فهرست مطالب

مجله پزشکی قانونی
سال بیست و ششم شماره 1 (پیاپی 93، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مسعود صالحی شبلیزی*، الهام کیانیان صفحات 73-78
    اهداف

    براساس شواهد موجود، میزان خودکشی به ویژه در میان جوانان در سال‏های اخیر در حال افزایش است. بنابراین اتخاذ رویکردهای پیشگیرانه، ضروری به نظر می رسد. هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی دو روش آموزش مهارت های تاب آوری و مثبت اندیشی در کاهش تمایل به خودکشی در دانشجویان بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل که در سال 1397 انجام شد، 33 نفر از دانشجویان پسر شاغل به تحصیل در دانشگاه فرهنگیان به صورت هدفمند انتخاب شده و به صورت تصادفی در سه گروه 11نفره (دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل) قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها، از مقیاس اندیشه پردازی خودکشی (BSSI) استفاده شد. مداخله آموزشی برای گروه آزمایشی اول شامل آموزش مهارت های تاب آوری و برای گروه آزمایشی دوم شامل آموزش مهارت های مثبت اندیشی بود. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چندمتغیری (مانکووا)، تحلیل کوواریانس یک راهه و آزمون تعقیبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    میانگین نمرات پس آزمون افکار خودکشی و خرده مقیاس های آن در هر دو گروه آزمایشی با گروه کنترل تفاوت معنی دار داشت (0/001<p). همچنین بین دو گروه آموزشی مهارت های تاب آوری و مهارت های مثبت اندیشی نیز از نظر میانگین نمرات پس آزمون افکار خودکشی (0/01=p) و خرده مقیاس های تمایل به مرگ (0/001=p) و آمادگی برای خودکشی (0/001=p) تفاوت معنی دار مشاهده شد، اما این دو گروه از نظر خرده مقیاس تمایل به خودکشی واقعی با هم تفاوت معنی داری نداشتند (0/06=p).

    نتیجه گیری

    آموزش مهارت تاب آوری نسبت به روش آموزش مثبت اندیشی بر کاهش تمایل به افکار خودکشی دانشجویان موثرتر است.

    کلیدواژگان: تاب آوری، مثبت اندیشی، تمایل به خودکشی
  • شیما عصایی، قاسم نظیری*، محمد زارع نژاد صفحات 79-84
    اهداف

    قربانیان خشونت از مشکلات روان شناختی از جمله افسردگی، اضطراب و عدم توانایی حل مسایل رنج می برند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه میزان گرایش به اعتیاد و خودکشی در زنان آزاردیده فیزیکی و جنسی ارجاع داده شده به مراکز پزشکی قانونی استان فارس با زنان غیرآزاردیده انجام شد.

    ابزار و روش ها

    در این پژوهش توصیفی از نوع مقطعی، 105 نفر از زنانی که با شکایت آزار فیزیکی (60 نفر) و آزار جنسی (45 نفر) به مراکز پزشکی قانونی استان فارس از مهر 1396 تا خرداد 1397 ارجاع داده شده بودند به صورت هدفمند و 60 نفر از زنان در مراکز تجمع مختلف مانند باشگاه های ورزشی و فرهنگ سراهای سطح شهر شیراز به صورت در دسترس انتخاب شدند. داده ها توسط پرسش نامه نگرش نسبت به اعتیاد و مواد مخدر نظری و مقیاس چندنگرشی تمایل به خودکشی اورباخ (MAST) جمع آوری شد و توسط آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه، تحلیل واریانس چندمتغیری و تحلیل واریانس تک متغیری و آزمون تعقیبی شفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمرات گرایش به اعتیاد در زنان گروه آزاردیده فیزیکی به طور معنی داری بیشتر از زنان گروه عادی بود. بین گروه های آزاردیده فیزیکی و جنسی با گروه عادی از نظر جاذبه زندگی، عدم پذیرش زندگی و جاذبه مرگ تفاوت معنی دار وجود داشت. در مولفه عدم پذیرش مرگ نیز بین گروه آزاردیده فیزیکی با گروه عادی تفاوت معنی دار مشاهده شد (0/05<p).

