فهرست مطالب

فصلنامه رویکردهای پژوهشی نوین در مدیریت و حسابداری
پیاپی 41 (پاییز 1399)

  • جلد دوم
  • تاریخ انتشار: 1399/07/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی امیری*، مختار اسماعیلی، محمدتقی قادری صفحات 19-38

    این تحقیق با هدف بررسی امکان سنجی استفاده از سیستم تولید به هنگام در راستای دستیابی به تولید ناب درشرکت مجتمع گاز پارس جنوبی صورت گرفته است. این پژوهش در حوزه حسابداری مدیریت بوده و ابزار اندازهگیری این پژوهش پرسشنامه است. تحقیق حاضر بر اساس نوع هدف کاربردی و بر اساس روش، از نوع توصیفی تحلیلی است. اطالعات الزم برای آزمون فرضیه ای پژوهش از طریق پرسشنامه کتبی با 12 سوال جمعآوری شده است. برای تعیین میزان پایایی این پرسشنامه از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد و ضریب آلفای بدست آمده برای این پرسشنامه برابر 166/6 بدست آمد که قابل قبول و رضایت بخش است. در این پژوهش سواالت پرسشنامه با مطالعه متون مختلف در زمینه تولید به هنگام و تولید ناب و نظر متخصصان و کارشناسان در چندین مرحله اصالح و نهایی شد. بنابراین سوالات پرسشنامه از اعتبار محتوایی الزم برخوردار است. جهت صحت و سقم فرضیه ها 406 پرسشنامه توزیع شده بین واحد های مالی، تولید، انبار و مدیریت مورد بررسی قرار گرفت. داده های حاصل از پرسشنامه با استفاده از نرم افزار SPSS19 در دو سطح تجزیه و تحلیل شد و از آزمون ناپارامتری H-کراسکال والیس برای نمونه های مستقل فرضیات تحقیق استفاده گردید که نتایج بدست آمده حاکی امکان استقرار و پیاده سازی سیستم تولید بهنگام در راستای دستیابی به تولید ناب در شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی بود فرضیه اصلی و همچنین امکان دریافت مواد اولیه و کاالی مورد نیاز شرکت وجود دارد فرضیه فرعی اول  و نیز شرکت می تواند نیاز به کاالی درجریان ساخت خود را برطرف و موجودی مواد اولیه و کاالی ساخته شده خود را کاهش دهد .فرضیه فرعی دوم.

    کلیدواژگان: تولید به هنگام، تولید ناب، آزمون ناپارامتری H -کراسکال والیس، سطح موجودی، بهره وری
  • کبری یوسفی* صفحات 39-44

    پژوهش حاضر به بررسی روش تدریس حل مساله بریادگیری ریاضی دانش آموزان مقطع دوم متوسطه شهر لردگان پرداخته است. در پژوهش حاضر جامعه ی آماری کلیه دانش آموزان مقطع دوم متوسطه شهر لردگان است و نمونه گیری به صورت خوشهای چندمرحلهای انجام شد. بدین صورت که ابتدا شهر لردگان از لحاظ جغرافیایی تقسیم شد. از هر ناحیه جغرافیایی یک منطقه و از هر منطقه یک مدرسه در بین پنج ناحیه، به صورت تصادفی یک مدرسه و از آن مدرسه تعداد 06 دانش آموز انتخاب شدند. از بین 06 نفر به طور تصادفی 96 نفر در گروه آزمایش در یک کالس و 96 نفر در گروه کنترل در کالس دیگر قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد یادگیری استفاده شده است. در این پژوهش جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات آزمون تحلیل کواریانس استفاده گردید. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد بین روش تدریس حل مساله بریادگیری ریاضی دانش آموزان مقطع دوم متوسطه شهر لردگان اثرگذاری معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: حل مساله، یادگیری، ریاضی
  • امیررضا علیزاده*، فاطمه انتشاری صفحات 45-57

    هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر بر شیوه های ابراز خشونت در تماشاگران و بازیکنان فوتبال است، در این مقاله از هر دو روش کتابخانه ای و میدانی برای گرد آوری اطالعات استفاده میشود، جامعه آماری این پژوهش 973 نفر از تماشاگران و بازیکنان فوتبال لیگ برتر استان گیالن در رده بزرگسالان در بازه زمانی فروردین تا تیرماه سال 4911 هستند که بدلیل شرایط بیماری کرونا از این تعداد 03 پرسشنامه تکمیل شده مورد بررسی قرار گرفت و حجم نمونه و میزان پایایی ابزار گرد آوری داده ها نیز بر اساس ضریب آلفای کرونباخ بصورت کلی 53 درصد (%70=α) محاسبه شده است و در پژوهش از روش توصیفی و کاربردی استفاده شده و روش نمونه گیری در دسترس است، برای انتخاب آزمون پارامتریک یا ناپارامتریک از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف استفاده گردید و همچنین ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته طبق مدل لیکرت است که برای جمع آوری اطالعات بکار میرود و روایی پرسشنامه توسط استاد راهنما و اساتید مدیریت ورزشی تاییده شده است. همچنین جهت تجزیه و تحلیل اطالعات از نرم افزار 22 Spss و Pls Smart 3 برای تحلیل مسیر استفاده شده است. نتایج نشان داد که همبستگی بین متغیرهای سن، جنسیت، وضعیت تحصیل، تاهل و اشتغال با خشونت به تایید رسید. یافته ها حاکی از آن است رابطه تعاملی بین عواملهای فردی و شخصیتی، امنیتی، موقعیتی .محیطی، اجتماعی، فرهنگی، مدیریتی، اقتصادی و خدماتی و رفاهی با خشونت تماشاگران و بازیکنان فوتبال معنی دار است، بعبارتی دیگر همه این عوامل اثر معناداری برکاهش شیوه های ابراز خشونت در تماشاگران و بازیکنان فوتبال دارند که نشان میدهند با آموزش، برنامه ریزی دقیق و مدون توسط مسیولین ذیربط و رسانه ها میتوان شیوه های ابراز خشونت در تماشاگران و بازیکنان فوتبال را به حداقل رساند.

    کلیدواژگان: فوتبال، خشونت، خشونت تماشاگران، خشونت بازیکنان
  • حسن اصلانی، مجید سلیمانی* صفحات 59-71

    این پژوهش با هدف رابطه درگیری شغلی و منابع شغلی با میل به گردش شغلی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان همدان انجام شد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف یک تحقیق کاربردی، از لحاظ روش جزء تحقیقات توصیفی و همبستگی و از لحاظ ماهیت کمی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان همدان در سال 4911 بودند که تعداد آنها 416 نفر بود. با توجه به محدود بودن جامعه آماری، حجم جامعه به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شد که پس از توزیع و جمعآوری پرسشنامه ها تعداد 446 نفر به پرسشنامه ها پاسخ صحیح دادند. گردش شغلی با پرسشنامه شادفر 4911 درگیری شغلی با پرسشنامه شافلی و همکاران (2662) و منابع شغلی با پرسشنامه باباکاس و همکاران (2661) سنجیده شدند. یافته ها نشان داد که سطح منابع شغلی حدود 2/09 ،%میزان میل به گردش شغلی کارکنان تقریبا 1/01 %و درگیری شغلی دارای سطحی به میزان 2/11 %بود. نتایج حاصل از همبستگی اسپیرمن و رگرسیون چندمتغیری تحت نرم افزار SPSS نسخه 29 نشان داد که بین درگیری شغلی و منابع شغلی با میل به گردش شغلی کارکنان رابطه معناداری وجود داشت

    کلیدواژگان: درگیری شغلی، منابع شغلی، میل به گردش شغلی
  • حمیده ضرابی، غلامرضا معمارزاده طهران، ناصر حمیدی* صفحات 72-95

