فهرست مطالب

طب کار - سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 39، تابستان 1399)

نشریه طب کار
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 39، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهرزاد ابراهیم زاده، سارا جام برسنگ، رضیه سلطانی، حسن اشرف زاده، غلامحسین حلوانی*، مرضیه ابراهیم زاده صفحات 1-7
    مقدمه

    یکی از عوامل تهدیدکننده سلامتی نوبت کاری است. از اثرات مهم نوبت کاری می توان به خستگی مزمن اشاره کرد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین نوبت کاری با خستگی مزمن در پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی شهر یزد می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی به روش نمونه گیری طبقه ای روی 200 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی یزد انجام شد. از پرسشنامه های جمعیت شناختی و خستگی مزمن جهت جمع آوری داده ها استفاده شد. از نرم افزارSPSS نسخه 20 و آزمون های آماری همبستگی مستقل پیرسون و کای جهت تجزیه و تحلیل قرار استفاده گردید.

    نتایج

    57 پرستار مرد و 143 پرستار زن در این مطالعه شرکت داشته اند. بین جنسیت، وضعیت تاهل، سابقه کار و سطح تحصیلات با وضعیت خستگی مزمن رابطه معناداری وجود نداشت، اما ارتباط بین گروه سنی با وضعیت خستگی مزمن معنادار بود. نتایج مطالعه همچنین نشان داد بین خستگی مزمن و نوبت کاری ارتباط معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نوبت کاری بر وضعیت خستگی مزمن تاثیرگذار است، به طوری که خستگی مزمن در پرستاران با شیفت ثابت کمتر از پرستاران نوبت کار است.

    کلیدواژگان: خستگی مزمن، نوبت کاری، پرستاران
  • علیرضا طاهری فرد، حسن احمدی نیا، مهدی کافی، مرضیه سلندری، عبدالله رحمانی، محسن رضائیان* صفحات 8-16
    مقدمه

    نقاشان با عوامل آسیب رسان شیمیایی مختلفی نظیر ذرات سرب در رنگ ها مواجهه هستند. برخی مطالعات به ارتباط احتمالی مواجهه شغلی و اثرات قلبی عروقی، اشاره کرده اند. سرب از طریق خوراکی، پوستی و تنفسی جذب بدن می شود و در برخی بافت ها رسوخ می کند. با توجه به اهمیت سلامتی نیروی کار در راستای توسعه و پیشرفت هر کشور این مطالعه با هدف تعیین میزان سرب در خون نقاشان شهرستان رفسنجان در سال 1397 انجام گردید.

    روش بررسی

    تحقیق حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی است که در سال 1397 بر روی 77 نقاش شهرستان رفسنجان انجام گرفت. جمع آوری داده ها در دو مرحله صورت گرفت، در مرحله اول بر اساس چک لیست اطلاعات دموگرافیک و مرحله دوم انجام تست ها آزمایشگاهی و در نهایت با ثبت داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اطلاعات کمی به صورت «انحراف معیار±میانگین» و اطلاعات کیفی به صورت«تعداد(درصد)» گزارش گردید.

    نتایج

    از میان 77 کارگر نقاش کمترین سن 21سال و بیشترین آن 70سال می باشد. در مجموع 20  نفر (26درصد) از آن ها سابقه خانوادگی حملات قلبی را داشتند. بیشترین مقدار سرب در خون نقاشان 7/30 میکروگرم در دسی لیتر گزارش شد و سطح سرب بیشترین همبستگی را با قند خون داشت. 60 نفر (9/77درصد) از نقاشان از وسیله حفاظت فردی ماسک استفاده می کردند. 4/49 درصد از نقاشان حاضر در مطالعه از لباس کار و 6/28 درصد نیز از دستکش در هنگام کار استفاده می کرده اند. سطح سرب با فاکتورهای قند خون، کلسترول، تری گلیسیرید، LDL، سن و سابقه کار رابطه مستقیم و غیر معنادار دارد و میزان قند خون بیشترین همبستگی را با سطح سرب موجود در خون کارگران نقاش داشته است.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان می دهد با توجه به افزایش سابقه کار نقاشان، میزان سطح سرب خون آن ها نیز افزایش یافته است و همچنین میزان قند خون، بیشترین همبستگی را با سطح سرب در خون نقاشان داشته است.