    نتیجه گیری

     زنان آزاردیده فیزیکی و جنسی در مقایسه با زنان غیرآزاردیده، گرایش بیشتری به خودکشی و اعتیاد دارند.

    کلیدواژگان: اعتیاد، خودکشی، آزار فیزیکی، آزار جنسی
  • سمیه رحیمی احمدآبادی*، حمید عطاران صفحات 85-91
    اهداف

    قتل عمد یکی از خشن ترین جرایم انسان علیه انسان دیگر است. هدف این مطالعه، بررسی عوامل جمعیت شناختی، روان شناختی و انگیزه های قتل در زندانیان قتل عمد مراجعه کننده به سازمان پزشکی قانونی استان خراسان رضوی بود.

    ابزار و روش ها

     این مطالعه توصیفی از نوع مقطعی در بین زندانیان قتل عمد ارجاع داده شده به سازمان پزشکی قانونی استان خراسان رضوی طی سال های 98-1397 انجام شد که از میان آنها 105 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس در پژوهش شرکت کردند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته همراه با مصاحبه بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 21 و روش های آمار توصیفی و آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     بیشتر زندانیان قتل عمد مرد، متاهل، در رده سنی 30-21 سال، با تحصیلات سیکل، دارای مشاغل آزاد، فرزند وسط خانواده، متولد شهرستان و ساکن مشهد بودند. بیشترین فراوانی در انگیزه قتل مربوط به قتل هایی بود که به دنبال دعوا و انتقام رخ می داد. بیشترین وسیله به کاربرده شده در قتل اجسام برنده و نوک تیز بود که بیشتر به قفسه سینه اصابت کرده بود. محل وقوع قتل بیشتر در اماکن عمومی بود و مقتولان نیز بیشتر دوستان بودند. بیشترین شیوه برای ازبین بردن جسد به صورت سوزاندن بود. بین جنسیت، وضعیت تاهل، رده سنی و رتبه تولد با ارتکاب به قتل رابطه آماری معنی داری وجود داشت (001/0<p).

    نتیجه گیری

    مسیولان سلامت روان بایستی از طریق رفع کمبودهای مادی و معنوی، آموزش مهارت های زندگی و مقابله کارآمد با مشکلات برای پیشگیری از ارتکاب به قتل اقدامات لازم را به عمل آورند.

    کلیدواژگان: قتل، عمد، عوامل جمعیت شناختی، عوامل روان شناختی، انگیزه
  • محدثه مظفری* صفحات 93-99
    اهداف

    بازداری، که توانایی فرد در نظارت و کنترل پاسخ ها تعریف می شود، یکی از مهم ترین کنش های اجرایی است که متعاقب آسیب مغزی دچار نقص می شود. به دلیل تاثیر مستقیم این توانایی بر کیفیت زندگی افراد، پژوهش حاضر با هدف مقایسه بازداری شناختی و رفتاری در بیماران با آسیب های مغزی تروماتیک خفیف (MTBI) که یک سال از آسیب آنها گذشته است با افراد سالم انجام شد.

    ابزار و روش ها

     در این مطالعه توصیفی از نوع علی- مقایسه ای که در فاصله زمانی بهمن 1396 تا مهر 1397 انجام گرفت، 48 بیمار مرد MTBI با دامنه سنی 30 تا 55 سال که طی یک سال گذشته در بخش ICU بیمارستان شهدای هفتم تیر شهر ری و بیمارستان بقیه الله تهران بستری بودند، به عنوان گروه آزمایشی و 64 مرد سالم با دامنه سنی همتا به عنوان گروه کنترل به صورت در دسترس انتخاب شدند. هر دو با آزمون استروپ مورد ارزیابی قرار گرفتند و داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS 21 و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندراهه تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین نمرات زمان واکنش همخوان، زمان واکنش ناهمخوان و تعداد خطای همخوان (0/05<p) و تعداد خطای ناهمخوان، نمره تداخل و جمع پاسخ های غلط (0/01<p) در بیماران MTBI به صورت معنی داری از افراد سالم بیشتر بود

