فهرست مطالب

نشریه جامعه شناسی سیاسی ایران
سال دوم شماره 1 (پیاپی 5، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 25
|
  • حمید کرمی پور*، مرتضی میردار صفحات 5-27

    رویکرد نیروهای مذهبی به معارف نوین از زمان ولایت عهدی و امارت عباس میرزا بر آذربایجان تا پایان دوران قاجاریه (1214-1304) در بسیاری از پژوهش های مربوط به این عصر به شکل های گوناگون بررسی شده است. این موضوع به خصوص برای روشن شدن جنبه های پیچیده و ابهام آمیز رابطه سنت و تجدد در دوره مورد بحث اهمیت مضاعف یافته است؛ اما توجه به این موضوع مهم در عصر پهلوی توسط پژوهشگران دریغ شده است؛ یکی از علل این کاستی را باید بر تمرکز پژوهش های سیاسی و تاریخی این دوره بر چالش های سیاسی و اقتصادی جستجو کرد. طبیعی است در این فرایند تکاپوی فرهنگی کنشگران سیاسی در محاق فرورفته است. انتشار اسناد شهربانی و ساواک و نیز خاطرات شخصیت های سیاسی و فرهنگی در چند دهه این نقص را تا حدودی جبران کرده است. این تحقیق با تاکید بر چرایی و چگونگی حضور فعال نیروهای مذهبی در عرصه آموزش در این دهه را با تکیه بر اسناد شهربانی بررسی می کند. بر مبنای این پژوهش نیروهای مذهبی با استفاده از ظرفیت های قانونی و به خصوص قانون مدارس ملی (خصوصی)، صاحب بزرگ ترین زنجیره مدارس خصوصی گردیدند. از میان سازمان های متعدد مذهبی موسسه جامعه تعلیمات اسلامی به مدیریت شیخ عباسعلی اسلامی در این زمینه گوی سبقت را از فعالان آموزشی ربود و از این زمان تا پایان رژیم پهلوی به عنوان فعال ترین سازمان فعال آموزشی نزد همگان معروف گردید.

    کلیدواژگان: معارف نوین، جامعه تعلیمات اسلامی، شورای معارف، نیروهای مذهبی، مدرسه نو
  • مریم اکبری، مهدی نادری* صفحات 29-47

    انقلاب اسلامی ایران متاثر از عقلانیت اسلام شیعی، در پیشبرد اهداف کلان خود، تمدن نوین اسلامی، با چالش‌هایی مواجه است. چالش‌های فکری و به تعبیری «عقلانیت»، بنیادی‌ترین چالش ضد یک نظام فکری است. به نظر می‌رسد عقلانیت سکولار، بنیادی‌ترین چالش پیشروی عقلانیت اسلام تمدن‌گرا، در زمینه و زمانه جمهوری اسلامی است. دراین‌راستا، این نوشتار با کاربست روش کیفی از نوع هرمنوتیک متن‌گرا درصدد پاسخ به این سوال است: «لایه‌های فکری و نمودهای اجتماعی چالش سکولاریسم با اسلام تمدن‌گرا» چیست؟ یافته‌های تحقیق بر این نکته تاکید دارد که ریشه این چالش در مسئله معرفت دینی است. تمایز دوگانه در امر شناخت، منجر به دلالت‌ها و تجویزهای سیاسی- اجتماعی مختلفی در اصول و روند حکمرانی در دوره جمهوری اسلامی گردیده است. امکان یا امتناع علوم انسانی اسلامی، دینی یا عرفی اداره کردن جامعه، تاریخی بودن یا رسالت تمدنی قایل شدن برای انقلاب اسلامی، ذاتی یا عرضی بودن هنجارهای اسلام سیاسی، نظیر استکبارستیزی، از مهم‌ترین نمودهای اجتماعی این چالش است. اقناع فکری و اتقان نظری، لازمه فایق آمدن بر چالش سکولاریسم است که در این نوشتار اجمالا ازنظر اسلام تمدن‌گرا به آن پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، سکولاریسم، عقلانیت، اسلام تمدن گرا
  • مریم همت خواه عثماوندانی، علیرضا ازغندی*، مصطفی ابطحی، محمدمهدی مجاهدی صفحات 49-74

    توسعه به مثابه آزادی از دیدگاه آمارتیا سن و توسعه سیاسی که در آن نقش جامعه و وظیفه دولت در یک رویه تکمیلی دوسویه به عنوان هدف توسعه است، موضوع اصلی پژوهش است. آمارتیا سن از یکسو با اشاره به نقش جامعه به احزاب و نشریات بدون سانسور و از سوی دیگر، متاثر از ارسطو بر جایگاه دولت به عنوان نهادی حمایتگر به تعامل و جهان گرایی به عنوان سنجه های توسعه سیاسی تاکید دارد. این نگاه دوسویه آمارتیا سن مبتنی بر شهروندی فعال و نقد دولت بی طرف چارچوب روشی مقاله را در مسیر اجتماع گرایی قرار داده است. مسئله اصلی پژوهش بررسی توسعه سیاسی از دولت هاشمی تاکنون بر اساس سنجه های آمارتیا سن یعنی احزاب، تضمین شفافیت و دولت است و در پاسخ به سوال روند توسعه سیاسی در ایران از منظر سن چگونه بوده است؟ فرضیه بیانگر آن است که سنجه های توسعه سیاسی موردنظر آمارتیا سن در مورد ایران از ارتباط تکمیلی و پیوسته برخوردار نبوده، لذا توسعه سیاسی به مفهوم گسترش آزادی های اساسی که جامعه از آن برخوردار شود، صورت تحقق کامل به خود نگرفته است. این پژوهش با روش تاریخی، تحلیلی به موضوع پرداخته است.

    کلیدواژگان: روند، توسعه سیاسی، آزادی، ایران، آمارتیا سن
  • فاطمه ذوالفقاریان*، مرتضی منشادی صفحات 75-93
    نظام دانایی و سامانه‌های معرفتی کلاسیک دوره میانه، ساختاری هرم‌گونه دارند؛ به این معنا که نخبگان یا اشراف، مسئولیت حفظ سلسله‌مراتب اجتماعی را بر عهده داشتند و تقسیم کار و گرفتن مناصب سیاسی به پایگاه طبقاتی ارتباط داشت. یکی از مبانی و سازوکار‌های ایران و یونان باستان، برای حفظ و تداوم ساختار یکجانشینی، خویش‌کاری طبقاتی بود که در آن برای هر طبقه اجتماعی، اخلاق خاصی تعریف شده است. در جمهور افلاطون، عهد اردشیر، رساله‌های فارابی، فردوسی و عبید زاکانی بر خویش‌کاری طبقاتی تاکید شده است. در این مقاله با تمرکز بر رساله «اخلاق‌الاشراف» عبید زاکانی، به خویش‌کاری، سازوکار حفظ اخلاق طبقاتی و وارونگی آن برای نقد قدرت در زمان بحران‌زده حمله مغول می‌پردازد. برای پاسخ به پرسش چگونگی بازنمایی خویش‌کاری طبقاتی در اندیشه عبید زاکانی، از روش پدیدارشناسی استفاده می‌گردد و نشان خواهد داد که عبید زاکانی در سنت اندیشه سیاسی ایران سعی کرد خویش‌کاری طبقاتی پادشاه، کارگزاران و مردم عادی را همانند فارابی و فردوسی حفظ کند اما چون در حمله‌ها و تجاوزهای بیابان‌گردان امیدی به اصلاح مستقیم نمی‌بیند، با صنعت پنهان‌کاری و وارونگی در قالب طنز سعی در نقد قدرت و فرهنگ رایج زمان خویش دارد.
    کلیدواژگان: عبید زاکانی، «اخلاق‌الاشراف»، طبقات، خویش‌کاری، وارونگی
  • نفیسه صدرارحامی*، اکرم حمیدیان صفحات 95-116

    هویت شهروندی شامل مجموعه ای از ارزش ها، نگرش ها و قوانین بنیادین مشترک است که دربردارنده احساس تعلق، تعهد و احترام به میراث مشترک، همچنین تشخیص حقوق و تکالیف شهروندی است. دراین راستا، پژوهش حاضر رابطه قانون گرایی، مسئولیت پذیری، هویت های سه گانه و آموزش شهروندی را با هویت شهروندی زنان شهر اصفهان با استفاده از مدل سازی معادله ساختاری بررسی می کند. روش پژوهش کمی و از نوع پیمایش و جامعه آماری پژوهش شامل تمام زنان 15-59ساله ساکن شهر اصفهان است.نتایج حاصل از مدل سازی معادله ساختاری نشان داد که در ارتباط با چهار متغیر قانون گرایی، مسئولیت پذیری، هویت های سه گانه و آموزش شهروندی هرکدام از شاخص ها از قدرت تبیین کنندگی بالایی برخوردار بوده است و از بین این متغیرها، آموزش شهروندی بیشترین اثر را بر هویت شهروندی با ضریب 81/. دارد و بعدازآن نیز اثر سطح مسئولیت پذیری با ضریب 69/. قرار دارد. هر چهار متغیر قانون گرایی، مسئولیت پذیری، هویت های سه گانه و آموزش شهروندی بر هویت شهروندی اثر مستقیم و معنادار است

    کلیدواژگان: هویت شهروندی، قانون‌گرایی، مسئولیت‌پذیری، آگاهی شهروندی
  • غلامرضا جعفری نیا* صفحات 117-146
    هدف

    زنان، به عنوان نیمی از نیروی انسانی موجود در جوامع بشری، نقشی به سزا در توسعه جوامع انسانی ایفا می کنند. بنابراین، مشارکت زنان در همه فعالیت های اجتماعی، ازجمله سیاست ضروری است. به نحوی که می توان گفت اقلیت بودن زنان در امور سیاسی موجب ناتمامی مردم سالاری در جامعه می شود. این تحقیق به منظور بررسی رابطه بین عدالت اجتماعی و جنسیتی با نگرش زنان بوشهری به مردم سالاری در شهر بوشهر انجام گرفته است.

