فهرست مطالب

فصلنامه رویکردهای پژوهشی نوین در مدیریت و حسابداری
پیاپی 37 (تابستان 1399)

  • جلد هفتم
  • تاریخ انتشار: 1399/06/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیده مریم فخاری، محمدرضا عبدلی صفحات 1-20

    ارباب رجوع در اداره کل راه آهن شمالشرق شاهرود، همانند سایر سازمانهای مشتری مدار، رکن اساسی است و کارمندان باید بیاموزند که چگونه با مشتریان در جهت اهداف و سودآوری شرکت تعامل داشته باشند. سوال اصلی این تحقیق عبارت است از: آیا بین هوش هیجانی و عملکرد کارکنان اداره کل راه آهن شمالشرق شاهرود ارتباطی وجود دارد؟ فرضیه اصلی پژوهش نیز عبارت است از: "بین هوش هیجانی و عملکرد کارکنان شاغل در اداره کل راه آهن شمالشرق شاهرود ارتباط وجود دارد". با توجه به اهداف تحقیق روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- پیمایشی از شاخه تحقیقات میدانی است. برای این منظور از جامعه 150 نفری پرسنل اداره کل راه آهن شمالشرق شاهرود، نمونه ای 100 نفری به صورت تصادفی انتخاب شد و پرسشنامه ای مشتمل بر 25 سوال بین آنها توزیع گردید. نتایج با استفاده از آمار توصیفی (به کمک نمودارها و جداول) و آمار استنباطی (با آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن) و با بهره گیری از نرم افزار آماری نسخه7 Spss تجزیه و تحلیل گردید که در نهایت کلیه فرضیه ها پذیرفته شد؛ بنابراین طبق یافته های این پژوهش، هوش هیجانی بر عملکرد کارکنان اداره کل راه آهن شمالشرق شاهرود ارتباط دارد و کارکنان باید با آموزش و بهره گیری از آن، به بهبود روابط با مشتریان، افزایش خلاقیت های فردی و گروهی، حل تعارض ها، افزایش مهارت های کار گروهی بپردازند.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، عملکرد، خودآگاهی، خود مدیریتی
  • فرشید اصلانی *، سمانه اشتری، عباس حسنی آذر داریانی صفحات 21-37

    در بازار رقابتی امروز ضرورت دارد که سازمانها همواره باید یک گام جلوتر از رقبا باشند لذا سازمانها تلاش می کنند که همواره مزیت رقابتی خود را حفظ نمایند. هدف این پژوهش بررسی تاثیر قابلیت های بازاریابی بر عملکرد شرکت با نقش تعدیلگر جهت گیری بازار، بازاریابی استراتژیک و قدرت سازمانی در شرکت مینو می باشد. روش پژوهش بر اساس هدف، کاربردی است و روش آن بر اساس نحوه گردآوری داده ها، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان شرکت مینو می باشد که در سال 1398 در شرکت مذکور مشغول بکار هستند. بر اساس استعلام از بخش کارگزینی این شرکت، تعداد کارکنان 350 نفر می باشد. روش نمونه گیری با توجه به تعداد کارکنان شرکت مینو که در زمان تحقیق 350 نفر بودند، تعداد افراد نمونه بر اساس فرمول کوکران 183 نفر در نظر گرفته می شود. برای بررسی روایی پرسشنامه از روش اعتبار محتوا استفاده شده است. برای سنجش پایایی، از آلفای کرونباخ استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کلموگروف- اسمیرنوف، آزمون های همبستگی و تحلیل واریانس (ANOVA) برای تایید و یا رد فرضیه ها استفاده شد. نتایج نشان داد قابلیت های بازاریابی، جهت گیری بازار، بازاریابی استراتژیک و قدرت سازمانی بر عملکرد تاثیر معناداری دارند.

