فهرست مطالب

علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی - سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 34، زمستان 1398)

مجله علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی
سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 34، زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یاسین سرواهرابی*، سولماز طاهای ابدی صفحات 1-9
    مقدمه

     امروزه بروز مقاومت دارویی در باکتری ها تهدید جدی برای سلامت جوامع بشری محسوب می شود. هدف از این مطالعه بررسی خاصیت ضد باکتریایی مشتقات جدید سنتز شده 1،3،4-اکسادیازول بر پایه گروه های عاملی فلوروفنیل و مقایسه آن با داروهای ضد باکتریایی رایج می باشد.

    مواد و روش ها

     در پژوهش حاضر از واکنش تک مرحله ای N-ایزو- سیانو- ایمینو-3-فنیل- فسفران، مشتقات کربوکسیلیک اسید و 2-پیریدین کربالدیید در حلال استونیتریل مشتقات جدیدی از 1،3،4-اکسادیازول ها به صورت تک مرحله ای بدست آمد. فعالیت ضد باکتریایی ترکیبات جدید سنتز شده با یکبار تکرار بر روی باکتری های سالمونلا انتریکاPTCC1787  و اشریشیا کلی  PTCC1552به روش انتشار از چاهک، تعیین حداقل غلظت بازدارندگی(MIC) و تعیین حداقل غلظت کشندگی(MBC) مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

     بیشترین میزان هاله عدم رشد مربوط به ترکیب i4 به اندازه 22 میلی متر برای سالمونلا انتریکا و اندازه 24 میلی متر برای اشریشیا کلی بود، همچنین میزان غلظت بازدارندگی و کشندگی ترکیب i4 نیز نسبت به سایر ترکیبات نتایج مطلوب تری داشت.

    بحث و نتیجه گیری

     ترکیبات سنتز شده به خصوص ترکیب دارای گروه عاملی دی-فلوروفنیل(i4) دارای فعالیت ضد باکتریایی بر علیه دو باکتری سالمونلا انتریکا و اشریشیا کلی می باشند، علاوه بر فعالیت ضد باکتریایی ترکیبات جدید سنتز شده، سنتز تک مرحله ای مسیری سریع و آسان برای سنتز ترکیبات دارویی است که با بازده بیشتر واتلاف انرژی کمتر وهمچنین چشم انداز روشنی برای سنتز ومعرفی ترکیبات دارویی جدید به جامعه ی پزشکی میتوان ارایه کرد.

    کلیدواژگان: ضد باکتریایی، 4، 3، 1- اکسادیازول، سالمونلا انتریکا، اشریشیا کلی
  • محمدهادی سروری*، محمدرضا جانی، فاطمه محلی، محمد علی نژادمقدم صفحات 10-17
    مقدمه

    با پیشرفت علم و تکنولوژی و صنعتی شدن جوامع، تروما و عوارض ناشی از آن به صورت یک مشکل مهم در آمده است و بر طبق پیش بینیهای سازمان جهانی بهداشت تا سال 2020 میالدی، حوادث ناشی از تصادفات به تنهایی دومین علت سالهای از دست رفته زندگی در سراسر جهان را به خود اختصاص خواهند داد. کشور ما نیز از حیث آمار مرگبارترین حوادث جادهای، رتبه اول را در جهان دارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژی ترومای ناشی از حوادث رانندگی در مصدومین مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی شهدای قاین انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت گذشته نگر بر روی کلیه مصدومین مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی شهدای قاین بین سالهای 1391 تا 1393 انجام گرفت. اطالعات از پرونده های بیماران به صورت چک لیست جمعآوری گردید و با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمونهای آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    از تعداد 1555 مصدوم ترافیکی در طول مدت بررسی، 6/71 %را آقایان و 4/28 %را خانمها تشکیل میدادند. میانگین سنی واحدهای پژوهش17/18±3/29 سال بود. بیشتر حوادث رخ داده درون شهری و مربوط به خودروهای سواری بود. میزان وقوع حوادث ترافیکی در فصل تابستان و در صبح بیشتر بود. بحث و

