فهرست مطالب

نشریه دیدگاه های حقوق قضایی
پیاپی 88 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید قاسم زمانی، وحید بذار* صفحات 1-22

    در حقوق مسئولیت بین المللی، خسارت همواره مشمول جبران کامل است. اما اگر زیان دیده با فعل یا ترک فعل خود به نحو موثری در خسارت نقش داشته باشد، این مشارکت می تواند در تعیین نوع و میزان غرامت مورد توجه قرار بگیرد. تعهد زیان دیده به کاهش خسارت پس از ورود خسارت و نادیده گرفتن فرض وجود خطر از سوی او نیز به عنوان جلوه هایی از تاثیر مشارکت زیان دیده در خسارت بر مسئولیت بین المللی قلمداد می گردند. از آن جایی که مشارکت زیان دیده تنها پس از احراز مسئولیت و در مقام تعیین غرامت مدنظر قرار می گیرد، اگر این مشارکت به طریقی انجام شود که بتوان آن را به عنوان رضایت به ارتکاب عمل معین از طرف دولت دیگر قلمداد نمود، رفتار زیان دیده به عنوان یکی از عوامل رافع وصف متخلفانه عمل تلقی و مانع ایجاد مسئولیت بین المللی می گردد و در نتیجه، سخن گفتن از تاثیر مشارکت زیان دیده بر مسئولیت بلاموضوع خواهد شد. همچنین، اگر رفتار زیان دیده، علت تامه وقوع عمل متخلفانه و در نتیجه، مانع انتساب عمل به دولت باشد، سبب معافیت کامل از مسئولیت خواهد شد.

    کلیدواژگان: مشارکت زیان دیده، مسئولیت بین المللی، تعهد به کاهش خسارت، فرض وجود خطر
  • حسین غلامی*، رحیم نمروری صفحات 23-48

    قاچاق کالا و ارز، به عنوان یک پدیده شوم اقتصادی و اجتماعی، اثرات بسیار نامطلوبی در زمینه های اقتصادی دارد. قاچاق کالا و اهمیت مبارزه با آن، ساماندهی وضعیت مبادلات مرزی، حرکت به سمت اقتصاد شفاف و تطبیق رفتار دستگاه های نظارتی ، از مهم ترین محورهای عملیاتی در جهت مبارزه با قاچاق کالا می باشند. در این مقاله، پس از تحلیل وضعیت موجود قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تدابیر پیشگیری از قاچاق آن را که تا قبل از تصویب و اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا مصوب 1392 در سیاست جنایی ایران رایج بوده است را بررسی می کنیم. همچنین تشخیص علل ناکارآمدی این تدابیر، به بررسی نظریات جرم شناختی تبیین کننده دلایل ارتکاب جرایمی نظیر قاچاق کالا می پردازیم؛ آنگاه قانون مبارزه با قاچاق کالا را مورد ارزیابی انتقادی قرار می دهیم. ازاین رو، با بازخوانی تبعات این جرم بر تخریب اقتصادهای ملی و منطقه ای و تخدیش سرمایه اجتماعی و منابع انسانی در بدنه نظام اداری و اجتماعی یک کشور، اصول و قواعد و مبانی و روش های جرم انگاری صحیح در مبارزه با قاچاق کالا توصیف می گردد و نهایتا با رویکرد انتقادی نقاط ضعف و قوت سیاست کیفری ایران در این خصوص تبیین می شود و راهکارهایی برای رفع موانع سیاست گذاری کیفری و تقویت نقاط قوت کنونی در زمینه کشف و محاکمه و مجازات مرتکبان این جرایم، ارایه می گردد.

