فهرست مطالب

علوم خبری - پیاپی 31 (پاییز 1398)

فصلنامه علوم خبری
پیاپی 31 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • رویا معتمدنژاد* صفحات 9-18

    امروزه در عصر جهانی شدن کشورها به طور ناگهانی با عواملی خطرزا که خارج از سرزمین و کنترل شان پدید می‌آیند ، مواجه می‌شوند. در چنین شرایطی دولت‌ها ملزم هستند حتی اگر احتمال تهدیدی که متوجه جان شهروندان شان هست در حد پایین باشد، اقدامات لازم برای حفاظت از آن‌ها به عمل آورند. طی ماه ژانویه 2020 ویروس تنفسی کشنده و ناشناخته معروف به کرونا در شهر ووهان چین ظاهر ، پس از این که جهش پیدا کرد از حیوان به انسان منتقل و با سرعت تمام انتشار پیدا کرد. با توجه به این که روزانه چندین و چند هزار مسافر در سطح جهان جا به جا می‌شوند، انتقال بیماری‌های عفونی از این دست دیگر مرز نمی‌شناسد و همین موضوع ابعاد گسترده به خود گرفت تا جایی که منجر به نگرانی و وحشت در سطح جهانی شد. به ویژه که واکسن و دارویی تا به حال در این زمینه کشف نشده است. و اما در مواردی همچون قضیه بیماری کرونا که جان و سلامت میلیون ها انسان به خطر افتاده است، آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات از جایگاه و اهمیت غیرقابل وصف برخوردار بوده، هر نوع محدودیت و سانسور در این زمینه می تواند فاجعه آفرین شود.

  • علی عابدی رنانی*، شهریار قلی زاده گللو، رسول شریفی صفحات 19-42

    هدف این پژوهش، بررسی پوشش خبری تحولات سوریه در دو روزنامه جمهوری اسلامی و القدس العربی است. روزنامه جمهوری اسلامی از نظر گرایش سیاسی خط مشی میانه رو و معتدلی دارد  و در هیچ کدام از طیف های اصول گرایی و اصلاح طلبی قرار نمی گیرد. همچنین روزنامه القدس العربی یک روزنامه ای مستقل از دولت است که در خارج از مرزهای سیاسی فلسطین و در لندن چاپ می شود و با دیگر روزنامه های کشورهای عربی مانند عربستان و قطر که در این پژوهش به نقش این کشورها اشاره شده است، متفاوت می باشد. از این رو با توجه به این شباهت ها،این دو روزنامه برای بررسی در این پژوهش انتخاب شده اند. روش مورد استفاده، روش تحلیل محتوا از نوع کمی است. حجم نمونه شامل 6 ماه (بهار و تابستان1397) از کلیه مطالب مربوط به تحولات سوریه در این دو روزنامه است. در این پژوهش،جهت گیری هر دو روزنامه مذکور با توجه به نظریه سوگیری مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نظریه سوگیری  و کاربرد آن در تحلیل های رسانه ای می توان  به عینیت و واقعیت گرایی  رسانه ها و همچنین به جهت گیری های مثبت و منفی و حتی خنثی آنان  پی برد. در این زمینه یافته های پژوهش حاضر به تفاوت معنی داری بین جهت گیری دو روزنامه مذکور رسیده است. با استفاده از برجسته سازی رسانه ای،رسانه ها در نحوه انعکاس و برجسته کردن اخبار و مطالب خود بر اساس خط مشی و رسالت سازمان خبری متبوع خویش عمل می کنند. روزنامه های جمهوری اسلامی و القدس العربی نیز بر اساس همین اصل به پوشش تحولات سوریه پرداخته اند. ودر این زمینه نیز تفاوت معنی داری بین این دو روزنامه بر اساس یافته های پژوهش مشاهده می شود.

