فهرست مطالب

نشریه مهندسی بیوسیستم ایران
سال پنجاه و یکم شماره 2 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/01
  • تعداد عناوین: 14
|
  • ایرج بگوند، محمود امید*، طاهر علیزاده، حسین موسی زاده صفحات 235-245
    بکارگیری روش هایی برای پایش pH شکمبه و حفظ آن بین 5/5 تا 7 ضروریست. هدف از این پژوهش، ساخت یک نانوحسگر pH مبتنی بر روش طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی، EIS، به منظور استفاده در سامانه پایش pH شکمبه گاو می باشد. نانولوله های تک دیواره (SWNT) با گروه های کربوکسیل (COOH) و نیز، با گروه های آمین (NHRNH2) عامل دار شدند. الکترود شانه ای با یک قطره از محلول حاصل از پخش یک نسبت معین از COOH-SWNT و NHRNH2-SWNT در محلول PECH در THF، پوشش داده شده و الکترود حاصل به عنوان الکترودکاری در آزمایشات EIS بر روی نمونه های آزمایشگاهی و نمونه واقعی (مایع شکمبه ای)، که به صورت محلول های بافر تنظیم شده در pH های مختلف درآمده بودند، استفاده شد. در نهایت هر آزمایش با اعمال پتانسیل متناوب 20mV (0.1Hz-1MHz) انجام پذیرفت. الکترود ساخته شده به pH حساس بوده و با افزایش pH، مقدار امپدانس، به صورت خطی، برای نمونه های واقعی، افزایش (R2 = 0.99، Freq.= 0.4Hz) یافت.
    کلیدواژگان: اسیدوز شکمبه ای، pH شکمبه ای، نانوحسگر pH، نانولوله های تکدیواره، طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی
  • حسین رستگار، امین لطفعلیان دهکردی*، اصغر عابدی، مرتضی تاکی صفحات 247-261
    تحلیل روند انرژی راه حلی است که به برنامه ریزان و سیاست گذاران، اطلاعات مناسبی در جهت بهبود انرژی مصرفی ارایه می دهد. این تحقیق به منظور ارزیابی و بررسی انرژی مصرفی و انتشار گازهای گلخانه ای در تولید ذرت علوفه ای به روش تحلیل پوششی داده ها انجام گردید. داده های اولیه به روش نمونه گیری تصادفی ساده از 50 مزرعه ی تولید ذرت علوفه ای در شهرستان شهرکرد جمع آوری گردید. میزان کل انرژی ورودی و انرژی خروجی به ترتیب برابر با 77693 و 241281 مگاژول بر هکتار شد که پس از بهینه سازی در میزان مصرفی نهاده ها، کاهش 12080 مگاژول بر هکتاری در کل انرژی ورودی به وجود آمد. مقادیر نسبت انرژی و انرژی ویژه به ترتیب برابر با 10/3 و 57/2 مگاژول بر کیلوگرم در حالت واقعی و 67/3 و 17/2 مگاژول بر کیلوگرم در حالت بهبود یافته محاسبه شد. بیشترین انرژی مصرفی در کشت ذرت به نهاده الکتریسیته به مقدار 41205 مگاژول برهکتار (03/53 درصد) اختصاص داشته و پس از بهبود میزان نهاده های مصرفی نیز مجموع انرژی آب و الکتریسیته با سهم 22 درصد، بیشترین پتانسیل کاهش انرژی کل نهاده ها را به دنبال داشت. همچنین انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از مصرف نهاده ها در دو حالت واقعی و بهبودیافته به ترتیب برابر با 5/2885 و 5/2554 کیلوگرم معادل دی اکسید کربن بر هکتار محاسبه گردید.
    کلیدواژگان: الکتریسیته، انتشارات گلخانه ای، ذرت علوفه ای، نسبت انرژی
  • گل محمد خوب بخت، اسدالله اکرم* صفحات 263-272

    هدف از این پژوهش تعیین الگوی مصرف انرژی و بررسی رابطه بین انرژی ورودی و عملکرد، هزینه ها و درآمد برای تولید آلو در شهرستان خوانسار می باشد. در این تحقیق، اطلاعات مورد نیاز به وسیله پرسش نامه و مصاحبه حضوری با باغ داران جمع آوری شد. نهاده های مورد بررسی شامل نیروی کارگری، ماشین، سوخت دیزل، کودهای شیمیایی و آلی، آب آبیاری و الکتریسیته بودند. برای بررسی اثر انرژ ی های ورودی بر عملکرد، از مدل کاب داگلاس و تحلیل حساسیت استفاده شد. در این تحقیق کل انرژی مصرفی برای تولید محصول آلو 19/56721 مگا ژول در هکتار به دست آمد و نهاده برق با 25/66  درصد،  پرمصرف ترین نهاده در تولید آلو بود. سهم انرژیهای تجدیدپذیر برای تولید این محصول 36/3 درصد بود. نتایج حاصل از تابع کاب داگلاس نشان داد که انرژی نهاده های نیروی انسانی، برق و کود شیمیایی تاثیر معنی داری بر روی عملکرد داشتند. همچنین نتایج حاصل از تحلیل حساسیت نشان داد که از بین انرژی های ورودی، انرژی نیروی انسانی بیشترین مقدار بهره وری فیزیکی حاشیه ای (MPP) را به خود اختصاص داد، همچنین انرژی نیروی انسانی بیشترین اثر (87/0) در مقایسه با سایر منابع در تولید آلو داشت. بازده انرژی برای تولید آلو 46/0 به دست آمد و نیروی کارگری با 75/70 درصد، بیشترین هزینه تولید را به خود اختصاص داد. همچنین نسبت فایده به هزینه در تولید محصولات آلو، 9/1 به دست آمد.