    کلیدواژگان: قابلیت های بازاریابی، عملکرد شرکت، بازاریابی استراتژی، جهت گیری استراتژیک، قدرت سازمانی، شرکت مینو
  • لیدا جمال عشینی* صفحات 38-55

    هدف از این مقاله، افزودن نظریه آشوب و نظریه یادگیری سازمانی برای بررسی اینکه آیا سازمانهای دولتی در یک نظم جدید تکامل می یابند یا دانش تازه به دست آمده را در مواقع یک بحران بسیار پیچیده بهداشت عمومی نهادینه می کنند، است. طراحی / روش شناسی / رویکرد طراحی پژوهش از نتایج حاصل از نظرسنجی انجام شده برای 200 مقام مسیول مدیریت اضطراری و بهداشت عمومی در کلانشهر دالاس-فورت ورث استفاده می کند. یافته ها یافته های این مقاله نشان می دهد که نهادهای دولتی بیشتر از طریق هماهنگی متخصصان، دسترسی به اطلاعات با کیفیت و مشارکت در ارتباطات روزانه، یادگیری سازمانی را نشان می دهند. رهبری با گسترش دانش از طریق سیستم و نه توسعه روالهای عملیاتی استاندارد جدید (همانطور که توسط تیوری آشوب و تکامل همراه است) همراه بود. محدودیت ها / پیامدهای تحقیق با توجه به نمونه هدفمند مدیریت اورژانس و مسیولان بهداشت عمومی شاغل در کلانشهر دالاس-فورت ورث محدودیت هایی در این مطالعه وجود دارد. پیامدهای عملی نویسندگان دریافتند که سازمان های عمومی که می آموزند چگونه با اتکا به ساختار، رهبری و فرهنگ، به رویدادهای بی سابقه پاسخ دهند، تصمیم گیرندگان را به اطلاعات معتبری که در نتیجه یادگیری سازمانی است متصل می کند. پیامدهای اجتماعی در نتیجه، مدیران دولتی باید بر ظرفیت سازمان خود برای دریافت و حفظ اطلاعات در یک بحران متمرکز شوند و به آنها اعتماد کنند. اصالت / ارزش این تحقیق به درک ما از یادگیری سازمانی در سازمانهای دولتی در شرایط کاملا پیچیده بهداشت عمومی کمک می کند تا تصمیم گیرندگان تصمیم بگیرند که برای حمایت از جریان اطلاعات معتبر، به ساختار سازمانی و فرهنگ متکی هستند.

    کلیدواژگان: نظریه آشوب، عدم قطعیت، یادگیری سازمانی، بحران ابولا
  • مینو سادات ظهیرالدینی *، محمد حسن زاده صفحات 56-69

    مقاله حاضر به مرور گزارشات کارآفرینی جهانی انجام شده توسط موسسه جهانی کارآفرینی و توسعه (GEDI) و دیده بان جهانی کارآفرینی (GEM) در بخش مربوط به ایران طی 4 سال اخیر می پردازد و ضمن معرفی مبنای سنجش هر یک از این موسسات، با ارایه تعاریفی از شاخصهای موثر در سنجش، نمودارهای مربوط به ایران در هر گزارش را طی 4 سال متوالی اخیر مورد ارزیابی قرار می دهد. در این اثنا؛ شکل گیری و نقش اکوسیستم کارآفرینانه در تداوم کارآفرینی مطرح می شود. در آخر، با مقایسه گزارشهای هر دو موسسه، تحلیلی کلی از وضعیت کارآفرینانه ایران ارایه می گردد و همچنین راهکارهایی برای اصلاح وضعیت در برخی شاخصها پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: موسسه جهانی کارآفرینی و توسعه (GEDI)، دیده بان جهانی کارآفرینی (GEM)، وضعیت کارآفرینی ایران، نمودار کارآفرینی ایران، شاخص های سنجش کارآفرینی
  • فرزین خوشکار *، داوود گرجی زاده، ریحانه کمالی صفحات 70-91

