فهرست مطالب

مجله آموزش پرستاری
سال نهم شماره 3 (پیاپی 41، امرداد و شهریور 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نوشین پردلان، سیمین حسینینان* صفحات 1-9
    مقدمه

    کمبود پرستاران با صلاحیت، یک مسئله جهانی است که کیفیت مراقبت های درمانی را به خطر می اندازد؛ تحقیقات نشان می دهند که مشکل بیمارستان ها علاوه بر جذب و گزینش پرستاران مناسب، نگه داری آنها است. هدف از انجام این پژوهش تعیین نقش مشاوره شغلی با رویکرد راهنمایی بر انطباق پذیری شغلی پرستاران است.

    روش کار

    این پژوهش نیمه تجربی از نوع پیش آزمون، پس آزمون، پیگیری با گروه کنترل است. جامعه آماری این پژوه پرستاران کلیه بیمارستان های استان تهران در سال 1398 است که یکی از مجموعه بیمارستان های آن بر اساس روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب وتعداد 30 پرستار به عنوان گروه نمونه با استفاده از روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. بعد از انجام مشاوره شغلی به مدت 5 جلسه برخط ، داده ها به وسیله پرسشنامه انطباق پذیری شغلی جمع آوری شدند و با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 18و آزمون آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    بین میانگین انطباق پذیری مسیر شغلی گروه آزمایش (64/4±40/84)و گروه کنترل (26/4±73/72) تفاوت معناداری وجود دارد. همچین در ابعاد انطباق پذیری شغلی شامل دغدغه (001/0>p)، کنجکاوی (001/0>p)، اعتماد (001/0>p) و کنترل (001/0>p) تفاوت معناداری بین دو گروه وجود دارد.

    نتیجه گیری

    ازیافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که می توان از مشاوره برخط با رویکرد راهنمایی در عرصه سلامت و انطباق پذیری شغلی پرستاران استفاده کرد.

    کلیدواژگان: انطباق پذیری شغلی، مشاوره شغلی برخط، پرستاران، رویکرد راهنمایی
  • سلمان زارعی* صفحات 10-20
    مقدمه

    ادبیات پژوهش نشان می دهد که استرس ادراک شده با استفاده آسیب زا از تلفن همراه رابطه دارد اما مکانیسم های زیر بنایی این رابطه نیاز به پژوهش بیشتر دارد. از این رو،  پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش واسطه ای نشانگان افسردگی و اضطراب در رابطه بین استرس ادراک شده و استفاده آسیب زا از تلفن همراه انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. از جامعه دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در سال تحصیلی 1398- 1399 تعداد 243  نفر با  روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با  مقیاس استرس ادراک شده (PSS)، سیاهه اضطراب بک (BAI) ، مقیاس استفاده مفرط از تلفن همراه (COUS)، ویرایش دوم سیاهه افسردگی بک (BDI-II)  گردآوری شد و با استفاده از همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد اثر مستقیم استرس ادراک شده (11/0=β، 01/0P<)، اثر مستقیم افسردگی (23/0=β، 01/0P<) و اثر مستقیم اضطراب (17/0=β، 01/0P<) بر استفاده آسیب زا از تلفن همراه مثبت معنادار است. همچنین، نتایج نشان داد که نقش واسطه ای افسردگی (10/0=β، 01/0P<) و اضطراب (06/0=β، 05/0P<) در رابطه استرس ادراک شده و استفاده آسیب زا از تلفن همراه معنادار است.

    نتیجه گیری

      بر اساس یافته ها، می توان نتیجه گرفت که استرس ادراک شده از طریق نشانگان افسردگی و اضطراب بر استفاده آسیب زا از تلفن همراه اثر می گذارد. بنابراین، توجه به مداخلات و آموزش های در جهت مدیریت این هیجان های منفی می تواند روش مطلوبی برای  پیشگیری و کاهش استفاده آسیب زا از تلفن همراه باشد.