    این پژوهش با هدف یافتن معیارهای تصمیم گیری اخالقی مدیران انجام شد و بخشی از رساله دکتری محقق می باشد. محقق به بررسی و تحلیل مقاله های جدید و مرتبط با موضوع در کشورهای مختلف و همچنین به مطالعه نظریه های اندیشمندان متعدد در زمینه تصمیم گیری اخالقی و عدالت اجتماعی پرداخت و برای تایید آنها از خبرگان کمک گرفت. این پژوهش توسعه ای می باشد و بر اساس استراتژی پیمایشی و مصاحبه اکتشافی انجام می شود. یافته ها نشان می دهد که عوامل موثر شامل: معیارهای سازمانی، عمومی، قانونی، حرفه ای، دینی، پس زمینه ویژگیهای شخصیتی و فیزیولوژیک و پس زمینه های محیطی شخص می باشد. مدیر بر اساس این معیارها به قضاوت اخالقی می پردازد و قضاوت به صورت تصمیم اخالقی بروز آشکار می شود. اعتبار شاخص ها از سوی خبرگان تایید شده است و با اطمینان 19 درصد می توان گفت از سوی کل جامعه خبرگان مورد تایید است. با استفاده از آزمون t یک نمونه ای، سطح اطمینان در این آزمون % 19 تعیین شده است. نتایج بدست آمده حاکی از قابلیت اطمینان باالی پرسشنامه 4 و قابلیت اطمینان نسبی پرسشنامه شماره 7 می باشد. محاسیه وزن شاخص ها نشان می دهد که مصالح دینی دارای کمترین وزن و پس زمینه های فردی دارای بیشترین وزن در بین شاخص ها بودند. این گوناگونی، برنامه ریزی و اقدامات زیادی را در زمینه های مختلف فردی و اجتماعی و سازمانی الزم می دارد تا کسانی تربیت گردند که در جایگاه مدیریت، تصمیم های 1 اخالقی بگیرند که نتیجه اش، برقراری عدالت اجتماعی مورد نظر چشم انداز ایران 4151 است.

    کلیدواژگان: قضاوت اخلاقی، تصمیم گیری اخلاقی، اخالق، عدالت، سوگیری رفتاری
  • سید احمد موسوی*، محسن عامری شهرابی، غلامحسین بیابانی صفحات 96-114

    هدف پژوهش حاضر، تعیین نقش فعالیتهای فرهنگی در اصالح و تربیت و بازگشت زندانی به زندگی در زندان مرکزی همدان است. روش پژوهش توصیفی-پیمایشی و جامعه آماری پژوهش را زندانیان شرکت کننده در فعالیتها و کالسهای آموزشی- فرهنگی زندان مرکزی همدان تشکیل میدادند که طی یک سال گذشته از زندان آزاد شده اند؛ از آنجا که امکان دسترسی به تمامی زندانیان آزاد شده فراهم نبود، لذا جامعه آماری این پژوهش، تمامی زندانیان زندان مرکزی همدان تعیین گردید که طی یک سال گذشته از زندان مرکزی همدان آزاد شده و جهت تشکیل پرونده به اداره خدمات اجتماعی و مراقبت بعد از خروج اداره کل زندان- های استان همدان مراجعه کردهاند؛ از این رو تعداد 951 نفر، به عنوان نمونه در دسترس در این پژوهش شرکت نمودند. ابزار این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته در قالب طیف لیکرت بود؛ برای سنجش میزان پایایی، از ضریب آلفای کرونباخ بر روی 99 نمونه مورد مطالعه استفاده شد که مقدار آن بیشتر از 0/5 اندازه گیری گردید. شیوه تحلیل اطالعات آمار، توصیفی و استنباطی بود. نتایج به دست آمده از نرم افزار SPSS حاکی از آن بود که نقش فعالیت های فرهنگی زندان و ابعاد آن از جمله ارتقاء سطح آگاهی و دانش علمی زندانیان، پرکردن اوقات فراغت آنان، ارتقاء سطح ارزشهای دینی و اخالقی زندانیان، ارتقاء سطح سالمتی و تغییر نگرش زندانیان نسبت به جرم در اصالح و تربیت و بازگشت زندانی به زندگی باالتر از حد متوسط بود. فعالیتهای فرهنگی زندان بیشتر منجر به تغییر نگرش زندانیان نسبت به جرم شده و کمترین تاثیر آن مربوط به ارتقاء سطح سالمتی بود. در

