فهرست مطالب

نشریه تحقیقات مدیریت آموزشی
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 43، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سامره شجاعی*، فاطمه سادات حسینی، پرویز سعیدی، محمودرضا مستقیمی صفحات 15-29

    امروزه سازمانها در پی بهبود عملکرد خود راه های مختلفی را در پیش می گیرند و راهبردهای مختلفی را تدوین و اجرا می نمایند، که وابستگی آنها را به محیط پیرامونی و مشتریان سازمان افزایش می دهد. هدف از این تحقیق بررسی الگوی قابلیتهای بازار سازمانی میتنی بر کارآفرینی سازمانی است. این تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی و آمیخته بود و بر اساس معادلات ساختاری میتنی بر واریانس طراحی و اجرا شد. جامعه آماری این تحقیق شهرداری های استان گلستان بوند که برای نمونه گیری از روش تصادفی استفاده شد. تعداد نمونه 113 نفر بود برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های استاندارد استفاده شد. داده ها با نرم افزار PLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج و خروجیهای نرم افزار نشان دهنده تایید مدل هستند. به عبارت دیگر متغیرهای تحقیق شامل فروش، محصول و خدمات و مشتریان که با تکیه بر کارآفرینی سازمانی تعیین شده بودند، تاثیر مثبت و معناداری بر بازاریابی سازمانی در شهرداری های مورد مطالعه داشته است. انتظار می رود که نتایج این تحقیق بتواند راه را برای مدیران سازمانهایی که برای آینده بهتر می اندیشند، هموار نماید.

    کلیدواژگان: قابلیت های بازار سازمانی، کارآفرینی سازمانی، فروش، مشتری
  • بابک حسین زاده*، هانیه دیوسالار، وحید فلاح صفحات 31-41

    هدف از انجام این تحقیق ارایه مدل تاثیرگذاری تحرک فرهنگی بر دلبستگی مدیریتی مدیران دانشگاه های مازندران بود. این پژوهش با توجه به هدف و ماهیت تحقیق از روش تحقیق ترکیبی یا آمیخته از طریق تلفیق روش های کیفی و کمی استفاده شد. جامعه آماری در مرحله کیفی 15 نفر از خبرگان دانشگاه های مازندران بود. جامعه آماری مرحله کمی تحقیق کلیه مدیران دانشگاه های استان مازندران که تعداد کل جامعه آماری 478 نفر و حجم نمونه 213 نفر بود. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته ای بود که بر اساس نتایج حاصل از محاحبه با خبرگان بدست آمد .پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بالاتر از (7/0)محاسبه شد. برای تعیین روایی این ابزارها از روایی صوری و محتوایی استفاده شد. در این تحقیق برای برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون مدل معادلات ساختاری و نرم افزار   Smart PLS استفاده شد.نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها تاثیرگذاری تحرک فرهنگی بر دلبستگی مدیریتی مدیران دانشگاه های مازندران مورد تایید قرار داد و برای بررسی کفایت مدل از شاخص های cv com، R2، cv red استفاده گردید که در مجموع نتایج نشان داد مدل ما از برازش مطلوبی برخوردار می باشد.

    کلیدواژگان: تحرک فرهنگی، دلبستگی مدیریتی، مدیران دانشگاه های مازندران
  • جعفر قهرمانی*، میرجلال حسینی، ذبیح پیرانی صفحات 43-54