    کلیدواژگان: جرم، جرم شناختی، قاچاق، پیشگیری، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گمرک
  • علی محمد فلاح زاده*، صادق تاری وردی صفحات 49-68

    امروزه در نظام های حقوق اداری پیشرو، رویه قضایی در کنار قانون، به عنوان مهمترین منبع قواعد حقوقی قرار دارد و قانون به تنهایی نمی تواند نظام حقوقی را تغذیه نماید. هر چند در نظام حقوق اداری ایران استفاده از رویه قضایی غالبا به عنوان منبع فرعی و تفسیری قانون و نه به عنوان منبع اصلی مورد توجه بوده لیکن نقش دادگاه های اداری خصوصا در راس آنها یعنی دیوان عدالت اداری در بیان و تولید رویه قضایی حاوی اصول کلی و مفاهیم بنیادی حقوق اداری بسیار مهم و حیاتی بوده و از این طریق می تواند نقش مهم و موثری در اعتلا و پرورش حقوق اداری ایفا نماید.مقاله حاضر، با استفاده از روش مطالعه و بهره گیری از نمونه های عملی پرونده های قضایی جهت تبیین نقش رویه قضایی محاکم در توسعه حقوق اداری با تاکید بر رویه قضایی دیوان عدالت اداری به رشته تحریر درآمده. نتایج بررسی حکایت از آن دارد رویه قضایی می تواند به عنوان یک منبع قاعده ساز با تحکیم و اعتلای مفاهیم و اصول حقوق عمومی و نیز به عنوان ابزار مکمل قانون و راهنمای مقنن در تصویب قوانین و مقررات اداری مترقی، نقش اساسی در تحول و توسعه حقوق اداری ایفا نماید.

    کلیدواژگان: منبع حقوقی، رویه قضایی، حقوق اداری، دیوان عدالت اداری
  • عباس قاسمی حامد*، مریم عامری، ابراهیم تقی زاده صفحات 69-92

    مسئولیت قانونی وام دهنده در قبال تخلفات عرضه کننده در تسهیلات سه جانبه مصرفی مبتنی بر دو واقعیت انکار نشدنی است: 1- رابطه نزدیک وام دهنده و عرضه کننده به نحوی که نوعی مشارکت در کسب منفعت را القاء می کند. 2- پاسخگویی به اقتضایات عدالت توزیعی و حمایت از مصرف کننده به عنوان طرف ضعیف تر با تحمیل خسارات ناشی از تخلفات عرضه کننده بر وام دهنده (به جای مصرف کننده). درحالی که در انگلیس، در موارد نقض قرارداد از سوی عرضه کننده، وام دهنده منفردا مشترکا، صرفنظر از مبلغ اعتبار اعطایی، مسیول جبران کلیه خسارات وارده به مصرف کننده شناخته شده است، در آمریکا مسئولیت وام دهنده به مبلغ تسویه نشده اعتبار اعطایی محدودشده است. در نظام حقوقی ایران، علاوه بر عدم وضع مقرره حمایتی در حوزه اعتبار مصرفی، شناسایی مسئولیت قانونی وام دهنده با دو مانع جدی روبه رو است. مانع نخست، فقدان ارتباط موثر میان وام دهنده و عرضه کننده در اغلب تسهیلات سه جانبه است . این مشکل با تفسیر موسع و جایگزینی مبنای ارتباط موثر با امکان استخراج نفع مشترک میان وام دهنده و عرضه کننده قابل حل است. مانع دوم، اعطای نقش فروشنده به وام دهنده در اغلب تسهیلات سه جانبه و در نتیجه وحدت شخصیت وام دهنده و عرضه کننده می باشد که تحمیل مسئولیت ناشی از تخلفات عرضه کننده بر وام دهنده را بی معنا می نماید. با توجه به اینکه اعطای نقش فروشنده به وام دهنده به صورت صوری و صرفا به منظور پرهیز از ربوی شدن این معاملات است، رفع مانع فوق با گذر از شکل ظاهری این تسهیلات و تفسیر قصد واقعی طرفین کاملا امکان پذیر است.