    نتیجه گیری

    MTBI پس از گذشت یک سال می تواند در عملکرد لوب پیشانی مغز اختلال ایجاد نماید و کارکردهای اجرایی تحت فرمان این منطقه به ویژه بازداری شناختی و رفتاری بیماران را تحت تاثیر خود قرار دهد.

    کلیدواژگان: آسیب مغزی تروماتیک خفیف، اختلالات شناختی، بازداری
  • سعید نظری توکلی، محمدجعفر صادق پور* صفحات 101-112
    مقدمه

    در فقه امامیه و قانون مجازات اسلامی بهبود برخی آسیب ها موجب کاهش بخشی از دیه آنها دانسته شده است. با این وجود، به روشنی مشخص نشده که تحقق بهبود تا چه زمانی می تواند چنین تاثیری بر میزان دیه داشته باشد. عدم تعیین زمان خاص برای این امر، سپری شدن یک سال از جنایت و گذشت زمان متعارف سه انگاره قابل طرح در این زمینه به شمار می رود. اما به نظر می رسد هر سه انگاره فوق دچار اشکالاتی است که ارایه دیدگاهی استوار و مبتنی بر مبانی فقه امامیه و سیستم قضایی کشور را ضرورت می بخشد. در این مطالعه، متون اصلی فقه امامیه، با رویکردی توصیفی و تحلیلی مورد بررسی قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    در مساله تعیین بازه زمانی مجاز برای تحقق بهبود به جای تاکید و تمرکز بر لزوم تعیین مدت مشخص برای تحقق بهبود، بایستی با محوریت بخشی به نظریه کارشناسی در خصوص تحقق یا عدم تحقق بهبود و نیز مدت زمان تحقق آن تصمیم گیری شود. این دیدگاه علاوه بر این که در نظام قضایی کنونی ایران قابل اجراتر و کاراتر است، متکی بر برخی گزاره های فقهی استوارتر است. بر این اساس، در این مطالعه با تفکیک سه حالت "عدم تشخیص بهبود"، "تشخیص عدم بهبود" و "تشخیص بهبود"، حکم مخصوص هر یک از این حالات با محوریت بخشی به سازمان پزشکی قانونی به طور مستقل و تفصیلی بیان می شود.

    کلیدواژگان: بهبود، بازه زمانی، کارشناسی، تشخیص
  • منوچهر توسلی نائینی*، پارسا توسلی نائینی صفحات 113-120
    مقدمه

    در حقوق فرانسه رسیدگی به خطای پزشکی تحولات زیادی را طی کرده و امروزه یک نظام کامل جبران خسارت پزشکی در این کشور طراحی شده، به صورتی که هم حقوق بیمار و هم نگرانی پزشک از هزینه های جبران خسارت را رفع کرده است. برخلاف حقوق سنتی فرانسه و تقسیم بندی کلی مسئولیت بر حسب خدمات پزشکی در بیمارستان دولتی یا خصوصی، از سال 2002 با پذیرش هر نوع تقصیر در خصوص دعاوی ناشی از ارایه خدمات پزشکی و درمانی، صرف نظر از عمومی یا خصوصی بودن موسسه ارایه دهنده خدمات، رژیم حقوقی جدیدی ایجاد شد و با تحول در مفهوم تقصیر زمینه تحول مسئولیت پزشکی در این کشور فراهم آمد. در این تحول، روش های جدید و متنوع جبران خسارت در صورت بروز خطای پزشکی از روند دوستانه پیگیری و مصالحه میان طرفین از طریق کمیسیون های مصالحه و جبران خسارت حوادث پزشکی شروع و تا پرداخت خسارت توسط صندوق تضمینی اداره ملی جبران خسارات حوادث پزشکی ادامه دارد. همچنین مسئولیت کیفری و انتظامی پزشک در نظام حقوقی فرانسه تقویت شده و حتی برای تصمیمات آخرین مرجع عالی پزشکی یعنی شورای ملی نظام پزشکی نیز نظارت شورای دولتی فرانسه در نظر گرفته شده است.