    هدف اصلی پژوهش بررسی نقش تعدیلی مالکیت نهادی بر رابطه بین عدم تقارن اطلاعاتی و ریسک سرمایه گذاری در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1393 تا 1397 می باشد که در این راستا ریسک سرمایه گذاری به عنوان متغیر وابسته و عدم تقارن اطلاعاتی به عنوان متغیر مستقل می باشند. مالکیت نهادی نیز به عنوان متغیر تعدیلگر می باشد. اندازه شرکت، اهرم مالی، ریسک سیستماتیک و فرصتهای رشد نیز به عنوان متغیرهای کنترل می باشند. نمونه آماری پژوهش از روش حذف سیستماتیک استفاده گردیده است که از جامعه ی آماری مورد نظر، با توجه به شرایط و محدودیت ها 116 شرکت می باشد. روش پژوهش از نوع توصیفی  همبستگی با رویکرد کاربردی می باشد. روش گردآوری اطلاعات در بخش مبانی نظری از روش کتابخانه ای و در بخش آزمون فرضیات از روش اسنادکاوی صورتهای مالی می باشد. به طور کلی روش آزمون فرضیات از روش همبستگی و رگرسیون چندگانه است. نتایج پژوهش نشان داد بین عدم تقارن اطلاعاتی و ریسک سرمایه گذاری ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد و مالکیت نهادی موجب کاهش این رابطه می شود. بین مالکیت نهادی و ریسک سرمایه گذاری رابطه معکوس و معناداری وجود دارد. نتایج مربوط به متغیرهای کنترلی نشان داد که بین اهرم مالی و ریسک سرمایه گذاری ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد و بین اندازه شرکت و فرصت های رشد با ریسک سرمایه گذاری ارتباط معکوس و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: مالکیت نهادی، عدم تقارن اطلاعاتی، ریسک سرمایه گذاری
  • فرزین خوشکار *، مریم صفرپور، هلیا نیرومندراد صفحات 92-116

    هدف اصلی پژوهش بررسی نقش سطوح بالای اختیارات و قدرت نظارتی مدیریت بر رابطه بین توانایی های مدیریت و عملکرد مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1393 تا 1397 می باشد که در این راستا عملکرد مالی به عنوان متغیر وابسته و توانایی های مدیریت به عنوان متغیر مستقل است. سطوح بالای اختیارات و قدرت نظارتی مدیریت نیز به عنوان متغیرهای تعدیلگر می باشند. اندازه شرکت، نرخ بازده دارایی های سال قبل، اهرم مالی، تغییرات وجه نقد شرکت، تغییرات فروش شرکت، نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار، اندازه هییت مدیره، استقلال هییت مدیره و مالکیت مدیریتی نیز به عنوان متغیرهای کنترل در نظر گرفته شده اند. نمونه آماری پژوهش از روش حذف سیستماتیک استفاده گردیده است که از جامعه آماری مورد نظر، با توجه به شرایط و محدودیت ها 116 شرکت می باشد. روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی با رویکرد کاربردی می باشد. روش گردآوری اطلاعات در بخش مبانی نظری از روش کتابخانه ای و در بخش آزمون فرضیات از روش اسنادکاوی صورت های مالی می باشد. به طور کلی روش آزمون فرضیات از روش همبستگی و رگرسیون چندگانه است. در بخش آمار برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار EVIEWS11 استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد بین توانایی های مدیریت و عملکرد مالی شرکت ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد و سطوح بالای اختیارات و قدرت نظارتی مدیریت نیز موجب تقویت این رابطه می شود. نتایج مربوط به متغیرهای کنترلی نشان داد که بین اهرم مالی، نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار با عملکرد مالی ارتباط معکوس و معناداری وجود دارد و بین اندازه شرکت، تغییرات فروش شرکت، استقلال هییت مدیره و مالکیت مدیریتی با عملکرد مالی ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد. همچنین بین نرخ بازده دارایی های سال قبل، تغییرات وجه نقد شرکت و اندازه هییت مدیره با عملکرد مالی رابطه معناداری یافت نشد.

