فهرست مطالب

نشریه هستی و شناخت (نامه مفید)
سال ششم شماره 1 (پیاپی 11، بهار و تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • جعفر مروارید*، مرتضی سالاری صفحات 1-30

    کارکردگراها مدعی شدند بایستی حالات ذهنی را در قالب نقش-های علی ای (یا نقش های کارکردی) معینی تعریف کرد که این حالات در تبین چگونگی رفتار اندامواره در موقعیت های مختلف ایفا می کنند. جری فودور فیلسوف معاصر آمریکایی معتقد به نوعی کارکردگرایی موسوم به روان-کارکردگرایی است. وی قایل به موضع واقع گرایی التفاتی در باب حالات ذهنی می باشد و طرفدار نوعی فیزیکالیسم غیرتحویلی است. او برای ارایه پاسخی فیزیکالیستی به ابهامات دیرینه فلسفه ذهن، فرضیه ای تحت عنوان فرضیه زبان فکر را با ترکیب قرایتی واقع گرایانه از حالات ذهنی و تبینی محاسباتی از فرایند تعقل بر بستری از اعتقادات مذکور بنیان می نهد. این فرضیه مدعی است که فکر و فکرکردن در یک زبان ذهنی روی می دهد. زبان ذهنی دارای نحو و معناشناختی ترکیبی است و فکر کردن شامل عملیاتی نحوی روی بازنمایی های ذهنی است. اهداف اصلی این پژوهش، در درجه اول تبین نظری این فرضیه و مهمترین ویژگی-های زبان فکر و در درجه دوم مطالعه انتقادی فرضیه با بررسی برهان های اقامه شده در دفاع و علیه آن می باشند.

    کلیدواژگان: زبان ذهن، کارکردگرایی، فیزیکالیسم، مسئله دکارت، مسئله برنتانو
  • علیرضا ملکی*، میرسعید موسوی کریمی صفحات 31-48

    اهمیت و نقش زبان طبیعی در فلسفه بر کسی پوشیده نیست. ارسطو برای نظام بخشی به منطق و ارایه قواعد آن به میزان قابل توجهی متکی به زبان طبیعی بود به گونه ای که قوانین منطقی خود را در چارچوب همین زبان مطرح کرد. با گذر زمان و ایراد نقدهایی بر منطق ارسطویی برمبنای ناتوانی و محدودیت های زبان طبیعی، فرگه با بنیان نهادن یک زبان صوری و منطقی نوین، یک نظام فلسفی جدید را پایه ریزی کرد. البته این تحولات محصور به فرگه نماند و در نظام های فلسفی پس از او ادامه یافت. در این نوشتار ابتدا زبان طبیعی و تاثیرات آن در منطق ارسطویی و نارسایی های کاربرد آن در منطق قدیم مورد توجه قرار گرفته است. سپس برخی از ابداعات فرگه در زبان صوری و منطق بحث و بررسی می شود. پس از آن، چرخش زبانی فرگه، نقطه عطف آن، چرایی و همچنین چگونگی آن تبیین و بررسی شده است. تاثیر زبان جدید در تاسیس نظام فلسفی فرگه نیز هدف نهایی این نوشتار است که در انتها بدان پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: گوتلوب فرگه، فلسفه زبان، زبان طبیعی، منطق ارسطویی، چرخش زبانی، منطق جدید
  • صالح حسن زاده* صفحات 49-74