    کلیدواژگان: سرب، بیماری های قلبی عروقی، نقاشان
  • خلیل طاهرزاده چنانی، مهدی جهانگیری، رضا جعفری ندوشن*، فرزان مددی زاده، حسین فلاح صفحات 17-28
    مقدمه

    پیامدهای جبران ناپذیر خطای انسانی در بخش بهداشت و درمان، ایمنی بیماری را به یک اصل با اهمیت در مشاغل پزشکی تبدیل کرده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی احتمال خطای انسانی در پرسنل اتاق عمل در فرآیند عمل جراحی آپاندکتومی بود.

    روش بررسی

    این مطالعه مقطعی و توصیفی جهت شناسایی و ارزیابی احتمال خطای انسانی در وظایف پرسنل اتاق عمل در فرآیند عمل جراحی آپاندکتومی در بیمارستان شهید صدوقی یزد صورت گرفت. در ابتدا با مصاحبه با پرسنل و مطالعه روند و رویه های انجام کار، وظایف شغلی پرسنل با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی وظایف (HTA) مورد واکاوی قرارگرفته اند. در نهایت احتمال خطا با استفاده از روش SPAR-H برای وظایف متفاوت محاسبه شد.

    نتایج

    احتمال خطای انسانی میانگین برای کل وظایف برابر 173/0 بود. همچنین بیشترین میانگین احتمال خطا مربوط به وظایف متخصص بیهوشی (23/0) و کمترین مربوط به وظایف اسکراب (101/0) بوده است.

    نتیجه گیری

    بیشتر بودن احتمال رخداد خطا در وظیفه تکرار داروهای بیهوشی نسبت به بقیه وظایف می تواند نشانگر تاثیر زیاد فرآیندهای شناختی در رخداد خطا باشد. جهت کاهش احتمال خطای انسانی می توان کاهش وابستگی را از طریق انجام وظایف توسط افراد متفاوت و در صورت امکان با فاصله زمانی از هم انجام داد. همچنین استرس، پیچیدگی و رویه های کاری به عنوان مهم ترین عوامل موثر بر قابلیت اطمینان انسانی شناخته شدند.

    کلیدواژگان: خطای انسانی، اتاق عمل، عوامل شکل دهنده عملکرد، SPAR-H
  • پیمان حاتمیان*، پرستو حاتمیان صفحات 29-35
    مقدمه

    با توجه به این که استرس شغلی از مهم ترین حوزه های پرکاربرد و مرتبط با روانشناسی سلامت در محیط کار است؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف تاثیر مداخله روانشناختی مبتنی بر تنظیم هیجان بر کاهش استرس شغلی در بین پرستاران شاغل انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه ی آماری شامل تمامی پرستاران شاغل در بیمارستان امام رضا شهر کرمانشاه بودند. حجم نمونه شامل 30 نفر که به روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه (15 نفر آزمایش و 15 نفر کنترل) قرار گرفتند. در گام نخست بر روی هر دو گروه پیش آزمون، به وسیله پرسشنامه ی استرس شغلی اسیپو اجرا شد و در گام دوم گروه آزمایش در معرض 8 جلسه 90 دقیقه ای آموزش تنظیم هیجان قرار گرفتند. نهایتا هر دو گروه مجددا به پرسشنامه پاسخ دادند. در آخر پرسشنامه ها با استفاده از تحلیل کواریانس تک متغیره و به وسیله نرم افزار SPSS 23 تحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج حاصل از تحلیل کواریانس بیانگر آن بود که نمره میانگین مولفه های استرس شغلی در بین پرستاران گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل پس از مداخله روانشناختی مبتنی بر تنظیم هیجان، کاهش محسوسی داشت (001/0<P).

    نتیجه گیری

    با توجه یافته ها می توان گفت که مداخله روانشناختی مبتنی بر تنظیم هیجان بر کاهش استرس شغلی پرستاران موثر بود، از این رو توصیه می گردد مسیولین مربوطه بر نقش این دسته از مداخلات روانشناختی توجه کنند.

