فهرست مطالب

پژوهش در مهندسی نگهداشت دفاعی - پیاپی 3 (بهار و تابستان 1399)

نشریه پژوهش در مهندسی نگهداشت دفاعی
پیاپی 3 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/25
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سید سهند سبطی*، امیرمسعود تیره کار، زهرا راجی پور صفحات 8-20

    ماشین سوزن یکی از تجهیزات کلیدی در صنایع ریلی است که عملکرد مطمین و قابل اطمینان این تجهیز الکترو مکانیکی نقشی اساسی در افزایش سطح ایمنی عملکرد و پیوستگی عملیاتی در این صنعت دارد. در این پژوهش از روش آنالیز نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان RCM برای تدوین برنامه های نگهداری و تعمیرات ماشین سوزن استفاده شد. دستورالعمل های سازندگان تجهیز و یا تجربیات گروه های تعمیراتی بدون در نظر گرفتن الگوها و پیامدهای خرابی و یا حتی شناسایی درست دلایل خرابی، اغلب مبنای تدوین برنامه های نگهداری و تعمیرات و تهیه چک لیستهای تعمیرات پیشگیرانه در مجموعه های قطار شهری هستند. در این پژوهش تلاش شده وجه تمایز تدوین برنامه های نگهداری و تعمیرات به روش های سنتی، با روش های ساختار یافته و منطقی مانند تکنیک نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان بررسی و نشان داده شود. نتایج این پژوهش کاربردی نشان می دهد، بکارگیری آنالیز نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان RCM برای ماشین سوزن منجر به افزایش میزان اثربخشی و کارآمدی فعالیت های نگهداری و تعمیرات و همچنین کاهش هزینه ها و حجم فعالیت های تعمیراتی می شود. در پژوهش حاضر، از روش میدانی (مصاحبه با خبرگان بهره برداری و نگهداری و تعمیرات ماشین سوزن در مجموعه های قطار شهری و بررسی دفاتر عملیات و تعمیرات) برای جمع آوری داده های مورد نیاز استفاده شده است. مدیران فنی مجموعه های قطار شهری می توانند از نتایج این پژوهش برای اصلاح قراردادهای پیمانکاران نگهداری و تعمیرات و توسعه بکارگیری تکنیک نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان در سطح مجموعه های قطار شهری استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابیت اطمینان (RCM)، علت خرابی، نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه، خرابی پنهان
  • بهزاد مرادی*، سعید رمضانی صفحات 22-42
    یکی از مشکلاتی که سازمان های دفاعی همواره با آن روبرو بوده اند هزینه های موجود در بخش نگهداری و تعمیرات آنها بوده است. از جمله دغدغه های سازمان ها این است که تمامی پارامترهای لازم مسئله جهت تصمیم گیری در آن مشخص نیست و این باعث شده است طراحی شبکه زنجیره تامین تحت شرایط عدم قطعیت توجهات زیادی را به خود معطوف کند. در این مقاله یک شبکه زنجیره تامین حلقه بسته طراحی شده است که در آن پارامترهای تقاضا و میانگین کسر انهدام غیرقطعی هستند. این پژوهش در شعبه ابوذر سازمان جهاد خودکفایی غدیر که در زمینه نگهداری و تعمیرات ماشین آلات مهندسی فعالیت دارد به اتجام رسیده است. در شبکه زنجیره تامین این سازمان همواره تقاضای مشتریان برای نگهداری و تعمیرات ماشین آلات و درصد تجهیزاتی که قابل بازسازی نیستند از قبل مشخص نیست. در ادامه از رویکرد بهینه سازی استوار برای مواجهه با عدم قطعیت پارامترهای موجود در این شبکه استفاده شده است. مدل ریاضی این مقاله از نوع برنامه ریزی ریاضی عدد صحیح مختلط و از نوع خطی است. هدف مدل کمینه سازی هزینه های نگهداری و تعمیرات و حمل و نقل در شبکه زنجیره تامین است. نتایج عددی این مدل پس از حل به مدیران این سازمان دفاعی ارایه شد. نتایج عددی بیانگر کارایی مدل پیشنهادی می باشد.
    کلیدواژگان: مدل سازی ریاضی، عدم قطعیت، برنامه ریزی عدد صحیح مختلط، بهینه سازی استوار
  • محمدرضا حمیدی*، محمود محمودی، محمدحسین رهنمایی صفحات 44-56
    در این مطالعه یک دستگاه UPS پر ظرفیت موجود در صنایع نظامی کشور که از سال 1382 در حال بهره برداری بوده و به دلیل افزایش استهلاک و میزان کارکرد دارای مشکلات قابل توجهی شده است انتخاب گردیده است. دلیل این انتخاب حساسیت بالا در نگهداری تجهیزات الکترونیکی نظامی و افزایش قابلیت اطمینان این گونه تجهیزات در زمان نیاز بوده است. پس از برگزاری جلسات طوفان فکری و بررسی سناریوهای مختلف توسط خبرگان سازمان دو گزینه نهایی گردید: الف)استفاده از دستگاه UPS فعلی و انجام تعمیرات اساسی در صورت امکان. ب)خرید یک دستگاه UPS جدید با تکنولوژی به روزتر و جایگزینی آن با دستگاه فعلی. برای انتخاب یکی از گزینه های بالا از روش هزینه یابی چرخه عمر (LCC) به منظور تعیین گزینه بهتر از منظر صرفه اقتصادی استفاده شده است. پس از بررسی و انجام محاسبات با ملاحظه هزینه های سرمایه گذاری و نگهداشت هر دو گزینه نتیجه حاصله از مطالعه، حاکی از آن بود که هزینه یکنواخت سالیانه (EUAC) استفاده از دستگاه UPS فعلی بیشتر از هزینه یکنواخت سالانه جایگزینی و خرید دستگاه UPS جدید و خارج از سرویس کردن سیستم فعلی است.
    کلیدواژگان: هزینه یابی چرخه عمر(LCC)، هزینه یکنواخت سالیانه(EUAC)، ارزش فعلی، UPS، MTBF
  • فرشید فرخی زاده، فریبا شکوهی * صفحات 58-74

