فهرست مطالب

پژوهش نامه ایرانی سیاست بین الملل
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 15، پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • امیرداوود حیدرپور، محمدرضا هاشمی*، محمدحسن شیخ الاسلامی صفحات 1-22

    دولت ها در برقراری مناسبات بین المللی و روابط ژیوپلیتیک از ابزارهای متفاوتی بهره می گیرند که دیپلماسی عمومی یکی از آن هاست. دیپلماسی عمومی هر کشور در ایجاد تصویر ملی مناسب نزد دیگران و تصحیح برداشت آن ها نقشی تعیین کننده دارد و می تواند در پیشبرد اهداف فرهنگی-سیاسی کشور ها به ویژه در مقابله با تهدید های بین المللی با هدف تامین امنیت ملی کشور ها نقش ایفا کند. ترجمه به مثابه کنشی فرهنگی و ابزاری کارا می تواند در تامین اهداف دیپلماسی عمومی نقشی مهم ایفا نماید. این مقاله بر آن است که علاوه بر پیشنهاد و تبیین مفهوم دیپلماسی ترجمه، به مثابه شاخه ای از دیپلماسی عمومی، با استفاده از روش پژوهش ترکیبی، عملکرد دستگاه های متولی دیپلماسی ترجمه را ارزیابی کند، دستگاه هایی مانند سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مرکز ساماندهی ترجمه، مجمع جهانی اهل بیت، جامعه المصطفی، سازمان تبلیغات اسلامی و مجتمع جهانی تقریب. ابزارهای دریافت داده های این پژوهش عبات بودند از انجام مصاحبه اختصاصی با کارگزاران مربوط و طراحی پرسشنامه تخصصی . یافته های پژوهش نشان داد دیپلماسی ترجمه در صورتی که هوشمندانه به کار گرفته شود می تواند در زدودن انگاره های منفی از افکار عمومی کشور های دیگر و خلق تصویری مثبت از فرهنگ و جامعه ی کشور مجری این نوع دیپلماسی موثر باشد.

    کلیدواژگان: مطالعات ترجمه، دیپلماسی عمومی، دیپلماسی ترجمه، چرخش فرهنگی، کارگزار
  • سیده طاهره خبازی خادر*، سید مهدی سیدزاده ثانی صفحات 23-48

    در حقوق کیفری بین المللی ممنوعیت محاکمه غیابی ارجحیت داشته و حضور متهم در دادرسی که بر اصولی نظیر اصل تناظر، تساوی سلاح ها و حق دفاع برابر متکی است، به عنوان بخشی از حقوق وی برای رسیدگی عادلانه به رسمیت شناخته شده است. در راستای پذیرش چنین حقی در عرصه بین الملل، یکی از متهمین پرونده های مطروحه در دیوان کیفری بین المللی خواستار چشم پوشی از حق خود شده و درخواست معافیت از حضور در دادرسی را ارایه نمود. طرح این تقاضا موجب بروز مباحث چالشی و حتی بازبینی مقررات مربوط به حضور متهم در دادرسی های دیوان کیفری بین المللی گردید. این مقاله ضمن بررسی پرونده ویلیام روتو و جاشوا سنگ مقررات اساسنامه را در این خصوص توضیح داده و نظرات شکل گرفته حول این مقررات را در قالب شرح و نقد آراء دیوان در رابطه با پرونده مذکور بیان می نماید. تاثیر این پرونده بر مجمع عمومی کشورهای عضو بخش دیگر این مقاله را به خود اختصاص می دهد که موجبات بازبینی مقررات مربوط به محاکمه غیابی را تحت قواعد 134 مکرر، 134 سوم و 134 چهارم قواعد دادرسی و ادله فراهم آورد. با تصویب این قواعد، امکان رسیدگی غیابی و معافیت از حضور متهم در دادرسی، با لحاظ برخی شرایط، فراهم گردید.

