فهرست مطالب

پژوهش ادبیات معاصر جهان - سال بیست و پنجم شماره 1 (پیاپی 82، بهار و تابستان 1399)

نشریه پژوهش ادبیات معاصر جهان
سال بیست و پنجم شماره 1 (پیاپی 82، بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/01
  • تعداد عناوین: 14
|
  • نرگس منتخبی بخت ور* صفحات 5-28
    این مقاله جستاری است بر اشعار گرترود استاین، نویسنده و شاعر پیشروی آمریکا. توصیف استاین از شعر، فرسنگ ها با پیشینیانش در مکاتبی مانند رومانتیسیم فاصله می گیرد. او شعر را صوتی بی تن می انگارد که از تجربه بودن در زبان سخن می راند. برای تبیین استاین در مجموعه مسمط هایی در اندیشه، مقاله پیش رو از موریس بلانشو، متفکر پساساختارگرای معاصر فرانسوی در باب زبان، هستی و مرگ بهره می جوید. سه مفهوم کلیدی بلانشو به کار بسته می شوند: «نام گذاری»، «انقطاع» و «یادآوری». استاین شعر را نامیدن و یا نام های بی نام می پندارد، زبانی که مکرر می نامد بی آن که مفهوم، شخص و یا موقعیتی خاص را تداعی کند. بدین روش، شعر، انقطاع را تجربه می کند؛ رویارویی با «دیگری» بیگانه که افق هایی تازه برای ذهن آشنازده به ارمغان می آورد. شعرزدای یعنی پایش شعر از ارجاع به واقعیت غالب، شعری بکر که از معناپردازی های خوانندگانش دوری می گزیند. شاعر در این فضای خنثا جایگاهی ندارد؛ شعر به زبان تعلق دارد، به صداها، تکرارها و سکوت ها که با ظهور بر کاغذ، ماده و چیستی شان را به نمایش می گذارند.
    کلیدواژگان: گرترود استاین، موریس بلانشو، شعرزدایی، نام گذاری، انقطاع، یادآوری، تکرار
  • خدابخش اسداللهی*، چیمن فتحی صفحات 29-60

    نیچه پس از اعلام مرگ ارزشهای تعقل مدارانه افلاطونی، ابتدا نیهیلیسم را به دو گونه اساسی منفعل و فعال تقسیم و آنگاه راه آفرینش ابرانسان و تصدیق همه جانبه زندگی را گذر از نیهیلیسم منفعل به فعال میداند که در فلسفه او تقریبا معادل مراحل دگردیسیهای جان: شتر، شیر و کودک است. شعر فروغ، از سویی بازتاب احساس یا اندوه فلسفی اوست و از سوی دیگر، با داشتن ویژگی هایی چون: بازتاب ارزش و حیثیت حیات عاطفی و حسی انسان، آزاداندیشی و نبرد با شیوه های ادراک رایج، واقع گرایی، باور به پویایی و جاودانگی و داشتن سیری تحولی برای پذیرش کامل زندگی، گویای مقابله ی او با این جهان بینی نیهیلیستی و گذر پیروزمندانه از نوعی نیهیلیسم منفعل به فعال است. هدف از این جستار جستوجوی پیوندگاه های فلسفه شاعرانه نیچه از رهگذر نیهیلیستی با جهان بینی خاص فروغ از رهگذر سیر تحولی- تکاملی اندیشه و شعر اوست. روش تحقیق، کیفی و رویکرد غالب ناظر بر تحلیل ها، رویکرد نقد فلسفی از گونه ی فلسفه ی غیرمفهومی و گاهی رویکرد توصیفی با تکیه بر گزاره های شاعرانه ی آن دو است.

    کلیدواژگان: نیچه، فروغ فرخزاد، نیهیلیسم منفعل، نیهیلیسم فعال، گذار نیهیلیستی، دگردیسی جان
  • فائزه طاهری، محبوبه فهیم کلام* صفحات 61-76

    رهیافت‏ های تازه روایت شناسی که عمدتا با ساختارگرایی غرب مرتبط است، نشان می‏دهد که در کلیت متن ادبی، اجزا به شکلی کنشگر با یکدیگر ارتباط دیالکتیکی برقرار می‏کنند که این امر دامنه پژوهش روایت را وسعت بخشیده و به دیگر رشته های علوم انسانی از جمله روانشناسی کشانده است. روایت درمانی یکی از مکاتب معاصر روانشناسی است که بخشی از نهضت گسترده علوم انسانی و اجتماعی مشهور به تغییر پارادایم را تشکیل می دهد. نگارندگان این مقاله تلاش می ‏کنند با تکیه بر شالوده‏ های نظری روایت و نقش آن در آثاری از اریک امانویل اشمیت که در قالب رمان مراسله ‏ای (نامه نگارانه) نگاشته شده ‏اند به کارکرد نامه نگاری به شکل روایت درمانی بپردازند. رویکرد این پژوهش بررسی تظریه روایت درمانی و بررسی این فرضیه است که شخصیت های اصلی آثار اشمیت به مدد نامه نگاری در عمق مواجهه با خود، به خداباوری و در نهایت باور قلبی می ‏رسند و از اضطراب، تنهایی و استیصال رهایی می یابند.