    تحقیق حاضر مروری بر ادبیات موجود در یکپارچه‌سازی تفکر ناب و توسعه پایدار در زمینه سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE) درصنعت ساخت و ساز از سال 2013 تا 2020 دارد و به مطالعه اهداف، ابزار، شاخص‌ها و تعامل دو مفهوم در زمینه(HSE) پروژه‌های ساخت می‌پردازد. لذا هدف تحقیق بررسی مروری آخرین مقالات منتشره در مجلات معتبر بین‌المللی ISIبا کلید واژه‌های مربوطه در موتورهای جستجوی انگلیسی و برخی منابع فارسی زبان به منظور تقویت و بروزرسانی ادبیات مرتبط و کاهش شکاف موجود و ارتقا و بهبود سطح عملکردی ایمنی و سلامت و محیط زیست در پروژه‌های کشور است.
    عملیات ساختمان‌سازی اثرات مستقیم و غیرمستقیم بسیاری بر محیط زیست دارد. با رشد اقتصاد و جمعیت، نیاز به طراحی و ساخت پروژه‌های ملتزم به اصول ساخت ناب و توسعه پایدار جهت حفاظت و مراقبت از محیط زیست و عوامل اجرایی پروژه‌ها درکل چرخه حیات ساخت احساس می شود. توسعه پایدار(SD) از طریق افزایش ارزش‌های اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی به دنبال بهبود عملکرد صنعت بوده و با جهت‌گیری‌های تفکر ناب(LT) بخصوص در تامین سلامت جامعه در تعامل است. اگرچه همبستگی عمده شاخص‌های ناب و پایداری در تحقیقات اخیر به اثبات رسیده است ولی شناخت ارتباطات ناب و پایداری با حوزه HSE در صنعت جای تبیین بیشتری دارد. نتیجه این مطالعه، توسعه ادبیات و کمک به سیاست‌گذاران و مجریان پروژه‌ها در تشخیص متغیرها و شاخص‌های سه رکن تحقیق از طریق ارایه یک مدل یکپارچه است.