    کلیدواژگان: دیوان کیفری بین المللی، محاکمه غیابی، حق حضور متهم در دادرسی، بازبینی قواعد، معافیت از حضور
  • سعید شکوهی*، عسگر صفری صفحات 49-76

    برگزاری همه پرسی از سوی دولت اقلیم کردستان عراق در 25 سپتامبر 2017 از مهم ترین تحولات سیاسی منطقه خاورمیانه بعد از شکل گیری جمهوری مهاباد در میانه جنگ جهانی دوم بود. این همه پرسی نشان داد که علی رغم همه افت وخیزهایی که جنبش استقلال خواهی و ملی گرایی کردها پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی داشته است، میل به تشکیل یک دولت مستقل کردی همچنان در بین کردها وجود دارد و چون این گرایش به استقلال با یکی از اساسی ترین حقوق افراد و ملت ها یعنی اصل حق تعیین سرنوشت ارتباط دارد انتظار می رود گرایش به استقلال خواهی در میان کردها در آینده نیز تداوم داشته باشد. با توجه به این که ایران ازجمله کشورهایی است که دارای جمعیت کردی بوده و با مسئله استقلال خواهی آن ها نیز در داخل مواجه بوده است، این سوال مطرح می شود که پارادیپلماسی چه نقشی می تواند در تعامل دولت مرکزی با کردهای ساکن در ایران و کردهای منطقه ایفا کند؟ در پاسخ به این سوال یافته های مقاله نشان می دهند که پارادیپلماسی، برخلاف نگاه امنیتی- سیاسی حاکم بر دیپلماسی سنتی، می تواند فرصت مناسبی برای بهبود تعامل دولت مرکزی ایران با کردها فراهم آورد. همچنین مناطق کردنشین در این سیاست می توانند نقش مهمی در بازتعریف روابط ایران با مناطق کردنشین در دیگر کشورهای منطقه بازی کنند. پارادیپلماسی از طریق افزایش نقش و مشارکت اجتماعی هویت های فروملی نظیر کردها به انسجام اجتماعی منجر می شود. انسجام اجتماعی از مهم ترین عوامل در جلوگیری از اختلافات سرزمینی و مسئله استقلال خواهی است. روش  مقاله تبیینی است.

    کلیدواژگان: حق تعیین سرنوشت، کردها، ایران، پارادیپلماسی، عراق
  • حمید شمسیان فرد، محمد ابوالفتحی*، مسعود اخوان کاظمی صفحات 77-96

    یکی از مسایل مهم زمان حاضر گسترش منازعه های دینی است که بر جامعه و سیاست کشورهای مختلف تاثیر گذاشته است. هدف مقاله درک ریشه های منازعه مسلمانان و هندوها بر سر شهر آیودیا است. پرسش اصلی مقاله این است که چرا مسلمانان و هندوها بر سر این شهر وارد منازعه شده اند؟ آیودیا شهری قدیمی در شمال هند است. هندوها اعتقاد دارند این شهر محل تولد راما است. در هندوییسم راما آواتار(تجسد) یکی از خدایان هندو با نام ویشنو است. هندوها می گویند بابر پادشاه گورکانی معبد راما را تخریب کرد تا به جای آن مسجد بابری را بسازد. از نیمه قرن نوزدهم میلادی تا زمان حاضر، منازعه هایی بین مسلمانان و هندوها برای کنترل شهر آیودیا اتفاق افتاده است. در سال 1992 میلادی این منازعه ها به تخریب مسجد بابری به وسیله جمعیت خشمگینی از هندوها منجر شد. در این مقاله نقش تصور تهدید، تعامل رهبران دینی و مقام های سیاسی، و منابع قدرت اجتماعی و مادی در منازعه مسلمانان و هندوها بررسی شده است. از روش ردیابی روند استفاده شده است که بر اساس روایت علی منازعه را تبیین می کند. روش تجزیه وتحلیل اطلاعات، تبیینی کیفی است. پیشینه تحقیق نشان دهنده نوآوری تحقیق حاضر است. نتیجه گیری ها نشان می دهند که سه فرضیه پیشنهاد شده عوامل مهمی هستند که منازعه مسلمانان و هندوها بر سر این شهر را تبیین می کنند.

