فهرست مطالب

نشریه روان سنجی
پیاپی 20 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صادق تقی لو*، رامین لطافتی صفحات 7-29
    مقدمه

    بهزیستی ذهنی حوزه ای از روان شناسی مثبت است که  از سال  1960 توجه روان شناسان را به خود جلب کرده است.

    هدف

    پیش بینی بهزیستی ذهنی بر اساس متغیرهای مکنون صفات شخصیت (عامل های روان رنجور خویی و برون گرایی) و ابعاد حل مسئله اجتماعی (حل مسئله انطباقی و حل مسئله غیر انطباقی) و آزمون تغییرناپذیری جنسیتی در روابط بین متغیرهای مکنون پژوهش، دو هدف عمده پژوهش حاضر است.

    مواد و روش ها: 

    داده ها با استفاده از پرسشنامه های حل مسئله اجتماعی و پنج عامل بزرگ شخصیت و مقیاس های بهزیستی ذهنی از 546 دانشجو(261 پسر و 285 دختر) که به روش نمونه برداری چند مرحله ای از واحدهای دانشگاه آزاد استان تهران در انتخاب شده بودند، گردآوری شد.

    نتایج

    استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد، متغیرهای مکنون صفات شخصیت و ابعاد حل مسئله اجتماعی 47 درصد از واریانس بهزیستی ذهنی را تبیین می کند. آزمون تغییرناپذیری رابطه بین متغیرهای پژوهش در بین دو جنس نیز نشان داد که روان رنجور خویی در مردان قوی تر از زنان بهزیستی ذهنی را پیش بینی می کند و برون گرایی در زنان قوی تر از مردان حل مسئله انطباقی و حل مسئله غیر انطباقی را پیش بینی می کند و حل مسئله غیر انطباقی در زنان قوی تر از مردان بهزیستی ذهنی را پیش بینی می کند.  

    نتیجه گیری

    پژوهش حاضر به منظور درک بهتر عوامل پیش بینی کننده بهزیستی ذهنی، نیاز به مطالعه آن با توجه به نقش جنسیت را مورد تاکید قرار می دهد.

    کلیدواژگان: بهزیستی ذهنی، صفات شخصیت، مدل یابی معادلات ساختاری، تغییرناپذیری، جنسیت
  • دردانه اصغری*، نسترن شریفی صفحات 30-39

    پژوهش حاضر  تحلیلی بر ارتباط و تمایز دو نوع خلاقیت هیجانی و شناختی از یکدیگر بر اساس عاملهای آنمی باشد که جامعه آن دانش آموزان مقطع متوسطه شهر بجنورد می باشد. این پژوهش با این فرضیه که خلاقیت هیجانی و خلاقیت شناختی متمایز ازهم می باشند، و در عین حال با هم رابطه هم دارند، صورت گرفته است. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه نظری (دوره اول) است که در دبیرستان های دولتی شهر بجنورد در سال تحصیلی 95-94 مشغول به تحصیل بوده اند. از میان جامعه، تعداد 126 پسر و 227 دختر با روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ای انتخاب شده اند. روش تحقیق  از نوع همبستگی است. ابزار گردآوری اطلاعات نیز آزمون خلاقیت هیجانی آوریل و خلاقیت شناختی عابدی می باشد. نتایج تحقیق نشان می دهد که این دو مقیاس متمایز از یکدیگر می باشند، و مولفه های آنها با هم ارتباط دارند.

    کلیدواژگان: خلاقیت هیجانی، خلاقیت شناختی، عامل، تمایز
  • نرگس باباخانی، الهه حجازی موغانی، حسن پاشا شریفی صفحات 51-68

    در این پژوهش پرسشنامه ادراک از شیوه های تربیتی والدین (POPS) که توسط (گرولنیک و همکاران ،1997) تهیه شده بود، در دانش آموزان دبیرستانی شهر تهران هنجاریابی شد. نمونه مورد مطالعه شامل 808 نفر (400 پسر و 408 دختر) است که به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. به منظور تحلیل عاملی از روش مولفه های اصلی، و برای چرخش عامل ها از چرخش متعامد واریماکس استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی وشاخص های برازش مناسب در تحلیل عاملی تاییدی وجود شش عامل ادراک درگیری، خودمختاری و گرمی را در پدر و مادر به صورت جداگانه تایید کردند که مجموعا"93/64 درصد از واریانس را تبیین می کنند. ضرایب اعتبار همسانی درونی برای خرده مقیاس های درگیری مادر (76/0)، خودمختاری مادر (80/0)، گرمی مادر (82/0)، درگیری پدر (77/0)، خودمختاری پدر (78/0)، گرمی پدر (81/0) و در کل پرسشنامه 94/0 بدست آمده است. همچنین نتایج آزمون تحلیل واریانس یک راهه در مقایسه دختران و پسران نشان داد، ادراک پسران ازشیوه های تربیتی والدین شان ، بهتر از ادراک دختران است (01/0<p).

