فهرست مطالب

فصلنامه بیهوشی و درد
سال یازدهم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سمیرا میرعالی، شهاب الدین باقری*، عین الله نادری صفحات 1-13
    زمینه و هدف

    استفاده از مایندفولنس از طریق مولفه های روانشناختی مرتبط با مدل اجتناب ناشی از ترس می تواند در درمان دردهای مزمن موثر باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی اضافه کردن مایندفولنس به تمرین درمانی در دونده های مبتلا به درد پتلوفمورال است.

     روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح اندازه های تکراری بود. 30 زن مبتلا به سندروم درد پتلوفمورال با دامنه سنی 40-18 سال به صورت تصادفی در گروه مایندفولنس (15 نفر) یا کنترل (15نفر) قرار گرفتند. گروه مایندفولنس علاوه بر تمرینات دریافت شده توسط گروه کنترل، یک برنامه 8 جلسه ای مایندفولنس را دریافت کردند. درد روزانه، درد حین دویدن و درد طی بالا و پایین رفتن از پله توسط مقیاس سنجش عددی درد قبل از مداخله، 12 هفته و 18 هفته بعد از مداخله اندازه گیری شد.  

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که درد روزانه، درد طی دویدن و درد در هنگام بالا و پایین رفتن از پله در گروه مایندفولنس نسبت به گروه کنترل در هفته های 12 و 18 بعد از مداخله کاهش داشت، در هفته 6 تفاوت معنی داری بین گروه ها مشاهده نشد (05/0 ˃p).

    نتیجه گیری

     اضافه کردن یک دوره هشت جلسه ای مایندفولنس به برنامه تمرین درمانی سبب کاهش شدت درد ورزشکاران مبتلا به سندروم درد پتلوفمورال شد.

    کلیدواژگان: سندروم درد پتلوفمورال، مایندفولنس، تمرین درمانی، دونده
  • شیدا جبل عاملی*، امینه بنائیان صفحات 14-27
    زمینه و هدف

    هدف پژوهش حاضر پیش بینی شاخص های درد بر اساس باورهای فراشناختی در زنان مبتلا به میگرن در شهر اصفهان بود.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه زنانی بودند که در نیمه دوم سال 1397 به درمانگاه مغز و اعصاب بیمارستان خورشید شهر اصفهان مراجعه کرده و بر اساس نظر متخصص مغز و اعصاب، تشخیص میگرن دریافت نموده بودند. برای انجام این پژوهش، تعداد 100 نفر از طریق روش نمونه گیری هدفمند و براساس معیارهای ورود و خروج انتخاب و از آنها خواسته شد نسبت به تکمیل مقیاس شاخص های سردرد و پرسشنامه باورهای فراشناختی ولز-30(MCQ-30) اقدام نمایند. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-23 و روش های همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که خرده مقیاس های باورهای فراشناختی شامل باورهای مثبت درباره نگرانی، باورهای منفی درباره کنترل ناپذیری و خطر افکار، باورهای منفی درباره نیاز به کنترل افکار و خودآگاهی شناختی به ترتیب با ضرایب بتای ‏537/0، 565/0، 602/0 و 518/0، پیش بینی کننده معنادار علایم سردرد در زنان مبتلا به میگرن بودند‏ (01/0>‏P).

    نتیجه گیری

    بنابراین می توان با ارایه مداخلات و آموزش های به موقع و مناسب در راستای تقویت باورهای فراشناختی مثبت و کاهش باورهای فراشناختی منفی در افراد مبتلا به میگرن، میزان این سردردها را کاهش داد.

    کلیدواژگان: میگرن، سردرد، علائم درد، باورهای فراشناختی
  • اکرم ایزدی خواه، مجتبی انصاری شهیدی*، حسن رضایی جمالویی، عباس حقایق صفحات 28-42
    زمینه و هدف

    درد حاصل از بروز بیماری های مزمن جسمی هم چون سردرد های میگرنی سبب آسیب های هیجانی و روان شناختی در بیماران می شود. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی درمان ذهن آگاهی و ریلکسیشن بر شدت درد در بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی انجام گرفت.