    روش تحقیق

    مطالعه حاضر با رویکرد کمی و با استفاده از روش پیمایشی به انجام رسیده است. نمونه مورد مطالعه در این پژوهش 600 نفر از زنان ساکن بوشهر را تشکیل می دهند. داده های موردنیاز از طریق پرسشنامه ساختاریافته گردآوری و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. چارچوب نظری این تحقیق برگرفته از نظریه لرنر است. در این تحقیق نگرش نسبت به مردم سالاری در سه بخش حقوق و آزادی های مدنی، حکومت مردم سالار و پاسخگو و جامعه مردم سالار سنجیده شده است.

    نتایج

    یافته های پژوهش نشان می دهند که به ازای هر واحد افزایش در عدالت اجتماعی به میزان 129/0 درصد و به ازای هر واحد افزایش در عدالت جنسیتی به میزان 067/0 درصد بر میزان نگرش نسبت به مردم سالاری افزوده خواهد شد. این دو متغیر توانسته اند 42/0 از تغییرات نگرش به مردم سالاری را مورد تبیین قرار دهند. نتایج تحلیل نشان می دهد که بین دو متغیر عدالت اجتماعی و عدالت جنسیتی با نگرش زنان بوشهری به مردم سالاری رابطه معنی داری وجود دارد. با توجه به متغیر عدالت اجتماعی و عدالت جنسیتی در زمینه پست ها و مناصب، در حال حاضر در کشور، زنان پیشرفت های چشمگیری داشته اند اما جایگاه آن ها در پست ها و مناصب عالی کمتر دیده می شود.

    کلیدواژگان: مردم سالاری، عدالت اجتماعی، عدالت جنسیتی، زنان، بوشهر
  • کریم فرهادی، خیرالله پروین، محمدحسن حبیبی صفحات 147-161

    قرارداد به عنوان مظهر اراده دو یا چند نفر در ایجاد یک اثر حقوقی، از دیرباز نقش بسیار مهمی در تنظیم روابط میان افراد و بعد تر در تنظیم رابطه بین دولت ها و اشخاص داشته و دارد. اصل بر برابری طرفین در قراردادها است اما ویژگی های خاص قراردادهای دولتی از جمله الحاقی بودن این قراردادها و اولویت داشتن منافع عمومی بر منافع خصوصی، وضعیتی را ایجاد می کند که اصل برابری طرفین مخدوش و موجب ضعف طرف خصوصی در قراردادهای دولتی می شود. از طرف دیگر لزوم رعایت شاخص های حکمرانی خوب از طرف حاکمان در قرن بیست و یکم، دولت ها را مجبور کرده است که با قبول ایجاد ساز و کارهایی نابرابری موجود را تعدیل و از طرف ضعیف حمایت کنند. در این راستا ساز و کار تعدیل نقش و جایگاه بی بدیلی در حمایت از طرف ضعیف در قراردادهای دولتی دارد. این سازوکار به طرف های ضعیف این امکان را می دهد که با برگرداندن تعادل معاوضی قرارداد، منافع مشروع خود را بدست آورند و جایگاه خود را در چرخه اقتصادی حفظ نمایند. بنابراین این سازوکار با حمایت از بخش خصوصی و تقویت آن در نهایت به رشد اقتصادی کشور و ارتقای استاندارد کمک می کند.

    کلیدواژگان: قرارداد دولتی، طرف ضعیف، استاندارد، کیفیت، تعدیل
  • مهران عبدلی، مریم مرادی*، ابومحمد عسگرخانی، سید باقر میرعباسی صفحات 162-175

    طی دو دهه اخیر، کشورها و گروه‌های زیادی پیشنهاد اصلاح ساختار شورای امنیت را مطرح ساخته‌اند که برخی از این پیشنهادات ناظر بر افزایش اعضای دایم و برخی ناظر بر افزایش اعضای غیر دایم این شورا می‌باشد. در خصوص اصلاحات شورای امنیت کشورهای گروه چهار متشکل از آلمان، ژاپن، هند و برزیل پیشنهاداتی را در زمینه افزایش اعضای دایم شورا امنیت مطرح نموده‌اند. هر یک از کشورهای عضو گروه چهار از مزیت نسبی در منطقه خود برخوردار‌اند که این شانس را به آنها می‌دهد تا در جهت کسب کرسی دایم شورای امنیت تلاش کنند. جایگاه گروه کشورهای هم‌اندیش موسوم به اتحاد برای اجماع در مخالفت با گروه چهار دارای اهمیت ویژه ایست. این گروه مخالف افزایش اعضای دایم شورای امنیت است و پیشنهاد افزایش اعضای غیردایم شورا را مطرح نموده‌اند. هدف مقاله حاضر بررسی ضرورت اصلاح ساختار شورای امنیت با مطالعه دیدگاه‌های این دو گروه موثر و قوی در روند اصلاحات شورا و با شناخت ضرورت‌ها و مشابهت‌ها، مسیر را برای اصلاحاتی موثر و پایدار در شورای امنیت باز نماید. مقاله حاضر با بهره‌مندی از روش توصیفی تحلیلی با استفاده از منابع کتابخانه‌ای درصدد پاسخگویی به این سوالات است که فرصت‌ها و چالش‌های موجود در جهت کسب کرسی‌های دایم برای گروه چهار چیست و کشورهای هم‌اندیش چه راهکاری را در مخالفت با گروه چهار در پیش‌گرفته‌اند؟

    کلیدواژگان: اصلاحات، شورای امنیت، گروه چهار، کشورهای هم اندیش، اتحاد برای اجماع
  • محمد صبوری مطلق، ابراهیم پورحسینی*، امین رحیمی کیا صفحات 179-191
    تحقیق حاضر با هدف تحلیل و تبیین شاخص های سرمایه فکری در سازمان ها و مراکز آموزشی انجام شد. این پژوهش براساس انواع مطالعه از نظر هدف، کاربردی است. جامعه ی آماری بخش کمی مدیران مراکز آموزشی با عوامل انسانی اثرگذار در تحقق اهداف آموزشی، به تعداد 4933 (2564 مدیر مرد و 2369 مدیر زن) نفر انتخاب گردید. حجم نمونه برای جامعه ی آماری از تعیین حجم نمونه بر مبنای جدول کرجسی - مورگان بهره گرفته شد، در این جدول برای تعداد جامعه آماری که 4933 نفر بود، حجم نمونه معرفی شده شامل 357 نفر می باشد، بر این اساس تعداد 186 مدیر مرد و 171 مدیر زن انتخاب گردید. برای روش نمونه گیری، در مرحله اول برای تعیین صاحب نظران علوم تربیتی و کارشناسان مجرب از نمونه گیری غیر تصادفی قضاوتی و بر اساس شناخت و ارتباط با موضوع تا حد اشباع استفاده شد. ابزار تحقیق شامل مصاحبه، پرسشنامه روش دلفی و پرسشنامه ی محقق ساخته با پایایی 90/0 به شکل کلی و پایایی 80/0 برای مولفه ی سرمایه انسانی، پایایی 72/0 برای مولفه ی سرمایه ساختاری، پایایی 82/0 برای مولفه ی سرمایه ارتباطی، پایایی 81/0 برای مولفه ی سرمایه اجتماعی - فرهنگی و پایایی 78/0 برای مولفه ی سرمایه بازآفرینی بود. از این رو با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 21 و نرم افزار Lisrel و با توجه به متغیرهای تحقیق داده های به دست آمده از اجرای پرسش نامه از طریق محاسبه آماره های محاسبه می گردند. یافته های به دست آمده نشان داد که مدل سرمایه فکری مدیران سازمان ها و مراکز آموزشی از 70 کد، 18 شاخصه و 5 بعد تشکیل شده است.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه ارتباطی، سرمایه اجتماعی &ndash، فرهنگی
  • الهام حافظی، سید مرتضی قاسم زاده زاویه*، احد باقرزاده صفحات 192-205

    امروزه قوه قاهره به عنوان یکی از اصطلاحات معمول و متداول در حقوق قراردادی شناخته می شود که اثبات یا عدم اثبات آن در دعوایی می تواند منشا آثار متعدد باشد . برای تشخیص قوه قاهره در کشورهای مختلف و نظام های حقوقی گونانگون سه معیار پیش‏بینی پذیری ، قابلیت رفع و دفع و معیار خارجی بودن به عنوان معیارهای تحقق قوه قاهره معرفی شده اند. آنچه مسلم است آن است که طبیعتا در مواردی شرایط و اوضاع قراردادی تحت تاثیر قوه قاهره قرار می گیرد با این حال آنچه تبیین و بررسی آن ضروری است این است که نقش دانش روز از جمله پیشرفت های فنی و مهندسی در شناخت وضعیت قوه قاهره تا چه اندازه موثر و معتبر است . در قوانین و رویه قضایی کشورهای گوناگون در نظام های حقوقی نوشته و عرفی مشاهده می شود که اثبات وضعیت قوه قاهره امری کاملا عرفی است و با ملاک های عرفی سنجیده می‏شود و از این منظر از آنجا که عرف مبتنی بر دانش عمومی است یافته ها و پیشرفت های فنی و مهندسی نقشی به‏سزا در مشخص کردن حدود و ثغور قوه قاهره دارد وانگهی مادام که ثغور اعتبار دانش فنی مشخص نشود استناد به آن در دادگاه بلاوجه است . در مقاله حاضر با روش تحلیلی توصیفی به این مساله پرداخته شده و ابعاد و جوانب مختلف موضوع مورد بررسی قرار گرفته است .

