فهرست مطالب

فیزیولوژی ورزشی - پیاپی 46 (تابستان 1399)

فصلنامه فیزیولوژی ورزشی
پیاپی 46 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدیه ملانوری شمسی، صادق امانی* صفحات 17-40
    سندروم حاد تنفسی جدید یعنی کروناویروس-دو (SARS-CoV2)، ایجادکننده بیماری کووید 19 (COVID-19) به‌عنوان یک بیماری همه‌گیر تهدیدکننده جوامع بشری از جنبه های متفاوت است. به‌نظر می رسد درحال‌حاضر، راهبرد اصلی مدیریت کروناویروس پیشگیری از ابتلا به آن است. فعالیت های ورزشی با شدت متوسط علاوه‌بر ارتقای آمادگی جسمانی، باعث تقویت پاسخ های سیستم ایمنی سلولی و هومورال به‌ویژه در افراد با ضعف سیستم ایمنی درمعرض خطر عوارض کروناویروس مانند افراد مسن، افراد چاق و دارای بیماری های مزمن می ‌شوند؛ بنابراین، انجام‌دادن فعالیت های ورزشی به صورت منظم در طول عمر می‌تواند راهبردی موثر برای پیشگیری از بیماری ویروسی مانند کووید-19 باشد. ازطرفی، قرنطینه خانگی و استفاده‌نکردن از اماکن ورزشی عمومی باعث کاهش میزان آمادگی جسمانی، اختلال در ریتم شبانه‌روزی، اختلال در خواب، افسردگی، افزایش رفتارهای بی‌تحرکانه و برهم‌خوردن تعادل انرژی دریافتی و مصرفی می شوند که تمامی این موارد با ضعف سیستم ایمنی و خطر عوارض شدیدتر حاصل از بیماری کووید 19 همراه‌اند. فعالیت بدنی با شدت متوسط در خانه در زمان شیوع این بیماری می تواند راهبردی موثر در مقابله با این عوارض باشد. همچنین، فعالیت بدنی با شدت متوسط به صورت مستقیم از طریق تقویت سیستم ایمنی، ارتقای دفاع آنتی‌اکسیدانتی و تقویت پاسخ های ضدالتهابی و نیز به صورت غیرمستقیم از طریق کاهش اضطراب، بهبود خلق‌‌وخو، تعدیل نیم‌رخ چربی و حساسیت انسولینی، در ارتقای سیستم ایمنی و مقابله با عوارض کروناویروس موثر است.
    کلیدواژگان: بیماری کووید-19، ورزش در خانه، عفونت مجاری فوقانی تنفسی، عفونت ویروسی، فعالیت هوازی، لکوسیت
  • مسعود رحمتی*، عبدالرضا کاظمی، اعظم درویشی، صفورا شاهوزاده صفحات 41-56
    پروتئین CAP1 یکی از عوامل ساختاری و عملکردی مهم بافت چربی در فرایندهای گوناگون ازجمله اختلال‌های بافت چربی در حالت نوروپاتی دیابت (DN) است و ممکن است تغییرات بافت چربی در اثر تمرین‌های ورزشی را واسطه گری کند. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر فعالیت استقامتی بر سطوح CAP1 بافت چربی احشایی موش های صحرایی نر دارای نوروپاتی دیابت بود. در این پژوهش، 30 موش صحرایی نر ویستار )10 ± 260 گرم( به روش تصادفی ساده به سه گروه کنترل (C)، نوروپاتی دیابت (DNC) و نوروپاتی دیابتی تمرین (DNT) تقسیم شدند. نوروپاتی دیابت با استفاده از استروپتوزوسین القا و با استفاده از آزمون های رفتاری درد ارزیابی شد. همچنین، پروتکل تمرین ورزشی شامل شش هفته/پنج جلسه در هفته تمرین استقامتی با شدت متوسط بود. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، آزمودنی ها بی هوش شدند و بافت چربی احشایی استخراج شد و سطوح CAP1 با روش ایمونوهیستوشیمیایی اندازه‌گیری شد. برای مقایسه گروه‌ها در متغیرهای مطالعه‌شده نیز از تحلیل واریانسیک‌سویه استفاده شد. افزایش معنا دار سطوح این پروتئین در بافت چربی موش های دچار نوروپاتی دیابت مشاهده شد ( 0.0001=P )؛ بااین‌حال، تمرین استقامتی به تغییر این سطوح افزایش‌یافته در حالت DN قادر نبود؛ به‌طوری‌که تفات معنا داری بین گروه های DNT و DNC مشاهده نشد (0.246P =). به‌طورکلی، به‌نظر می‌رسد سطوح افزایش‌یافته CAP1 ممکن است پاسخ جبرانی برای افزایش برداشت گلوکز، گرمازایی و آدیپوژنز باشد. همچنین، تاثیرنگذاشتن تمرین‌های استقامتی بر سطوح CAP1 ممکن است به‌دلیل هایپرگلایسمی پایدار در گروه DNT باشد؛ بااین‌حال، تایید این فرضیه‌ها نیازمند انجام بررسی های بیشتر است.
    کلیدواژگان: نوروپاتی دیابت، CAP1، تمرین استقامتی، بافت چربی احشایی
  • زهره شانظری، محمد فرامرزی*، ابراهیم بنی طالبی، روح الله همتی صفحات 57-76