    کلیدواژگان: فعالیتهای فرهنگی، زندان مرکزی همدان، خدمات اجتماعی، مراقبت بعد از خروج، بازگشت به زندگی
  • سعید مظفری*، حمزه کریمی صفحات 115-133

    تصمیمگیری چند معیاره یک چارچوب نوید بخش برای ارزیابی مسایل چند بعدی، متناقض و ناسازگار است. انسان در زندگی روزمره خود تصمیمات بسیاری میگیرد. این تصمیمات از مسایل شخصی و فردی تا مسایل بزرگ و کالن را شامل میشود. در اکثر مسایل تصمیم سازی، عموما اهداف و عوامل متعددی مطرح است و فرد تصمیم ساز سعی میکند که بین چند گزینه موجود)محدود یا نامحدود(بهترین گزینه را انتخاب نماید. انسان به طور ناخواسته در شبانه روز تعداد زیادی از این گونه تصمیمات میگیرد که برخی از آنها به دلیل هزینه باالی خطا در آنها، نیاز به بررسی و دقت بیشتری دارند. غالبا تصمیمگیری در محیطهای پیچیده ناپایدار یکی از مسایل بسیار مهم به شمار میرود. در این موارد تصمیم گیرندگان با گزینه هایی متفاوت که تحت تاثیر معیارهای مختلفی از جمله محیط داخلی و خارجی سازمان متاثر میشوند روبرو میباشند که در این صورت استفاده از مدلهای تصمیمگیری چند معیاره بهعنوان ابزارهایی کارا در جهت اخذ تصمیم، مناسب میباشند. مباحث تصمیم گیریهای چند معیاره یک بخش مهم از دانش تصمیمگیری مدرن را تشکیل میدهد. این مباحث به طور گسترده در زمینه های متعددی مانند اجتماعی، اقتصادی، نظامی، مدیریتی و... به کار میرود. ما در این مقاله سعی نمودهایم تا توسط روش SAW و همچنین با توجه به نظر خبرگان که به شاخصهای تعیین شده، با دو مولفهی الف(سهولت محاسبات و ب(فراوانی استفاده و اختصاص وزن 1.5 به هرکدام از شاخصه ها و به عبارتی دیگر تعداد گامهای کمتر و راحتی انجام محاسبات با میزان تکرار و به کارگیری یک روش خاص در تعامالت و تحقیقات گوناگون که از اهمیت یکسان برخوردار هستند، توانستهایم تکنیکهای تصمیمگیری را به روش MADM شناسایی و سپس دسته بندی نماییم.

    کلیدواژگان: MADM، MCDM، MODM، بی مقیاس کردن، تابع مطلوبیت
  • میثم حسن پور دلاور، علی ولی پور* صفحات 134-156

