فهرست مطالب

مجله علمی پژوهان
سال نوزدهم شماره 1 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سارا جوادی، محسن گل پرور*، راضیه ایزدی صفحات 1-8
    سابقه و هدف

     خانواده از دیرباز نقشی بی بدیل در رشد و مراقبت فرزندان ایفاء نموده است. به همین جهت نیز به طور مداوم اندیشمندان درصدد صورت بندی و معرفی رویکردهای درمانی خانواده محور نوین برای هر چه بیشتر کارآمدتر نمودن کارکردهای این نهاد اجتماعی مهم بوده اند. در مقاله حاضر برای اولین بار در ایران به یکی از درمان های نوین در این زمینه به نام درمان غیرفعال سازی حالت خانواده محور پرداخته شده است.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه به شیوه مروری پیشینه نظری و پژوهشی در حیطه درمان غیر فعال سازی حالت خانواده محور ارایه و معرفی شده است.

    یافته ها:

     درمان غیر فعال سازی حالت خانواده محور به عنوان یک درمان موج سوم برای نوجوانان دارای مشکلات رفتاری پدید آمده است. در این نوع درمان، ترکیب منحصر به فردی از فنون غیر فعال سازی حالت خانواده محور، ارزیابی، روشن سازی و جهت دهی مجدد باورهای بنیادین، پذیرش و ذهن آگاهی در مسیر حذف رفتارهای مشکل آفرین در طی درمان و بعد از آن استفاده می شود. این درمان به ویژه در بافت خانواده های ایرانی نیز قابل کاربرد و استفاده است.

    نتیجه گیری: 

    درمان غیر فعال سازی حالت خانواده محور به عنوان درمانی نوین قادر است موجب کاهش هر چه بیشتر مشکلات رفتاری در نوجوانان شود. به همین جهت استفاده از این درمان را به درمانگران روان شناس پیشنهاد می کنیم.

    کلیدواژگان: درمان غیر فعال سازی حالت خانواده محور، مشکلات رفتاری، نوجوانان
  • مجید براتی، سروه احمدنژاد، مرضیه کریم پور، مریم افشاری*، امین دوستی ایرانی صفحات 9-15
    سابقه و هدف

     دانش آموزان به استفاده از بازی های رایانه ای علاقه مند می باشند که این امر می تواند سلامت روانی آن ها را تهدید و باعث احساس تنهایی در آن ها شود. لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط استفاده از بازی های رایانه ای با احساس تنهایی در دانش آموزان دوره اول متوسطه شهر همدان انجام شد.

    مواد و روش ها:

     این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود که بر روی 384 نفر از  دانش آموزان دوره اول متوسطه شهر همدان در سال 1398 انجام گردید. آزمودنی ها به روش تصادفی خوشه ای از بین مدارس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل دو پرسشنامه استفاده از بازی های رایانه ای و پرسشنامه احساس تنهایی بود. داده های جمع آوری شده با نسخه 24 نرم افزار SPSS و با آزمون های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    نتایج مطالعه نشان داد که 67/4 درصد از شرکت کنندگان به مدت یک ساعت بازی می کردند. همچنین استفاده از بازی رایانه ای با بعد خانواده احساس تنهایی همبستگی داشت. همینطور با یک واحد افزایش بازی رایانه ای میانگین نمره احساس تنهایی به اندازه 0/36 افزایش داشته است (0/001=p).

    نتیجه گیری:

     برآورد کلی یافته های مطالعه حاضر نشان داد هر چه میزان استفاده از بازی های رایانه ای بیشتر باشد احساس تنهایی دانش آموزان بیشتر می باشد.

    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای، احساس تنهایی، دانش آموزان
  • فاطمه چراغی، آرش خلیلی، علیرضا سلطانیان، مهدی اسکندرلو، پگاه شریفیان* صفحات 16-23
    سابقه و هدف

