فهرست مطالب

نشریه روان سنجی
پیاپی 25 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیه شعبانی *، حسن پاشا شریفی، مالک میرهاشمی، صغری ابراهیمی قوام صفحات 7-22

    هدف از پژوهش حاضر، ارایه مدل پیش بینی پیشرفت تحصیلی بر اساس ویژگی های شخصیتی با میانجی گری مهارت های تحصیلی با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری بود . از جامعه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نمونه گیری به صورت خوشه ایی چند مرحله ایی انجام شد و نمونه ایی شامل 419 نفر به پرسشنامه سنجش صفات شخصیتی NEO-PI-R و پرسشنامه مهارت های تحصیلی پاسخ دادند . در این پژوهش از روش معادلات ساختاری برای بررسی روابط بین متغیرها استفاده شد. مدل ساختاری بین متغیرها (پیشرفت تحصیلی، مهارت های تحصیلی و ویژگی های شخصیتی) دارای برازش مناسبی بود. نتایج نشان داد ضرایب مربوط به ویژگی بی ثباتی هیجانی با مهارت و پیشرفت تحصیلی منفی و ضرابی مربوط به سایر ویژگی های شخصیتی با مهارت و پیشرفت تحصیلی مثبت است. همچنین ضریب مربوط به رابطه بین ویژگی شخصیتی باز بودن بهتجربه با پیشرفت تحصیلی معنی دار نمی باشد. همچنین نتایج به دست آمده نشان داد فرضیه پژوهش مبنی بر نقشمیانجی مهارت های تحصیلی در رابطه بین ویژگی های شخصیتی و پیشرفت تحصیلی مورد تایید قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، مهارت های تحصیلی، ویژگی های شخصیتی، مدل یابی معادلات ساختاری
  • ابوالفضل قدمی *، سرور سادات سیاح، فاطمه آزادی صفحات 23-37

    هدف از پژوهش حاضر بررسی ویژگی های روان سنجی پرسشنامه کیفیت زندگی خانواده بر اساس نظریه سوال - پاسخ است. این مطالعه از نوع زمینه یابی با نمونه ای مشتمل بر 384 نفر از دانشجویان (175 نفر پسر و 209 نفر دختر)بود که به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای از بین دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی انتخاب شدند. در این پژوهش ابتدا، پرسشنامه کیفیت زندگی خانواده، به زبان فارسی ترجمه و سپس جهت بررسی اولیه بر روی 50 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی اجرا شد. از بین 25 سوال موجود در پرسشنامه 4 سوال (22-23-24-25) پرسشنامه که مشروط بر وجود عضوی ناتوان در خانواده بود بدون پاسخ گذاشته شد؛ بنابراین از روند تحلیل حذف شدند و مابقی تحلیل ها با 21 سوال باقی مانده انجام شد. نتایج تحلیل عامل تاییدی مرتبه اول، نشان داد تمامی شاخص ها در حد مطلوب و سوال ها در سطح 99 درصد معنادار بودند که بیانگر همسو بودن گویه های با سازه نظری است. ضریب آلفای کرونباخ آن برای کل مقیاس و مولفه های آن رضایت بخش بود. نتایج نشان داد که اعتبار آزمون به روش آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه 789/0 و مولفه های تعاملات خانوادگی 712/0، والدگری 809/0، بهزیستی هیجانی 734/0 و بهزیستی جسمی 804/0 به دست آمد و مطلوبیت ویژگی های روان سنجی سوال های پرسشنامه با استفاده از مدل GRM بررسی شد. این مطالعه تایید کرد که می توان از پرسشنامه سنجش کیفیت زندگی خانوادگی به عنوان ابزاری معتبر و مناسب جهت سنجش کیفیت زندگی در خانواده در جامعه دانشجویان ایرانی استفاده کرد. بررسی اعتبار این پرسشنامه در سطح جمعیت عمومی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: هنجاریابی، پرسشنامه کیفیت زندگی خانواده (FQOL)، دانشجویان ایرانی
  • سیده زهرا حسینی، شهره شکرزاده*، کامبیز کامکاری صفحات 39-58