    < p>مبنای آرای فلسفی اسپینوزا جوهر یگانه است. تبیین موجودات متکثر تنها با مراجعه به جوهر نامتناهی، که اسپینوزا آن را «خداوند یا طبیعت» نامیده است، ممکن می گردد. به عقیده اسپینوزا اشیاء متناهی ضرورتا ناشی ازجوهر نامتناهی اند. کل عالم غیرخدا ازنظر اسپینوزا، حالت نام دارد که با ضرورت ازلی از ذات جوهر یگانه به وجود آمده است. اسپینوزا با تحلیل جوهر به این نتیجه می رسد که فقط یک جوهر وجود دارد که نامتناهی به لحاظ صفت و ازلی است. به باور وی، جوهر نامتناهی الهی، تقسیم ناپذیرو یگانه است؛ هر چیزی که هست در خدا هست؛ ممکن نیست جز خدا جوهری موجود باشد و یا به تصور آید. در این مقاله به روش تحلیل محتوایی، اثبات می شود که در نظر اسپینوزا، خدا، انسان و جهان مادی، همه اجزاء یک جوهرند و هرچیز، چه مادی، چه معنوی، بعد یا امتداد خداوند است و جوهر یا خداوند وجودی است نامتناهی و باید ذات او شامل همه موجودات و همه واقعیات باشد. این در عصر مسیحیت، ناب ترین نوع وحدت وجودی است که اسپینوزا آن را اظهار می کند. وی در این حد توقف نکرد، بلکه پا را بسی فراتر نهاده، و با نفی غایت ، اراده و عقل از خدا مفهوم یا معنای سنتی خدا در تفکر مسیحی را کنار گذاشت. همچنین راه حل اسپینوزا، برای این مشکل که همه توانی و همه دانی خدا چگونه با آزادی انسان سازگار است، حتی به روش خود وی هم رضایت بخش نیست.

    کلیدواژگان: جوهر، خدا، جهان، صفت، اسپینوزا
  • عبدالرحیم سلیمانی* صفحات 75-97

    در میان براهین متعددی که برای اثبات وجود خدا شده است، برهان نظم از جهاتی ویژه است. از یک سو اکثریت قاطع دینداران به همین برهان استناد می کنند و از سوی دیگر متون دینی، به ویژه متون اسلامی، مکرر این برهان را مطرح و مردم را به توجه به آن دعوت کرده اند. پس متکلم نمی تواند با این برهان مانند دیگر برهان ها برخورد کند. او می تواند از کنار هر برهانی بگذرد و آن را نپذیرد؛ اما اگر برهان نظم را نپذیرد، اولا باید جایگزینی برای توده های مردم پیدا کند و ثانیا باید از متون دینی دفاع کند که چرا یک برهان مخدوش را ارایه کرده و در واقع مردم را فریب داده اند. نکته عجیب این است که در حالی که در متون مقدس اسلامی بسیار بیشتر از متون مسیحی به این برهان توجه شده، عالمان و الاهیدانان مسیحی بیش از عالمان مسلمان به این برهان توجه کرده، از آن دفاع کرده اند. کلیدواژه ها: برهان نظم، متون دینی، وظیفه متکلم.

    کلیدواژگان: وجود خدا، برهان نظم، متون دینی، وظیفه متکلم
  • حجت الله عسکری زاده، سید ابراهیم موسوی* صفحات 99-119

    تبیین مفهوم ماده ارسطویی (هوله) دارای اهمیت است. اولا از این جهت که به نظر می رسد، ارسطو، اولین فیلسوفی است که اصطلاح هوله را در معنای فلسفی آن به کاربرده است وبه واسطه ارسطو، این مفهوم وارد فلسفه شده است. ثانیا از این جهت که تصور ماده اولی، با چالشهایی همراه است زیرا ماده اولی، به گفته ارسطو، هیچ گونه تعینی ندارد. به نظر می رسد مفهوم ماده به طور کلی در فلسفه ارسطو، مانند مفهوم صورت، مفهومی فلسفی است که باید آن را از سنخ معقولات ثانیه محسوب کنیم. ماده ارسطویی بر هر ماده فیزیکی خارجی تقدم دارد. پس آیا ترجمه هوله ارسطویی به matter که به ماده فیزیکی گفته می شود موجب خلط مبحث نیست؟ در این مقاله به تبیین این مباحث مهم که نقش مهمی در درک و تصور مفهوم ماده دارد پرداخته می شود به نظر می رسد برخی از چالش هایی که در دوره جدید پیرامون ماده اولی ارسطو مطرح شده توجه نداشتن به این مطلب است که هوله ارسطویی از سنخ معقولات ثانیه فلسفی است نه شی فیزیکی خارجی