    پژوهش حاضر به تعیین تاثیر عوامل عاطفی بر واکنش های رفتاری مشتریان به تبلیغات شخصی شده با نقش میانجی مولفه های نظریه انتخاب عقالیی پرداخته است؛ بنابراین جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه مشتریان برند هاکوپیان در شهر تهران می باشند. نمونه گیری در این تحقیق، به روش غیرتصادفی در دسترس با حجم نمونه 981 نفر بر اساس فرمول کوکران انجام گردیده است. جهت سنجش روایی از فرم خبرگان و محاسبه شاخص های cvi و cvr استفاده شد و سنجش پایایی با استفاده از معیارهای اندازه گیری مدل که شامل روایی سازه، روایی همگرا، روایی واگرا، پایایی ترکیبی، آلفای کرونباخ و پایایی شاخص بوده و با نرم افزار اسمارت pls9 محاسبه گردید. پژوهش از نوع کمی بوده و پیمایشی است. همچنین هدف، آزمون فرضیه است. جهتگیری پژوهش کاربردی و از میان انواع پژوهشهای توصیفی، از نوع علی میباشد. نتایج نشان داد ابزار مورد استفاده دارای روایی و پایایی الزم می باشد. نتایج نهایی حاکی از آن است که نظریه انتخاب عقالیی باعث تغییر در باورهای مشتریان در تبلیغات شخصی شده می شود و به ایجاد یک رفتار خاص کمک می کند. لذا در نظر گرفتن اهمیت حریم خصوصی و هزینه های ادراک شده از شخصی سازی نشدن باعث می شود مشتری احساس امنیت داشته و به تبلیغات شخصی شده هاکوپیان اطمینان کند؛ زیرا اگر مشتری در تبلیغات شخصی شده احساس رضایت و امنیت داشته باشد می تواند با اطمینان کامل به خرید محصول بپردازد. لذا باید اطمینان حاصل کند که بدون حمایت تبلیغات شخصی شده هاکوپیان متضرر می شود و این دید باعث می شود به تبلیغات شخصی شده شرکت توجه نماید.

    کلیدواژگان: تبلیغات شخصی شده آنالین، نظریه انتخاب عقالیی، واکنش رفتاری، عوامل عاطفی
  • قربان ایری* صفحات 157-175

    پیشرفتهای علمی و فناورانه، رقابت شدید، عدم اطمینان اقتصادی سازمان ها، جایگاه یادگیری در سازمان را به عنوان یکی از راهکارهای رویارویی منطقی با شرایط متغیر کنونی ارتقا داده است. بطوریکه در اداره سازمان به نحوی مناسب، موثر و کارآمد، باارزش ترین و ضروری ترین نیاز سازمانها منابع انسانی آن سازمان می باشد. از طرفی یکی از مهمترین نیازهای کارکنان در سازمان، برقراری اعتماد میان آنها و مدیر می باشد وجود سطوح باالی اعتماد در سازمان باعث ایجاد هزینه های پایین ارزیابی و دیگر مکانیزم های کنترل خواهد بود و کارکنان خود را کنترل و دارای انگیزه های درونی خواهند بود. در مطالعه حاضر، ما از این نظریه استفاده کردیم تا ارزیابی کنیم که چگونه تعهد، اعتماد و جهت گیری یادگیری بر اثربخشی خدمات لجستیک در نمایندگیهای ایران خودرو استان گلستان تاثیر می گذارد. روش تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی از نوع همبستگی بود بوده است. جامعه آماری پژوهش حاضر کارکنان نمایندگی های فعال ایران خودرو در استان گلستان به تعداد 711 نفر بوده و با مراجعه به جدول گرجسی مورگان تعداد 161 نفر بصورت تصادفی خوشه ای بعنوان حجم نمونه انتخاب شد. ابزار مورد استفاده پرسشنامه استاندارد یانا و همکاران)1141)می باشد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از نرم افزار لیزرل 8.Lisrel8جهت تحلیل عامل تاییدی و مدلسازی معادالت ساختاری برای ارزیابی و آزمون فرضیات مورد استفاده قرار گرفت. یافته های تحقیق نشان دهنده تاثیر مثبت و معنی داری گرایش به یادگیری بر اثر بخشی خدمات لجستیکی، اعتماد و تعهد کارکنان بوده و اینکه گرایش به یادگیری هم بطور مستقیم و هم بطور غیر مستقیم از طریق متغیر های واسطه اعتماد و تعهد بر اثر بخشی خدمات لجستیک تاثیر مثبت و معنی داری دارد.