    کلیدواژگان: آیودیا، مسلمانان، هندوها، رهبران دینی، مقام های سیاسی
  • محمدعلی شیرخانی، رحیم بایزیدی* صفحات 97-120

    سرمایه انسانی و به تبع آن جریان بین المللی سرمایه انسانی از مهم ترین شاخص های موثر بر توسعه اقتصادی کشورها هستند. این مسئله باعث شده تا هم کشورهای درحال توسعه و هم کشورهای توسعه یافته، تمرکز بسیاری بر جذب آن ها به عنوان تولیدکنندگان ارزش اقتصادی داشته باشند. مسئله مهمی که از دغدغه های علمی در سطح جهانی می باشد، اثرات خروج سرمایه های انسانی بر توسعه اقتصادی در کشورهای مبدا (درحال توسعه) و کشورهای مقصد (توسعه یافته) است. در این پژوهش تلاش داریم با استفاده از روش مقایسه ای به بررسی و مقایسه ایران و ترکیه به عنوان مواردی از کشورهایی که با خروج سرمایه های انسانی مواجه بوده اند، به این سوال پاسخ دهیم که خروج سرمایه های انسانی چه تاثیری بر توسعه اقتصادی آن ها گذاشته است؟ در این زمینه دو رویکرد عمده وجود دارد. رویکرد نخست بر اثرات منفی جریان بین المللی سرمایه انسانی و رویکرد دوم نیز بر اثرات مثبت جریان بین المللی سرمایه انسانی بر توسعه اقتصادی کشورهای مبدا تاکید دارد. درنهایت این نتیجه حاصل شد که گرچه در مواردی معدود ازجمله درآمدهای رمیتنسی، سرمایه گذاری خارجی و انتقال فناوری، خروج سرمایه های انسانی می تواند توسعه اقتصادی را بهبود بخشد، اما به خصوص خروج سرمایه های انسانی باکیفیت، عموما آثار زیانباری بر توسعه اقتصادی کشورهای مبدا می گذارد.

    کلیدواژگان: جریان بین المللی سرمایه انسانی، توسعه اقتصادی، ایران، ترکیه
  • مختار صالحی*، آرش قدرتی فر صفحات 121-140

    اتحادیه اروپا در مسیر تبدیل به یک بازیگر تاثیرگذار جهانی، با چالش های زیادی مواجه است. در این میان، یکی از چالش های جدید، مسئله برگزیت است. موضوع فوق می تواند روند همگرایی اتحادیه را با مشکل مواجه سازد. سوال پژوهش این است که برگزیت چگونه بر رویکرد اتحادیه اروپا در قابل ایران تاثیر گذاشته است؟ فرضیه مقاله مطرح می کند، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، منجر به افزایش نگرانی از گسترش ابهام در مورد آینده اتحادیه اروپا؛ گسترش تفکرات ملی گرایانه؛ آینده امنیت اروپا و توجه به بازارهای مصرف جایگزین برای کشورهای عضو اتحادیه می شود. در همین راستا، متاثر از چهار شاخص فوق به نظر می رسد اروپای پسا برگزیت تلاش می کند از طریق تاکید بر دیپلماسی چندجانبه و حضور پر رنگ در معادلات جهانی همچون موضوعات مرتبط با ایران کارآمدی خود را به نمایش بگذارد. در این مورد اروپا بر لزوم حفظ و تداوم برجام و مذاکره با ایران در مورد سطح نفوذ آن در خاورمیانه، سیاست متعهد سازی جمهوری اسلامی ایران را دنبال می کند. همچنین، در یافته های پژوهش به این نکته اشاره می شود که عواقب خروج بریتانیا از اروپا منجر به توجه بیشتر اروپا به آینده سیاسی خود شده است و در این میان نقش کشور ایران در چارچوب شاخص های فوق از سوی اروپا بیش ازپیش مورد توجه قرار می گیرد. موضوع بر اساس نظریه همگرایی به بحث گذاشته می شود. برای بررسی موضوع از روش پژوهش علی- تبیینی استفاده می شود.