    کلیدواژگان: ادراک نوجوانان از شیوه های تربیتی والدین، درگیری، گرمی، خودمختاری، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی
  • هاشم جبرائیلی* صفحات 69-86
    مقدمه

    با توجه به اهمیت شناسایی افراد در معرض اعتیاد و مصرف مواد و ضرورت ساخت ابزارهای معتبر در این زمینه، پژوهش حاضر با هدف ساخت و هنجاریابی پرسشنامه ای جهت شناسایی افراد در معرض اعتیاد و مصرف مواد بر اساس پرسشنامه های پنج عامل بزرگ شخصیت، هوش هیجانی و تاب آوری انجام شد.

    روش کار

    تعداد 300 دانشجو (124 مرد و 176 زن) به شیوه نمونه گیری در دسترس از بین دانشجویان دانشگاه خوارزمی انتخاب و با استفاده از پرسش نامه های شخصیت نیو، هوش هیجانی برادبری- گریوز، تاب آوری کانر و دیویدسون و گرایش به اعتیاد وید و بوچر مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها بر مبنای آزمون آلفای کرونباخ، ضریب همبستگی پیرسون وتحلیل عاملی اکتشافی و با استفاده از نسخه 22 نرم افزار spss مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    نتایج حاصل از تحلیل به استخراج 4 عامل منجر شد که هر کدام دارای 6 نشانگر بودند. پایایی همسانی درونی عامل ها در دامنه ای بین 66/0 تا 86 قرار داشت. روایی ملاکی عامل ها با بررسی همبستگی بین نمرات عامل ها و نمرات گرایش به اعتیاد حاکی از همبستگی منفی معنادار بین گرایش به اعتیاد وعامل اول (01/0>P، 39/0-=r)، عامل دوم (01/0>P، 30/0-=r)، عامل سوم (01/0>P، 44/0-=r)، عامل چهارم (01/0>P، 40/0-=r) و نمرات کل پرسشنامه استخراج شده (01/0>P، 57/0-=r) بود. 

    نتیجه گیری

    پنج عامل بزرگ شخصیتی، هوش هیجانی و تاب آوری نه تنها ارتباط معناداری با اعتیاد و مصرف مواد دارند، بلکه سازه های مرتبطی هستند که تحلیل مولفه های زیربنایی آن ها به استخراج چهار عامل منجر شد که از روایی و پایایی بالایی برخورداربودند و می توانند جهت پیش بینی آسیب پذیری نسبت به اعتیاد و مصرف مواد مورد استفاده قرار گیرند

    کلیدواژگان: اعتیاد، تاب آوری، شخصیت، مصرف مواد، هوش هیجانی
  • احمد رضایی*، مسعود گرامی پور صفحات 87-104
    زمینه

    در محیط یادگیری کلاسی کیفیت تدریس اساتید نقش مهمی را ایفا می کند و به عنوان عنصر مهم نه تنها در فرایند آموزش که در فرایندهای مطالعه و یادگیری نیز شناخته می شود.

    هدف

    هدف اصلی این پژوهش بررسی ساختار عاملی سلسله مراتبی و اعتبار ابزار سنجش کیفیت تدریس در علوم رفتاری می باشد.

    روش

    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. روش این پژوهش بررسی همبستگی و همسانی درونی و خاصه تحلیل عاملی تاییدی سلسله مراتبی است. جامعه پژوهش شامل دانشجویان ورودی رشته های علوم رفتاری(علوم تربیتی, روانشناسی, علوم اجتماعی, مدیریت) دانشگاه های تهران, علامه طباطبایی, خوارزمی, شاهد و شهید بهشتی در سال تحصیلی 90-1389 بودکه در نیمسال دوم سال تحصیلی 93-92 سال آخر مقطع کارشناسی در این دانشگاه هامشغول تحصیل بوده اند (1162=N). نمونه عبارت بود از 500 نفر از  جامعه مورد نظر. با توجه به اینکه  مقاله حاضر بخشی از یک تحقیق گسترده تر است ابزار مورد استفاده عبارت بود از پرسشنامه 49 سوالی که توسط محقق با استفاده از رویکرد کیفی و تحلیل های مربوط در مراحل اول ساخته شد. ضریب آلفای کرونباخ, لاندا2 گاتمن ، 2نیمه، تتا و طبقه بندی برای مولفه های پرسشنامه و کل پرسشنامه قابل قبول بدست آمد.