    کلیدواژگان: روایت پژوهی، روایت درمانی، اشمیت، قالب نامه نگارانه، خداباوری
  • شیرزاد طایفی*، آمنه عرفانی فرد صفحات 77-100
    مکتب ها در شرایط اجتماعی و سیاسی خاصی ظهور کرده، به کمال می رسند. اغلب نویسندگان نیز در بیان اندیشه-های خود، خواه ناخواه تحت تاثیر مکتب حاکم قرار می گیرند. نویسندگانی که دارای نبوغ بیشتری بوده، برای تحلیل مسایل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و... سبکی خاص در درون آن مکتب بر می گزینند؛ از این رو، شناخت مکاتب فکری و سبک های شخصی نویسندگان، در آشنایی با اهداف آن ها سهم درخور توجهی دارد. هم چنین نگاهی نقادانه به آثار ادبی، شرایط مناسبی را برای کشف حقایق درونی آن ها فراهم می کند. در این پژوهش با بهره گیری از مطالعات کتابخانه ای و اسنادی و با تکیه بر روش تحلیل تطبیقی، عناصر سمبولیستی را در دو اثر ساعدی و ساراماگو بررسی کرده و نشان داده ایم که این مکتب ادبی با اصول خود توانسته است پایه های اندیشه تعالی گرایانه و فضای باز فکری را در میان اجتماع بنا کند. تاثیر این مکتب ادبی بر این آثار چنان است که اگر از شگردهای آن در بیان اندیشه های نهفته بهره گرفته نمی شد، چه بسا چنین آثار بزرگ و ارزنده ای به ثمر نمی رسید.
    کلیدواژگان: سمبولیسم، غلامحسین ساعدی، ژوزه ساراماگو، سبک شخصی، نقد تطبیقی
  • سونیا نوری*، فروغ صهبا صفحات 101-124
    از جمله نظریاتی که در باب تاثیرپذیری آثار ادبی ارایه شده است، نظریه بدخوانی خلاق هارولد بلوم است که در این نظریه به نوعی دیالکتیک ستیزه جویانه و ادیپی مابین مولف پیشاهنگ و مولف پیرو اشاره شده است و از تلاش های مولف دیرآمده برای رهایی از اضطراب تاثیرپذیری تحت عنوان بدخوانی خلاق نام برده شده است. از آنجا که خوانش اثر پیشاهنگ، افق انتظاری مشخص را برای خواننده ترسیم کرده است، تغییر این افق توسط نویسنده پیرو می تواند یکی از نمودهای بدخوانی خلاق باشد. تغییر افق به روش های گوناگونی امکان پذیر است که یکی از آنها اعمال تغییراتی در ژانر اثر است. هدف از نگارش این پژوهش، بررسی تغییراتی است که عباس معروفی نویسنده رمان سمفونی مردگان به منظور رهایی از اضطراب تاثیرپذیری از خشم و هیاهوی ویلیام فاکنر در ژانر اثر خود اعمال کرده است و به این وسیله خوانشی خلاقانه از اثر نویسنده نامدار پیش از خود ارایه داده است.
    کلیدواژگان: سمفونی مردگان، خشم و هیاهو، هارولد بلوم، بدخوانی خلاق، افق انتظار، ژانر
  • مصطفی دشتی آهنگر*، شیرین آذرافراز صفحات 125-158