    کلیدواژگان: یکپارچه سازی، تفکرناب، توسعه پایدار، سلامت ایمنی و محیط زیست، ساخت و ساز
  • رضا احتشام راثی*، اکرم علی کاظمی صفحات 76-97

    هدف اصلی این تحقیق، بهینه سازی مجموعه جواب های بهینه حاصل از اهداف با نام جبهه بهینه پارتویی به منظور ارایه به تصمیم گیرنده نهایی است. انتخاب نهایی یک نقطه از جبهه پارتو جهت پیاده سازی در سیستم موردنظر توسط تصمیم گیرنده، معمولا فقط بر اساس اهداف ارایه شده در مدل ریاضی مسئله صورت می پذیرد. یکی از معیارهای مهم در این تحقیق، میزان استواری پاسخ های تولیدی در مقابل تغییرات پارامترهای مسئله است. در این مقاله، یک مدل ریاضی جهت طراحی سلول های تولیدی با در نظر گرفتن دو هدف ناهمجواری و میزان جابجایی بین سلولی قطعات، ارایه و تجزیه وتحلیل می گردد. ایجاد همکاری بین کارگران موجود در یک سلول می تواند تاثیر زیادی در زمان اتمام عملیات داشته باشد؛ بنابراین یکی از نکات مهم در استفاده از سیستم تولید سلولی، کنترل تمامی اجزای سیستم در طی فرآیند تولید است. به این معنا که تعداد کارگران، ماشین آلات و قطعات اختصاص داده شده به یک سلول باید در یک سطح قابل کنترلی باشند. برای تجزیه وتحلیل و بررسی استواری راه حل های تولیدشده از تکنیک آنالیز استواری به کمک شبیه سازی مونت کارلو استفاده شده است. این روش موجب افزایش کیفیت راه حل نهایی انتخابی توسط تصمیم گیرنده می شود. در پایان نتایج حاصل از حل و تجزیه وتحلیل مسیله، در قالب مطالعه موردی در شرکت امرسان ارایه می گردد.

    کلیدواژگان: جبهه پارتو، استواری پاسخ ها، تولید سلولی، شبیه سازی مونت کارلو
  • جواد غلامی*، سیداحمد رضوی آل هاشم، سید عباس صفوی صفحات 98-112

    با توجه به توسعه صنایع و شرکت ها، تعداد و ابعاد ساختمان ها و تسهیلات در سازمان ها در حال افزایش می باشد که این امر موجب افزایش ارزش این دارایی ها و همچنین افزایش اهمیت نگهداری و تعمیرات این تسهیلات شده است. از طرف دیگر، با افزایش تعداد دارایی ها، فرآیند مدیریت نگهداری و تعمیرات بسیار پیچیده تر از گذشته شده است. بدین منظور در این تحقیق مدلی برای زمان بندی نگهداری و تعمیرات، باهدف تعیین زمان بهینه و تعیین برنامه نگهداری و تعمیرات تعریف شده است. بدین منظور در این تحقیق، مدلی جدید از ادغام الگوریتم ژنتیک و بهینه سازی ازدحام ذرات برای زمان بندی نگهداری و تعمیرات سازمان هایی با چندین مکان مختلف ارایه شده است. نوآوری اصلی این تحقیق عبارت اند از: (آ) تعریف مسئله اصلی در مکان های چندتایی و تعیین زمان های سفر بین هر مکان (ب) تعیین مهارت های کاری مختلف برای طرح ریزی نگهداری تعمیرات. (پ) تعیین احتمال برون سپاری هر فعالیت. همچنین 10 سناریو برای تعداد تسهیلات، 3 سناریو برای تعداد متخصصان در هر مکان و 2 سناریو برای انواع هزینه ها در نظر گرفته شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که مدل پیشنهادی در این تحقیق، در مقایسه با سه مدل مختلف ارایه شده توسط گالپیرس[1]، کوآی[2] و جوانمرد عملکرد بهتری داشته و نتایج نشان می دهد که مدل پیشنهادی می تواند منجر به کاهش 34 درصدی در هزینه ها شود.