    کلیدواژگان: استرس ادراک شده، اضطراب، نشانگان افسردگی، تلفن همراه
  • پروین دلاوری، حسن بابامحمدی*، منیر نوبهار صفحات 21-32
    مقدمه

    علیرغم گسترش برنامه دکتری پرستاری در دنیا، نحوه ارایه برنامه در دانشگاه های مختلف با تفاوت هایی روبرو است و تحلیل این تفاوت ها به پیشرفت رشته منجر خواهد شد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه برنامه آموزشی دکتری تخصصی پرستاری در ایران با دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا انجام شده است.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی- تطبیقی در سال 1398 در دانشگاه علوم پزشکی سمنان انجام شد. داده های مورد نیاز درباره جدیدترین برنامه آموزشی دکتری تخصصی پرستاری با ورود به سایت های وزارت بهداشت ایران و دانشگاه بریتیش کلمبیا جستجو و جزییات برنامه درسی دو دانشگاه مرور شد و با استفاده از الگوی بردی در چهار مرحله توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    از نظر ساختاری دانشگاه برتیش کلمبیا دارای تجربه ای نزدیک به دو برابر ایران در تعلیم و پرورش پرستاری نوین در جهان می باشد. نحوه پذیرش در دانشگاه بریتیش کلمبیا بدون آزمون و تربیت دانشجو در سطح بین المللی می باشد، در حالی که در ایران به صورت متمرکز و از طریق آزمون سراسری صورت می پذیرد. فلسفه دکتری پرستاری ایران بر اساس موازین اسلامی می باشد. دروس اختیاری دانشگاه بریتیش کلمبیا بر فرایند پرستاری تمرکز دارد و در هر دو دانشگاه بر اساس نظر استاد راهنما و عنوان رساله انتخاب می شوند. در دانشگاه بریتیش کلمبیا دانشجو حداکثر تا 15 درصد از نمره پایان نامه را به صورت خود ارزیابی کسب می نماید، در حالی که در ایران دانشجو دخالتی در ارزیابی خود ندارد.

    نتیجه گیری

    مقطع دکتری پرستاری ایران با دانشگاه برتیش کلمبیا در مواردی نظیر قدمت، رعایت موازین اسلامی، اجرای فرایند پرستاری، خودارزشیابی و تعداد دروس اختیاری متفاوت است. در راستای ارتقای کیفیت دوره دکتری تخصصی پرستاری ایران پیشنهاد می شود، ضمن بررسی کوریکولوم از نظر محتوایی، دوره های فرایند پرستاری به کوریکولوم درسی اضافه شود و سابقه کار بالین نیز از شروط وارد شدن در دوره دکتری پرستاری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، دکتری پرستاری، توصیفی- تطبیقی، دانشگاه بریتیش کلمبیا، ایران، کانادا
  • هاجره ابراهیمی ریگی*، زهرا ابراهیمی ریگی، عبدالغنی عبدالهی محمد، فاطمه کرد سالارزهی، خلیل برهانزهی صفحات 33-42
    مقدمه

    شناسایی و تعدیل عوامل موثر بر کیفیت زندگی کودکان تالاسمی، با توجه به افزایش طول عمر این بیماران در نتیجه پیشرفت های درمانی حایز اهمیت بوده و می تواند سطح مطلوب تری از سلامتی را در این کودکان به وجود بیاورد. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط شاخص های درمانی با کیفیت زندگی کودکان 12-8 ساله مبتلا به تالاسمی ماژور شهر ایرانشهر 1396، انجام شد.