    کلیدواژگان: توانایی مدیریت، عملکرد مالی، سطوح بالای اختیارات، قدرت نظارتی مدیریت
  • اسماعیل توسلی* صفحات 117-136

    با افزایش رقابت، پویایی و پیچیده شدن محیط، افزایش انتظارات مشتریان و ظهور نوآوری های جدید، قصد خرید مصرف کنندگان یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر تصمیم گیری و برنامه ریزی فرآیندهای بازاریابی و تعیین بهترین استراتژی است. از آنجا که امروزه تاکید بر مولفه های تاریخی و ثبات، پایداری و عشق به برند به امری رایج برای مصرف کنندگان تبدیل شده است و برندها با مولفه هایی نظیر نوستالژی و عشق به برند در حال کسب محبوبیت می باشند؛ لذا پژوهش حاضر به بررسی تاثیر نوستالژی و عشق به برند بر قصد خرید مصرف کنندگان پرداخته است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت جمع آوری اطلاعات توصیفی است. جامعه آماری پژوهش را مشتریان تلفن همراه برند سامسونگ در شهر اصفهان تشکیل می دهند. داده ها با استفاده از پرسشنامه و به روش نمونه گیری غیرتصادفی به روش در دسترس جمع آوری و برای اطمینان از کسب محتوای روایی از نظر اساتید و صاحب نظران حوزه ی بازریابی و برای اطمینان از پایایی ابزار اندازه گیری، از روش های آلفای کرونباخ و بازآزمایی استفاده شده است. داده های جمع آوری شده به کمک دو نرم افزار SPSS19 و LISREL8.8 تجزیه وتحلیل شد. یافته های پژوهش نشان می دهد که نوستالژی برند بر عشق به برند تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین نتایج تحقیق حاکی از تاثیر مثبت و معنادار عشق به برند روی قصد خرید مصرف کنندگان دارد.

    کلیدواژگان: قصد خرید مصرف کنندگان، عشق به برند، نوستالژی، تلفن همراه سامسونگ
  • حبیب موحدی کوزانی *، مرتضی شفیع زاده صفحات 137-149

    هدف از تحقیق حاضر تبیین عملکرد شغلی آتش نشانان شهر رشت بر اساس نقش مدیران، رفتار کاری نوآورانه و تناسب شاغل، شغل و سازمان بوده است. جامعه آماری این تحقیق آتش نشانان شهر رشت به تعداد 315 نفر بودند. به منظور تعیین اندازه حجم نمونه از فرمول کوکران محدود استفاده شد که در نهایت تعداد 152 پرسشنامه به روش نمونه گیری تصادفی ساده توزیع گردید. روش تحقیق حاضر بر اساس هدف از نوع کاربردی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات، تحقیقی توصیفی و از نوع همبستگی بوده است. به منظور جمع آوری داده های آماری از پرسشنامه های استاندارد استفاده گردید که با استفاده از روایی محتوا و آلفای کرونباخ به منظور بررسی پایایی، مورد تایید قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل ارتباط بین متغیرها از نرم افزارهای آماری SPSS21 و PLS3 استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان داد که رفتار کاری نوآورانه شاغل تاثیر مثبتی بر عملکرد شغلی کارکنان آتش نشانان شهرستان رشت دارد. همچنین درک شاغل نسبت به تناسب شاغل-شغل با رفتار کاری نوآورانه آتش نشانان شهرستان رشت رابطه دارد، درحالی که درک شاغل نسبت به تناسب شاغل- سازمان با رفتار کاری نوآورانه کارکنان آتش نشانان شهرستان رشت رابطه ای ندارد. نتایج نشان داد که ارتباطی بین نقش مدیران و رفتار کاری نوآورانه کارکنان آتش نشانان وجود ندارد. در نهایت، نتایج مشخص نمود که اعتماد به نوآوری نقش میانجی گیری در هیچ یک از روابط بین متغیرها ایفا نکرده است.