    کلیدواژگان: گرایش به یادگیری، اثربخشی خدمات لجستیک، اعتماد و تعهد کارکنان
|
  • Davod Khodadadi *, Abdolrahman Erfanniya Pages 1-18

    The aim of this study was to investigate the effect of stock risk and institutional investors on stock returns in companies listed on the stock exchange in the years 1390 to 1396. The research statistics community is companies listed on the stock exchange with 99 samples. The present study is a descriptive-correlational study based on cross-sectional data analysis and is applied in terms of purpose. The research hypotheses were tested using Eviews software. The results showed that there is a positive and significant relationship between stock price risk and stock returns. There is a negative and significant relationship between institutional investors and stock returns.

    Keywords: Stock risk, institutional investors, stock returns
  • Ali Amiri*, Mokhtar Esmaeeli, MohamadTaghi Ghadari Pages 19-38

    This research was carried out with the aim of evaluating the feasibility of using the production system in order to achieve lean production at the South Pars Gas Complex Company. The independent variable of the research is the feasibility of using the production system in time and the dependent variable to achieve lean production. The instrument for measuring this research is a questionnaire. The information necessary for testing the research hypotheses has been collected through a written questionnaire. To determine the reliability of this questionnaire, Cronbach's alpha test was used and the alpha coefficient obtained for this questionnaire was 0.92 which is acceptable and satisfactory. In this research, the questions of the questionnaire were modified and finalized by studying various texts in the field of producing at the time and pure production, and the views of the distinguished professor and the advisor professor in several stages. Therefore, the questions of the questionnaire have the necessary content validity. In order to verify the validity of the hypotheses, 150 distributed questionnaires were distributed between financial, production, warehouse and management units. The data were collected using SPSS19 software in two levels of analysis the nonparametric H-Cross-Wallis test was used for independent samples of research hypotheses. The obtained results indicate that the main hypothesis of the research is accepted, as well as the first and second special hypotheses.

    Keywords: Just in time, Lean production, Non-parametric H-Kruskal-Wallis test, Inventory level, Productivity
  • Kobra Yousefi* Pages 39-44

    The present study investigates the teaching method of solving the mathematical learning problem of high school students in Lordegan. In the present study, the statistical population is all high school students in Lordegan and sampling was done in a multi-stage cluster. Thus, the city of Lordegan was first divided geographically. One school from each geographical area and one school from each area among five districts, one school was randomly selected and 60 students from that school. Out of 60 people, 30 were randomly assigned to the experimental group in one class and 30 to the control group in another class. A standard learning questionnaire was used to collect data. In this study, analysis of covariance test was used to analyze the data. The results of the research showed that there is a significant effect between the teaching methods of solving the problem of mathematical learning of high school students in Lordegan.

    Keywords: problem solving, learning, math
  • AmirReza Alizadeh*, Fatemeh Enteshari Pages 45-57

    The purpose of this thesis is to check the factors affecting the way of expressing violence in spectators and football players. This thesis uses both library and field method to collect information, the statistical population of this thesis is 350 spectators and football players of Guilan premier league is in the category of youth and adults and the sample volume and reliability of data collection tools are calculated based on cronbach᾿s alpha coefficient of 70% (α = 70%), Kolmogorov_smirnov test was used to select the parametric or nonparametric test and also, the research tool is a researcher made questionnaire according to the Likert model. Which is used to collect information and the validity of the questionnaire has been confirmed by masters and sport management experts. Also, SPSS2 and smart PIS3 software were also used to analyze data. The results revealed that the correlation between variants like age, gender, educational status, marriage and employment was confirmed. Findings indicate that interactive relationship between individual and personality, security, situtional (environmental), social, cultural, managerial, economic and service and welfare factors with violence of spectators and football players, in other words, all these factors have a significant effect on reducing the ways of expressing violence in spectators and football players, which show that via training, exact and codified planning by the relevant officials and media, the methods of expressing violence in spectators and football players can be minimized.