    کلیدواژگان: تسهیلات سه جانبه، وام دهنده، عرضه کننده، مصرف کننده، مسئولیت قانونی
  • همایون مافی*، فاطمه ابطحی صفحات 93-116

    در حل اختلافات راجع به داوری تجاری بین المللی طرفین می توانند به جای انتخاب قانون یک کشور، حقوق بازرگانی فراملی را به عنوان قانون حاکم بر دعوی برگزینند. این انتخاب در صورتی امکان پذیر است که قواعد حل تعارض قابل اعمال، چنین اختیاری را برای طرفین شناسایی کرده باشد. اصل حاکمیت اراده در انتخاب حقوق بازرگانی فراملی، در بسیاری از قوانین ملی و مقررات دیوان های داوری به رسمیت شناخته شده است. عدم وابستگی به هیچ دولت و یا حاکمیت مهم ترین ویژگی این نظام جدید است که موجب افزایش مطلوبیت آن در عرصه داوری تجاری بین المللی و انتخاب آن بوسیله طرفین اختلاف شده است.از این رو، باید دید منظور از قواعد بازرگانی فراملی که قواعد آن به عنوان یک حقوق خودجوش ناشی ار عرف های تجاری است چیست و از چه ماهیتی برخوردار است.آیا می توان آنرا یک نظام حقوقی کامل محسوب کرد و ایا  حقوق بازرگانی فراملی به عنوان مجموعه ای از اصول و قواعد حقوقی که از هیچ قانون ملی  تبعیت نمی کند قابلیت اعمال به عنوان قانون حاکم بر داوری تجاری بین المللی را دارد یا خیر.

    کلیدواژگان: حقوق بازرگانی فراملی، داوری، انتخاب صریح، اسناد بین المللی، قانون حاکم
  • فردین مرادخانی*، بهروز سعادتی صفحات 117-140

    نهادهای انقلابی به دلیل برخورداری از اقتدارات ناشی از قدرت عمومی، بخش مهمی از سازمان های اداری درکشور ایران را تشکیل می دهند. از آنجاکه وضعیت حقوقی نهادهای مذکور در هاله ای از ابهام قرار داشت، قانونگذار با تصویب قانون محاسبات عمومی مصوب 1366 و قانون فهرست موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی مصوب 1373 سعی در ایجاد شخصیت حقوقی برای آنها نمود. اما اعطای شخصیت حقوقی جدید مطابق قوانین مذکور برای این نهادها نیز منجر به شناخت جایگاه حقوقی شان نگردید. تبیین جایگاه حقوقی نهادهای انقلابی می تواند ابراز موثری جهت پاسخگو نمودن آنها، تحقق اصل حاکمیت قانون و تضمین حقوق افراد جامعه در برخورد با آنها باشد؛ در این پژوهش سعی شده است تا به شیوه توصیفی- تحلیلی به موضوع پرداخته شود، در پایان این نتیجه حاصل شده است که الزام به انطباق نهادهای انقلابی با مواد (2) تا (5) قانون محاسبات عمومی نه تنها وضعیت حقوقی این نهادها را تبیین ننمود، بلکه باعث بروز مشکلاتی در نظام حقوق اداری و نظارت بر نهادهای مورد بحث به دلیل شکل گیری ساختاری دوگانه (نهاد انقلابی، موسسه عمومی غیردولتی) برای برخی از آنها شده است. از آنجایی که دوگانگی شخصیت حقوقی نهادهای مذکور موجب ابهاماتی در مسایل مربوط به امور استخدامی، درآمدها، اموال و نظارت پذیری آنها گردیده است. به نظر می رسد ایجاد یک نظام واحد استخدامی، مالی و نظارتی برای آنها از ضروریات است.

    کلیدواژگان: نهادهای انقلابی، موسسات عمومی غیردولتی، امور استخدامی، امور مالی، نظارت پذیری
  • ایوب منصوری رضی*، سید مرتضی حسینی صفحات 141-160

    کنوانسیون نیویورک متضمن قاعده سازگاری و حق انتخاب مساعدترین قاعده می باشد.با الحاق یک کشور به این کنوانسیون این پرسش مطرح می شود که آیا شناسایی و اجرای یک رای داوری را می توان به ترکیبی از مقررات مساعد هر دو رژیم حقوقی کنوانسیون و مقررات داخلی کشور متکی نمود.جهت پاسخ به این پرسش ابتدا باید آراء داوری مشمول کنوانسیون به ویژه مفهوم رای داوری غیرداخلی در کشور محل صدور آن را شناخت و سپس با انتخاب رژیم حقوقی یک کشور، مقررات کنوانسیون نیویورک را با مقررات آن سنجید. به این منظور کشور بلژیک برگزیده شده است.زیرا؛ مقررات ناظر بر روند شناسایی و اجرای آراء داوری این کشور در سال 2013 با در نظر گرفتن قانون نمونه آنسیترال اصلاح گردیدند و نظامی مدرن تلقی می گردد. یافته ها نشان می دهند که در صورت وجود یک عامل ارتباط خارجی در رابطه طرفین دعوا رای صادره در کشور محل صدور، غیرداخلی و مشمول کنوانسیون تلقی می گردد. در روند شناسایی و اجرای رای داوری مشمول کنوانسیون نیز می توان مساعدترین قواعد رژیم کنوانسیون و مقررات کشور محل اجرا را مورد استناد قرار داد.