    کلیدواژگان: عملکردشغلی، رفتارکاری نوآورانه، تناسب شاغل-شغل، تناسب شاغل-سازمان، نقش مدیران، اعتماد به نوآوری
  • مهسا ابراهیمی* صفحات 150-170

    هدف این مطالعه شناسایی محرک های مصرف لوکس و بررسی اثراتشان بر قصد خرید محصولات لوکس در صنعت پوشاک لوکس بانوان بود. برای این منظور، مطالعات و تحقیقات صورت گرفته در این زمینه مرور و بررسی و محرک های مصرف لوکس از طریق بررسی چند مدل شناسایی شدند. محرک های شناسایی شده عبارت هستند از لذت گرایی، منحصر به فردی، ارزش نمایشی، ارزش کیفی، همنوایی، فخر، ارزش کارکردی، میراث، تنوع گرایی، سرمایه گذاری، مادی گرایی و عزت نفس. به منظور بررسی اثرات این محرک ها بر قصد خرید لوکس از پرسشنامه برای جمع آوری داده ها استفاده شد. جامعه این مطالعه، مشتریان پوشاک لوکس بانوان در شهر تهران بودند که برای اولین بار قصد خرید پوشاک لوکس داشتند. براساس فرمول نمونه گیری کوکران، نمونه این مطالعه 308 بدست آمد که در مجموع 315 نفر در مطالعه مشارکت داشتند. برای تحلیل اثرات محرک های مصرف لوکس بر قصد خرید لوکس از مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج این تحلیل نشان داد که لذت گرایی، منحصر به فردی، ارزش نمایشی، ارزش کیفی، همنوایی، فخر و عزت نفس بر قصد خرید لوکس اثر مثبت و معنادار دارند و ارزش کارکردی، میراث، تنوع گرایی، سرمایه گذاری و مادی گرایی اثر معناداری بر قصد خرید مصرف لوکس ندارند. بررسی مدل ساختاری نشان داد که محرک های شناسایی شده در مدل، 89 درصد واریانس متغیر وابسته را تبیین می کنند و مدل براساس شاخص نیکویی برازش در سطح مطلوبی قرار داشت. علاوه بر این، به منظور بررسی اهمیت هر یک از محرک ها در خرید پوشاک لوکس، از آزمون فریدمن استفاده گردید که نتایج این آزمون نشان داد که لذت گرایی، منحصر به فردی، ارزش نمایشی، ارزش کیفی و همنوایی بیشترین اهمیت را در خرید پوشاک لوکس دارند و ارزش کارکردی، میراث و سرمایه گذاری کمترین سطح اهمیت را دارا هستند.

    کلیدواژگان: صنعت پوشاک بانوان، محصولات لوکس، قصد خرید
  • سکینه حسین پور، میر هادی موذن جمشیدی*، محمدصادق حسن زاده صفحات 171-184

    هدف اصلی محقق از اجرای تحقیق حاضر، تبیین نقش میانجی نگرش اخلاقی در رابطه بین ارزش‌های فردی وتمایل به رفتاراخلاقی کارکنان آموزش و پرورش استان گیلان می باشد. پژوهش حاضر، یک پژوهش کمی از نوع توصیفی-همبستگی بوده وبه لحاظ هدف، کاربردی می‌باشد. جامعه آماری در این پژوهش، شامل کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان به تعداد 464 نفر است که براساس فرمول جامعه محدود کوکران، به روش نمونه ‌گیری طبقه‌‌بندی انتخاب شدند. ابزارگردآوری داده‌های این تحقیق، پرسشنامه می‌باشد. داده‌های به دست آمده با استفاده از نرم‌افزار Smart PLS2 مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که اگر در سازمانی ارزشهای اخلاقی رعایت شود نیروی انسانی آنسازمان وفادار به ارزشهای سازمانی ومتمایل به حفظ عضویت درسازمان خواهندبود. وجود ارزش‌هاو نگرش‌های مثبت همچون نگرش اخلاقی، میزان ارزشمندی اهداف و مسئولیت‌پذیری کارکنان را افزایش داده و در نتیجه منجر به تمایل به رفتاراخلاقی و عملکرد سازمانی بهتر می‌گردد.