    روش کار

    در مطالعه توصیفی و همبستگی حاضر، 134 کودک 12-8 ساله مبتلا به تالاسمی ماژور از مرکز تالاسمی شهر ایرانشهر با روش سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزارهای جمع آوری داده ها فرم مشخصات دموگرافیک، فرم بررسی شاخص های درمانی شامل شاخص های آزمایشگاهی (سطح فریتین و هموگلوبین)، دریافت شلاتور آهن، فواصل تزریق خون، زمان شروع ترانسفوزیون خون، همچنین پرسشنامه عمومی کیفیت زندگی کودک، بود. تحلیل داده ها با استفاده از آنالیز توصیفی و تحلیلی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد. سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه بین نمره کل کیفیت زندگی و تمام خرده مقیاس ها با شروع درمان در سنین پایین تر و فواصل تزریق خون ارتباط معنی داری نشان داد (05/0<p). همچنین ارتباط آماری معناداری بین نمره کل کیفیت زندگی و تمام خرده مقیاس ها و شاخص های آزمایشگاهی (فریتین و هموگلوبین) وجود نداشت (05/0 <p).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که بین شروع درمان در سن پایین تر و فواصل کمتر تزریق خون با کیفیت زندگی کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور ارتباط وجود دارد؛ لذا می توان از طریق برنامه ریزی و اجرای مداخلات پرستاری در جهت ارتقاء سطح دانش والدین جهت ترانسفوزیون منظم خون و دریافت مناسب شلاتورهای آهن، به حفظ شاخص های درمانی در محدوده نرمال کمک کرده و  سطح مناسب تری از کیفیت زندگی در این بیماران را ایجاد نمود.

    کلیدواژگان: تالاسمی ماژور، کیفیت زندگی، شاخص های درمانی، کودکان
  • امیرحمزه سبزی، کبری کرمی*، لیلا لک صفحات 43-52
    مقدمه

    روانشناسان معتقدند که توجه به سلامت روان پرستاران میتواند اثر مثبتی در انگیزش آنان برای انجام وظایف محوله آنها داشته باشد. عدم توجه به سلامت روان یکی از عوامل مهم در کاهش کارآیی، از دست رفتن نیروی انسانی و ایجاد عوارض جسمی و روانی، خصوصا در خدمات حرفه ای می باشد. هدف از انجام تحقیق تعیین تاثیر آموزش مهارت های هوش هیجانی بر سلامت روان پرستاران بخش های مراقبت ویژه بود.

    روش کار

    این مطاله از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون همراه با گروه کنترل بود که در سال 1397 در خرم آباد انجام گرفت.  از طریق روش نمونه گیری مبتنی بر هدف و بر اساس معیارهای ورود 50 نفر انتخاب و به صورت تصادفی با استفاده از جدول اعداد تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. به منظور ارزیابی سلامت روان از پرسش نامه GHQ استفاده گردید. پروتکل تمرینی شامل آموزش مهارتهای هوش هیجانی به گروه آزمایش، طی 7 جلسه 60 دقیقه ای بود. داده ها با نرم افزار آماری SPSS  نسخه 22 و با استفاده از آزمون های آمار تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که پس از مداخله آموزش هوش هیجانی، تفاوت معناداری در میانگین سلامت روان پرستاران و زیر مقیاس های آن در گروه آزمایش با کنترل یافت شد (05/0  <p).  نمره سلامت روان در گروه آزمایش و کنترل به ترتیب 86/3 ± 32/22 و  65/5 ± 84/30   بود  که حاکی از بهبود سلامت روان درگروه آزمایش بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، مداخلات آموزش هوش هیجانی به مدت هفت جلسه می تواند در بهبود سلامت روان در پرستاران بیمارستان بخش مراقبت های ویژه موثر باشد.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سلامت روان، بخش مراقبت های ویژه، مداخله، پرستار
  • زهره میرکازهی ریگی، حسین کریمی مونقی، سعیده دادپیشه، مهین تفضلی* صفحات 53-63
    مقدمه

      نقشه مفهومی به عنوان یک استراتژی، تسهیل کننده تفکر، آموزش، یادگیری و ارزشیابی است، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش به روش نقشه مفهومی بر یادگیری مهارت اداره پره اکلامپسی در دانشجویان مامایی صورت گرفت.