    کلیدواژگان: انرژی ورودی، کاب داگلاس، بازده انرژی، هزینه
  • محمدرضا ملکی*، حسین مینه ختی، سمیرا زارعی صفحات 273-283
    یکی از مشکلات اصلی در کشت مخلوط، کمبود ماشین آلات مناسب است. در این تحقیق یک کارنده حفره ساز پنوماتیکی کشت آفتاب گردان جهت بکارگیری در کشت مخلوط با چغندرقند طراحی و ارزیابی شد. کارنده پنوماتیکی حفره ساز آفتاب گردان شامل شاسی، واحد حفره ساز پنوماتیکی و واحد انتقال بذر می باشد. یکی از واحدهای کارنده پنوماتیک ساخت شرکت تراشکده کرج از روی تیرک افزار باز و بجای آن یک واحد کارنده حفره ساز پنوماتیکی سوار و کشت مخلوط اجرا شد. آزمایش ها در مزرعه ای به مساحت 4 هکتار اجرا شد و تاثیر سه سرعت پیشروی 3، 4 و 5 کیلومتر بر ساعت روی شاخص های تعیین عملکرد شامل عمق حفره ها،  فاصله بین حفره ها،  تعداد بوته های سبز شده و عملکرد محصول مورد مطالعه قرار گرفت. از طرح کاملا تصادفی در سه سرعت و سه تکرار با استفاده از آزمون چند دامنه ای دانکن برای مقایسه استفاده شد. نتایج نشان داد که در سرعت 3 کیلومتر در ساعت هیچ کاهش عمقی در عمق حفره ها مشاهده نشد و بیشترین تعداد بوته های سبز شده با کمترین تغییرات در فاصله بین حفره ها حاصل شد. نتایج نشان داد که استفاده از کارنده پنوماتیک حفره ساز در کشت مخلوط آفتاب گردان و چغندرقند سبب افزایش 69/9 درصد عملکرد چغندرقند و افزایش 45/12 درصد عملکرد آفتاب گردان شده است.
    کلیدواژگان: عملکرد، فاصله بین حفره ها، عمق حفره ها
  • سمانه ترابی، سید رضا حسن بیگی*، بهزاد ستاری، برات قبادیان صفحات 285-293

    در حالی که به میزان زیادی ضایعات نان هر ساله تولید می شود، به دلیل آلودگی به افلاتوکسین، این ضایعات مناسب مصارف غذایی و خوراک دام نیستند. در این پژوهش تولید بیواتانول از ضایعات نان توسط مخمر ساکارومایسس سرویزیه[1] به روش هیدرولیز اسیدی مورد تحقیق قرار گرفت. هیدرولیز اسیدی در دستگاه اتوکلاو انجام شد. اثر غلظت محلول اسیدی و زمان بر میزان گلوکز بررسی گردید. آزمایش ها در بارگذاری 160 گرم بر لیتر انجام شد. کاهش آلودگی به آفلاتوکسین برای نمونه با بیش ترین بازده در هیدرولیز اسیدی مورد سنجش قرارگرفت. محلول حاصل از هیدرولیز با استفاده از مخمر ساکارومایسس سرویزیه برای تولید بیواتانول استفاده گردید. نتایج نشان داد که اثر متغیرهای غلظت اسید و زمان بر میزان گلوکز در سطح 1% معنی دار است. هیدرولیز در غلظت محلول اسیدی 1 درصد و زمان 20 دقیقه با گلوکز تولیدی 64/80 گرم بر لیتر بیش ترین مقدار کربوهیدرات را آزاد می کند. همچنین هیدرولیز اسیدی به ترتیب باعث کاهش100 درصد و 70/20 درصدی آفلاتوکسین B1 و B2شده است. بیشترین درصد تولید بیواتانول در فاز تخمیر نمونه های هیدرولیز، مقدار 7/4 (%v/v) بود. [1]. Saccharomyces cerevisiae

    کلیدواژگان: آفلاتوکسین، تخمیرزیستی، گلوکز، زیست سوخت
  • زاهد فتحی زاده، محمد ابونجمی*، سید رضا حسن بیگی صفحات 295-304

    یکی از روش های غیرمخرب تعیین کیفیت بافت و سفتی میوه هایی مانند سیب، گلابی، هلو و محصولات جالیزی مانند هندوانه، خربزه و طالبی، استفاده از روش تحلیل پاسخ صوتی می باشد. در این پژوهش به منظور بررسی کیفیت غیرمخرب میوه سیب بر اساس سفتی، دستگاهی قابل حمل طراحی و ساخته شد که دارای یک آونگ برای اعمال ضربه قابل کنترل با رایانه به نمونه مورد آزمون می باشد. در هنگام وارد کردن ضربه دو حسگر صوتی و ارتعاشی همزمان سیگنال های ضربه را دریافت نموده و پس از انتقال به رایانه، با تبدیل فوریه سریع، بسامد غالب آنها بدست می آید. شاخص سفتی محصول از بسامد غالب و وزن میوه محاسبه می شود. بسامدهای غالب و شاخص های سفتی بدست آمده از این دستگاه برای میوه سیب با سفتی پانچ و ضریب کشسانی بدست آمده با روش مخرب به ترتیب بیش از %92 و %93 همبستگی داشته و در سطح یک درصد معنی دار می باشد. نتایج  پژوهش نشان میدهد که سیگنال های ارتعاشی برای تخمین ضریب کشسانی (دقت بیش از %96) و سیگنال های صوتی برای تخمین سفتی بافت (دقت بیش از %95) نتایج بهتری حاصل می کنند.