    کلیدواژگان: پسابرگزیت، اتحادیه اروپا، ایران، متعهد سازی، دیپلماسی چندجانبه
  • سید سعید میرترابی حسینی، سید محمدهادی موسوی*، ارسلان قربانی شیخ نشین، محمدولی مدرس صفحات 141-168

    در دوره پس از جنگ جهانی دوم به واسطه ویران شدن اقتصاد اروپا و ژاپن، ایالات متحده قدرت اقتصادی و مالی جهان ظاهر شد و به پایه ریزی نظمی جدید برای ساختار بخشیدن به تجارت و مبادلات مالی جهان همت گمارد که از آن با عنوان نظام برتون وودز یاد می شود. باوجودآنکه در خلال چند دهه اخیر تغییرات گسترده ای در قدرت اقتصادی و تجاری کشورها صورت پذیرفته و این روند در دوره پس از بحران مالی و اقتصادی سال 2008، تشدید شده، این جابجایی ها، انعکاس لازم را در ساختار مالی کنونی جهان نداشته است. در همین حال، گروه بریکس به عنوان یک بلوک نوظهور اقتصادی و مالی در چند سال اخیر نهادها و رویه های مالی برتون وودز را به چالش کشیده و امکان شکل گیری نظم و رویه های نهادی جدید در مالیه جهان را قوت بخشیده است. مقاله حاضر، چگونگی چالش این بلوک قدرت جدید در برابر ساختار مالی جهانی غرب محور کنونی و پیامدهای آن را موردتوجه قرار داده است. همچنین نشان می دهد که گروه بریکس با محوریت چین از طریق ایجاد نهادها و رویه های جدید مالی چندجانبه و تلاش برای تقویت جایگاه خود در نهادهای مالی برتون وودز در مسیر تضعیف ساختار مالی جهانی تحت سیطره ایالات متحده حرکت کرده است. بررسی ابعاد مختلف فشارهای بریکس بر ساختار مالی تحت سیطره ایالات متحده بر مبنای تحلیل داده های اقتصادی و مالی جهانی و بررسی پیامد این اقدامات، جزو نکات بدیع مقاله حاضر است. روش تحلیل نیز توصیفی-تبیینی است.

    کلیدواژگان: بریکس، ساختار مالی، چین، ایالات متحده، برتون وودز، قدرت ساختاری
  • سید باقر میرعباسی، سید محمد حسنی* صفحات 169-190

    کمیته رفع تبعیض نژادی به منظور دستیابی به نظامی کارآمد در عرصه گزارش دهی دولت ها و همچنین تکمیل کردن دامنه موضوعات و مفاهیم کنوانسیون در زمینه تبعیض نژادی، دست به ارایه تفاسیر موسعی در خصوص مفهوم و دامنه کنوانسیون زده است. در همین رابطه کمیته، نظرات تکمیلی و توسعه ای متعددی در حوزه مفاهیم مرتبط با کنوانسیون ازجمله در خصوص مبارزه با سخنان تنفرآمیز نژادی، حق تعیین سرنوشت، گروه های جابجا شده داخلی و آوارگان، مردمان بومی، غیر اتباع و تبار ارایه نموده است. کمیته رفع تبعیض نژادی همچنین نوآوری هایی در جهت ارتقاء مکانیسم نظارت بر گزارش های ادواری دولت های عضو ارایه نمود و سازوکار ورود در مراحل ابتدایی و نقطه های آغازین منازعات با عنوان هشدار اولیه و اقدام فوری را طراحی نمود. هرچند کمیته رفع تبعیض نژادی مشکلات دولت ها را در زمینه نژادپرستی و تبعیض نژادی مورد شناسایی قرار داده است، اما چارچوب نظام و معاهده کنونی جوابگوی تفاسیر کمیته از مفاد کنوانسیون در برابر وضعیت های مختلف به وجود آمده نیست و درنتیجه به تدریج شاهد ظهور و شکل گیری سازوکارهای جدید در این حوزه هستیم. در این راستا با توجه به عضویت کشورمان در کنوانسیون مذکور، بررسی وضعیت موجود و شناخت روند تکمیلی پیش رو از اهمیت و ضرورت زیادی برخوردار خواهد بود.