    کلیدواژگان: کنوانسیون نیویورک، رای داوری غیرداخلی، حق انتخاب مساعدترین قاعده، شناسایی و اجرای رای داوری
  • عباس میرشکاری* صفحات 161-188

    ورزشکاران از جمله گروه های مرجع جامعه شمرده می شوند که با توجه به طرفداران شان، الگوهای رفتاری آنها، تاثیری فراوانی بر رفتار دیگر اعضای جامعه دارد. همین دامنه اثرگذاری، شرکت های تجاری را ترغیب می کند تا از وجود آنها در آگهی های تجاری خویش استفاده کنند. مسلما، این اتفاق در صورتی که با اخذ رضایت قبلی ورزشکار باشد، مشکلی ایجاد نخواهد کرد اما مساله اصلی در جایی است که شرکت تجاری بدون اخذ رضایت قبلی، از نشانه های هویتی ورزشکار در آگهی خویش استفاده می کند. برای یافتن پاسخ این مساله، موضوع در دو نظام حقوقی آمریکا و انگلستان بررسی شد. در نظام حقوقی انگلستان، با دغدغه احتمال نقض آزادی بیان و البته با کم ارزش شمردن سهم تلاش ورزشکاران در بدست آوردن شهرت، نهاد ویژه ای برای حمایت از ورزشکاران شناسایی نشده بود اما در نظام حقوقی آمریکا، حمایت از ورزشکار سابقه بیشتری در رویه قضایی دارد. در حقوق ما، به نظر می رسد با استفاده از قانون مسوولیت مدنی و قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و نیز، نهاد دارا شدن بلاجهت می توان در جهت حمایت از حقوق ورزشکاران قدم برداشت.

    کلیدواژگان: شهرت، زیان، شخصیت، بهره برداری
  • رحیم نوبهار*، سید جعفر حسینی صفحات 189-210

    برابر نظر مشهور فقهای امامیه، زنازاده از ارث پدر و مادر محروم است. این حکم که مبنای ماده 884 قانون مدنی است، در شمار مسایل اجماعی نیست که باب اجتهاد در آن بسته باشد. ادله این حکم، اخبار واحدی است که دچار ضعف سندی و دلالتی است. این اخبار با ادله دیگر نیز در تعارض است. نظریه مشهور همچنین با عمومات آیات قرآن کریم و شماری از اصول و قواعد شرعی، عقلی وکلامی مانند اصل برابری در حقوق و تکالیف، قاعده عدالت و نفی ظلم و قاعده وزر یا اصل شخصی بودن مسئولیت سازگار نیست. این مقاله با بررسی و نقد ادله و مستندات نقلی و عقلی نظریه مشهور و تتبع در آراء فقیهان، نظریه مشهور را نقد نموده و به تقویت نظریه ای پرداخته که ارث بردن زنازاده از پدر و مادر را می پذیرد. آنچه بیشتر با ظاهر ادله سازوار می نماید محرومیت ارث پدر و مادر از کودک نامشروع است؛ نه ممنوعیت ارث فرزند از پدر و مادر طبیعی خود.