    سوختگی یکی از شایع ترین حوادث در کودکی است. تسکین درد در بیماران دچار سوختگی به ثبات شاخص های همودینامیک بیمار کمک می کند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر انحراف فکر دیداری بر درد تعویض پانسمان کودکان 12-6 ساله انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    در این کارآزمایی بالینی یک سوکور با گروه کنترل، 80 کودک 12-6 سال بستری در بخش سوختگی بیمارستان بعثت همدان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و سپس به صورت تخصیص تصادفی بلوکی بطور مساوی به دو گروه کنترل و انحراف فکر دیداری تقسیم شدند. داده ها با استفاده از چک لیست مشخصات دموگرافیک و ابزار درد اوشر جمع آوری شد. در گروه انحراف فکر دیداری، از دو دقیقه قبل تا پایان پانسمان، کارتون موش گربه پخش شد. در هر دو گروه شدت درد، 10 دقیقه قبل از پانسمان، با فواصل دو دقیقه حین انجام پانسمان و 5 دقیقه پس از اتمام پانسمان اندازه گیری و ثبت شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز واریانس با اندازه گیری های تکراری تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که هیچ تفاوت قابل ملاحظه ای در مشخصات دموگرافیک کودکان و والدین بین دو گروه انحراف فکر دیداری و کنترل یافت نشد (0/05˃P). میانگین نمرات شدت درد در تمام زمان های اندازه گیری بین دو گروه انحراف فکر دیداری و کنترل تفاوت آماری معنا دار داشت و در مجموع نمره شدت درد در کودکان گروه انحراف فکر دیداری کمتر از گروه کنترل بود (0/001˃P).

    نتیجه گیری:

     به طور کلی نتایج نشان داد که روش انحراف فکر دیداری برکاهش شدت درد سوختگی کودکان موثر است. بنابراین پیشنهاد می شود از روش انحراف فکر دیداری در کاهش درد پروسیجرهای دردناک درکودکان به خصوص کودکان مبتلا به سوختگی استفاده شود.

    کلیدواژگان: درد، سوختگی، کودکان، انحراف فکر
  • مهرداد ملکی جاماسبی، هیوا اعظمی، سیده حدیث ابراهیمی نشاط، کامران علیپور، فاطمه جهانی، سجاد امیری بنیاد* صفحات 24-31
    سابقه و هدف

     میزان مرگ و میر نوزادان در دهه اخیر کاهش یافته است؛ با این حال، روند این مرگ و میرها در کشور ما نسبت به کشورهای توسعه یافته بسیار بالاتر است. لذا بررسی شاخص های اپیدمیولوژیک در مقوله مرگ و میر حایز اهمیت بوده که در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی اپیدمیولوژیک مرگ و میر نوزادان بستری شده در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان های آموزشی - درمانی شهر همدان در سال 1397 انجام شد.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه توصیفی - مقطعی گذشته نگر، اطلاعات تمامی نوزادان بستری و فوت شده در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان های آموزشی - درمانی شهر همدان، به مدت یکسال، به روش سرشماری و با استفاده از چک لیست محقق ساخته، از پرونده پزشکی بیماران جمع آوری و داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی بررسی شدند.

    یافته ها: 

    از 2156 نوزاد پذیرش شده، 109 نوزاد فوت کرده که بیشترین میزان مرگ و میر در میان نوزادان حاصل سزارین (68/9 درصد)، با نمره آپگار 0 تا 7 (82/6 درصد)، بدون ناهنجاری مادرزادی (66/66 درصد)، با وزن کمتر از 1500 گرم هنگام تولد (48/6 درصد) و در سن حاملگی 38-32 هفته (39/44 درصد) بود. بر مبنای نتایج، بیشترین میزان مرگ و میر در میان نوزادان یک روزه، پسر، با دور سر 35 سانتیمتر، با مادران 35-18 سال، دیپلمه، شهر نشین، بدون سابقه مرگ نوزاد قبلی، مرده زایی، مصرف دخانیات و بیماری روانی بود.

    نتیجه گیری:

     با توجه به میزان بالای مرگ و میر نوزادان مخصوصا نوزادان یک روزه، نارس، با وزن کمتر از 1500 گرم حین تولد و حاصل سزارین، می طلبد با توجهات و اقدامات موثر و به موقع از جمله آموزش های پری ناتال مادران باردار، این میزان را تا حد امکان کاهش داد.