    روش کار

    این مطالعه از نوع تجربی با طرح دو گروهی قبل- بعد از آموزش، که بر روی 60 نفر از دانشجویان مامایی، دانشکده پرستاری ومامایی مشهد در نیم سال دوم 95-96 انجام گردید. نمونه ها به صورت تصادفی در دو گروه آموزش به روش نقشه مفهومی و روش سنتی دانشگاه ها (روش سخنرانی و پاورپوینت) تقسیم شدند. مهارت بالینی اداره پره اکلامپسی در هر دو گروه قبل و دو هفته بعد از مداخله با استفاده از آزمون بالینی اداره پره اکلامپسی (شش ایستگاه) سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss و آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میانگین نمره مهارت بالینی اداره پره اکلامپسی در هر دو گروه آموزش به روش نقشه مفهومی (2/3 ± 56/2) و گروه روش سنتی (2/4±42/9) دو هفته بعد از مداخله افزایش آماری معناداری نسبت به قبل از مداخله پیدا کرده است (0/05>p) و میانگین نمره مهارت بالینی در گروه آموزش به روش نقشه مفهومی افزایش بیشتری نسبت به گروه روش سنتی داشته است (0/001>P).

    نتیجه گیری

    آموزش مهارت بالینی با روش نقشه مفهومی باعث عملکرد بهتر دانشجویان مامایی در فرآیند مراقبت می گردد و می توان از آن در جهت ارتقاء کیفیت مهارت های بالینی دانشجویان بهره گرفت.

    کلیدواژگان: دانشجویان مامایی، پره اکلامپسی، نقشه مفهومی
  • الهام یاوری برحق طلب، محمدرضا صیرفی*، مریم کلهرنیا صفحات 64-78

    مقدمه :

    دانشجویان پرستاری به عنوان پرستاران آینده، بزرگترین گروه بهداشتی و درمانی را تشکیل خواهند داد و بیش از هر گروه دیگری از کارکنان بیمارستان، بهره‏وری و پیشرفت سازمان را تحت تاثیر قرار خواهند داد. یکی از مواردی که می‏تواند در این امر اثرگذار باشد، توجه به سلامت جسمی-روانی پرستاران است. لذا هدف اصلی این پژوهش بررسی روابط ساختاری بین سلامت جسمی-روانی و شکوفایی با میانجی‏گری عاطفه مثبت در دانشجویان پرستاری بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی-همبستگی بود. بدین منظور از بین دانشجویان پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س) شیراز در سال تحصیلی 98-97، تعداد 300 نفر (243 دختر و 57 پسر) به شیوه‏ی نمونه‏گیری تصادفی طبقه‏ای انتخاب و با استفاده از پرسشنامه فرم کوتاه 36 سوالی زمینه‏ یابی سلامت (SF-36)، پرسشنامه شکوفایی (HFQ) و مقیاس عاطفه مثبت و عاطفه منفی (PANAS)، مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده‏های به دست آمده با استفاده از روش تحلیل مسیر با نرم‏افزارهای SPSS-22 و AMOS-22، مورد ارزیابی آماری قرار گرفت.

    یافته ‏ها: 

    یافته‏ ها نشان داد خرده‏مقیاس‏های شکوفایی شامل هیجانات مثبت و روابط هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیرمستقیم از طریق عاطفه مثبت بر سلامت جسمی-روانی دانشجویان پرستاری تاثیر می‏گذارند. (p<0/05)  .  همچنین بر طبق یافته ‏ها، متغیر معنا در مدل نهایی فقط به گونه غیرمستقیم از طریق عاطفه مثبت، موجب تغییر در میزان سلامت جسمی-روانی دانشجویان کارشناسی پرستاری می‏شود. ضریب مسیر عاطفه مثبت به سلامت جسمی-روانی (23/0=β) و ضریب مسیر خوش ‏بینی به سلامت جسمی-روانی (25/0=β) از لحاظ آماری معنی ‏دار و بیانگر آن هستند که می‏توانند سلامت جسمی-روانی دانشجویان رشته پرستاری را تبیین کنند. به بیان دیگر، سلامت جسمی-روانی به میزان 23 درصد تحت تاثیر مستقیم عاطفه مثبت و 25 درصد از خوش‏بینی  قرار دارد.      