    این مقاله با هدف بررسی جایگاه مولفه های توسعه پایدار در برنامه های درس علوم تجربی دوره ابتدایی ایران و ارایه چارچوب مطلوب و اعتباربینی آن انجام گرفت. جامعه آماری را گروه متخصصان ناظر بر مولفه های توسعه پایدار و نیزمجموعه کتب درسی علوم تجربی پایه های ششگانه دوره ابتدایی ایران در سال تحصیلی 96-95 تشکیل داد. حجم نمونه در گروه متخصصان به موجب جدول نمونه گیری مورگان 80 نفر و در مجموعه کتب درسی 12 جلد با احتساب کتب راهنمای معلم بود. روش گردآوری اطلاعات کیفی و کمی، کتابخانه ای و میدانی بود. ضریب پایایی پرسشنامه 81/0 بدست آمد. روش توصیف و تجریه و تحلیل داده ها بهره برداری از شاخصهای آمارتوصیفی ، آزمونهای تحلیل عاملی و ضرایب اهمیت آنتروپی شانون بود. پردازش داده ها و تحلیل آنها توسط نرم افزارهای SPSS و آنتروپی شانون انجام گرفت. در مجموع نتایج پژوهش حاکی از میزان تاکید برنامه درسی علوم تجربی دوره ابتدایی نسبت به مولفه های ششگانه توسعه پایدار در سطح متوسط بود، و نیازمند بازنگری است.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، برنامه درسی علوم تجربی، دوره ابتدایی
  • زهره سعادتمند*، حسین زارع خورمیزی، نرگس کشتی آرای صفحات 55-67
    هدف از انجام این پژوهش تجارب زیسته معلمان کلاس های چندپایه پیرامون استفاده بهینه زمان و مدیریت آن به عنوان مولفه موثر در برنامه درسی بود. این پژوهش یک مطالعه کیفی پدیدارشناسی است. شرکت کنندگان در این مطالعه 8 معلم کلاس چندپایه از استان های یزد و کرمان بودند. داده ها با استفاده از مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته انفرادی با معلمان در محل کار آنها گردآوری شد. داده ها با روش هفت مرحله ای کلایزی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. پس از کدبندی مصاحبه ها، 422 کد اولیه حاصل گردید که پس از طبقه بندی 15 زیرطبقه، 5 طبقه و سه مفهوم به دست آمدکه با عناوین: 1- تبیین و شناسایی مولفه های موثر در صرفه جویی وقت 2- تبیین و شناسایی مولفه های موثر کمبود زمان 3- تبیین و شناسایی مولفه های موثر در برنامه ریزی و مدیریت زمان نام گذاری گردیدند. نتایج این مطالعه نشان داد که معلمان کلاس های چندپایه برای جبران کمبود وقت می توانند از راهبردهای مختلفی با توجه به دانش آموز، تعداد آن ها، همچنین تعداد پایه ها، تاثیر پایه ها نسبت به هم، شیوه ها و مواد جهت صرفه جویی و مدیریت زمان استفاده نمایند. بکارگیری این راهبردها در سه زمینه یاد شده می تواند منجر به استفاده بهینه زمان و مدیریت آن در برنامه درسی کلاس های چندپایه و سبب تحقق اهداف برنامه درسی و تسهیل یادگیری دانش آموزان و تدریس معلم گردد.
    کلیدواژگان: تجارب زیسته، معلمان، کلاس های چند پایه، برنامه درسی
  • فاطمه صفاری، مریم براتعلی*، سید ابراهیم میرشاه جعفری، سید هاشم گلستانی صفحات 69-85

    هدف پژوهش حاضر استنتاج اهداف، مبانی و اصول احسان در روش های تعلیم و تربیت از منظر خواجه نصیر الدین طوسی به منظور ارایه الگوی تربیتی بوده است. این پژوهش با رویکرد کیفی و از طریق روش استنتاجی با الگوی بازسازی شده فرانکنا (استنتاج اهداف، مبانی، اصول و روش های تربیتی) انجام گرفته است. حوزه پژوهش شامل کتب نگاشته شده خواجه نصیر (اخلاق ناصری، اخلاق محتشمی و آداب متعلمین) و کتاب ها و مقالات و پژوهشها و شرحهای نوشته شده بر آثار خواجه نصیر بوده است. در این تحقیق پس از جمع آوری داده های مورد نیاز تحقیق از متون فوق، با استفاده از روش کدگذاری موضوعی ابتدا مفاهیم دستهبندی شد. سپس بر مبنای الگوی استنتاجی فرانکنا، اهداف، مبانی، اصول و روش های تربیتی استنتاج گردید. جهت بالابردن اطمینان پذیری و باورپذیری و به منظور اطمینان از نتایج حاصل، راه های دستیابی به نتایج مرتبا زیر نظر اساتید متخصص، مورد تجزیه و تحلیل و تفسیر قرار گرفته است. بر اساس نتایج حاصل از پژوهش برخی از روش های تربیتی احسان از دیدگاه خواجه نصیر عبارتند از: کرم، ایثار، عفو، مروت، نجابت، مواسات و همدردی، سماحت و بزرگواری، مسامحه و گذشت، حیا، رفق و مدارا، سیره نیکو داشتن، مسالمت، سکون و آرامش، صبر، قناعت، وقار، تقوا و ورع، نظم و انتظام، حریت و آزادگی