    کلیدواژگان: پوشش خبری، سوگیری، روزنامه جمهوری اسلامی، روزنامه القدس العربی، سوریه
  • مجتبی صمدی، سمانه منصوری صفحات 43-68

    رسانه های جایگزین (alternative media) همواره به عنوان جریانی در برابر  رسانه های جریان اصلی (main stream media) مطرح هستند، چراکه صداها و نوع نگاهی که این نوع از رسانه ها منعکس می سازند، به دلیل ماهیت پیام ها و نیز اهدافی که دنبال می کنند، چه از جنبه خاستگاه و چه فرایند مشارکت مخاطبان و کاربران و یا گستره دارای تفاوت های عمده با نوع دیگر  رسانه هاست. در این میان، حادثه زلزله کرمانشاه به عنوان بستری قابل مطالعه پیرامون پیامدهای فرهنگی و اجتماعی یک بحران و نحوه بازنمایی وقایع آن می تواند سطح تمایز این  رسانه ها را در جامعه کنونی ایران به خوبی روشن سازد. از آنجاکه  رسانه های جایگزین به عنوان بخشی از صدای قومیت ها و مذاهب و خرده فرهنگ ها محسوب می شوند، این مقاله در تلاش است تا جهت پاسخ به چند پرسش پیرامون آن ها دست زند. اول اینکه انواع  رسانه های جایگزین در حادثه زلزله کرمانشاه کدامند و چه تمایزهایی با یکدیگر داشته اند؟ و دوم اینکه مضامین اصلی پیام های این رسانه ها چه بوده است و چگونه می توان از ظرفیت این  رسانه ها در راستای سیاستگذاری رسانه ای بحران بهره گرفت؟.  لذا محققان ضمن مطالعه اخبار و وقایع منعکس شده از این حادثه در قالب های گوناگون و نیز خوانش گزارش ها به گونه شناسی  رسانه های جایگزین در بحران زلزله دست زده اند و در مرحله بعدی متکی بر روش تحلیل مضمون مضامین اصلی پیام ها را در کنار احصای خدمات این نوع از  رسانه ها در مسیر سیاستگذاری رسانه ای بحران استخراج نموده اند.

    کلیدواژگان: رسانه های جایگزین، رسانه های جریان اصلی، گونه شناسی رسانه ها، سیاستگذاری رسانه ای، بحران
  • داود آقارفیعی * صفحات 69-86

    وقوع احتمال بعضی حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله و یا شیوع بیماری‌های فصلی در تهران سالانه آسیب‌های متعددی متوجه مردم می‌کند. لذا ارایه آموزش‌های رسانه‌ای مناسب و لازم برای آشنایی با مخاطرات مذکور و شیوه‌ مقابله و پیشگیری از آن‎ها، از جمله راهکارهای اصولی، به منظور کاهش خسارات وارد بر خانواده‌هاست. هدف پژوهش حاضر بررسی رضایت شهروندان تهرانی از کارکرد رسانه‌ها در اطلاع رسانی و آموزش‌های لازم جهت مقابله با مخاطرات شایع، است.  روش پژوهش مورد استفاده توصیفی- پیمایشی با سنجش رابطه علی بین متغیرهای پژوهش است. جامعه‌ی آماری این پژوهش شامل کلیه افراد ساکن در کلان شهر تهران است که به روش تصادفی ساده و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 301 آزمودنی به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. روش جمع آوری اطلاعات به صورت پرسشنامه ای بود. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزارSpss  انجام و برای بررسی فرضیات از آزمون ویلکاکسون استفاده شد.  نتایج پژوهش نشان داد که بین سن پاسخگویان، میزان تحصیلات آن‌ها و مدت زمان استفاده از رسانه‌های جمعی با میزان رضایت مخاطبان از کارکرد اطلاع رسانی و آموزشی رسانه‌ها رابطه‌ی مثبت معنی‌داری وجود دارد. همچنین رضایت مخاطبان از کارکرد رسانه‌ها در بعضی مخاطرات همچون زلزله و طوفان‌های شدید بعد از حادثه بیشتر شده و در بعضی حادثه‌ها همچون سیل، قبل حادثه، رضایت مخاطبان استفاده کننده از رسانه‌های جمعی بیشتر است.

    کلیدواژگان: مخاطرات طبیعی، بیماری های واگیر، اطلاع رسانی، آموزش، رسانه
  • ربابه رمضانی*، امیر مسگر صفحات 87-106