    هدف پژوهش حاضر، تعیین روایی تشخیصی نسخه نوین هوش آزمای تهران- استفورد- بینه در دانش آموزان ناتوان یادگیری می باشد. جامعه آماری را تمامی دانش آموزان دارای ناتوانی یادگیری در مراکز ناتوانی یادگیری شهر آمل در سال تحصیلی 94-1393 تشکیل می دهند. حجم نمونه برابر با 60 نفر بوده که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های این پژوهش از نسخه نوین هوش آزمای تهران-استانفورد-بینه استفاده گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها جهت تعیین روایی تشخیصی ابزار از روش فاصله اطمینان، نمودار نقاط پراکنش و محور ترکیبی استفاده شد. یافته ها نشان داد این مقیاس در حیطه های دانش، حافظه فعال و استدال کمی از روایی تشخیصی مناسبی برخوردار است. با تکیه بر پایین بودن این عوامل در دانش آموزان دارای ناتوانی یادگیری می توان نتیجه گرفت این سه شاخص از قدرت پیش بینی لازم برخوردار است و با تاکید بر میزان میانگین های عوامل تشکیل دهنده حیطه کلامی هوش آزمای تهران- استنفورد- بینه مشخص گردید که در بین عوامل، حافظه فعال کلامی (با میانگین 08/5) پایین ترین میزان میانگین را در دانش آموزان دارای ناتوانی یادگیری به خود اختصاص داده است.

    کلیدواژگان: ناتوانی یادگیری، روایی تشخیصی، نسخه نوین هوش آزمای تهران-استانفورد-بینه
  • حسین شعبانی، فاطمه بیت الله الله کبر، نرگس بهشتی صفحات 59-81

    در این تحقیق به «ویژگی های روان سنجی پرسشنامه سنجش ابعاد آسیب شناسیشخصیت (DAPP-BQ در کارکنان مراجع قضایی تهران » پرداخته و سوال اصلی تحقیق بدین ترتیب مطرح شده است که آیا پرسشنامه ابعاد آسیب شناسی شخصیت در کارکنان مراجع قضایی تهران، از ویژگی های روان سنجی مطلوب برخوردار است یا خیر؟ روش تحقیق حاضر در حیطه تحقیقات روش شناختی با تاکید بر روان سنجی قرار می گیرد. جامعه آماری تحقیق را کارکنان مراجع قضایی تهران که بعنوان مشاور با مراجعه کنندگان در ارتباط هستند در مجموع 175 تفر میباشند. که طبق جدول تعیین تعداد نمونه مورگان 120 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده بعنوان نمونه  انتخاب شدند. در پژوهش حاضر از پرسشنامه سنجش ابعاد آسیب شناسی شخصیت (DAPP-BQ) استفاده شده است که دارای روایی و اعتبار مطلوبی می باشند. در نهایت، به منظور تعیین ضریب اعتبار پرسشنامه با تاکید بر تجانس درونی سوالات از دو روش آلفا کرانباخ و دو نیمه کردن آزمون با استفاده از مدل آماری ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است؛ همچنین، به منظور بررسی روایی ملاکی (از نوع همزمان) از فرم بازسازی شده پرسشنامه شخصیتی چندوجهی مینه سوتا-2 (MMPI-2RF) و همبستگی دو پرسشنامه مذکور استفاده شده، همچنین، به منظور بررسی روایی سازه یا عاملی از روش تحلیل عامل از نوع سلسله مراتبی استفاده شده است و یافته ها نشان داد که کمترین ضرایب اعتبار حاصله از دو روش آلفا کرانباخ و دو نیمه کردن آزمون، ضریب اعتبار (75/0)، مربوط به مقیاس های «بی عاطفه گی»، «مشکلات صمیمیت» و «طردشدگی» می باشد و دیگر ضرایب بالاتر از 80/0 بوده  و  می توان مطرح نمود که مقیاس های پرسشنامه مذکور، در حد مطلوب و بالاتر از مطلوب می باشند. همچنین، در بررسی روایی ملاکی (از نوع همزمان) مشخص گردید که پرسشنامه ابعاد آسیب شناسی شخصیت با MMPI-2RF در کارکنان مراجع قضایی تهران روایی همزمان است.