    با تحلیل فیلم های سینمایی، پژوهش گران ادبیات می توانند وضعیت فرهنگی جامعه را بکاوند. یکی از انواع روایت های داستانی، روایت های پسامدرن است که از حدود 1960 میلادی به بعد، در ادبیات غرب ظهور کرد و اندکی بعد از آن نیز در روایت های سینمایی گسترش یافت. در ایران، در حالی که وضعیت پسامدرن به امری مسئله دار برای ادبیات داستانی درآمده است، به نظر می رسد در سینما این پدیده، به شکل روزافزونی در حال گسترش است. از آنجایی که هنوز به درستی مشخص نیست که فیلم های سینمایی تولید شده با شگردهای پسامدرنیستی در ایران، ذاتا روایت هایی پسامدرن هستند یا صرفا رنگ و لعابی تقلیدی از شگردهای پسامدرنیستی دارند، این پژوهش قصد دارد به بررسی رویکرد ها و شگرد های پسامدرنیستی در دو فیلم سینمایی بپردازد و مشخص کند که آیا این متون را می توان روایت های سینمایی پسامدرنیستی قلمداد کرد یا نه. فیلم-های پرسه در مه (بهرام توکلی؛ 1388) و بی خود و بی جهت (عبدالرضا کاهانی؛ 1391) در این پژوهش مورد بررسی قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: روایت داستانی، مدرنیسم، پسامدرنیسم، فیلم سینمایی، سنت
  • فاطمه زند*، افسانه حسن زاده دستجردی، فاطمه زهرا نظری رباطی صفحات 159-182

    اقتباس حوزه‏ای جدید در مطالعات ادبی بینامتنی است که یکی از موضوعات آن بررسی چگونگی ترجمه متن و تبدیل آن به دیگر رسانه‏ هاست. پژوهشگران این حوزه تبدیل متن ادبی به فیلم و دیگر رسانه‏ ها را نوعی ترجمه می دانند که در آن نشانه‏ های کلامی به نشانه های غیر کلامی تبدیل‏ می شود. رمان آلیس در سرزمین عجایب یکی از آثاری است که، قتباس‏های سینمایی گوناگونی از آن صورت گرفته‏است. هدف ما در پژوهش حاضر، بررسی تغییرات فیلم آلیس در سرزمین عجایب ساخته برتون در مقایسه با رمان بوده‏است. بدین منظور، با توجه به دیدگاه کاهیر درباره انواع اقتباس سینمایی از متون ادبی به عنوان نوعی ترجمه و تعریف کوریگان از وفاداری فیلم به اثر ادبی‏، عناصر داستان ازجمله شخصیت‏ها و چهار بخش از رمان که در طرح داستان نقش اساسی دارند، با فیلم مقایسه شد. حاصل آنکه اقتباس سینمایی برتون از این رمان نوعی ترجمه سنتی است که در آن، شخصیت‏ها، زمان، مکان، و طرح اصلی داستان حفظ شده، اما هویت آلیس دچار تغییر و تحول شده است.

    کلیدواژگان: آلیس در سرزمین عجایب، ادبیات کودک و نوجوان، اقتباس، ترجمه، ترجمه سنتی، فیلم
  • حسین پیرنجم الدین، مطهره سادات پیمبرپور* صفحات 183-208