    کلیدواژگان: قوه قاهره، مسئولیت قراردادی، فورس ماژور، اعتبار حقوقی
  • سید اسماعیل آفاقی حسینی، فاطمه غفوری*، پوران یوسفی صفحات 206-231
    درخشان ترین بخش ادبیات ملت ها یا ادبیات پایداری و مقاومت است یا پیوستگی و همسایگی با این ادبیات دارد. در دوره معاصر همراه با تحولات گسترده سیاسی و اجتماعی، کشورهای بسیاری شاهد انقلاب ها و فراز و فرودهای عمیق اجتماعی و سیاسی بودند که زمینه را برای نگرش های پایداری در ادبیات ایجاد کرد. شاعران متعهدی که شعرشان را در خدمت اجتماع قرار داده بودند، مقاومت و پایداری، یکی از مضامین اصلی شعری آنها شد. در این مقاله دیوان شعر دو شاعر برجسته ادبیات معاصر ایران و عراق: «شهید حسین ارسلان» و «محمدمهدی جواهری» به لحاظ جلوه های پایداری و مقاومت با رویکرد تطبیقی بررسی شده است. تحلیل اشعار به روش توصیفی - تحلیلی بوده و مهم ترین و برجسته ترین مولفه های پایداری با ذکر تفاوت ها و شباهت ها در شعر آنها، بیان شده است؛ جواهری نیز از شاعران برجسته عراق است که اشعارش صبغه پایداری و مقاومت دارد. ارسلان اولین شاعر شهید صاحب اثر در دفاع مقدس هشت ساله ایران است که در این مقاله جلوه هایی از ادبیات پایداری را به تصویر کشیده است. نتایج بررسی نشان می دهد جلوه های پایداری در شعر دو شاعر به لحاظ شباهت های سیاسی و اجتماعی دو کشور یکسان است، هر دو شاعر رسالت شعری خود را مقاومت در برابر استبداد داخلی و استعمار قرار داده اند، شعرشان فریاد درد و رنج مردم مظلوم در شرایط نامناسب جامعه است و با زبان تند و انتقادی نابه سامانی های اجتماع را منعکس کرده اند و آزادی را ستوده اند.
    کلیدواژگان: ادبیات پایداری، مقاومت، ارسلان، جواهری، نابسامانی های اجتماع
  • سجاد فرهنگ* صفحات 232-252
    بازدارندگی سایبری یکی از راهبردهای مقابله با تهدیدات سایبری و نیز تقویت اقتدار دفاعی کشورها در عرصه جنگ های نوپدید محسوب می گردد. بازدارندگی سایبری در برابرتهدیدات سایبری مستلزم شناخت دقیق مبانی و مفاهیم آن و نیز نحوه نحوه و جایگاه آن در شکل گیری اقتدار دفاعی می باشد. مقاله پیش رو به دنبال تبیین نقش بازدارندگی سایبری در اقتدار دفاعی ارتش جمهوری اسلامی ایران می باشد. مقاله از نظر هدف کاربردی بوده و شیوه انجام آن توصیفی- کتابخانه ای بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل دیدگاه ها و نظرات فرماندهی معظم کل قوا در زمینه دفاع سایبری و نیز بازدارندگی سایبری در اسناد و مدارک بالادستی بوده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های اماری کمی استفاده شده است. نتایج تحقیق بیانگر آن است که بازدارندگی سایبری در چهار بعد ارتباط، ثبات نظر، قابلیت و اعتبار بر اقتدار دفاعی کشور تاثیر گذار است. در پایان به منظور تقویت قدرت بازدارندگی راهبردهای پیشنهادی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: الگو، دفاع سایبری، بازدارندگی سایبری، اقتدار دفاعی
  • غزال فاندر، سید مرتضی قاسم زاده زاویه*، سید محمد حسینی صفحات 253-270

     رسالت این پژوهش که به روش توصیفی و تحلیلی تهیه و تنظیم شده است، بررسی اصول حاکم بر فرایند دادرسی مدنی و حقوق طرفین دعوی در دو نظام حقوقی ایران و ایالات متحد آمریکا است که یکی منبعث از دین مبین اسلام و دیگری تابع عرف کامن لا است. نتایج و یافته های این پژوهش تطبیقی بیانگر این است که نظام دادرسی مدنی در ایران با تکیه بر منابع فقهی و حقوق روزآمد منطبق بر فرهنگ ایرانی و اسلامی، اصول و حقوقی نظیر اصل برایت، اصل اساسی رعایت تناظر، اصل علنی بودن دادرسی، اصل برابری ادله، اصل الزام قاضی به بیان استدلال، اصل بی طرفی دادگاه، اصل برخورداری از دادرسی موثر، اصل قایمیت خاتمه دعوا بر مصالحه طرفین یا انصراف خواهان از دعوا، حق طرح دعوا، حق در اختیار داشتن وکیل مستقل، حق اعتراض به آراء و حق رسیدگی در مهلت معقول را به رسمیت شناخته و قوانین و مقرراتی را در خصوص آن وضع و ضمانت اجراهایی را برای نقض آن درنظر گرفته است، نظام حقوقی آمریکا نیز تقریبا در یک وضعیت مشابه به اصل استقلال دادگاه رسیدگی کننده، اصل انقطاع طرفداری دادگاه از اصحاب دعوا، اصل حق برخورداری از دادرسی عادلانه و اصل علنی بودن دادرسی اشاره داشته است، نتیجتا هرچند در سرفصل های اصول و حقوق حاکم بر دادرسی مدنی، این دو نظام حقوقی با یکدیگر اشتراک دارند اما در تشریفات و جزییات اجرا و وضع قوانین در این خصوص با همدیگر متفاوت هستند که این تفاوت نیز حسب مورد به دلیل تفاوت در ریشه و مبانی تقنینی آنها است.

    کلیدواژگان: دادرسی مدنی، اصول حاکم بر دادرسی، حقوق طرفین دعوی، حقوق آمریکا، حقوق ایران
  • رضا کشاورزنوروزپور، هادی محمودی نژاد*، ایرج اعتصام صفحات 254-270

    در دهه های اخیر در خصوص چگونگی برنامه و طراحی پروژه های میان افزا به منظور ارتقاء کیفیت زندگی تلاشهای بسیاری شده است. لغت درونزا ریشه در علم گیاهشناسی دارد. درونزا (اندوژن) گیاهی است که با رشد بافت آوندی و سلولی در میان بافتهای موجود به گونه ای ناتمام نمو میکند. توسعه درونزا توسعه ای است که از درون اقتصاد و بوسیله نظامی که فرایند تولید را هدایت میکند تعیین میشود. توسعه درونزا توسعه ای خودمدار است اما به معنی بازگشت به گذشته و یا انزوا نیست بلکه مفهوم آن تکیه برخود و تعامل با دنیای خارج است. در این مقاله با هدف معرفی رویکرد توسعه درون زا به شناخت عوامل موثر در پیاده سازی آن پرداخته شده و با بررسی دقیق آنها سعی خواهد شد، معیارهای صحیح انتخاب نقاط مطلوب برای توسعه درونزا تبیین شود.روش تحقیق، «توصیفی- تحلیلی» و روش «دلفی و کیو» همراه با «روش پیمایشی» از نوع «مصاحبه و پرسشنامه» بوده است. نتایج تحقیق حاضر نشان میدهد که محرمیت فضایی، سبک شناسی معماری بومی ایرانی، الگوهای ساخت بومی، هویت ملی و ایرانی، انعطافپذیری فضایی، امنیت و محرمیت فضایی، مصالح و تکنولوژی بومی، نما، وضعیت نماکاری و نوع مصالح آن، توسعه درونی از طریق توجه به نحوه ساخت و توقعات و سلایق مردم از مسکن، توسعه درونی از طریق توجه به مصالح و تکنولوژی، توسعه درونی از طریق توجه به ظرفیتهای درونی، بومی و ملی در سبکها و مشارکت سازی اجتماعی در فرایندهای طراحی و برنامه ریزی معماری مهمترین معیارهای طراحی مسکن با رویکرد توسعه درونزا می باشند.