    کلیدواژگان: ویژگی های روان سنجی، پرسشنامه سنجش ابعاد آسیب شناسی شخصیت (DAPP-BQ)، کارکنان مجتمع های قضایی شهرتهران
  • فهیمه صادقی زمانی*، محمدحسین ضرغامی صفحات 83-99

    پژوهش حاضر با هدف آزمون کاربرد تحلیل داده های شبکه ای در ترسیم شبکه ارتباطی ابعاد شخصیتی در خانواده انجام گردید. تحلیل شبکه روش قدرتمندی برای تحلیل روابط میان عضای شبکه که در اینجا ابعاد شخصیتی است و شیوه نمایش گرافی مبتنی بر داده های ماتریسی می باشد. پژوهش حاضر یک پژوهش همبستگی به شمار می رود. در این پژوهش، با روش نمونه گیری تصادفی خوشه‏ای از میان خانواده‏های دارای دختران 11 تا 20 ساله مناطق 1 و 3 شهر تهران، نمونه نهایی (داده‏های تمییز) با حجم 416 نفر در قالب 130 خانواده (واحد مورد مطالعه) انتخاب شدند. به منظورگردآوری داده‏ها از پرسشنامه ویژگی‏های شخصیتیNEO  استفاده گردید. ترسیم نقشه ی شبکه ارتباطی مبتنی بر تجزیه و تحلیل داده‏های گردآوری شده از طریق تکنیک تحلیل شبکه (نظریه گراف) به کمک الگوریتم فروترمن- رینگولد و با استفاده از بسته‏های نرم‏افزاری qgraph و bootnet در نرم افزار R صورت گرفت. الگوهای رسم شده نشان داد که در میان خرده مقیاسهای شخصیت، برون گرایی بالاترین مرکزیت، روان رنجوری بیشترین روابط منفی  معنادار و گشودگی به تجربه کمترین رابطه را با دیگر خرده مقیاسها داشتند.  باوجدان بودن- توافق پذیری بیشترین ارتباط مثبت و روان رنجوری-برون گرایی بیشترین ارتباط منفی را با یکدیگر داشتند

    کلیدواژگان: نظریه شبکه، الگوریتم فروترمن- رینگولد، ابعاد شخصیتی نئو، نظریه گراف، نرم افزار R
  • سید علی هاشمی، کامبیز کامکاری *، شهره شکرزاده صفحات 101-115

    باتوجه به هدف اصلی پژوهش با یک سوال در راستای بررسی روایی سازه نسخه دوم مقیاس های سنجش هوش رینولدز در دانش آموزان سمپاد شهر تهران سروکار داشته که پیرامون ساختار درونی تدوین گردید. طرح پژوهش حاضر با تاکید بر فرایند تدوین و استانداردسازی، در حیطه تحقیقات روش شناختی بوده و از نوع مطالعات روان سنجی می باشد و با استفاده از تحلیل عامل تاییدی سلسله مراتبی متعامد انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش، تمامی دانش آموزان سمپاد شهر تهران بوده که از روش نمونه گیری طبقه ای سهمی مساوی 704 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش حاضر نسخه دوم مقیاس های سنجش هوش رینولدز می باشد که به منظور اندازه گیری سنجش هوش با دو عامل هوش متبلور و هوش سیال با چهار آزمون کلمه هدف، گزینه متفاوت از هوش متبلور و تمثیل قیاسی و بخش گمشده از هوش سیال طراحی شده که در راستای روایی سازه از شیوه تحلیل عامل تاییدی سلسله مراتبی متعامد استفاده شده است. یافته ها نشان داد با توجه به الگوی ساختار درونی پیشنهادی در زمینه چهار آزمون به عنوان عوامل سازنده مراتب درجه اول (هوش متبلور و هوش سیال) می توان مطرح نمود که نسخه دوم مقیاس های سنجش هوش رینولدز دارای ساختار درونی دو عامل بوده و مطابق با مدل پیشنهادی کتل است. مدل سلسله مراتبی توانایی های شناختی کتل، هورن و کارول تحت عنوان دو توانایی عمده از ده توانایی عمده، جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است. در نتیجه می توان از هوش متبلور و هوش سیال به عنوان دو عامل سازنده توانایی عمومی صحبت به میان آورد.