    یکی از پیامدهای مهم و شایع در افراد سالمند،آتروفی عضلانی وابسته به سنیاهمان سارکوپنی است.سارکوپنیا با کاهش چشمگیردر قدرت و توده عضلانی همراه است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر تمرین مقاومتی شدید و متوسط بر بیان miR-1، miR-206 بافت عضله و IGF-1 سرم موش های صحرایی نر سالمند نژاد ویستار بود. 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (23 ماه) به صورت تصادفی در دو گروه تجربی و یک گروه کنترل شامل گروه تمرین مقاومتی با شدت متوسط (تعداد = نه)، تمرین مقاومتی با شدت زیاد (تعداد = هشت) و گروه کنترل (تعداد = هشت) قرار گرفتند. تمرین مقاومتی شامل هشت هفته تمرین مقاومتی نردبان با شدت زیاد (80 درصد از MVCC) و شدت متوسط (60 درصد از MVCC) و پنج روز در هفته بود. بعد از دوره تمرین، بیانmiR-1  و miR-206 به روش RT–PCR در عضلات نعلی و خم کننده دراز شست پا و IGF-1 در سرم اندازه گیری شد. تجزیه وتحلیل آماری با استفاده از آزمون آنوای یک طرفه با سطح معنا داری (P < 0.05) انجام شد. نتایج نشان داد که بیان miR-1 و miR-206 در دو گروه مقاومتی شدید و مقاومتی متوسط نسبت به گروه کنترل پایین تر و غلظت IGF-1 در دو گروه مقاومتی شدید و مقاومتی متوسط نسبت به گروه کنترل به طور معنا داری بیشتر بود (P < 0.05). تمرین مقاومتی شدید در عضله خم کننده دراز شست پا در هر دو متغیر miR-1 و miR-206 تاثیر بیشتری داشت و در متغیر IGF-1 نیز تاثیر مداخله قدرتی شدید بیشتر از مداخله دیگر بود. به نظر می رسدتمرین مقاومتیبا شدت های متوسط و زیاد می تواند باعث تغییر در سطوح استراحتی برخی میکروRNAهای مرتبط با آتروفی عضلانی (miR-1 و miR-206) و سطوح سرمی پروتئین هدف آن ها (IGF-1) و احتمالا جلوگیری از سارکوپنیا در افراد سالمند شود.

    کلیدواژگان: miR-1، miR-206، IGF-1، سارکوپنیا
  • علی مصطفی لو، سید علیرضا حسینی کاخک*، امیرحسین حقیقی صفحات 77-94