    کلیدواژگان: سفتی سنج صوتی، آزمون غیرمخرب، انبارمانی سیب
  • حسین بلانیان، سید حسین کارپرورفرد* صفحات 305-317

    کارنده های دقیق مقدار معینی بذر را توسط موزع، با فواصل منظم و یکنواخت روی ردیف ها قرار می دهند. موزع های مکشی، صفحه ای مایل، تسمه ای، دوار افقی و غلتکی شیاردار برای کارنده های دقیق بکار می روند که کاربرد موزع های غلتکی شیاردار از همه بیشتر است. پارامترهای طراحی موزع جدید شامل زاویه دهانه قرارگیری بذر در داخل شیار موزع در سه سطح (23، 25 و 27 درجه) و تعداد شیارهای موزع در سه سطح (4، 5 و 6 شیار) بود. بنابراین مجموعا 9 موزع از جنس تفلون زلامید ساخته شد. آزمایش ها در سه سطح سرعت پیشروی (5/2، 5/3 و 3/4 کیلومتر بر ساعت) و چهار سطح نسبت تغییر سرعت دورانی (5/0، 67/0، 75/0 و 1) به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار و برروی تسمه آغشته به گریس انجام شدند. شاخص های چندکاشتی، کیفیت تغذیه، نکاشت و دقت جهت ارزیابی آزمایشگاهی موزع مورد نظر، در نظر گرفته شدند. بر اساس نتایج حاصله، موزع 5 شیاره با زاویه دهانه 5/24 درجه در سرعت پیشروی 5/3 کیلومتر برساعت و نسبت تغییر سرعت دورانی 67/0 (52 دور در دقیقه) به عنوان موزع تکدانه کار بهینه پیشنهاد شد.

    کلیدواژگان: تسمه آغشته به گریس، تعداد شیار، زاویه دهانه شیار، کشت ردیفی
  • مسلم افروز، بابک بهشتی، محسن حیدری سلطان آبادی*، محمدرضا ابراهیم زاده صفحات 319-328

    سرزن پشت تراکتوری از جمله فناوری هایی است که برای حذف برگ پیاز از آن استفاده می شود. در این ماشین موقعیت قرار گیری های تیغه ها نقش به سزایی در کیفیت سرزنی پیازها دارد. در صورت برقراری ارتباط بین خصوصیات فیزیکی پیازها و طول برگ باقی مانده پس از سرزنی می توان به ارایه روش هایی برای تنظیم خودکار تیغه ها پرداخت. در این تحقیق روشی ارایه گردید که طبق آن قطر پیازها قبل از سرزنی به کمک پردازش تصویر محاسبه گردید. سپس طول برگ باقی مانده روی پیاز در جریان سرزنی با استفاده از شبکه عصبی پرسپترون چندلایه (MLP) تخمین زده شد و در ادامه با به کارگیری شبکه عصبی چندی ساز بردار یادگیر (LVQ) پیازها بر حسب اندازه طول برگ باقی مانده در چهارگروه طبقه بندی شدند. برای ارزیابی شبکه های مورد استفاده از آماره های ریشه میانگین مربعات خطا، میانگین خطای مطلق و دقت، صحت، حساسیت و اختصاصی بودن طبقه بندی استفاده شد. نتایج نشان داد که شبکه عصبی طراحی شده ارتفاع برش برگ را با  مقادیر RMSE و MAE به ترتیب 025/0 و 01/0 پیش بینی نمود. همچنین طبقه بندی پیازها با دقت کلی 91 درصد انجام شد. نتایج این پژوهش را می توان در راه اندازی مکانیزم های خودکار برای تنظیم تیغه های برش سرزن پیاز به کار گرفت.

    کلیدواژگان: سرزن پیاز، پردازش تصویر، شبکه عصبی مصنوعی، چندی ساز بردار یادگیر، تنظیم خودکار
  • منصور زبیری، وحید رستم پور*، عادل رضوانی وند فنائی، علی محمد نیکبخت صفحات 329-339

    محفظه های ته نشینی در سامانه های مختلف کشاورزی کاربرد دارند. در این تحقیق یک طرح نوآورانه از محفظه ته نشینی غلاف نخود شامل محفظه مجهز به تیغه انحراف مسیر جریان در نظر گرفته شد و اثر این تیغه، روی راندمان ته نشینی غلاف ها، دبی هوای مورد نیاز، نحوه توزیع جریان هوا و میزان سایش محفظه بصورت تجربی و عددی بررسی شد. از دینامیک سیالات محاسباتی برای شبیه سازی های عددی استفاده شد. از مجموعه آزمایشگاهی مجهز به سرعت سنج سیم داغ و اختلاف فشار سنج برای بدست آوردن داده های تجربی سرعت و فشار و اعتبارسنجی مدل استفاده شد. مقایسات اعتبارسنجی نشان داد که در زمینه سرعت و فشار تطابق خوبی بین نتایج عددی و داده های تجربی وجود دارد. نتایج بدست آمده مشخص نمود که استفاده از تیغه انحراف مسیر جریان باعث افزایش 4/11 % راندمان ته نشینی غلاف های نخود، کاهش 67/6 % جریان هوای مورد نیاز سامانه و همچنین کاهش میزان سایش محفظه می گردد.

