فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال بیست و یکم شماره 4 (پیاپی 91، خرداد و تیر 1398)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیست و یکم شماره 4 (پیاپی 91، خرداد و تیر 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا شاملی*، مرضیه صادق زاده صفحات 219-228
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط اجتناب تجربه ای و آمادگی به اعتیاد با میانجی گری سبک های تنظیم هیجان در دانشجویان بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه سلمان فارسی کازرون در سال تحصیلی 97-96 بود. 250 نفر دانشجو با روش نمونه گیری طبقه ای از میان تمامی دانشکده های دانشگاه انتخاب گردیدند. سپس گروه نمونه به وسیله سه ابزار پذیرش و عمل (نسخه دوم)، آمادگی به اعتیاد و سبک تنظیم هیجان مورد آزمون قرار گرفتند. داده ها  با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و AMOS-21 تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج بیانگر آن بود که اجتناب تجربه ای به صورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق سبک تنظیم هیجان سازگاری قادر به پیش بینی آمادگی به اعتیاد در دانشجویان می باشد. اما نقش میانجی گر سبک های تنظیم هیجان پنهان کاری و تحمل مورد تایید قرار نگرفت.

    نتیجه گیری

    جهت پیشگیری از گسترش دامنه ی اعتیاد در میان جوانان، توجه به کاهش اجتناب تجربه ای که قادر است سبک تنظیم هیجانی سازگاری را برانگیخته و آمادگی به اعتیاد را پایین آورد،  ضروری خواهد بود.

    کلیدواژگان: اعتیاد، اجتناب تجربه ای، تنظیم هیجان
  • ادریس اعظمی، فاطمه دهقان*، شیما پرندین، گلاره جلیلی، محسن رضایی صفحات 229-233
    مقدمه

    مولتیپل اسکلروزیس تاثیر قابل ملاحظه ای بر کیفیت زندگی افراد مبتلا حتی در اوایل بیماری می گذارد. بنابراین هدف این پژوهش مقایسه بدتنظیمی هیجانی و تحمل آشفتگی افراد دارای بیماری مولتیپل اسکلروزیس با افرادگروه شاهد بود.  

    روش کار

    این مطالعه از نوع علی مقایسه ای است و جامعه آمار ی آن تمام افراد عادی و تمام بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس هستند که در تابستان و پاییز سال 1395 به انجمن ام اس کرمانشاه مراجعه نموده اند. به روش نمونه گیری در دسترس، 376 نفر شامل 201 فرد عادی و 175 بیمار مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های دشواری در تنظیم هیجان و تحمل پریشانی بود که توسط مشارکت کنندگان تکمیل شدند. داده ها با روش تحلیل واریانس چند متغیری تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین نمرات بد تنظیمی هیجانی در گروه بیماران مولتیپل اسکلروزیس 90/17 ± 02/104  به طور معناداری بیشتر از گروه شاهد 75/19 ± 12/94 بود.  همچنین میانگین نمرات تحمل آشفتگی گروه بیماران مولتیپل اسکلروزیس 47/9 ± 05/37   به طور معناداری کمتر از گروه شاهد 14/10 ± 41/41 به دست آمد.

    نتیجه گیری

    بیماران مولتیپل اسکلروزیس در مقایسه با افراد عادی بد تنظیمی هیجانی بیش تر و تحمل آشفتگی کمتری دارند.

    کلیدواژگان: بدتنظیمی هیجانی، تحمل آشفتگی، مولتیپل اسکلروزیس
  • حسین باقری، علی مشهدی*، جواد صالحی فدردی، محمدرضا فیاضی بردبار صفحات 234-244
    مقدمه

    این پژوهش با هدف بررسی جنبه های فرهنگی اضطراب اجتماعی و سیمای بالینی آن در جمعیت ایرانی انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش شامل مراجعان مراکز مشاوره شهر مشهد بود. تعداد بیست مراجع که توسط روان پزشک تشخیص اختلال اضطراب اجتماعی دریافت کرده بودند، به شیوه نمونه گیری هدفمند، جهت شرکت در مصاحبه انتخاب شدند. مصاحبه ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته فرمول بندی فرهنگی DSM-5 انجام شد. متن نوشتاری مصاحبه ها به روش تحلیل محتوا و با تکنیک هفت مرحله ای کلیزی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت و  مفاهیم و مولفه ها استخراج گردید.