    [1].Gulpiras


    [2]. Koay

    کلیدواژگان: نگهداری و تعمیرات، الگوریتم ژنتیک، بهینه سازی ازدحام ذرات، زمانبندی
|
  • Seyed Sahand Sebti *, Amirmasood Tirehkar, Zahra Rajipour Pages 8-20

    Point machine is one of the key equipments in the railway industry that the reliable performance of this electromechanical equipment plays a key role in increasing the level of performance safety and operational continuity. In this study, the method of reliability centered maintenance(RCM) was used to develop maintenance and repair programs for point machines. Equipment manufacturers instructions or experiences of repair teams, regardless of the patterns and consequences of failure, or even the correct identification of the causes of failure, is often the basis for developing maintenance plans and preparing preventive repair checklists in urban train complexes. In this research, an attempt has been made to investigate and show the difference between maintenance programs in traditional methods, with structured and logical methods such as reliability centered maintenance techniques. The results of this applied research show that the application of reliability centered maintenance analysis for point machine leads to increasing the effectiveness and efficiency of maintenance and repair activities, as well as reducing the cost and amount of repair activities. In the present study, the field method (interviews with experts in operation, maintenance and repair of point machine in urban train complexes and review of operations and repair offices) has been used to collect relevant data. The technical managers of urban train complexes can use the results of this research to modify the contract of maintenance and repair contractors and to develop the use of reliability centered maintenance techniques at the level of urban train complexes.

    Keywords: Reliability Centered Maintenance (RCM), Cause of Failure, Preventive Maintenance, Hidden Failure
  • Behzad Moradi *, Saeed Ramezani Pages 22-42
    One of the problems that defense logistics oriented organizations had always faced is the cost for transportation sector of logistics systems. Among the concerns of a logistics organization is that the all required parameters of problem for decision making is not known and it has caused that Supply chain network design under uncertainty be one of the issues that attracts a lot of attentions. In this paper a closed-loop supply chain network is designed and demand and average disposal fraction parameters are under uncertainty. The research was carried out at the Abuzar branch of the Ghadir self-sufficiency organization, which works in the field of machinery maintenance. In the mentioned supply chain network, customer demand for machinery maintenance and average disposal fraction are not always known in advance. In the following it is used from robust optimization approach to cope with parameters uncertainty in this network. The mathematical model of this paper is mixed integer linear programming. The objective function of this model minimizes total logistics costs in the defense organization. After solving the model, numerical results presented to senior managers of the defense organization. Numerical results represent the performance of the proposed model.
    Keywords: Mathematics Modelling, Uncertainty, Mixed Integer Linear Programming, Robust Optimization
  • Mohammadreza Hamidi *, Mahmoud Mahmoudi, Mohammad Hossein Rahnamaei Pages 44-56
    In this study, a high-capacity UPS device in the country's military industry, which has been in operation since 2003 and has had significant problems due to increased depreciation and performance has been selected. The reason for this choice was the high sensitivity in the maintenance of military electronic equipment and increase the reliability of such equipment in times of need. After holding brainstorming sessions and reviewing various scenarios by the organization's experts, two final options were finalized: a) Using the current UPS device and performing major repairs if possible. B) Buy a new UPS device with the latest technology and replace it with the current device. To select one of the above options, the Life Cycle Costing (LCC) method has been used to determine a better option from an economic perspective. After reviewing and calculating the investment costs and maintaining both options, the results of the study showed that the annual uniform cost (EUAC) of using the current UPS device is more than the uniform annual cost of replacing and purchasing a new UPS device. It is out of service of the current system.
    Keywords: Lifecycle costing (LCC), annual uniform cost (EUAC), current value, UPS, MTBF
  • Faarshid Farokhizadeh, Fariba Shokoohi * Pages 58-74