    کلیدواژگان: دینامیک سیالات محاسباتی، محفظه ته نشینی، غلاف نخود
  • فرشته رشیدی، کاظم جعفری نعیمی*، حسین مقصودی صفحات 341-349
    در تحقیق حاضر، یک تغذیه‎کننده هلیسی همزن‎دار طراحی و ساخته شد و با تغذیه دانه‎های خاکشیر به درون یک دستگاه جداکننده تریبوایروالکترواستاتیک برای جداسازی ناخالصی‎ ریزدانه‎ها مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور بررسی نرخ تغذیه، تاثیر سه عامل سرعت هلیس در سه سطح 60، 90 و 120 دوربردقیقه، خروجی  صفحه مشبک در سه سطح سوراخ‎دار با قطر 4 میلی‎متر، قطر 6 میلی‎متر و شیاری با عرض شیارهای 5 و طول 280 میلی‎متر و مخزن (قیف تغذیه) در دو سطح موقعیت تغذیه در سمت هلیس انتقال‎دهنده و در سمت  همزن بررسی گردید. داده‎های حاصل بر اساس آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی تحلیل شد. مقایسه میانگین‎ها بر اساس آزمون دانکن نشان داد، بیشترین نرخ تغذیه در سرعت 120 دوربردقیقه ، خروجی شیاری و مخزن2 و کمترین مقدار مربوط به سرعت90 دوربردقیقه و مخزن 1 می‎باشد. مناسب ترین نرخ تغذیه برای تغذیه مواد به درون دستگاه تریبو ایرو الکترو استاتیک به وسیله تغذیه کننده، در سرعت 90 دوربردقیقه، خروجی با قطر 4 میلی‎متر و مخزن 1 شناسایی شد. بر اساس نتایج حاصل از ارزیابی عملکردتغذیه‎کننده برروی دستگاه تریبوالکترواستاتیک، تغذیه ‎کننده با هم زدن و باردارکردن ذرات، باعث افزایش وزن دانه‎های با بالاترین خلوص (97درصد) و افزایش وزن ناخالصی‎های جداشده به میزان دو برابر نسبت به حالت بدون استفاده از تغذیه‎کننده گردید.
    کلیدواژگان: ریزدانه، جداکننده تریبوایروالکترواستاتیک، نرخ تغذیه، هلیس
  • ابراهیم تقی نژاد*، محمد کاوه صفحات 351-369

    بیشترین سهم گازهای گلخانه ای در جهان مربوط به مصرف سوخت های فسیلی در نیروگاه ها به منظور تولید برق می باشد. تولید و انتشار گازهای گلخانه ای برای فرایند خشک کردن که دارای مصرف انرژی بالایی است، اهمیت بیشتری دارد. در این تحقیق، مدل سازی و بهینه سازی مقادیر انرژی مصرفی ویژه و انتشار گازهای گلخانه ای شامل CO2 و NOX طی فرایند خشک کردن توت سیاه تحت خشک کن ترکیبی هوای گرم - مادون قرمز (در سه سطح دمای هوای ورودی 50، 60 و °C 70) با پیش تیمارهای مختلف شامل مایکروویو (90، 180 و w 360)، بلانچینگ (70، 80 و C°90) و فراصوت (15، 30 وmin  45) توسط روش سطح پاسخ مورد ارزیابی قرار گرفت. انرژی خشک کن از توربین های مختلف بخار، توربین گاز و نیروگاه های ترکیبی با سوخت های گاز طبیعی، نفت سنگین و نفت گاز تامین می گردد. نتایج نشان داد که با افزایش توان مایکروویو و زمان فراصوت مقدار انرژی مصرفی ویژه طی معادله درجه دوم از 55/185تا kWh/kg53/55، کاهش یافت. همچنین این مقدار با افزایش دمای بلانچینگ طی معادله خطی روند کاهشی (از 08/208 تا kWh/kg56/88) داشت. مقدار انتشار تمامی گازهای گلخانه ای با افزایش توان مایکروویو، زمان فراصوت و دمای هوای گرم برای تمامی توربین ها با سوخت های مختلف طی معادله درجه دوم روند کاهشی (از 67/194460 تا g 98/24987 برای CO2 و از 36/1074 تا g 06/106 برای NOx) نشان داد. درحالی که این مقادیر با افزایش دمای بلانچینگ، به طور خطی، کاهش (از 85/218063 تا g 54/39985 برای CO2 و از 76/1204 تا g 72/169 برای NOx) یافت. بر اساس مدل سازی به روش سطح پاسخ، شرایط بهینه جهت کمترین انرژی مصرفی ویژه، در توان مایکروویو W 7/349 و دمای هوای ورودی oC 80/69 برای پیش تیمار مایکروویو، زمان فراصوت min 45 و دمای هوای ورودی oC 70 برای پیش تیمار فراصوت، دمای بلانچینگ oC 90 و دمای هوای ورودی oC 70 برای پیش تیمار بلانچینگ با میانگین مطلوبیت 8/99% تعیین گردید.