    یافته ها

    تحلیل محتوای مصاحبه ها منتج به شناسایی و استخراج یکصد و پنجاه مفهوم و هفده مولفه گردید که عبارتند از: نمود هیجانی، نمود شناختی، نمود رفتاری، جسمانی سازی اضطراب، نارسایی تعاملات و ارتباطات، کاهش کنش وری، تصور مطلوبیت اجتماعی عدم ابراز وجود، تصور مطلوبیت دینی محدودیت رفتاری و گفتاری، عدم ادراک و دریافت حمایت خانواده، عدم ادراک دریافت حمایت از بستگان و دوستان، تاثیر جنسیت (دختر بودن) بر شکل گیری و تداوم اضطراب، علل چندگانه اضطراب گری، کاربست راهبردهای مقابله ای ناموثر، مواجهه ناموثر خانواده و اطرافیان به درمان، مواجهه  ناموثر فردی به درمان، تاثیر منابع مذهبی و معنوی و پذیرش و ارتباط مناسب با مشاور و درمانگر.

    نتیجه گیری

    با وجود شباهت تجربه اضطراب اجتماعی شرکت کنندگان، با الگوهای نظری و نیز وجود همخوانی نشانگان با ملاک های DSM-5 تفاوت هایی محتوایی در قالب باورهای هنجاری، منابع حمایتی، روش های مقابله و مواجهه با منابع درمانی مشاهده گردید.

    کلیدواژگان: اختلال اضطراب اجتماعی، باور، مصاحبه، نمود فرهنگی
  • محمد خدایاری فرد*، احمد منصوری، محمدعلی بشارت، مسعود غلامعلی لواسانی صفحات 245-252
    مقدمه

    مقابله های معنوی نقش مهمی در مواجهه افراد با رویدادهای استرس زای زندگی دارند. از این رو، پژوهش حاضر با هدف استانداردسازی پرسشنامه مقابله معنوی در جمعیت دانشجویی انجام گردید.

    روش کار

    در یک پژوهش توصیفی- همبستگی، تعداد 600 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه های دولتی شهر تهران به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. پرسشنامه های مقابله معنوی (خارژنیسکا، 2015)، مقابله های دینی (پارگامنت و همکاران، 1998)، راهبردهای مقابله معنوی (بالداکینو و بوهاگیار، 2003)، پرسشنامه هوش معنوی (خدایاری فرد و همکاران، 1394) و پرسشنامه ملی سلامت روانی دانشجویان (پورشریفی و همکاران، 1391) در مورد شرکت کنندگان اجرا گردید. داده های پژوهش به کمک نرم افزارهای آماری اس پی اس اس و لیزرل و همچنین با استفاده از روش همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی تحلیل شدند.

    یافته ها

    ضرایب اعتبار به روش همسانی درونی برای نمره کل، مقابله معنوی مثبت و منفی به ترتیب برابر 84/0، 90/0 و 84/0 بود. ضرایب اعتبار مربوط به خرده مقیاس های مقابله معنوی مثبت و منفی نیز بین 57/0 تا 90/0 قرار داشت. یافته های تحلیل عاملی اکتشافی بیانگر وجود دو عامل مقابله معنوی مثبت و منفی موجود نسخه اصلی در نمونه ایرانی بود. نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان دهنده این است که الگوی هفت عاملی این پرسشنامه برازش قابل قبولی با داده ها دارد. سرانجام، این پرسشنامه از روایی ملاکی، همگرا و واگرای مناسبی برخوردار می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج تحلیل ها حاکی از آن است که پرسشنامه مقابله معنوی اعتبار و روایی مطلوبی برای سنجش مقابله معنوی دانشجویان ایرانی دارد.