    تمرین مقاومتی، جزء مهم برنامه تمرینی در بیشتر فعالیت های ورزشی است. تمرین مقاومتی کم شدت همراه با محدودیت جریان خون نیز می تواند باعث افزایش قدرت عضلانی و استقامت موضعی شود؛ بنابراین، پژوهش حاضر با هدف مطالعه اثر تمرین کم شدت برونگرا با محدودیت جریان خون بر حجم عضله و عملکرد جسمانی فوتبالیست های مردانجام شد.بدین منظور، 40 فوتبالیست انتخاب شدند و به صورت تصادفی به چهار گروه تمرین مقاومتی سنتی (تعداد = 10)، تمرین مقاومتی کم شدت برونگرا با محدودیت جریان خون (تعداد = 10)، تمرین مقاومتی شدید برونگرا بدون محدودیت جریان خون (تعداد = 10) و کنترل (تعداد = 10) تقسیم شدند.قبل و پس از دوره تمرینی هشت هفته ای، آزمون های قدرت و استقامت عضلانی گرفته شد و هایپرتروفی عضلانی با توجه به روش اولتراسوند اندازه گیری شد. برای مقایسه بین گروه ها از روش تجزیه وتحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد (0.05 ≥ P). نتایج حاکی از آن بود که گروه های تجربی تمرین برونگرا با محدودیت جریان خون و تمرین سنتی در مقایسه با گروه کنترل در آزمون قدرت بالاتنه افزایش معنا داری داشتند(P < 0.001). همچنین، در قدرت عضلات پا بین گروه ها تفاوت معنا دار وجود نداشت، اما تغییرات درون گروهی در همه گروه های تجربی افزایش معنا داری را نشان داد. همچنین، استقامت عضلات پا افزایش معناداری را در تمام گروه های تجربی نشان داد. نتایج بین گروهی حاکی از وجود افزایش معنا دار بین گروه تمرینات مقاومتی سنتی با گروه تمرینات مقاومتی برونگرا بدون محدودیت جریان خون (0.001 = P) و بین گروه تمرینات مقاومتی سنتی و گروه تمرینات مقاومتی برونگرا با محدودیت جریان خون با گروه کنترل (0.001 =P) بود. تفاوت معنا داری در استقامت عضلات بالاتنه (0.18= P)، هایپرتروفی عضلات چهارسرران (0.12= P) و همسترینگ (0.053= P) وجود نداشت (0.05 <P). هر سه برنامه تمرین مقاومتی برونگرا با و بدون محدودیت جریان خون و سنتی اثری مشابه بر قدرت، استقامت و هایپرتروفی عضلانی در فوتبالیست ها داشتند. به دلیل استفاده از بار کمتر در تمرینات مقاومتی برونگرا با محدودیت جریان خون و کسب نتیجه مشابه، ورزشکاران و مربیان می توانند از این نوع برنامه استفاده کنند.

    کلیدواژگان: انسداد عروق، قدرت عضلانی، استقامت عضلانی، ضخامت عضلانی، انقباض برونگرا
  • معصومه باقرسلیمی، رزیتا فتحی*، سهراب کاظمی صفحات 95-116

    چاقی و اختلالات متابولیک ناشی از آن به ویژه مقاومت به انسولین (IR) در کودکان روند روبه رشدی دارد؛ بنابراین، این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تمرینات هوازی بر سطوح اسپکسین و شاخص های محصول تجمع لیپیدی (LAP)، چربی احشایی (VAI)، تری گلیسیرید-گلوکز (TyG) و McAuley در دختران چاق/دارای اضافه وزن نابالغ انجام شد. 32 دختر چاق/دارای اضافه وزن (میانگین سنی 75/0 ± 62/9 سال، وزن 26/9 ± 71/49 کیلوگرم، شاخص توده بدنی 92/2 ± 40/25 کیلوگرم بر مترمربع، مرحله تانر 3-2) داوطلبانه در پژوهش حاضر شرکت کردند و در گروه های پیاده روی تناوبی (12 نفر)، پیاده روی تداومی (11 نفر) و کنترل (نه نفر) قرار گرفتند. تمرینات به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته (30 دقیقه پیاده روی با شدت 75-60 و 85-70 درصد ضربان قلب بیشینه به ترتیب در گروه تداومی و تناوبی) انجام شد. غلظت اسپکسین به روش الایزا اندازه گیری شد و شاخص های چاقی احشایی و IR طبق معادله های مرتبط محاسبه شدند. برای تجزیه-و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس عاملی با اندازه گیری مکرر استفاده شد. نتایج نشان داد که اثر تعاملی زمان × گروه برای متغیر اسپکسین معنادار نبود (P = 0.836). اثر تعاملی زمان × گروه برای متغیرهای LAP (P = 0.007)، VAI (P = 0.045)، McAuley (= 0.026 P) و TyG (0.001 = P) معنا دار بود. در گروه کنترل، LAP، VAI و TyG افزایش معنا دار (به ترتیب 0.037 = P، 0.046 = P و 0.005 = P) و McAuley کاهش معنادار (0.030 P =) داشتند. در گروه پیاده روی تداومی، LAP کاهش معنا دار (0.002 = P)، VAI تمایل به کاهش (0.057 P =)، TyG کاهش معنا دار (0.002 = P) و McAuley تمایل به افزایش (= 0.071 P) مشاهده شد. در گروه پیاده روی تناوبی، LAP، VAI، TyG و McAuley تغییر معنا داری نیافتند (به ترتیب P = 0.129 ، = 0.660 P، = 0.390 P، 0.357 = P). یافته های پژوهش حاضر نشان داد که هشت هفته پیاده روی تداومی مستقل از تغییرات سطوح سرمی اسپکسین توانست روند افزایش شاخص های چاقی احشایی و IR مشاهده شده در گروه کنترل را معکوس کند و موجب بهبودی این شاخص ها شود.

