فهرست مطالب

فصلنامه زمین شناسی ایران
پیاپی 54 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/03
  • تعداد عناوین: 7
|
  • جواد ایزدیار *، معصومه سهرابی، علی اصغر سپاهی، آذر قارلقی، لیلا محمدی صفحات 1-15

    مجموعه ای از سنگ های دگرگونی شامل اسلیت، فیلیت، میکا شیست و مرمر با شیستوزیته غالب شمال شرقی – جنوب غربی در منطقه نی باغی واقع در شمال شرقی میانه رخنمون دارند.  مرمرهای ناخالص در بخش مرکزی این مجموعه به صورت نازک لایه، ضخیم لایه و توده ای دیده می شوند.  شواهد فابریکی و کانیایی نشانگر دو مرحله دگرگونی در مرمرهای ناخالص هستند.  مرحله اولیه با کانی های مانند پیروکسن (دیوپسید)، اپیدوت (کلینوزویزیت)، آمفیبول 1 (ادنیت – پارگارسیت) و پلاژیوکلاز 1 و مرحله اصلی با کانی های مانند کلریت (کلینوکلر)، آمفیبول 2 (ترمولیت)، فلوگوپیت و پلاژیوکلاز 2 مشخص می شوند.  نتایج محاسبات P-T-XCO2 برای مراحل اولیه و اصلی دگرگونی با محاسبه فوگاسیته و فعالیت غیر آرمانی و غیرمتقارن فازهای سیال و جامد توسط نرم افزار ترموکالک نشان داد که مرحله اولیه در شرایط(P= 9.5kbar, T= 660°C, XCO2= 0.35)   و مرحله اصلی در شرایط 4.2kbar, T=510°C, XCO2= 0.4) (P= پایدار می باشند. مسیر فشار – دمای حاصل شده، نشان می دهد که مرمرهای ناخالص نی باغی در فشار متوسط تشکیل شده اند و توسط یک دگرگونی فشار پایین دوباره تحت تاثیر قرار گرفته اند.  این الگو نشانگر تکامل دگرگونی مرمرهای نی باغی در یک محیط تکتونیکی برخوردی است.

    کلیدواژگان: نی باغی، میانه، مرمر، ترموکالک، شیمی کانی
  • محمدرضا نائیجی، ایرج مغفوری مقدم*، محبوبه حسینی برزی، بهمن سلیمانی صفحات 17-36

    نهشته های تریاس پسین گروه شمشک البرز مرکزی در نواحی عمارت در 30 کیلومتری جنوب آمل و در امام زاده هاشم در 50 کیلومتری شمال شرق تهران برای برخی از شاخص های آب و هوایی و جغرافیای دیرینه مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها شامل 10 نقطه شماری ماسه سنگ ها، 13 تجزیه اکسیدهای اصلی، 8 گونه و جنس فسیل های گیاهی و 4 گونه پالینومورف بودند. داده های سنگ شناسی و شیمیایی منحصر به نهشته های تریاس پسین بودند.حوادث مهم تریاس پسین مانند خشکسالی های نورین بالایی و رتین میانی از طریق وجود ژیپس ها ردیابی شدند. این پژوهش بیان می دارد که آشکارا نشانه های سنگ شناسی در تطابق با حوادث جهانی یاد شده هستند و می توانند مبنای خوبی برای کنترل کردن سایر داده های سنی از نظر فسیل شناسی باشند. همچنین کاوش در جنس و گونه های فسیل های گیاهی دلالت به این دارد که منطقه مورد مطالعه، تفاوت چندانی از نظر آب و هوایی با مناطق خیلی شمالی تر مانند سیبری ندارد. شناسایی پالینومورف ها نشان داده که بیشتر آنها از انواع هیگروفیتیک و مزوفیتیک هستند و منشا برخی از آنها شناخته تر و متعلق به برخی از سرخس ها هستند. داده های حاصل از نقطه شماری حکایت دارد که منشا رسوبات از خشک تا نیمه مرطوب بوده است. بررسی های این مطالعه نیز بیانگر ارتباط زمینی منطقه البرز با اورازیا به دلیل حادثه کوهزایی کیمیرین و جوش خوردن خرده قاره کیمیریا با اورازیا با استفاده از شواهد فسیل گیاهی است.