    کلیدواژگان: ماده، علم تجربی، هوله، هیولی، قوه معقولات ثانیه
  • سجاد بهروزی*، ابوالقاسم فنایی صفحات 121-141

    تمرکز بر رفاه انسان و بیتوجهی به سایر موجودات زنده در استفاده از منابع محدود طبیعی، پیامدی جز بحران محیط زیست ندارد. به دلیل اینکه در حفاظت از محیط زیست هیچ تدبیری به اندازه اخلاق نمی تواند انسان را از درون به ترک رفتار ناشایست در قبال محیط زیست ملزم کند، برای رهایی از این بحران لازم است اخلاق محیط زیست را جدی بگیریم، زیرا مجموعه ای از معیارهای فردی و اجتماعی را در اختیار ما می نهد که برای تنظیم رابطه شایسته میان انسان و محیط زیست ضروری است. متفکران قرن بیستم در قلمرو اخلاق محیط زیست انبوهی از نظریه های «انسان محور»، «زیست محور» و «بوم محور» تولید کرده اند. به نظر می رسد که در میان این نظریه ها، نظریه های زیست محور، به خصوص نظریه «احترام به طبیعت»، از معقولیت قابل قبولی برخوردارند. در این پژوهش نخست می کوشیم این نظریه را صورت بند ی کنیم، سپس معقولیت آن را در بعد نظری و عملی نشان دهیم و در پایان به اشکالاتی که به این نظریه وارد شده است، پاسخ می دهیم.

    کلیدواژگان: اخلاق محیط زیست، نظریه احترام به طبیعت، اخلاق زیست محور، خیر مخصوص موجود زنده، ارزش ذاتی، و قاعده عدم مداخله
  • محمد مهدی کمالی* صفحات 143-167

    اکثر حکیمان مسلمان به تبعیت از ارسطو جسم را حقیقتی مرکب از دو عنصر جوهری به نام ماده اولی و صورت جسمیه دانسته اند و برای اثبات این مطلب براهین مختلفی اقامه نموده اند. یکی از این براهین برهان قوه و فعل است که در آن ترکیب جسم از ماده و صورت با استناد به دو حیثیت نفس الامری به نام قوه و فعل، اثبات شده است. برهانی که به اعتقاد بسیاری از فیلسوفان محکمترین برهان اثبات ماده اولی است که حتی در دقت و استحکام بر برهان فصل و وصل برتری دارد. بر این برهان نقدهای بسیاری وارد شده است اما آنچه کمتر بدان پرداخته شده بررسی اشکالات نقضی برهان مذکور است. در این میان نقض برهان قوه وفعل به هیولی اولی و نفس، نقض جدی تری است که این مقاله با بررسی آن، رویکرد دوگانه فیلسوفان در قبال جسم با هیولی و نفس را به تصویر کشیده و نقد کرده است.

    کلیدواژگان: برهان قوه و فعل، هیولی اولی، صورت جسمیه، نفس
  • محرم برهانی*، محمدحسین مهدوی نژاد، محمدحسن صانعی پور، مهین رضایی صفحات 169-190

    نیکلاس ولترستورف در کتاب "تاملاتی فلسفی بر ادعای تکلم خدا" مدعی دیدگاهی در باب ماهیت وحی به مثابه"فعل گفتاری" خدا شده است. او با توسل به نظریه فعل گفتاری آستین مدعی است خدا فراتر از وحی، تکلم کرده است.مراد او از تکلم نیز معنای تحت اللفظی وحقیقی است و نه مجازی.لب ادعای او این است که خدا فعل گفتاری انجام داده است اما با واژه سخن نگفته و تکلم خدا با اصوات مادی صورت نپذیرفته است.پس وقتی می گوییم"خدا سخن می گوید" به معنای دقیقتر خدا فعل ضمن گفتاری انجام می دهد . وحی به مثابه فعل ضمن گفتاری خدا، نیازمند پذیرش پیشفرض ها، مبانی و پیامدهای هستی شناسانه و معرفت شناسانه خاصی است . در این مقاله تلاش شده است ابتدا مبانی زبان شناسانه این نظریه و مولفه های آن مورد کنکاش قرار گرفته و سپس به چند و چون کاربست این نظریه در وحی شناسی ولترستورف پرداخته شود.