    کلیدواژگان: ساختار عاملی، روایی سازه، تحلیل عامل تاییدی سلسله مراتبی متعامد، نسخه دوم مقیاس های سنجش هوش رینولدز، مدارس سمپاد
  • فوزیه الهام پور *، حمزه گنجی صفحات 117-132

    پژوهشگران پیش از استفاده از هر آزمونی باید در باره ویژگی هایی از جمله کافی بودن پایایی و روایی آزمون را  بررسی کنند. (مارنات، گری گراث، 1373). بنابراین هدف این پژوهش بررسی اعتبار و روایی آزمون سرسختی روانی در دانش آموزان دوره متوسطه بود. روش پژوهش در چهارچوب طرح مطالعاتی اعتبار سنجی با هدف بررسی روایی و پایایی مقیاس سرسختی کوباسا در نمونه ای 300 نفری از  دانش آموزان دختر و پسر پایه سوم تجربی (1411نفر) دبیرستان های دولتی شهر دزفول در سال تحصیلی94- 93، بودکه با روش چند مرحله ای تصادفی ساده، انتخاب و پرسشنامه سرسختی کوباسا (1994)، را تکمیل کردند. همسانی درونی کل سوالات آزمون از طریق آلفای کرونباخ 683/0، ضریب پایایی از روش بازآزمایی با فاصله6 هفته، برای کل آزمون 61/0، محاسبه شد و پایایی و همسانی درونی قابل قبولی را برای این آزمون نشان دادند. به منظور مطالعه روایی سازه ای این پرسشنامه، از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری، استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، سه عامل(کنترل، تعهد و چالش) از پرسشنامه سرسختی روا ن شناختی را استخراج و تاییدکرند. مقدار واریانس تبیین شده برای کل پرسشنامه سرسختی 42/61% باسطح معناداری آزمون بارتلت  P<0/001به دست آمد. در مجموع نتایج این پژوهش حاکی از ویژگی های روان سنجی قابل قبول پرسشنامه سرسختی است و می تواند در بررسی سرسختی روان شناختی دانش آموزان در حوزه روانشناسی مثبت گرای شخصیت مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سرسختی روان شناختی، روایی، پایایی
  • راحله زرگرباشی*، عبدالحسن فرهنگی صفحات 133-140

    هدف این پژوهش ، بررسی ویژگی های روانسنجی پرسشنامه اعتماد در روابط زناشویی و کاربرد آن در همسانی ازدواج براساس قصه عشق می باشد.زیرا همسانی ازدواج موجب آرامش زوجین و کمتر شدن رفتارهای تهاجمی و بالطبع تقویت امنیت اجتماعی می باشد. جامعه آماری، شامل کلیه زوجین شهر  تهران در سال 1396 بود. نمونه آماری،  شامل 300 نفر بود که به صورت نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش، مقیاس های اعتماد رمپل و هولمز (1986) و قصه عشق استرنبرگ بوده . روش آماری، جهت بررسی اعتبار از شیوه آلفای کرونباخ، جهت بررسی روایی از روش تحلیل عامل تاییدی ,جهت هنجارآزمون از نمره T و Z و برای بررسی رابطه از همبستگی پیرسون بهره گرفته شد. یافته ها نشان داد که اعتبار آزمون در حالت   کلی  با 18 ماده(881/0)و  برای زیر مقیاس های پیش بینی پذیری(822/0) ,   اعتماد (846/0)، وفاداری (838/0) و نحوه برخورد (694/0) برآورد شد . در بررسی روایی   سازه با  KMO=0/614  و استخراج 4 عامل،پیش   بینی پذیری(6 ماده)،  اعتماد (5 ماده)،   وفاداری (4 ماده) و نحوه برخورد (3 ماده)    با چرخش واریماکس مشخص شد که     واریانس 353/70%  گردید.  همچنین مشخص شد که بین قصه عشق (مردان و زنان) خصوصا در دو زیر مقیاس جنگ و وحشت افکن (نقش) و اعتماد در روابط بین فردی (زناشویی) "رابطه" وجود دارد.

    کلیدواژگان: مقیاس اعتماد، قصه عشق، زناشویی
|
  • Somayeh Shabani*, Hasan Pasha Sharifi, Malek Mirhashemi, Soghra Ebrahimi Ghavam Pages 7-22

    The   present research is to define an anticipation model of academic progress   based on personality traits mediated by academic skills using structural   equation modeling. Multistage cluster sampling method was conducted in Shahid   Beheshti University of Medical Science to select a sample of 419 students to   complete the Revised NEO Personality Inventory (NEO PI-I). To explore   relationships among variables, structural equation method was applied. The   structural model among variables (academic progress, academic skills and   personality traits ) indicated goodness of fit. The results showed   coefficient of relationship between emotional instability and academic   progress as negative and coefficients related to other traits as positive.   Furthermore the coefficient of relationship between personality trait of   openness to experience and academic progress was not significant. Also, the   results supported the research hypothesis about the mediating role of   academic skills respected to the relationship between personality traits and   academic progress.