    کلیدواژگان: آنالیز مدال، البرز، تریاس پسین، گیاهان اورازیا، هیگروفیتیک
  • آسیه سربوزی حسین آبادی، محمد بومری*، و عباس گل محمدی صفحات 37-54

    کانه زایی آهن بغل بید یکی از آنومالی های خاوری معدن آهن سنگان است. این منطقه از نظر زمین شناسی در بخش شمال خاوربلوک لوت واقع شده است. در این منطقه واحدهای دگرگونی و رسوبی پالیوزوییک و مزوزوییک همچون شیست، فیلیت و ماسه سنگ در کنار واحدهای آذرین ترشیاری و سنگ های رسوبی نیوژن قرار گرفته اند. کانه زایی آهن با تشکیل هماتیت در بخش بالای یک واحد برش ولکانیکی به درازای بیش از یک کیلومتر رخ داده است. سنگ های فرودیواره عمدتا برش، لیتیک توف و ماسه سنگ و سنگ های فرادیواره دایک های نیمه ژرف گرانودیوریتی می باشند. هماتیت در فضاهای خالی بین برش ها جای گرفته است که نشان دهنده دیرزاد بودن کانه زایی است. باریت، کلسیت و کوارتز نیز در شکستگی ها و فضاهای خالی افق آهن دار تشکیل شده است. علاوه بر آهن، کانه زایی مس نیز به صورت رگه های کوارتز حاوی کالکوپیریت و مالاکیت در سنگ های فرودیواره تشکیل شده است. مقادیر اکسید آهن در افق آهن دار از 8 تا 55 درصد وزنی متغیر است. در این افق، میزان کروم، وانادیوم و فسفر کم می باشند درحالی که عناصری مثل باریم، آرسنیک، نقره و آنتیموان زیاد می باشند، و عناصر LREE و LILE به ترتیب نسبت به HREE و HFSE غنی شدگی نشان می دهند. با توجه به مشخصات زمین شناسی، کانی شناسی و ژیوشیمی، ساخت و بافت، الگوی REE، کانه زایی آهن بغل بید از نوع گرمابی است. احتمالا سیالات گرمابی آهن را از سنگ های آذرآواری شسته و در بخش برشی که نفوذپذیری بالایی داشته است، حمل و به صورت هماتیت متمرکز کرده است.

    کلیدواژگان: سنگ های آذرآواری، دایک های گرانودیوریتی، کانه زائی آهن، گرمابی، بغل بید، خواف
  • عباس تیموری، گیتی فرقانی تهرانی*، هادی جعفری، عبدالرضا کابلی صفحات 55-66