    کلیدواژگان: افعال گفتاری، فعل ضمن گفتار، گفتار دو عاملی، تئوری هنجارین زبان
  • سید محمد مهدی موسوی مهر* صفحات 191-208

    هیدگر در همه ادوار اندیشه خود به مقولات زبان و تکنولوژی توجه خاصی دارد. در این مقاله نشان داده شده است که نوع برداشت و تلقی ای که هیدگر از این دو مقوله دارد، ظرفیتی بررسی هم ارز این دو را ایجاد می کند. برای این منظور ابتدا به نسبت زبان با تفکر و هستی پرداخته شده، سپس تفاوت میان زبان سنتی و زبان تکنولوژیکی را مطرح کرده و نحوه صحیح سلوک با تکنولوژی از منظر هیدگر بیان می شود. در نظر او باید به زبان طبیعی و زبان سنتی آری گفت که تاریخمند و اصیل است، امری مقدر که هستی در آن «رخ» می نماید. این زبان ماندگار است و از امکانات زبان محافظت می کند. در مقابل زبان منفی همان زبان تکنولوژی است که زبانی منطقی، گرفتار در روزمرگی و در زیر دیکتاتوری عموم و علوم طبیعی است، وظیفه آن فراهم آوردن نشانه هاست. بر این نگاه راهگشای هیدگر در عین حال نقدهایی وارد است که در مقاله به آنها پرداخته می شود.

    کلیدواژگان: هیدگر، تکنولوژی، نسبت زبان و تکنولوژی، زبان تکنولوژیک
  • مهدی بهرامی* صفحات 209-230

    سخنان مستقیم ابن سینا در مورد زیبایی (جمال) را می توان در چند سطر جمع آوری کرد. اما آنچه مهم تر از جمع آوری این سخنان است کشف مفهوم کلمات و روابطی است که او در جملات خود مطرح کرده است. یکی از مفاهیم پر کاربرد و مهم در مساله زیبایی یا جمال در اندیشه ابن سینا «کمال» است. برخی از پژوهشگران در تحلیل «کمال» مدرک در محسوسات، کمال مورد نظر ابن سینا را «کمال ثانی» به عنوان «شیء آنگونه که باید باشد» دانسته اند. در حالی که اگر چه ممکن است این سخن صحیح باشد اما اثبات این ادعا از عبارت فوق صحیح نیست. بر همین اساس، در این پژوهش تلاش شده است با روش توصیفی-تحلیلی، ضمن نقد رویکرد رایج در مورد رابطه کمال و جمال محسوسات، چگونگی این ارتباط با استناد به عبارات او بررسی و تحلیل شود. یافته های این پژوهش با تاکید بر رابطه عمیق کمال و جمال، نشان می دهد که با توجه به تفاوت کمال در موجودات، زیبایی ابن سینا را باید به زیبایی محسوس و غیر محسوس (مجرد) تقسیم کرد. در حقیقت، زیبایی در این دو دسته از موجودات با توجه به نوع کمال مورد نظر در آنها متفاوت خواهد بود. بدین گونه که زیبایی در غیر محسوسات ذاتی آنها و در محسوسات جزء عوارض آنها می باشد. لذا کمال در نوع اول، کمال اولی و کمال در نوع دوم کمال ثانی می باشد.

