فهرست مطالب

فصلنامه رویکردهای پژوهشی نوین در مدیریت و حسابداری
پیاپی 40 (پاییز 1399)

  • جلد اول
  • تاریخ انتشار: 1399/07/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عباس نجفی* صفحات 1-13

    تاثیر نام تجاری و وفاداری برند در خدمات فن آوری در صنعت بیمه یکی از موضوعاتی است که باید بیشتر به آن توجه شود. ما در این مقاله سعی داشتیم تا به بررسی و تحلیل این موضوع در چارچوب تیوری و تحلیل آماری بپردازیم. جهت نمونه گیری در تحقیق حاضر از روش نمونه گیری خوشهای استفاده شده است. ما با استفاده از PLS Smart به تحلیل توصیفی و استنباطی داده های تحقیق پرداختیم. تمامی فرضییات مورد تایید واقع شده اند. با توجه به نتیج تحلیل ماری به این نتیجه رسیدیم که نام تجاری و وفاداری بر خدمات فن آوری تاثیر مستقیم و مثبتی دارد

    کلیدواژگان: نام تجاری، وفاداری، کیفیت خدمات، اعتماد، تعهد، فناوری
  • فرشید انصاری* صفحات 14-21

    سیستمهای کاری با عملکرد باال میتواند در سازمان جز برنامه اول مدیران قرار گیرد. اگر سازمان خواهان مدیریت خوب منابع انسانی است باید به عملکرد کارکنان توجه داشته باشد. تبعات منفی بطالت اجتماعی برای سازمان بسیار گسترده است؛ که این عملکرد سازمان را تهدید می کند. در واقع بطالت مترادف با عملکرد پایین در سازمان می باشد. از دست رفتن منابع انسانی و در پی آن سرمایه مالی، نداشتن برنامهریزی راهبردی برای منابع انسانی بهعنوان مزیت رقابتی و نبود انسجام و هماهنگی بین زیرسیستمهای منابع انسانی خواهد شد. در این مقاله داده ها با استفاده از نرم افزار smart 23 pls تحلیل داده ها پرداختیم و به نتایج در خور توجه دست یافته ایم. با توجه به پذیرش فرضییات این نتیجه حاصل شد که عملکرد باال با بطالت اجتماعی رابطه مستقیم و معنا دار دارد. عملکرد باال نشان از عدم بطالت در سازمان می باشد

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، سیستم کاری، بطالت اجتماعی، بهره وری
  • مقصود دشمن کش کورعباسلو*، سمیه صائب نیا، محمدرضا حسین اوغلی خیاوی صفحات 22-33

    امروزه نگهداری و تقویت وفاداری مشتری در راستای محصوالت یا خدمات یک شرکت، عموما نکته اصلی و مرکزی فعالیتهای بازاریابی شده است در صورتی که اگر ویژگیهای برند به درستی شناخته و تعریف شوند میتوانند سبب وفاداری مشتریان گردد؛ لذا پژوهش حاضر به بررسی تاثیر شخصیت برند و ارزش درک شده بر وفاداری مشتریان می پردازد؛ جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسالمی که از گوشی همراه سامسونگ استفاده می کنند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران برابر با 980 نفر به دست آمد که بر اساس روش نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس انتخاب شدند. به منظور اندازه گیری متغیرها از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. روایی پرسشنامه به صورت روایی صوری و پایایی پرسشنامه نیز با ضریب آلفای کرونباخ بررسی گردید. آزمون مدل پژوهش بر اساس روش رگرسیون با نرم افزار SPSS20 انجام گرفت. نتایج نشان داد که شخصیت برند بر وفاداری مشتریان تاثیر مثبت و معناداری دارد و همچنین ارزش ادراک شده بر وفاداری مشتریان تاثیر مثبت و معناداری دارد و نهایتا در آخر پیشنهاداتی جهت بهبود وضعیت موجود ارایه گردید.