    کلیدواژگان: ارث، زنازاده، عدالت، قاعده وزر
  • سید علی هنجنی*، علی فهیم دانش صفحات 211-238

    برای قرنها، به دلیل دلبستگی کشورها به جزم حاکمیت و غلبه دکترین حاکمیت مطلق، در قلمرو حقوق مصونیت، دکترین مصونیت مطلق به عنوان دکترین حاکم مطرح و کلیه اعمال مقامات عالی رتبه کشورها اعم از اعمال رسمی و اعمال شخصی، مصون از اعمال صلاحیت توسط محاکم سایر کشورها بود. اما از اواسط قرن بیستم، تحولاتی در حقوق مصونیت صورت گرفت و این نظریه مطرح گردید که نباید به مقامات عالی رتبه دولت ها اجازه داد با استفاده از مزایا و امتیازات خود برخوردار از وضعیتی خاص باشند. این نظریه متضمن آن بود که مقامات عالی رتبه دولت ها به هنگام ارتکاب جنایات بین المللی، نزد این گونه محاکم از مصونیت برخوردار نخواهد بود. اما در کنار دیوان های بین المللی، سالهای اخیر شاهد تحول جدید در این زمینه و به استناد صلاحیت جهانی توسط کشورها بوده ایم. صلاحیتی که در برخی موارد در تعارض با اصل مصونیت مقامات عالی رتبه دولتی قرار می گرفت. تاکید ما ررسی مصونیت مقامات عالی رتبه دولتی از صلاحیت کیفری خارجی است خصوصا بدان هنگام که اینگونه مقامات در قبال اتهام ارتکاب جرایم بین المللی می گردند. با بررسی فروض مختلف موجود اهتمام خواهیم داشت که به این سیوال پاسخ دهیم که آیا در رویکرد حقوق بین الملل نسبت به مصونیت مقامات عالی رتبه دولتی زمانی که مواجهه با اتهام جنایات شدید بین المللی می گردد، تغییری رخ داده است؟

    کلیدواژگان: حقوق بین الملل، مصونیت، دولت، رئیس دولت، مقامات عالی رتبه دولتی، جرایم بین المللی، مسئولیت
|
  • Seyed Ghasem Zamani, Vahid Bazzar* Pages 1-22

    In international responsibility law, effective act or omission of injured person don't affects on creation of international responsibility and such conduct shall only be considered in the determination of reparation and amount of that, unless it can be treated as consent to commitment of a certain act by another state which shall prevent the creation of international responsibility as one of the circumstances precluding wrongfulness. also, it shall be entirely exempted the state when conduct of injured person was absolute cause of internationally wrongful act and eventually prevents attributability of this conduct to the State. Injured conduct  will also be considered in diplomatic protection, international liability and invocation to responsibility by a state other than an injured state. In addition, international practice With the development of this concept, duty of injured person to mitigate after the internationally wrongful act and assumption of risk is also considered grounds for reducing the amount of reparation.

    Keywords: the contribution of injured person, international responsibility, duty to mitigate, assumption of risk
  • Hussein Gholami*, Rahim Namarvari Pages 23-48

    Smuggling commodities and currencies, as a social and economic phenomenon, have very adverse economic effects. The smuggling of goods and the importance of fighting them, organizing the status of border exchanges, moving towards a transparent economy and adapting the behavior of regulatory bodies are among the most important operational axes to combat smuggling of goods. In this article, after analyzing the current status of the Anti-Smuggling of Goods and Currency Law We review the smuggling prevention measures that were in place before the adoption and enforcement of the Anti-Smuggling Act of 1392 in Iran's criminal policy. Also, identifying the causes of the ineffectiveness of these measures, we look at criminological comments explaining the causes of the commission of crimes such as smuggling goods; then we will assess the anti-smuggling law critically. Thus, by recounting the consequences of this crime for the destruction of national and regional economies and the destruction of social capital and human resources in the body of the administrative and social system of a country, the principles and rules and the principles of proper criminalization in the fight against smuggling of goods are described. Finally, with a critical approach, the weaknesses and strengths of Iran's penal policy are explained, and solutions for removing barriers to criminal policy and strengthening the current strengths of the discovery, trial and punishment of perpetrators of these crimes are presented.