    کلیدواژگان: تحلیل عاملی، دین، سلامت روان، معنویت گرایی
  • حمیدرضا عبدالشاهی، مهدی رضا سرافراز* صفحات 253-261
    مقدمه

    اهمال کاری از پدیده های گسترده در میان افراد است که پیامدهای منفی بسیاری را به همراه دارد و با عوامل شناختی، هیجانی و انگیزشی بسیاری در ارتباط است. پژوهش حاضر ارتباط بین اهمال کاری تحصیلی و شفقت خود و نقش هیجانات خودآگاه (شرم و گناه) را در این ارتباط مورد بررسی قرار می دهد.

    روش کار

    در این مطالعه، 165 نفر از دانشجویان ساکن خوابگاه های دانشجویی دانشگاه شیراز (86 پسر و 79 دختر) در نیم سال اول تحصیلی 1394-1395 با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه های شفقت خود، اهمال کاری تحصیلی و نسخه ی سوم از پرسشنامه ی عواطف خودآگاه پاسخ دادند و اطلاعات به دست آمده با به کار بردن مدل تحلیل مسیر از طریق رگرسیون خطی چند متغیره مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از این بود که اهمال کاری به صورت مثبت با شرم، افسردگی، اضطراب و استرس، و به صورت منفی با گناه رابطه دارد. از طرف دیگر، شفقت خود دارای رابطه ی منفی با اهمال کاری، شرم، افسردگی، اضطراب و استرس است. نتایج تحلیل مسیر حاکی از آن بود که شفقت خود در رابطه ی بین اهمال کاری و شرم و گناه نقش واسطه ای دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که شفقت خود با کاهش آمادگی برای شرم، می تواند به کاهش اهمال کاری و همچنین کاهش افسردگی، اضطراب و استرس منجر شود.

    کلیدواژگان: اهمال کاری، دانشجویان، شرم، شفقت، گناه
  • سیمین زغیبی قناد، سیروس عالیپور*، منیجه شهنی ییلاق، علیرضا حاجی یخچالی صفحات 262-271
    مقدمه

    پژوهش های گذشته دریافته اند که ذهن آگاهی با بهبود در سلامت روان رابطه دارد. اضطراب و افسردگی از متداول ترین مشکلات در حوزه ی سلامت روان هستند. پژوهش حاضر قصد دارد نشان دهد که سرگردانی ذهنی خود به خودی یک مکانیزم میانجی در رابطه ذهن آگاهی با اضطراب و افسردگی می باشد.

    روش کار

    به منظور آزمون مدل میانجی، 300 دانشجوی دختر دانشگاه شهیدچمران اهواز در سال 2017 به روش تصادفی مرحله ای انتخاب شدند.در مرحله اول نمونه گیری، 5 دانشکده (روان شناسی و علوم تربیتی، فنی و مهندسی، ادبیات و علوم انسانی، علوم پایه و اقتصاد و علوم اجتماعی) از میان 12 دانشکده دانشگاه شهیدچمران اهواز به شیوه تصادفی برگزیده و از بین دانشجویان کارشناسی در 23 رشته مختلف،  تعداد 300 نفر انتخاب شده و مقیاس هشیاری به توجه ذهن آگاهانه، مقیاس استرس- اضطراب-افسردگی، نسخه کوتاه پرسشنامه اضطراب حالتی خصلتی و مقیاس سرگردانی ذهنی: خود به خودی و عامدانه را تکمیل کردند. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزارهای spss و amos و به روش مدل یابی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شدند. برای به دست آوردن شاخص های برازش بهتر برای مدل از روش پارسلینگ کردن ماده ها نیز استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس ارزش برخی شاخصها (برای مثال، مقدار رمزی برابر 07/0 و جی اف ای برابر 95/0)، مدل برازش خوبی داشت. همچنین، نتایج نشان دادند که ذهن آگاهی روابط معنی داری با سرگردانی ذهنی خود به خودی، افسردگی و اضطراب و سرگردانی ذهنی خود به خودی با اضطراب و افسردگی دارد (در سطح کمتر از 01/0). به علاوه، اثرات غیرمستقیم ذهن آگاهی بر اضطراب و افسردگی از طریق سرگردانی ذهنی خود به خودی نیز معنی دار بود.