    این مقاله به بررسی رمان شنبه اثر ایان مک ایون به مثابه نمودگاه تفکر انسان گرایی لیبرال می پردازد. پس از مروری بر انگاره های انسان گرایی (اومانیسم) لیبرال و تناقضات موجود در آن، نویسندگان به چگونگی بازنمود این دیدگاه و جهان بینی در رمان در پرتو حادثه یازده سپتامبر، تهاجم به عراق، انگاره های نوشرق شناسی و آن چه در غرب به تروریسم اسلامی موسوم شده می پردازند. نویسندگان استدلال می کنند که این رمان به مثابه یکی از فرآورده های فرهنگی «الحاد جدید» - از متاخرترین و افراطی ترین نمودهای اومانیسم در غرب - به نوعی تمام وجوه تفکر اومانیستی و لیبرال (دین ستیزی، علم گرایی، تاکید بر محوریت انسان و آزادی ها و حقوق او، تاکید بر اهمیت هنر و ادبیات و تاکید بر روابط انسانی) را بازتاب می دهد. با وجود پرسشگری ظاهری شخصیت اصلی رمان، پرسش های اساسی درباره وضعیت جهان معاصر ناپرسیده می مانند. به رغم مدعای اومانیستی پرهیز از سوگیری و پرداختن منصفانه به تمام جوانب یک مساله، رمان مک ایون چونان اثری تبلیغاته جانبدارانه با دامن زدن بر اسلام هراسی توجیه گر جنگی خونبار می شود و در خدمت قدرت قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: رمان شنبه اثر ایان مک ایون، انسان گرایی لیبرال، یازده سپتامبر، نوشرق شناسی، تروریسم، اسلام هراسی
  • شراره چاوشیان* صفحات 209-230
    زمانی که فرانسویان بر الجزایر حاکم بودند، ادبیات این کشور وسیله ی بود برای مبارزه علیه استعمارگر. بعد از استقلال، ادبیات سمت و سوی دیگری پیدا کرد: تعداد زیادی از نویسندگان در پی ردپای هویت چندپاره ی الجزایری و پاسخ به این سوال که چرا هنوز خشونت کشور را ترک نکرده است قلم فرسایی کردند و به همین دلیل بسیاری کشته شدند از جمله طاهر جاعوط روزنامه نگار و نویسنده. دومین رمان او جویندگان استخوان (1984) بر ماندگاری خشونت در پسااستعمار متمرکزاست: با وجود خروج استعمارگر و پیروزی مردم در جنگ های استقلال، خشونت هنوز پابرجا و درحال گسترش است. هدف از نگارش این مقاله بررسی رمان به عنوان ژانری ترکیبی، برای یادآوری بخش هایی از تاریخ که به فراموشی سپرده شده، دست کاری شده یا اساسا نوشته نشده اند و تحلیل جویندگان استخوان است: این رمان جامعه ای که تسلیم روابط اداری فاسد و نفوذ اسطوره هایی که به مقاومت در برابر صلح در پسااستعمار دامن می زنند را به تصویر می کشد؛ جامعه ای که آرمانهایی را که برایشان جنگیده به دست فراموشی سپرده است.
    کلیدواژگان: پسااستعمار، تاریخ، جاعوط، جویندگان استخوان، رمان
  • زهرا محمدی*، سوسن اشترانی صفحات 231-252
    سانسور هنر و ادبیات یکی از سیاست های استالین در راستای اهداف انقلاب فرهنگی بود. پس از انقلاب اکتبر، هنر و فرهنگ روسیه دستخوش تغییراتی اساسی شد. حاکمان سیاسی با اعمال سانسور سعی داشتند فرهنگ پرولتاریایی را جایگزین فرهنگ قدیم نموده و انقلاب و دستاوردهای آن را زیبا جلوه دهند. یکی از مهمترین سازمان هایی که در جهت تحقق این هدف ایجاد شد، سازمان ادبی-هنری و فرهنگی- ارشادی پرولتاریا (مشهور به پرولتکولت) بود. باگدانوف از نظریه پردازان اصلی این سازمان به شمار می رفت که بر فعالیت نویسندگان نظارت داشت و پس از بررسی های سختگیرانه و اعمال سانسور اجازه ی چاپ آثار ادبی را صادر می کرد. ادبیات و هنر در راستای تحقق اهداف حکومت شوروی تبدیل به ابزار شده بود و هنر و کار از نظر اهمیت، در یک رده قرار می گرفتند. در این مقاله با تحلیل محتوای بخشنامه های پرولتکولت به بررسی نقش و تاثیر این سازمان بر جامعه ی ادبی روسیه در قرن بیستم خواهیم پرداخت.
    کلیدواژگان: پرولتکولت، سانسور، هنر و ادبیات، رئالیسم سوسیالیستی، استالین، سیاست های ادبی
  • فریده پورگیو، محسن اجاقی* صفحات 253-272
    هر چند ممکن است تلاشهای جودیت باتلر در نمایاندن رنج و محنت زنان، شناسایی و شناساندن معنای هویت جنسیتی در کنار تردیدهای موجود هویتی تنانه تازه بنماید، با اینحال پیشینه ای بس دراز دارد. دردسر هویتی-جنسیتی مورد توجه وی آمیزه ای از رویکردهای زبانشناختی-فلسفی مبتنی بر مفاهیم پراگماتیک زبان است که مستقیما برگرفته از فلسفه زبان مشهود در آرای جان آستین و جان سرل در باب کنش زبانی است. توجه پساساختارگرایانه باتلر به هستی شناسی ونگاه معناشناختی او به کنش زبانی واجراگری حال و هوای فمینیسم فرانسوی دارد. توجه مقاله حاضر به رویکرد کنش زبانی، اجراگری جنسیتی باتلر و بررسی پراگماتیک آن در پیگمالیون اثرجورج برنارد شاو می باشدوبیانگر دیدگاه های پیشرفته جورج برنارد شاو می باشد که یک زن بر خلاف تمام مصایب وارده می تواند همچنان موجودی قدردان باشد، قوی باشد، هویت مهجور خود را باز یابد، تغییر در شرایط را به سرعت تجربه کند، واستعداد وقابلیت های خود را بنمایاند.
    کلیدواژگان: کنش زبانی، اجراگری، محنت جنسیت، جودیت باتلر، جورج برنارد شاو، پیگمالیون
  • حسین ترکمن نژاد، زهره رامین* صفحات 273-291