    رودخانه ها از منابع اصلی تامین آب برای مصارف شرب و کشاورزی هستند و ارزیابی کیفیت آنها بسیار حایز اهمیت است. هدف از این مطالعه، تعیین فرآیندهای طبیعی و انسانی موثر بر کیفیت آب رودخانه گرگانرود و شاخه های فرعی آن در محدوده شهر گنبدکاووس می باشد. رودخانه گرگانرود بزرگترین رودخانه در استان گلستان (شمال شرق ایران) است. در طی سال های گذشته این رودخانه دریافت کننده فاضلاب های مختلف شهری، کشاورزی و صنعتی به ویژه در محدوده شهر گنبدکاووس بوده است. به منظور ارزیابی کیفیت شیمیایی آب رودخانه گرگانرود و بررسی عوامل موثر بر ویژگی های کیفی در محدوده مورد مطالعه، 37 نمونه آب و 6 نمونه فاضلاب برداشت شد و پارامترهای فیزیکوشیمیایی و غلظت یون های اصلی اندازه گیری گردید. بر اساس نتایج به دست آمده، pH و EC نمونه های آب در محدوده شهر در اثر تخلیه رواناب های شهری و یا ورود شاخه های فرعی، که pH و EC پایین تری نسبت به شاخه اصلی دارند، کاهش می یابد. به دلیل رخداد فرآیند نیترات زدایی، غلظت نیترات در نمونه های محدوده شهر نسبت به سایر نمونه ها پایین تر است. تیپ اغلب نمونه های آب رودخانه گرگانرود و شاخه های فرعی به ترتیب سولفاته سدیک و بی کربناته سدیک می باشد. با توجه به نتایج به دست آمده، اتصال شاخه های فرعی باعث بهبود کیفیت آب رودخانه برای مصارف شرب و کشاورزی شده است. در طی مسیر رودخانه، فرآیندهای طبیعی شامل انحلال کانی ها (هالیت، ژیپس و انیدریت) و تبادل یونی، و نیز فعالیت انسان (تخلیه پساب های کشاورزی و شهری) باعث افت کیفیت آب رودخانه شده است.

    کلیدواژگان: رودخانه گرگانرود، کیفیت آب، گنبدکاووس، هیدروژئوشیمی
  • سارا امانی لاری*، ایرج رسا، علی امیری صفحات 67-80

    کانسار کالامین احمدآباد در 80 کیلومتری شمال شرق بافق و در بلوک پشت بادام قرار گرفته است. واحد دولومیتی سازند شتری به سن تریاس میانی سنگ میزبان کانسار است. کانه زایی اولیه به صورت سولفیدی متعلق به زمان تریاس فوقانی تا ژوراسیک و شامل گالن، اسفالریت و پیریت بوده که تحت تاثیر فازهای تکتونیکی بعدی دچار خردشدگی، بالاآمدگی، هوازدگی و اکسایش گردیده و کانه زایی غیرسولفید را به وجود آورده است. کالامین، سروزیت، ولفنیت و اکسید و هیدروکسیدهای آهن فراوان ترین کانی های غیرسولفید منطقه هستند. براساس  مشاهدات صحرایی و کانی شناسی، کالامین به دو صورت جانشینی مستقیم و جانشینی سنگ دیواره تشکیل گردیده است. کالامین جانشینی مستقیم در محل کانه زایی سولفیدی اولیه بوده و تنوع کانی شناسی بیشتری نسبت به کالامین های جانشینی سنگ دیواره دارد. توجه به ویژگی های کانی شناسی کانه ها، می توان گفت محلول های غنی از فلز در زون غیراشباع و درون سنگ میزبان متخلخل کانه زایی غیرسولفید را انجام داده و نوع کانی متاثر از تغییرات فشار دی اکسید کربن و pH محیط بوده است. میانگین مقادیر داده های ایزوتوپی پایدار اکسیژن کانی هیدروزنسیت برابر با ‰5/25 بوده که بر این اساس، میانگین حرارت تشکیل این کانی برابر با 29 درجه سانتی گراد به دست آمده است.آنالیزهای شیمیایی نشان داد کالامین حاصل از جانشینی مستقیم دارای سرب و نوع حاصل از جانشینی سنگ دیواره روی بیشتری دارد و .با توجه به بالا بودن غلظت عناصر آرسنیک و کادمیوم در ترکیب ماده معدنی منطقه،  توجه به مسایل زیست محیطی بسیار حایز اهمیت است.