    کلیدواژگان: احسان، روش های تعلیم و تربیت، خواجه نصیر، الگوی تربیتی
  • محمدتقی محمودی*، فرددین جوانبخت، بدری شاه طالبی صفحات 87-103

    مقاله حاضر با هدف واکاوی عوامل جذب در مدیریت استعداد به منظور بهبود عملکرد فردی کارکنان آموزش و پرورش ایران به روش کیفی-کمی انجام شد. پس از کدگذاری و دسته بندی 40 مضمون اولیه، روایی محتوایی آن به دو روش ،کیفی وکمی انجام شد. با استفاده از ضریب هولستی، پایایی مضامین 85/. برآورد شد. در فاز کمی محیط پژوهش ،به تعداد 5873 نفر که با استفاده از فرمول کوکران 369 نفر به عنوان حجم نمونه به روش نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس انتخاب شدند.. مقادیر مربوط به برآورد ضریب آلفای کرونباخ برای مضامین بالاتر از 75/0 گزارش شدند. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آماری توصیفی در تحلیل داده های کمی شامل جداول توزیع فراوانی و نمودار ها، و در بخش استنباطی از روش تحلیل عاملی تاییدی و رویکرد مدل سازی معادله ساختاری کوواریانس محور استفاده شد. با توجه به شاخص های ارزش گذاری ،روش های جذب، شایستگی وکانال استخدام با بار عاملی 57/.، 55/.، 39/.، 37. به ترتیب از بیشترین اثر تبیین کنندگی در این الگو برخوردار بوده.

    کلیدواژگان: جذب استعداد، مدیریت استعداد، شایستگی، ارزش گذاری، کانال استخدام
  • بهارک شیرزاد کبریا*، غلامعلی شعبان نژاد، پرستو خسروی صفحات 105-122

    پژوهش حاضر باهدف کلی، تعیین عوامل موثر مدل تعالی مدیریت مدرسه منطقه 15 و تعیین تقدم و تاخر عوامل موثر مدل تعالی مدیریت مدرسه منطقه 15 را بر مبنای مدل تعالی سازمانی درسال 1397 مورد ارزیابی قرار داده است . این تحقیق با استفاده از روش تحقیق توصیفی پیمایشی انجام گرفته است. حجم نمونه مورد مطالعه از بین 204 نفر جامعه با استفاده فرمول کوکران تعداد 134 نفر انتخاب گردید. ابزار تحقیق این پژوهش که بوسیله پرسشنامه پیشرفته متغیرها را اندازه گیری می کند شامل 10 معیار که هر معیار دارای نکات راهنما ومصادیق عینی است که براساس ویژگیهای آموزش و پرورش تنظیم شده است. برای روایی پرسشنامه از نظر اساتید و متخصصان استفاده شده است و برای پایایی پرسشنامه از آزمون آلفای کرانباخ استفاده گردید که مقدار آن 93 / 0 بدست آمد. نتایج ذیل به دست آمد بیشترین امتیاز کسب شده مربوط به حوزه یاددهی و یادگیری (78%) اولین درجه توسعه مشارکت اولیاء و نهادهای اجتماعی در امور (72%) درجه دوم و توسعه و توانمندها و مشارکت نیروی انسانی (70%) درجه سوم و مدیریت امور اجرایی و اداری (70%) درجه چهارم و فعالیت های فوق برنامه و پرورشی (69%) درجه پنجم و تدوین برنامه عمل (67%) درجه ششم و خلاقیت درجه (66%) درجه هفتم نظام رشد آفرین انگیزشی (60%) درجه هشتم سلامت، تربیت بندی پیشگیری و ایمنی (34%) درجه نهم و کمترین امتیاز کسب شده مربوط به حوزه نتایج اداره مدرسه توسط مشارکت دانش آموزان (30%) درجه دهم است.