    نتیجه گیری

    میزان بروز حوادث ترافیکی در مردان و در سنین جوانی بیشتر میباشد لذا باید برنامه ریزی، اقدامات پیشگیرانه و فرهنگ سازی در جامعه به منظور کاهش بروز حوادث ترافیکی در این گروه صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، تروما، حوادث ترافیکی
  • ابوالفضل جعفری ثالث*، حمیرا خانشپور صفحات 18-25
    مقدمه

    سودوموناس آیروژینوزا یک پاتوژن فرصت طلب بیمارستانی میباشد که برای درمان عفونت های ناشی از آن از آنتی بیوتیک های مختلفی از جمله بتالاکتام ها استفاده میشود. با استفاده از این آنتی بیوتیک ها ، باکتری با مکانیسم های مختلف به این آنتی بیوتیک ها مقاوم میشود. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ژنهای blaIMP و blaVIM در سویه های سودوموناس آیروژینوزا تولید کننده متالوبتالاکتاماز جدا شده از نمونه های بالینی در بیمارستانها و مراکز درمانی شهر تبریز می باشد.

    مواد و روشها

    در این مطالعه مقطعی-توصیفی، 100 ایزوله سودوموناس آیروژینوزا جدا شده از نمونه های بالینی مختلف بیماران مراجعه کننده به بیمارستان ها و مراکز درمانی شهر تبریز، جم عآوری و پس از تعیین هویت فنوتیپی و تست آنتی ایمی پنم فنوتیپ متالوبتالاکتاماز ها در باکتری سودوموناس / EDTA با استفاده از دیسک ایمی پنم و CDDT بیوگرام، به روش و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی PCR باکتریایی استخراج و به روش DNA آیروژینوزا مورد ارزیابی قرار گرفت، سپس ژن ها مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

      از مجموع 100 ایزوله سودموناس آیروژینوزا 87 نمونه مقاوم به ایمی پنم مشاهده شد که از این تعداد 51 نمونه تولید کننده متالو بتالاکتاماز بودند. همه سویه های متالو بتالاکتاماز مقاومت 100 درصدی به آنتی بیوتیک های کاربنی سیلین، ، آزترونام،  مروپنم، سیپروفلوکساسین، سفوتاکسیم، ایمی پنم، توبرامایسین، سفتازیدیم، آمیکاسین داشتند. با استفاده از روش PCR مشخص شد که از 51 نمونه تولید کننده متالوبتالاکتاماز، 12  نمونه حاوی ژن blaIMP بوده و هیچ نمونه مثبتی برای ژن blaVIM مشاهده نشد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که اغلب نمونه ها مقاوم به دارو هستند هرچند ژن blaIMP فراوانی چشمگیری نداشت اما فراوانی متالو بتالاکتاماز بیانگر آن است که در تجویز آنتی بیوتیک ها برای درمان، دقت بیشتری صورت گیرد تا سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک ها افزایش نیابد.

    کلیدواژگان: متالوبتالاکتاماز، سودوموناس آئروژینوزا، مقاومت آنتی بیوتیکی، ژن blaIMP، ژن blaVIM
  • امید زادی آخوله*، ابراهیم نصیری صفحات 26-31
    مقدمه

    تکنولوژیست های جراحی به دلیل ماهیت شغل ی، در معرض خستگی قرار دارند. مطالع هی حاضر با هدف تعیین میزان و ابعاد خستگی و عوامل مرتبط با آن در تکنولوژیست های جراحی انجام شده است.

    مواد و روش ها

    مطالعه ی حاضر از نوع توصیفی مقطعی م یباشد. جامعه ی پژوهش، تکنولوژیس تهای جراحی شاغل در بخش های اتاق عمل بیمارستان های آموزشی تبریز بودند که تعداد 194 نفر به روش تصادفی طبق های انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و سنجش چندبعدی خستگی استفاده شد. داده ها پس از گردآوری در نرم افزار SPSS Ver20 و با استفاده از آمار توصیفی، آزمون همبستگی پیرسون، آزمون تی مستقل و کای اسکویر  مورد آنالیز قرارگرفتند.

    یافته ها

    میانگین خستگی کل در تکنولوژیست های جراحی مورد مطالعه برابر با 8/7±6/59 بود. بررسی ابعاد خستگی در تکنولوژیست های جراحی نشان دادکه بعد خستگی عمومی(1/4±2/14) و کاهش فعالیت(1/2 ± 8/9) به ترتیب دارای بیشترین و کمترین میانگین بودند. از بین مشخصات دموگرافیکی، سابقه کار و شاخص توده بدنی شرکت کنندگان، همبستگی مثبت و معنی داری با نمره ی خستگی کل داشتند.