    نتیجه‏ گیری: 

    با توجه به یافته‏ های به دست آمده از آن‏جا که شکوفایی و عاطفه مثبت بر سلامت جسمی-روانی تاثیر مثبت داشتند، به نظر می‏رسد شکوفایی و عاطفه مثبت از طریق پاسخ مثبت و سازگارانه به شرایط، به عنوان یک سازوکار تاثیرگذار بر اصلاح باورها عمل می‏کنند و با رشد و بهبود آن‏ها میتوان برای پیشگیری از بیماری‏های روان‏ تنی و همچنین مشکلات روانی دانشجویان رشته پرستاری بهره برد.

    کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، سلامت جسمی-روانی، شکوفایی، عاطفه مثبت
  • آمنه پیوخت، اکرم ثناگو، ناصر بهنام پور، غلامرضا روشندل، لیلا جویباری* صفحات 79-87
    مقدمه

    شان و کرامت بیمار یک جزء بسیار مهم در مراقبت پرستاری محسوب می گردد و از نظر بیماران نیز این امر بسیار ارزشمند تلقی می شود. هدف از این مطالعه تعیین دیدگاه پرستاران و سالمندان بستری ازرعایت کرامت انسانی بیماران سالمند بود.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی، مقطعی در سال 1398 روی 102پرستار و102 بیمار سالمند بستری در مراکز آموزشی و درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی گلستان با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. جهت گرداوری اطلاعات از پرسشنامه رعایت کرامت بیمار استفاده شد. از نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمون های تی مستقل، من ویتنی، کروسکال والیس و آنووا برای تحلیل داده ها استفاده گردید.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار نمره رعایت کرامت سالمندان از دیدگاه پرستاران 22/13±06/102 و از دیدگاه بیماران 42/20±15/71 بوده است و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (05/0>P).

    نتیجه گیری

    دیدگاه پرستاران در مقایسه بیماران سالمند در خصوص رعایت شان و کرامت بیمار سالمند مثبت تر بود. در تمامی حیطه ها پرستاران نمره بیشتری در مقایسه با بیماران کسب کردند. نتایج این پژوهش می تواند به مدیران و مسیولین در جهت اتخاذ استراتژیهای مناسب و سیاست های لازم برای رعایت کرامت سالمندان بستری کمک نماید.

    کلیدواژگان: سالمند، پرستار، کرامت انسانی، بیمار بستری، دیدگاه، اخلاق حرفه ای
|
  • Nooshin Pordelan, Simin Hosseinian* Pages 1-9
    Introduction

    lack of qualified nurses is a global concern that endangers therapeutic quality. Studies show that in addition to attracting and selecting qualified nurses, their maintenance is another problem for hospitals. The objective of this study is to determine the effect of online career counseling based on guidance approach on career adaptability of nurses.

    Method

    this quasi-experimental study includes pretest, posttest, and a control group. The statistical population of this study included all nurses working at hospitals in Tehran in 2019 and one of these hospitals was selected based on simple random sampling and 30 nurses were selected as the sample of this study using volunteer sampling method and assigned into experimental and control groups. After career counseling for 5 sessions, data were collected using Career and Work Adaptability Questionnaire (CAAS) and analyzed by SPSS 18 and repeated measures ANOVA.