    کلیدواژگان: مدل تعالی، مدیریت مدرسه، مقطع ابتدایی، EFQM
  • محمد رضایی، امینه احمدی*، مهدی باقری صفحات 123-152
    این پژوهش با هدف طراحی الگوی مدارس هوشمند بر اساس رویکرد سازنده گرایی انجام شد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات جزء پژوهش های آمیخته (کمی و کیفی) است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان دانشگاهی و صاحب نظران حوزه مدارس هوشمند و در بخش کمی شامل کلیه معلمان و مدیران مدارس هوشمند در سال 1397 بود. حجم نمونه در بخش کیفی با اشباع نظری (30 نفر) و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران 357 نفر برآورد شد. برای انتخاب نمونه در بخش کیفی از نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی از نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته بر مبنای مقیاس 5 گزینه ای بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آلفای کرونباخ، میانگین واریانس استخراج شده (AVE)، ماتریس جذر AVE، کولموگروف اسمیرنف، تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. نتایج به دست آمده به شناسایی 5 مولفه و 44 شاخص منجر شد که 5 مولفه اثرگذار شامل برنامه درسی (پنهان و آشکار)، محیط مدرسه، معلم (عوامل فردی و شایستگی های حرفه ای)، مدیر مدرسه و کارکنان آموزشی و آموزش (دانش، مهارت و نگرش) تاثیر دارند. نتایج دیگر نشان داد که اولویت مولفه های شناسایی شده به ترتیب عبارت است از: برنامه درسی (پنهان و آشکار) (0.57)، محیط مدرسه (0.55)، معلم (عوامل فردی و شایستگی های حرفه ای) (0.44)، مدیر مدرسه و کارکنان آموزشی (0.33) و آموزش (دانش، مهارت و نگرش) (0.12). همچنین، درجه تناسب آن با اطمینان 95 درصد از نظر متخصصین مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: مدارس هوشمند، سازنده گرایی، آموزش
  • راضیه نوری، لادن سلیمی*، عصمت رسولی صفحات 153-182
    هدف از تحقیق حاضر، طراحی الگوی برنامه درسی وارونه مبتنی بر توجه انتخابی و یادگیری خودراهبر در درس کار و فناوری مقطع متوسطه-ی اول بود. روش تحقیق کیفی با هدف کاربردی صورت گرفت. داده های کیفی لازم جمع آوری و با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی به مثابه تکنیکی پژوهشی، مفاهیم، مقوله ها شناسایی و مورد تحلیل قرار گرفت.جامعه آماری بخش کیفی پژوهش شامل اساتید و متخصصان برنامه ریزی درسی در کشور ایران هستند که در زمینه برنامه درسی وارونه، یادگیری خودراهبر اطلاعات لازم را داشته اند، مورد شناسایی قرار گرفته و در بخش کیفی از نظراتشان استفاده شد. در این پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و با در نظر گرفتن قانون اشباع به تعداد 15 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته فردی با متخصصان برنامه درسی استفاده شده است. یافته ها نشان داد پایایی بازآزمون 68/. درصد است که بیانگر پایایی مناسب است. برای تحلیل داده های کیفی پژوهش از تحلیل محتوا استفاده شد. نتایج نشان داد تحلیل مصاحبه ها حاکی از این موضوع است که متخصصان به ارتباط بین برنامه درسی وارونه و یادگیری خودراهبر در مولفه های خود مدیریتی، خود نظارتی و خودانگیختگی اشاره نمودند. اگر چه در برخی مقوله ها تاکید بیش تری نسبت به مقوله های دیگر بود، اما آنان به نکاتی توجه کردند که نشانه اهمیت و تاثیر مقوله های تحقیق حاضر است.
    کلیدواژگان: برنامه درسی وارونه، یادگیری خودراهبر، درس کاروفناوری
  • بابک حسین زاده*، محمدابراهیم طاهر نژاد، وحید فلاح صفحات 183-196

    هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر مدیریت دانش بر آینده پژوهی مدیران آموزشی واعضای هیات علمی دانشگاه های استان مازندران با میانجیگری هوش سازمانی و ارایه مدل بود. در این پژوهش از راهبرد کمی استفاده شد. این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی، از نظر هدف، تحقیقی کاربردی و از نظر روش، همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این شامل کلیه مدیران آموزشی و اعضای هیات علمی (2940 نفر) دانشگاه های استان مازندران است که در سال تحصیلی (98 - 1397) مشغول به کار بودند که با بهره گیری از فرمول کوکران تعداد 334 نفر به عنوان حجم نمونه برآورد گردید. برای انتخاب نمونه ها از شیوه نمونه-گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته آینده پژوهی، پرسشنامه استاندارد مدیریت دانش لاوسون و پرسشنامه استاندارد هوش سازمانی کارل آلبرخت جمع آوری و از طریق نرم افزارهای آماری اس پی اس اس، ایموس مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. برای تحلیل سوال های پژوهش از تحلیل مسیر و آزمون بوت استرپ استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان داد متغیرهای مدیریت دانش با آینده پژوهی، مدیریت دانش با هوش سازمانی و هوش سازمانی با آینده پژوهی رابطه ی معنادار و مثبت دارند. همچنین هوش سازمانی، در تاثیر مدیریت دانش بر آینده پژوهی نقش میانجی را ایفا می کند.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، ارائه مدل، مدیریت دانش، هوش سازمانی
  • سمانه عبدالله زاده خنامان، حمدالله منظری توکلی*، سنجر سلاجقه، ایوب شیخی صفحات 197-214

    این پژوهش با هدف رابطه میان سبک تصمیم گیری مدیران و ساختار سازمانی با میانجی گری جانشین پروری به منظور ارایه مدل مفهومی انجام شد. روش پژوهش به لحاظ هدف کاربردی، به لحاظ روش گردآوری داده ها توصیفی همبستگی و به لحاظ نوع داده کمی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان و مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان به تعداد 1021 و اندازه نمونه آماری 461 نفری و از طریق نمونه برداری تصادفی طبقه ای، با کاربرد آزمون های همبستگی و معادلات ساختاری بود. نتایج حاصل از داده های بازیابی شده از پرسشنامه ها همبستگی و رابطه مثبت و معنی دار میان سبک های تصمیم گیری مدیران و ساختار سازمانی را تایید کرد. همچنین نقش برنامه ریزی جانشین پروری به عنوان عامل میانجی در تسهیل رابطه مذکور مشخص شد . این نتایج مدل پیشنهادی را تایید کردند. نتایج پژوهش همچنین نشان داد که اجرای برنامه ریزی جانشین پروری به عنوان برنامه ای استراتژیک و راهبردی رابطه سبک تصمیم گیری مدیر و ساختار سازمان را اثربخش تر خواهد ساخت.

    کلیدواژگان: سبک های تصمیم گیری مدیران، ساختار سازمانی، برنامه ریزی جانشین پروری
  • مجید نقیه، نرگس کشتی ارای*، جهان بخش رحمانی صفحات 215-232

    این پژوهش با هدف واکاوی گفتمان استادان دانشگاه فرهنگیان از فرایند تدریس و به روش کیفی و از نوع تحلیل گفتمان انجام گرفت. شرکت کنندگان دراین پژوهش استادان اند که تعداد آنان 22 نفر و داده ها به حد اشباع رسید. روش نمونه گیری، هدف مند ملاک محور و ابزار جمع آوری اطلاعات، گفتگوها و مصاحبه های غیرساختاری بود. گفتگوها و مصاحبه ها پیاده وسپس با فرایند کد گذاری مورد تحلیل قرار گرفت تا در نهایت مفاهیم به دست آمد. نتایج نشان داد که باید مولفه های ساختار دانشگاه، فرایند تدریس، ارزشیابی استادان از دانشجویان، پژوهش محوری و گزینش و جذب استادان مورد مداقه بیشتری قرار گیرد تا معلمان حرفه ای تربیت شوند. بر اساس پژوهش انجام شده، در مولفه ی فرایند تدریس استادان، نیاز به یک بازنگری همه جانبه و جدی است. آنان باید روش های نوین و الگوهای تدریس و نظریه های یادگیری را شناخت پیدا کنند و در فرایند تدریس خود در کلاس ها به کار ببندند و "تدریس برای یادگیری" را با "تدریس برای تدریس" توام ببینند.

    کلیدواژگان: دانشگاه فرهنگیان، فرایند تدریس، واکاوی گفتمان، استادان
|
  • Samerh Shojaii *, Fatemeh Sadat Hosini, Parviz Sayidi, MahmoudReza Mstghimi Pages 15-29

    Organizations today are pursuing different approaches to improving their performance and developing and implementing different strategies that increase their dependence on the peripheral environment and customers of the organization. The purpose of this study is to examine the pattern of organizational market capability patterns on organizational entrepreneurship. This research was a mixed and applied research and was designed and executed on variance based on structural equations. The statistical population of this study was the municipalities of Golestan province that were selected by random sampling. The sample size was 113 persons. Standard questionnaires were used for data collection. Data were analyzed by PLS software. The software outputs and outputs indicate the model's approval. In other words, research variables including sales, product and services and customers that were determined based on organizational entrepreneurship had a positive and significant effect on organizational marketing in the municipalities studied. It is expected that the results of this study will pave the way for managers of organizations that think better for the future.