    بی تردید زن رکن اساسی خانواده است. اگر پزشک و روانشناس و جامعه شناس، برای بهبود وضعیت جامعه تلاش می کنند، یک معلم به ویژه اگر زن باشد کجا می تواند نقش آفرینی کند؟ سروده های حماسی ایلیاد هومر، حماسه های ملی چین و ژاپن، گاتاهای زرتشت، مزامیر داود و قصاید سلیمان و وداها و اوپانیشادهای هندی، کهن ترین آثار مکتوب بشری هستند. رسالت این متون، از دیر باز گشودن روزنه های شناخت به روی انسان و راهی مطمین جهت برقراری ارتباط میان آنان بوده است. مارکوس لوکانوس، از شعرای روم قدیم ، در باره ی شعر گفته است: ای نیروی مدهش و شگفت آور الهی...ای شعر! تنها تو می توانی همه را از چنگال مرگ نجات دهی! به خاطر همین نیروی شگفت است که در طول تاریخ ادبای بسیاری در رشته های مختلف اعم از پزشکی و فیزیک و غیره خالق ادبیات شده اند. امروزه منتقدان بسیاری معتقدند که ادبیات، تعادل روانی خواننده و جامعه را برقرار می سازد. سازمان جهانی یونسکو هر ساله برنامه هایی با عنوان ادبیات درمانی، تدارک می بیند. با پیچیدگی های زندگی انسان معاصر و توجه به جایگاه های بالای مدیریتی زنان در جهان، می توان نسخه ی درمانی قابل اطمینانی برای جامعه ی بیمار جهانی نوشت. بایستی با برقراری ارتباط بیشتر میان زنان و اقشار مختلف جامعه، با ادبیات و با به کارگیری توان بالای ارتباطی زنان، جامعه را به سمت آرامش سوق داد. پیشگامی زنان در این فراخوانی، کم هزینه ترین، ساده ترین و در دسترس ترین نسخه ی درمان بیماری جامعه ی جهانی است. اگر جامعه ی جهانی بتواند به این مهم دست یابد، به آرامش  و شکوفایی وامنیت انسان دست یافت.

    کلیدواژگان: ادبیات درمانی، زنان، آینده، انسان معاصر، ارتباطات زنانه، هزار و یکشب
  • ناهید سعادت سیرت* صفحات 107-136

    تلویزیون به عنوان مکمل تربیتی در کنارخانواده، عامل رشد فکری و شخصیتی کودکان می شود. از آنجا که کودکان به میزان قابل توجهی در معرض تماشای سریال های پویانمایی قرار می گیرند؛ لذا بسیاری از الگوهای تربیتی را به شکل چشمگیری آموخته و در آنها نهادینه می شود. در این مقاله تلاش شده است با استفاده از روش تحلیل محتوای کمی، ضمن تحلیل الگوهای تربیتی ارایه شده در سریال های پویانمایی شبکه استانی؛ به نقش این سریال ها در آموزش الگو های تربیتی و مهارت های فردی و اجتماعی به کودکان در قالب موضوعات مختلف بپردازد. نمونه این پژوهش در کل 71 دقیقه و 517 صحنه از سریال های پویانمایی مرتبط بوده است. یافته ها نشان می دهد؛ الگوهای تربیتی به صورت گفتگویی(کلامی) بین شخصیت های داستان و «رفتارهای اجتماعی چون تمیز نگه داشتن طبیعت و مهربانی با حیوانات، رفتارهای فردی چون و سلام کردن و راستگویی، رفتارهای بین فردی چون همکاری در کارها و قدرشناسی به کودکان آموخته و الگودهی می شود. بارزترین الگوی تربیتی که از طریق شخصیت پدر و مادر درسریال ها ارایه شده الگوی«غلبه بر خجالت و کمرویی» است و آموزش الگوهایی چون؛ نحوه کنترل و بروز هیجان های مثبت(عشق) و منفی(خشم) بیشتر در قالب داستان و قصه به کودکان و به طور غیر مستقیم، از طریق شخصیت های اصلی به کودکان الگودهی می شود.