    کلیدواژگان: شخصیت برند، ارزش درک شده، وفاداری مشتریان، گوشی همراه سامسونگ، دانشجویان دانشگاه آزاد اسالمی واحد مشگین شهر
  • سعید صادقی، سید موسی محمدی*، علیرضا بهروزنیا صفحات 34-48

    هدف از انجام این پژوهش »بررسی تاثیر پیشبینی مدیریت از سود بر ریسکپذیری مدیران در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران« بود. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و ماهیت و محتوایی یک تحقیق از نوع همبستگی بود. روش این تحقیق از نوع توصیفی و همبستگی مبتنی بر داده های ترکیبی بود و برای بررسی میان متغیرهای مستقل و وابسته آن از روش آماری رگرسیون چند متغیره استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس روش مطالعه داده های ترکیبی، رگرسیون داده های ترکیبی با اثرات ثابت پنل صورت گرفت. جامعه آماری این پژوهش، شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی سال 9919 تا سال 9911 بود. با استفاده از روش نمونه گیری غربالگری حذفی تعداد 946 شرکت به عنوان حجم نمونه آماری مورد مطالعه قرار گرفت. تجزیه و تحلیل و پردازش داده ها با بهرهگیری از نرم افزار Eviews1 صورت گرفت و نتایج نشان داد که نوسان در برآورد مدیریت از سود بر ریسکپذیری مدیران در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر معناداری دارد اما انتشار پیشبینی سود توسط مدیریت بر ریسکپذیری مدیران در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر معناداری ندارد

    کلیدواژگان: مدیریت سود، ریسک پذیری، بورس اوراق بهادار تهران
  • حامد رهنمایی*، شهاب الدین عادل صفحات 49-61

    پژوهش حاضر با موضوع آسیبشناسی جشنواره بینالمللی فیلمهای 944 ثانیهای و ارایه راهکارهای مدیریتی انجام شد. روش تحقیق بر حسب هدف کاربردی، از نظر نوع داده و نحوه اجرا کیفی از نوع پدیدارشناسی و از نوع مطالعه توصیفی و اکتشافی بود. جامعه آماری شامل خبرگانی بود که در زمینه فیلمهای 944 ثانیهای و جشنواره بین المللی فیلمهای 944 ثانیه ای دارای تخصص علمی و سابقه کاری بودند که در برگیرنده داوران، دبیران و مشاوران جشنواره، هنر پیشگان و کارگردانان، مدیران مرکز سینمای ایران و شبکه های تلویزیونی بودند. نمونه مورد بررسی، شامل خبرگان حوزه هنر بودند که به صورت غیر تصادفی و هدفمند به تعداد 7 نفر انتخاب شدند و نمونه گیری تا آنجا ادامه پیدا کرد که اشباع نظری صورت گرفت. شیوه اجرای تحقیق بدین صورت بود که پژوهشگر پس از کسب اجازه از مسیولین برگزاری جشنواره بین المللی فیلمهای 944 ثانیه ای و با اطالع رسانی انجام شده خبرگانی را که مایل به شرکت در مطالعه بودند، از طریق دعوت نامه هایی حاوی توضیح هدف مطالعه و درخواست جهت شرکت در پژوهش و درخواست از مشارکت کنندگان برای بیان زمانی جهت انجام مصاحبه وارد مطالعه نمود. زمان هر مصاحبه از 04 الی 14 دقیقه و بر حسب شرایط و حوصله مشارکت کننده متفاوت بود. نتایج پژوهش حاکی از آن بود که آسیبهای وارده به جشنواره بین المللی فیلمهای 944 ثانیهای از منظر محتوایی شامل عدم آگاهی و ادراک فیلمساز، عدم نوآوری نیروی اجرایی، عدم آگاهی و ادراک نیروی اجرایی، بیان گیزگی نیروی اجرایی، تکرار محتوای فیلم، عدم انعطافپذیری در محتوای فیلم، از منظر ساختاری شامل فرایند اشتباه در تصمیم گیری، عدم مدیریت مالی و بودجه بندی، عدم انعطاف پذیری قوانین و مقررات جشنواره، عدم جامعیت قوانین و مقررات جشنواره و از منظر زمینهای شامل تبلیغات ناکافی در بحث اطالع رسانی جشنواره، عدم دسترسی عموم مردم به جشنواره، انتخاب نادرست محیط در جشنواره، عدم توجه به تغییرات محیطی، مشکالت فرهنگی و اجتماعی مردم و نیز عدم ارتباطات بینالمللی بود.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، جشنواره بین المللی فیلم های 944 ثانیهای، راهکارهای مدیریتی
  • علی امیری*، عبدالرحمن عرفان نیا صفحات 62-80
  • بهاره جوادی مفرد*، فرزین خوشکار صفحات 81-99