    کلیدواژگان: نژادپرستی، تبعیض نژادی، کمیته رفع تبعیض نژادی
  • سید امیر نیاکویی*، سعید پیرمحمدی صفحات 191-216

    بیداری عربی که از اواخر سال 2010 پهنه وسیعی از خاورمیانه عربی را در برگرفت، سبب ایجاد تغییرات گسترده ای در حوزه سیاست داخلی و خارجی کشورهای واقع در این منطقه و سایر بازیگران درگیر در این مجموعه امنیتی شده است. این تحولات به جای گسترش دموکراسی در خاورمیانه، زمینه فرسایش بیشتر دولت و گسترش مداخلات خارجی را در کشورهای دستخوش بحران به وجود آورد که البته این وضعیت خود متاثر از ضعف دولت ملت سازی و بحران های عدیده سیاسی- اجتماعی در این منطقه بوده است. در پژوهش حاضر تلاش شده تا دولت شکننده در عراق و تاثیر آن بر مداخله قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای در این کشور پس از بیداری عربی مورد واکاوی قرار گیرد. دراین ارتباط، این پرسش اصلی مطرح می شود که دولت شکننده در عراق پس از بیداری عربی چه تاثیری بر گسترش مداخله قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای در این کشور داشته است؟ برای پاسخ به پرسش فوق از الگوی دولت شکننده با روش تبیین علی استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که شکنندگی دولت در عراق که در مقطع زمانی پس از بیداری عربی تشدید شده باعث گسترش مداخله قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای در عراق شده است که با حمایت از جریانات همسو، با هدف کسب جایگاه هژمونی منطقه ای، ایجاد بازدارندگی و گسترش حوزه نفوذ ژیوپلیتیک را دنبال می کنند. این سیاست ها بر فرسایش بیشتر دولت در عراق تاثیر گذارده است.

    کلیدواژگان: عراق، دولت شکننده، بیداری عربی، قدرت های منطقه ای، قدرت های فرامنطقه ای
|
  • Pages 1-22

     Nation-states employ different tools for establishing international and geopolitical relations. Public Diplomacy (PD), as an important tool, plays a decisive role in creating an appropriate national image and correcting misunderstandings and/or negative images of a nation in the minds of “others”. Moreover, it can help advance the cultural and political goals of a nation-state in different parts of the globe, counter international threats, and provide national security. Functioning as a cultural action and an efficient tool, translation can play a significant role in achieving public diplomacy goals. The study presented in this paper defines and elaborates the concept of Translation Diplomacy (TD) as a very influential sub-category of public diplomacy. It evaluates not only the performance of Iranian state organizations and actors involved in developing, dictating, enforcing and implementing the policies of the Iranian TD abroad from 1997 to 2013 but also the consequences of the activities employing mixed-method research. To this end, a questionnaire was developed based on the theoretical concepts derived from the current literature in translation studies and PD and the propositions derived from exclusive interviews done with relevant figures in the field. The questionnaire was validated and then administered among some 50 Iranian cultural diplomats to have their opinion regarding the topic of the study, providing a basis for elaborating the concept of TD thereof. The results of the study indicate that TD can be very helpful in correcting negative perceptions of foreign publics and creating positive images of TD practitioners and their culture.