    کلیدواژگان: مسکن، توسعه، توسعه درون زا، مشارکت، مبانی توسعه درون زا، کلانشهر تهران
  • جمشید عباس زاده، بیژن عباسی*، ولی رستمی، ابراهیم موسی زاده صفحات 271-288
    اقتضای نظام اداری و اجرایی و همچنین بعضا شبه قضایی آن را دارد که این دعاوی در مراجعی خاص و ویژه و جدا از دادگاه های عمومی رسیدگی شده و فصل اختلاف گردد. قوی ترین و بهترین راه حل در یک دعوی برخورداری از یک دادرسی مناسب و منصفانه است که برای طرفین ایجاد امنیت قضایی نماید و این امر میسور نیست مگر در دادگاهی مستقل و مناسب، استقلال و بی طرفی مرجع رسیدگی و تضمینات حق دفاع، حق علنی بودن محاکمات و رسیدگی مطلوب، استقلال و بی طرفی نهاد قضایی، امکان دسترسی به اصول و اسناد و مدارک در روند رسیدگی، شیوه انتصاب اعضا نهادهای قضایی و رسیدگی کننده می تواند از موارد لزوم دادرسی منصفانه را فراهم نموده و متناسب با الگوی دادرسی منصفانه باشد. با این حال دادرسی عادلانه و منصفانه یکی از جلوه های عدالت قضایی است واصول دادرسی عادلانه ریشه در عدالت دارد و به همین خاطر یکی از ضرورتهای جوامع دمکراتیک، پذیرش اصل دادرسی عادلانه می باشد. بنابراین لازم است طرحی ارایه شود تا ساختار واحد و منسجمی برای مراجع مذکور فراهم شده و علاوه برتخصصص حقوقی، تخصص در حیطه عملکرد اداری نیز در رفع اختلاف فراهم گردد و به دور از وابستگی سازمانها نهادها و ارگانهای اداری بتواند خالی از حب و بغض شخصی به فصل اختلافات موجود در ارایه خدمات بپردازد.
    کلیدواژگان: قانون آیین دادرسی اداری، اصول دادرسی منصفانه، رسیدگی های شبه قضایی
  • وحید فروغی، سید محمود میرخلیلی* صفحات 289-309

    تعدی و تجاوز به حق مالکیت افراد بر اموال و ارزش های اقتصادی جامعه، به اشکال و صور گوناگون صورت می گیرد که در این میان اقدامات متقلبانه حجم قابل توجهی از اعمال مجرمانه علیه اموال را تشکیل می دهد. انتقال مال غیر و معامله فضولی از جمله مواردی هستند که به حقوق مالکیت افراد تعرض می کنند. معامله فضولی معامله ای است که شخصی برای دیگری، یا با مال دیگری، معامله کند، بدون این که نماینده، یا ماذون از طرف او باشد. موضوع انتقال مال غیر، مال اعم از منقول و غیر منقول و اعم از عین و منفعت می باشد. در این تحقیق به بررسی آثار حقوقی جرم انگاری معامله به مال غیر می پردازیم. تعدی و تجاوز به حق مالکیت افراد بر اموال و ارزش های اقتصادی جامعه، به اشکال و صور گوناگون صورت می گیرد که در این میان اقدامات متقلبانه حجم قابل توجهی از اعمال مجرمانه علیه اموال را تشکیل می دهد. انتقال مال غیر و معامله فضولی از جمله مواردی هستند که به حقوق مالکیت افراد تعرض می کنند. معامله فضولی معامله ای است که شخصی برای دیگری، یا با مال دیگری، معامله کند، بدون این که نماینده، یا ماذون از طرف او باشد. موضوع انتقال مال غیر، مال اعم از منقول و غیر منقول و اعم از عین و منفعت می باشد. در این تحقیق به بررسی آثار حقوقی جرم انگاری معامله به مال غیر می پردازیم

    کلیدواژگان: انتقال مال غیر، تنفیذ، عین، معامله فضولی، نمایندگی
  • زهره شاکری، حسین قره بیگلو*، حسین عماری صفحات 310-334

    امروزه مادر محاصره ی شگفت انگیز مصرف کالا واشیا مادی قرار گرفته ایم.گرچه پیش از این مصرف کالاهای مختلف در راستای نیازهای اقتصادی بود.اما امروزه افراد از کالاهای مختلف نه برای رفع نیاز خود ،بلکه از آنها برای برتری جویی بردیگران ونشان دادن موفقیت وجایگاه اجتماعی استفاده می کنند .برای رسیدن به این منظورکالاهایی برای مصرف مناسب هستند که بتوان آنها را در معرض دید دیگران قرار دادواز این طریق تحسین دیگران را برانگیخت. مطالعه حاضر با هدف طراحی مدل مصرف نمایشی، سعی در شناخت عوامل موثر بر مصرف نمایشی و توسعه فرایند مصرف نمایشی محصولات در بازار توسط بازاریابان برای پاسخگویی به این نیاز مصرف کنندگان دارد. این پژوهش از نظر هدف بنیادی و از لحاظ روش اکتشافی است و به کمک روش پژوهش کیفی فراترکیب وتحلیل مضمون با انجام دادن مصاحبه های اکتشافی، مشاهده های مشارکتی و مرور مقاله های مرتبط انجام شده است، پس از بررسی های صورت گرفته در حوزه ی مصرف نمایشی و طی مراحل گام به گام تحلیل مضمون، 11 تم اصلی که شامل درگیری ذهنی،جاانداختن،عمومی کردن، احیای مجدد، نیاز به قدرت،تمایز، پرستیژ،توان خرید، ممتیک، پیوند اجتماعی وگروه های مرجع و24تم فرعی معرفی گردید.

    کلیدواژگان: مصرف نمایشی، فرایند مصرف نمایشی، تحلیل مضمون، فراترکیب
  • خاطره کرباسی، سید ابراهیم قدسی*، مریم آقایی بجستانی صفحات 335-352

    جدال با بزه و بزه کاری همواره گریبانگیر جوامع انسانی بوده است. در این جدال بی امان، انسان از گذشته های دور تاکنون راه حل های بسیاری را تجربه کرده و در این میان یعنی آسان ترین راه را برگزیده است؛ اعمال کیفر. رشد فزاینده بزهکاری و افزایش نرخ جرایم و بی تاثیری اعمال برخی از کیفرها، دست اندرکاران نظام عدالت کیفری را به فکر ارایه راه حل های جایگزین انداخت که کیفرزدایی یکی از آنهاست. فی الواقع ما ابتدایا به دنبال پیشگیری از جرم می باشیم و یکی از راه های پیشگیری از جرم کیفرزدایی می باشد. مفهوم کیفرزدایی شامل کلیه اشکال تراکم زدایی از سیستم کیفری می شود، دربردارنده حوزه های مختلفی نظیر قضازدایی و تعقیب زدایی و نیز در برخی از موارد جرم زدایی می گردد.نویسندگان نوشتار حاضر بعد از پرداختن به مبانی و ضرورت کیفرزدایی به بیان رویکردها و فرآیند کیفرزدایی می پردازد و از این رهگذر مصادیق و جلوه های کیفرزدایی را در قانون مجازات اسلامی مورد بررسی قرار می دهد.

    کلیدواژگان: پیشگیری از جرم، کیفرزدایی، جرم زدایی، قانون مجازات اسلامی
  • بهروز اسدی امیرابادی، مهدی دهشیری*، داود نصیران صفحات 353-367
    یکی از پرکاربردترین مباحث حقوق تعهدات، نقش انسان متعارف در تعهدات است. به گونه ای که در زمینه انعقاد قرارداد، تفسیر قرارداد، اجرای قرارداد، شرایط معافیت از مسیولیت قراردادی، تشخیص تقصیر متعهد در تعهدات به وسیله، انسان متعارف به عنوان الگوی مقایسه قرار می گیرد. همچنین در مبحث مسیولیت مدنی ازآنجایی که تحقق تقصیر به عنوان یک اصل، یکی از ارکان دعوای مسیولیت مدنی است برای یافتن تعریف مناسبی از تقصیر، باید مفهوم انسان متعارف شناخته شود. بر اساس معیار انسان معقول و متعارف، تقصیر عبارت است از انجام کاری که این انسان فرضی (انسان متعارف)، در شرایطی که ضرر در آن روی داده است، انجام نمی داد و یا ترک کاری که او در آن شرایط انجام می داد. این معیار در گذشته کاملا جنبه نوعی داشت و حقوقدانان به طورکلی شرایط درونی و فردی را در احراز تقصیر نادیده می گرفتند، اما امروزه بسیاری بر این باورند که قاضی باید آن دسته از شرایط درونی را که به سادگی به گونه عینی قابل ارزیابی است، مانند سن، وضعیت سلامتی و توانایی های جسمی و... در نظر گیرد.
    کلیدواژگان: انسان معقول و متعارف، معیار نوعی تقصیر، معیار شخصی تقصیر، حقوق تعهدات، مسئولیت مدنی
  • محمدرضا عدالتخواه، اکبر وروائی*، محمدجواد جعفری صفحات 368-381

    اطفال و نوجوانان بزهکار از نظر حق بر متفاوت بودن در مقررات کیفری ایران مورد توجه قرار گرفته اند. این حق بستر و ظرفیتی ایجاد می کند تا تفاوت های فردی بین اطفال و بزرگسالان با یکدیگر در تعیین مجازات مدنظر قرارگیرد و از یکسان پنداری پرهیز شود. بر همین اساس مساله اصلی این تحقیق پیرامون چالش هایی است که اگر مورد واکاوی و توجه قرار گیرد و ابعاد مختلف آن روشن شود، راهکارهای برون رفت از مشکلات و موانع دادرسی راجع به بزهکاری اطفال و نوجوانان حاصل خواهد شد. یکی از جلوه های مهم توجه به حق بر متفاوت بودن در یک نظام حقوقی، دادرسی افتراقی برای رسیدگی به بزهکاری اطفال و نوجوانان است. در مواجهه با بزهکاری این قشر از جامعه به جهت ویژگی های خاص آنان نسبت به جرایم بزرگسالان از حیث شیوه دادرسی و نوع مجازات باید تفاوت وجود داشته باشد. در سال های اخیر نظام حقوقی ایران همانند بسیاری از کشورها در رابطه با سن مسیولیت کیفری از دفعی به سمت تدریجی در حال تغییر است و گام های موثری در توجه به حق بر متفاوت بودن برای این قشر از جامعه برداشته شده است. در مقررات کیفری ایران از سال 1392 با دگرگونی بنیادین در قوانین مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری و همچنین لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان و قوانین بعدی؛ سیاست جنایی و رویکرد قانونگذار در جهت رعایت حق بر متفاوت بودن در نوع مجازات و اقدامات تامینی و تربیتی راجع اطفال و نوجوانان بزهکار یا ناقض قوانین جزایی تغییر اساسی نموده است.