    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، مرگ و میر، مراقبت های ویژه نوزادان
  • رضا کریمی جوهنی*، سمیه ایمانی زراعتکار، نرگس عباسی صفحات 32-37
    سابقه و هدف

     امروزه استفاده از اینترنت با سرعت بسیار زیادی در منازل، مدارس، دانشگاه ها، کتابخانه ها در حال رشد می باشد ولی استفاده بیش از حد آن و نادرست، منجر به اعتیاد به اینترنت خواهد شد و پیامدهای منفی به وجود می آورد. این پژوهش با هدف تعیین میزان اعتیاد به اینترنت در بین دانشجویان پیراپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه انجام گرفته است.

    مواد و روش ها:

     این پژوهش مقطعی در زمستان 1398 در بین دانشجویان دانشگاه آزاد واحد ارومیه انجام گردید.132 دانشجو این مرکز از بین دانشجویان پیراپزشکی به صورت تصادفی انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ استفاده گردید. از نرم افزار SPSS نسخه 24 برای تجزیه تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها: 

    در این مطالعه در بین 132 دانشجو پیراپزشکی، 49 نفر پسر و 83 نفر دختر بودند که نمره بدست آمده از آزمون یانگ در بین 132 دانشجو مورد پژوهش 44/80 می باشد که میزان شیوع اعتیاد به اینترنت بین پسرها بیشتر از دختر ها بود. بر اساس این نمره، دانشجویان این مرکز در بین کاربران عادی اینترنت بوده و اعتیاد به اینترنت ندارند ولی از لحاظ میزان وابستگی به اینترنت در حد متوسط 47/7 بودند.

    نتیجه گیری:

     نتایج این پژوهش نشان می دهد که آگاهی دانشجویان درباره اعتیاد اینترنتی، مناسب نبوده و میزان وابستگی به اینترنت در حد متوسط بوده و اگر مدیریت نشود و به صورت افراطی مورد استفاده قرار گیرد نه تنها مفید نخواهد بود بلکه با پیامدهای منفی همراه خواهد بود.

    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، اینترنت، دانشجویان پیراپزشک
  • آرش خلیلی، سمیه آقایی، امین دوستی ایرانی، زهرا رضوی، فاطمه چراغی* صفحات 38-43
    سابقه و هدف

     اثراتی که تلفن همراه هوشمند بر کنترل بیماری های مزمن مانند دیابت در سال های اخیر داشته است، خودمراقبتی را وارد مرحله جدیدی کرده است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین مشخصات دموگرافیک با ابعاد خودمراقبتی مجازی کودکان دیابتی شهر همدان انجام گرفت.

    مواد و روش ها:

     در مطالعه نیمه تجربی حاضر 92 نفر از کودکان 18-10 سال مبتلا به دیابت نوع یک به همراه یکی از والدین مراجعه کننده به کلنیک دیابت شهر همدان مورد مطالعه قرار گرفتند. شماره تلفن های تمام نمونه های گروه آزمون در گروه مجازی اضافه شد. پرسشنامه خودمراقبتی کودک مبتلا به دیابت قبل و بعد از مطالعه برای هر دو گروه تکمیل شد. از آزمون های تی زوجی و کای دو برای آنالیز داده ها تحت نرم افزار Stata 11 استفاده شد.

    یافته ها:

     بین وزن و دانش انسولین قبل از مداخله (0/003=P)، وزن و فعالیت فیزیکی بعد از مداخله (0/032=P) و دانش مادر با دانش انسولین بعد از مداخله ارتباط معنادار وجود داشت (0/014=P).

    نتیجه گیری:

     مشخصات دموگرافیک می تواند بر توانمندسازی کودک مبتلا به دیابت در چهار حیطه نحوه اندازه گیری قندخون، رعایت انسولین درمانی، رعایت برنامه رژیم غذایی و انجام فعالیت های بدنی تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، خودمراقبتی، دیابت
  • پریا عباسیان*، افشین فیاضی، سید محمدصادق حسینی، یونس محمدی صفحات 44-52
    مقدمه

    میگرن شایع ترین علت سردرد راجعه درکودکان است. شناخت عواملی که منجر به تشدید سردرد می شوند و بهبود آنها نقش مهمی در کنترل بیماری دارد. ملاتونین هورمون مترشحه از غده پینه آل مغز میانی و برخی بافت های محیطی است. تحقیقات نشان داده است میزان سطح خونی ملاتونین در بیماران مبتلا به میگرن در مقایسه با افراد سالم کمتر است. پروپرانولول از داروهای خط اول در پیشگیری سردردهای میگرنی است. بنابراین در مطالعه ی حاضر به بررسی تاثیر داروی پروپرانولول به همراه ملاتونین بر بهبود شدت میگرن در بیماران بدون اختلال خواب پرداخته ایم.