    یافته ها

    بررسی مدل اندازه گیری و ضرایب مربوطه,  هم بین نشانگرها و عامل های مرتبه اول و هم بین عامل های مرتبه اول با عامل کلی مرتبه دوم معنادار و برازش خوبی داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده پژوهش با پژوهش های قبل که گویه ها و مولفه های مشابهی را گزارش کرده بودند هماهنگ است.

    کلیدواژگان: کیفیت تدریس، اعتبار، روایی، آموزش عالی، علوم رفتاری
  • محمدرضا محمدی سلیمانی، شهرزاد سنجری* صفحات 105-120

    کیفیت خدمات مامایی با توجه به ارتباط مستقیم آن با سلامت زنان، دختران و نوزادان اهمیت زیادی دارد بنابراین این پژوهش با هدف طراحی مدلی برای رتبه بندی عملکرد شغلی ماماها در ارایه مراقبت های دوران بارداری در مراکز بهداشتی درمانی استان کرمان صورت گرفته است.جامعه آماری دربرگیرنده همه کارشناسان خبره بخش ارزشیابی دانشگاه های علوم پزشکی استان کرمان در سال 1394 یعنی 15 نفر بوده است. که به روش نمونه گیری غیر احتمالی در دسترس همه کارشناسان به عنوان اعضای نمونه گزینش شدند، کارشناسان میزان ارزشمندی هرکدام از معیار‏ها را در برابر معیارهای دیگر در یک پرسشنامه طراحی شده بر پایه مقیاس زوجی تعیین کرد ند و سپس داده ها با روش ای اچ پی در نرم افزار اکسپرت چویس 11 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. بر پایه یافته‏های رتبه بندی ماماها معیارهای «اندازه گیری ارتفاع رحم»، «کنترل وزن»، «معاینات فیزیکی»، «توجه به علایم خطر»، «توانایی فیزیکی و آمادگی جسمانی»، «کنترل فشارخون»، «سمع ضربان قلب جنین»، «تعیین تاریخ احتمالی زایمان» و «درک و به کارگیری تجربه» به ترتیب بالاترین وزن را در میان معیارها داشتند

    کلیدواژگان: نرم افزار، فرآیند تحلیل سلسه مراتبی، عملکرد، دانشگاه، ماما
  • علی محمد رضایی*، حسین سیری، فهیمه رشیدی صفحات 121-133

    هدف از پژوهش حاضر بررسی ویژگی‎های روان‎سنجی مقیاس خودکارآمدی تحصیلی پنتریچ و دی گروت در دانشجویان دانشگاه سمنان بود. به این منظور بااستفاده از روش نمونه گیری خوشه‎ای چند مرحله‎ای تعداد 300 دانشجو (109 پسر و191 دختر) انتخاب و به مقیاس خودکارآمدی تحصیلی پاسخ دادند. برای تعیین اعتبار سازه‎ی مقیاس خودکارآمدی تحصیلی از روش تحلیل عاملی و اعتبار همگرا استفاده شد. بر پایه‎ی آزمون اسکری که نمودار ارزش‎های ویژه را نشان می‎دهد یک عامل با ارزش ویژه‎ی بزرگتر از یک به دست آمد که این عامل روی هم 85/44 درصداز واریانس کل آزمون را تبیین نمود. برای محاسبه‎ی اعتبار همگرای مقیاس خودکارآمدی تحصیلی از اجرای همزمان مقیاس خودکارآمدی تحصیلی پنتریچ و دی گروت با پرسشنامه‎ی خودکارآمدی دانشجویان (CASES) استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان ضریب همبستگی بین دو مقیاس مذکور 42/0 است که در سطح 5/0≥P معنادار می‎باشد. پایایی مقیاس خودکارآمدی تحصیلی با استفاده از روش همسانی درونی و با بهره گیری از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. نتایج نشان داد که پایایی مقیاس خودکارآمدی تحصیلی برابر با 845/0 است که قابل قبول و رضایت بخش است. با توجه به اعتبار و پایایی مناسب و همچنین دارا بودن سابقه پژوهشی معتبر در سطح جهانی  نتیجه گرفته می‎شود که مقیاس خودکارآمدی تحصیلی پنتریچ و دی‎گروت ابزار مناسبی برای اندازه گیری خودکارآمدی می باشد.