    The present study reviews existing recent literature to integrate lean thinking and sustainable development in the field of safety, health and environment (HSE) in construction industry. Then objectives, tools, indicators and concepts interaction are studied. Therefore, the purpose of this study is to review of latest ISI articles published in prestigious international journals in English and some Persian search-engines in order to obtain reach and update literature, fill the gap and improve the functional level of safety, health and environment In the country.
    Construction operations have many direct and indirect effects on the environment. With the growth of economy and population, necessity of designing projects that adhere to the principles of lean construction and sustainable development to protect the environment and the executive factors of projects throughout the construction life cycle is felt. Sustainable Development (SD) seeks to improve the performance of industry by increasing economic, social and environmental values ​​and interacts with lean thinking (LT), especially to ensure community health. Although the major correlation between lean and sustainable indicators has been proven in recent studies, recognition of lean and sustainability in HSE plan, needs further explore. The result of this study is development of literature and helping to clarify the perspective of construction factors, diagnosis and analysis of variables and indicators of the three pillars of research by providing an integrated model.

    Keywords: Integration, Lean, Sustainable Development, Construction, HSE
  • Reza Ehtesham Rasi *, Akram Ali Kazemi Pages 76-97

    The multi-objective optimization issue is the main objective of creating optimal set of objectives known as Pareto optimal front in order to provide the ultimate decision-maker.
    The last determination of a point of Pareto front in order to actualize the framework by the decision maker, generally just done dependent on the objectives introduced in the mathematical model. In addition to these objectives, it is better to consider other criteria to select the final answer. One of the most important criteria, the manufacturing firm response to changes in the parameters of the problem. In this paper, a mathematical model for the design of production cells by taking two non-contiguous objectives between cellular components, presentation and analysis. Cooperation between workers in a cell can have a large impact at the time of completion. So one of the important points in the cell production system, control all system components during the manufacturing process. This means that the number of workers, machinery and parts devoted to the cells must be at a manageable level. To analyze and evaluate the stability of the solution produced a solid analysis techniques using Monte Carlo simulation has been used. This method increases the quality of the final stages to be chosen by the decision maker.

    Keywords: Pareto Front, Robust, Cell Production, Monte Carlo Simulation
  • Javad Gholami *, Seyed Ahmad Razavi Al, E, Hashem, Seyed Abbas Safavi Pages 98-112

    With the expansion of industries and companies, the number and dimensions of buildings and facilities of organizations are increasing, which increases the value of these assets, increasing the importance of maintenance and repairs of these facilities. On the other hand, as the number of assets increases, the process of managing their maintenance and repairs becomes more difficult than in the past. It is better to define a model for scheduling the maintenance, to proposed the optimal time and order of maintenance program. In this paper, by the combination of Genetic algorithm (GA) and Particle Swarm Optimizations (PSO), a new model for scheduling maintenance for organizations with different locations is presented. The main contributions of this paper are (a) Definition of the main problem in multiple locations and consideration of travel times between each location. (b) Consideration of different work skills for maintenance plan. (c) Consideration of the possibility of outsourcing each task. Considering 10 scenarios for the number of facilities, 3 scenarios for the number of specialists in each location and 2 scenarios for the type of costs, the results show the better performance of the proposed model in compare of three different models as Gulpiras model, Koay’s Model, and Javanmard’s model, where the results have been shown, by using the proposed model, it is possible to reduce costs just over by 34%.

    Keywords: Maintenance, Scheduling, Genetic Algorithm, Particle Swarm Optimizations