    روش کار: 

    در این مطالعه  موردی-شاهدی، 49 نفر از کودکان 5 الی 15 ساله مراجعه کننده به درمانگاه مغز و اعصاب اطفال بیمارستان بعثت همدان با شکایت سردرد که تشخیص میگرن برای آنها گذاشته شده بوده و واجد شرایط دریافت داروی پیشگیری میگرن بودند، وارد مطالعه شدند. بیماران مبتلا به میگرن بدون اختلال خواب به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول (گروه شاهد) روزانه با قرص پروپرانولول درمان شدند و گروه دوم (گروه مورد) روزانه با قرص پروپرانولول به همراه یک عدد قرص ملاتونین تحت درمان قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 با کمک آزمون آماری تی مستقل (در موارد نرمال بودن توزیع داده ها) یا من- ویتنی (در موارد توزیع غیر نرمال داده ها) و آزمون های کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند

     یافته ها: 

    در این مطالعه 49 بیمار مبتلا به میگرن (27 نفر پسر و 22 نفر دختر) که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند با میانگین سنی 26/2 ± 12/10 سال وارد مطالعه شدند. بیشترین فراوانی مربوط به محل سردرد ناحیه ی فرونتال و بیشترین فراوانی مربوط به کیفیت سردرد نوع ضرباندار بود. حدود 1.5 سال بین شروع سردرد و مراجعه ی بیماران به پزشک طول کشیده بود. نتایج این مطالعه نشان داد، بیشترین عامل تحریک کننده سردرد مربوط به مدرسه (3/63%) و استرس (8/40%) بود. اختلاف کاهش میانگین تعداد سردردهای ماهیانه تا ماه اول درمان بین دو گروه معنادار نبود (664/0=p) ولی پس از گذشت سه ماه دیگر از مصرف داروها، گروه دوم (پروپرانولول و ملاتونین) از گروه اول (پروپرانولول) پیشی گرفته و کاهش بیشتری را در تعداد سردرد ماهیانه داشته است.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج بدست آمده در این مطالعه، پروپرانولول به تنهایی می تواند به عنوان دارویی موثر بر درمان انواع سردردهای میگرنی اطفال مد نظر گرفته شود ولی نتایج نشان داد که مصرف ملاتونین مخصوصا با مدت مصرف بیشتر از یکماه با توجه به تنظیم سیکل خواب و بیداری اگر با مصرف پروپرانولول همراه شود، می تواند در کاهش سردرد بیماران موثر واقع شود و میزان رضایت از درمان را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: ملاتونین، میگرن، اختلالات خواب، پروپرانولول
  • محمدکاظم سبزه ای، اسدالله تناسان، یونس محمدی، سروش طاهری طالش، مریم زینلی* صفحات 53-61
    مقدمه

    مجرای شریانی باز (PDA) در 50 درصد نوزادان زیر 1000گرم (سن حاملگی کمتر از 28 هفته) و 30 درصد نوزادان کمتر از 1500 گرم روی می دهد. عدم درمان آن باعث تشدید دیسترس تنفسی و عوارض آن می شود. استامینوفن  داروی جدید با عوارض کمتر است که مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر نوع تزریقی این داروباایبوبروفن بر درمان مجرای شریانی باز طراحی و اجراشد.

    روش کار: 

    در این مطالعه  موردی-شاهدی، 50 نوزاد پره ترم با سن  کمتر یا مساوی 14 روز و تشخیص اکوکاردیوگرافی PDA وارد مطالعه شدند و به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول تحت درمان با ایبوبروفن وریدی و گروه دوم تحت درمان با استامینوفن وریدی برای سه روز قرار گرفتند. در پایان اطلاعات لازم، شامل یافته های اکوکاردیوگرافی و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

     یافته ها:

     هر دو داروی ایبوبروفن و استامینوفن در درمان PDA  به یک میزان موثر بودند مدت زمان بستری بین دو گروه تفاوت نداشت (259/0=p). عوارض احتمالی مانند خونریزی داخل بطنی مغز، ترومبوسیتوپنی، کراتینین سرم بیشتر از mg/dl5/1 ، کاهش حجم ادرار، انتروکولیت نکروزان، کشت خون مثبت و دیسپلازی برونکوپولمونر دردو گروه، اختلاف معناداری نداشتند. تنها عارضه قابل توجه و مهم، عارضه خونریزی گوارشی بود که در هر دو گروه تقریبا به یک میزان شیوع داشت.