    کلیدواژگان: خشک کن ترکیبی، سطح پاسخ، گازهای گلخانه ای، مدلسازی، میوه توت
  • میلاد رشیدی، اکبر عرب حسینی، هادی صمیمی اخیجهانی* صفحات 371-384
    در این تحقیق میزان انرژی حرارتی تولید شده، بازده انرژی و اکسرژی توسط جمع کننده در سه حالت با صفحه متخلخل (PS)، با جریان بازگشتی (PRS) و با منعکس کننده ها (PRE) در یک خشک کن خورشیدی مورد مطالعه قرار گرفت. دبی جریان سیال در تمام حالت ها 018/0 کیلوگرم بر ثانیه در نظر گرفته شد. برای مطالعه روند خشک شدن از ورقه های گوجه فرنگی به ضخامت هفت میلی متر استفاده شد. داده برداری ها در سه روز متوالی از ساعت 8:00 تا 18:00 در خرداد ماه سال 97 انجام گرفت. مقدار انرژی کل وارد شده به خشک کن برای PS، PRS و PRE به ترتیب به اندازه 94/21، 93/24 و 77/28 مگاژول تغییر نمود. علاوه بر آن مقدار بازده انرژی از 03/21 تا 30/52 درصد برای PS، از 12/23 تا 23/58 درصد برای PRS و از 01/30 تا 75/69 درصد برای PRE به دست آمد. حداکثر میزان بازده اکسرژی برای سه حالت اشاره شده 40/19 درصد، 2/21 درصد و 12/23 درصد محاسبه شد. انرژی ویژه مصرفی برای خشک نمودن ورقه ها برای PS، PRS و PRE به ترتیب 68/9، 28/9 و 82/8 مگاژول بر کیلوگرم به دست آمد و این نشان می دهد که استفاده از منعکس کننده ها گزینه مناسبی برای افزایش بازده حرارتی جمع کننده های خورشیدی صفحه تخت می باشد.
    کلیدواژگان: انرژی حرارتی، انرژی مصرفی ویژه، تشعشع خورشیدی، کیفیت، ورقه های گوجه فرنگی
  • محمدعلی ابراهیمی نیک*، محمدرضا رسولخانی، عبدالله رحیمی دمیرچی درسی علیا، حمید محمدی نژاد، محمدحسین عباسپور فرد صفحات 385-396

    با توجه به مشکلات فراوان عشایر در تامین انرژی پخت و پز خانگی، هدف این تحقیق بررسی اولیه امکان استفاده از فضولات گوسفندی، به عنوان سوخت جایگزین به ویژه در زمان های اضطرار برای عشایر است. به همین منظور، فضولات گوسفندی به صورت پلت به طول 38 و قطر 6/13میلی متر تهیه و در یک اجاق میکروگازیفایر توسعه یافته، مورد ارزیابی قرار گرفت. همه آزمون های ارزیابی بر اساس پروتکل آزمون آلایندگی و عملکرد انجام شد و طی آن در هر آزمون مقدار سه لیتر آب و 800 گرم پلت کود گوسفندی استفاده شد. پس از اندازه گیری خصوصیات توصیفی پلت ها، با استفاده از نتایج و مدل های ارایه شده در پژوهش های پیشین، ارزش حرارتی سوخت مورد استفاده محاسبه شد. نتایج نشان داد که طی استفاده از پلت کود گوسفندی با مصرف 473 گرم سوخت و با آهنگ مصرف 7/14 گرم در هر دقیقه، مقدار 3 لیتر آب در مدت زمان 16 دقیقه به جوش رسیده که براساس مطالعات پیشین، مدت زمان مناسب و قابل قبولی است. توان اجاق 4/3 کیلو وات و بازدهی حرارتی آن با سوخت فضولات گوسفندی 28 درصد و مقدار توان مفید که برایند این دو پارامتر است 952/0 کیلو وات اندازه گیری شد. مقایسه نتایج ارزیابی آلایندگی با استاندارد های بین المللی از جمله استاندارد EPA نشان داد که میزان انتشار مونوکسیدکربن بیشتر از حد مجاز نبوده است. از نتایج این پژوهش می توان نتیجه گرفت که پلت کود گوسفندی هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ آلایندگی قابل استفاده به عنوان سوخت اجاق میکروگازیفایر برای پخت وپز خانگی است.

    کلیدواژگان: تبدیل ترموشیمیایی، انرژی تجدیدپذیر، بازده حرارتی، پیرولیز
  • پارسا حیدری، علی حاجی احمد*، حسین روشن قیاسی صفحات 397-405

    میوه توت به دلیل خواص بی شمار پزشکی و تغذیه ای، به عنوان میوه ای محبوب شناخته می شود. این پژوهش به منظور جداسازی توت های رسیده از نارس در نظر دارد، روشی را  به کمک تصاویر حرارتی برپایه ترموگرافی فعال معرفی نماید. آزمایشات با 70 نمونه میوه توت که به صورت تصادفی از یک درخت انتخاب شده بودند و توسط پنج فرد متخصص از روی رنگ و بافت، به دو طبقه رسیده و نارس تقسیم شده بودند، انجام گردید. تغییرات دمای نمونه ها با وارد کردن شوک حرارتی توسط دوربین حرارتی ثبت گردید و ضرایب مدل های درجه اول، درجه دوم و لگاریتمی برازش داده شده با نمودارهای دما-زمان برای طبقه بندی در نرم افزار متلب به کار گرفته شد. دقت طبقه بندی توت ها به کمک این نرم افزار و PCA[1]، که تنها محدود به استفاده از ضرایب معادله درجه اول شده بود، مقدار90 درصد به دست آمد. با استفاده از نتایج این پژوهش می توان سرعت و دقت طبقه بندی را در خطوط طبقه بندی میوه توت به طور موثری بالا برد. 1- Principal component analysis