    نتیجه گیری

    بررسی حقوق فرانسه در زمینه خطای پزشکی و راهکارهای رسیدگی به آن می تواند برای نظام سلامت ایران و بسیاری از کشورها مفید بوده و بسیاری از اشکالات را رفع نماید.

    کلیدواژگان: خطای پزشکی، فرانسه، مسئولیت پزشکی، خطای حرفه ای، جبران خسارت
  • امیر وطنی، عبدالعلی توجهی، فاطمه پیری امیرحاجیلو* صفحات 121-129
    مقدمه

    خطای پزشکی یک مساله شایع در جوامع است و پرونده های خطای پزشکی بخش قابل توجهی از پرونده های کیفری و حقوقی را تشکیل می دهند. به منظور کاهش این خطاها و افزایش ایمنی بیماران راهکارهایی برای شناسایی و مدیریت خطاها در پیش گرفته شده که یکی از این راهکارها شفاف سازی و گزارش دهی خطاهای پزشکی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی ضرورت گزارش دهی خطاهای پزشکی و مبانی و موانع آن انجام شد.

    نتیجه گیری

     بنا بر اصول عدم آسیب رسانی، خودمختاری، خیرخواهی و عدالت که اصول اساسی اخلاق پزشکی هستند کادر درمان موظفند که خطاهای رخ داده را به بیمار یا ولی وی گزارش دهند. با این حال، گزارش کردن خطاهای پزشکی از سوی کادر درمان امری است که به ندرت صورت می پذیرد و ترس از تعقیب قانونی، ترس ازدست دادن احترام بین همکاران و بی صلاحیت تلقی شدن در بین آنها و غیره موانعی برای افشای خطاها محسوب می شوند. بنابراین ایجاد فرهنگ و فضای مناسبی که کادر درمان بتوانند به دور از ترس و سرزنش به بیان خطاهای پزشکی صورت گرفته بپردازند و راه اندازی یک سیستم گزارش دهی اجباری در زمینه خطاهای پزشکی که ضمانت اجرای مدنی یا کیفری مناسب برای عدم گزارش خطاها را در بر داشته باشد، می تواند گام مهمی در جهت تامین حقوق و ایمنی بیمار، بهبود عملکرد سازمان های بهداشتی و درمانی و کاهش خطاهای پزشکی باشد.

    کلیدواژگان: خطای پزشکی، ایمنی بیمار، گزارش دهی
  • فاطمه پیری امیرحاجیلو، مهدی رحمانی * صفحات 131-138
    مقدمه

    جبران خسارت بیماران در صورت ورود آسیب به آنان در فرآیند درمان از مباحث بسیار مهم در زمینه حقوق پزشکی است. برخی از سیستم ها علاوه بر جبران خسارت به بهبود عملکرد کادر درمان، بازداشتن آنان از ارایه مراقبت های بهداشتی نامناسب و ورود آسیب به بیماران و تضمین ایمنی بیماران کمک شایانی کرده اند. هدف این پژوهش بررسی سیستم های جبران خسارت بیماران بود که که با روش توصیفی- تحلیلی و با گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای انجام شد.