    Results

    a significant difference exists regarding career adaptability means between the experimental group (84.40±4.64) and the control group (72.73±4.26). Moreover, a significant difference exists between research groups regarding career adaptability dimensions including concern (p>0.001), curiosity (p>0.001), trust (p>0.001), and control (p>0.001).

    Conclusion

    according to the findings of this study, it can be concluded that online counseling based on guidance approach can be used in nursing career adaptability and health areas.

    Keywords: Career Adaptability, Online Career Counseling, Nursing, Guidance Approach
  • Salman Zarei* Pages 10-20
    Introduction

    Research has found that perceived stress is associated with Problematic mobile use. However, the mechanisms underlying that relationship need further investigation. So, the current study aimed to investigate the mediating role of depression and anxiety symptoms in the relationship between perceived stress and problematic mobile phone use.

    Methods

    The research was descriptive – correlational. From the nursing students’ population of Islamic Azad University of Medical Sciences in academic year of 2019-2020, a total of 243 students were selected via convenience sampling method and were tested by Perceived Stress Scale (PSS), Beck Anxiety Inventory (BAI), Cell-phone Over Use Scale (COUS), and Beck Depression Inventory-II (BDI-II); and was analyzed using the pearson correlation and path analysis.

    Results

    The results showed that direct significantly positive effects of perceived stress (β = 0.11, P<0.01), depression symptoms (β = 0.23, P<0.01), and anxiety symptoms (β = 0.17, P<0.01) on problematic mobile phone use. The results also showed a significant role of depression symptoms (β = 0.10, P<0.01) and anxiety symptoms (β = 0.06, P<0.05) in the relationship between perceived stress and problematic mobile phone use.

    Conclusion

    Based on the findings, it can be concluded that perceived stress through depression and anxiety symptoms has a negative effect on problematic mobile phone use. Therefore, paying attention to interventions and training to manage negative emotions can be a good way to prevent and reduce the Problematic use of mobile phone.

    Keywords: Perceived Stress, Anxiety, Depression Symptoms, Mobile phone
  • Parvin Delavari, Hassn Babamohamadi*, Monir Nobahar Pages 21-32
    Introduction

    Despite the spread of the Ph.D. nursing program in the world, there are some differences in program presentation at different universities and analysis of these differences will lead to the development of the discipline. This study aimed to compare the Ph.D. nursing program in Iran with the University of British Columbia, Canada.

    Methods

    This descriptive-comparative study conducted in Semnan University of Medical Sciences in 2019. The latest Nursing Ph.D. curriculum was obtained by visiting the websites of the Ministry of Health of Iran and the University of British Columbia and reviewed the curriculum details of universities. The data were analyzed using the Bereday model in four stages of description, interpretation, juxtaposition, and comparison.

    Results

    The University of British Columbia has nearly twice as much experience as Iran in the education of modern nursing. Admission to the University of British Columbia is without an exam and student education is at the international level, while in Iran it is centralized through national exams. The philosophy of Iranian Ph.D. nursing is based on Islamic standards. Optional courses at the University of British Columbia focus on the nursing process and in both universities are selected based on the supervisorchr('39')s opinion and the dissertation subject. At British Columbia, student obtains up to 15% of the thesis score in self-assessment, while in Iran; the student has no involvement in his assessment.

    Conclusions

    The Iranian Nursing Ph.D. program differs from the University of British Columbia in matters such as antiquity, adherence to Islamic standards, the implementation of the nursing process, self-assessment, and the number of optional courses. In order to improve the quality of Iranian Ph.D. nursing, it is suggested that while examining the curriculum content, nursing process courses added to the curriculum, and clinical experience considered as a necessary condition for entering the Ph.D. course.