    Keywords: academic progress, academic skills, Personality traits, structural equation modeling
  • Abolfazl Ghadami, Sarvarosadat Sayah, Fatemeh Azadi Pages 23-37

    The purpose of this research was to study the psychometric properties of family quality of life questionnaire based on. This study is a survey with a sample of 384 students (175 boys and 209 girls) were selected multistage cluster sampling among students of Azad University Central Tehran Branch. In this research, the family quality of life questionnaire was first translated into Farsi and then carried out for a total of 50Bachelor students. Among 25 items in the questionnaire, 4 Items (25-23-24), which conditioned by disabled family member, was not answered; therefore, the analysis process was eliminated and the rest of the analysis was done with 21 remaining Items. The results of the first order confirmatory factor analysis showed that all indices were significant at 99% level, indicating that the items are consistent with the theoretical construct. Its Cronbach's alpha coefficient was satisfactory for the whole scale and its components. The results showed that the reliability of the test was calculated using Cronbach's alpha for the total questionnaire of 0.779 and the components of family interactions 0.712, parenting 0.809, emotional well-being of 0.734 and physical well-being of 0. 804 and the desirability of the psychometric properties of the item questionnaire with the use of the GRM model were investigated. This study confirmed that family quality of life questionnaire can be used as a valid and appropriate tool for assessing the quality of life in the family in Iranian students. The validity is proposed of this questionnaire at the general population.

    Keywords: Standardization, Family Quality of Life Questionnaire (FQOL), Iranian Students
  • Zahra Hoseini, Shohreh Shokrzadeh*, Kambiz Kamkari Pages 39-58

    This research   has been conducted with this goal to determine the diagnostic validity of the   new version of Tehran- Stanford- Binet for students with learning   disabilities. The statistical population consists all students with learning   disabilities who have been   referred   to Amol’s center of learning disabilities in the semester 1393- 1394. The   sample size contained 60 students who were selected by purposive sampling. To   collect data for this research the new version of Tehran-Stanford-Binet has   been used. In order to analyze the data and to determine the validity of   diagnostic instrument, diagram of the distribution and the confidence   interval method, and Composite has been used. The results showed that this   scale in the areas of knowledge, working memory and quantitative reasoning   has a little bit of a good diagnostic validity. Considering this fact that   subtests were low in students with learning disabilities, we can conclude   that these three indicators have the required predictive power, and with an   emphasis on the average of the constituent elements of nonverbal Domain of   Tehran-Stanford-Binet’s IQ test it was determined that among the factors,   verbal working memory with (5/08), has the lowest average.

    Keywords: : learning disabilities, diagnostic validity, new version of Tehran-Stanford-Binet
  • Pages 59-81

    In this research,   psychometric properties of personality pathology questionnaire were used In   the staff of judicial complexes in Tehran, the main question of the research   has been raised.Is the questionnaire of personality athology dimensions in the   employees of judicial complexes in Tehran, has the desired psychometric   properties?The methodology of this research is in the field of methodological   research with emphasis on psychometrics.The statistical population of the   research is the employees of the judicial complexes of Tehran, who are   associated with the consultants.A total of 175 teppers. According to the   Morgan sample, 120 people were selected by simple random sampling method.In   this study, Personality Pathology Dimension Inventory (DAPP-BQ) has been used   which has good validity and reliability.Finally, in order to determine the   coefficient of validity of the questionnaire, with emphasis on the internal   consistency of the questions, two methods of alpha Cronbach and two half-test   were used using the Pearson correlation coefficient model;Also, in order to   study the validity of the synchronous criterion from the reconstructed   Multi-Personality Inventory Questionnaire (MMPI-2RF) and the correlation of   these two questionnaires,Also, in order to investigate the construct validity   or factor, a hierarchical factor analysis method has been usedAnd the results   showed that the least credit coefficients obtained from the two methods of   alpha Cronbach and the two test halves, the coefficient of validity (0.75),   refer to the scale of "lack of emphasis", "intimacy   problems" and "rejection" "Should beAnd other   coefficients higher than 0.80 and it can be argued that the scale of the   questionnaire is at a desirable and higher than desirable level.Also, in   assessing the validity of the criterion (synchronous type), it was determined   that personality traumaticity questionnaire with MMPI-2RF coincides with the   staff of the judicial complexes in Tehran.