    کلیدواژگان: شبکه عصبی، طبقه بندی، تحلیل حساسیت، ترموگرافی
|
  • Earaj Bagvand, Mahmoud Omid *, Taher Alizadeh, Hossein Mousazadeh Pages 235-245
    It is necessary to use methods to monitor the pH of the rumen and maintain it between 5.5 and 7. In this research, a pH Nano-sensor based on EIS technique was developed and assessed in order to be used in wireless monitoring system of rumen pH. Single-Wall Carbone Nanotubes were functionalized with carboxylic groups (COOH), also with Amin groups (NHRNH2). Then interdigitated chrome-gold electrodes were coated by a drop of the solution obtained from dispersing with a known ratio of COOH-SWNT and Amin-SWNT in PECH/THF solution. Finally, the developed electrode was used as working electrode in EIS experiments over the laboratorial and real (rumen liquid) samples in the form of buffer solutions, adjusted at various pH values. Each experiment was done by applying AC voltages of 20 mV with frequencies ranging from 0.1Hz to 1MHz. Results showed that the developed electrode was pH sensitive and for real samples, impedance modulus, |Z|, linearly increased with pH (Freq.=0.4kHz, R2 =0.99).
    Keywords: Acidosis, Rumen pH, pH Nano-sensor, Single-Wall Carbon Nanotube. Impedance Spectroscopy
  • Hossein Rastegar, Amin Lotfalian Dehkordi *, Asghar Abedi, Morteza Taki Pages 247-261
    Analysis of energy consumption provides useful information for planners and policymakers to improve the efficiency of energy consumption. This study was conducted to evaluate and investigating the the energy flow and greenhouse emissions in silage corn production by data envelopment analysis method. The primary data was collected from 50 farms of silage corn production in the Shahrekord County by simple random sampling. The total amount of inputs energy and output energy was 77693 MJ.ha-1 and 502669 MJ.ha-1, respectively, which after improving in inputs consumption was resulted a reduction of 12080 MJ /ha in total inputs energy. Energy ratio (ER) and energy productivity (EP) were determined as 3.1, 2.57 MJ.kg-1 in actual conditions and 3.67 and 2.17 MJ.kg-1 in optimization conditions, respectively. Electricity was identified as major contributor to total energy consumption as 41205 MJ.ha-1 (53.3%) and also after improving in inputs consumption, the summation of water and electricity had the most contribution on the total energy saving with the share of 22%. Also, the total GHG emission in actual and optimum conditions were calculated as 2885.5 and 2554.5 kgCO2eq. per ha, respectively.
    Keywords: electricity, Greenhouses emissions, Silage corn, Energy Ratio
  • Golmohammad Khoobbakht, Asadollah Akram * Pages 263-272

    The purposes of this study were to determine energy use pattern and study the relationships between energy inputs and yield, costs and revenue for plum production in Khansar Township. In this research, the required information was collected by questionnaire and face-to-face interview with gardeners. The inputs included labor, machinery, diesel fuel, chemical and organic fertilizers, irrigation water and electricity. The Cobb-Douglas model and sensitivity analysis were used to investigate the effect of input energy on performance. In this study the total energy used to produce plum was 56721.19 MJ/ha, and the electricity input with 66.25% was as the most common source of energy in plum production. The share of renewable energy for this product was 3.36%. The results of the Cobb Douglas function showed that the energy inputs of human labor, electricity, chemical fertilizer had a significant effect on performance. The results of sensitivity analysis showed that among the energy inputs, human labor energy had the highest marginal physical productivity (MPP) and the energy of human labor had the highest effect (0.87) compared with other sources in the production of plums. Energy efficiency for plum production was 0.46 and the human labor accounted for the highest production cost with 70.75%. Also, the benefit to cost ratio in the production of plum was calculated as 1.9.

    Keywords: Input energy, Cobb Douglas, Energy Efficiency, Cost
  • Mohammadreza Maleki *, Hosein Hosein Minekhati, Samira Zareei Pages 273-283
    One of the main problems in intercropping is the lack of suitable machinery‏. In this research, a new pneumatic punch planter has been developed and evaluated for intercropping of sugar beet and sunflower. The main components of sunflower pneumatic punch planter were chassis, punching unit, and seed transferring unit.‏ A unit of pneumatic planter fabricated by Trashkadeh Company Karaj (Iran) was removed and a unit of punch planter was incorporated on the toolbar instead and intercropping was performed. The experimental tests were carried out in a 4-ha field and the effect of traveling speeds of 3, 4 and 5 km/h on seed holes, seed depth, the number of germinated seeds and yield was evaluated. A completely randomized design at three speeds and three repetitions using Duncan’s Multiple Range Test was utilized for comparison uses. No variations in hole depth was observed at travel speed of 3 km/h; where the maximum germinated seeds were achieved as well as minimum variation in hole distances. The results showed that the use of pneumatic punch planter caused 9.69 and 12.45 percent increase in sugar beet and sunflower yields, respectively.
    Keywords: yield, Hole distance, Hole depth
  • Samane Torabi, Seyed Reza Hassan-Beygi *, Behzad Sattari, Barat Ghobadian Pages 285-293

    In-spite of large amounts production of bread waste annually, this waste is not suitable for food and animal feed applications due to aflatoxin contamination. In this study, bio-ethanol production from bread waste by Saccharomyces cerevisiae was investigated using acidic hydrolysis method. The acidic hydrolysis was performed by an autoclave apparatus. The effect of acidic solution concentration and time on amount of glucose was investigated. The experiments were carried out at loading of 160 g/l. Reduction of aflatoxin was measured for the sample with the greatest yield in acid hydrolysis. The sample obtained from hydrolysis was used for the production of bio-ethanol using Saccharomyces cerevisiae. The results showed that the effect of concentration of acid and time was significant at 1% level on the amount of glucose. Hydrolysis liberated the greatest amount of carbohydrate (80.64 g/l glucose) at the acidic solution concentration of 1% and time of 20 minutes. Also, acidic hydrolysis reduced aflatoxin B1 and B2 by 100% and 20.70%, respectively. The greatest percentage of bio-ethanol production in the fermentation phase of hydrolysis samples was 4.7 (v / v%).