    نتیجه گیری:

     داروی استامینوفن همانند ایبوبروفن به عنوان درمان اصلی مجرای شریانی باز (PDA) موثر است و می تواند جایگزین مطمین و مناسبی برای داروی ایبوبروفن باشد.

    کلیدواژگان: ایبوبروفن، استامینوفن، مجرای شریانی باز، نوزاد پره ترم
|
  • Sara Javadi, Mohsen Golparvar*, Rasieh Izadi Pages 1-8
    Background and Objective

    The family traditionally has played a unique role in the development and care for adolescents. For this reason, scientists have consistently sought to formulate and introduce new family-based therapeutic approaches to further enhance the functions of this important social institution. In this manuscript, for the first time in Iran, one of the new treatments in this field is discussed.

    Materials and Methods

    In this study, a review of the theoretical and research background in the field of family mode deactivation therapy is presented and introduced.

    Results

    Family Mode Deactivation Therapy has emerged as a third wave treatment for adolescents with behavioral problems. In this treatment, a unique integration of family based mode deactivation, evaluation, enlightenment, and reorientation of fundamental beliefs techniques is used to eliminate problematic behaviors during and after treatment. This treatment is especially applicable in the context of Iranian families.

    Conclusion

    Family mode deactivation therapy, as a modern therapy, is able to reduce the behavioral problems in adolescents. Therefore, we recommend the use of this treatment to psychotherapists.

    Keywords: Adolescences, Behavioral Problems, Family Mode DeactivationTherapy
  • Majid Barati, Serveh Ahmad Nejad, Marzieh Karim Pour, Maryam Afshari*, Amin Doosti Irani Pages 9-15
    Background and Objective

    Students are interested in using computer games, which can threaten their mental health and make them feel lonely. Therefore, this study was conducted to determine the relationship between the use of computer games and the feeling of loneliness in first grade high school students in Hamadan city.

    Materials and Methods

    This study was a cross-sectional descriptive-analytical study conducted on 384 first-year high school students in Hamadan in 2019. Subjects were randomly selected from a cluster of schools. Data collection tools included two virtual network usage questionnaires and a loneliness questionnaire. Data collected were analyzed with SPSS 24 software and with Pearson correlation and linear regression statistical tests.

    Results

    The results of the study showed that 67.4% of the participants played for one hour. Also, the use of computer games was associated with family loneliness. Also, with a single increase in computer game, the average score of loneliness increased by 0.36 (P = 0.001).

    Conclusion

    The overall assessment of the findings of the present study showed that the higher the use of computer games, the more lonely students feel.

    Keywords: Computer Games, Loneliness, Students
  • Fatemeh Cheraghi, Arash Kalili, Alireza Soltanian, Mahdi Eskandarlou, Pegah Sharifian* Pages 16-23
    Background and Objective

    Burn is one of the most common events in childhood. Pain relief in burn patients helps to stabilize the patientchr('39')s hemodynamic parameters. This study aimed to investigate the effect of visual aberration on dressing replacement pain in children aged 6-12 years.

    Materials and Methods

    In this one-blind clinical trial with a control group, 80 children aged 6-12 years admitted to the burn ward of Besat Hospital in Hamadan were selected by Available sampling method and then randomly divided into two groups of control and visual aberration. Data were collected using a demographic profile checklist and Usher pain tool. In the visual distraction group, a cartoon of a cat and mouse was broadcast from two minutes before the end of the dressing. In both groups, pain intensity was measured and recorded 10 minutes before dressing, at intervals of two minutes during dressing, and 5 minutes after dressing. Data were analyzed using SPSS 16 software and one-way analysis of variance and analysis of variance with repeated measures.

    Results

    The results showed that no significant differences were found in the demographic characteristics of children and parents between the two groups of visual distraction and control (P˃0.05). The mean scores of pain intensity at all measurement times between the two groups of visual distraction and The control had a statistically significant difference and in general, the pain intensity score in children in the visual distraction group was lower than the control group (P <0.001).