    کلیدواژگان: اسپکسین، پیاده روی، چاقی، کودکان، مقاومت به انسولین
  • ابراهیم فروزنده، اصغر توفیقی*، جواد طلوعی آذر صفحات 117-138
    با توجه به اهمیت تنظیم تعادل گلایسمیک در پیشگیری از عوارض قلبی-عروقی دیابت، کنترل گلوکز خون و مقاومت به انسولین بسیار اهمیت دارد. ازجمله عوامل محافظتی در مقابل آسیب های ناشی از گلوکز خون بالا، پپتید شبه‌گلوکاگون-یک (GLP-1)، نوروگلین-یک (NRG-1) و اینترلوکین-33 (IL-33) است که تحت‌تاثیر تمرینات ورزشی نیز قرار می گیرند؛ بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و هوازی تناوبی بر مقادیر عوامل حفاظتی GLP-1، NRG-1 و IL-33 در زنان با دیابت انجام شد. 30 زن با دیابت (09/5 ± 9/51 سال) به‌طور تصادفی در سه گروه (10 نفری)، تمرین مقاومتی، تمرین هوازی تناوبی و کنترل داوطلب انجام پژوهش شدند. تمرین هوازی تناوبی با شدت 75-60 درصد MHR و تمرین مقاومتی با شدت 75-30 درصد 1RM به‌مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته اجرا شد. مقادیر GLP-1، NRG-1 و IL-33 با استفاده از روش ELISA اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری ANCOVA استفاده شد (0.05 > P). نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تمرین مقاومتی نسبت به گروه کنترل (0.007P =) باعث افزایش معنا داری GLP-1 شد.تمرین هوازی(0.037P =) و مقاومتی (0.001P =) نسبت به گروه کنترل و تمرین مقاومتی نسبت به تمرین هوازی (0.008P =) باعث افزایش معنا داری IL-33 شد؛ درحالی‌که تغییرات NRG-1 در دو گروه تمرینی معنا دار نبود. به‌نظر می رسد تمرین مقاومتی با تنظیم مثبت GLP-1 و IL-33 تاثیر بهتری بر کنترل گلایسمیک، گلوکز خون و درنهایت، بهبود شرایط قلبی-عروقی در زنان با دیابت نوع دو داشته باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، تمرین هوازی تناوبی، تمرین مقاومتی، مقاومت به انسولین، NRG-1، GLP-1، IL-33
  • علی گرزی*، سمانه اکرادی صفحات 139-156