    کلیدواژگان: نگرش اخلاقی، ارزش های فردی، تمایل به رفتاراخلاقی، اخلاق حرفه ای، نقش میانجی اخلاق
|
  • Seyedeh Maryam Fakhari *, Mohammad Reza Abdoli Pages 1-20

    The client in the General Directorate of Northeastern Shahroud Railway, like other customeroriented organizations, is an essential element. And employees must learn how to interact with customers for the goals and profitability of the company. Is there a connection between the General Directorate of Northeastern Shahroud Railway? The main research hypothesis is: "There is a relationship between emotional intelligence and the performance of employees working in the General Directorate of Northeastern Railway in Shahroud". The research method in this research is descriptive-survey from the field research field. For this purpose, a sample of 100 people was randomly selected from a community of 150 personnel of the General Directorate of Northeastern Railway of Shahroud and a questionnaire consisting of 25 questions was distributed among them. The results were analyzed using descriptive statistics (using graphs and tables) and inferential statistics (using Spearman correlation coefficient test) and using SPSS statistical software. Finally, all hypotheses were accepted. Therefore, according to the findings of this study, emotional intelligence is related to the performance of employees of the General Directorate of Northeastern Railway Shahroud and employees should be trained and used to improve customer relations, increase individual creativity. And group, resolve conflicts, increase teamwork skills.

    Keywords: Emotional intelligence, performance, self-awareness, self-management
  • Farshid Aslani *, Samaneh Ashtari, Abbas Hasani Azar Dariani Pages 21-37

    In today's competitive market, it is necessary that organizations should always be one step ahead of competitors, so organizations strive to always maintain their competitive advantage. The purpose of this study is to investigate the effect of marketing capabilities on company performance with the role of moderator of market orientation, strategic marketing and organizational strength in Minoo company. The research method is applied based on the purpose and its method is descriptive and correlational based on the data collection method. The statistical population of this research is all the employees of Minoo company who are working in the mentioned company in 1398. According to the inquiry from the recruitment department of this company, the number of employees is 350 people. Sampling method According to the number of employees of Minoo Company, which was 350 people at the time of the research, the number of sample people according to Cochran's formula is 183 people. Content validity method was used to assess the validity of the questionnaire. Cronbach's alpha was used to measure reliability. Kolmogorov-Smirnov test, correlation tests and analysis of variance (ANOVA) were used to analyze the data to confirm or reject the hypotheses. The results showed that marketing capabilities, market orientation, strategic marketing and organizational strength have a significant effect on performance.

    Keywords: Marketing Capabilities, Company Performance, Strategy Marketing, Strategic Orientation, Organizational Power, Minoo Company
  • Lida Jamal Ashini* Pages 38-55

    he purpose of this paper is to juxtapose chaos theory with organizational learning theory to examine whether public organizations co-evolve into a new order or rather institutionalize newly gained knowledge in times of a highly complex public health crisis. Design/methodology/approach The research design utilizes the results from a survey administered to 200 emergency management and public health officials in the Dallas–Fort Worth metroplex. Findings The findings of this paper suggest that public entities were more likely to represent organizational learning through the coordination of professionals, access to quality information, and participation in daily communication. Leadership was associated with the dissemination of knowledge through the system rather than the development of new standard operating procedures (as suggested by chaos theory and co-evolution). Research limitations/implications There are limitations to this study given the purposive sample of emergency management and public health officials employed in the Dallas–Fort Worth metroplex. Practical implications The authors find that public organizations that learn how to respond to unprecedented events through reliance on structure, leadership, and culture connect decision makers to credible information resulting in organizational learning. Social implications As a result, public administrators need to focus and rely on their organization’s capacity to receive and retain information in a crisis. Originality/value This research contributes to our understanding of organizational learning in public organizations under highly complex public health situations finding decisions makers rely on both organizational structure and culture to support the flow of credible information.