    ای. ال. داکتارو خالق رمان هایی است که با نوسان میان تاریخ و داستان، پرسش های بنیادینی در باب تاریخ و معنای آن مطرح می کنند. چون او در سنت تاریخ محور یهودی بالیده، تفسیر دیدگاه تاریخی اش اهمیت فراوانی در درک آثارش دارد و در میان رمان هایش، کتاب دانیال که صریحا به مسئله تاریخ می پردازد، بیش از همه می تواند در شناخت فلسفه تاریخ او یاری مان کند. در این مقاله با تکیه بر آرای میرچا الیاده و تفحص در میراث فکری پیامبران بنی اسراییل می کوشیم تا بینش تاریخی دانیال، قهرمان داستان، را تحلیل کنیم. با اقتباس از نظریه الیاده نشان می دهیم که خوانش نوین دانیال از سنت فکری انبیا، از رابطه دیالکتیک میان اندیشه تاریخ مند نبوی و گسستگی تاریخی دیزنی لند، که موضوع بخش پایانی رمان است، زاده می شود و راه حل دانیال برای نجات از بی معنایی، گفتمان تاریخیی است که نه بر چرخه تکرار الگوها و نه بر توالی رویدادهای بی معنای تاریخ ناقدسی، بلکه بر گسیختگی و عدم انسجام پاستیش استوار شده است.
    کلیدواژگان: فلسفه تاریخ، نمونه های ازلی، تاریخ الهی، تاریخ ناقدسی، پاستیش
  • محمدرضا فارسیان*، فاطمه قادری صفحات 292-316
    آلبر کامو، نویسنده و متفکر فرانسوی و برنده جایزه نوبل ادبی سالیان متمادی مورد توجه ایرانیان بوده است. حجم بالای آثار ترجمه شده این نویسنده، اجرای نمایش نامه های او در تیاترهای ایران، تعداد زیاد مقالات و پایان نامه های نگاشته شده در مورد این نویسنده، توجه مطبوعات و مجلات به وی و... نشان دهنده استقبال خوب ایرانیان از این نویسنده است. نظریه پذیرش که توسط هانس روبرت یاوس و ولفگانگ آیز بسط یافت، نظریه ای خواننده محور است که به تفسیر و تاویل متن از سوی خواننده میپردازد. بخشی از این نظریه به بررسی بستر اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی جامعه مقصد توجه دارد. خوانش ابداعی نیز در این نظریه عبارت است از خوانشی که به تاثیرپذیری منجر می گردد. بدین ترتیب تحقیق پیش رو خواهد کوشید تا ضمن بررسی میزان و نحوه پذیرش کامو در ایران، به این سوال پاسخ دهد که آیا این پذیرش با خوانش ابداعی از آثار او همراه بوده است؟
    کلیدواژگان: آلبر کامو، ایران، ادبیات تطبیقی، نظریه پذیرش، خوانش ابداعی
  • امیر مقدم متقی*، مولود خوانچه زرد، مسعود باوان پوری صفحات 317-342
    در قرن های نوزدهم و بیستم، مساله تبعیض نژادی و قومیتی از مهمترین جریاناتی بود که بر اثر آن سیاه پوستان آفریقا و آمریکا از متن جامعه رانده شدند. به دنبال آن، جنبشی ضد استعماری تحت لوای تفکرات پسا استعماری ظاهر شد که به شدت علیه تبعیض نژادی به مبارزه برخاست. در این میان ادبا و شعرا نیز علیه تفکرات نژادپرستانه و استعمارگرایانه به پاخاستند که از آن جمله می توان به «محمد فیتوری» و «لنگستون هیوز» اشاره نمود. تحقیق حاضر به جهت تقارب فکری این دو شاعر در حوزه پسااستعماری بر مبنای روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفته است. از خلال بررسی های انجام شده می توان گفت: این دو شاعر اگر چه در اصول اصلی و کلی خود علیه تبعیض نژادی مشترک بوده و یک موضع دارند، اما با این حال در بسیاری از جهات نیز با یکدیگر تفاوت دارند؛ به عنوان نمونه فیتوری با لحنی خشن تر از هیوز، علیه استعمار می تازد؛ در حالی که هیوز با لحنی آرام تر علیه استعمار، شعر می سراید
    کلیدواژگان: پسااستعماری، سیاه پوست، هژمونی، نژادپرستی، محمد فیتوری، لنگستون هیوز
|
  • Narges Montakhabi Bakhtvar * Pages 5-28
    This essay scrutinizes the poetry of avant-garde American writer, Gertrude Stein. Stein’s conception of poetry differs radically from traditions, particularly, Romanticism. She views poetry as a disembodied voice that speaks of experience of language. There is no connection between the poet and the reader; poetry only weaves words together from and to language. To clarify Stein’s poetics in Stanzas in Meditation, this essay utilizes the thought of contemporary French poststructuralist, Maurice Blanchot, with respect to language, ontology, and death. Stein’s poetry is discussed through three Blanchotian concepts: “naming,” “interruption,” and “remembrance.” Stein sees poetry as naming, in which names become nameless. The language that repeatedly names cannot refer to any idea, person, or situation. So poetry experiences “interruption,” the moment of facing the alien, defamiliarizing “other.” Depoeticization means purging poetry from referring to dominant reality; an untouched poetry that detests readers’ interpretations. The poet does not have any place in this neutral space, because poetry belongs to language, sounds, repetitions, silences, and words that display their matter on the page.
    Keywords: Gertrude Stein, Maurice Blanchot, depoeticization, naming, interruption, remembrance, Repetition
  • Chiman Fathi Pages 29-60