    Keywords: Crime, Criminological, Smuggling, Prevention, Law on combating smuggling of goods, currency, Customs
  • Ali Mohammad Fallahzadeh*, Sadegh Tariverdi Pages 49-68

    Today, in leading administrative law systems, the judicial process along with the law is the most important source of legal rules, and the law alone can not feed the legal system. Although in the administrative law system of Iran, the use of judicial procedure has often been considered as a source and interpretation of the law and not as the main source, but the role of administrative courts, especially at their head, namely, the Administrative Justice Court, in the formulation and production of a judicial procedure containing general principles and The basic concepts of administrative law are vital and can play an important and important role in fostering administrative law.The present paper draws on practical examples of case studies to explain the role of the judicial process in the development of administrative law, with emphasis on the judicial process of the Administrative Justice Court. The results of the survey indicate that judicial procedures can play a fundamental role in the evolution and development of administrative rights as a core source for consolidating and enhancing the concepts and principles of public law as well as the complementary instrument of law and guidance in the adoption of progressive administrative laws.

    Keywords: Legal Source, Judicial Procedure, Administrative Law, Administrative Court
  • Abbas Gasemi Hamed*, Maryam Ameri Pages 69-92

    In tri-lateral consumer credit agreements, Recognition legal liability of lender on breaches by supplier is based on two undeniable realities: 1- close relations of lender and supplier so that they seem to be a Joint venture. 2- Responding the requirements of distributive justice and supporting the consumers as the weaker party by imposing all losses incurred by consumers due to any breach of contracts by suppliers on lenders. Whereas in UK the creditor is liable for all losses suffered by Consumer, in US, this liability is limited to the amount of credit not settled. In Iran’s Legal system, Regardless of lack of protective legislation on consumer credit, considering the method of conclusion of tripartite credit agreements, recognition of liability of lenders encounter two main obstacles. Lack of effective relations between the lender and supplier in most credit agreements is the first. Intensive interpretation and replacing the criterion of the possibility of derivation of common interest between supplier and creditor can solve this problem. The Second obstacle is conferring the role of seller to the creditor in almost all of the tripartite credit agreements, concluding the contract in the form of direct loan, resulted in the unification of the role of the supplier and the creditor in one person. Since conferring the role of seller to creditors is artificial and just in order to withhold gavel, passing over this artificial form and interpreting the real intent of the parties abate this obstacle.

    Keywords: trilateral credit, creditor, supplier, consumer, legal liability
  • Homayoun Mafi*, Fatemeh Abtahi Pages 93-116

    In settling disputes regarding international commercial arbitration the parties may instead of choosing the law of one country to choose lex mercatoria or the law of merchants as a applicable law to the disputes. When this choice is possible that applicable choice of law rules recognize such power for the parties. The principle of autonomy is choosing lex mercatoria has been recognized in many national laws and arbitration tribunal regulations. Non-dependence on no state or sovereignty is the most important feature of this system that increase its desirability in the scene of international commercial arbitration. Thus, it should be seen what is the purpose of lex mercatoria as a spontaneous law whose rules drive from trade usages and what is its nature. Whether it is a full legal system and whether lex mjercatoria as a set of principles and legal rules that is not followed any state law has the potential to be applied as the applicable law to international commercial arbitration or not. article finding are to the effect that lex  mercatoria as a subsidiary Hybrid legal system is relied on in arbitration awards.

    Keywords: Lex mercatoria, General principles of law, Trade usage, Principle of autonomy, Applicable law
  • Fardin Moradkhani*, Behruz Saadatirad Pages 117-140

    The revolutionary institutions, due to the authority of the public power, form an important part of the administrative organization in Iran. the legal status of the institutions in question was ambiguous, The legislator tried to create a legal personality by adopting the Public Accounts Act of 1366 and the Law on the List of Non-Governmental Organizations and Public Institutions approved in 1373. The grant of a new legal personality to these institutions also did not result in recognition of their legal status. the explanation of the legal status of revolutionary institutions can be effective in responding to them, realizing the principle of the rule of law and guaranteeing the rights of individuals in dealing with them; In this research, we have tried to study the subject in a descriptive-analytical manner, In conclusion, the conclusion that the requirement for the revolutionary institutions to comply with Articles (2) to (5) of the Public Accounts Law not only did not explain the legal status of these institutions, But also caused some problems in the administrative law system and oversight of the institutions under discussion due to the formation of a dual structure (revolutionary institution, the public non- governmental organization) for some of them. Since the dichotomy of the legal personality of these institutions has caused ambiguities in the employment system, their incomes, property and their monitoring. It seems necessary to create a single recruitment, financial and oversight system for them.