    Keywords: Organizational market capabilities, Entrepreneurship, Sales, Customer
  • Babak Hoseinzade *, Haniye Divsalar, Vahid Fllah Pages 31-41

    The purpose of this study was to present a model of impact of cultural mobility on the managerial attachment of managers in Mazandaran universities. Due to the purpose and the nature of the research, this study used a mixed or mixed research method by combining qualitative and quantitative methods. The population of the study was 15 experts in Mazandaran universities. Statistical population The quantitative phase of the study was all managers of universities in Mazandaran province with total population of 478 and sample size of 213. The data collection tool was a researcher-made questionnaire based on the results of an interview with experts. The reliability of the questionnaires was calculated using Cronbach's alpha coefficient above (0.7). Face and content validity were used to determine the validity of these instruments. Structural equation modeling and Smart PLS software were used to analyze the data. The results of the data analysis confirmed the impact of cultural mobility on the managerial attachment of the managers of Mazandaran universities. The cv com, R2, and cv red indices were used and the results showed that our model had a good fit.

    Keywords: Cultural Mobility, Managerial Attachment, Managers of Mazandaran Universities
  • Jafar Ghahremani *, MirJalal Hosini, Zabih Piraii Pages 43-54

    The purpose of this paper was to investigate the status of the components of sustainable development in Iranian elementary science curriculum and to present a desirable framework and its validation. The statistical population consisted of a group of experts on the components of sustainable development as well as a set of empirical science textbooks for six elementary schools in Iran in the academic year 95-96. The sample size of the expert group was 80 according to the Morgan sampling table and in the 12-volume textbook collection including teacher's guidebooks. The method of collecting qualitative and quantitative information was library and field. The reliability coefficient of the questionnaire was 0.81. Data were analyzed using descriptive statistics, factor analysis tests and Shannon entropy significance coefficients. Data were analyzed and analyzed by SPSS and Shannon entropy software. Overall, the results of the present study indicate the emphasis of the elementary science curriculum on the six components of sustainable development at the intermediate level, and needs to be revised.

    Keywords: Sustainable Development, Experimental Science Curriculum, Elementary School
  • Zohreh Sadaatmand *, Hossin Zare Khormizi, Narges Keshtiaray Pages 55-67
    The purpose of this study was to explore the lived experiences of teachers in multidisciplinary classrooms about the optimal use of time and its management as an effective component of the curriculum. This research is a qualitative study of phenomenology. Participants in this study were eight elementary school teachers from Yazd and Kerman provinces. Data were collected using in-depth semi-structured individual interviews with teachers in their workplace. Data were analyzed using the seven-stage method of Colaizzi. After coding the interviews, 422 initial codes were obtained that were classified into 15 subcategories, 5 categories, and three concepts, with titles: 1- Explaining and identifying effective time-saving components 2- Explaining and identifying effective components Lack of time 3 - Explain and identify the effective components in time planning and management. The results of this study showed that teachers in multilevel classes can compensate for the shortage of time by different strategies depending on the student, their number, as well as the number of bases, the impact of bases on each other, ways and materials to save and manage. Use time. Applying these strategies in the above three areas can lead to optimal use of time and its management in the curriculum of the multipurpose classrooms and will achieve the goals of the curriculum and facilitate student learning and teacher teaching.
    Keywords: Life experiences, teachers, multi-grade classes, curriculum
  • Fatemeh Saffari, Maryam Baratali *, Seyed Ebrahim Mirshah Jafari, Seyed Hashem Golestani Pages 69-85

    The purpose of the present study was to deduce the goals, principles and principles of Ehsan in education from the perspective of Khaje Nasir al-Din al-Tusi in order to present a model of education. This research has been done with qualitative approach and through deductive method with Franken's reconstructed paradigm (deducing goals, principles, principles and educational methods). The field of research included Khaje Nasir's written books (Nasserian ethics, muhtashimi ethics and the teachings of the students) and books, articles, researches and commentaries written on Khaje Nasir's works. In this research, after collecting the required data from the above texts, the concepts were first classified using the subject coding method. Then, based on Francona's deductive model, goals, principles, principles, and educational methods were deduced. In order to increase the reliability and reliability and to ensure the results, the ways of achieving the results have been regularly analyzed and interpreted by expert lecturers. According to the results of the research, some of Ehsan's educational methods from the point of view of Khaje Nasir include: worms, self-sacrifice, pardon, mercy, decency, compassion, compassion, compassion, forgiveness, compassion, tolerance, tolerance, Peace, stillness, patience, contentment, dignity, piety, discipline, dignity and freedom.