    نتیجه گیری

    سرگردانی ذهنی خود به خودی عاملی است که اضطراب و افسردگی را تسهیل می کند و ذهن آگاهی می تواند بر اضطراب و افسردگی از طریق کاهش افکار نامرتبط ناخواسته تاثیر داشته باشد.

    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، سرگردانی ذهنی، ذهن آگاهی
  • فرزانه علیمحمدی، هوشنگ جدیدی، ناهید رامک، پریا جنگی، علیرضا سنگانی* صفحات 272-283
    مقدمه

    اختلالات اضطرابی می توانند بر تمامی نگرش ها، رفتارها و حتی حالت افراد تاثیر گذار باشند و این اثرات در کودکان به مراتب گسترده تر از بزرگسالان خواهد بود، بنابراین هدف این پژوهش بررسی نقش ویژگی های برون گرایی و درون گرایی در رابطه بین اضطراب دختران با سبک های فرزند پروری والدین آن ها بود.

    روش کار

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود، جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی 15872 دانش آموزان دختر دبیرستانی مشغول به تحصیل در مقطع متوسطه دوم شهر قم در سال تحصیلی 96-1395 بود. حجم نمونه با توجه به فرمول کوکران 375 نفر بود که با استفاده روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه شخصیت آیزنک، پرسش نامه شیوه های فرزندپروری بامریند و پرسش نامه اضطراب اسپیلبرگر بود. در تحلیل داده ها از آزمونهایی مانند آزمون کولموگروف-اسمیرنوف و نرم افزار SPSS استفاده شد.

    یافته ها

    ویژگی های برون گرایی و درون گرایی و سبک های فرزند پروری والدین بر اضطراب دختران اثر مستقیم و معناداری دارد (05/0>P) و در مسیر غیر مستقیم ویژگی های برون گرایی و درون گرایی فرزندان در رابطه سبک های فرزند پروری و اضطراب دختران مقطع متوسطه دوم نقش واسطه ای ایفا می نمایند و به طور کلی مدل ارایه شده مورد تایید واقع گردید و 27/0 از متغیر اضطراب توسط ویژگی های برون گرایی، درون گرایی و سبک های فرزند پروری والدین آن ها قابل تبیین می باشد.

    نتیجه گیری

    این یافته ها مبتنی بر دیدگاه سیستمی بر هم آمیختگی روان شناختی فرزندان با الگوهای رفتاری والدین در محیط خانواده تاکید می نماید و مبین اثرات ویژگی های شخصیتی در ارتقا سلامت ارتباطی والد-فرزندی و اضطراب فرزندان     می باشد.

    کلیدواژگان: اضطراب، برون گرایی، درون گرایی، فرزند پروری
  • ریحانه مالمیر، طاهره ندایی* صفحات 284-291
    مقدمه

    افزایش شیوع تنش های اجتماعی و به تبع آن افزایش بروز برخوردهای پرخاشگرانه و افزایش خشم در جامعه یکی از مسایل مبتلا به در تمامی جوامع است. فعالیت بدنی یکی از عوامل موثر در کنترل خشم می باشد. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط فعالیت بدنی دانشجویان با میزان کنترل خشم انجام شده است.

    روش کار

    پژوهش حاضر به صورت موردی و به شکل میدانی در بین 280 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه قم انجام شده است. با استفاده از پرسش نامه های دموگرافیک، فعالیت بدنی بک و کنترل خشم اسپیلبرگر اطلاعات افراد شرکت کننده در مطالعه جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی انجام شد.

    یافته ها

    سن اکثر افراد شرکت کننده در مطالعه بین 18 تا 24 سال بود و اکثرا در مقطع کارشناسی تحصیل می کردند. بین میزان خشم و فعالیت بدنی همبستگی معکوس معنی دار وجود داشت (0.125- = r، 0.037 = P). همچنین فعالیت بدنی به میزان 1.6 درصد در  کنترل خشم موثر بود و شاخص کار و شاخص ورزش، پیش بینی کننده میزان کنترل خشم بودند.