    Keywords: Translation Studies, Public Diplomacy, Translation Diplomacy, Cultural Turn, Agent
  • Seyyedeh Tahereh Khabbazi Khadar*, Seyyed Mahdi Seyyedzadeh sani Pages 23-48

    In the international criminal law, the prohibition of absentia trial is preferable and the defendant's presence at the court hearing, that based on principles of contradictoriness, equality of arms and equal defense right, has been recognized as part of his rights for fair trial. In association with the acceptance of this right in the international arena, one of the defendants of the ICC cases demanded that his right to be waived and requested an exemption from attending the hearing. The emergence of this demand led to controversial issues, even caused the rules of the presence of the accused during the ICC trial to be amended. This article, while reviewing the case of William Ruto and Joshua Sang, explains the provisions of the Rome Statute in this matter and describes the different point of views about this matter. So; the ICC's decisions on this case have been described critically. The effect of this case on the General Assembly of States Parties is another part of this article that resulted to enacting amendments to regulations about absentia trial under Rules 134bis, 134ter, 134quater of the Rules of Procedure and Evidence. By enacting these rules, the possibility of absentia trial and exemption from presence of the accused, with some conditions, was provided.

    Keywords: International Criminal Court, Absentia Trial, The Right of the Accused Present at Trial, Amending the Rules, Presence Exemption
  • Saeed Shokoohi*, Asqar Safari Pages 49-76

    The 2017 Iraqi Kurdistan’s independence referendum and its results demonstrated that independence and secessionist Kurdish movements in the region would be a persistent political issue in the coming decades. Since their desire to become an independent country in geared in the fundamental right of Self-Determination, it is quite foreseeable that the countries which have considerable Kurdish minorities within their borders would encounter critical challenges on how to deal with their nationalist and secessionist desires. Iran is one of these countries. But the tendency among Iran’s Kurds to be an independent nation is quite lower than in other countries. The present paper seeks to answer this question: what’s the role of Paradiplomacy in dealing with the Kurds for Iran’s government. The findings of the article demonstrate that by boosting the role of sub-national identities, such as Kurds, and their participation in low-politics, Paradiplomacy can strengthen the social cohesion and social cohesion, in its turn, is one of the main impediments on the way of secessionism. At the same time, Kurds can help the Iranian government to reset its relations with the Kurdish population in the region.

    Keywords: Kurds, Self-determination, Iraq, Paradiplomacy, Iran
  • Hamid Shamsiyanfard, Mohammad Abolfathi*, Masoud Akhavan Kazemi Pages 77-96

    One of the important issues at present is the spread of religious conflicts that have affected the society and politics of different countries. The purpose of the article is to understand the roots of the conflict of Muslims and Hindus over the city of Ayodhya. The main question of the article is why there has been a conflict between Muslims and Hindus over this city? Ayodhya is an old city in the north of India. Hindus believe the city is the birthplace of Rama. In Hinduism, Rama is an avatar (embodiment) of the Hindu god called Vishnu. Hindus say that Babur the king of Gurkani destroyed the temple of Rama to build the Babri Masjid. From the middle of the nineteenth century to the present, a conflict between Muslims and Hindus took place to control Ayodhya. In 1992, this conflict led to the demolition of the Babri Masjid by an angry mob of Hindus. In this article, the role of perception of threat, the interaction between religious leaders and political officials, and social and material power resources have been examined in the conflict of Muslims and Hindus. The process tracing method has been used which explains the conflict based on causal narrative. The method of data analysis is qualitative explanatory method. The literature review shows the innovation of this research. The conclusions show that the three suggested hypotheses are important factors that explain the conflict of Muslims and Hindus over this city.

    Keywords: Ayodhya, Muslims, Hindus, Religious leaders, Political officials
  • Mohammad-Ali Shirkhani, Rahim Baizidi* Pages 97-120

    Human capital and the international flow of human capital are among the most important factors influencing economic development. This has led both developing and developed countries to focus on attracting human capital as producers of economic value. An important issue of global concern is the effects of human capital outflows on economic development in the countries of origin and the countries of destination. In this research, we used the comparative method to compare Iran and Turkey as the countries dealing with the outflow of human capital, to answer the question of how the outflow of human capital has affected their economic development. In general, there are two main approaches in this regard. The first approach focuses on the negative effects of international flow of human capital and the second approach emphasizes the positive effects of international flow of human capital on the economic development of the countries of origin. Finally, it was concluded that, especially the withdrawal of high skilled human capital would generally have a negative effect on the economic development of the countries of origin.