    Conclusion

    In general, the results showed that the visual distraction method is effective in reducing the severity of burn pain in children.

    Keywords: Pain, Burns, Children, Distraction
  • Mehrdad Maleki Jamasbi, Hiva Azami, Seyedeh Hadis Ebrahimi Neshat, Kamran Alipour, Fatemeh Jahani, Sajjad Amiri Bonyad* Pages 24-31
    Background and Objective

    Neonatal mortality rate has declined in the last decade. however, the trend of these deaths in our country is much higher than developed countries. Therefore, it is important to study the epidemiological indicators in the field of mortality. In this regard, the present study was conducted with the aim of epidemiological study of neonatal mortality in hospitalized neonates in the neonatal intensive care unit of medical-educational hospitals in Hamadan city in 2018.

    Materials and Methods

    In this retrospective descriptive cross-sectional study, the information of all neonates hospitalized and died for one year in the neonatal intensive care unit in Hamadan educational-medical hospitals in 2018, by census method, was extracted from the medical records of patients by using a checklist from a researcher-made questionnaire. Data were analyzed by descriptive statistical tests.

    Results

    From 2156 hospitalized, 109 patient died, that the highest mortality rate was among the result of cesarean section neonates (68.9%), with APGAR score of 0-7 (82.6%), without congenital malformations (66.1%), weighting less than 1500 grams at birth (48.6%), in the gestational age 32-38 weeks (39.44%). Based on the results, most of the dead persons were single-day neonates, male, with head circumference 35 cm, at the age of 18 to 35 the mother, in diploma and urban mothers, with no history of previous neonate death, stillbirth, smoking and mental illness.

    Conclusion

    Due to the high mortality rate in neonates, especially single-day neonates, premature, weighting less than 1500 grams at birth and the result of cesarean section neonates, to reduce this rate as much as possible, effective and timely attentions and actions such as prenatal training for pregnant mothers is necessary.

    Keywords: Epidemiology, Mortality, Neonatal Intensive Care
  • Reza Karimi Johani*, Somayeh Imani Zeratkar, Narges Abbasi Pages 32-37
    Background and Objective

    Today, using internet in homes, schools, universities and libraries is growing but overuse and misuse of it will lead to internet addiction and will have negative consequences. This study is carried out with the intention of determining the rate of internet addiction among paramedical students of Islamic Azad University of Urmia.

    Materials and Methods

    This cross-sectional research, carried out in winter 1398 among students of Azad University of Urmia. 132 students of this center were selected randomly between paramedical students and were studied. Yang Internet Addiction Test was used for gathering information. SPSS application version 24 was used for analyzing data.

    Results

    In this research between 132 paramedical students, 49 were boy and 83 were girl, the score obtained from Yang Test between 132 students under study was 4480 and the prevalence of Internet addiction among boys was higher than that of girls. According to this score, students of this center are among the normal users of internet and are not addicted but they are average 47.7 in term of internet dependency.

    Conclusion

    results of this research shows that students’ knowledge about internet addiction is not adequate and rate of internet dependency is moderate and if not managed and used excessively, it will not only be beneficial but also it will have negative consequences.

    Keywords: Internet Addiction, Internet, Paramedical Students
  • Arash Khalili, Somayeh Aghaei, Amin Doosti Irani, Zahra Razavi, Fatemeh Cheraghi* Pages 38-43
    Background and Objective

    The effects that smartphones have had on the control of chronic diseases such as diabetes in recent years have taken self-care to a new level. This study aimed to investigate the relationship between demographic characteristics and dimensions of virtual self-care of diabetic children in Hamadan.

    Materials and Methods

    In the present quasi-experimental study, 92 children aged 10-18 years with type 1 diabetes, and one of the parents referred to the Diabetes Clinic in Hamadan were studied. The telephone numbers of all samples of the experimental group were added to the virtual group. A self-care questionnaire for a child with diabetes was completed before and after the study for both groups. Paired t-test and chi-square were used to analyze the data under Stata 11 software.

    Results

    There was a significant relationship between weight and knowledge of insulin before the intervention (P = 0.003), weight and physical activity after the intervention (P = 0.032), and maternal knowledge with knowledge of insulin after the intervention (P = 0.014).