    مواد و روش ها:

     پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه و دوره پیگیری دوماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی شهرستان شاهین شهر اصفهان در سه ماهه آخر سال 1397 بود. در این پژوهش تعداد 45 بیمار مبتلا به سردردهای میگرنی با روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و گواه گمارده شدند (15 بیمار در گروه آزمایش و 15 بیمار در گروه گواه). گروه های آزمایش مداخله 8 جلسه ای درمان ذهن آگاهی کابات زین و 7 جلسه ای ریلکسیشن کان و راتفیسچ را طی دو ماه در جلسات 90 دقیقه ای به صورت جداگانه دریافت نمودند. پرسشنامه مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه شدت درد ملزاک بود. داده های حاصل از پژوهش به شیوه تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که درمان ذهن آگاهی و ریلکسیشن بر شدت درد در بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی تاثیر معنادار دارد (001/0˂P). علاوه بر این نتایج آزمون تعقیبی نشان داد که در متغیر درد بین دو درمان تفاوت معنادار وجود داشته (001/0˂P) و درمان ریلکسیشن نسبت به درمان ذهن آگاهی به میزان بیشتری توانسته درد بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی را کاهش دهد.

    نتیجه گیری: 

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان بیان کرد که درمان ریلکسیشن به دلیل تمرکز بر فرایندهای فیزیولوژیکی همچون ماساژ، می تواند نسبت به درمان ذهن آگاهی تاثیر بیشتری بر کاهش شدت درد در بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی داشته باشد.

    کلیدواژگان: درمان ذهن آگاهی، شدت درد، بهزیستی روان شناختی، سردرد های میگرنی
  • مهناز یزدانفر، غلامرضا منشئی*، امیر قمرانی صفحات 43-56
    زمینه و هدف

    آرتریت روماتویید یک بیماری التهابی مزمن و ناتوان کننده است، که علایم عمده آن مفصلی بوده و شامل خشکی صبحگاهی، تورم مفاصل مبتلا و در نهایت تغییر شکل مفاصل است و با برخی از متغیرهای روانشناختی همراه می شود. بنابراین، هدف پژوهش حاضر اثربخشی درمان مبتنی بر مدل راهبردهای تنظیم هیجانی بر اضطراب درد در بیماران مبتلا به بیماری آرتریت روماتویید بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع پژوهش های نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بیماران مبتلا به بیماری آرتریت روماتویید که به بیمارستان امام خمینی شهر تهران و مطب های خصوصی متخصصان روماتولوژی شهر تهران در سال 96-95 مراجعه کردند، تشکیل دادند. جامعه آماری 1800 نفر بود. حجم نمونه شامل 40 بیمار از بیماران مبتلا به بیماری آرتریت روماتویید بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در گروه آزمایش (20 نفر) و کنترل (20 نفر) تقسیم شدند، ابزار پژوهش شامل مقیاس اضطراب درد بود که شرکت کنندگان در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری تکمیل نمودند، جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس چندمتغیری استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که درمان مبتنی بر مدل راهبردهای تنظیم هیجانی در کاهش اضطراب درد بیماران موثر بود.

    نتیجه گیری

    بکارگیری درمان های روان شناختی می تواند به کاهش اضطراب درد بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید کمک کند.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر مدل راهبردهای تنظیم هیجانی، اضطراب درد، آرتریت روماتوئید
  • محمد نریمانی، آرزو قاسم خانلو*، وحید صبری صفحات 57-65
    زمینه و هدف

    بیماری درد مزمن یکی از شایعرتین مشکلات در جامعه امروزی است که هزینه های درمانی سنگینی را به بار می آورد و اثرات منفی بر عملکرد فرد می گذارد و مسایل روانشناختی یکی از مهمترین عوامل در تشدید و تداوم درد مزمن است. هدف پژوهش حاضر مقایسه خودشفقتی ، اضطراب و افسردگی در این بیماران است.