    Keywords: Ehsan, Education Methods, Khaje Nasir, Educational Pattern
  • Mohamadtaghi Mahmodi *, Fardin Javanbakht, Badri Shahtalebi Pages 87-103

    The purpose of this study was to investigate the recruitment factors in talent management in order to improve the individual performance of Iranian education and training staff through qualitative-quantitative method. After coding and categorizing the first 40 themes, its content validity was assessed in two ways, qualitative and quantitative. Using the Holstein coefficient, the reliability of the themes was 0.85. Estimated. In the quantitative phase of the study environment, 5873 individuals were selected using Cochran's formula 369 as the sample size by non-random sampling. Values corresponding to Cronbach's alpha coefficient were reported for themes above 0.75. . In order to analyze the data, descriptive statistical methods were used in quantitative data analysis including frequency distribution tables and graphs, and in the inferential part the confirmatory factor analysis method and covariance-based structural equation modeling approach were used. According to valuation indices, recruitment methods, competency and recruitment channel with factor loadings of .57, .55, .39, .37 had the most explanatory effect in this model, respectively.

    Keywords: Talent acquisition, talent management, competency, valuation, recruitment channel
  • Baharak Shirzad Kebria *, GholamAli Shabani Nejad, Parastoo Khosravi Pages 105-122

    The purpose of this study was to determine the effective factors of School Management Excellence Model of District 15 and determine the priority and delay of effective factors of School Management Excellence Model of District 15 based on Organizational Excellence Model in 1397. This research was conducted using descriptive survey method. The sample size was selected from the population of 204 using Cochran formula. The research tool of this study, which measures the advanced variables questionnaire, consists of 10 criteria, each of which has guidance and objective points that are adjusted based on the characteristics of education. The validity of the questionnaire was used by professors and experts and Cronbach's alpha test was used for reliability of the questionnaire with a value of 0.93. Data from the sample size were analyzed using one-sample t-test. The following scores were obtained for teaching and learning (78%), first degree development of parent and community institutions (72%), second degree development, and human resources development (70%) and third degree, and Executive and administrative affairs (70%), fourth degree, extracurricular activities (69%), fifth degree, and action plan development (67%), sixth and creativity (66%), seventh degree, motivational growth system (60%). Eighth Grade Health, Prevention and Safety Education (34%) is ninth, and the lowest score is in the area of school administration results by student participation (30%).

    Keywords: Excellence Model, School Management, Elementary School, EFQM
  • Mohammad Rezaei, Amine Ahmadi *, Mehdi Bagheri Pages 123-152
    This study aimed to design a smart school model based on the constructivist approach. The purpose of this study is practical and in terms of data collection is a mixed (qualitative and quantitative) research. Statistical population in the qualitative section included academic experts and experts in the field of smart schools and in the quantitative section all teachers and principals of smart schools in 1397. Sample size was estimated in theoretical saturation (30) in qualitative section and 357 in quantitative section. Purposeful sampling and stratified random sampling were used for quantitative sampling. Data were collected through qualitative interviews and quantitative researcher-made questionnaires based on 5-point scale. For data analysis, Cronbach's alpha, AVE, AVE matrix, Kolmogorov Smirnov test, confirmatory factor analysis were used. The results resulted in the identification of 5 components and 44 indicators, including 5 influential components including curriculum (hidden and explicit), school environment, teacher (individual factors and professional competencies), school principal and teaching staff (knowledge, skills, and training). Attitude) affect. Other results showed that the priority of the identified components were: curriculum (hidden and explicit) (0.57), school environment (0.55), teacher (individual factors and professional competencies) (0.44), school administrator and educational staff (0.33) and education (knowledge, skills and attitudes) (0.12). Also, its degree of fitness was confirmed by experts with 95% confidence.
    Keywords: smart schools, Constructivism, Education
  • Raziyeh Nori, Ladan Salimi *, Esmat Rasoli Pages 153-182
    The purpose of the present study was to design a reversed curriculum model based on selective attention and self-directed learning in first-grade work and technology courses. A qualitative research method was used for this purpose. Necessary qualitative data were collected and identified and analyzed using qualitative content analysis as a research technique, concepts, categories. Those who had the necessary information in the context of an upside-down curriculum, were identified and used in their qualitative part. In this study, using purposive sampling and considering saturation law, 15 individuals were selected as statistical sample. Semi-structured individual interviews with curriculum specialists were used to collect the data. The results showed that the test-retest reliability was 0.68. Percentage indicates good reliability. Content analysis was used to analyze the qualitative data of the study. The results showed that the analysis of the interviews indicated that the experts pointed to the relationship between the inverted curriculum and self-directed learning in the components of self-management, self-monitoring and spontaneity. Although in some categories more emphasis was placed on other categories, they did note points that indicate the importance and impact of the present research categories.
    Keywords: Upside-down curriculum, self-directed learning, Carnology lesson
  • Babak Hoseinzade *, MohamadEbrahim Tahernezhad, Vahid Fllah Pages 183-196