    بحث و نتیجه گیری

      با توجه به نتایج این مطالعه و بالا بودن خستگی در تکنولوژیست های جراحی، ضروری است شرایط خاص بخش های اتاق عمل و عواملی که منجر به بروز خستگی در تکنولوژیست های جراحی شاغل در این بخش ها می شود،  مورد بازنگری قرار گیرد تا بتوان با انجام اقداماتی جهت کاهش یا تعدیل این عوامل، به کاهش خستگی دراین افراد کمک کرد.

    کلیدواژگان: خستگی، تکنولوژیست جراحی، اتاق عمل، MFI
  • محمدرضا ایزدی*، سجاد محمدیاری صفحات 32-40
    مقدمه

    اثر تمرینات ورزشی بر تاخیر زمان وارد عمل شدن عضله پهن مایل داخلی نسبت به عضله پهن خارجی در پیشگیری از بروز درد در نیروهای نظامی قابل توجه است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر 16 هفته تمرینات پیشرونده بر تاخیر زمان وارد عمل شدن عضله پهن مایل داخلی نسبت به عضله پهن خارجی حین حرکت چمباتمه و پایین رفتن از پله در دانشجویان دانشگاه افسری امام علی(ع) میباشد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع تجربی است. تعداد 100 دانشجوی سال اول دانشگاه افسری امام علی (ع) به صورت تصادفی به  سه گروه کنترل)37(n=، گروه تمرین پیشرونده(33=n) و گروه تمرین پیشرونده+booster session (جلسات تمرینی با شدت مضاعف) (30=n) تقسیم شدند. سپس گروه های تمرینی به مدت 16 هفته و هر هفته 3 جلسه به تمرین پرداختند. برای ثبت الکتریکی فعالیت عضلات از دستگاه الکترومیوگرافی سطحی (sEMG) هشت کاناله و برای ارزیابی شدت درد از مقیاس بصری سنجش درد (VAS) visual analog scale استفاده شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس دو طرفه (two-way ANOVA) تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد در گروه هایی که به اجرای تمرینات پیشرونده پرداختند، میانگین تاخیر زمانی وارد عمل شدن عضله VMO به عضله VL کاهش معناداری یافت (P≤0/05) و در حین پایین آمدن از پله در گروهی که همین تمرینات را با  booster session  انجام دادند این کاهش تاخیر زمانی وارد عمل شدن عضله VMO به عضله VL چشمگیر تر از سایر گروه ها بود. همچنین نتایج آزمون دیداری درد بعد از مداخله نسبت به قبل از آن، کاهش نمره درد دانشجویان را نشان داد(P≤0/05).

    بحث و نتیجه گیری

    تمرینات پیشرونده، بخصوص با یک وهله جلسه تقویتی در هفته، تاخیر زمانی فعال شدن عضله VMOرا کاهش داد و عدم تعادل زمانی بین فعالیت عضلات پهن داخلی و خارجی را بهبود بخشید که احتمالا می تواند شاخصی برای کاهش درد و ابتلای دانشجویان افسری به درد های زانو به خصوص PFPS باشد.

    کلیدواژگان: تمرین پیشرونده، عضله پهن مایل داخلی، عضله پهن خارجی، دانشجویان نظامی، Booster session
  • جمشید انصاری*، میلاد پزشکی، معصومه ساکی حسینی صفحات 41-50
    مقدمه 

    سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان سراسر جهان است. داده های بیولوژیکی و اپیدمیولوژیکی نشان می دهد که آسیب های القاء شده توسط فاکتورهایی با منشاء درونی و بیرونی بر روی پایداری و بی نقص ماندن DNA تاثیر گذاشته و با استعداد ابتلا به سرطان پستان در ارتباط می باشند. ژن XRCC3 یکی از ژن های مهم و تعمیری است که با تولید پروتئین XRCC3 نقش مهمی را در تعمیر شکست های دو رشته ای DNA و ترمیم به روش نوترکیبی ایفا می کند. به عبارت دیگر محصول ژن XRCC3 نقش کلیدی در ترمیم نوترکیبی همولوگی شکست های دو رشته ای DNA داشته و با عملکرد خود از بروز سرطان پستان جلوگیری میکند.