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مصرف مکمل کورکومین طی هشت هفته و 48 ساعت پایانی تمرین استقامتی شدید بر میزان فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و مالون دی آلدیید (MDA) کبد، قلب و عضله اسکلتی موش های صحرایی انجام شد. تعداد 39 سر موش صحرایی نر ویستار (با سن هشت هفته و با میانگین وزنی 64/18 ± 76/226 گرم)، پس از یک هفته آشناسازی به شش گروه کنترل، کورکومین، 48 ساعت کورکومین، استقامتی، استقامتی + کورکومین و استقامتی + 48 ساعت کورکومین تقسیم شدند. تمرین استقامتی شدید (پنج جلسه در هفته) روی نوارگردان مخصوص جوندگان انجام شد. مکمل کورکومین در طی هشت هفته، سه جلسه در هفته (30 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن) یا 48 ساعت پایانی (هر هشت ساعت) به وسیله تزریق درون صفاقی مصرف شد. سطوح فعالیت GPX به روش الایزا وMDA با روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد.نتایج تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد که فعالیتGPX  بافت کبد (0.001 = P) و قلب (0.034 = P) گروه استقامتی، در مقایسه با گروه کنترل به طور معنا داری کمتر و سطوح MDA در بافت کبد (0.001 = P) و قلب (0.004 = P) به طور معنا داری بالاتر بود. همچنین، میزان فعالیت GPX در هر دو گروه استقامتی + کورکومین (0.002 = P) و استقامتی + 48 ساعت کورکومین (0.001 = P) بافت کبد، به طور معنا داری از گروه استقامتی بیشتر بود. سطوح MDA بافت کبد (0.007 = P) و قلب    (0.018 = P) در گروه استقامتی + کورکومین به طورمعنا داری از گروه استقامتی پایین تر بود و MDA قلب گروه کورکومین از گروه کنترل بیشتر بود. فعالیت GPX و MDA عضله اسکلتی هیچ گونه تفاوت معناداری را نشان نداد. به نظر می رسد تمرینات استقامتی شدید به بروز پاسخ های اکسایشی متفاوت در بافت های مختلف منجر می شود و مصرف مکمل کورکومین در طی هشت هفته تمرین یا حتی 48 ساعت پایانی تمرینات استقامتی شدید، می تواند در بافت های کبد و قلب از اثرهای فشار اکسایشی جلوگیری کند و ظرفیت آنتی اکسیدانی را تقویت کند.

    کلیدواژگان: کورکومین، تمرین استقامتی شدید، ظرفیت آنتی اکسیدانی، فشار اکسایشی
  • مریم مردانی سلمی، جلیل رئیسی*، فهیمه اسفرجانی، سعید زمانی صفحات 157-174
    این پژوهش با هدف تعیین اثر هشت هفته تمرین مقاومتی و تزریق آیریزین بر میزان فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز و حافظه فضایی موش‎های‎ سوری نر انجام شد. بدین‌منظور، 19 سر موش نر (میانگین وزن برابر با 18 گرم و سن پنج‌هفتگی) به‌طور تصادفی به گروه‎ها‎ی کنترل، شم تزریق، تمرین مقاومتی و گروه تزریق آیریزین تقسیم شدند. گروه تمرین مقاومتی به‌مدت هشت هفته و هفته‎ای سه جلسه روی نردبان مخصوص به ارتفاع 2/1 متر با وزنه‌ای معادل 50 درصد وزن بدن تمرینات خود را شروع کردند. وزنه به‌تدریج افزایش‌ یافت و به حدود 200 درصد وزن آن‌ها در هفته پایانی رسید. تزریق آیریزین نیز سه جلسه در هفته انجام شد. برای اندازه‎گیری آیریزین و فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز پلاسما از روش الایزا و برای ارزیابی حافظه فضایی از ماز بارنز استفاده شد. یافته‌ها همبستگی مثبت و معناداری را بین آیریزین و فاکتور نوروتروفیک مشتق‌شده از مغز نشان داد (r = 0.66،0.01  P =). همچنین، میزان آیریزین پلاسمای خون در گروه‌های تمرین و تزریق آیریزین نسبت به گروه کنترل افزایش معنا‌دار داشت (F = 14.25،P = 0.001 ) و این میزان در گروه تمرین مقاومتی نسبت به گروه تزریق آیریزین بیشتر بود، اما میزان حافظه فضایی (F = 0.546، P = 0.658) و فاکتور نوروتروفیک مشتق‌شده از مغز پلاسما (F = 0.584،0.635P =) در هیچ‌یک از گروه‌ها تفاوت معنا‌داری را نشان ندادند. از این پژوهش می‌توان نتیجه‌گیری کرد که هشت هفته تمرین مقاومتی و تزریق آیریزین بر میزان فاکتور نوروتروفیک مشتق‌شده از مغز خون و حافظه فضایی اثر معنادار ندارد، اما میزان آیریزین خون را به صورت معنا‌داری افزایش می‌دهد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، آیریزین، فاکتور نوروتروفیک مشتق‌شده از مغز، حافظة فضایی
|
  • Mahdieh Molanouri Shamsi, Sadegh Amani Shalamzari * Pages 17-40
    The novel coronavirus severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV2) which caused COVID-19, is a pandemic that threatens human societies in many ways. It seems that the main strategy of managing coronavirus at present is to prevent infection. In addition to improving physical fitness, moderate-intensity exercise boosts the cell-mediated and humoral immune system responses, especially in people with weakened immune systems who are at risk of coronavirus implications such as the elderly, obese people and those with chronic diseases. Therefore, performing regular exercise during life span can be considered as an effective strategy to prevent viral diseases such as COVID-19. On the other hand, home quarantine and non-use of public sports setting reduce physical fitness, circadian rhythm disturbances, sleep disturbances, depression, increased sedentary behaviors and impair the balance of energy received and consumed, which leads to a weakened immune system and a more severe risk of complications from COVID-19 disease. Performing moderate-intensity exercise at home during an outbreak can be an effective strategy in counteracting these complications. In addition, moderate-intensity exercise is effective in improving the immune system and counteracting the effects of coronavirus directly by enhancing the immune system, antioxidant defenses and anti-inflammatory responses, and as well as indirectly by reducing anxiety, improving mood and modulating fat profile and insulin sensitivity.
    Keywords: COVID-19, Home-based Exercise, Upper Respiratory Tract Infection, Viral Infection, Aerobic Exercise, Leukocytes
  • Masoud Rahmati *, Abdolreza Kazemi, Azam Darvishi, Safora Shahozadeh Pages 41-56
    CAP1 is one of the structural and functional important factors in fat tissues’ abnormalities in diabetic neuropathy (DN) state. The purpose of this study was investigation of the effects of endurance training on visceral adipose tissue levels of the CAP1 in male rats with diabetic neuropathy. 30 male Wistar male rats (260±10 g) were randomly divided into three group of Control (C), Diabetic neuropathy control (DNC) and Diabetic neuropathy trained (DNT). Diabetes neuropathy induced by streptozotocin and was evaluated using behavioral pain tests. Also training group performed 6 week/ 5 sessions in week endurance training with moderate intensity. Forty-Eight hours after the last training session, subjects were anesthetized and visceral adipose tissue was removed immediately and by immunohistochemical analysis, the CAP1 protein level was measured. To assessing comparison between groups, ANOVA was used. The result of blood sugar and behavioral measurements demonstrated diabetic neuropathy model. Also, significant increase of the CAP1 levels was observed in adipose tissue of rats with diabetic neuropathy (P=0.0001) however, training was not able to change this increased level of this protein in DN state so that significant difference was not seen between DNT and DNC groups (P=0.246). The elevated levels of CAP1 may be a compensatory response to increase the glucose uptake, thermogenesis and abiogenesis. Also, the ineffectiveness of endurance training may be due to persistent hyperglycemia in the DNT group. However, the proof of these assumptions needs further studies.
    Keywords: Diabetes neuropathy, CAP1, Endurance training, Adipose Tissue
  • Zohreh Shanazari, Mohammad Faramarzi *, Ebrahim Banitalebi, Roohullah Hemmati Pages 57-76