    Keywords: Curriculum, PhD of Nursing, descriptive-comparative, University of British Columbia, Iran, Canada
  • Hajareh Ebrahimi Rigi*, Zahra Ebrahimi Rigi, Abdolghani Abdollahi Mohammad, Fatemeh Kord Salarzehi, Khalil Borhanzehi Pages 33-42

    Instruction:

     Identifying and modifying the factors affecting the quality of life of children with thalassemia is essential due to the increase in the life expectancy of these patients because of therapeutic advances and can create a more desirable level of health in these children. Therefore, the present study was conducted to determine the relationship between therapeutic indicators and quality of life in children aged 8-12 years with thalassemia major in Iranshahr, 2017.

    Method

     In the present descriptive and correlational study, 134 children with major thalassemia in the range of 8-12-year-old from Iranshahr thalassemia center in 2017 entered the study by census method. Data collection tools included a demographic characteristics form, a form of therapeutic indicators, including laboratory indicators (ferritin and hemoglobin levels), an iron chelator, blood transfusion intervals, age of the beginning blood transfusion, and a general questionnaire on the childchr('39')s quality of life. Data analysis performed using descriptive and analytical analysis using SPSS software version 19. The significance level was considered 0.05

    Results

     The results showed that a significant relationship between the total quality of life score and all subscales with the age of the beginning of treatment at younger years and lower blood transfusion intervals (p<0.05). Also, there was no statistically significant relationship between the total quality of life score and all subscales and laboratory indicators (ferritin and hemoglobin) (p>0.05).

    Conclusion

     The results of the study showed that there is a relationship between starting treatment at a younger age and shorter blood transfusion intervals with the quality of life of children with major thalassemia. Therefore, by planning and implementing nursing interventions to improve the level of knowledge of parents for regular blood transfusion and proper intake of iron chelators, can help to maintain therapeutic indicators in the normal range and create a more appropriate level of quality of life in these patients.

    Keywords: Thalassemia major, Quality of life, Therapeutic indicators, Children
  • AmirHamzeh Sabzi, Kobra Karami*, Laila Lak Pages 43-52
    Introduction

    Psychologists believe that paying attention to nurseschr('39') psychological health can increase their motivation for conducting their duties while are at work. Inattention to mental health is one of the most important factors in reduced productivity, be loosed human power, and develops physical and mental complications especially in professional services.The purpose of this study was to investigate the effect of emotional intelligence training on the mental health of nurses in the intensive care unit.

    Methods

    This was an experimental study with pretest, posttest design which was done in 1397 in Khorramabad. Fifty nurses were selected based on inclusion criteria and purposive sampling method and randomly divided into two groups of experimental and control by using a table of random numbers. The Goldberg Questionnaire was used to assess mental health. Experimental protocol included emotional intelligence training for seven sessions, 60 minutes each session. Data were analyzed using SPSS 22 software and Statistical tests.

    Results

    The experimental and control groups were significantly different in posttest in terms mental health, Somatic Symptoms, Anxiety and Sleep Disorder, Disorder in Social Function, Depression Symptoms(p<0.05). The mental health score in the experimental and control groups were 22.32 ±3.86 and 30.84± 5.65, respectively, indicating an improvement in mental health in the experimental group.

    Conclusion

    According to the results, emotional intelligence training interventions for seven sessions could be effective to improve mental health among nurses in the intensive care unit hospital.

    Keywords: Emotional Intelligence, Mental Health, intensive care unit, Intervention, nurse
  • Zohreh Mirkazehi Rigi, Hossien Karimi Mooneghi, Saiedeh Dadpisheh, Mahin Tafazoli* Pages 53-63
    Introduction

    Concept mapping as a strategy facilitates thinking, teaching, learning and evaluation. The aim of this study was to investigate the effect of concept map training on learning preeclampsia management skills in midwifery students.

    Methods

    This experimental study was conducted with a two groups, pre-test post-test design, which was performed on 60 midwifery students  of Mashhad college of nursing and midwifery in in the second semester of 2016-2017. The participants were randomly divided in to two groups of training based on the concept mapping method and the traditional education) lecture method and powner point. (Clinical skill of preeclampsia control in both groups before and two week after the intervention was assessed using the clinical test of preeclampsia (six stations). Data were analyzed using SPSS software and descriptive and analytical statistical tests.