    After proclaiming the death of Platonic ideological values, Nietzsche initially divides nihilism into two passive and active forms, and then introduces the creation of supernatural and universal recognition of life through passive nihilism to active, which, in his philosophy, is almost equivalent to the stages of the transformation of John: Camel, milk and baby. Forough Farrokhzad's poetry, on the other hand, reflects his philosophical feelings or griefs, and on the other hand, having features such as: Reflecting the value and dignity of the human emotional and emotional life, freedom of thought and struggle with common perceptions, realism, belief in dynamism and immortality, and having The transformation of life for the full acceptance of life suggests that he opposes this nihilistic worldview and his victorious passage from a passive nihilism to active. The purpose of this quest is to seek links between Nietzsche's nonsense and poetic philosophy through Nihilism with a particular worldview of Forough through the evolutionary evolutionary course of his thought and poetry.

    Keywords: Nietzsche, Forough Farrokhzad, passive nihilism, active nihilism, nihilistic transition, metamorphosis of life
  • Faezeh Taheri, Mahboobeh Fahimkalam * Pages 61-76

     New approaches to narratology which mostly are connected to the western structuralism, suggest arguably that different part of a literary work on the whole make a dialectical relation actively . This therefore expands narrative research domain and bring in to play other field of humanities like psychology . Narratology is one of the contemporary school of psychology which forms part of widespread movement of social and humanities movement called 'changing paradigm' . This article is to evaluate function of letter-writing as a method of narrative by theoretical foundations and their rolls in Eric Emmanuel Schmitt' works . The authors also look at the function of letter-writing in the form of narratology as a treatment to anxiety, loneliness and frustration of the main characters of Schmitt' works ; those who with the virtue of writing letters deep down of themselves reach theism and belief . Key words: Theism, Schmitt, Epistolary novel, Narrative therapy

    Keywords: Theism, Schmitt, Epistolary novel, Narrative Therapy, Narratology
  • Shirzad Tayefi *, Ameneh Erfanifard Pages 77-100
    Schools rise up in Special social and political Conditions and reach perfection; so many writers Impress by ruling school to explain their ideas and thoughts. Genius writers select especial style to analysis social, cultural, political etc. issues within the school therefore, understanding schools of thought and personal Styles of writers have a significant role in understanding the goals expressed in their works. Also it provides good condition to get nature of literature correctly by critical attitude toward literary works to discover their inner truths. In the research, we have studied elements of symbolism and method of their using in works of Gholam Hossein Saedi and Jose Saramago by using documentary and library studies and relying on comparative analysis and description. We have released that the literary school could build bases of excellence oriented thoughts and open thoughts atmosphere. influence of the literary school in these works such that if its techniques were not used to express latent ideas, perhaps such a great and valuable works were not created.
    Keywords: Symbolism, Gholam Hossein Saedi, Jose Saramago, Personal Style, comparative Review
  • Sonia Nooori *, Foroogh Sahba Pages 101-124
    One of the theories that is presented on the impact of literary works, is Bloom's theory of Misreading in which a kind of pugnacious dialectic, in an Oedipus way, between the former and the latter have been taken into consideration; The effort of the early author to get rid of the anxiety of being influenced could be defined as creative misreading. Due to the fact that reading the works Of the former author has Opened a certain horizon for readers, changing this horizon could be as an example of a creative misreading. changing this horizon could be performed in a variety of methods. In this paper, it is intended to study the changes which Abbas Maroufi, the author of the Symphony of the dead, have made in the genre of his own word in order to get rid of the anxiety of being influenced by the sound and the fury by William Faulkner. He has ,therefore , created a kind of creative misreading out of his former celebrated author.
    Keywords: : symphony of the dead, the Sound, the Fury, Harold bloom, Misprision, expectation horizon, Genre
  • Mostafa Dashti Ahangar *, Shirin Azarafraz Pages 125-158