    نتیجه گیری

    بین میزان فعالیت بدنی، شاخص کار و شاخص ورزش با کنترل خشم و صفت خشم همبستگی معکوسی وجود دارد.

    کلیدواژگان: پرخاشگری، خشم، دانشجو، فعالیت بدنی، ورزش
|
  • Leila Shameli *, Marziyeh Sadeghzadeh Pages 219-228
    Introduction

    This study aimed to investigate the relationship between college students’ experiential avoidance and addiction potential by mediating emotion regulation styles.

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive-correlational study consisted of all undergraduate students at Kazerun Salman Farsi University in the academic year 2017-2018. 250 students were selected through a stratified sampling method from all colleges of the university. Then, they fulfilled Acceptance and Action Questionnaire (second version), Iranian Addiction Potential Scale and Affective Style Questionnaire. Data were analyzed using SPSS-19 and AMOS-21 software.

    Results

    The findings indicated that experiential avoidance predicts students’ addiction potential directly and indirectly it can predict addiction potential through the emotion regulation styles but the mediator role was not confirmed by the emotion regulation styles titled as concealing and tolerance.

    Conclusion

    In order to prevent addiction among young people, it will be necessary to pay attention to reducing the experiential avoidance that can exacerbate adaptive emotional adjustment and reduce predisposing to addiction.

    Keywords: Addiction, Emotion regulation, Experiential avoidance
  • Edris Azami, Fatemeh Dehghan *, Shima Parandin, Glareh Jalili, Mohsen Rezaei Pages 229-233
    Introduction

    Multiple Sclerosis  impacts on the quality of life of patients even in early phases of illness. Therefore, the purpose of this study was to compare the emotion dysregulation and distress tolerance in people with multiple sclerosis and healthy cases.

    Materials and Methods

    This study is a causal comparative study and its statistical society consisted of all patients with multiple sclerosis who referred to Kermanshah MS Society in 2016 and normal cases. In a cinvenient sampling method, 376 cases (201 normal ones and 175 MS patients) were selected. The data collecting tool was Difficulties in Emotion Regulation and Distress Tolerance questionnaires. Data were analyzed by multivariate analysis of variance.

    Results

    The mean scores of emotion regulation in multiple sclerosis group and control group were 104.02 ±17.90 and 94.12 ± 19.75 respectively. Also, the mean scores of distress tolerance scores in multiple sclerosis patients group was significantly lower than the control group (37.05 ± 9.47 vs 41.41 ± 10.14).

    Conclusion

    Multiple sclerosis patients have more emotion dysregulation and less distress tolerance compared with the normal people.

    Keywords: Distress tolerance, Emotion dysregulation, Multiple Sclerosis
  • Hossein Bagheri, Ali Mashhadi *, Javad Salehi Fadardi, Mohammad Reza Fayyazi Bordbar Pages 234-244
    Introduction

    This study aimed to investigate the cultural aspects of social anxiety and its clinical features in an Iranian population.

    Materials and Methods

    The sample of this study consisted of the clients of Mashhad counseling centers. Twenty clients who had received the Social Anxiety Disorder diagnosis by a psychiatrist, were selected via a purposeful sampling to participate in the interview. The interviews were conducted using the semi-structured DSM-5 cultural formulation interviews. The transcripts of the interviews were analyzed by content analysis method using a seven-step Colaizzi technique and the concepts and categories were extracted.

    Results

    The content analysis of the interviews resulted in the identification and extraction of one hundred and fifty concepts that were classified into seventeen components: emotional feature, cognitive feature, behavioral feature, anxiety somatization, interaction and communication deficit, function reduction, the perceived social desirability of lack of self-assertiveness, the perceived religious desirability of behavioral and speech constraint, lack of perceiving and receiving family support, lack of perceiving and receiving relatives and friends’ support, the impact of gender (being a girl) on the formation and continuation of anxiety, the causes of anxiety, applying ineffective coping strategies, ineffective encounter of family and friends with the treatment, ineffective individual encounter with the treatment, the influence of religious and spiritual resources, and the acceptance and the appropriate communication with the counselor and therapist.