    ارایه اطلاعات مرتبط با کیفیت سود سبب واکنش سرمایه گذاران میگردد و کیفیت باالی سود به دلیل کاهش ریسک برای سهامداران در پایداری مالی موثر است. هدف این پژوهش بررسی رابطه بین کیفیت سود و استرس مالی با توجه به نقش تعدیل گر دانش مالی اعضای هیات مدیره می باشد. اطلاعات موردنیاز این پژوهش برگرفته از صورتهای مالی 901 شرکت در بازه زمانی 9910-9914 میباشد. پژوهش حاضر، ازنظر هدف کاربردی؛ و ازنظر ماهیت و محتوا از نوع همبستگی است. برای آزمون وجود رابطه بین متغیرها و معنادار بودن مدل برآورده شده از روش رگرسیون چندگانه مبتنی بر تحلیل داده های تابلویی پانل دیتا استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشان داد که بین کیفیت سود و استرس مالی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه منفی و معناداری وجود دارد و دانش مالی اعضای هییتمدیره بر رابطه بین کیفیت سود و استرس مالی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت سود، استرس، دانش مالی اعضای هیات مدیره
  • سیده مریم حسینی، داود گرجی زاده*، محمدحامد خان محمدی صفحات 100-115

    ساختار مالکیت شرکتها ممکن است به تغییر رفتار شرکتها منجر شود. این موضوع از فعالیتهای نظارتی که سرمایه گذاران مختلف در این ساختار انجام میدهند نشات میگیرد. از طرفی بازده سهام شرکت ها تابعی از ریسک سیستماتیک است و ریسک سیستماتیک بیانگر تغییرات نرخ بازده یک سهم نسبت به تغییرات نرخ بازده کل بازار سهام می باشد. در بازار سرمایه نیز، سرمایه گذاران سعی دارند در جایی سرمایه گذاری کنند که بیشترین بازدهی را برای آنان به ارمغان آورد و در این راستا به ریسک مربوط به سرمایه گذاری نیز توجه دارند و در صورتی تحمل ریسک را پذیرا هستند که بابت آن مابه ازایی، عایدشان شود و این عواید چیزی جز سود بیشتر سرمایه گذاری نخواهد بود. تحقیق پیش رو با هدف بررسی تاثیر ساختار مالکیت و سیاستهای تقسیم سود بر سودآوری و ریسک، اقدام به جمعآوری داده های مرتبط با تحقیق کرد. این تحقیق از نظر طبقه بندی بر مبنای هدف، از نوع تحقیقات کاربردی است، از نظر روش و ماهیت از نوع تحقیق همبستگی است. همچنین مقیاس اندازه گیری داده ها مقیاس نسبی است. روش تحقیق به صورت استقرایی است که در آن مبانی نظری و پیشینه پژوهش از راه کتابخانه، مقاله و اینترنت جمع آوری شده و در رد یا اثبات فرضیه های پژوهش با بکارگیری روش های آماری مناسب، از استدالل استقرایی در تعمیم نتایج استفاده شده است. جامعه آماری معین شده در پژوهش پیش رو شامل کلیه شرکتهای عضو بورس اوراق بهادار تهران به تعداد 184 شرکت برای بازه زمانی 9914 تا 9910 بوده که با استفاده از روش حذفی سیستماتیک، تعداد 992 شرکت به عنوان نمونه انتخاب شد. برای آزمون فرضیه های این تحقیق و تعیین ارتباط بین متغیرهای مستقل و وابسته نیز از الگوهای اقتصادسنجی استفادهشده است. داده ها پانل دیتا و روش برآورد آماری رگرسیون اثرات ثابت یا تصادفی است. نتایج تحقیق نشان داد که مالکیت خانوادگی بر سودآوری تاثیر مثبت و معناداری دارد. سیاست تقسیم سود بر سودآوری شرکت تاثیر منفی و معناداری دارد. سیاست تقسیم سود بر ریسک غیر سیستماتیک شرکت تاثیر منفی و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: ریسک غیر سیستماتیک، عملکرد مالی، سیاست تقسیم سود، مالکیت خانوادگی
  • داود خدادادی*، مختار اسماعیلی صفحات 116-136