    کلیدواژگان: کالامین، غیرسولفید روی و سرب، کانسار احمدآباد
  • مسعود اخیانی، مهدی خرقانی، فرهنگ سرشکی، مرتضی رحیمی* صفحات 81-91

    رخدادهای گسترده آتشفشانی نفوذی مربوط به ایوسن در 130 کیلومتری جنوب شاهرود و در شمال و جنوب روستای طرود مشاهده می گردد. کمربند آتشفشانی طرود- چاه شیرین با مختصات  00 20   54º   تا 00 20  55º   طول شرقی و 00  10 35º  تا 00 40 35º عرض شمالی که قسمتی از کمربند فلز زایی چاه شیرین- سبزوار - تایباد می باشد، به دلیل وجود رخداد های متعدد معدنی و به ویژه رگه های فلزات پایه با منشا اپی ترمال و همچنین دگرسانی های گسترده ناشی از نفوذ توده های آذرین اسیدی تا حد واسط و محلول های هیدروترمال ناشی از عملکرد آن، در سنگ های آتشفشانی منطقه، دارای اهمیت بالای مطالعاتی می باشد. به کارگیری روش های ترکیب رنگی کاذب و الگوریتم های منطقی مختلف نسبت باندی  بر روی داده های سنجنده ASTER جهت شناسایی و بارزسازی آلتراسیون های آرژیلیک پیشرفته، آرژیلیک متوسط، فیلیک و پروپیلیتیک در سطح منطقه و تایید داده های مطالعه شده توسط آنالیزهای XRD اساس این مطالعه می باشد.  با توجه به بازدید های میدانی و نتایج آنالیز XRD نمونه های دگرسانی به دست آمده از زون های مختلف منطقه و تطبیق آن با نتایج اعمال این الگوریتم منطقی مشخص شد که ضمن ناچیز بودن زون های آلتراسیونی واحد های آتشفشانی جنوب طرود نسبت به توده آتشفشانی شمال این روستا،  تغییر مقادیر آستانه نسبت های باندی در این الگوریتم می تواند نتایج مطلوب تری در این منطقه برای تفکیک دگرسانی آرژیلیک و فیلیک داشته باشد. سپس با توجه به حضور کانی های شاخص دگرسانی آرژیلیک پیشرفته در منطقه شمال طرود مانند آلونیت و پیروفیلیت مقادیر آستانه بهینه برای تفکیک این زون از زون آرژیلیک با استفاده از الگوریتم منطقی نسبت باندی آرژیلیک تعیین و نتایج الگوریتم با توجه به مشاهدات صحرایی مطلوب ارزیابی شد و همچنین مشخص گردید که با استفاده از خصوصیات طیفی کانی های شاخص زون پروپلییک مانند کلریت و اپیدوت، از نسبت باندی 8/(7+9) استر با مقدار آستانه 3/2 برای نقشه برداری زون پروپلیتیک که هم در واحد های شمالی و هم جنوبی روستای طرود مشاهده می گردد، مناسب می باشد.

    کلیدواژگان: زون آتشفشانی - نفوذی طرود - چاه شیرین، ترکیب های رنگی، الگوریتم های منطقی نسبت های باندی، دگرسانی
  • نصرالله عباسی*، حامد یاراحمدزهی، سارا نخجیری، علی جلالی، حمید حافظی مقدس صفحات 93-109

    رخنمون های گسترده ای از نهشته های توربیدایتی در منطقه خاش واقع در جنوب خاوری ایران در دسترس هستند. این رسوبات از توالی چرخه ای مارن، شیل، سیلت سنگ و ماسه سنگ تشکیل شده اند که در طی جریان رسوب گذاری رخدادی ته نشست شده اند. اثر فسیل های گرافوگلپتید فراوان از این نهشته ها جمع آوری و مورد شناسایی قرار گرفتند که شامل 17 اثرجنس هستند. این گرافوگلپتیدها در دو دسته پیش از رخداد رسوبی (توربیدایتی) و پس از رخداد قابل تفکیک هستند. اثر فسیل های پیش از رخداد رسوبی متنوع و در بسترهای گلی ایجاد شده اند و شامل Desmograpton، Helminthorhaphe، Paleodytion، Protopaleodictyon، Scolicia، Spirophycus، Spirorhaphe، Squamodictyon و Urohelminthoida می باشند. اثر فسیل های پس از رخداد رسوبی در درون لایه های دانه درشت تر سیلت و ماسه سنگ باقی مانده اند و به طور  نسبی از فراوانی اندکی برخوردارند و شامل Helicodromites ، Helminthopsis، ،Nereites،Paleomeandron ، Phycosiphon و Planolites هستند. برخی از اثر فسیل ها چون Paleodictyon متاثر از جریانات بستر در هنگام تشکیل نیز بوده و در جهت جریان آرایش یافته اند. به نظر می رسد بسترهای گلی پیش از رخداد توربیدایتی محل مناسبی برای اثرسازهای با منش زیستی K و بسترها پس از رخداد رسوبی مناسب فعالیت اثرسازهای درون رسوبی با منش زیستی R بوده است. چنین تحلیل های ساختاری اثرفسیل و ارتباط آنها با شرایط محیط رسوبی در تفسیر محیط رسوبی و شرایط تشکیل نهشته های توربیدایتی اهمیت دارد.