    کلیدواژگان: زیبا، زیبایی شناسی، کمال، ابن سینا، محسوسات، مجردات
  • علی حسینی*، مهناز حسین پور صفحات 231-261

    موضوع اصلی فلسفه ی هیدگر وجود است. در نظر وی وجودشناسی بعد از افلاطون و ارسطو در مسیر فراموشی قرار گرفته و جای خود را به معرفت شناسی داده است. بی توجهی به معنای حقیقی وجود و پرداختن به موجود و ماهیت آن، احساس ناخشنودی را در هیدگر برانگیخته و باعث بنا نهادن محور فلسفه ی خود بر وجودشناسی و همچنین به کار گرفتن تلاش زیادی برای فراتر رفتن از مفهوم وجود و رسیدن به حقیقت عینی و انضمامی وجود شد. هایدگر برای رسیدن به این منظور به دنبال راهی برای شناسایی وجود است؛ به همین دلیل به انسان روی می آورد زیرا از منظر او انسان تنها موجودی است که توانایی پرسش از وجود را دارد و تنها پدیداری است که می تواند به همه ی پدیدارها معنا ببخشد. در این راستا هایدگر وجودشناسی خود را با تحلیل وجودی انسان یا تحلیل اگزیستانسیال آغاز می کند و توسط روش پدیدارشناسانه قصد دارد خصوصیات و احوالات وجودی انسان را به تصویر بکشد. بنابراین لازمه ی این نوع شناسایی وجود، تحلیل اگزیستانسی است که هدایت کننده به سمت هرمنوتیک می باشد. پدیدارشناسی نزد هایدگر روش بازگشت به سمت وجود است و هرمنوتیک را نیز وجه وجودی انسان و روشی برای مساله ی هستی می داند؛ از آنجایی که وجودشناسی باید در پی یافتن معنای وجود از طریق پدیدارشناسی هرمنوتیکی وجود انسان باشد، به وابستگی وجود شناسی، پدیدارشناسی و هرمنوتیک در فلسفه هیدگر می رسیم.

    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، هرمنوتیک، پدیدارشناسی هرمنوتیک و دازاین
  • فریده آفرین* صفحات 263-289

    هدف مقاله حاضر شرح افعال و عملکردهای تخیل از وجه هستی شناختی در نظر دلوز با تکیه به آثار پیش نقدی و نقدی کانت است. مفروض اینکه عملکردهای تخیل، در تفکر دلوز از رهگذر قوه صورتبخش در تفکرپیشانقدی، فعالیت سنتز و شاکله در نقد اول و نیز تولید و تکوین در امر والا و سمبولیسم در نقدسوم وضوح می یابد. دلوز با یک سری تاکید، سنتزهای سه گانه ی تفاوت و تکرار را بر شالوده ی فعل و عملکردهای تخیل کانتی استوار می کند. در سنتزهای کانتی به کثرات در یک زمان و مکان نظم بخشیده می شود. شاکله به عنوان تعین زمانی، سنتزهایی را تحت سلطه فاهمه انجام می دهد و به داده های حسی فرم می دهد. در دو وضعیت امر والا و نمادسازی، تخیل با فعل تولید و عملکرد تکوین با قوام بخشی به هماهنگی قوا می پردازد. سنتز زمانمند اول دلوز با تمرکز بر سنتز دریافت کانتی، متعلق به اکنون، عادت و مبتنی بر فعل انقباض است. در سنتز زمانمند دوم دلوز، به موازات امر والا و تکوین شاکله ی کانتی، گذشته ناب، در قالب طرح پرسشی که برهم زننده ی زنجیره متوالی اکنون است، تکوین می یابد. در سنتز سه مرحله ای سوم بعد از دو وقفه، فرم ناب زمان تکوین پیدا می کندکه با مراحل سمبولیسم و بن بست شاکله ی کانتی همخوان است. نتیجه اینکه سنتزهای زمانمند دلوزی در تفاوت و تکرار، مبتنی کنش، فعل و عمل تخیل کانتی در وضعیت های مختلف است.