    روش و بررسی

    پژوهش حاضر از نوع مطالعات علی- مقایسه ای است، بدین منظور  104 نفر دارای درد مزمن و 104 نفر فرد سالم برای این پژوهش انتخاب شدند و بعد از گردآوری داده ها با استفاده از آزمون T گروه های مستقل مورد آزمون قرار گرفت.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که اضطراب و افسردگی بالایی و  خودشفقتی پایینی در بین بیماران دارای درد مزمن وجوددارد.

    نتیجه گیری

     پس می توان نتیجه گرفت که این مولفه های روانشناختی در تشدید و تداوم درد مزمن نقش داشته و در برنامه های درمانی بر این ابعاد باید تاکید گردد

    کلیدواژگان: درد مزمن، خودشفقتی، اضطراب، افسردگی
  • منیژه فیروزی*، مهتاب بیرانوندی صفحات 66-76
    زمینه

    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر روان درمانی شناختی رفتاری مثبت اندیشی اینترنتی پیاده سازی شده بر بستر تلگرام، در زمینه ی افزایش کیفیت زندگی در چهار حوزه ی جسمی، ذهنی، اجتماعی و محیطی و نیز کاهش افسردگی در بیماران مبتلا به درد مزمن بود.

    ابزارها و روش ها:

     این پژوهش بر روی 60 نفر از بیماران مبتلا به کمر درد مرمن که به بیمارستان اختر مراجعه کرده بودند، بر اساس معیارهای پژوهش، داوطلبان انتخاب شدند و به روش نمونه گیری تصادفی در دو گروه جایگزین شدند. برای سنجش از دو ابزار مقیاس رضایت از زندگی توسط دینر و پرسش نامه افسردگی بک تجدید نظر شده (BDI-II) استفاده گردید. نتایج با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.

    نتایج

    یافته ها حاکی از آن بود که فرضیه ی اصلی روان درمانی شناختی رفتاری بر روی دانشجویان، دارای اثر 0.8 بر روی کیفیت زندگی و دارای اثر 0.8 بر روی افسردگی آنان بود.

    نتیجه گیری: 

    روان درمانی شناختی رفتاری مثبت اندیشی اینترنتی، بر افزایش کیفیت زندگی و کاهش افسردگی بیماران درد مزمن تاثیر معنی داری دارد. این روش برای بیمارانی که دسترسی محدودی دارند، بسیار مناسب است.

    کلیدواژگان: روان درمانی شناختی رفتاری، شبکه اجتماعی مجازی، کیفیت زندگی، افسردگی
  • امیرعلی جعفرنژادگرو*، قادر قانع، آیدین ولی زاده اورنج، عارفه مختاری ملک آبادی صفحات 77-87
    زمینه و هدف

    افراد دارای پرونیشن پا دچار بسیاری از ناکارآمدی های بیومکانیکی طی دویدن می باشند. هدف پژوهش حاضر مقایسه اوج فشار در مناطق ده گانه کف پا، نیروی عکس العمل زمین، مرکز فشار و نرخ بارگذاری طی سه الگوی مختلف دویدن بین افراد سالم و افراد دارای پای پرونیت با و بدون کمردرد می باشد.

    مواد و روش ها

    پژوهش از نوع نیمه تجربی و آزمایشگاهی بود که به صورت مقایسه ای بین سه گروه افراد سالم (10 نفر)، افراد دارای پای پرونیت با (10 نفر) و بدون (10 نفر) کمردرد انجام شد. میزان فشار کف پایی در 10 ناحیه آناتومیکی کف پا مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده های آماری با آزمون MANOVA در سطح معنی داری 05/0 انجام گرفت.

    یافته ها

    نرخ بارگذاری در بین سه گروه طی دویدن اختلاف معنی داری را نشان داد. نرخ بارگذاری در الگوی دویدن میانه پا بین دو گروه با پای پرونیت و پرونیت دارای کمردرد اختلاف معنی داری داشت. نرخ بارگذاری در گروه پرونیت دارای کمردرد در الگوی دویدن میانه پا در مقایسه با الگوی پاشنه-پنجه افزایش معنی داری را نشان داد.

    نتیجه گیری

    الگوی دویدن پنجه-پاشنه در مقایسه با سایر الگوهای دویدن برای افراد دارای پای پرونیت و کمردرد مناسبتر می باشد. با وجود این، مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز می باشد.