    کلیدواژگان: مقیاس خودکارآمدی تحصیلی، ویژگی‎های روان‎سنجی، اعتبار، پایایی
  • نرگس شهری *، شهرام وزیری، فرح لطفی صفحات 135-151

     یادگیری بنا بر تعریف کیمبل [1]، تغییر نسبتا پایدار در توان رفتاری (رفتار بالقوه) است که در نتیجه تمرین تقویت شده، رخ می دهد . همانطور که از تعریف فوق بر می آید وقوع یادگیری، معلول عوامل عمده و کلیدی است که عدم حضور هر کدام، مفهوم و ماهیت آن را تحت الشعاع قرار می دهد. در واقع می توان گفت که مثمر ثمر بودن فعالیت آموزشی معلم همان انتقال موفق آموزش است؛ مفهومی که رفتار گرایان آن را معادل انتقال یادگیری دانسته و نظریه پردازان شناختی از آن به انتقال اصول یاد می کنند (سیف، 1382). امروزه روش ها و راهکارهای بسیاری همچون راهبردهای شناختی و فراشناختی به جهت ارتقای سطح یادگیری و ابقای آن در یادگیرنده، توسط محققان و روانشناسان تربیتی، ارایه و تحت آزمایش قرار گرفته اند. راهبردهای شناختی، عمل یادگیری را تسهیل می کنند در حالی که راهبردهای فراشناختی، نظارت بر یادگیری را ایجاد کرده، سبب می شود که یادگیرنده بر فرایند یادگیری خود مسلط شده و آن را تحت کنترل خود درآورد. به این ترتیب نوعی نظم دهی یا به عبارتی خود تنظیمی در یادگیری به وجود می آید و در اینجاست که یادگیری خود تنظیم، تبدیل به یکی دیگر از مفاهیم مطرح و مهم حوزه یادگیری می شود.فراشناخت، دانش یا فرایندی شناختی است که در ارزیابی، بازبینی یا کنترل شناخت مشارکت داشته و عملکرد شناختی را تنظیم می کند. اکثر نظریه پردازان بین «دانش فراشناختی» به عنوان اطلاعاتی که افراد در مورد شناخت خود درباره عوامل و راهبردهای یادگیری مرتبط با تکلیف دارند و «تنظیم فراشناختی» که به انواع اعمال اجرایی نظیر توجه، بازبینی، برنامه ریزی و شناسایی خطاها در عملکرد اشاره دارد و بر فعالیت های شناختی اثر می گذارد، تفاوت می گذارند، باورهای فراشناختی نقش برجسته ای در هدایت رفتار دارند .

    کلیدواژگان: شناختی، راهبردهای فراشناختی، روش SQ4R، اضطراب امتحان، خودکارآمدی، پیشرفت تحصیلی
|
  • Sadegh Taghilou *, Ramin Letafati Pages 7-29

    Present research compared the relation between subjective well – being, social problem solving dimensions (constructive problem solving and dysfunctional problem solving), neuroticism and extraversion latent variables among male and female students using structural equation modeling (SEM). So after drawing path among variables the research model was built and structural equation modeling (SEM) were used for testing that mediating role of the gender in that relations. Data collected from 536 university students (261 male and 285 female) that completed Big Five Factor personality and social problem solving inventories and subjective well – being scales. Results indicate that in spite of same fitting in measurement model, there is no similarity between men and women in structural model respect to data fitting. Comparison results which was made between structural models of men and women makes it clear that among men, subjective well-being can be predicted strongly by neuroticism as compared to women and among women constructive problem solving and dysfunction problem solving can be predicted by extraversion in better manner as compared to men. And in compare to men subjective well – being can be predicted strongly by dysfunction problem solving among women. The results of this research emphasis on mediating role of gender in studying the relation between personality, social problem solving and subjective well – being. The findings suggest is that general health professionals and therapists should consider the important role of gender in studying and explaining the influence of personality and social problem solving on subjective well-being. Repetition of this result by the longitudinal study is necessary.