    کلیدواژگان: پویانمایی، الگوپذیری، رفتارهای تربیتی، رفتارهای اجتماعی، کودک
  • حسین رضی*، حبیب رشیدی، علی نوری ممرآبادی صفحات 137-160
    بعد از طرح مفهوم اقتصاد مقاومتی و ابلاغ آن از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، برنامه‌های گوناگونی در سازمان صدا‌و‌سیما برای ترویج و نهادینه‌سازی اقتصاد مقاومتی تولید و پخش می‌شود. ولی به نظر می‌رسد که شبکه‌های رادیو و تلویزیونی سازمان صدا‌و‌سیما از یک الگوی یکسان و منسجمی به عنوان راهبرد ترویجی اقتصاد مقاومتی پیروی نمی‌کنند و برنامه‌ها بیشتر به معرفی یک کارآفرین موفق و یا به تصویر کشیدن یک شرکت دانش بنیان خلاصه می‌شود. در این پژوهش با استفاده از اسناد و سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و نظر کارشناسان و متخصصان حوزه اقتصاد و رسانه، درصددیم الگوی مناسب و مطلوبی برای تولید و پخش برنامه‌های رادیویی در راستای ترویج اقتصاد مقاومتی طراحی کنیم. در این پژوهش ابتدا اسناد، سخنرانی‌ها و سایر منابع مربوط به حوزه اقتصاد مقاومتی با روش مطالعه کتابخانه‌ای و اسنادی بررسی شد و یافته‌ها با روش تحلیل مضمون سازمان‌دهی شد سپس با 14 نفر از اقتصاددانان، جامعه‌شناسان، اساتید حوزه ارتباطات و رسانه، برنامه‌سازان رادیو و سیاست‌گذاران سازمان صدا‌و‌سیما مصاحبه به عمل آمد و داده‌های به‌دست‌آمده از مصاحبه‌ها کد‌گذاری و مقوله‌بندی شد. در نهایت در این پژوهش به الگویی مفهومی رسیدیم که دارای دو الزام، «اعتماد‌سازی و اعتبار افزایی بین مخاطب و رسانه» و «ایجاد هم نگری بین مخاطب و رسانه» است همچنین شامل چهار فرایند: «آگاه‌سازی و متوجه سازی افکار عمومی به مسائل اقتصادی، آموزش دهی و تربیت­گری، سنجش­گری و ارزیابی پیام و تعامل با محیط پیرامون جهت ترویج مفاهیم اقتصاد مقاومتی» است.
     
    کلیدواژگان: الگو، رادیو، اقتصاد مقاومتی، برنامه سازی
  • زهرا طاهری پور*، فاطمه یزدانی صفحات 161-188

    پژوهش حاضر با هدف "شناخت رابطه تماشای برنامه های ترویج کتابخوانی در تلویزیون با فرهنگ مطالعه در دانشجویان" که هدف اصلی تحقیق است اجرا شده است و در این راستا تماشای برنامه های ترویج کتابخوانی به عنوان متغیر مستقل و فرهنگ مطالعه به عنوان متغیر وابسته مورد سنجش قرار گرفته اند. روش تحقیق در مطالعه حاضر پیمایشی و برای گردآوری داده ها از روش کتابخانه ای  و میدانی و از ابزار پرسشنامه استفاده شده است؛ روایی پرسشنامه را متخصصان تایید کردند و پایایی آن نیز با آلفای کرونباخ سنجیده شد . جامعه آماری این تحقیق را دانشجویان علوم ارتباطات دانشگاه های علامه طباطبایی، تهران، سوره و آزاد واحد علوم تحقیقات ورودی سال های 95 و 96 تشکیل می دهند. جامعه آماری تحقیق 1050 نفر وحجم نمونه مورد مطالعه برابر با 281 نفر است و پاسخگویان به صورت تصادفی مطبق متناسب با حجم انتخاب شده اند؛ سپس نتایج استخراج و با استفاده ازSPSS  تحلیل گردید. سپس یافته ها توصیف و توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب متغیرهای زمینه ای و مولفه های فرهنگ مطالعه که شامل "خرید کتاب"، "مطالعه روزانه"، "کتاب های امانت گرفته شده از کتابخانه"، "کتاب های نگهداری شده در خانه" و "مطالعه نوع خاصی از کتاب" است تشریح شده است. فرض وجود رابطه بین متغیر مستقل با مولفه های فرهنگ مطالعه مورد آزمون آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که تماشای برنامه های ترویج کتابخوانی در تلویزیون با فرهنگ مطالعه دانشجویان رابطه دارد که برای رسیدن به این نتیجه به بررسی نتیجه مولفه های فرهنگ مطالعه استناد شده است.

    کلیدواژگان: فرهنگ مطالعه، ترویج کتابخوانی، تلویزیون، کتاب باز، شبکه نسیم
  • علی اصغر کیا، حسین پور، فاطمه پوربصیر صفحات 189-206