    Keywords: Chaos Theory, Uncertainty, Organizational Learning, Ebola Incident
  • Minoo Sadadt Zahia Aldini *, Mohammad Hasan Zadeh Pages 56-69

    The present article reviews the Global Entrepreneurship Reports conducted by the Global Institute for Entrepreneurship and Development (GEDI) and the Global Entrepreneurship Watch (GEM) in the Iranian section over the past 4 years. Definitions of effective indicators in the assessment evaluate the charts related to Iran in each report during the last 4 consecutive years. In the meantime; The formation and role of entrepreneurial ecosystem in the continuation of entrepreneurship is discussed. Finally, by comparing the reports of both institutions, a general analysis of the entrepreneurial situation in Iran is presented and also solutions to improve the situation in some indicators are proposed.

    Keywords: Global Institute for Entrepreneurship, Development (GEDI), Global EntrepreneurshipWatch (GEM), Iranian Entrepreneurship Status, Iranian Entrepreneurship Chart, Entrepreneurship Measurement Indicators
  • Farzin Khoshkar*, Davood Gorjizadeh, Reyhaneh Kamali Pages 70-91

    The main purpose of this study is to investigate the role of institutional ownership adjustment on the relationship between information asymmetry and investment risk in companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 1393 to 1397 "in this regard. Titles are independent variables. Institutional ownership is also an adjustable variable. Company size, financial leverage, systematic risk, and growth opportunities are also control variables. The statistical sample of the research is 116 companies. The research method is descriptivecorrelation with applied approach. The method of collecting information in the theoretical foundations section is from the library method and in the hypothetical testing section is from the financial document documenting method. In general, the hypothesis testing method is a multiple correlation and regression method. The results showed that there is a direct and significant relationship between information asymmetry and investment risk and institutional ownership reduces this relationship. There is a significant inverse relationship between institutional ownership and investment risk. The results of the control variables showed that there is a direct and significant relationship between financial leverage and investment risk and there is a significant inverse relationship between firm size and growth opportunities with investment risk.

    Keywords: Institutional Property, Information Asymmetry, Investment Risk
  • Farzin Khoshkar *, Maryam Safar pour, Heliya Niroomand Rad Pages 92-116

    The main purpose of this study is to investigate the role of high levels of management authority and supervisory power on the relationship between management capabilities and financial performance of listed companies in Tehran Stock Exchange during 2014-2017.In this regard financial performance as a dependent variable and capabilities Management as an independent variable. High levels of management authority and supervisory power are also moderating variables. Company size, year-to-date return on assets, financial leverage, cash flow changes, firm sales changes, book value to market value, board size, board independence, and managerial ownership are also considered as control variables. The research sample is 112 companies. The research method is descriptive-correlation with applied approach. The method of data collection is in the theoretical part of the library method and in the hypothesis testing part is the method of documentary analysis of financial statements. In general, the hypothesis testing method is multiple correlation and regression. The results showed that there is a direct and significant relationship between management abilities and financial performance of the company and high levels of management authority and supervisory power reinforce this relationship. In the statistics section, EVIEWS11 software has been used for data analysis. Results of control variables showed that there was a significant inverse relationship between financial leverage, book value to market value ratio and financial performance, and there was a direct and significant relationship between firm size, firm sales changes, board independence and managerial ownership with financial performance. Has it.Also, no significant relationship was found between the rate of return on assets of the previous year, changes in company cash and board size with financial performance.

    Keywords: Management ability, financial performance, high levels of authority, supervisory power of management
  • Esmaeil Tavassoli* Pages 117-136

    Increasing competition, dynamics and complexity of the environment, increasing customer expectations and the emergence of new innovations, consumers purchase intention is one of the important factors influencing the decision-making and planning of marketing processes and determining the best strategy. Since today the emphasis on historical components and stability, sustainability and brand love have become commonplace for consumers and brands are gaining popularity with components such as nostalgia and brand love, so this study examines the impact of brand nostalgia and brand love on consumers purchase intention. The statistical population of the study consists of Samsung mobile phone customers in Isfahan. Data were collected using a questionnaire and non-random sampling method. In order to make sure of content validity we consultant with professors and authorities of marketing and for making sure of reliability of measurement instrument we used Cronbach’s alpha and test and retest method. Collected data were analyzed with LISREL and SPSS software. Research findings show that brand nostalgia has a positive and significant effect on brand love. The results also show that brand love has a positive and significant effect on consumers' purchase intention.