    Keywords: relations between personality traits, social problem solving, subjective- well-being: The structural eqution
  • Dodaneh Asghari *, Nastaran Sharifi Pages 30-39

    Analytical study on the relationship and distinction between two types of emotional creativity and cognitive factors that are each based on the population of high school students is bojnurd. The research with the hypothesis that emotional creativity and cognitive creativity are distinguished apart, yet together relationship have been done. The population included all male and female high school students (first period) is in the public high schools in the academic year 95-94 bojnurd had been studying  Of the population, 126 males and 227 females were selected by cluster sampling stage. The method of correlation. Data collection also emotional creativity test is April and cognitive creativity Abedi. The results show that these two measures are distinct from each other, and their rod components communicate with each other.

    Keywords: Emotional creativity, creativity, cognitive factors, differentiation
  • Narges Babakhani, Elahe Hejaze Moghani, Hasan Pashasharifi Pages 51-68

    In this study, The questionnaire of perceived parenting practices (POPS) prepared by (Grolenyic et al, ) was standardization on high school students in Tehran. high school students ( girls and boys) were selected on through random multistage cluster sampling in Tehran city. Factor analysis was implemented using the principal components method with rotated varimax. Results of exploratory factor analysis and fit indices of confirmatory factor analysis confirmed the existence of six factors Perception of involvement, autonomy and warmth in the parents separately, that explained the total " of the variance. Internal consistency, reliability coefficients were obtained for total scale ( ) and for six the sub-Scales, mother involvement ( ), mother autonomy ( ), mother warmth ( ), father involvement ( ), father autonomy ( ), father warmth ( ), which are indicating generally acceptable instruments with internal consistency coefficients. Also ANOVA test results comparing boys and girls showed, boys perceived better than girls perception (p< ).

    Keywords: Perceived parental educational practices, conflicts, warmth, self-determination, exploratory, confirmatory factor analysis
  • Hashem Jebraeile * Pages 69-86
    Introduction

    Given the importance of identifying people at risk of addiction and substance use and necessity of provide valid measurement tools in thisarea, present study aimed to development and standardization of a questionnaire to identify people at risk of addiction and substance use based on questionnaires of five-factor model of personality, emotional intelligence and resilience.

    Materials and Methods

    The number of 300 (124 mal and 176 female) students were selected through available sampling from Kharazmi university and were assessed employing questionnairesof NEO personality, Bradberry- Greaves'emotional intelligence, Conner and Davidson' Resiliency, and Weed and Butcher'tendency to addiction. Data were analyzed based on Cronbach's alpha test, Pearson correlation coefficient and exploratory factor analysiswith using 22 vesion of SPSS software.

    Results

    The results of the analysis led to the extraction of four factors, each of which had six indecators. Internal consistency reliability was operating in a range from 0/66 to 0/86. Criterion validity by examining the association between scores of the factors and tendency to addiction showed significant negative correlation between the tendency to addiction and first factor (r=-0.39, P<0.01), second factor (r=-0.30, P<0.01), third factor (r=-0.44, P<0.01), fourth factor (r=-0.40, P<0.01) and total scores ofextracted questionnaire (r=-0.57, P<0.01).

    Conclusion

    Big five personality factores, emotional intelligence and resiliency not only significantly associated with addiction and substance use, also they are related structures that analysis of underlying components of them led to extractionof four factors that hadhigh validity and reliability, and can be used to predict vulnerability to addiction and substance use.

    Keywords: Addiction, emotional intelligence, personality, resilience, substance use
  • Ahmad Rezaii *, Masoud Grami Pour Pages 87-104
    Background

    quality of instruction in the classroom learning environment plays an important role not only as an important element in the learning process and the learning process is also studied.

    Objective

    The main objective of this study was to investigate the hierarchical factor structure and reliability of teachingquality assessment ofinstrument in behavioral science.

    Methods

    This study is descriptive and correlationreaserch. the method of  this study to investigate correlation and internal consistency and hierarchical confirmatory factor analysis. The study population consists of incoming students in behavioral sciences ( Educational Sciences , Psychology , Social Sciences , Management ), University of Tehran, AllamehTabatabai, Khrazmi , shahed and shahidBeheshti was the 90-1389 school year. population of this study including students of final year of undergraduate study universities are listed in the second semester of the academic year 93-92 was educated (1162N =). The sample consisted of 500 subjects from the target population. As regards this papereRetrieved fromMasters thesis of ScholarThe instruments usedwere  aquestionair with49questionsaskedbyresearchers usinga qualitativeapproachand analysiswas madeonthe first stage. Coefficient alpha, Guttman Lambda, 2 split- half,tetaandStratified AlphaComponentofthe questionnaire andthe Total questionnairewas found tobe acceptable.