    هدف اصلی این تحقیق بررسی سودمندی متغیرهای حسابداری در پیش بینی ریسک سیستماتیک و هزینه تامین سرمایه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در راستای این هدف تعداد 04 شرکت که اطالعات مورد نیاز برای دوره ی 7 ساله تحقیق 88 – 84 در مورد آنها قابل دسترس بود انتخاب شدند. این مطالعه در برگیرنده تحقیق تجربی کاربردی است. متغیرهای مورد آزمون در این پژوهش عبارتند از: اهرم مالی، اهرم عملیاتی، ضریب تغییرپذیری حاشیه سود، نسبت گردش داراییها، ضریب رشد، هزینه استقراض. به منظور آزمون فرضیه ها از تکنیک های آماری رگرسیون ساده و رگرسیون چند متغیره بهره گرفته شد و نهایتا از روش گزینش دنباله ای متغیرها تحت عنوان حذف پسرو جهت انتخاب مدل بهینه استفاده گردید. معنی دار بودن الگوها با استفاده از آماره های f و t صورت گرفت. نتایج به دست آمده بیانگر آن است که در سطح رگرسیون ساده، تنها بین سه متغیر اهرم مالی، ضریب تغییر پذیری حاشیه سود و نسبت گردش داراییها با ریسک سیستماتیک رابطه معنادار وجود دارد و هیچ یک از متغیر های تحقیق با هزینه تامین سرمایه رابطه معناداری ندارند. همچنین در مرحله نهایی طراحی مدل پیش بینی ریسک سیستماتیک و هزینه تامین سرمایه نیز مشخص گردید که هیچ یک از متغیرهای مستقل شرایط حضور در مدل نهایی را نداشتند.

    کلیدواژگان: اطالعات حسابداری، هزینه تامین سرمایه، ریسک سیستماتیک، ریسک سرمایه گذاری
  • علی امیری*، ماریا وزیری صفحات 137-146

    خصوصیات کیفی و گزارشگری مالی از جمله مباحثی هستند که در هر شرکتی نقش حیاتی را بازی می کند. از جمله از نیازهای مهم استفاده کنندگان حسابهای مالی چه در داخل سازمان و چه در خارج از سازمان یا شرکت می باشد. این پژوهش سعی از نظر هدف کاربردی است و از نظر ماهیت توصیفی می باشد با استفاده از مدل و تحلیل به بررسی فرضییات مطرح شده بپرداختیم. در این مقاله 90 شرکت کوچک و متوسط مورد بررسی قرار گرفت؛ که در پایان همه فرضییات مورد تایید واقع شد و تاثیر مثبت و معنا داری را بین فرضییات مشاهد کردیم استفاده از آماره آزمون T ضرایب برآورد شده است. نتیجه فرضییات در سطح معناداری بوده است. فرضییات در سطح اطمینان 11 %درصد مورد پذیرش واقع شده است. بحث گزارشگری مالی بیشتر زمانی مورد توجه واقع می شود که شرکتها نتیجه عدم توجه خصوصیات کیفی را در رابطه با عملکرد شرکت مشاهد کنند

    کلیدواژگان: خصوصیات کیفی، گزارشگری مالی، شرکت های کوچک و متوسط
|
  • Abbas Najafi* Pages 1-13

    The impact of branding and brand loyalty on technology services in the insurance industry is one of the issues that should be paid more attention to. In this article, we tried to study and analyze this issue in the framework of theory and statistical analysis. For sampling in the present study, cluster sampling method has been used. We used Smart PLS to perform descriptive and inferential analysis of research data. All hypotheses have been confirmed. Based on the results of Marie analysis, we concluded that branding and loyalty have a direct and positive impact on technology services.

    Keywords: Brand name, loyalty, service quality, trust, commitment, technology
  • Farshid Ansari* Pages 14-21

    High-performance work systems can be part of the first plan of managers in the organization. If the organization wants good human resource management, it must pay attention to the performance of employees. The negative consequences of social idleness for the organization are very wide, which threatens the performance of the organization. In fact, idleness is synonymous with low performance in the organization. Loss of human resources and consequent financial capital, lack of strategic planning for human resources as a competitive advantage and lack of coherence and coordination between human resource subsystems. In this article, we analyzed the data using smart pls 23 software. And we have achieved remarkable results. Considering the acceptance of the hypotheses, it was concluded that high performance has a direct and significant relationship with social idleness. High performance indicates the absence of idleness in the organization.