    مواد و روش ها

    برای نگارش این مطالعه مروری ، واژگان کلیدی سرطان پستان، ژن XRCC3، تعمیر دو رشته ای DNA و تعمیر نوترکیبی همولوگی در پایگاه های اینترنتی NCBI،PubMed ،Scopus ،Science Direct  و Google Scholar جستجو گردید و مقاله حاضر بر اساس آنها نگاشته شد.

    نتایج

    تغییرات ایجاد شده نظیر انواع جهش ها، حذف شدگی، جابه جایی ها، مضاعف شدگی و همچنین چند شکلی های تک نوکلیوتیدی موجود در ژن های ترمیمی DNA  نظیر XRCC3 موجب ایجاد تفاوت در کارآیی ترمیم آسیب های وارده بر  DNAشده و در نتیجه در بروز سرطان پستان موثر می باشند.

    بحث و نتیجه گیری

    بروز هر گونه تغییر در ژن XRCC3  می تواند منجر به بروز اختلال در فرایند تعمیر ژنوم شده و در نتیجه نقش مهمی در ایجاد، رشد و توسعه سرطان پستان داشته باشد. ژن XRCC3  می تواند به عنوان یک ژن مارکر در زمینه پزشکی شخصی جهت پیش گویی و غربالگری سرطان پستان و همچنین به عنوان یک هدف درمانی در حوزه سرطان پستان مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، XRCC3، تعمیر دورشته ای، نوترکیبی همولوگی
  • آیدا غفارزاده*، جاوید تقی نژاد صفحات 51-67
    مقدمه 

    بیماری های قلبی-عروقی یکی از مهم ترین عل تهای مرگ و میر در دنیا است. آترواسکلروز مه مترین علت بیمار یهای قلبی و مر گهای ناشی از آن است. هدف از مطالعه حاضر مروری به ژ نهای دخیل بر آترواسکلروز م یباشد.

    مواد و روش ها

      مطالعه مروری حاضر با کمک موتور جستجوی Google Scholar و Google و مقالات نمایه شده در پایگاه علمی Pub med استفاده گردید. در این مطالعه از کلید واژه گان Inflammatory heart, Aneurysm,cardio vascular Disease, Matrix Metalloproteinase, Atherosclerosis جهت جستجو در بین مقالات استفاده شد.

    یافته ها 

    ژنهایی که سبب ایجاد آترواسکلروز می شوند به ژن های ماتریکس متالوپروتییناز معروف هستند حداقل 8 نوع ژن ماتریکس متالوپروتییناز شناسایی شده اند که بر روی کروموزوم شماره 11 قرار دارند از جمله ماتریکس متالوپروتیینازهای-13-،12-،10-،8-،7-،3-،1 و- 20 که موجب تخریب ماتریکس خارج سلولی و ایجاد پلاک در عروق می شوند.

    بحث و نتیجه گیری

    ماتریکس متالو پروتیینازها نقش مهمی در ایجاد بیماریهای قلبی-عروقی دارند. با افزایش بیان در سطح متالوپروتییناز ها سبب ایجاد آترواسکلروزیس، آنوریسم، انفارکتوس میوکارد و نارساییهای قلبی میشوند. با رعایت تغذیه صحیح، عدم استعمال دخانیات و الکل، ورزش، کنترل کلسترول، فشار خون و استرس از ایجاد بیماریهای قلبی جلوگیری خواهد شد.

    کلیدواژگان: متالوپروتئیناز ها، آترواسکلروز، بیماری های قلبی
  • جاوید تقی نژاد، مهدیه عمادی* صفحات 68-77
    مقدمه

    ویروس لاسا (LASV) یک ویروس RNA دار تک رشته ای که در سیتوپلاسم سلول تکثیر می یابد. این ویروس دارای دو گلیکوپروتیین اصلی بنام های GP1 و GP2 هست که باعث سرکوب سیستم ایمنی می شود. تکثیر ویروس لاسا سریع بوده و کنترل آن غیرممکن است.