    نتیجه گیری

     سسیتم مسئولیت مبتنی بر تقصیر، سیستم مسئولیت سازمانی و سیستم مسئولیت غیرمبتنی بر تقصیر یا (No-fault) از رایج ترین سیستم های مسئولیت حقوقی پزشک در دنیا هستند. سیستم مبتنی بر تقصیر که در حال حاضر در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر رواج دارد به دلایلی مانند طولانی بودن فرآیند دادرسی، دشواری اثبات تقصیر پزشکی و عدم جبران کامل خسارات وارده به بیمار، در تامین اهداف جبران خسارت و بازدارندگی به گونه ای موفق عمل نکرده است.در صورتی که پزشک در فرآیند درمان مرتکب تقصیری نشود؛ اما بیمار متحمل آسیب شود، می توان با استناد به قاعده "لاضرر" در فقه اسلامی سیستم No-fault را پیاده سازی کرد و حکم به ضمان و جبران خسارت وارده به بیمار نمود. در این راستا حقوق پزشکی می تواند مانند حقوق کار و حقوق خانواده با وضع قوانین به حمایت از طبقه ضعیف تر که بیماران هستند بپردازد؛ زیرا یکی از مصادیق حمایت از بیمار، جبران خسارت آسیب وارده به وی در صورت عدم تقصیر پزشک است.

    کلیدواژگان: تقصیر، جبران خسارت، مسئولیت مبتنی بر تقصیر، مسئولیت سازمانی، مسئولیت غیرمبتنی بر تقصیر
|
  • M. Salehi Shablizi*, E. Kianian Pages 73-78
    Aims

    According to the available evidence, the suicide rate, especially among young people, has been increasing in recent years. Therefore, it seems necessary to take preventive approaches. The purpose of this study was to compare the effectiveness of two training methods of resilience skills and positive thinking in reducing suicidal ideation in male students of university.

    Materials & Methods

    In this semi-experimental study with pretest and posttest design with control group, 33 male students of Farhangian University in 2018 were selected by purposive sampling method and randomly divided into three groups of 11 people (two experimental groups and one control). The Beck Scale for Suicidal Ideation (BSSI) was used to collect data. The educational intervention for the first experimental group included the training of resilience skills and for the second experimental group included the training of positive thinking skills. Data were analyzed using multivariate analysis of covariance (MANCOVA), one-way analysis of covariance and post hoc test.

    Findings

    In post-test, the mean scores of suicidal ideation and its subscales in both experimental groups were significantly different from the control group (p<0.001). Also, there was a significant difference between the two groups of resilience skills and positive thinking skills in terms of mean scores of suicidal ideation (p=0.01) and subscales of suicidal tendency (p=0.001) and suicide preparation (p=0.001), but these two groups were not significantly different in terms of subscale of actual suicidal tendency (p=0.06).

    Conclusion

    Resilience skills training is more effective in reducing studentschr('39') suicidal ideation than positive thinking training.

    Keywords: Resilience, Positive Thinking, Suicidal Ideation
  • Sh. Asaei, Gh. Naziryy*, M. Zarenejad Pages 79-84
    Aims

    Victims of violence suffer from psychological problems such as depression, anxiety and inability to solve problems. The aim of this study was to compare the tendency to addiction and suicide in physically and sexually abused women referred to forensic medicine centers of Fars province with non-abused women.

    Instruments & Methods

    In this cross-sectional descriptive study, 105 women who were referred to forensic medicine centers in Fars province from October 2017 to June 2018 with complaints of physical (60 people) and sexual abuse (45 people) were selected by purposive sampling method. Also 60 women were selected in various gathering centers such as sports clubs and cultural centers in Shiraz by convenience sampling method. Data were collected through the Nazari’s Addiction and Drug Attitude Questionnaire and the Orbach’s Multi-Attitude Suicide Tendency Scale for adolescents (MAST), and were analyzed by one-way analysis of variance, multivariate analysis of variance and univariate analysis of variance and Scheffe post hoc test.

    Finding

    The mean scores of addiction tendency in women of the physically abused group was significantly higher than women of the normal group. There was a significant difference between the physically and sexually abused groups and the normal group in terms of life attraction, non-acceptance of life and death attraction. Also there was a significant difference in the component of non-acceptance of death between the physically abused group and the normal group (p<0.05).