    کلیدواژگان: اثر فسیل، دیرین بوم شناسی، رسوب گذاری رخدادی، فلیش، خاش
|
  • Izadyar J*, Sohrabi M, Sepahi A. A, Gharloghi A, Mohammadi L Pages 1-15

    A metamorphic rock complex consists of slate, phyllite, micaschist and marble with NE – SW shistosity has cropped out in Neybaghi area in the NE of Myaneh.  Impure marbles occur as thick and thin layers or massive bodies within the centeral area of this complex. Textural and mineralogical evidences, revealed two metamorphic stages.  The early stage is testified by the minerals such as pyroxene (diopside), epidote (clinozoisite), amphibole 1 (edenite-pargasite) and plagioclase 1.  The main stage have chlorite (clinochlore), phlogopite, amphibole 2 (tremolite) and plagioclase 2.  P-T-XCO2 have been estimated for the early and main stage of metamorphism by computing nonideal and asymmetrical fugacity and activity and programing in THERMOCALC software for fluid and solid phases.  The estimations give pressure, temperature and XCO2 of 9.5Kbar, 660°C and 0.35, whereas the main stage has been constrained at P=4.2Kbar, T=510°C, XCO2=0.4. The obtained P-T path shows that the Neybaghi marbles were formed under medium pressure condition and overprinted by a low pressure metamorphism.  This type of P-T trend can be formed in collisional tectonic regime.

    Keywords: Neybaghi, Myaneh, Marble, Thermocalc, Mineral chemistry
  • Naeeji M. R, Maghfori-Moghaddam I, Hosseini-Barzi M, Soleimany B Pages 17-36

    Late Triassic deposits of Shemshak Group in Emarat section at about 30 km south of Amol and Emamzadeh Hashem section and about 50km north east of Tehran in Central Alborz have been studied for some paleoclimatic and paleogeographic indicators. The data used in this study include: 10 point counting of sandstones, 13 main oxide analyses, 8 species of plant fossils and 4 genuses of palinomorphs. Lithological and geochemical data were restricted to the Late Triassic deposits. Important events of the Late Triassic such as: Late Norian and Middle Rhaetian droughts were revealed by the presence of gypsum beds. This study indicates that lithological signatures are clearly consistent with the mentioned global event and this tracer can be a good basis for controlling other age-related paleontological data. Comparison of the Alborz and Siberian plant fossils indicated that the study area did not have significant differences compared to more northern regions such as Siberia. The investigated palinomorphs indicated that most of them are hygrophytic and mesophytic and some of them had more well-known origin which belonged to some ferns. The point counting data revealed that the source area of the sediments experienced dry to semi-humid climates. This study also confirms that the Alborz region was part of Eurasia, due to the Eo-Cimmerian orogenic event based on recognized plant fossils.

