, because it goes beyond a general and simple look at sexual orientation and thoughts related to gender in the private and public sphere of a person's life. In this research, the history of the laws of different countries with different religions regarding the restrictions applied against the rights of LGBT people is discussed. It also examines the various movements of LGBT people in different parts of the world that have been made to confront these laws, and the role of international and human rights organizations in the formulation of laws supporting the rights of LGBT people will be studied, and finally, Iran's internal laws regarding LGBT people will be analyzed.

    Keywords: LGBT, gender identity, LGBT rights, Snowball Sampling
  • Razieh Jamshidi * Pages 292-304

    The archetype is one of the suitable platforms where the personality and identity of poets can be recognized and evaluated based on their thought, language and mental content. The position of archetypes and archetypes is in the poet's psyche and unconsciousness, in case of its direct manifestation, one can understand the person's identity and its influence. This archetype has four stages of development: 1- Physical strength, 2- Inner companion, 3- In the form of speech, 4- Independent and creative thinking, which is effective in the process of acquiring individuality and advancement of women. This archetype and the development of its four stages were manifested in Forough Farrokhzad's poetry and guided him to a sublime path in the process of acquiring individuality. In this growth process, first the poet achieves objective and spiritual unity with the animus by passing through a staircase, and after experiencing it, he thinks about its invalidity and turns to unity with another archetype, which is his own feminine identity and originality, that is, the archetype of the mother. This circular circulation in his poetry and character can lead to the femininity of his poetry and the direct connection with himself and his female identity.

    Keywords: archetype, archetype of animus, Farugh Farrokhzad, archetype of mother