    Today, in some cases, the cinematic narratives are more popular than fictional narratives, so researchers can explore cultural situation of society by analyzing movies. One of the fictional narratives is postmodern narratives that emerged from 1960 in the Western Literature and shortly after that, cinematic narratives spread. In Iran, while the postmodern situation has become a problematic issue for fictional literature, it seems that this phenomenon is increasingly expanding in cinema. As producing too many worthy movies by postmodernist techniques in Iran, the researcher want to find whether these movies can be consider inherently as postmodern narratives or just they are imitation of postmodern techniques and how it is possible that these postmodernist movies have audience while there is a conflict between tradition and modernity in this society. This research, analyze postmodern Approachs and techniques in two Iranian movies. Wander in the Fog (Bahram Tavakoli; 1388), Gratuitous and Unnecessarily (Abdolreza Kahani; 1391) are examined in this study.

    Keywords: Fictional narrative, modernism, Postmodernism, movies, Tradition
  • Fateme Zand *, Afsaneh Hasanzadeh Dastjerdi, Fatemeh Zahra Nazari Robati Pages 159-182

    Adaptation is a new area in intertextual literary studies. The subject of this area is examining the way of translating a text and changing it into other medias. The novel Alice in Wonderland written by Carroll is one of works many adaptations have been done from. The purpose of the present study was examining the changes between the novel and Berton’s adapted film Alice in Wonderland. For this purpose, concerning Cahir’s viewpoint about types of cinematic adaptations from literary text as a kind of translation and Corrigan’s definition of movie faithfulness to literary work, the plot, Charectors and of novel and the movie were compared and the changes were examined. It was shown that Berton’s cinematic adaptation be taken as a traditional translation, in which characters, time, place, and the main plot of the story are kept but the added secondary plots to the story and continuous returns to the past presents new dimensions of features of Alice character to the receiver.

    Keywords: Alice in Wonderland, children, teenagers’ literature, adaptation, translation, Traditional translation movie
  • Hossein Pirnajmuddin Pages 183-208

    This article examines Saturday in terms of its ideological orientation. It is argued that Saturday’s essentially pro-war stance can be explained in terms of liberal humanist views which the novel espouses. It is argued that the novel in a sense reflects all the main features of liberal humanism: secularism transformed in the New Atheist militant stance against religion, scientism, pluralism, emphasis on the centrality of man and his liberties and rights, emphasis on the human relations and glorification of art and literature as humanizing achievements. However, considering the post-9/11 context, the writers seek to shed light on the connection between this liberal humanist tendency and neo-orientalism (with Islamophobia as one of its main features). As such, despite the liberal humanist emphasis on avoidance of prejudice and considering all sides of an issue, the novel fails to ask the essential questions about the condition of the contemporary world – the real causes of terrorism – and in effect by justifying an imperialistic war, rather unabashedly, serves power.