    Keywords: Football, Violence, Spectators violence, players' violence
  • Hassan Aslani, Majid Soleimani * Pages 59-71

    This study was conducted with the aim of the relationship between job conflict and job resources with the desire for job turnover of employees of the General Department of Sports and Youth of Hamadan Province. The present study was an applied research in terms of purpose, descriptive and correlational in terms of method and quantitative in nature. The statistical population included all employees of the General Department of Sports and Youth of Hamadan province in 2020, whose number was 140 people. Due to the limited statistical population, the population size was considered as the sample size that after distributing and collecting the questionnaires, 110 people answered the questionnaires correctly. Job turnover was measured by Shadfar (2010) questionnaire, job involvement was measured by Shaffley et al. (2002) and job resources were measured by Babacas et al. (2009). Findings showed that the level of job resources was about 63.2%, the level of job turnover of employees was approximately 67.4% and job involvement had a level of 74.2%. The results of Spearman correlation and multivariate regression under SPSS software version 25 showed that there was a significant relationship between job involvement and job resources with the desire for employee turnover.

    Keywords: Job conflict, job resources, job rotation desire
  • Hamideh Zarrabi, Gholamreza Memarzadeh Tehran, Nasser Hamidi* Pages 72-95

    This research was conducted with the aim of finding the criteria for moral decision making of managers and is part of the researcher's doctoral dissertation. The researcher reviewed and analyzed new and related articles, as well as studied the theories of various thinkers in the field of moral decision-making and social justice, and sought the help of experts to confirm them. Findings show that the effective factors include:organizational, general, legal, professional, religious criteria, background of personality and physiological characteristics and environmental background of the person. The manager makes moral judgments based on these criteria, and the judgment is manifested in the form of a moral decision. The validity of the indicators has been confirmed by experts and it can be said with 95% confidence that it has been approved by the entire community of experts. Using a sample t-test, the confidence level in this test is 95%. The results indicate the high reliability of Questionnaire 1 and the relative reliability of Questionnaire 2. Calculating the weight of the indicators shows that religious materials had the lowest weight and individual backgrounds had the highest weight among the indicators. This diversity requires a lot of planning and action in various individual, social and organizational fields to train those who make ethical decisions in the position of management, which results in the establishment of social justice as desired by the vision of Iran in 1404.

    Keywords: Moral Judgment, moral Decision Making, moral, Justice, Behavioral Bias
  • Seyed Ahmad Mousavi*, Mohsen Ameri Shahrabi, Gholamhossin Biabani Pages 96-114

    The purpose of this study is to determine the role of cultural activities in the reform and education and return of prisoners to life in Hamaden Central Prison. The research method was descriptive-survey and the statistical population of the study consisted of prisoners participating in educational and cultural activities and classes of Hamaden Central Prison who have been released from prison during the past year; Since it was not possible to access all the released prisoners, so the statistical population of this study was determined all the prisoners of Hamaden Central Prison who were released from Hamedan Central Prison during the past year and to file a case to the Social Services and Aftercare Department. The General Administration of Prisons of Hamedan Province have referred; Therefore, 209 people participated in this study as an available sample. The instrument of this research was a researcher-made questionnaire in the form of Likert scale; To measure the reliability, Cronbach's alpha coefficient was used on 22 samples, the value of which was measured more than 0.7. The method of data analysis was statistical, descriptive and inferential. The results obtained from SPSS software indicated that the role of cultural activities in prisons and its dimensions such as raising the level of awareness and scientific knowledge of prisoners, filling their leisure time, raising the level of religious and moral values of prisoners, improving the level of health and The change in prisoners' attitudes toward crime in correctional education and the return of prisoners to life was above average. The cultural activities of the prison mostly led to a change in the attitude of prisoners towards crime and the least effect was related to improving the level of health. In ranking the role of activities

    Keywords: Cultural Activities, Prisoners, Hamedan Central Prison, Social Services, Post-Exit Care, Return to Life
  • Saeid mozafari*, Hamze karimi Pages 115-133