    کلیدواژگان: متغیرهای فشار کف پایی، دویدن، پای پرونیت، کمردرد
  • مسعود رئیسی، فرهاد کهرازئی*، غلامرضا ثناگوی محرر صفحات 88-97
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر برنامه کاهش استرس بهشیاری محور (ذهن آگاهی) گروهی بر خودکارآمدی درد در بیماران تالاسمی نوع ماژور صورت گرفت.

    روش بررسی

    این پژوهش طرحی نیمه آزمایشی بود که به صورت پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. 30 بیمار مبتلابه تالاسمی نوع ماژور مراجعه کننده به مراکز درمانی و بیمارستان های شهر چابهار، به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل(15 نفر) قرار گرفتند. از پرسشنامه خودکارآمدی درد PSEQ برای جمع آوری داده ها استفاده شد.تمامی بیماران در مرحله پیش آزمون و پس آزمون پرسشنامه را تکمیل کردند. برای محاسبات داده ها از  تحلیل کوواریانس تک متغیره با استفاده از نرم افزار spss  ویراست 22 استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که درمان کاهش استرس بهشیاری محور باعث افزایش قابل توجه خودکارآمدی درد در گروه آزمایش شد. (01/0 <P).

    نتیجه گیری:

     به نظر می رسد برنامه کاهش استرس بهشیاری محور در ارتقای خودکارآمدی درد در بیماران دچار تالاسمی نوع ماژور موثر بوده و پیشنهاد می شود در کنار درمان دارویی، آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی نیز برگزار شود.

    کلیدواژگان: برنامه کاهش استرس بهشیاری محور، خودکارآمدی درد، تالاسمی نوع ماژور
  • عبدالرسول دانشجو*، سودابه رئسی صفحات 98-113
    مقدمه و اهداف

    هدف از این تحقیق تبیین اثر کینزیوتیپ همزمان با تمرینات عصبی عضلانی بر تعادل، عملکرد ومیزان درد بسکتبالیست های با عارضه بی ثباتی مچ پا مچ پا بود.

    مواد و روش ها: 

    جامعه آماری این تحقیق کلیه بسکتبالیست های زن با دامنه سنی 22 تا 30 سال شهر پاکدشت بودند. نمونه آماری تعداد 30 نفر که به صورت نمونه گیری در دسترس و هدفمند بر اساس معیارهای پژوهش و ابتلا به بی ثباتی مزمن مچ پا انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی ساده در دو گروه (15 نفر گروه تجربی و 15 نفر گروه کنترل) تقسیم شدند. سپس، از کلیه آزمودنی ها پیش آزمون تعادل ایستا و پویا، عملکرد سه پرش تک پا، هشت لاتین، عملکرد پرش جانبی و شدت درد توسط آزمون ها و پرسشنامه معتبر استاندارد، گرفته شد. آزمودنی های گروه تجربی به مدت هشت هفته به تمرینات منتخب عصبی - عضلانی همراه با کینزیوتیپ پرداختند. آزمودنی های گروه کنترل، فعالیت خاص و مشخصی نداشتند. درنهایت، از کلیه آزمودنی ها پس آزمون گرفته شد و داده های به دست آمده توسط آزمون های آماری نظیر شاپیرو- ویلک و مانکوا با نرم افزار spss نسخه 20 در سطح 05/0=α تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    یافته های این تحقیق نشان داد که هشت هفته تمرینات عصبی - عضلانی به همراه کینزیوتیپ بر متغیرهای تعادل ایستا و پویا، عملکرد سه پرش تک پا، عملکرد پرش جانبی، آزمون هشت لاتین و درد بسکتبالیست های مبتلا به بی ثباتی مزمن مچ پا تاثیر مثبت و معنی داری دارد (002/0=P).