    Keywords: Human resource management, work system, social idleness, productivity
  • Maghsoud Doshmankosh Kurabbaslo*, Somayeh Saebnia, MohammadReza Hossin Oghli Khiavi Pages 22-33

    Nowadays, maintaining and strengthening customer loyalty in line with a company's products or services has generally become the main point of marketing activities, while if the characteristics of the brand are properly identified and defined, they can lead to customer loyalty ;Therefore, the present study examines the effect of brand personality and perceived value on customer loyalty ;The statistical population includes all users of Samsung mobile phones and the statistical sample was the students of the Islamic Azad University of Meshginshahr. The sample size was obtained using Cochran's formula equal to 384 people who were selected based on available non-random sampling method .A standard questionnaire was used to measure the variables .The validity of the questionnaire was assessed as face validity and the reliability of the questionnaire was assessed with Cronbach's alpha coefficient .The research model was tested based on regression method with SPSS20 software .The results showed that brand personality has a positive and significant effect on customer loyalty and also perceived value has a positive and significant effect on customer loyalty. Finally, suggestions were made to improve the current situation.

    Keywords: Brand personality, perceived value, customer loyalty, Samsung mobile phone, students ofIslamic Azad University, Meshginshahr branch
  • Saeid Sadeghi, Moosa Mohammadi*, Alireza Behrooznia Pages 34-48

    The purpose of this study was to "Investigate the Effect of Earnings Management Forecasting on Managers' Risk-Taking in TSE." The research method was correlational in nature and content of a research. The method of this research was descriptive and correlational based on composite data and multivariate regression statistical method was used to examine the relationship between independent and dependent variables. Data analysis was performed based on the method of studying composite data, regression of composite data with fixed effects (panel). The statistical population of this study was the companies listed on the Tehran Stock Exchange in the period from 1392 to 1397. Using elimination screening sampling method, 106 companies were studied as a statistical sample size. Data analysis and processing was performed using Eviews software and the results showed that fluctuations in management estimates of earnings have a significant effect on managers' risk-taking in companies listed on the Tehran Stock Exchange, but the release of earnings forecasts by management on Managers' risk-taking in companies listed on the Tehran Stock Exchange has no significant effect.

    Keywords: Earnings Management, Risk Taking, Tehran Stock Exchange
  • Hamed Rahnamaei*, Shahabuddin Adel Pages 49-61

    The present study was conducted on the subject of pathology of the International 100-second Film Festival and the presentation of management solutions. According to the applied purpose, the research method was phenomenological in terms of data type and qualitative implementation and descriptive and exploratory study. The statistical population included experts in the field of 100- second films and the International 100-second Film Festival who had scientific expertise and work experience, including judges, secretaries and consultants of the festival, art pioneers and directors, directors of the Iranian Cinema Center and television networks. The sample included art experts who were randomly and purposefully selected from 7 people and sampling continued until theoretical saturation. The method of conducting the research was that the researcher, after obtaining permission from the organizers of the International Festival of 100-second films and informing the experts who wished to participate in the study, through invitations containing the purpose of the study and request to participate in the research. And asked participants to indicate the time for the interview. The time of each interview varied from 45 to 90 minutes, depending on the circumstances and patience of the participant. The results showed that the harms to the International Festival of 100-second films in terms of content include lack of knowledge and perception of the filmmaker, lack of innovation of the executive force, lack of knowledge and perception of the executive force, motivation of the executive force, repetition of film content, inflexibility in film content, From a structural point of view, including wrong decision-making process, lack of financial management and budgeting, inflexibility of festival rules and regulations, lack of comprehensiveness of festival rules and regulations, and from a contextual point of view, including inadequate publicity in festival information, lack of public access to the festival. The wrong choice of environment in the festival was the lack of attention to environmental changes, cultural and social problems of the people and also the lack of international communication.

    Keywords: Pathology, International 100-second Film Festival, Management Strategies
  • Ali Amiri*, Abdolrahman Erfanniya Pages 62-80

    This study aims to investigate the life cycle of companies in accounting, finance and corporate governance. Our review of the accounting and financial literature shows the factors that determine the life cycle of the company that organizational capital, management practices, company structure, flexibility and risk capital involvement, to a large extent, explains the dynamics of the corporate life cycle and exit patterns. Life cycle studies and we classify them into three groups: (1) the implications of financial reporting and management accounting, (2) the implications of fiscal policy, and (3) the implications of corporate governance. Our study suggests that corporate life cycle has significant effects on corporate financial reporting and disclosure of corporate information, corporate investment, financial decisions and dividends, and on corporate governance and socially responsible behavior.