    One of the most important and prevalent consequences in elderly people is age-related muscular atrophy or Sarcopenia. Sarcopenia is associated with a significant reduction in muscle strength and mass. The purpose of this study was to investigate the effect of moderate and high intensity resistance training on miR-1, miR-206 expression and serum IGF-1 in elderly rats. 30 male Wistar rats (23 months old) were randomly divided into two experiment and one control group including moderate intensity resistance training (n = 9), high intensity resistance training (n = 8) and the control group (n =8. Resistance training included 8 weeks of climbing a ladder with high intensity (80% MVCC) and moderate intensity (60% of MVCC) and 5 days a week. After completing training, miR-1, miR-206 expression was measured using the by RT-PCR method in Soleus and FHL muscle and IGF-I in serum. The statistical analysis was performed using One Way ANOVA test with significance level of  (P <0.05). The results showed that in both resistance training group, miR-1 and miR-206 expression were significantly lower than those in control group and IGF-1 concentrations was significantly higher in both high and moderate resistance groups than control group (P <0.05). High intensity resistance training was more effective for both miR-1 and miR-206 in FHL muscle and serumIGF-1. It seems that resistance training with moderate and high intensity can change the resting levels microRNAs related to muscular atrophy (miR-1, miR-206) and its target gene (IGF-1) in older rats and lead to the prevention of sarcopenia in older peoples.