    مواد و روش ها

    مقاله مروری حاضر از پایگاه های علمی PubMed, Medline, Google Scholar، سایت سازمان بهداشت جهانی(WHO)، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)  و موتور جست وجوی Google استفاده گردیده است.

    یافته ها

    در سال 1969 پرستار مسیحی بنام لورا وین برای اولین بار در منطقه لاسا با این بیماری مواجه شده بود. این ویروس دارای مخزن طبیعی از نوعی موش صحرایی هست که ویروس را از طریق مدفوع و ادرار خود به بیرون ترشح می کند و انسان در طی تماس با فضولات حیوانی به این بیماری دچار می شود. آزمون های تشخیصی برای این ویروس در حال حاضر روش مولکولی PCR و سرولوژیکی می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    سازمان بهداشت جهانی اپیدمی این ویروس را خطرناک دانسته که با این روش های پیشگیری پاسخگوی این بیماری نیست با تصمیمات گرفته شده از سوی این سازمان بودجه ای جهت تهیه واکسن به مراکز بزرگ تحقیقاتی ساختن واکسن ارایه شده است تا پیشروی این ویروس را بگیرند.

    کلیدواژگان: تب هموراژیک، ویروس لاسا، ایپدمیولوژی
|
  • Yasin Sarveahrabi*, Solmaz Tahaye Abadi Pages 1-9
    Introduction

    Nowadays, the emergence of drug resistance in bacteria is a serious threat to the health of human societies. The present study aimed to evaluate the antibacterial activity of newly synthesized 1, 3, 4-oxadiazole derivatives based on fluorophenyl functional groups ;
    moreover, it aimed to compare them with common antibacterial drugs.

    Methods and Materials

    In this study, single-step derivatives of 1, 3, 4-oxadiazoles were obtained from the single-stranded reaction of N-iso-syano-imino-3, phenyl-phosphorene, carboxylic acid derivatives and 2-pyridine-carbaldehid acid in the acetonitrile solvent. The antibacterial activity of the newly synthesized compounds by repeating once on Salmonella enterica PTCC1787 and Escherichia coli PTCC1552 was investigated by well diffusion for determining minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC).

    Results

     The highest levels of growth inhibition were in the combination of 4i of 22 m.m for Salmonella enterica and 24 m.m for Escherichia coli, also, the inhibitory and lethal concentrations of compound 4i had more favorable results than other compounds.
    Discussion and

    Conclusion

     The synthesized compounds, in particular the compound having the functionality of d-fluorophenyl (4i), have antibacterial activity against Salmonella enterica and Escherichia coli. In addition to the antifungal activity of newly synthesized compounds, single-step synthesis is a fast and easy route for the synthesis of drug compounds ذwith more efficacy and dissipation. Furthermore, a clear vision can be presented for synthesizing and introducing new drug compounds into the medical community..

    Keywords: Antibacterial, 1, 3, 4-oxadiazole, Salmonella enterica, Escherichia coli
  • Mohammad Hadi Sarvari*, Mohammad Reza Jani, Fatemeh Mohalli, Mohammad Alinejadmoghaddam Pages 10-17
    Introduction

    Trauma and its complications are major problems with the advancement of science, technology and the industrialization of societies. Moreover, according to WHO forecasts, accidents will be the second leading of death lonely in all over the world by 2020. Our country also in terms of statistics of the deadliest road accidents is located in the first place in the world. Therefore, the current study has been performed for epidemiological survey of trauma related to traffic accident in injured people referred to Shohada hospital in Ghaen.

    Methods and Materials

    This retrospective study was performed on all injured people who referred to Shohada hospital in Ghaen between the years of 2013-2015. Data were collected with a checklist from patients’ records and they were analyzed through descriptive and inferential statistics using SPSS software.