    Keywords: Corporate life cycle, accounting, finance, corporate governance
  • Bahareh Javadi Mofrad*, Farzin Khoshkar Pages 81-99

    Providing information related to the earnings quality causes the reaction of investors and the high earnings quality is effective in financial stability due to the reduction of risk for shareholders. The purpose of this study is to Investigating the relationship between earnings quality and financial stress with respect to the moderating role of financial knowledge of the Board of Directors. The information from this study is taken from the financial statements of 168 companies during the period 1390-1397. The research is applied in terms of purpose; in terms of nature and content it is a correlation type. Multiple regressions based on panel data analysis (panel data) were used to test the relationship between variables and the significance of the model. The results of hypothesis testing showed that there is a negative and significant relationship between earnings quality and financial stress in companies listed on the Tehran Stock Exchange. And financial knowledge of board members affect the relationship between earnings quality and financial stress in companies listed on the Tehran Stock Exchange.

    Keywords: Earnings quality, financial stress, financial knowledge of the Board of Directors
  • Seyede Maryam Hosseini, Davod Gorjizadeh*, MohammadHamed Khan Mohammadi Pages 100-115

    The ownership structure of companies may change the behavior of companies. This stems from the regulatory activities of different investors in this structure. On the other hand, corporate stock returns are a function of systematic risk, and systematic risk represents a change in the rate of return on a share of the change in the total rate of return on the stock market. In the capital market, investors try to invest in a place that brings them the highest returns, and in this regard, they also pay attention to the risk associated with investing, and if they accept the risk tolerance, for which they are free. Earn them, and that income will be nothing more than an investment. Leading research aimed to examine the impact of ownership structure and profit-sharing policies on profitability and risk, and collected data related to the research. This research is applied in terms of purpose-based classification, and correlational in terms of method and nature. The data measurement scale is also a relative scale. The research method is inductive in which the theoretical foundations and background of the research have been collected through the library, article and internet and in rejecting or proving the research hypotheses by using appropriate statistical methods, inductive reasoning has been used in generalizing the results. The statistical population determined in the present study included all companies that are members of the Tehran Stock Exchange for the period 1390 to 1397, which using systematic elimination method, 112 companies were selected as a sample. Econometric models have also been used to test the hypotheses of this research and to determine the relationship between independent and dependent variables. Data are data panels and regression estimation methods are fixed or random effects. The research results showed that family ownership has a positive and significant effect on profitability. Profit sharing policy has a negative and significant effect on company profitability. Profit sharing policy has a negative and significant impact on the company's non-systematic risk.

    Keywords: Non-systematic risk, financial performance, dividend policy, family ownership
  • Davod Khodadadi*, Mokhtar esmaeeli Pages 116-136

    The main goal of this research is to investigate the usefulness of accounting variable in assessing the systematic risk and cost of equity capital for company listed in Tehran stock exchange. In line with this goal, 40 companies were selected for which the information required for the 7-year research period (82-88) was available. Variables which are tested include financial leverage, operating liability leverage, variance of profit margin, asset turnover, growth and borrowing cost. Two statistical techniques, simple regression and multiple regressions were used to test the hypothesis and finally, “backward elimination method” was employed to find the optimum model. The significance of the models was tested according to T-Test and F- test. By using simple regression analysis, the results showed that, there is a significant relationship between financial leverage, variance of profit margin, asset turnover and the systematic risk. But none of them significant relationship between accounting variables and the cost of equity capital. With respect to the design of the final model for estimating systematic risk and cost of equity capital, none of accounting variables remained.

    Keywords: Accounting data, cost of equity capital, systematic risk, equity risk
  • Ali Amiri *, Maria Vaziri Pages 137-146

    Qualitative characteristics and financial reporting are among the topics that play a vital role in any company. It is one of the important needs of users of financial accounts both inside and outside the organization or company. This research is an attempt in terms of practical purpose and is descriptive in nature. Using the model and analysis, we examined the hypotheses. In this article, 15 small and medium companies were examined. In the end, all hypotheses were approved and We observed a positive and significant effect between the hypotheses. The use of coefficient T test statistics has been estimated. The result of the hypotheses has been at a significant level. The hypotheses have been accepted at a 99% confidence level. The issue of financial reporting is most important when companies see the result of not paying attention to quality characteristics in relation to firm performance.

    Keywords: Qualitative characteristics, financial reporting, small, medium enterprises