    Keywords: miR-1, miR-206, IGF-1, Sarcopenia
  • Ali Mostafalou, Seyed Alireza Hosseini Kakhak *, Amir Hossein Haghighi Pages 77-94

    Resistance training is an important component of the exercise program in most sports. However, low intensity resistance training with blood flow restriction can also increase muscle strength and local endurance. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of low intensity eccentric resistance training with blood flow restriction on muscle volume and physical function of male soccer players. For this purpose, 40 soccer players were selected and randomly divided into four groups: traditional strength training (n=10), low intensity eccentric resistance training with blood flow restriction (n=10), intensified eccentric resistance training without blood flow restriction (n=10) and control (n=10). Before and after an eight-week training period, muscular strength and endurance tests were taken, and muscular hypertrophy according to ultrasound method was measured. ANOVA with repeated measures and Bonferroni post hoc tests were used to compare the variables between groups (P<0.05). The results indicated that the experimental groups of eccentric training with a blood flow restriction and traditional training compared with the control group had a significant increase in upper strength test (P<0.001). Also, there was no significant difference in the strength of the leg muscles between the groups. But, intra-group changes in all experimental groups showed a significant increase. Foot muscular endurance also showed a significant increase in all experimental groups. The results of the intergroup showed a significant increase between the traditional resistance training group and the eccentric resistant training group without blood flow restriction (P=0.001) and between the group of the traditional resistance training and the eccentric resistant training group with blood flow restriction in the control group (P=0.001). Also, there was no significant difference in upper endurance muscles (P=0.18), quadruple muscle hypertrophy (P=0.62) and hamstring (P=0.053). These three training protocols eccentric resistance training program with and without blood flow restriction and traditional have the same effects on muscular strength, endurance, and hypertrophy in soccer players. However, athletes and coaches are advised to use resistance training with blood flow restriction because of its lower load use.

    Keywords: Vascular obstruction, Muscle Strength, Muscular endurance, Muscle thickness, Eccentric contraction
  • Masoumeh Baghersalimi, Rozita Fathi *, Sohrab Kazemi Pages 95-116

    By considering the growing trend of obesity, along with metabolic disorders among children, especially insulin-resistance (IR), the present study aimed to evaluate the effect of aerobic-training on the levels of spexin, lipid-accumulation product (LAP), visceral-adiposity (VAI), triglyceride-glucose (TyG) and McAuley indices among early-pubertal obese/overweight-girls. 32 obese/overweight-girls (age 9.62±0.75 years-old, weight 49.71±9.26 kg, BMI 25.40±2.92 kg/m2, Tanner-stage 2-3) voluntarily participated in this study, who were assigned into interval-walking (n=12), continuous-walking (n=11) and control (n=9) groups. The subjects were trained three-times/week for two-months (30-min walk in the continuous and interval-groups with 60-75%HRmax and 70-85%HRmax, respectively). Spexin concentration was measured by ELISA method, and visceral-adiposity and IR indices were calculated according to the equations. Factorial repeated-measured ANOVA was used for data analysis. Based on the results, the interaction-effect of time×group was statistically significant for the LAP (P=0.007), VAI (P=0.045), McAuley (P=0.026) and TyG (P=0.001), while it was insignificant for the spexin (P=0.836). Regarding the control group, the LAP, VAI, and TyG significantly increased (P=0.037, P=0.046, P=0.005, respectively) while a significant decrease happened for McAuley (P=0.030). In the continuous-walking group, a significant decrease was observed in LAP (P=0.002), and TyG (P=0.002), while VAI and McAuley levels tended to decrease (P=0.057) and increase (P=0.071), respectively. In the interval-walking group, there was insignificant change in the LAP, VAI, TyG, and McAuley (P=0.129, P=0.660, P=0.390, P=0.357, respectively). The findings showed that the continuous-walking for eight-weeks could reverse the increase in visceral-adiposity and IR indices in the control group, irrespective of the changes in serum levels of spexin.