    Conclusion

    Physically and sexually abused women are more prone to suicide and addiction than non-abused women.

    Keywords: Addiction, Suicide, Physical Abuse, Sexual Abuse
  • S. Rahimi Ahmadabadi*, H. Attaran Pages 85-91
    Aims

    Intentional homicide is one of the most violent crimes against humanity. The aim of this study was to investigate the demographic, psychological factors and motives for murder in intentional homicide prisoners referred to Khorasan Razavi province forensic medicine organization.

    Instruments & Methods

    This cross-sectional descriptive study was conducted on intentional homicide prisoners referred to Khorasan Razavi province forensic medicine organization during 2018-2020, that among them 105 people participated in the study by available sampling method. The data collection tool was a researcher-made questionnaire with an interview. Data were analyzed using SPSS 21 software and descriptive statistics methods and Chi-square test.

    Findings

    Most of intentional homicide prisoners were men, married, aged 21-30 years, with the educational level of cycle, self-employed, and the middle child of the family and born and lived in the city of Mashhad. Most of the motives for the killings were related to the killings that followed the fight and revenge. The most commonly used means of murder were sharp objects that hit the chest. Most of the murders took place in public places and the victims were mostly friends. The most common way to remove a corpse was to burn it. There was a significant relationship between gender, age category, marital status and birth rank with committing murder (p<0.001).

    Conclusion

    Mental health officials must take steps to prevent homicide by addressing material and spiritual deficiencies, training life skills, and dealing effectively with problems.

    Keywords: Homicide, Intention, Demographic Factors, Psychological Factors, Motivation
  • M. Mozafari* Pages 93-99
    Aim(s)

    Inhibition, which is defined as onechr('39')s ability to monitor and control responses, is one of the most important executive actions that become defective after a traumatic brain injury. Due to the direct effect of this ability on peoplechr('39')s quality of life, the purpose of this study was to compare the cognitive and behavioral inhibition in patients with Mild Traumatic Brain Injury (MTBI) one year after their injury with healthy individuals.

    Instruments & Methods

    In this descriptive causal-comparative study, which was conducted from February 2017 to October 2018, 48 male patients with MTBI in the age range of 30 to 55 years old who were hospitalized in the ICU of Shohadaye Haftome Tir Hospital in Shahr-e-Rey and in the Baqiyatallah Hospital in Tehran during the past year as a test group and 64 healthy men with a similar age range as a control group were selected by convenience sampling method. Both groups were evaluated by stroop test and collected data were analyzed by SPSS 21 software using multivariable analyze of variance.

    Finding

    The mean scores of congruent reaction time, incongruent reaction time and congruent error number (p<0.05), and incongruent error number, score of interference and error responses sum (p<0.01) in patient with MTBI was significantly higher than healthy people.

    Conclusion

    MTBI after one year can disrupt the function of the frontal lobe of the brain and affect the executive functions under the command of this area, especially on the cognitive and behavioral inhibition of patients.

    Keywords: Mild Traumatic Brain Injury, Cognitive Dysfunction, Inhibition
  • S. Nazari Tavakkoli, M.J. Sadeqpoor* Pages 101-112
    Introduction

    In Imami jurisprudence and the Islamic Penal Code, the recovery of some injuries has been considered to reduce a part of their atonement. However, it is not clear how long the realization of recovery can have such an effect on the amount of atonement. Lack of determination of specific time for this, the passage of one year from the crime, and passage of usual time are the three paradigms that can be considered in this regard. However, it seems that all the above three paradigms have some drawbacks that make it necessary to present a solid and based view of the principles of Imami jurisprudence and the judicial system of the country. In this study, the main texts of Imami jurisprudence were investigated by descriptive and analytical approach.