    Results

    The measurement model and the corresponding coefficients , between the indicator and the first order and first-order factors with second-order general are significant and a good fit .

    Conclusion

    The results of this study with previous studies that have reported a similar item and component coordination.

    Keywords: quality of teaching, Reliability, Validity, higher education, Behavioral Sciences
  • Mohammad Mohammadi Souleymani, Shahrzad Sanjari * Pages 105-120

    Quality midwifery services with respect to its direct connection to the health of women, girls and infants is very important Therefore, this study aimed to design a model for job performance ranking midwives provide prenatal care in health centers in Kerman province was conducted. The statistical population consists of all certified experts evaluate the University of Medical Sciences Kerman Province in 2015, 15 Person has been chosen. The convenient sampling method all the experts were chosen as the members of sample, Experts have Determined importance of each criterion against other criteria in a questionnaire based the scale Pair wise and data have been analyzed by AHP in the Expert Choice 11 software. Based on the findings of ranking the quality of educational services the maximum weight of the criterion of "Measuring the height of the uterus", "weight control", "physical examination", "attention to warning signs, '' physical ability and fitness", "BP", "auscultation of fetal heart rate," "determine the probable date of birth" and "understanding and application of experience" were respectively the highest weight among the criteria.

    Keywords: Software, AnalyticalHierarchy process, Performance, University, midwife
  • Ali Mohammad Rezaii*, Hoseyn Seirii, Fahimeh Rashidi Pages 121-133

    The present study aims to evaluate the Pintrich and De Groot Educational Self-Efficacy Beliefs Scale at the students of Semnan University. For this purpose, 300 students (109 males and 191 females) were selected using multi-stage cluster sampling method and answered and Educational Self-Efficacy Scale.To determine the construct validity of Educational Self-Efficacy Scale, factor analysis and convergent validity methods were used. A factor with a special value greater than one was achieved based on scree test which shows the special values graph which this factor together explained 85/44% of the total variance of the test. The concurrent implementation of Pintrich and De Groot Educational Self-Efficacy Scale with students Self-Efficacy Questionnaire (CASES) was used to calculate the convergent validity of Educational Self-Efficacy Scale. The results showed that the correlation coefficient between these two measures is 42/0 which is significant at the level 5 / 0≥P. The reliability ofEducational Self-Efficacy Scale was calculated the internal consistency method and Cronbach's alpha coefficient.The results showed that the reliability of Educational Self-Efficacy is scale is 845/0 that is acceptable and satisfying. It is concluded according to appropriate validity and reliability as well as having globally reputable research background thatPintrich and De Groot Educational Self-Efficacy Scale is a perfect tool to measure self-efficacy.

    Keywords: Educational Self-Efficacy Scale, Psychometric properties, Validity, Reliability
  • Narges Shahri*, Shahram Vaziri, Farah Lotfi Pages 135-151

    Anxiety as part of every human life one of these areas is tested and evaluated. In reviewing the various common types of anxiety that affects 10 to 30 percent of student. The present studyReview the effectiveness of cognitive and metacognitive strategies and SQ4R Methods in reducing test anxiety, increase self-efficacy and academic achievement in high school students Rodhen city in Iran. The sample consisted of the population of 48 student's randomly selected sampling method and the way randomly in four groups of three experimental groups and one control group were.  To measure research variables from two tools was used: test Anxiety Inventory STAI-Y and self-efficacy Schwartz Scale. For analyzing the data, multivariate analyses of variance (MANOVA) were usedthe results showed that Cognitive strategies, approaches the end of the story, and their combination had a significant effect on students' test anxiety. Self-efficacy scores before and after training, cognitive strategies, approaches the end of the story, and their combination, showed that subjects in the experimental and control groups, there are significant differences. Cognitive strategies, approaches the end of the story, and their combination had a significant effect on students' self-efficacy. According to the findings, it seems that the SQ4R method employed in academic achievement and reduces anxiety has been effective. Average adjusted after the conclusion of the experimental group showed that the greatest impact in reducing anxiety and the combination has created the most progress in academic scores.

    Keywords: cognitive, metacognitive strategies, SQ4R Method, test anxiety, Self-efficacy, Academic Achievement