    Keywords: Psychometric properties, psychometric properties of personality pathology questionnaire, the staff of judicial complexes in Tehran
  • Pages 83-99

    The purpose of this study Network data analysis application in family distance according to personality dimensions (NEO). Network analysis is a powerful method for analyzing communications between network members, which is a personality dimension and a graphical representation of matrix data. This research is a correlation study. In this research, which used cluster random sampling, 130 families with girls aged 11 to 20 from districts 1 and 3 of Tehran were chosen. The NEO Personality traits Inventory was used for data collection. The communication network was drawn based on the data using network analysis technique and Fraterman-Reingold algorithm with qgraph and bootnet in software R. The patterns that, among the personality scores, extraversion has the highest centrality and neuroticism with the highest negative centrality. The openness has the least relation with other subscales. ConscientiousnessAgreeableness had the most positive correlation and neuroticism- extraversion had the most negative relationship with each other.

    Keywords: Reingold algorithm, Neo personality dimensions, Graph theory, R software
  • Pages 101-115

    The Aim of the present research is to investigate the " Factor Structure of Reynolds Intellectual Assessment Scales, Second Edition in student’s sampad " in the academic year 2017-2018. According to the main Aim of the research, a question has been asked to verify the validity of the structure. Second version of the measurement scale Inside Reynolds's Intelligence, students of the Tehran University have questioned the main question of internal structure research. The design of the present research, with emphasis on the process of codification and standardization, is in the field of methodological research and is a type of psychometric research and has been carried out using an orthogonal hierarchical confirmatory factor analysis. The results showed that according to the proposed model of internal structure in the field of four tests, the first factors (crystalline intelligence and fluid intelligence) can be suggested. The Reynolds Intellectual Assessment Scales, Second Edition has an internal structure of two factors And is in accordance with Cattel's proposed model. The Hierarchical model of cognitive abilities of Cattel, Horn and Carroll, entitled "Two Major Capabilities of the Ten Major Capabilities," has a special place. Therefore, crystalline intelligence and fluid can be discussed as two generic capabilities.

    Keywords: Factor structure, Structural validity, Hierarchical confirmatory factor analysis orthogonal, Reynolds Intellectual Assessment Scales, Second Edition, Sampad schools
  • Pages 117-132

    The scholars must investigate tests' psychometrics traits to make use of they(Marnat, Grey Gross,1373). Thus the aim of this study was to investigate reliability and validity hardiness psychological scale. Research method was reliability and validation. A sample size of 300 of all (1411) male and female students of the third grade in empirical science course of high school in Dezful in1393-94 was selected using multi-stage random sampling. They answered Kobasa.'S hardiness questionnaire (1994).The data analyzed by Cronbach's Alpha, Retest and Exploratory and Confirmatory factor analysis on the base structural equation modeling. Results showed models, were good fit, and Confirmed three factors (control, commitment, challenge) and explained %61/42 of the variance of hardiness psychological. also Cronbach's Alpha =0/683, Retest =0/61 that were significant and Confirmed internal consistency and reliability this scale.

    Conclusion

    hardiness psychological questionnaire is a reliability and validation scale for Measurement hardiness psychological in the grope of students.

    Keywords: Hardiness Psychological, Reliability, Validation
  • Pages 133-140

    The purpose of this study is to investigate the psychometric properties of the trust questionnaire in marital relations and its application in the marriage consistency based on the story of love. Since the marriage's consistency causes couples peace and decreases the aggressive behaviors and, thus, strengthening social security. The statistical population included all couples in Tehran in 2017. The sample consisted of 300 people selected by multistage cluster sampling. The research tool is the Relapse and Holmes Trust Scales (1986) and Sternberg's Story of Love. The statistical method was Cronbach's alpha, to validate the validity of the confirmatory factor analysis method, the standard test was T and Z, and Pearson correlation was used to examine the relationship.Using these two scales in pre-marital counseling can be a prelude to less offensive behaviors and even social security in the future.The findings showed that the validity of the test was in general with 18 items (0.881) and for predictive subscales (0.822), trust (0.846), loyalty (0.838), and the manner of dealing (0.694) was estimated. The validity of the construct with KMO = 0.614 and the extraction of 4 factors, predictability (6 items), trust (5 items), loyalty (4 items) and the manner of collision (3 matter) with varimax rotation revealed that the variance is 70.353%. It was also found that there is a "relationship" between the story of love (men and women), especially in the two sub-scales of warfare and panic (role) and trust in interpersonal (marital) relationships.

    Keywords: trust questionnaire in marital relations, love story