    Multi-criteria decision making is a promising framework for evaluating multidimensional, contradictory and inconsistent issues. Man makes many decisions in his daily life. These decisions range from personal and individual issues to big issues. In most decision-making issues, there are generally several goals and factors, and the decision-maker tries to choose the best option between several available options (limited or unlimited). Humans inadvertently make a large number of such decisions around the clock, some of which require more careful consideration due to the high cost of error. Decision making in complex unstable environments is often one of the most important issues. In these cases, decision makers are faced with different options that are affected by various criteria, including the internal and external environment of the organization, in which case the use of multi-criteria decision models as effective tools for decision-making are appropriate. Multi-criteria decision making is an important part of modern decision-making knowledge. These topics are widely used in various fields such as: social, economic, military, managerial, etc. In this article, we have tried to use the SAW method and also according to the opinion of experts to the specified indicators, with two components: a) ease of calculation and b) frequency of use, and assigning a weight of 0.5 to each of the indicators. In other words, fewer steps and ease of calculations with the rate of repetition and application of a particular method in various interactions and research that are of equal importance, we have been able to identify decision-making techniques by MADM method and Then categorize.

    Keywords: MADM, MCDM, MODM, Scaling, Utility function
  • Meysam Hasanpour Delavar, Ali Valipour * Pages 134-156

    The pattern of choice,the type of reaction that a person shows in each position depends ondifferent situational,non-situational factors. Understanding the impact of these factors on thebehavioral reaction of consumers is an important,essential issue in the field of marketing. Inaddition,the lack of proper use of Hacoupian Company in personalised advertising shows theweaknesses in advertising discussions,non-use of the components that have been deal with inthis research,such as non-personal costs,ownership,vulnerability,the importance of privacy.Therefore,the present study aimed to determine the impact of emotional factors on the clients'behavioral responses to personalized Internet advertising with mediating role of scheme ofrational choice. Therefore,the statistical population of the present study is all Internet customersof Hacoupian brand in Tehran,which is a sampling method in this study,sampling was madeavailable with the sample size of 384 people based on Cochran formula. To measure the validityof the expert form,calculating the CVI,CVR indexes,the reliability was assessed usingthe measurement criteria,which included construct validity,convergent validity,divergentvalidity,hybrid reliability,Cronbach's alpha,and reliability of the index,was calculated withsmart pls software. The results showed that the instruments used are validity,reliability isnecessary. Final results suggest that rational choice theory alters customer beliefs in personalizedadvertising,helps to create a specific behavior. Therefore,considering the importance ofprivacy,the perceived impersonal cost makes the customer feel safe,trust thepersonalized advertising of Hacoupian. Because if the customer feels satisfied,secure inpersonalized advertising,he can buy the product with full confidence. Therefore,he must makesure that Hakopian is harmed without the support of personalized advertisements,and this viewmakes him pay attention to the company's personalized advertisements.

    Keywords: Behavioral reaction, emotional factors, personalised advertising, rational selection
  • Gorban Eiri* Pages 157-175

    Scientific and technological advances, intense competition, economic uncertainty of organizations, has promoted the position of learning in the organization as one of the ways to deal rationally with the current changing conditions. In order to manage the organization in an appropriate, effective and efficient way, the most valuable and essential need of organizations is the human resources of that organization. On the other hand, one of the most important needs of employees in the organization is to establish trust between them and the manager. The existence of high levels of trust in the organization will cause low evaluation costs and other control mechanisms and employees will have control and internal motivation. In the present study, we used this theory to evaluate how commitment, trust and learning orientation affect the effectiveness of logistics services in Iran Khodro dealerships in Golestan province. The method of the present study was applied in terms of purpose and correlational in terms of descriptive method. The statistical population of the present study was 724 employees of Iran Khodro active dealerships in Golestan province and by referring to Georgia Morgan table, 260 people were randomly selected as the sample size. The instrument used is the standard questionnaire of Yana et al. (2018). In order to analyze the research data, Lisrel 8.8 software was used to analyze the confirmatory factor and model structural equations to evaluate and test the hypotheses. Findings show a positive and significant effect of learning orientation on the effectiveness of logistics services, employee trust and commitment, and that the tendency to learn both directly and indirectly through the mediating variables of trust and commitment on the effectiveness of logistics services. It has a positive and significant effect.

    Keywords: trust, commitment, learning orientation, logistic service effectiveness