    نقش ارتباطات بر تبلیغ و گسترش ادیان از بدو خلقت بشر بر کسی پوشیده نیست و امروز  رسانه های نوین ابزارهای اصلی این ارتباطات هستند. یکی از قدرتمند ترین و موثرترین رسانه های نوین، تلویزیون است.  تلویزیون به منزله یک رسانه دیداری و شنیداری، زندگی انسان‏ها را تسخیر کرده است. با توجه به توان تلویزیون به جذب حداکثری مخاطب به گونه‏ای که بیش از 90 درصد مردم از این رسانه استفاده می‏کنند و رشد روزافزون این رسانه‏ها که به تولید و پخش اطلاعات می‏پردازند و از جهات مختلف بر افکار و رفتار ما تاثیر می‏گذارند نشان می‏دهد که ما باید از ظرفیت‏های این رسانه به نحو مطلوب استفاده کنیم. این مقاله به بررسی نحوه بازتاب دینداری در سریال های دینی تلویزیونی(تحلیل محتوای سریال مدینه،1393) با تاکید بر الگوی دینداری گلاک و استارک و الگوی شجاعی زند و بخشی و ایازی می پردازد. در این مقاله با استفاده از روش تحلیل محتوای کمی و تدوین پرسشنامه معکوس، 17 مولفه ابعاد دینداری با روش کدگذاری استخراج و بررسی شد. نتایج حاصل از این مقاله گویای این است که صبوری، اخلاق گرایی، گذشت، طبقه اجتماعی بالا و خیر مطلق بودن برای کاراکترهای مرجح و دیندار و در مقابل آشفتگی، بی قیدی اخلاقی، عصبی بودن، طبقه اجتماعی پایین و شر مطلق بودن برای کاراکترهای نامرجح و بی دین بازنمایی شده اند. همچنین 42 مورد از مولفه های دینی در بعد رفتاری با بیشترین میزان و 4 مورد در بعد نظری با کمترین میزان در این سریال بازتاب داده شده است.

    کلیدواژگان: دین، دین داری، تلویزیون، سریال، تحلیل محتوا
|
  • Dawood Agharafii * Pages 69-86

    Some natural disasters, such as floods, earthquakes, or seasonal illnesses in Tehran, cause many harm to people annually. Therefore, providing appropriate and appropriate media training to familiarize with these risks and how to deal with them and prevent them, are the main strategies to reduce the damage to families. The purpose of this study was to investigate the satisfaction of Tehran citizens with the function of the media in providing information and training to deal with common hazards. The research method used is descriptive-survey with measuring the causal relationship between research variables. The statistical population of this study included all residents of Tehran metropolis who were selected by simple random sampling and using Cochran formula 301 subjects. The method of data collection was a questionnaire. Data were analyzed using SPSS software and Wilcoxon test was used to test the hypotheses. The results showed that there was a significant positive relationship between the respondents' age, their level of education and duration of use of mass media and their satisfaction with the information and educational function of the media. Audience satisfaction with media performance is also increased in some hazards such as earthquakes and severe storms after an accident and in some events such as floods, before the accident, the audience satisfaction of the mass media users is greater.

    Keywords: natural hazards, transmissible diseases, information, education, media
  • Robabe Ramezani *, Amir Mesgar Pages 87-106

    Undoubtedly, woman is the basic cornerstone of family. If a physician or a psychologist or a sociologist attempts to improve the society, where does a teacher, most specifically if the teacher is a woman, play her role? The epic poems in Homer’s Iliad, the national epics of China and Japan, the Zoroastrian Gathas, David’s psalms, Solomon’s odes, and the Indian Upanishads and Vedas are considered as the most ancient written human texts. These texts had the mission to open windows to human cognition. Regarding poetry, Marcus Lucanus, one of the Roman poets, contemporary with Jesus Christ, has stated: “Ye, the Divine, amazing power, ye poem, you alone can save all from the claws of death”. Throughout history, many physicians have been great literary men. In Iran, Avicenna, Attar, Khayyam Nayshaburi, Borzouyeh, the Persian physician, have created part of the great literature. Today, critics like I. A, Richards believe that literature establishes the mental balance of the reader and the society. Every year, The United Nations Organization for Education, Science and Culture (UNESCO) holds literature therapy programs. Considering the current complex human life throughout the world, in which women enjoy high levels of management, a reliable therapeutic prescription can be developed for the sick society in the world: women should be made cautious . They should be familiarized with literature. My studies have focused on literary criticism and women's affairs, and the compilation of dictionary and literature. A conscious mind is humans’ most prominent capability. Mindfulness and meditation exercises, applying literary advisors and satirists in clinical treatments such as health and care centers, as well as in public places like parks, markets, exhibitions, libraries could be a considerable support. Women being pioneer at this call is the most cost-effective, and accessible therapy for this ill global community.