    Conclusion

    Despite the similarity of the participants' social anxiety experiences with the theoretical models as well as the consistency of the syndromes with the DSM-5 criteria, the content differences were observed in the form of normative beliefs, supportive resources, coping strategies, and encounter with the therapeutic resources.

    Keywords: Beliefs, Cultural feature, interview, Social anxiety disorder
  • Mohammad Khodayarifard *, Ahmad Mansouri, Mohammad Ali Besharat, Masoud Gholamali Lavasani Pages 245-252
    Introduction

    Spiritual coping have an important role in confronting stressful events in life. Therefore, the aim of the present study was standardization of the spiritual coping questionnaire in students.

    Materials and Methods

    In descriptive- correlational research, 600 undergraduate students of public universities in Tehran were selected using multistage cluster sampling. The Spiritual Coping Questionnaire (SCQ), Brief Religious Coping Scale (Brief-RCOPE), Spiritual Coping Strategies scale (SCS), Spiritual Intelligence Scale (SIS) and Iranian Mental Health Scale for students (IMHS) were administered on the participants. The research data were analyzed by the SPSS and LISREL software as well as Pearson correlation, exploratory and confirmatory factor analysis.

    Results

    The internal consistency reliability (Cronbach's alpha) for total score, positive and negative spiritual coping were 0.84, 0.90 and 0.84, respectively. The reliability coefficient relevant to subscales of positive and negative spiritual coping was 0.57 to 0.90. The findings of exploratory factor analysis suggested two accessible factors of positive and negative spiritual coping in the original version of the Persian version. The results of the confirmatory factor analysis exhibit the seven-factor model of this questionnaire has an acceptable fit with data. Finally, this questionnaire has a criterion, convergent, and divergent validity.

    Conclusion

    The results of this study indicate that the SCQ has an appropriate reliability and validity to measure the spiritual coping of Iranian students.

    Keywords: Factor Analysis, Mental health, Religious, Spirituality
  • Hamid Reza Abdolshahi, Sarafraz Mehdi Reza * Pages 253-261
    Introduction

    Procrastination is a widespread phenomenon among people that has many negative consequences and has been associated with cognitive, emotional and motivational factors. The present study examined the relationship between academic procrastination and self-compassion and the mediating role of self-conscious affects (shame and guilt) in this process.

    Materials and Methods

    Statistical population consisted of 165 students (86 males and 79 females) of dormitories of Shiraz University in 2015 by convenient method. Data was collected via the Academic Procrastination Scale (PASS), Self-compassion Scale (SCS) and the 3rd edition of the Test of Self-conscious Affect (TOSCA-3).

    Results

    Results were analyzed using path analysis through multivariate linear regression. The results revealed that procrastination was positively associated with shame, depression, anxiety and stress and negatively associated with guilt. On the other hand, self-compassion was negatively associated with procrastination, shame, depression, stress and anxiety. Results of path analysis revealed that self-compassion mediated the relationship between shame, guilt and procrastination.

    Conclusion

    According to the results of the present study, it can be concluded that self-compassion can lead to decrease in procrastination, depression, stress and anxiety by reducing shame. The results of the present study were explained based on the role of self-conscious affects in self-compassion and procrastination.

    Keywords: Compassion, Guilt, Procrastination, Shame, Students
  • Simin Zeqeibi Ghannad, Sirous Allipour *, Manijeh Shehni Yailagh, Alireza Hajiyakhchali Pages 262-271
    Introduction

    Past researches have found mindfulness to be associated with improved mental health. Anxiety and depression are the most common problems in the field of mental health. The present research aims to indicate that the unintentional mind wandering is a mechanism mediating the relationship of mindfulness with anxiety and depression.