    کلیدواژگان: تخیل، سنتز، شاکله، تولید، تکوین
|
  • Jafar Morvarid *, Morteza Salari Pages 1-30

    Factionalists claimed that the mental states must be defined through specific functional roles that they play in explaining the behavior of organism in different positions. Fodor the contemporary American philosopher believes in some sort of functionalism which is known as psycho- functionalism. He also believes in intentional realism with respect to mental states and a form of non-reduction physicalism. He creates a hypothesis called the language of thought, which is a combination of realistic reading of mental state and computational explanation of the process of reasoning that both are based on aforementioned beliefs, in order to provide a physicalistic response for the old ambiguities of the philosophy of mind. According to this hypothesis, thinking and reasoning occur in one mental language. The mental language has syntax and semantic and reasoning includes a syntax process on mental representations. The main aims of this study firstly is to provide the theoretical explanation of this hypothesis as well as explaining the most important features of the language of thought and secondly to provide a critical study of that hypothesis by the means of examining the arguments posed against or in favor of that hypothesis.

    Keywords: the Language of Thought, Functionalism, Physicalism, the Cartesian Problem, the Brentano's Problem
  • Alireza Maleki *, MirSaeid Moosavi Karimi Pages 31-48

    The role and importance of natural language in philosophy is clearly significant and obvious. Aristotle for systematizing his logic and formalizing its rules was significantly dependent on ordinary language such that he formulated the rules of his logic in the framework of this language. By criticizing Aristotle’s logic on the basis of incompetence and limitations of natural language, Frege developed a new philosophical system by introducing a formal language and a new system of logic. Of course these modifications did not end with Frege and continued in later philosophical systems. In this paper, firstly, we consider natural language and it’s influence on Aristotle’s logic and the problems of its application in ancient logic. Then some of Frege’s innovations in formal language and logic will be discussed. After that, we will examine Frege’s linguistic turn, its turning point, nature and conditions. Finally the effects of formal language in establishing the structure of Frege’s philosophical system will be considered.

    Keywords: Gottlob Frege, philosophy of language, Natural Language, Aristotle’s Logic, Linguistic Turn, Formal Logic
  • Saleh Hassan Zadeh * Pages 49-74

    The basis of Spinoza''s philosophical views is the single substance. Explanation of multiple beings is possible only by referring to the infinite substance, which Spinoza called "God or nature." According to Spinoza, finite objects are necessarily the result of infinite substance, and the whole of the non-divine universe is called the state, which is created by the eternal necessity of the substance of the single substance. By analyzing the substance, Spinoza concludes that there is only one substance that is infinite in terms of adjective and primordial. According to him, the infinite divine substance is indivisible and unique; everything that exists is in God; There can be no substance other than God or imagined. In this paper, content analysis proves that in Spinoza''s view, God, man, and the material world are all components of a substance, and that everything, material or spiritual, is the dimension or extension of God, and that the substance or God is infinite exist and His substance must include all beings and all realities. This is the worst kind of unity of existence in the Christian age that Spinoza states. He did not stop there but went a step further and by denying the end, the ultimate goal, will, and intellect of God to abandon the traditional concept or meaning of God in Christian thought. Spinoza''s solution to the problem of how God''s omnipotence and omniscience are compatible with human freedom is also unsatisfactory, even in his own way.

    Keywords: substance, God, World, Attribute, Spinoza
  • Abdorrahim Soleimani * Pages 75-97

    Among the various arguments which have been presented to prove the existence of God, argument from the order in the universe is unique from many respects. On the one hand, the vast majority of religious believers cite the same argument and on the other hand, religious Scriptures, especially Islamic texts have repeatedly raised this argument and have invited people to pay attention to it. The theologian cannot deal with this argument, like other arguments. He can pass along any argument and refuse it, but if he does not accept argument from the order in the universe, first he must find an alternative argument to offer to the masses, and secondly, he must defend religious Scriptures why such texts have presented a flawed argument and indeed the people have been deceived. The strange point is that though the Islamic scriptures have paid much more attention to this argument in comparison with Christian texts, but Christian scholars and theologians more than Muslim scholars have considered this argument and defended it.