    Conclusion

    In determining the permissible time range for recovery instead of emphasizing and focusing on the need to determine a specific period for recovery, it should be decided by focusing on the expert opinion on the realization or non-realization of recovery and also the time of its realization. This view, in addition to being more efficient and effective in the current Iranian judicial system, is more stable according to some jurisprudential propositions. Accordingly, in this study, by separating the three modes of "non-diagnosis of recovery", "diagnosis of non-recovery" and "diagnosis of recovery", the special sentence of each of these cases is expressed independently and in detail by focusing on the Legal Medicine Organization.

    Keywords: Recovery, Time Range, Expertise, Diagnosis
  • M. Tavassoli Naini*, P. Tavassoli Naini Pages 113-120
    Introduction

    In French law, medical error proceeding has undergone many developments, and at present in this country a comprehensive medical compensation system is designed to address both patient rights and physician concerns about the costs of compensation. Contrary to traditional French law and the general classification of medical services in a public or private hospital, a new legal regime has been adopted since 2002 by accepting any fault for medical malpractice, regardless of whether the service provider was public or private, and an evolution in the concept of fault for medical liability was created in this country. In this development, new and varied methods of compensation in the event of a medical malpractice start from the friendly process of reconciliation between the parties through the Conciliation and compensation committees for medical accidents and continue until payment is made by the Guarantee Fund of The National Medical Accident Compensation Office. The legal and criminal responsibility of the physician has also been strengthened in the French legal system, and even the decisions of the last highest medical authority, the National Council of the College of Physicians, have been overseen by the French State Council.

    Conclusion

    Examination of French law on medical error and its remedies can be useful for the health system of Iran and many countries and can fix many problems.

    Keywords: Medical Error, France, Medical Liability, Malpractice, Compensation
  • A. Vatani, A. Tavajohi, F. Piri Amirhajiloo* Pages 121-129
    Introduction

    Medical error is a common problem in societies, and medical error cases make up many criminal and legal cases. To reduce these errors and increase patient safety, strategies for identifying and managing errors have been adopted, one of which is the transparency and reporting of medical errors. This study aimed to investigate the necessity of disclosure of medical errors and its principles and obstacles.

    Conclusion

    According to the principle of non-maleficence, autonomy, beneficence, and justice, which are the basic principles of medical ethics, healthcare providers are obliged to report errors to the patient or his/her guardian. However, disclosure of medical errors by the healthcare provider is a rare occurrence, and the fear of prosecution, the fear of losing the respect between colleagues, the lack of recognition among them, etc. are obstacles to the disclosure of medical errors. Creating a right culture and environment for the healthcare provider to be able to disclose medical errors without fear or blame and establishing a system of mandatory reporting on medical errors to have a civil or criminal guarantee for non- disclosure can be an essential step in ensuring the patientchr('39')s rights and safety, improving the performance of health care organizations, and reducing medical errors.

    Keywords: Medical Error, Patient Safety, Disclosure
  • F. Piri Amirhajiloo, M. Rahmani* Pages 131-138
    Introduction

    Compensation of patients in case of injury in the treatment process is one of the most critical issues in medical law. Besides compensating some problems, some systems have helped to improve the performance of medical staff, prevent from providing inadequate health care and harm to patients, and ensure the safety of patients. The purpose of this study was to investigate patient compensation systems, which was done by the descriptive-analytical method and by collecting information in the form of a library.

    Conclusion

    The tort liability system, enterprise liability system, and the no-fault liability system are the most common physician legal liability systems globally. The tort liability system that is currently prevalent in Iran and many other countries has not successfully achieved the goals of compensation and deterrence for reasons such as lengthy litigation, difficulty in proving medical fault, and incomplete compensation for the patient.If the doctor is not at fault in the treatment process, but the patient suffers the damage caused by medical procedures, according to the rule of “la-zarar” in Islamic jurisprudence, the No-fault system can be implemented, and the patient can be guaranteed and compensated. In this regard, medical law, such as labor and family law, can enact laws to protect the patients; because one of the examples of supporting a patient is compensating for the damage done to him if the doctor is not at fault.

    Keywords: Fault, Compensation, Tort Liability, Enterprise Liability, No-fault Liability