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج تحقیق، توصیه می شود که ورزشکاران دچار این عارضه به ویژه بسکتبالیست های دارای بی ثباتی مزمن مچ پا از تمرینات عصبی- عضلانی به همراه کینزیوتیپ های ورزشی هم در هنگام فعالیت های ورزشی طول تمرین و مسابقات و همچنین در پروتکل درمانی و توان بخشی خود استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: شدت درد، اسپرین مچ پا، تمرینات حس عمقی، کینزیوتیپ
|
  • Samira Mirali, Shahabeddin Bagheri*, Aynollah Naderi Pages 1-13
    Aims and background

    The use of mindfulness through the psychological components associated with the fearavoidance model could be useful in treatment of chronic pain. The purpose of the present study was to evaluate the effectiveness of adding mindfulness to exercise therapy in runners with patellofemoral pain.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study was performed in Kermanshah in 1398 Midyear. Thirty women aged 18-40 years with patellofemoral pain syndrome were randomly allocated to Mindfulness-Based (n=15) and control groups (n=15). The mindfulness group received an 8-session mindfulness program in addition to the exercises received by the control group. Daily pain, pain during running, and pain during climbing up and downstairs were assessed by NPRS before, 12 weeks, and 18 weeks after the intervention.

    Results

    The results showed that daily pain, pain during running, and pain during climbing up and downstairs in Mindfulness-Based group is lower compared to control at 12th and 18th week post-intervention; however, there wasno significant difference between groups at week 6 (p˃0.05).

    Conclusions

    Adding an eight-session mindfulness program to an exercise therapy program was an effective treatment to decrease pain in athletes with patellofemoral pain syndrome.

    Keywords: Patellofemoral pain syndrome, mindfulness, exercise therapy, runner
  • Sheida Jabalameli*, Amineh Banaeian Pages 14-27
    Aims and background

    The aim of this study was to investigate the prediction of pain symptoms based on meta-cognitive beliefs in women with migraine in Isfahan city.

    Materials and Methods

    The research design was descriptive and correlational. The statistical population of the study was all women who referred to the Neurology Clinic of Khorshid Hospital in Isfahan in the second half of 1397 and according to the opinion of the neurologist, they were diagnosed with migraine. To do this research, 100 people were selected through targeted sampling based on inclusion and exclusion criteria, and they were asked to complete Headache Symptom Scale and Wells Meta Cognitive Questionary )MCQ-30(. Finally, data were statistically analyzed using SPSS-23 and Pearson correlation and stepwise regression methods.

    Findings

    The results of the research showed that the subscales of metacognitive beliefs including positive worry beliefs, beliefs about uncontrollability and danger of worry, negative beliefs about thoughts in general, and cognitive self-consciousness, respectively with beta coefficients of 0.537, 0.565, 0.602 and 0.518 were significant predictors of headache symptoms (P<0.01).

    Conclusion

    Therefore, it is possible to reduce the headaches by providing timely and appropriate interventions and training in order to strengthen positive meta-cognitive beliefs and reduce the negative metacognitive beliefs in migraine sufferers.

    Keywords: Migraine, Headache, Pain Symptoms, Meta Cognitive Beliefs
  • Akram Izadi Khah, Mojtaba Ansari Shahidi*, Hassan Rezaei Jamaloei, Abbas Haghayegh Pages 28-42

    Aims and background:

     Pain caused by chronic physical illnesses such as migraine headaches causes emotional and psychological damage to patients. according to this the present study was conducted aiming to Compare the effectiveness of mindfulness therapy and relaxation on pain in patients with migraine.

     Materials and Methods:

     The present study was quasi-experimental with pretest, posttest, control group and a two-month follow-up design. The statistical population of the study included the patients with migraine headache in the town of Shahin Shahr, Isfahan in the first quarter of 2019. 30 patients with migraine headache were selected through voluntary sampling method and they were randomly replaced into experimental and control groups (15 patients in mindfulness therapy groups, 15 patients in Relaxation therapy groups and 15 in control group). The experimental groups received 8 sessions of mindfulness therapy sessions of Kabatzin and 7 relaxation sessions of Ozkan and Rathfisch over two months in 90-minute sessions separately. The applied questionnaire in this study included Severity of pain questionnaire of Melzack. The data from the study were analyzed through repeated measurement ANOVA and Bonfrey’s follow-up test.