    Keywords: The existence of God, The argument from the order in the universe, religious Scriptures, the duty of theologian
  • HojjatOllah Askarizadeh, Seyed Ebrahim Musavi * Pages 99-119

    It is important to explain the concept of Aristotelian matter. First, since Aristotle appears to be the first philosopher to use the term Hule in its philosophical sense, and through Aristotle, this concept has been incorporated into philosophy. Secondly, the concept of prime matter is challenged because prime matter, according to Aristotle, has no determining. The concept of matter in general in Aristotle's philosophy, like the concept of the form, seems to be a philosophical one, which we must consider as the secondary intelligibles. Aristotelian material takes precedence over any external physical matter. So is Aristotle's translation of matter into physical matter not a confusion? This article explains these important issues that play an important role in understanding the concept of matter. It seems that some of the challenges raised in the new period around Aristotle's prime matter are not paying attention to the fact that Aristotle's hule is of the philosophical concpets of secondary intelligibles, not an external physical object.

    Keywords: matter, secondary intelligibles, potency, hule science
  • Sajjad Behruzi *, Aboalghasem Fanaei Pages 121-141

    Environmental crisis is due to the welfare of humans and the negligence of other living organisms in the use of natural resources. Because of the ethics more than other schemes of protecting the environment can lead to require humans to leave bad behavior towards the environment, for resolve of this crisis, we need to attend to the ethics of the environment seriously, because it provides us with a set of personal and social criteria that are essential for establishing relationship between humans and their environment. In twentieth-century, thinkers in the field of environmental ethics generate “anthropocentric”, “biocentric” and “ecocentric” theories. Among these theories, biocentric theories, in particular the theory of “respect for nature”, are in an acceptable level of rationality. In this research, we will formulate this theory, then we will prove that this theory is reasonable in field of environmental ethics. Finally, we will respond to criticisms of this theory.

    Keywords: Environmental ethics, Respect for nature theory, Biocentric ethics, The good of a being, Inherent worth, The rule of noninterference
  • MohammadMahdi Kamali * Pages 143-167

    Most Muslim philosophers, following Aristotle, believe that the body consists of two essential elements called “prime matter” and “corporal form”. They have presented several arguments to prove this theory. One of these arguments is the “argument of faculty and action”, which according to two kinds of faculty and act, prove body is composed of matter and form. Many of them believe this argument is the strongest argument proving the prime matter, which is more accurate and more powerful than “argument of separation and connection”. But a few of philosophers believe this argument has a lot of problems. In this paper, we first explain the argument of faculty and action on separate its premises. Then we criticize it by counting the four problems. Finally, we conclude that the argument fails to prove the composition of the body, of matter and form. Key words: Argument of faculty and action- prime matter- corporal form- soul.

    Keywords: Argument of faculty, action, Prime matter, corporal form, soul
  • Moharam Borhani *, MohamadHosein Mahdavinejad, MohamadHasan Saneipur, Mahin Rezaee Pages 169-190

    N. Wolterstorff in his book (Divine Discourse: Philosophical Reflections on the Claim that God Speaks. Cambridge University Press 1995 ) ,presents new approach about God`s nature of revelation as Divine Discourse. Using Speech acts theory he claims that beyond of revelation, God discourses with human .He uses the word (discourse) in the Literally meaning than metaphorical. His main claim about nature of revelation is that God Instead of revelating operates speech act but He doesn't use words and physical apparatus. So when we say that God speaks, in the exact meaning He uses illocutionary act. Revelation as Gods illocutionary act requires accepting some presuppositions, Principles and specific ontological and epistemological repercussions . This essay at first tries to clarify linguistic origin of Speech act theory and its basic elements based on Austin`s speech act theory. Then tries to reflect on the use of this theory in N.W 's approach on Revelation.