    Materials and Methods

    In order to test the mediator model, 300 female students of Shahid Chamran University of Ahvaz in 2017 were selected by multistage random sampling method. So, in the first stage of sampling, 5 faculties (psychology and education, engineering, literature and humanities, basic sciences, economics and social sciences) were selected randomly from 12 faculties of Shahid Chamran University of Ahvaz. Then, among the undergraduate students in 23 different disciplines, 300 students were selected. They fulfilled the Mindful Attention Awareness Scale (MAAS), Depression Anxiety Stress Scale (DASS), short-form of the Spielberger State-Trait Anxiety Inventory (SSTAI), and the Mind Wandering: Deliberate and Mind Wandering: Spontaneous Scale. Collected data were analyzed by SPSS and AMOS and using structural equations modeling method. In order to earn the suitable model fitness indices, the item parceling method was used.

    Results

    On the base of values of some indices (for example, RMSEA = 0.07 and GFI = 0.95), model had a good fit. Also, the results showed that mindfulness has significant relationships with unintentional mind wandering, depression, and anxiety and unintentional mind wandering has significant relationships with anxiety and depression (p ≤ 0.01). In addition, the indirect effects of mindfulness on anxiety and depression were also significant through unintentional mind wandering.

    Conclusion

    Unintentional mind wandering is a factor that facilitating the anxiety and depression and mindfulness can affect the anxiety and depression with reducing the unintentional unrelated thoughts.

    Keywords: Anxiety, Depression, Mindfulness, mind wandering
  • Farzaneh Alimohammadi, Houshang Jadidi, Nahid Ramak, Paria Jangi, Alireza Sangani * Pages 272-283
    Introduction

    Anxiety disorders can affect all attitudes, behaviors and even individuals state, and these effects in children will be far broader than adults. Therefore, the purpose of this study was to examine the role of traits of extroversion and introversion in relation between girls' anxiety with parental parenting styles.

    Materials and Methods

    The research method was a descriptive correlation. The statistical population of this study included all 15872 junior girls in Qom city in 2017-2018. Sample size according to the Cochran formula was consisted of 375 girls who were selected by multistage cluster sampling method. The data collection tool was the Eysenck Personality Questionnaire, Baumrind parenting questionnaire, and Spielberger Anxiety Inventory. Data analyzed using statistical tests such as Kolmogrov-Smirnov test and SPSS software.  

    Results

    The results showed that traits of extroversion and introversion and parental parenting styles have a direct and significant effect on the anxiety in girls (P<0.05). In an indirect way, traits of extroversion and introversion in children show a mediator role in the relationship between parenting styles and anxiety, and in general, the conceptual model was approved. Also, 0.27 of the anxiety variable can be explained by traits of extraversion and Introversion traits and parenting styles.

    Conclusion

    These findings are based on the family systematic theory on psychological intertwinning of children with parents’ behavior patterns in the family environment and express the effects of personality traits on promoting parent-child relationship health and child anxiety.

    Keywords: Anxiety, Extroversion, Introversion, Parenting
  • Reyhaneh Malmir, Tahereh Nedaee * Pages 284-291
    Introduction

    Increasing the prevalence of social tensions and consequently increasing the incidenceof aggressive conflict and increasing anger in society, is one of the problems in all societies. Physical activity is one of the effective factors in controlling anger. This study aimed to investigate the relationship between students ' physical activity with the degree of anger control.

    Materials and Methods

     The present study performed among 280 students of Qom university girl students. Participants' data were collected by a demographic questionnaire, Beck's physical activity questionnaire and anger control questionnaire in all individuals. Data analysiswas performed using Pearson correlation test and regression analysis. 

    Results

     Most of participants aged18and 24 years and mostly educated at an undergraduate degree. There was a significant inverse correlation between the degree of anger and physical activity (r=0.125, p=0.037). Physical activity was also effective at 1.6 % in anger control, and the work index and exercise index was a predictor of the degree of anger control.

    Conclusion

     There is an inverse correlation between the amount of physical activity, the work index, and the exercise index with the control of anger and anger attribute.

    Keywords: Anger, Aggression, Physical Activity, Students, Sport