    Keywords: Aflatoxin, Bio-fuel, Bio-Fermentation, glucose
  • Zahed Fathizadeh, Mohammad Aboonajmi *, Seyed Reza Hasanbeygi Pages 295-304

    Using the  acoustic response analysis is one of the non-destructive methods to determine the texture quality and firmness of fruits such as apples, pears, peaches and other crops such as watermelon, melon and cantaloupe. In this study, a portable device designed and fabricated which has a pendulum to apply the computer-controlled impact to the sample, to investigate the non-destructive quality of apple fruit based on firmness. When pendulum hits the sample, both the acoustic and vibration sensors simultaneously receive the impact signals and after transferring to the computer, the fast Fourier transform will calculate their dominant frequency. The sample firmness index is calculated from the dominant frequency and weight. The dominant frequencies and firmness indices obtained by this device for apple fruit were correlated more than 92% and 93% with puncture firmness and elasticity module respectively, and were significant at 1% level. Experimental results showed that the vibration signals have better results for estimation of elasticity modulus (more than 96 % accuracy) and acoustic signals to estimate the firmness (accuracy of more than 95 %).

    Keywords: Acoustic firmness test, Non-destructive test, Apple storage
  • Hossein Balanian, Seyed Hossein Karparvarfard * Pages 305-317

    Precision planters provide accurate placement of single seeds at equal and uniform intervals within rows by metering devices. Air drum, inclined plate, belt, horizontal plate and roller meter device used for precision planter which the roller metering device was used mostly. Three levels of number of slots (4, 5 and 6) and three levels of slots mouth (, and ) were considered as the new metering device parameters. So, nine new metering devices were made by PTFE Teflon. The experiments were done by grease belt system with three different forward speeds (2.5, 3.5 and 4.5 km.h-1) and four Rotational speed ratios (0.5, 0.67, 0.75 and 1) in three replications as a completely randomized factorial design. Multiple index, quality of feed index, miss index and precision index were considered for laboratory evaluation of the metering device. Based on the results, the optimum design values for single-seed metering device were 5 slots with 24.5 degrees in the slots mouth in 3.5 km.h-1 forward speed and 0.67 rotational speed ratio (52 rpm rotational speed).

    Keywords: Angle of slots mouth, Grease Belt, Number of slots, Row-Crop planting
  • Moslem Afruz, Babak Beheshti, Mohsen Heidarisoltanabadi *, MOHAMMAD REZA Ebrahimzadeh Pages 319-328

    Tractor mounted onion topper is one of the technologies used to remove onion leaves. The position of the blades in this machine plays an important role in the quality of the onion topping. In the case of communication between the physical characteristics of the bulbs and the length of the leaves remaining after the topping, it is possible to provide methods for automatic adjustment of the blades. In this research, a method was proposed to calculate the diameters of the bulbs before topping using image processing. Then the remaining leaf length on onions was estimated in topping process using the Multi-Layer perceptron (MLP) and the bulbs were classified in four groups according to the size of the leaves remaining by using the Learning Vector Quantization (LVQ). The statically parameters such as root mean square error, mean absolute error, specificity, precision, sensitivity and accuracy were used to evaluate the networks. The results showed that the designed neural network predicted leaf cutting height with RMSE and MAE values ​​of 0.025 and 0.01 respectively. Also, the classification of onions was carried out with a total accuracy of 91%. The results of this research can be used to set up automated mechanisms of cutting blades in onion topper.

    Keywords: Onion topper, image processing, neural network, Learning vector Quantization, Automatic adjustment
  • Mansour Zobeiri, Vahid Rostampour *, Adel Rezvanivand Fanaei, Ali Mohammad Nikbakht Pages 329-339

    The sedimentation chambers are used in various agricultural systems. In this study, an innovative design of the chickpea sedimentation chamber including the chamber with the flow path deviation blade are considered and the effect of this blade on the sedimentation efficiency, required flow, distribution of air flow and chamber erosion were investigated experimentally and numerically. The computational fluids dynamics for numerical simulations was used. A laboratory setup equipped with a hot wire anemometer and differential pressure meter was used to obtain the velocity and pressure data and model validation. The results showed that the use of the flow path diversion blade has an 11.4% increase in sedimentation efficiency, reduction of 6.67% of the required airflow and cause the reduction of erosion in chamber.

    Keywords: Computational Fluid Dynamics, Sedimentation Chamber, Chickpea pod
  • Fereshteh Rashidi, Kazem Jafarinaeimi *, Hossein Maghsoudi Pages 341-349
    In this paper, a screw feeder with a helical ribbon mixer was designed and developed and evaluated for feeding Sisybrum seeds into a triboaeroelectrostatic mechanism for separating the impurities of fine grains. In order to check the feeding rates, the effects of rotational speed of screw in 3 levels of (60rpm, 90rpm and 120rpm), channeled plane outlet type in 3 levels of circle perforation with 4mm diameter, circle perforation with 6mm diameter and groove shaped with 5mm width and 280mm length and hopper location in 2 levels of (upside the conveying screw and upside the helical mixer) was investigated. The results was analysed on the basis of factorial experiment with randomized completely design. The results of comparing means based on multi-domain Duncan test showed that the most feeding rate is at the speed of 120rpm, groove shaped outlet and hopper location 2, and the least feeding rate is at the speed of 90rpm and hopper location 1. The most appropriate feeding rate for feeding Sisybrium seed into triboaeroelectrostatic by screw feeder is at the speed of 90rpm, circle perforation outlet with 4mm diameter and hopper location 1. The results by evaluating feeder operation on triboaeroelectrostatic mechanism showed that the feeder caused increasing material weight with the most purity (97%) and increasing separated impurity weight as twice as much of their amount without using feeder, by mixing material and charging them with static electric load.
    Keywords: Fine grains, Triboaeroelectrostatic separator, Feeding rate, Helix
  • Ebrahim Taghinezhad *, Mohammad Kaveh Pages 351-369