    کلیدواژگان: حق بر متفاوت بودن، اطفال و نوجوانان، قوانین کیفری، اصلاحی و تربیتی
  • عبدالصمد حسانی، مصطفی فروتن*، امیر ایروانیان صفحات 2366-2385

    در حقوق کیفری ایران سوء نیت خاص با دو حالت قصد معین (منجز، صریح، مستقیم و یقینی) و علم در ارتباط با وقوع نتیجه با حالت های ذهنی و روانی امکان تحقق دارد. هدف این پژوهش بررسی انواع حالات روانی ذیل عنوان قصد و نحوه پذیرش جایگاه و نقش آن ها در تشکیل عمد خاص می باشد و اینکه آیا با قصد نامعین (قصد غیر مستقیم، ضمنی، احتمالی و...)می توان به سوء نیت خاص رسید یا نه، که به این نتیجه می رسیم ،همه حالات درونی و روانی به علم و قصد می رسد و در کل قصد وضعیت ذهنی مرتکب می باشد که فارغ از شرایط فیزیکی و رفتاری می بایست به آن توجه نمود و انواع حالت های روانی مطرح شده تحت عنوان قصد نامعین در تحقق بخشیدن به سوء نیت خاص با مانع اساسی روبرو خواهد بود. حیاتی و مهم بودن جایگاه این بحث به این دلیل است که تعیین دقیق و شایسته ی موضوع می تواند جهت کیفر و مجازا را تغییر دهد. به خصوص در حقوق کیفری ما که مجازا های شدیدی همچون اعدام، قصاص نفس و عضو و... نیز به عنوان ضمانت اجرا تعیین شده است.

    کلیدواژگان: سوء نیت، قصد نتیجه، علم به وقوع نتیجه
  • زینب طاهری*، حمید ملک پور صفحات 2367-2385

    حقوق بشر و شهروندی از مسایل بنیادین عصر جدید هستند، به گونه ای که نه تنها هیچ اندیشمند سیاسی و اجتماعی و نظام سیاسی بی نیاز از پرداختن به آن نیست بلکه توجه به معیارها و گفتمان حقوق شهروندی به ضرورتی غیرقابل انکار در تاسیس و تثبیت نظامهای سیاسی تبدیل شده است. امام خمینی (ره) بعنوان فقیه سیاسی بنیادگذار نظام سیاسی جمهوری اسلامی با درک مطلوب این ضرورت به خوبی به شاخصه ها و ضرورت های اعمال حقوق شهروندی پرداخته است. در این مقاله تلاش شده است تا با رویکرد توصیفی-تحلیلی مواضع و ایده های امام خمینی (ره) در حوزه حقوق شهروندی بویژه با تاکید بر حق خلوت و حریم خصوصی، حق رفاه و حقوق اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد. آرا و ایده های امام خمینی از آن جهت اهمیت مضاعف دارد که مبنای تنظیم قانون اساسی و ساماندهی نظام جمهوری اسلامی قرار گرفته است. روش تحقیق در این مقاله کیفی از نوع توصیفی تحلیلی است . داده ها به شیوه کتابخانه ای گردآوری می شود.

    کلیدواژگان: امام خمینی، حقوق شهروندی، حق خلوت
  • کامیل احمدی* صفحات 2386-2429
    تنوعات هویتی / قومیتی ایران معاصر با رشد فرایندهای جهانی شدن همراه شده و مناقشات بین قومی را رقم زده است که درجهت رفع تبعیض و نابرابری ها درپی نیل به توسعه اجتماعی به هویت خواهی و عدالت طلبی گرایشدارد، موضوعی که زمینه مطالعه این تحقیق در بین فارس ها، ترک ها، کردها، عرب ها، و بلوچ های ایران واقع شده است. هویت های اجتماعی ایرانی از سیطره عناصر هویت فارسی بر ارکان خویش ناراضی اند و وضعیت تقلیل یافته هویت تاریخی ایرانی را عادلانه و در راستای توسعه هویت های جمعی نمی دانند.این تحقیق با عنوان " از مرز تا مرز" در 13 استان ایران با روش کیفی تلفیقی (GT و پیمایش) و ابزار مصاحبه عمیق، مستندات کتابخانه ای، و پرسشنامه باز، داده ها را در حوزه های «هویت دینی و هویت ملی (تعامل یا تقابل)»، «مرزهای فرهنگی بین قومی»، «بن بست جنبش های قومی و ملی»، «حذف فرهنگ ها»، «رویکرد صلح مدار برای عبور از بحران»، استخراج و دسته بندی کرده است و به یک مدل مفهومی دست یافته است که در آن، عوامل اصلی (اقتصادی و ایدیولوژیک)، عوامل مداخله گر (رسانه ها و سبک زندگی)، و عوامل زمینه ای (پارامترهای قانونی، فرهنگی و سوءمدیریت) پدیده محوری (مطالبه عدالت / گسست اجتماعی) شکل گرفته است و کنش راهبردی (کنش صلح آمیز، پذیرش وضعیت موجود، و تعامل دولت و ملت) و پیامدهای آن (ثبات و زوال سرمایه اجتماعی) ارایه شده است.
    کلیدواژگان: ایران، هویت قومی، هویت ملی ایرانی، فارس، ترک، کرد
  • جبار تاری، حسن پاشازاده*، رحیم وکیل زاده، علی غریبه صفحات 2430-2444
    اصل لزوم قراردادها به عنوان یک اصل و قاعده خدشه ناپذیر حکم به لزوم و اجرای قراردادها می نماید، اما گاهی اجرای قرارداد به استناد این اصل موجب وارد آمدن خسارات غیر متعارف جبران ناپذیری به طرف دیگر می گردد. از این رو حقوقدانان از دیر باز به دنبال این بحث بوده اند که باوجود اصل لزوم قراردادها ،در صورت تغییر بنیادین اوضاع و احوال که موجب سنگینی و دشواری فوق العاده در اجرای قرارداد وبهم خوردن تعادل قراردادی می شود، آیا می توان به انحلال یا تعدیل یا اصلاح قرارداد حکم داد؟ نظریه تغییر بنیادین اوضاع و احوال که در حقوق غربی مطرح شده است در صدد دادن پاسخ به این سوال می باشد. این نظریه در قوانین کشورهای مختلف و همچنین در اسناد بین المللی حقوق از جمله کنوانسیونها مورد توجه و پذیرش قرار گرفته است. بموجب این نظریه در صورت بوجود آمدن شرایطی می توان قراردادی را فسخ یا آن را تعدیل نمود. دراین مقاله نظریه تغییر اوضاع و احوال و آثار آن از دیدگاه فقه و حقوق ایران مورد بررسی قرار می گیرد. هدف مقاله یافتن پاسخ به این سوال است که آیا در فقه و حقوق ایران مصادیقی را که منطبق بر شرایط و آثار نظریه مذکور باشد می توان پیدا کرد؟ اگر نظریه مذکور در فقه و حقوق ایران قابل پذیرش باشد چه آثاری بر قرارداد می تواند داشته باشد؟
    کلیدواژگان: نظریه تغییر بنیادین اوضاع و احوال، اصل لزوم قراردادها، تعدیل قرارداد، تعلیق قرارداد، انحلال قرارداد
  • اعظم مدیح*، محمدرضا رحمت، اردوان ارژنگ صفحات 2445-2461

    مدیریت ساماندهی جرم،شیوه ای نوین در کاهش و کنترل بزهکاری است که ازطریق شناسایی موقعیت های دارای خطر بزهکاری ،تقویت ،نظارت و بالا بردن هزینه ارتکاب جرم،خطر ارتکاب جرم را مدیریت می نماید. در نظام الهی اسلام که بر اساس توحید و خدا محوری شکل گرفته ، قرآن به عنوان یک کتاب مقدس برنامه هایی برای سعادت انسان درنظرگرفته است که وی را در بالاترین جایگاه قرار می دهد . یکی از این برنامه ها تبیین مدیریت زندگی انسان در اجتماع است که راه سعادت را نشان و عوامل انحراف و موانع رشد را تبیین می کند . در حقوق اسلامی و منابع فقهی ، از سویی ما را به راهکارهایی برای عدم ارتکاب جرم و گناه رهنمون می سازد و از سویی دیگر مهم ترین و اصلی ترین منبع تعلیم و تربیت بوده و روش هایی جهت عدم ارتکاب جرم و گناه ارایه ، ارزیابی و تحلیل می نماید . به هر ترتیب ،درمبانی فقهی، مدیریت جامعه و خود در راستای عدم ارتکاب جرم « گناه » تحت عنوان ساماندهی جرم ، که شاکله وجودی نظام اسلامی را شکل می دهد ، بهترین راهگشا برای صیانت از وقوع جرم و گناه می باشد . در این مقاله به دنبال آن هستیم که بعضی روش های نهادینه کردن این نوع مدیریت عدم ارتکاب جرم « گناه » تحت عنوان سامان دهی جرم را از منظر ایات و روایات تبیین نماییم .