    Results

    The results showed that the mean score of clinical skills of preeclampsia management in both groups was conceptual map (56.2± 2.3) and traditional method (42.9 ± 2.4) two weeks after the intervention had a statistically significant increase compared to before the intervention (P <0.05) and the mean score of clinical skills in the concept map training group was more than the traditional method group (P <0. 001).

    Conclusions

    Clinical skills training based on concept mapping method causes better performance of midwifery students the care process and can be used to improve the quality of midwifery studentschr('39') clinical skills.

    Keywords: Midwifery students, Preeclampsia, Concept mapping
  • Elham Yavaribarhaghtalab, Mohammadreza Seirafi*, Maryam Kalhornia Pages 64-78
    Introduction

     Nursing students, as future nurses, will be the largest health care group and will affect the productivity and progress of the organization more than any other group of hospital staff. One of the factors that can influence this is the attention to the physical and mental health of the nurses. Therefore, this study aimed to investigate the structural relations between physical-mental health and flourishing with respect to the mediating role of positive affection in nursing students.

    Methods

    This study was descriptive-correlational. To this end, a sample of 300 subjects (243 females and 57 males) was selected by stratified random sampling method among the nursing students of Fatemeh School of Nursing and Midwifery in Shiraz in 2019 and were evaluated using 36-Item Short-Form Health Survey (SF-36), positive and negative affection schedule (PANAS) and human flourishing questionnaire (HFQ). The data were evaluated using path analysis by statistical software SPSS-22 and AMOS-22.

    Results

    Findings showed that flourishing subscales including positive affection and relationships both directly and indirectly affect the physical and mental health of nursing students through positive affection (p <0.05). Also, according to the findings, the variable of meaning in the final model, only indirectly through positive affection, causes a change in the level of physical and mental health of undergraduate nursing students. The pathway of positive affection to physical-mental health (β = 0.23) and the pathway of optimism to physical-mental health (β = 0.25) are statistically significant and indicate that they can have physical health. Explain the psychology of nursing students. In other words, 23% of physical-mental health is directly affected by positive affection and 25% of optimism.

    Conclusion

    According to the findings, since flourishing and positive affection had a positive effect on physical and mental health, it seems that flourishing and positive affection act as an effective mechanism to correct beliefs and with their growth and improvement can be used to prevent psychosomatic diseases as well as psychological problems of nursing students.

    Keywords: Physical, mental health, Nursing student, flourishing, positive affection
  • Ameneh Peyvakht, Akram Sanagoo, Naser Behnampour, Gholeamreza Roshandel, Leila Jouybari* Pages 79-87
    Introduction

    Patient dignity is a very important component in nursing care and it is considered very valuable by patients. This study aimed to determine the views of nurses and hospitalized elderly patients regard to respect for the human dignity of elderly patients.

    Methods

    This descriptive-analytical, cross-sectional study in 2019 was performed on 102 hospitalized elderly patients and 102 nurses in the teaching and medical centers of Golestan University of Medical Sciences non-random sampling. The data collected by the patient dignity questionnaire. Data were analyzed by SPSS v18 and independent t-test, Mann-Whitney, Kruskal-Wallis, and ANOVA tests.

    Results

    The mean and standard deviation of nurses and patientschr('39') dignity scores were 102.06±13.22 and 71.15±20.42 respectively and this difference was statistically significant (P<0.05).

    Conclusion

    Nurseschr('39') views were more positive in comparison with elderly patients regarding their observance and dignity of the elderly patient. In all areas, nurses scored higher than patients. The results of this study can help managers and officials to adopt appropriate strategies and policies to respect them and the dignity of the hospitalized elderly.

    Keywords: Elderly, Nurse, Human dignity, Hospitalized patient, Perspective, Professional ethics