    Keywords: revolutionary institutions, nongovernmental public institutions, recruitment, finance, supervision
  • Ayyoub Mansouri Razi*, Seyed Morteza Hosseini Pages 141-160

    More favorable law Right Provision and compability provision are contemplated in New York convention. When a country implement New York Convention, the arisen question is that if someone can invoke more favorable provisions of both convention and domestic laws for enforcement and recognition of an arbitral award. To deal with this question conventional award and in particular non-domestic ones must be clarified. Then by choosing legal regime of a country , the convention provisions should be compared with those of that country.  In Belgium rules applicable on recognition and enforcement of arbitral awards are amended in accordance with UNCITRAL model law in 2013. Thus Belgian legal regime is selected. Findings show that if there is a foreign factor in parties` relationship . issued award in the country of origin is viewed as non-domestic. In the process of recognition and enforcement of the arbitral award the more favorable rules of both convention and domestic laws can be invoked.

    Keywords: New York Convention, non-domestic arbitral award, more favorable right proition, Recognition, Enforcement of Arbitral Award
  • Abbas Mirshekari* Pages 161-188

    Athletes are among the community reference groups that, according to their followers, their behavior patterns have an impact on the behavior of other members of the community. The same scope of influence encourages business firm to use them in their commercial ads. Certainly, this will not be a problem if the athlete is satisfied with the prior consent, but the main issue is where the business firm uses the athlete's identity tags in its advert without prior consent. In the UK legal system, with concern for the possibility of violating the freedom of expression and, of course, with the inestimation of the contribution of athletes to gaining reputation, A special institution to support athletes not identified . But in the US legal system, supporting the athlete has a greater precedent in judicial proceedings. In this legal system, by relying on the institution of Unjust enrichment, efforts are made to uphold the rights of the athlete. In iranit seems that with using the Code of Civil Liability and the Code on the dissemination and free access to information, as well as institution of unjust enrichment, The athlete's rights can be protected.

    Keywords: Reputation, athletes, damage, name
  • Rahim Nobahar*, S. Jafar Hosseine Pages 189-210

    According to the well-known opinion of Shiite jurists a child born out of wedlock is prohibited from inheriting from his/her own natural parents. This rule, however, is not among those consensual laws which accept no new rereading. The evidence supporting this law is, basically, some single hadiths (khabar wāhid) which suffer from weakness in terms of authenticity and indication and implication. Also, the law is in conflict with some general Qur’anic teachings as well as some other theological and rational principles like the principle of equality in rights and obligations, The jurisprudential rule of justice and negation of oppression and the principle that responsibility is, in essence, personal. This article criticizes religious evidence supporting the well-known opinion and argues that there is some reliable evidence in favor of permissibility of inheritance of a bastard from their own natural parents. What is prohibited is to inherit natural parents of an illegitimate child from her/him not the reversed.

    Keywords: inheritance, bastard, justice, personal responsibility
  • Seyed Ali Hanjani*, Ali Fahimdanesh Pages 211-238

    Our article examines the extent to which state officials are subject to prosecution in foreign domestic courts for international crimes.  We consider the different types of immunity that international law accords to state officials, the reasons for the conferment of this immunity and whether they apply in cases in which it is alleged that the official has committed an international crime. Legal domestic Judgments around the world particularly in UK and Spain support our approach and we use the findings of the International Court of Justice in several relevant cases such as Arrest Warrant of 11 April 2000. We argue that personal immunity continues to apply even where prosecution is sought for international crimes. Also we consider that instead of a single category of personal immunity there are in fact two types of such immunity and that one type extends beyond senior officials such as the Head of State and Head of Government. Most of the article deals with functional immunity.

    Keywords: International law, immunity, government, President, ranking government, international crime, responsibilities, criminal jurisdictions, universal jurisdications, genocide, crimes against humanity, war crimes, torture, International Criminal Co