    Keywords: Ian McEwan’s Saturday, Liberal Humanism, Post-9, 11, Neo-Orientalism, terrorism, Islamophobia
  • Sharareh Chavoshian * Pages 209-230
    When French government was ruling against Algeria, the Algerian literature was a means of fighting against Colonialists. After the independence, the literature found another orientation: a large number of writers, searching a trace of the jumbled Algerian identity and trying to find an answer to the question of why violence still did not leave the country, got started to write; so many were killed, including Taher Djaout, journalist and writer whose second novel, The Bone Seekers (1984) focuses on the persistence of violence in the post-colonial age: Despite the withdrawal of the colonialism and the victory of the people in the independence wars, violence is ongoing and expanding. The present article, by analyzing Bone seekers, tries to study the novel as a combination genre and reminiscent of the forgotten and unwritten parts of history. This novel draws a society dominated by corruption, opportunism and hegemony of the violence that betrayed the aims for which people fought.
    Keywords: Postcolonialsm, history, Djaout, The Bones Seekers, Novel
  • Zahra Mohammadi *, Soosan Ashtarani Pages 231-252
    One of Stalin's policies in the Cultural Revolution was to censor art and literature. After the October Revolution there were major changes in Russian art and culture. By censorship, the political rulers tried to replace the old culture with the proletarian culture and give a justified face to the revolution and its achievements. One of the most important organizations created to accomplish the goals of the revolution was Proletcult. One of the main theorists of this organization was Bagdanov He oversaw the writers' activities and, after rigorous scrutiny and censorship, permitted the publication of literary works. Literature and art have become tools for the realization of the purposes of the revolution. In the Soviet era, art and work were in the same category of importance In this article will be examined the content of the Proletcult directives. The role and impact of the Proletcult on Russian literary of the 20th century will also be examined.
    Keywords: Proletcult, censorship, Art, literature, Socialist Realism, Stalin, Literary policies
  • Farideh Pourgiv, Mohsen Ojaghi * Pages 253-272
    Clarifications on 'Gender Trouble', 'Performativity', and 'Speech Act' as examined in George Bernard Shaw's Pygmalion, through which sex inequalities experienced the Victorian age are revealed, can help the feminine identity better conceived as the most recent debates dating back to the last decades of the twentieth century. This research pragmatically focuses on Judith Butler's Gender Trouble theory and Eliza in Pygmalion. To Butler, whose theory of 'gender trouble' and 'performativity' is based on Austin and Searle's Speech Act Theory, the ignored and undermined feminine identity can practically revive. Butler, in favor of post-structuralism and under the influence of French feminism, views gender identity and performativity of gender in multiple disciplines such as, phenomenology, psychology, pragmatics and most evidently linguistics. The paper attempts to show the progressive views of George Bernard Shaw in that a woman can be strong and find her own identity; experience change in a short time and manage to adapt to the situation quickly.
    Keywords: speech act, Performativity, Gender Trouble, Judith Butler, Shaw, Pygmalion
  • Hossein Torkamannejad, Zohreh Ramin * Pages 273-291
    E. L. Doctorow is the author of novels which vacillate between history and fiction, thus posing fundamental questions about history. Since he has flourished in the history-oriented Jewish tradition, interpreting his historical vision has great significance in understanding his works, among which, The Book of Daniel specifically addresses history and historiography, so it is best suited for helping us in investigating his philosophy of history. In this essay, we attempt to analyze the historical vision of Daniel, the novel’s protagonist, by recourse to Mircea Eliade’s theory and the intellectual legacy of the Hebrew prophets. Based on Eliade's ideas, we demonstrate that Daniel's new reading of the prophets' school is born out of the dialectic relationship between the historically conscious thought of the prophets and the historical discontinuity of Disneyland, the subject of the novel’s last section. To escape meaninglessness, Daniel proposes a historical discourse which relies neither on the cycle of archetypes nor the sequence of the meaningless events of profane history, but on the discontinuity and incoherence of pastiche.
    Keywords: Philosophy of History, archetypes, sacred history, profane history, pastiche
  • Mohammadreza Farsian *, Fatemeh Ghaderi Pages 292-316
    Albert Camus, a Nobel Prize winner in 1957, is one of the authors who have been considered by Iranian readers, writers and poets for many years. A large number of the translated works of this author, playing his dramas in Iranian theaters, a large number of articles and theses written about this author, the attention of the press and magazines to him and so on represent the good reception of the Iranian people from this author. By now, although many researches have been done on Albert Camus, none of these researches have been done on Camus's literary acceptance based on theory of reception, which is a subcategory of the French school theory of comparative literature. Thus we have decided to Studying his acceptance in literary society in Iran. Then we define an “innovative reading” as “reading that lead to influence and try to, meanwhile investigate Camus acceptance in Iran, Answers to this question whether this admission has been accompanied by an innovative reading of his works.
    Keywords: Albert Camus, Iran, Comprative Literature, Theory of Accepting, innovative reading
  • Amir Moqaddam Mottaqi *, Molood Khanchezard, Masoud Bavan Pouri Pages 317-342
    This Article deals with political, social, economical, cultural and literal movements as well asrevolutions of nineteen and twenty centuries. Racial and ethnical discrimination are of the most important elements. The Blacks were one of the main victims of these ethnical and racial discrimination. They were marginalized and due to the discrimination policies. This gradually led to the formation of destructionalism and post colonialism thoughts which can be used under poscriticism. Theories and thoughts that severly fight against discrimination and marginalization of the Black society. The colony power interpreted the colonialized land on the basis of its thoughts. Literature as effective means played its important part. In this article I have dealt with the life and thoughts of two black poets: Langston Hughes and Mohammad Faitoury. The two mentioned poets not only criticized the colonialism thoughts but also they have combated against colonialism to get rid of identity crisis all over the world. This Article is going to explain these two poet's colonialism thought against Hejemony of colonialism phenomena.
    Keywords: post colonialism, the Black, Hejemony, Racial discrimination, Langston Hughes, Mohammad Faitoury