    Results

    From 1555 injured people during the study time, 71.6% were male and 28.4% was female. The average age of research units was 29.3±18.17. Most of the occurred events were within the city and they were related to passenger cars. Traffic accidents were more frequent in summer morning. Discussion and

    Conclusion

    Traffic accidents are more common in men and youth. Therefore, planning, preventive measures and culture building in community should be performed to reduce the incidence of traffic accidents in this group

    Keywords: Epidemiology, Trauma, Traffic accidents
  • Abolfazl Jafari-Sales*, Homeira Khaneshpour Pages 18-25
    Introduction

    Pseudomonas aeruginosa is an inpatient opportunistic pathogen that uses a variety of antibiotics, including beta-lactam, to treat infections. The aim of this study was to investigate the abundance of blaIMP and blaVIM genes in P. aeruginosa strains, a producer of metallo beta lactamases isolated from clinical samples in hospitals and medical centers in Tabriz.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional descriptive study, 100 isolates P. aeruginosa isolated from different clinical samples of patients referred to hospitals and medical centers in Tabriz, collected and after determining phenotypic identity and antibiogram testing, phenotype metallo beta lactamases by CDDT method using imipenem and EDTA/Imipenem disk was evaluated for the bacterium P. aeruginosa.

    Results

    Out of a total of 100 isolates of P. aeruginosa, 87 samples resistant to imipenem were observed, of which 51 samples were produced by metallo beta lactamases. All metallo beta lactamases had 100% resistance to the antibiotic carbenicillin, meropenem, imipenem, ciprofloxacin, cefotaxime, tobramycin, ceftazidime, amikacin, aztronam. Using the PCR method, it was found that out of 51 samples producing metallo beta lactamases, 12 samples contained blaIMP gene and no positive sample was observed for blaVIM gene.
    Discussion and

    Conclusion

    The results show that most of the samples are drugresistant, although the blaIMP gene did not have a significant frequency, but the abundance of metallo beta lactamases indicates that more care should be taken in prescribing antibiotics for treatment to increase antibiotic-resistant strains.

    Keywords: Metallo beta lactamases, P. aeruginosa, Antibiotic resistance, BlaIMP gene, BlaVIM gene
  • Omid Zadi Akhule*, Ebrahim Nasiri Pages 26-31
    Introduction

    Surgical technologists are prone to chronic fatigue because of their occupational nature. The aim of this study was to determine the severity and dimensions of fatigue and its related factors in surgical technologists.

    Methods and Materials

    This was a cross-sectional descriptive study. The population of study consisted of 194 surgical technologists who were selected by stratified random sampling. Data collection was performed using the demographic and Multidimensional Fatigue Inventory Questionnaire. The data was analyzed using SPSS20 software and applying descriptive statistics, Pearson correlation test and t-test.

    Results

    The total fatigue score in surgical technologists was 59.6±7.8. survey of fatigue dimensions in surgical technologists showed that general fatigue (14.4±2.1) and decreased activity (9.8±2.1) had the highest and lowest mean, respectively. Among demographic characteristics, work experience and body mass index had a positive and significant correlation with total fatigue score.  
    Discussion and

    Conclusions

    According to the results of this study which indicates high level of fatigue in surgical technologists, it is recommended to pay more attention to the special features of operating room wards that may lead to fatigue in surgical technologists.

    Keywords: Fatigue, Surgical technologist, Operating room, MFI
  • Mohammad Reza Izadi*, Sajjad Mohammad Yari Pages 32-40
    Introduction

    The effect of exercise training on delaying the onset of vastus medialis oblique muscle versus vastus latralis muscle is important in preventing pain in the military population. The aim of this study was to investigate the effect of 16 weeks progressive exercise training on the delay in the activating vastus medialis oblique muscle into the vastus lateralis muscle during squatting and stepping down in the students of Imam Ali Military University.

    Methods and Materials

    The present resaerch is an experimental study. 100 students of Imam Ali Military University randomly divided into three control groups (n=37), progressive exercise training group (n=33) and progressive exercise training group + booster session (n=30). Then the training groups practiced for 16 weeks each week contain 3 sessions. Visual analog scale was used for electrical recording of muscle activity from the surface electromyographic device (sEMG) eight channels and assessing the intensity of pain from the visual scale of pain measurement (VAS).

    Results

    The results of the present study indicated that the mean time delay in the operation of VMO muscle to VL muscle decreased significantly (P≤0.05) in the groups that performed progressive exercise training. Moreover, the results of visual analog scale (VAS) test after intervention compared to before, showed a decrease in students’ pain score (P≤0.05).
    Discussion and

    Conclusion

    Advanced exercise, especially with a weekly booster session, reduced the time delay of VMO muscle activation and improved the temporal imbalance between internal and external wide muscle activity, which it could possibly be an indicator of reducing pain and infection in officer students Knee pain, especially PFPS.