    The largest share of greenhouse gases in the world is related to the use of fossil fuels in power plants for electricity generate. Production and emissions of greenhouse gas are more important for the drying process that has high specific energy consumption (SEC). In this study, modeling and optimization of SEC and greenhouse gas emissions including CO2 and NOx during the process of blackberry drying under infrared-hot air combined dryer (at three inlet air temperature levels 50, 60 and 70 ° C) with different pretreatments including of microwave (90, 180 and 360 w), blanching (70, 80 and 90 ° C) and ultrasond (15, 30 and 45 min) were evaluated by response surface methodology. The drying energy was provided by various steam turbines, gas turbines and combined plants using natural gas, heavy oil and gas oil as fuel. The results showed that by increasing the microwave power and ultrosond time decreased quadraticly the amount of SEC (from 185.55 to 55.53 kWh/kg). However, this value decreased linearly (from 208.08 to 88.56 kWh/kg) with increasing blanching temperature. Emissions amount for all greenhouse gas decreased quadraticly (from 194460.67 to 24987.97g for CO2 and from 1074.36 to 106.06 g for NOx) with increasing microwave power, ultrosound time and hot air tepmerature for all turbines with different fuels. However, this amount decreased linearly with increasing blanching temperature (from 218063.85 to 39985.54g for CO2 and from 1204.76 to 169.72 g for NOx). Based on modeling using RSM, optimum conditions for the minimum SEC were determined to be microwave power of 349.7 W and inlet air temperature of 69.8 oC for microwave pretreatment, ultrasound time of 45 min and inlet air temperature of 70 oC for ultrasound pretreatment, blanching temperature of 90 oC and inlet air temperature of 70 oC for blanching pretreatment with disierability mean of 99.8%.

    Keywords: Combined dryer, Response surface, Green House Gas, modelling, Blackberry fruit
  • Milad Rashidi, Akbar Arabhosseini, Hadi Samimi-Akhijahani * Pages 371-384
    In this study, the amount of produced thermal energy, exergetic and energetic efficiency of a collector at three conditions with porous plate (PS), with recycling system (PRS) and with reflectors (PRE) in a solar dryer was investigated. For all the experiments the fluid flow rate was 0.018 kg/s. Tomato slices with 7 mm thickness were considered for drying process evaluation. All the experiments were carried out during three consecutive days of June of 2018 from 8:00 to 18:00. The value of total energy enters to the dryer for PS, PRS and PRE changed to 21.94, 24.93 and 28.77 MJ, respectively. Moreover, the energy efficiency obtained 21.03-52.30% for PS, 23.12-58.23% for PRS and 30.01-69.75% for PRE. The maximum exergy efficiency for mentioned conditions was calculated about 19.40%, 21.20% and 23.12%, respectively. The specific energy used for drying of the slices for PS, PRS and PRE was obtained 9.68, 9.28 and 8.82 MJ/kg, respectively and this shows that using the reflectors is proper method to increase thermal efficiency of the flat plate collectors.
    Keywords: Thermal energy, specific energy consumption, Solar radiation, Quality, Tomato slices
  • Mohammadali Ebrahimi-Nik *, Mohammadreza Rasoulkhani, Abdollah Rahimi Damirchi Dorsi Olya, Hamid Mohammadi Nezhad, Mohammad Hossein Abbaspour-Fard Pages 385-396

    Fuel supply for cooking among Iranian nomads have always been problematic job. The use of wood as a source of energy is very common in nomads. Traditional method of firing releases a huge amount of smoke, which may lead to respiratory problems in women. Moreover, collection of wood corresponds to destroy of natural resources. The aim of this study is to assess the feasibility of using ship dung (as the most available biomass in nomadic life), as a cleaner cooking fuel in an improved biogas stove. In this research a micro gasifier biomass cook stove as an improved biomass cook stove was evaluated based on Emission & Performance Test Protocol. Sheep dung pellets of 38 mm length and 13.6 mm diameter was used as biofuel. In addition to measurement of descriptive characteristics, the heating value of fuel was estimated based on elemental analyzing results and the models presented in previous researches. Emission of Carbon monoxide was monitored throughout the test. No smoke was observed during the stove operation. The thermal power of the stove was measured to be 3.4 kW. With the efficiency of 28 percent, 3 L of water got to boiling point in 16 min consuming 440 g of pellet. The average amount of emitted CO was recorded to be acceptable range. The results of micro gasifier biomass cook stove evaluation with sheep dung pellet as fuel showed that, this devise has a good technical and emission performance with this fuel and it can be used for nomad’s household. Further on field research is needed to adjust the stove size and design to the common life style of nomads.

    Keywords: Thermochemical Conversion, renewable energy, Thermal efficiency, Pyrolysis
  • Parsa Haidary, Ali Hajiahmad *, Hossien Roshan Ghyasi Pages 397-405

    Since white berry has much medical and edible benefit, it is known as a popular fruit. This research is carried out in order to classify ripe and unripe berries from each other using active thermography method. In this research 70 berries have been used as experimental samples randomly selected from a tree. They were sorted to “ripe” and “unripe” class by 5 expert people with attention to the color and texture of fruits. The temperature changes of samples by heat shock induction were recorded with a thermal camera and coefficients of first order, second order and logarithmic equations fitted to temperature-time graphs were employed for classification in MATLAB software. Using Principal Component Analysis (PCA) method, in MATLAB software, causes to use only first order equation coefficients, with an accuracy of 90 percent. Using the results of this research, the speed and accuracy of classification can be effectively increased in berry classification lines.

    Keywords: Natural network, Classification, PCA, thermography