    Keywords: Modal analysis, Alborz, Late Triassic, Eurasian plants, Hygrophytic
  • Sarbouzi Hosaen Abadi A, Boomeri M*, Golmohammadi A. Pages 37-54

    Baghalbid iron mineralization is one of the eastern anomalies of Sangan iron mines. This area is geologically located in the north-eastern part of Lut block. In this area, Paleozoic and Mesozoic units such as schist, phyllite and sandstone are in contact with Tertiary igneous units and Neogene sedimentary rocks. The iron mineralization occurs as hematite in the upper part of a brecciated volcanic layer with a length of more than 1 km. The footwall rocks contain breccia, tuff and sandstone and hanging wall rocks contain subvolcanic granodioritic dikes. The hematite occurs as open space filling in breccia, indicating that the iron mineralization is classified as epigenetic type. Barite, calcite, and quartz were also formed in fractures and open spaces of iron-bearing horizon. In addition to the iron, copper mineralization occurs as quartz veins containing chalcopyrite and malachite in footwall rocks. The iron oxide contents vary from 8 to 55 wt. % in the iron-bearing horizon. In mineralized rocks, the amount of chromium, vanadium and phosphorus is relatively low, while those of barium, arsenic, silver and antimony are relatively high, and LREE and LILE show enrichment relative to HREE and HFSE, respectively. According to geological, mineralogical and geochemical characteristics, ore texture and structure, REE pattern, the Baghalbid iron mineralization is classified as hydrothermal type. The iron was probably leached from pyroclastic rocks by hydrothermal fluids and was re-concentrated in the upper permeable breccia and conglomerates.

    Keywords: Pyroclastic rocks, Granodioritic dikes, Iron mineralization, Hydrothermal, Baghalbid, Khaf
  • Teimori A, Forghani Tehrani G, Jafari H, Kaboli A. R Pages 55-66

    Rivers are the key resources for drinking and agricultural purposes and the assessment of water quality is very important. In this study, a detailed investigation has been made for identifying the natural and anthropogenic processes that offected the quality of Gorganrood and its tributaries water in the Gonbad-e-Kavoos district. The Gorganrood is the longest river in the Golestan province (NE of Iran).  During previous years, various wastewaters (i.e. domestic, agricultural and industrial) produced in Gonbad-e-Kavoos district have been discharged into the Gorganrood. To evaluate the chemical quality of water in the study area, 37 water and 6 wastewater samples were collected. The physicochemical parameters including pH and EC were determined in situ by an EC/pH meters. The concentration of major ions was measured using the standard methods. The piper and Wilcox diagrams were used to assess the water type and water quality for irrigation, respectively. Scatter diagrams were used to assess the hydrochemical processes influencing the chemistry of the water samples. Results of this study indicate that the pH and EC values of the water samples decrease in the city district. This is due to the discharge of urban wastewaters with lower EC and pH values which leads to the dilution of the river water. The lower concentration of nitrate in water samples collected in the city district is probably due to the denitrification process. Results show that the prevailing water types of Gorganrood and its tributaries are Na-SO42- and Na-HCO3-, respectively. The entrance of tributaries enhances the Gorganrood water quality for drinking and agricultural puposes. Along the river course, the natural processes of halite- gypsum- anhydrite dissolution and ion exchange, as well as anthropogenic factors (discharge of agricultural and urban wastewaters) deteriorate the water quality.

    Keywords: Gorganrood river, Water quality, Gonbad –e- Kavoos, Hydrogeochemistry
  • Amani Lari S*, Rasa I, Amiri A Pages 67-80

    Ahmadabad calamine deposit is located in Posht-e Badam block, 80 km of northeast of Bafgh. The dolomitic unit of Shotori Formation is Middle Triassic age and is ore deposit host rock. Primary non-sulfide mineralization belongs to the Upper Triassic to Jurassic and includes galena, sphalerite and pyrite since being affected by subsequent tectonic phases- are crushed, uplifted, weathered and oxidized and produced non-sulfide minerals. Calamine, Cerussite, wulfenite, iron oxide and hydroxide are the most abundant non-sulfide minerals in the region. Mineralogical and field observations revealed that calamine is formed in two ways, i.e. direct replacement and wall- rock replacement. Direct replacement calamine is formed at the site of primary sulfide mineralization and has more mineralogical variability compared with the wall-rock replacement type. Mineralogical characteristics of the minerals revealed, metal-rich solutions perform non-sulfur mineralization in the unsaturated zone, within the porous host rock and the type of mineral is affected by changes in carbon dioxide pressure and ambient pH. The average values of the oxygen stable isotope data of hydrozincite is 25.5‰; therefore, the average temperature for the formation of this mineral is 29 ºC. Chemical analysis showed that the direct replacement calamine has more lead and the other type has more zinc, and due to the high concentration of arsenic and cadmium in the mineral composition of the area, more attention should be paid to the environmental issues.