    Keywords: Spexin, Walking, obesity, Child, Insulin Resistance
  • Ebrahim Froozandeh, Asghar Tofighi *, Javad Tolouei Azar Pages 117-138
    Considering the importance of glycemic balance adjustment in preventing cardiovascular complications of diabetes mellitus, regulation and control of blood glucose and insulin resistance is a very important issue. Including the protective factors that contrast with high blood glucose damage, can interoduce glucagon-like peptides (GLP-1), Neuregulin-1 (NRG-1), and interleukin-33 (IL-33) that this factor can be affected by exercise. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of 8 weeks of resistance and aerobic interval training on levels of GLP-1, NRG-1 and IL-33 in type 2 diabetic women. 30 diabetic women (51.9 ± 5.9 years) were randomly devided into 3 groups (n=10 in each group), resistance training, aerobic interval training and volunteer control. Aerobic interval training was performed with intensity of 50-75% MHR and resistance training performed with intensity of 30-75% 1RM, 3 sessions per week for 8 weeks. The values of GLP-1, NRG-1 and IL-33 were measured by ELISA kit. For data, analysis used ANCOVA (P<0.05). The results of this study showed that resistance training compared to control group significantly increased (P = 0.007) the GLP-1. Aerobic (P = 0.037) and resistance training (P = 0.001) compared to the control group and resistance training compared to aerobic training (P = 0.008) significantly increased IL-33. NRG-1 changes were not significant in the two training groups. It seems that resistance training with positive regulation of GLP-1 and IL-33 has a better effect on glycemic control, blood glucose and ultimately improving cardiovascular conditions in type 2 diabetic women.
    Keywords: Diabetes, Aerobic Interval Training, Resistance Training, Insulin Resistance, NRG-1, GLP-1, IL-33
  • Ali Gorzi *, Samaneh Ekradi Pages 139-156

    The purpose of this study was to investigate the effect of intake duration of curcumin supplementation on lipid peroxidation and antioxidant capacity of liver, heart and skeletal muscle during eight weeks of strenuous endurance training in male wistar rats. In this experimental study, 39 male wistar rats (age= 8 weeks; weight= 226.76±18.64 g) after one week familiarization period, were randomly divided in to six group; Control, Curcumin, 48hrs Curcumin, Endurance, Endurance+Curcumin and Endurance+48hrs Curcumin. Endurance training (eight week, five sessions a week) carried out on rodent treadmill. Rats received curcumin supplement 30 mg/kg.BW by sub peritoneal injection (eight weeks, three sessions) or (last 48 hours, every 8 hours). GPX activity were measured using ELISA kits and MDA levels measured by spectrophotometric method. One-way ANOVA results showed that GPX activity of liver (P=0.001) and heart (P=0.034) were significantly lower, and MDA levels of liver (P=0.001) and heart (P=0.004) were significantly higher in endurance group in compared with control group. Also, GPX activity of liver in endurance+curcumin (P=0.002) and endurance+48hrs curcumin (P=0.001) groups were significantly higher than endurance group. MDA levels of liver (p=0/007) and heart (p=0/018) in endurance+curcumin group were significantly lower than endurance group and MDA level of heart in curcumin group was significantly higher than control. There were no significant differences between GPX and MDA activity of skeletal muscle. Based on our results, strenuous endurance training induced different oxidative stress responses in different tissues. On the other hand, curcumin supplementation during 8 weeks and even last 48 hours of strenuous endurance training, prevents oxidative stress and improves antioxidant capacity in liver and heart.

    Keywords: Curcumin, Strenuous Endurance Training, Antioxidant capacity, Oxidative Stress
  • Maryam Mardani Salmi, Jalil Reisi *, Fahimeh Esfarjani, Saeed Zamani Pages 157-174
    The purpose of this study was to compare the effect of eight weeks of resistance training and irisin injection on BDNF and spatial memory in male rats. 19 male mice (mean weight 18g and 5 weeks old) were randomly divided into control groups, sham, resistance training and irisin injection gruops. The resistance training program was conducted for eight weeks and three days each week. At the first week, the closed weights were 50% of the body weight of the rats and gradually increased to about 200% of their weight in the final week each session consisted of 3 repetitve 5 repetitions with 3 minutes of rest between turns and one minute between repetitions. Irisin injection was also performed three times a week. Elisa method was used to measure plasma irisin and BDNF and to evaluate spatial memory of Barns maze. Results showed a positive and significant correlation between irisin and BDNF (P = 0.66, P = 0.01). Also results showed irisin levels increased significantly in the training groups and irisin injection compared to the control group (P=0.001, F=14.25). This level was higher in the resistance training group than the irisin injection group, but the spatial memory (P=0.658, F=0.546) and BDNF levels (P=0.635, F=0.584) in the two groups did not have a significant effect. It can be concluded 8 weeks of resistance training and irisin injection did not have a significant effect on blood BDNF and spatial memory, but significantly increased the level of irisin.
    Keywords: Irisin, Resistance Training, Brain-Derived Neurotrophic Factor, Spatial Memory