    Conclusion

    Demographic characteristics can affect the empowerment of children with diabetes in four areas: how to measure blood sugar, follow insulin therapy, and follow a diet plan and physical activity.

    Keywords: Empowerment, Self-care, Diabetes
  • Paria Abbasian*, Afshin Fayazi, Seyed MohammadSadegh Hosseini, Yones Mohammadi Pages 44-52
    Introduction

    Migraine is the most common cause of headaches in children. Understanding the factors that lead to exacerbation of headaches and their recovery plays an important role in controlling the disease. Melatonin is a hormone secreted by the pineal gland of the midbrain and some surrounding tissues. Research has shown that melatonin levels are lower in patients with migraines than in healthy people. Propranolol is a first-line drug in the prevention of migraine headaches. Therefore, in the present study, we investigated the effect of propranolol with melatonin on improving migraine intensity in patients without sleep disorders.

    Materials and Methods

    In this study, 49 children aged 5 to 15 years old who referred to the pediatric neurology clinic of Besat Hospital in Hamadan with a headache complaint who were diagnosed with migraine were eligible to receive migraine prevention medication, entered the study. Patients with migraine without sleep disturbance were randomly divided into two groups. The first group (control group) were treated with propranolol tablets daily and the second group (case group) were treated with propranolol and melatonin tablets daily. The course of treatment was at least 4 weeks, and if patients received the appropriate response, treatment continued up to three months. Data were analyzed using SPSS software version 16.

    Results

    In this study, 49 patients with migraine (27 boys and 22 girls) who had the criteria to enter the study with an average age of 2.26 ± 10.12 entered the study. The highest frequency was related to the location of the headache in the frontal region and the quality of the headache of the multiplier type. It took about 1.5 years between the onset of the headache and the patientschr('39') visit to the doctor. The results of this study showed that the most irritating factor was school-related headaches and stress. The difference in the mean number of monthly headaches until the first month of treatment was not significant between the two groups, but after another three months of medication, the second group (propranolol and melatonin) surpassed the first group (propranolol) and decreased further in the number of monthly headaches

    Conclusion

     According to the results of this study, propranolol alone can be considered as an effective drug for the treatment of various migraine headaches in children, but the results showed that melatonin consumption, especially with a duration of use of more than one month, according to the regulation of the sleep cycle and Awakening, if combined with propranolol, can be both more effective in reducing patientschr('39') headaches and improving treatment satisfaction.

    Keywords: Melatonin, Migraine, Sleep Disorders, Propranolol
  • MohammadKazem Sabzehei, Asadolah Tanasan, Yones Mohammadi, Soroush Taheri Talesh, Maryam Zeinali* Pages 53-61
    Introduction

    : The Patent Ductus Arteriosus (PDA) occurs in 50% of infants under 1000 g and 30% of infants less than 1500 g. Treatment failure can exacerbate respiratory distress and its complications. Acetaminophen is a new drug with fewer side effects. The present study was designed and performed to evaluate the effect of this drug  and  intravenous ibuprofen on the treatment of Patent Ductus Arteriosus.

    Materials and Methods

    In this case-control study, 50 preterm infants who were less or equal to 14 days of age and diagnosis  of PDA   by echocardiographic were included and randomly divided into two groups. The first group was treated with intravenous ibuprofen and the second group was treated with intravenous acetaminophen for three days. At the end, the necessary information, including echocardiographic findings were analyzed using SPSS software version 16.

    Results

    The findings of the present study showed that both ibuprofen and acetaminophen had equal effect in the closing of PDA in preterm infants.There was no significant difference in the duration of  hospitalisation between two  groups (P = 0.259). Possible side effects include intra-ventricular hemorrhage, thrombocytopenia, serum creatinine greater than 1.5 mg / dl, decreased urinary volume, necrotizing enterocolitis, positive blood culture and bronchopulmonary dysplasia were not significantly different between the two groups. The only significant complication was gastrointestinal bleeding, which was almost equally prevalent in both groups.

    Conclusion

    Acetaminophen  such as ibuprofen is effective as the main treatment of patent ductus arteriosus (PDA) and it could be a safe alternative to ibuprofen.

    Keywords: Ibuprofen, Acetaminophen, PDA, Preterm Infant