    Keywords: women, literature therapy, future, family, therapeutic prescripti
  • Nahid saadat sirat * Pages 107-136

    Television as a complement to the family is a factor in children's intellectual development and personality. Since children are significantly exposed to watching animation series, so many educational patterns have been learned and institutionalized in a meaningful way. In this paper, we tried to use the quantitative content analysis method while analyzing the educational patterns presented in the provincial network animation series; to play the role of these series in educating pedagogical patterns and individual and social skills for children in different subjects. The sample of this study was related to a total of 71 minutes and 517 scenes from animation series. The findings show that the educational models are theological (verbal) between the characters of the story and "social behaviors such as keeping nature and kindness with animals, individual behaviors such as greetings and truthfulness, interpersonal behaviors such as cooperation in work and appreciation Children are taught and fashioned. The most prominent pattern of education provided through the parent's personalities is the "overcoming embarrassment" style and the training of patterns such as the control of positive emotions (love) and negativity (anger) more in the form of story and story Children are indirectly portrayed through the main characters to children.

    Keywords: animation, modeling, educational, social, individual behaviors, child
  • Hossien Razi *, Habib Rashidi, Ali Nory MamarAbadi Pages 137-160

    After designing the concept of a resistance economy and imparting it by the Supreme Leader of the Islamic Republic of Iran, various programs are being developed and broadcasted in the IRIB to promote and institutionalize the concepts of resistance economics. But the radio and television channels of the IRIB do not appear to follow an equal and coherent model as a strategy to promote the resistance economy, and programs are more likely to succeed in introducing a successful entrepreneur or to portray a knowledge-based company. we intend to design a suitable model for the production and broadcasting of radio programs in order to promote the resistance economy, by using the documents and policies of the resistance economy and the opinion of experts in the field of economics and media. Documents and other resources related to the field of resistance economy were studied through library and documentary study method and the findings were organized by thematic analysis method. Then, with 14 economists, sociologists, professors in the field of communication and media, Radio program planners and policymakers of the IRIB interviewed and the data from the interviews were coded and categorized. we arrived at a conceptual model that has two requirements: “Confidence-building and credit enhancement between the audience and the media and creating a Collaboration between them.” It also includes four processes: “Communicating and Understanding Public Opinion on Economic Issues, Education and training, measurement and assessment of the message and interaction with the surrounding environment to promote the concepts of resistance economy.”

    Keywords: Pattern, Radio, Resistance Economics, Programming
  • Zara Taheripour*, Fatemeh Yazdani Pages 161-188

    The purpose of this study was to identify the relationship between watching TV promotion programs with students' reading culture and their study culture. Are. The research method in this study is a survey and library and field method were used to collect data. The statistical population of this study consisted of communication science students from Allameh Tabatabai University, Tehran, Soura and Azad Entrance Science Research Branches of 95 and 96 years. The statistical population of the research is 1050 people and the sample size is 281 and the respondents were selected randomly according to the size of the study. Simple random sampling was performed. The results were extracted and analyzed using SPSS. Next, the findings describe and distribute the frequency of the respondents according to the contextual variables and components of the study culture, including "book purchase", "daily study", "library borrowed books", "home-held books". And "studying a particular type of book" is described. The hypothesis of the relationship between the independent variable and the components of the study culture was statistically tested. The results show that watching television promotion programs on television is related to students' reading culture.

    Keywords: Study culture, promoting reading, television, Ketab Baz, Nasim Channel
  • Ali Asghar Kia, Hosseinpour, Fatemeh Poursabir Pages 189-206

    The role of communication on the promotion and spread of religions since the creation of mankind is no secret and today's new media are main tools for communication. One of the most powerful and influential new media is television. Mainstream television as a medium, has captured people's lives. Due to the power of television to attract Max Audience, So that more than 90 percent of people use this media and Increasing growth media to produce and disseminate information and in many ways can influence our thoughts and behavior, Shows that we have use the capacity to effectively the media. This paper explores how religious reflection on religious TV series (serial content analysis of Medina, 1393) with emphasis on pattern Glock and Stark's religiosity and pattern of religiosity Shojaeezand and pattern of religiosity Bakhshi and Ayazi. In this paper, using quantitative content analysis and editing reverse questionnaire, 17 components were extracted and religious aspects of coding method. The results of this paper suggest that patient, moral behavior, forgiveness, social class and absolute good for the preferred and religious characters and the chaos, moral permissiveness, nervousness, low social class and absolute evil characters and religion are represented. As well as 42 religious component in the treatment of the highest theoretical dimension with the lowest and 4 is reflected in this series.

    Keywords: Religion, religiosity, TV, Serial, content analysis