    Keywords: ” Speech Acts theory”, Ilocutionary Act”, Double agency discourse”, Normative theory of language”
  • Seyyed MohammadMahdi Mousavimehr * Pages 191-208

    In all eras, the Heidegger has a special attention to language and technology issues.In this paper, it has been shown that the type of withdrawal and the use of these two categories is the capacity of the two currencies to consider.For this purpose, first the language ratio is discussed with the thought and existence, then the difference between the traditional language and the technological language and the correct manner of conduct with technology is expressed in the perspective of Heidegger.In his opinion, the natural language and the traditional language said yes that the history and the original is the ordained issue.It is a lasting language and protects language possibilities.In contrast, the language of the same technology is a logical language, caught in exactly and under the dictatorship of the general and Natural sciences, the task is to provide signs.At the same time, the look of the Heidegger is a sign that will be dealt with in the article

    Keywords: Heidegger, technology, language, technology ratios, technological language
  • Mahdi Bahrami * Pages 209-230

    Although the explanations of beauty (Jamal) in the theory of Avesina are limited, it seems that they point to a very deep relation between beauty (Jamal) and perfection (Kamal). Therefore, perfection in the idea of some investigators has been expressed as the main reason for the beauty. They have introduced the second perfection in the sense objects as the beauty. They construe sense objects from the one of important phrase of Avesina, while it seems that proving this claim from that phrase is not easy and acceptable. For this reason, in this paper, while the common approaches of this issues are critiqued, by the descriptive-analytical method the relationship between beauty (Jamal) and perfection (Kamal) base of Avesina's books is evaluated and analyzed. The conclusion of this paper shows that base on the concept of perfection (Kamal) for creatures, there are two kind of beauty; one of them appertain to substantial beings and other to insubstantial beings. The perfection for the first part is the second perfection (Second Kamal) and for insubstantial beings is the first perfection (first Kamal).

    Keywords: Avesina, Aesthetic, Beauty, Perfection, insubstantial being, substantial being
  • Ali Hoseini *, Mahnaz Hosein Pour Pages 231-261

    Main issue in Heideger philosophy is existence .in his theory, exestionology (ontology)after platoon and Aristotle has been forgotten and replace with epistemology. Inattention or having no regard to truth meaning of existence and paying attention or focusing on existent(extant, creature) and its essence has raise uncomfortable feeling in Heidegger, and made hem to construct its philosophical axes on existionology and employing mush effort to going beyond the perception of existence and reaching to the subjective and adjunctive meaning. Hidiger to fulfillment of this purpose was looking for a way or solution to cognition of existence. So he focus his attention on humanity(human being) because , from his points of views , human being is only creature that is of ability of question about existence and is only visibility(creature) who made other visible (creatures) meaningful. in this line with, Heidegger start his existionology with existentialanalys is of human and his going to illustrate existential specifications and statesof human. so requisite of this cogitation of existence is existential analysis that guider to hermeneutic. From Heidegger opinion, Phenomenology is way of return to existence and he regard or look hermeneutic as existential aspect of human and a method for ontology problem. Since exestionology (ontology)must be looking for finding of existence by hermeneutic phenomenology of human being, so we find the depending of existionology.

    Keywords: Phenomenology, Hermeneutic, Hermeneutical phenomenology, Dasein
  • Farideh Afarin * Pages 263-289

    The aim of this article is to clarify the acts of imagination based on Kant`s first and Third Critique with regard to his pre-critique work.We consider these acts with a concentration on formative power, synthesis, and schematism, the sublime and symbolism. With analytic content analysis, we claim that Deleuze focuses on Kantian acts of imagination and attributes them to the acts of beings in the world.In Kantian synthesis like apprehension, reproduction and recognition there is logical order which is not related to pure time. they make perception complete.But the sublime disrupts the synthesis. It changes the capacity and criteria of measurement of perception. Through the schema, there is a synthetic act between two heterogeneous series like conceptual and Spatio-temporal determinations, based on the rule of production of the images for concepts. Symbolism leads schematism to the dead-end of cognition.It changes the capacity of cognition.Deleuze's first temporal synthesis in Difference and Repetition is living present and to some extent corresponds to the Kantian synthesis of apprehension. The second synthesis, that is pure past corresponds to the schema.The instants of the genesis of pure time happen in the third Deleuzian temporal synthesis with two disruptions in accordance with the sublime and symbolism Deleuze transfers Kant`s acts of imagination like formation, synthesis, schematism, production, and genesis to acts of beings in the world.

    Keywords: Imagination, Synthesis, Schema, Production, Genesis