    Keywords: Progressive exercise training, Vastus medialis oblique muscle, Vastus lateralis muscle, Military students, Booster session
  • Jamshid Ansari*, Milad Pezeshki Pages 41-50
    Introduction

    Breast cancer is the most frequent women cancer in worldwide. Biological and epidemiological data suggest that induced damage by endogenous and exogenous factors affects the integrity and stability of DNA; moreover, it is associated with susceptibility of breast cancer. The XRCC3 gene is one of the most important and repaired genes that, by producing the XRCC3 protein, play a significant role in repairing DNA double-strand breaks and repairing them by recombination method. In other words the product of XRCC3 gene plays a key role in homologous recombination repaired of DNA double-strand breaks and it presents breast cancer with its function. The aim of this study was to investigate the relationship between XRCC3 gene and breast cancer.                 

    Material & Methods

    This review article has been performed by searching breast cancer, the XRCC3 gene, the double-stranded DNA repair, and the homologous recombination repair keywords in various data bases such as NCBI, PubMed, Scopus, Science Direct, and Google Scholar.

    Results

    Changes including mutations, deletions, displacements, duplication, and singlenucleotide polymorphisms in DNA repair genes such as XRCC3 make a difference in the repair efficiency of DNA damage. Therefore, these damages can lead to breast cancer.                       
     Discussion and

    conclusion

    Any change in the XRCC3 gene leads to disruption of the genome repair process; therefore, it plays an important role in the development, growth and progression of breast cancer. The XRCC3 gene can be used as a marker gene in personal medicine for the prevention and screening of breast cancer, as well as a therapeutic goal in the field of breast cancer.

    Keywords: Breast Cancer, XRCC3, DNA double-strand repair, homologous recombination repair
  • Ayda Ghaffarzadeh*, Javid Taghinejad Pages 51-67
    Introduction

    Cardiovascular diseases are one of the leading causes of death in the world. Atherosclerosis is the leading cause of heart disease and death. The aim of this study is to review the genes involved in atherosclerosis.

    Methods and Materials

    The present review study was used with the help of Google and Google Scholar search engines and articles indexed in Pub Med scientific database. In this study cardio vascular Disease, Matrix Metalloproteinase, Atherosclerosis, Inflammatory heart, Aneurysm the keywords have been used to search among articles.

    Results

    The genes that cause atherosclerosis are known as matrix metalloproteinase genes. At least eight types of matrix metalloproteinase genes have been identified that are on chromosome 11, including matrix metalloproteinases 1, 3, 7, 8, 10, 12, 13 and 20, which destroy the extracellular matrix and cause plaque in the arteries.

    Discussion and Conclusion

    Matrix metallo proteinases play an important role in the development of cardiovascular disease. Increasing, levels of metaloproteinase cause atherosclerosis, aneurysm, myocardial infarction, and heart failure. Proper nutrition, nonsmoking, exercise, cholesterol control, blood pressure and stress will help prevent heart disease.

    Keywords: Metalloproteinases, Atherosclerosis, Heart disease
  • Javid Taghinejad, Mahdieh Emadi* Pages 68-77
    Introduction

    Lassa virus (LASV) is a single-stranded RNA virus that multiplies in cell cytoplasm. The virus has two major glycoproteins called GP1 and GP2, which suppress the immune system. Lassa virus proliferation is rapid and impossible to control.

    Methods and Materials

    The present review article uses the scientific databases PubMed, Medline, Google Scholar, the World Health Organization (WHO), Centers for Disease Control and Prevention (CDC) site and Google search engine.

    Results

    In 1969, a Christian nurse named Laura Wayne first contracted the disease in the Lassa area. The virus has a natural reservoir of rats that secrete the virus through their feces and urine, and humans become infected through contact with animal waste. Diagnostic tests for the virus are currently PCR and serological molecular methods.

    Discussion and Conclusion

    The World Health Organization (WHO) has declared that the virus epidemic is dangerous, and achieving vaccine is a must to protect individuals against it. Currently, some research centers are developing vaccines to prevent the virus from progressing.

    Keywords: Hemorrhagic fever, Lassa virus, Epidemiology