    کلیدواژگان: مدیریت، جرم، ساماندهی، کنترل، نظارت، اسلام
|
  • Hamid Karamipour *, Morteza Mirdar Pages 5-27

    The attitude taken by religious forces toward Modern Teachings has been discussed and explored in many studies relating the period from time of incumbency of Abbas Mirza as Qajar Crown Prince and ruling over Azerbaijan through the end of Qajar era (1214-1304hs/1835-1925AD). This issue has become doubly important, especially for clarifying complex and ambiguous aspects of tradition- modernity relationship during discussed period, but this important subject has been overlooked by some researchers in Pahlavi era. One of the reasons for such a defect should sought for focusing of political and historical studies on political and economic challenges during above-said period. It is natural in this process that the cultural effort made by political activists to be on the wane. Publishing of documents from gendarmerie and SAVAK organization as well as diaries of political and cultural characters during several decades has partially compensated for this defect. Focusing on reason and quality of active presence of religious forces in educational scene in this decade the present research examines them by emphasis on evidences from gendarmerie. Based on this study, religious forces possessed the largest chain of Private Schools using legal potentials and particularly rule of National Schools (private). The persons graduated from these modern educational centers gradually acquired Islamic identity and about two hundred thousand schools were built by religious groups, especially marketers and clergymen so it was a great stride taken toward Islamization of community. Among several religious organizations, Islamic Teaching Association Institute, managed by Sheikh Abbasali Eslami, overtook other educational activists and it was known as the most active educational organization in the public from this time to the end of Pahlavi regime

    Keywords: Modern Teachings, Islamic Teaching Association, Teachings Council, Religious Forces, Modern School
  • Maryam Akbarei, Mahdi Naderi * Pages 29-47

    Influenced by the rationality of Shiite Islam, the Islamic Revolution of Iran faces challenges in advancing its grand goals - the new Islamic civilization.Intellectual challenges, in other words, "rationality", are the most fundamental challenge to an intellectual system. Secular rationality seems to be the most fundamental challenge to the advancement of Islamic rationality in the context of the Islamic Republic. In this regard, this article seeks to answer this question with a text-oriented hermeneutic method "What are the intellectual layers and social signs of the challenge of secularism to civilizational Islam?" The research findings emphasize that the root of the challenge lies in the issue of religious knowledge. The dual distinction in epistemology has led to various political-social implications and distinctions in the principles and process of governance during the Islamic Republic. Possibility or refusal of Islamic humanities, Religious or customary governing society, Religious or customary administration of society, historical or mission of civilization for the Islamic Revolution, The intrinsic or transversal nature of the norms of political Islam - such as anti-arrogance - is one of the most important social manifestations of this challenge. Intellectual persuasion and theoretical persuasion are necessary to overcome the challenge of secularism, which is briefly discussed in this article from the perspective of civilizational Islam.

    Keywords: Islamic Revolution, secularism, rationality, Civilizational Islam
  • Maryam Hemmatkhah Osmavandani, Alireza Azghandi *, Mostafa Abtahi, MohammadMahdi Mojahedi Pages 49-74

    Development 1 as freedom 2 from the perspective of Amartyasen 3 and political development where the role of society and the duty of government in a two-way complementary process as the goal of development has been the focus of research. Amartiasen on the one hand, emphasises the role of parties and uncensored publications, and on the other hand, influenced by Aristotle, on the state for interaction as measures of political development. This bilateral view of active citizenship and criticism of neutral state has put the paper in community method. The main issue of the research is the study of the political development of the Hashemi government so far based on the sen,smeasures, and the reply to the question how did political development trend in Iran from the perspective of Amartyasen? The hypothesis presents that the measures of political development in Iran were not complementary and continuous, so that political development in the sense of extending the fundamental freedoms enjoyed by society was not fully realized. This research has analyzed the subject by historical method

    Keywords: Trend, Political Development, freedom, Iran, Amartyasen
  • Fatemeh Zolfagharian *, Morteza Manshadi Pages 75-93
    The classical knowledge and epistemic systems of the Middle Ages have a pyramidal structure. That is to say, the elites or aristocrats were responsible for maintaining the social hierarchy and the division of labor and political office into the class base. One of the foundations and mechanisms of ancient Greece and Iran to maintain and maintain a monotonous structure was class self-sacrifice, in which a particular ethic was defined for each social class. In Plato's Republic, the Old Testament, the treatises of Farabi, Ferdowsi, and Obaid Zakani have emphasized class kinship. This article focuses on the akhlagh-alashraf Obaid Zakani's work on self-sacrifice, the mechanism of class morality, and its inversion to critique power in times of crisis in the Mongol invasion. To answer the question of how the representation of class kinship in the thought of Obaid Zakani, using phenomenological method, it has been shown that in the tradition of Iranian political thought, Obaid Zakani tried to preserve the class kinship of the king, agents and ordinary people, such as Farabi and Ferdowsi, but In the raids and rapes of deserters, there is no hope of direct reform with the industry of secrecy and inversion in the form of satire trying to critique the power and culture of its time.
    Keywords: Obeid Zakani, akhlagh-alashraf, classes, Self-Employment, Inversion
  • Nafiseh Sadrearhamie *, AKRAM Hamidian Pages 95-116

    Citizenship identity includes a set of common values, attitudes and fundamental laws that include sense of belonging, commitment and respect for the common heritage, as well as recognition of the rights and duties of citizenship. So this present study examined the relationship between the legalization, responsibility, trilogy identities, citizenship education and the citizenship identity of women in Isfahan using structural equation modeling. The research method is quantitative and is a type of scrolling. The statistical population of the study consisted of all women aged 15 to 59 years old in Isfahan. The results of structural equation modeling showed that in relation to the four variables of legalization, responsibility, trilogy identities and citizenship education, each of the indicators has a high explanatory power and among this Variables Citizenship education has the most impact on citizenship identity with coefficient (0.81) and after that, the effect of responsibility level is with coefficient (0.69). In general, variables include legalization, responsibility, triple identity and citizenship education have direct and significant effect on citizenship identity is significant

    Keywords: citizenship identity, legislation, Responsibility, Citizenship knowledge
  • Gholamreza Jafarinia * Pages 117-146
    Purpose

    Women, as half of force available human in mankind societies that themselves are one of the development most important sources can play a major role in developing human societies. Therefore, women's participation in all social activities, including policy, is necessary, so that we can say being women in minority level in political affairs causes the democracy incomplete in society. This research has been carried out for the purpose of studying relation of sexually and social justice regarding women attitude in respect to democracy in Bushehr has been done. This paper has been carried out with an approach to research quantity and the use of survey. The study sample includes 600 women fellow citizens in Bushehr. It data has been compiled through structural questionnaire and analyzed by the use of SPSS software. The theory framework of this study exempted from Daniel Lerner. In this study attitudes with respect to democracy has been investigated in three parts: law and civil freedoms, a democratic and responsive government, and democratic society. 

    Conclusions

    the results of analysis show that among both social and sexuality justice variables there is a meaningful relation regarding women attitude in respect of democracy. Due to both social and sexuality justice variable in position and jobs grounds, at the present in Iran, women improved a lot but their presence in top jobs and positions is less observable, that this spontaneously doesn’t indicate social justice.

    Keywords: Democracy, Social, Sexuality justice, Women, Bushehr
  • karim farhadi, kheyrolah parvin *, mohammadhassan habibi Pages 147-161

    The contract, as a manifestation of the will of two or more people to create a legal effect, has long played a very important role in regulating the relationship between individuals and later in regulating the relationship between governments and individuals. The principle of equality of the parties is in the contracts, but the special features of government contracts, such as the annexation of these contracts and the priority of public interest over private interests, create a situation where the principle of equality of the parties is distorted and weakens the private party in government contracts. On the other hand, the need for good governance in the 21st century has forced governments to moderate existing inequalities and support the weak by accepting mechanisms. In this regard, the adjustment mechanism has an irreplaceable role and position in supporting the weak in government contracts. This mechanism allows the weak parties to regain their contractual benefits, regain their legitimate interests, and maintain their position in the economic cycle. Therefore, by supporting and strengthening the private sector, this mechanism will ultimately contribute to the country's economic growth and the improvement of standards.

    Keywords: Government contract, weak side, standard, quality, adjustment
  • mehran abdoli, maryam moradi *, aboomohamad asgarkhani, seyed bagher mirabasi Pages 162-175

    Over the past two decades, many countries and groups have proposed reforming the structure of the Security Council, some of which will increase the number of permanent members and some of which will increase the number of non-permanent members. Regarding the Security Council reforms, the G4 countries, consisting of Germany, Japan, India and Brazil, have made proposals to increase the number of permanent members of the Security Council. Each of the G4 countries has a comparative advantage in their region, which gives them a chance to strive for a permanent seat on the Security Council. The position of a group of like-minded countries called the Alliance for Consensus in opposition to the Group of Four is of particular importance. The group opposes increasing the number of permanent members of the Security Council and has proposed increasing the number of non-permanent members. The purpose of this article is to examine the need to reform the structure of the Security Council by studying the views of these two effective and strong groups in the reform process of the Security Council and recognizing the needs and similarities, to pave the way for effective and sustainable reform in the Security Council. Using a descriptive-analytical method using library resources, the present article seeks to answer the questions: What are the opportunities and challenges for obtaining permanent seats for the Group of Four, and what strategy have like-minded countries taken to oppose the Group of Four?