     Results:
     

    the results showed that mindfulness therapy and relaxation significantly influences Severity of pain in patients with migraine headache (p<0.001). In addition, the results of the follow-up test showed that there is a significant difference between two therapies in variable of pain (p<0.001) and relaxation therapy was more able to decrease the pain of migraine compared to mindfulness therapy. 

    Conclusion:

     According to the findings of the present study it might be stated that Relaxation therapy, due to its focus on physiological processes such as massage, can be more effective than mindfulness therapy in reducing the severity of pain in patients with migraine headaches.

    Keywords: Mindful therapy, Relaxation therapy, Severity of pain, Migraine Headache
  • Mahnaz Yazdanfar, Gholamreza Manshaee*, Amir Ghamarani Pages 43-56
    Aims and background

    Arthritis is a chronic and debilitating inflammatory disease, the main symptoms of which are arthritis, including morning dryness, swelling of the affected joints, and eventually joint deformity, and are associated with some psychological variables. Therefore, the purpose of the present study was to evaluate the effectiveness of emotion regulation strategies-based therapy on pain anxiety in patients with arthritic thyroid disease.

    Materials and Methods

    The present study was a quasi-experimental research with pre-test and post-test with control group and follow-up period. The statistical population of the study consisted of all patients with arthritic rheumatoid arthritis who referred to Imam Khomeini Hospital in Tehran and private rheumatology clinics in Tehran within 95-96. The population was 1800. Sample size consisted of 40 patients with arthritic thyroid disease who were selected by purposive sampling method and were randomly divided into experimental (n = 20) and control (n = 20) groups. Research instruments included pain anxiety scale that participants completed in pre-test, post-test and follow-up. Descriptive statistics and multivariate analysis of covariance were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that model-based treatment of emotional adjustment strategies was effective in reducing pain anxiety in patients.

    Conclusion

    Applying psychological therapies could help to reduce the pain anxiety of patients with arthritis.

    Keywords: Model-Based Therapy for Emotional Regulation Strategies, Pain Anxiety, and Arthrito-RheumatoidArthritis
  • Mohammad Narimani, Arezoo Ghasemkhanlo*, Vahid Sabri Pages 57-65
    Aims and background

    Chronic pain disease is one of the most common problems in today’s society, which causes heavy medical costs and has a negative impact on a person’s performance, and psychological issues are one of the most important factors in exacerbating and perpetuating chronic pain. The aim of this study was to compare self-compassion, anxiety and depression in these patients.

    Material & Methods

    The present study is a causal-comparative study, for which 104 people with chronic pain and 104 healthy individuals were selected. After collecting the data, independent groups were tested by using T-test.

    Results

    The results showed that there is high anxiety and depression and low self-compassion among patients with chronic pain.

    Conclusion

    Therefore, it could be concluded that these psychological components play a role in exacerbating and continuing chronic pain, and these dimensions should be emphasized in treatment programs.

    Keywords: Chronic pain, self-compassion, anxiety, depression
  • Manijeh Firoozi*, Mahtab Beiranvandi Pages 66-76
    Aims and background

    The purpose of this study was to investigate the effect of cognitive-behavioral psychotherapy and positive effect of internet-based thinking in telegram context on improving quality of life in
    four areas: physical, mental, social and environmental, as well as reducing depression in patients with chronic pain.

    Methods and Materials:

     This study was performed on 60 patients with migraine headache who were referred to Akhtar Hospital. Based on the criteria of the study, volunteers were selected and randomly assigned to two groups. Two instruments of life satisfaction scale (DDI) and a revised Beck Depression Inventory (BDI-II) were used to measure it. The results were analyzed by SPSS software.

    Results

    The findings indicated that the main hypothesis of cognitive-behavioral psychotherapy in students had a 0.8 effect on their quality of life and 0.8 on their depression.

    Conclusion

    Cognitive-behavioral psychotherapy has a significant positive effect on improvement of quality of life and reduction of depression in chronic pain patients. This method is very suitable for patients with limited access.