    Keywords: International Flow of Human Capital, Economic Development, Iran, Turkey
  • Mokhtar Salehi*, Arash Ghodratifar Pages 121-140

    The European Union has faced with many challenges and difficulties to become an efficient Union. Berxit is one of an important issue that has created a major obstacle on evolution of the European Union. However, EU efforts to manage consequences of that. Questionably, how does the Berxit can impact on EU’s Foreign Policy towards Iran?  Hypothetically, the countries which are member of EU, have tried to manage the Berxit Consequences, so they are going to preserve and increase their power as an international agent Because EU countries are concerns about the consequences of Berxit that will impact on the process of EU’s Integration and uncertainty which are created in EU. This Research shows that exist of Britain from the European Union will have Political and Economic impacts on EU Foreign Policy towards other countries such as Iran. Theoretically, this Essay is based on the Integration Theory. An explanatory method is used to explain that.

    Keywords: Post-Brexit, European Union, Iran, Engagement, Multilateral Diplomacy
  • Seyyed Saeed mirtorabi Hosseini, Sayyd Mohammad Hadi mosavi* Pages 141-168

    United State emerged as a major economic and financial power after World War II and shaped a new order for institutionalization of world trade and financial exchanges which called Bretton Woods. During past decades, many changes have occurred in economic and trade structures of the world which has been accelerated after financial and economic crisis in 2008, but it seems that these changes have not translated in current global financial structure completely. BRICS as an emerging economic and financial block has challenged Bretton Woods institutions and strengthened the possibility of shaping new order in global finance. This article, studies how BRICKS has challenged current western based world financial structure. The article shows that BRICS group as China based club, by making new multilateral institutions and procedures and struggle for reinforcing its presence in Bretton Woods institutions not only has weakened US structural power in global finance, but has strengthened its position in this era.

    Keywords: BRICS, Financial Structure, China, United State, Bretton Woods, Structural Power
  • Seyed Bagher MirAbbasy, seyed Mohammad Hassani* Pages 169-190

    The Committee on the Elimination of Racial Discrimination has come up with in-depth interpretations of the concept and scope of the Convention in order to achieve an effective mechanism of reporting by member states, as well as to fill the conceptual gaps of the Convention on Racial Discrimination. In this regard, the Committee has presented a number of complementary and developmental views on the concepts related to the Convention, including combating against hate speech, the right to self-determination, refugees and internal displaced persons, indigenous peoples, non-citizens and descent. The Committee on the Elimination of Racial Discrimination also introduced initiatives to enhance the monitoring mechanism for the periodic reports of member states and designed the mechanism for entry into the early stages and the initial points of the disputes, entitled "Early Warning and Urgent Procedure". Although the Committee on the Elimination of Racial Discrimination has acknowledged the problems of States in the field of racism and racial discrimination, the Committee's interpretations of the Convention do not respond to the various situations that have arisen within the framework of the current system and treaty and We are witnessing the emergence and formation of new mechanisms in this area. The observation of the situation with regard to the membership of our country in the above-mentioned Convention and recognition of the process is a necessity.

    Keywords: Racism, Racial Discrimination, Committee of Elimination of Racial Discrimination
  • niakooee niakooee*, Saeed Pirmohammadi Pages 191-216

    The Middle East region has experienced various patterns and processes of statehood since the formation of national units. The Arab awakening which encompassed the huge part of the Middle East and North Africa since 2011 was promising a fundamental transformation in the statehood patterns following an intermittent period of decline and weakness. However, the mentioned developments have been coupled with political chaos, security crisis and even civil war. Countries such as Iraq, Libya, Syria, and Yemen in which the concepts of state and nation had not been realized and authoritarian regimes had been the main factor of the connection of the state's parts, have experienced a complicated situation regarding the indexes of fragility and vulnerability. This situation in Iraq goes back to the United States invasion of Iraq in 2003 and the fall of Saddam Hossein. However, the Arab spring and the erosion of state in the region have exacerbated the vulnerability and fragility of Iraq in an unprecedented way.

    Keywords: Iraq, Fragile State, Arab Awakening, Regional Powers, Trans-Regional Powers