    Keywords: Reforms, Security Council, Group Four, like-minded countries, unity for consensus
  • Mohamad Saboorimotlagh, Ebrahim Poorhoseini *, Amin Rahimikia Pages 179-191
    This research is applied based on the types of studies in terms of purpose. The statistical population of the quantitative section of the managers of educational centers with human factors influencing the realization of educational goals, 4933 (2564 male managers and 2369 female managers) were selected. The sample size for the statistical population was determined based on the Krejcie-Morgan table. In this table, for the statistical population which was 4933 people, the introduced sample size includes 357 people, based on the number of 186 male managers and 171 managers. The woman was chosen. For the sampling method, in the first stage, to determine educational science experts and experienced experts, judgmental non-random sampling was used based on knowledge and relationship with the subject to saturation. Research tools include interview, Delphi method questionnaire and researcher-made questionnaire with a reliability of 0.90 in general and a reliability of 0.80 for the human capital component, a reliability of 0.72 for the structural capital component, a reliability of 0.82 for the communication capital component, and a reliability of 81. 0.0 for the socio-cultural capital component and reliability was 0.78 for the regeneration capital component. Therefore, using Spss software version 21 and Lisrel software and according to the research variables, the data obtained from the implementation of the questionnaire are calculated by calculating statistics. Findings showed that the intellectual capital model of managers of organizations and educational centers consists of 70 codes, 18 indicators and 5 dimensions.
    Keywords: intellectual capital, Human capital, Structural Capital, Communication capital, socio-cultural capital
  • Elham Hafezi, Seyed morteza Ghasemzadeh Zavie *, Ahad Bagherzade Pages 192-205

    Today, the Cairo judiciary is recognized as one of the most common terms in contract law, the proof or non-proof of which in a lawsuit can be the source of numerous works. To distinguish the Cairo power in different countries and different legal systems, three criteria of predictability, elimination and repulsion and foreignness have been introduced as the criteria for the realization of the Cairo power. What is certain is that in some cases the contractual terms and conditions are naturally affected by the Cairo power. However, what needs to be explained and examined is the role of current knowledge, including technical and engineering advances in understanding the status of the Cairo power. The size is effective and valid. In the laws and judicial procedures of different countries in the legal and customary legal systems, it is observed that proving the status of Cairo is a completely customary matter and is measured by customary criteria, and from this perspective, since custom is based on public knowledge, findings And technical and engineering advances play an important role in determining the limits and limits of Cairo's power, and as long as the limits of the validity of technical knowledge are not specified, it is unreasonable to refer to it in court. In the present article, this issue has been addressed with a descriptive analytical method and different dimensions and aspects of the issue have been studied.

    Keywords: Cairo power, contractual liability, Force majeure, legal credit
  • Seyed Esmail Afaghi Hoseini, Fatemeh Ghafoori *, Pouran Pouran Pages 206-231
    The brightest part of the literature of nations is either the literature of stability and resistance, or it is connected and neighboring with this literature. In the contemporary period, along with extensive political and social developments, many countries witnessed revolutions and profound social and political ups and downs that paved the way for sustainable attitudes in literature. Committed poets who put their poetry at the service of society, resistance and perseverance, became one of the main themes of their poetry. In this article, the poetry collection of two prominent poets of contemporary Iranian and Iraqi literature: "Martyr Hossein Arsalan" and "Mohammad Mehdi Javaheri" has been studied in terms of the effects of stability and resistance with a comparative approach. Poetry analysis is descriptive-analytical and the most important and prominent components of stability are expressed by mentioning the differences and similarities in their poetry; Jawaheri is also one of the prominent Iraqi poets whose poems have the character of stability and resistance. Arsalan is the first martyred poet in the eight-year holy defense of Iran, who in this article depicts the effects of sustainability literature. The results show that the effects of stability in the poetry of the two poets are the same in terms of political and social similarities between the two countries. It is the unfavorable conditions of the society and they have reflected the disorders of the society with harsh and critical language and praised freedom.
    Keywords: Sustainability literature, Resistance, Arsalan, jewelry, community disorders
  • Sajad Farhang * Pages 232-252
    Cyber ​​deterrence is one of the strategies to deal with cyber threats and also to strengthen the defense authority of countries in the field of emerging wars. Cyber ​​deterrence against cyber threats requires accurate knowledge of its principles and concepts, as well as how and its place in the formation of defense authority. The present article seeks to explain the role of cyber deterrence in the defense authority of the Army of the Islamic Republic of Iran. The article was applied in terms of purpose and the method of doing it was descriptive-library. The statistical population of the study included the views and opinions of the Supreme Command of the Armed Forces in the field of cyber defense as well as cyber deterrence in upstream documents. Quantitative statistical methods have been used to analyze the data. The research results indicate that cyber deterrence in four dimensions of communication, stability of opinion, capability and credibility affect the country's defense authority. Finally, in order to strengthen the deterrent power, the proposed strategies are presented.
    Keywords: pattern, Cyber defense, cyber deterrence, defensive authority
  • Ghazal Fander, Seyed morteza Ghasemzadeh Zavie *, Seyed Mohammad Hosseini Pages 253-270

    The mission of this study, which has been prepared in a descriptive and analytical method, is to study the principles governing the civil procedure and the rights of the litigants in the two legal systems of Iran and the United States, one of which is derived from Islam and the other is subject to common law. The results and findings of this comparative study indicate that the civil procedure system in Iran based on jurisprudential sources and up-to-date law in accordance with Iranian and Islamic culture, principles and rights such as the principle of innocence, the principle of proportionality, the principle of openness of the trial, the principle of equality of evidence The principle of obliging the judge to state an argument, the principle of impartiality of the court, the principle of having an effective trial, the principle of conclusiveness of the conclusion of the dispute on the conciliation of the parties or the plaintiffs, the right to sue, the right to an independent lawyer, the right to object It recognizes a reasonable time limit and enacts laws and regulations and guarantees of enforcement to violate it. The principle of the right to a fair trial and the principle of the openness of the proceedings are mentioned. These differences are also due to differences in Ray Shah and their legislative principles.

    Keywords: civil litigation, principles governing litigation, rights of litigants, american law, Iranian Law
  • Reza Keshavarz Noroozpoor, Hadi Mahmoodinejad *, Iraj Etesam Pages 254-270

    In recent decades, many efforts have been made on how to plan and design mid-range projects to improve the quality of life. The word endogenous has its roots in botany. Endogenous is a plant that develops unfinished with the growth of vascular and cellular tissue among existing tissues. Endogenous development is development that is determined from within the economy and by the system that guides the production process. Endogenous development is an autonomous development, but it does not mean going back to the past or isolation, but it means relying on oneself and interacting with the outside world. Endogenous "Delphi and Q" along with the "survey method" was of the "interview and questionnaire" type. The results of the present study show that spatial privacy, stylistics of Iranian indigenous architecture, indigenous construction patterns, national and Iranian identity, spatial flexibility, security and spatial privacy, indigenous materials and technology, facade, appearance status and type of materials, internal development through Attention to the construction and expectations and tastes of people from housing, internal development through attention to materials and technology, internal development through attention to internal, indigenous and national capacities in styles and social participation in architectural design and planning processes are the most important design criteria. Housing is endogenous with a development approach.

    Keywords: Housing, Development, endogenous development, Participation, basics of endogenous development, Tehran Metropolis
  • Jamshid Abbaszade, Bijan Abbasi *, Vali Rostami, Ebrahim Moosazade Pages 271-288
    It is necessary for the administrative and executive system, as well as sometimes the quasi-judiciary, to hear these cases in special and special authorities, separate from the general courts, and to discuss the dispute. The strongest and best solution in a lawsuit is to have a fair and just trial that provides judicial security for the parties, and this is not possible except in an independent and appropriate court, the independence and impartiality of the trial authority and the guarantees of the right to defense, the right to public trial. Proper trial, independence and impartiality of the judiciary, access to principles and documents in the trial process, the manner of appointment of members of the judiciary and the reviewer can provide the need for a fair trial and be consistent with the pattern of a fair trial. However, a fair and just trial is one of the manifestations of judicial justice and the principles of fair trial are rooted in justice and therefore one of the necessities of democratic societies is the acceptance of the principle of fair trial. Therefore, it is necessary to present a plan to provide a unified and coherent structure for the above-mentioned authorities, and in addition to legal expertise, expertise in the field of administrative performance should also be provided in resolving disputes, and away from the dependence of organizations, Chapter deals with disputes over service delivery.
    Keywords: Code of Administrative Procedure, Principles of Fair Trial, Quasi-Judicial Proceedings
  • Vahid Forooghi, Seyed mahmood Mirkhalili * Pages 289-309

    Violation of the right of individuals to property and economic values ​​of society, takes place in various forms and forms, among which fraudulent acts constitute a significant volume of criminal acts against property. Transfer of other people's property and prying transaction are among the cases that infringe on the property rights of individuals. A transaction is a transaction in which a person trades for another, or with another's property, without his representation or authorization. The subject of the transfer of other property is property, both movable and immovable, and both object and benefit. In this research, we examine the legal effects of criminalizing transactions in other people's property.Violation of the right of individuals to property and economic values ​​of society, takes place in various forms and forms, among which fraudulent acts constitute a significant volume of criminal acts against property. Transfer of other people's property and prying transaction are among the cases that infringe on the property rights of individuals. A transaction is a transaction in which a person trades for another, or with another's property, without his representation or authorization. The subject of the transfer of other property is property, both movable and immovable, and both object and benefit. In this research, we examine the legal effects of criminalizing transactions in other people's property.

    Keywords: Transfer of other property, enforcement, object, usurious transaction, Agency
  • zohre shakeri, hossein ghare beygloo *, hoseyn amari Pages 310-334

    Today, we are the mother of the amazing siege of the consumption of goods and material things. Although before, the consumption of various goods was in line with economic needs. To achieve this, there are goods for consumption that can be exposed to the eyes of others and thus arouse the admiration of others. The aim of this study is to design a model of dramatic consumption, try to identify the factors affecting the dramatic consumption and develop the process of dramatic consumption of products in the market by marketers to meet the needs of consumers. This research is fundamental in terms of purpose and in terms of exploratory method and has been done with the help of meta-combined qualitative research method and content analysis by conducting exploratory interviews, participatory observations and reviewing related articles, after studies in the field of consumption. Demonstrative and through step-by-step content analysis, 11 main themes were introduced, including mental engagement, downsizing, generalization, resuscitation, need for power, differentiation, prestige, purchasing power, memetics, social bonding and reference groups, and 24 sub-themes.