    Keywords: cognitive-behavioral psychotherapy, virtual social network, quality of life, depression
  • Amirali Jafarnezhadgero*, Ghader Ghane, Aydin Valizadeh Orang, Arefeh Mokhtari Malek Abadi Pages 77-87
    Aims and background

    Individuals with pronated feet suffer from many biomechanical dysfunctions during running. The purpose of this study was to compare the peak plantar pressure in ten areas of the foot, ground
    reaction force, center of pressure and loading rate during three different running patterns between healthy subjects and pronated feet individuals with and without LBP.

    Materials and methods

    This semi-experimental and laboratory study was performed as a comparative research between three groups including healthy subjects (n=10), pronated feet individuals with (n=10) and without (n=10) low back pain. Plantar pressure variables were evaluated in 10 areas of the foot. Statistical analysis was performed using MANOVA test at a significance level of 0.05.

    Findings

    The loading rate was significantly different between the three groups during running. There was a significant difference in loading rate in the mid-foot running pattern between the pronated feet individuals with and without low back pain. The loading rate in the pronated individuals with low back pain was higher in the mid-foot running pattern than in the rear-foot running pattern.

    Conclusion

    The forefoot running pattern compared with other running patterns is more suitable for pronated feet individuals with low back pain. However, further study is warranted.

    Keywords: Planatar pressure variables, Running, Pronated feet, Low back pain
  • Masoud Raisi, Farhad Kahrazei*, Gholamreza Sanagouye Moharer Pages 88-97
    Aims and background

    The aim of the present study was to investigate the effect of group mindfulnessbased stress reduction program on Pain self-efficacy in patients with Thalassemia Major.

    Material & Method

    The present study was aquasi-experimental design that conducted in the form of pretest, post-test with control group. In this study, 30 patients with Thalassemia Major (randomly were assigned to two groups of 15 Experimental and control) who were referred to therapy centers and hospitals in Chabahar were selected with purposive sampling method Pain self-efficacy Questionnaire (PSEQ) were used for data collection. All patients completed Pain Self Efficacy Questionnaire in the pre-test, post-test. Mixed effect and one-variable covariance.using SPSS software was used to analyzing the data.

    Results

    The results showed a significant improvement in Pain self-efficacy by mindfulness-based stress reduction program in the experimental group (p<0/01).

    Conclusion

    It seems that reduction of mental-based stress is effective on improving Pain self-efficacy in patients with major type of thalassemia. It is suggested that, along with medical therapies, education for the reduction of mindfulness-related stress should also be conducted.

    Keywords: mindfulness-based stress reduction program, Pain self-efficacy, major type thalassemia
  • Abdolrasoul Daneshjoo*, Soudabeh Raeisi Pages 98-113
    Aims and background

    The present study aimed to investigate the effect of kinesio tapping with neuromuscular exercises on the balance, performance and pain intensity of basketball players with ankle instability.

    Materials and Methods

    The population was all female basketball players within the age range of 22 to 30 years old in Pakdasht City. 30 participants with chronic ankle instability were selected by convenience sampling methods by G-Power software based on research criteria and they were randomly divided into two groups of 15 (experimental and control groups). Next, all specimens were taken the pretest for static and dynamic balance, three single leg jumps performance, The star Excursion Balance Test, lateral jump performance and pain intensity through standard questionnaire and tests. The experimental group received 8 weeks of kinesio taping with selective neuromuscular exercises. The control group did not receive any specific exercises. Finally, all the specimens were taken post-test and the data were analyzed by statistical tests such as Shapiro-Wilk Test and the analysis of MANCOVA SPSS21 at the significance level of α=0.05.

    Results

    The present study results showed that 8 weeks of kinesio taping with neuromuscular exercises, has a positively significant effect on the variables including lateral jump performance, three single leg jumps performance, pain intensity, figure 8, and the static and dynamic balance of basketball players with chronic ankle instability (P=0.002).

    Conclusion

    Regarding the results of this research, it is recommended that athletes with the same disorder, and especially basketball players with ankle instability use kinesio taping with neuromuscular exercises in training period during exercises, in championship, and in their health and rehabilitation protocols.

    Keywords: Pain intensity, Ankle Sprain, Proprioceptive Exercises, Kinesio taping