    Keywords: Calamine, Zn, Pb nonsulfides, Ahmadabad deposit, Bafgh
  • Akhyani M*, Kharghani M, Sereshgi F, Rahimi M Pages 81-91

    Torud - Chah Shirin volcanic-plutonic complex, related to Eocene series, is located about 130 kilometers south of Shahrood, in the south and north of Torud village. This zone is located in 54˚20' to 55˚20' east longitude and 35˚10' to 35˚40' north latitude. The presence of several mineral occurrences, especially base metal veins of epithermal origin and the intrusion of igneous acidic to intermediate bodies in volcanic rocks of the area caused different alternation and mineralization in some parts of the area and increased the economic importance of the magmatic complex for geological studies. False color composites (FCC), band ratios (BR) and spectral angle mapping (SAM) which were performed on ASTER dataset for discrimination of alteration of argillic, advanced argillic, phyllic and prophyllitic zones and evaluation of results by XRD analysis, are the fundamental information for this research. The field studies and XRD analyses of different zones resulted in adaptation with logical operator algorithms and revealed unremarkable volcanic alteration zone in the south of Torud, in comparison with volcanic zone in the north of Torud. In addition, altering in threshold of algorithm band ratio can be used to find better results in discrimination of argillic and phyllic alterations. Then based on the presence of indicator minerals of advanced argillic alteration in the north of Torud, like alonite and prophillite, the optimal threshold for discrimination of this zone from argillic zone by logical band ratio algorithm was determined. The results were evaluated as acceptable, compared to field study. On the other hand, spectral character of remarkable minerals of this zone, like chlorite and epidotite, in band ratio of Aster 8(9+7) with threshold of 2.3, is reported appropriate for land surveying of proplitic zone in the north and south of Torud village.

    Keywords: Torud - Chah Shirin volcanic-plutonic complex, Color composites, Logical algorithms of band ratios, Alteration
  • Abbassi N*, Yarahmadzahi H, Nakhjiri S, Jalali A, Hafezi Moghadas H Pages 93-109

    Extensive outcrops of Eocene flysch deposits are available in the Khash area, south-east Iran. These flysches comprise sedimentary cycles of marl, shale, siltstone, and sandstone with erosional structures such as groove and flute casts. The studied sediments are deposited as a result of event-sedimentation. Diverse graphoglytids have been collected from an outcrop of these sediments, located 15 Km west of Khash. Seventeen ichnogenera have been determined among the studied deposits. Most of these trace fossils were formed in the pre-event sedimentation phase on the muddy substrates, and they include Desmograpton, Helminthorhaphe, Paleodytion, Protopaleodictyon, Scolicia, Spirophycus, Spirorhaphe, Squamodictyon, Urohelminthoida. Post-event trace fossils are low in ichnodiversity and form in the sandy or silty substrates, they consists of Halopoa, Helicodromites, Helminthopsis, Nereites, Paleomeandron, Phycosiphon, and Planolites. Some of the trace fossils such as Paleodictyon are aligned with respect to the paleocurrent directions, and were affected by the currents. It seems that fine-grained pre-event sediment surfaces was favorite for K-strategist, while post-event sediments were occupied by R-strategist trace-makers.

    Keywords: Trace fossil, Paleoecology, Event sedimentation, Flysch, Khash