    The purpose of the present study was to determine the impact of knowledge management on the future research of educational managers and faculty members of Mazandaran universities by mediating organizational intelligence and presenting a model. Quantitative strategy was used in this study. This research is a descriptive-survey research, in terms of purpose, applied research and in terms of method, correlation is structural equations. The statistical population includes all educational directors and faculty members (2940 persons) of universities in Mazandaran province who were employed in the academic year (1977-98) using Cochran formula to estimate 334 people as sample size. Was done. Stratified random sampling was used to select the samples. The required data were collected using a researcher made questionnaire of futures research, Lawson knowledge management standard questionnaire and Carl Albrecht organizational intelligence standard questionnaire and were analyzed by SPSS statistical software. Path analysis and Bootstrap test were used to analyze the research questions. Findings showed that knowledge management variables had a significant positive relationship with futures, knowledge management with organizational intelligence and organizational intelligence with futures research. Organizational intelligence also plays a mediating role in the impact of knowledge management on future research.

    Keywords: Futures Study, Model Presentation, Knowledge Management, Organizational Intelligence
  • Samaneh Abdollahzadeh Khanaman, Hamdollah Manazari Tavakoli *, Sanjar Salajeghe, Ayoob Sheykhi Pages 197-214

    The aim of this study was to investigate the relationship between managers' decision-making style and organizational structure with the mediation of succession in order to provide a conceptual model. The research method was consistent in terms of practical purpose, descriptive correlation in terms of data collection method and quantitative in terms of data type. The statistical population of the study included all employees and managers of Kerman Agricultural Jihad Organization in 1021 and the statistical sample size of 461 people and through stratified random sampling, using correlation tests and structural equations. The results of the data recovered from the questionnaires confirmed the correlation and positive and significant relationship between managers' decision-making styles and organizational structure. The role of succession planning as a mediating factor in facilitating this relationship was also identified. These results confirmed the proposed model. The research results also showed that the implementation of succession planning as a strategic and strategic plan will make the relationship between the decision-making style of the manager and the structure of the organization more effective.

    Keywords: Managers' decision-making styles, Organizational structure, succession planning
  • Majid Naghie, Narges Keshtiaray *, Jahan Bakhsh Rahmani Pages 215-232

    The purpose of this study was to analyze the discourse of Farhangian University lecturers from the teaching process by discourse analysis of qualitative method. Participants in this study were 22 lecturers who were saturated. The sampling method was purposive sampling and tools for data collections were conversations and unstructured interviews. Conversations and interviews were transcribed and then analyzed by coding method until the themes were finally obtained. The results showed that the components of university structure, teaching process, students’ evaluation by lecturers, research based lecturers and selection and recruitment of lecturers need to be further considered in order to train professional teachers.According to research, in the teaching process component of teachers, there is a need for a comprehensive and serious review. They need to learn new methods and patterns of teaching and learning theories, apply them to their teaching process in the classroom, and combine "teaching for learning" with "teaching for teaching."

    Keywords: Farhangian University, Teaching process, Discourse Analysis, Lecturers