    Keywords: Brand Nostalgia, Brand Love, Customer Purchase Intention, Samsung mobile phone
  • Habib Movahedi Kozani*, Morteza Shafi Zadeh Pages 137-149

    The purpose of this study was to explain the job performance of firefighters in Rasht city based on the role of managers, innovative work behavior and Employee Fit, Occupation, and Organization. The population of the study was 315 firefighters in Rasht. In order to determine the sample size, a limited Cochran formula was used. Finally, 152 questionnaires were distributed by simple random sampling. The purpose of this research was applied based on purpose and in terms of data collection, it was descriptive and correlational. Standard questionnaires were used to collect the statistical data which were confirmed by content validity and Cronbach's alpha to assess reliability. SPSS21 and PLS3 were used to analyze the relationship between variables. The findings of the study showed that the innovative work behavior of the employees has a positive effect on the job performance of firefighters in Rasht. Also, employee perception of employee-job fit is related to the innovative work behavior of firefighters in Rasht, while job perception of employee-organization fit is not related to the innovative work behavior of firefighters in Rasht. The results showed that there is no relationship between the role of managers and the innovative work behavior of firefighters. Finally, the results indicated that trust in innovation did not play a mediating role in any of the relationships among variables.

    Keywords: Job performance, Innovative work behavior, Work-to-work, Work-to-organization fit, Managers role, Trust in innovation
  • Mahsa Ebrahimi* Pages 150-170

    The purpose of this study was to identify the incentives for luxury consumption and their effects on the intention to buy luxury products in the women's luxury clothing industry. For this purpose, studies and researches in this field were reviewed and the incentives for luxury consumption were identified through the review of several models. Identified stimuli include hedonism, uniqueness, theatrical value, qualitative value, conformity, pride, functional value, heritage, diversity, investment, materialism, and self-esteem. In order to evaluate the effects of these stimuli on the intention to buy luxury, a questionnaire was used to collect data. The population of this study was the customers of women's luxury clothing in Tehran, who for the first time intended to buy luxury clothing. Based on the Cochran sampling formula, a sample of 308 was obtained from this study, in which a total of 315 people participated in the study. Structural equation modeling was used to analyze the effects of luxury consumption incentives on luxury buying intention. The results of this analysis showed that hedonism, uniqueness, theatrical value, quality value, conformity, pride and self-esteem have a positive and significant effect on the intention to buy luxury and functional value, heritage, diversity, investment and materialism have a significant effect. They do not intend to buy luxury consumption. Examination of the structural model showed that the stimuli identified in the model explain 89% of the variance of the dependent variable and the model was at a desirable level based on the goodness of fit index. In addition, in order to evaluate the importance of each of the stimuli in buying luxury clothing, Friedman test was used. The results of this test showed that hedonism, uniqueness, theatrical value, quality value and conformity are the most important in purchasing clothing They have luxury and functional value, heritage and investment are of the least importance.

    Keywords: Women's clothing industry, luxury products, intention to buy
  • akine hossinpoor, Mir Hadi Moazen Jamshidi*, Mohammad Sadegh Hassanzadeh Pages 171-184

    The main purpose of this research is to explain the mediating role of ethical attitude in the relationship between individual values and the tendency to moral behavior of education staff in Guilan province. The present study is a quantitative and applied research and is also a descriptive and correlational research. The statistical population in this study includes 464 employees of the General Department of Education of Guilan Province, Which were selected by stratified sampling method based on the Cochran limited community formula. The data collection tool of this research is a questionnaire. The obtained data were analyzed using smart pls software. The results of this study showed that If moral values are observed in an organization, the human resources of that organization will be loyal to the organizational values and will be inclined to maintain membership in the organization. Existence of positive values and attitudes such as ethical attitude, increase the value of goals and responsibilities of employees and as a result leads to a desire for ethical behavior and better organizational performance.

    Keywords: Ethical Attitude, Individual Values, Tendency to Ethical Behavior, Professional Ethics, The MediatingRole of Ethics