    Keywords: Theatrical consumption, dramatic consumption process, content analysis, meta-composition
  • Khatere Karbassi, Seyed Ebrahim Ghodsi *, Maryam Aghaei Bajestani Pages 335-352

    Conflict with crime and delinquency has always plagued human societies. In this uncertain controversy, man has experienced many solutions from the distant past to the present, and in the meantime, he has chosen the easiest way; Punishment. The increasing growth of crime and the increase in crime rates and the ineffectiveness of some punishments, made those involved in the criminal justice system think of offering alternative solutions, one of which is impunity. In fact, we seek crime prevention in the first place, and one of the ways to prevent crime is impunity. The concept of decriminalization includes all forms of decongestion of the penal system, including various areas such as decriminalization and prosecution, and in some cases decriminalization.The authors of the present article, after addressing the principles and necessity of impunity, express the approaches and the process of impunity, and through this, examine the examples and effects of impunity in the Islamic Penal Code.

    Keywords: Crime Prevention, Punishment, decriminalization, Islamic Penal Code
  • Behroz Asadi, امین امیریان فارسانی *, Dawood Nassiran Pages 353-367
    One of the most widely used topics in the law of obligations is the role of the conventional human being in obligations. In the field of concluding a contract, interpreting the contract, executing the contract, the conditions of exemption from contractual liability, recognizing the fault of the obligee in the obligations by the conventional human being is used as a model of comparison. Also in the field of civil liability, since the realization of fault as a principle is one of the pillars of civil liability litigation, to find a proper definition of fault, the concept of a normal human being must be known. According to the standard of a rational man, fault is doing something that this hypothetical man (normal man) would not do in the circumstances in which the damage occurred, or abandoning what he did in those circumstances. In the past, this criterion was quite specific, and jurists generally ignored internal and personal circumstances in finding fault, but today many believe that the judge should consider those internal conditions that can be easily assessed objectively, such as age, status. Consider health and physical abilities, etc.
    Keywords: Reasonable, normal human being, the criterion of a kind of fault, the personal criterion of fault, the law of obligations, Civil Liability
  • MohammadReza Edalatkhah, Akbar Varvaei *, Mohamadjavad Jafari Pages 368-381

    Juvenile delinquents have been considered for their right to be different in Iranian criminal law. This right creates a context and capacity to take into account individual differences between children and adults in determining punishment and to avoid egalitarianism. Accordingly, the main issue of this research is about the challenges that if it is analyzed and its various dimensions are clarified, solutions to overcome the problems and obstacles of juvenile delinquency will be obtained. One of the important manifestations of paying attention to the right to be different in a legal system is the differential trial for dealing with juvenile delinquency. In the face of delinquency, this segment of society, due to their special characteristics, should be different from adult crimes in terms of the method of trial and the type of punishment. In recent years, the legal system of Iran, like many countries in relation to the age of criminal responsibility changing from repulsion to gradual, and effective steps have been taken to pay attention to the right to be different for this segment of society. In the criminal regulations of Iran since 1392 with a fundamental change in the laws of Islamic punishment and criminal procedure, as well as the bill for the protection of children and adolescents and subsequent laws; The criminal policy and the approach of the legislator in order to respect the right to be different in the type of punishment and security and educational measures regarding juvenile delinquent or juvenile offenders have changed fundamentally.

    Keywords: The right to be different, Children, Adolescents, Criminal law, correctional, educational
  • Abdul Samad Hassani, Mostafa Foroutan *, Amir Iravanian Pages 2366-2385

    In Iranian criminal law, special malice can be realized with two specific intent states (complete, explicit, direct and certain) and knowledge in connection with the occurrence of the result with mental and psychological states. The purpose of this research is to examine the types of mental states under the title of intention and how to accept their position and role in the formation of specific intent and whether it is possible to reach specific malice with an indefinite intent (indirect, implicit, possible, etc.) or not, we come to this conclusion, all internal and mental states come to knowledge and intention, and in general, the intention is the mental state of the perpetrator, which should be taken into account regardless of physical and behavioral conditions, and all kinds of mental states have been proposed Under the title of indefinite intention, he will face a fundamental obstacle in realizing specific malice. The vital and important position of this discussion is because accurate and appropriate determination of the issue can change the direction of punishment and punishment. Especially in our criminal law, where severe punishments such as execution, self-retribution, and limbs, etc. are also determined as a guarantee of execution.

    Keywords: Malicious intention, intention of the result, knowledge of the occurrence of the result
  • Zainab Taheri *, Hamid Malekpor Pages 2367-2385

    Human rights and citizenship are one of the fundamental issues of the new age, in such a way that not only no political and social thinker and political system are without the need to address it, but paying attention to the criteria and discourse of citizenship rights is an undeniable necessity in establishing and stabilizing Political systems have changed. Imam Khomeini (as a political jurist, the founder of the political system of the Islamic Republic, with a good understanding of this necessity, has well addressed the indicators and necessities of exercising citizenship rights. In this article, an attempt has been made to analyze the positions and ideas of Imam Khomeini in the field of citizenship rights with a descriptive-analytical approach, especially with an emphasis on the right to solitude and privacy, the right to welfare and social rights. Imam Khomeini's opinions and ideas are of double importance because they are the basis of the constitution and organization of the Islamic Republic. The research method in this article is descriptive and analytical. The data is collected in a library manner.

    Keywords: Imam Khomeini, citizenship rights, Right to Privacy
  • Kameel Ahmady * Pages 2386-2429
    The diversity of identity/ethnicity in contemporary Iran has been accompanied by the growth of globalization processes and has resulted in inter-ethnic conflicts that the degree of elimination of discrimination and inequalities in order to achieve social development tends to identity seeking and seeking justice, which is the subject of this research among Persians, Turks, Kurds, Arabs and Baluchs of Iran are located. Iranian social identities are dissatisfied with the domination of elements of Persian identity over their elements, and they do not consider the reduced status of Iranian historical identity to be fair and in line with the development of collective identities.This research titled "From border to border" in 13 provinces of Iran with integrated qualitative method (GT and survey) and in-depth interview tools, library documents, and open questionnaire, collects data in the fields of "religious identity and national identity (interaction or confrontation)" ", "inter-ethnic cultural boundaries", "deadlock of ethnic and national movements", "elimination of cultures", "peaceful approach to overcome the crisis", extracted and categorized and achieved a conceptual model in which the main factors ( economic and ideological), intervening factors (media and lifestyle), and background factors (legal, cultural parameters and mismanagement) phenomenon-oriented (demand for justice / social disruption) has been formed and strategic action (peaceful action, acceptance of the existing situation, and government interaction) and the nation) and its consequences (the stability and decline of social capital) are presented.
    Keywords: Iran, Ethnic Identity, Iranian National Identity, Fars, Turks, Kurds
  • Jabbar Tari, Hasan Pashazade *, Rahim Vakilzade, Ali Gharibe Pages 2430-2444
    The principle of the necessity of contracts as an inviolable principle and rule dictates the necessity and execution of contracts, but sometimes the execution of a contract based on this principle causes irreparable damages to the other party. Therefore, jurists have been looking for this discussion for a long time that, despite the principle of the necessity of contracts, in case of a fundamental change in the circumstances, which causes extraordinary burden and difficulty in the implementation of the contract and disturbs the contractual balance, can it be dissolved or adjusted? Or did he decide to amend the contract? The theory of the fundamental change of the situation that has been proposed in the western law tries to answer this question. This theory has been considered and accepted in the laws of different countries as well as in international legal documents including conventions. According to this theory, if circumstances arise, a contract can be terminated or modified. In this article, the theory of change of circumstances and its effects are examined from the point of view of Iranian jurisprudence and law. The purpose of the article is to find an answer to the question, can we find examples in Iran's jurisprudence and law that are consistent with the conditions and works of the mentioned theory? If the mentioned theory is acceptable in Iranian law and jurisprudence, what effects can it have on the contract?
    Keywords: The theory of fundamental change of circumstances, the principle of the necessity of contracts, contract adjustment, contract suspension, contract dissolution
  • Azam Madih *, Mohammadreza Rahmat, Ardovan Arzhang Pages 2445-2461

    Crime system management is an innovative method of crime control that manages the risk of crime by identifying crime risk situations, strengthening, monitoring and increasing the cost of crime. In the divine system of Islam, which is based on monotheism and God-centeredness, the Qur'an as a holy book has plans for the happiness of man, which places him in the highest position. One of these programs is the explanation of the management of human life in society, which shows the way to happiness and explains the factors of deviation and obstacles to growth. In Islamic law and jurisprudence sources, on the one hand, it guides us to solutions for not committing crime and sin, and on the other hand, it is the most important and main source of education and provides, evaluates and analyzes methods for not committing crime and sin. . In any case, on the basis of jurisprudence, management of society and itself in the direction of non-commitment of the crime of "sin" under the title of the system of "sin", which forms the existential structure of the Islamic system, is the best way to protect against the occurrence of crime and sin. In this article, we seek to explain some methods of institutionalizing this type of management of the crime of "sin" under the name of the crime system from the point of view of verses and traditions.

    Keywords: Management, crime, organization, Control, Supervision, Islam