    کلیدواژگان: آموزش تنظیم هیجان، استرس شغلی، پرستاران
  • مریم کاوسیان، علی صالحی سهل آبادی*، محمدجواد جعفری، سهیلا خداکریم، حدیثه ربیعی صفحات 36-46
    مقدمه

    با توجه به اهمیت انطباق توانمندی های فیزیکی و روانی کارگران بر نیازهای شغلی آنان؛ سنجش میزان توانایی کار، حفظ و ارتقاء آن به یک امر بسیار مهم تبدیل شده است. این مطالعه با هدف بررسی شاخص توانایی کار (WAI) و بررسی ارتباط با آن حداکثر اکسیژن مصرفی (Vo2max) در یکی از شرکت های تولید سیمان انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه مقطعی در بین 130 نفر از کارکنان شاغل در یک شرکت سیمان در سال 1397 در ایران انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد شاخص توانایی کار، آزمون تست پله کویین برای حداکثر اکسیژن مصرفی و یک پرسشنامه طراحی شده توسط محققان (عوامل اجتماعی-جمعیت شناختی و مرتبط با کار) استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS ویرایش 21 استفاده شد.

    نتایج

    میانگین شاخص توانایی کار در مطالعه حاضر برابر با 64/4±52/39 محاسبه گردید. در بین متغیرهای جمعیت شناختی و مرتبط با کار مورد مطالعه، فعالیت ورزشی (04/0 > P) و کیفیت خواب (001/0 >P) و سابقه کاری (046/0 >P) ارتباط معنی داری با WAI داشتند. ارتباط معنی دار مثبتی بین میانگین نمره WAI و Vo2max وجود داشت (05/0P <، 21/0 = r). مدل سازی رگرسیونی حاکی از آن بود که Vo2max تنها پیش بینی کننده معنی دار WAI بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، برای کنترل و ارتقای سطح توانایی کار، برنامه های مداخله ای شغلی باید بر ارتقای کیفیت خواب و افزایش فعالیت ورزشی کارکنان متمرکز شود. همچنین با توجه به ارتباط مثبت Vo2max بر WAI پیشنهاد می شود با توجه به بارکاری شغل، کارکنانی انتخاب شوند که از نظر ظرفیت هوازی متناسب با آن باشند.

    کلیدواژگان: شاخص توانایی انجام کار، حداکثر اکسیژن مصرفی، صنعت سیمان
  • محمدحسن دشتی خویدکی*، امیرعباس مینایی فر، فاطمه راسخ، علیرضا باغیان صفحات 47-58
    مقدمه

    استنشاق ذرات گرد و غبار، مستعد ابتلا به بیماری های مزمن هستند و تمرینات منظم ورزشی سبب کاهش خطر عوامل قلبی عروقی و بهبود متغیرهای خونی می شود از این رو، هدف از این تحقیق بررسی نقش فعالیت بدنی بر فاکتورهای خونی، نیم رخ چربی و آنزیم های کبدی کارگران کارخانه کاشی است.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع مقطعی می باشد، 70 نفر از کارگران که شرایط حضور در مطالعه را داشتند، بر اساس روش نمونه گیری در دسترس در محل طب کار انتخاب شدند. از این تعداد، بر اساس پرسشنامه بک تعداد 15 نفر در گروه غیرفعال و 15 نفر در گروه فعال قرار گرفتند. بعد از گذشت 12 ساعت ناشتا از کارگران مقدار ده میلی لیتر خون سیاهرگی برای بررسی متغیرهای بیوشیمیایی فاکتورهای خونی (گلبول های قرمز خون، هماتوکریت، هموگلوبین، گلبول های سفید خون)، نیمرخ چربی (کلسترول و تری گلیسیرید) و آنزیم های کبدی (آلانین آمینو ترانسفراز ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP) در آزمایشگاه طب کار شهرستان میبد انجام شد و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS23 استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد، گلبول های قرمز خون (003/0p =)، هموگلوبین (034/p=) در گروه فعال نسبت به گروه غیرفعال، به طور معنی داری بیشتر بود. همچنین تری گلیسیرید (025/ p=)، کلسترول (042/0 p=) و آنزیم های کبدی، (011/0=p)ALT و AST (047/0=p) به صورت معنی داری کمتر بود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد فعالیت ورزشی می تواند عاملی اثرگذار بر بهبود فاکتورهای خونی، آنزیم های کبدی و نیمرخ چربی در کارگران داشته باشد و با توجه به نتایج این تحقیق کارگران کارخانه کاشی می توانند با حداقل فعالیت بدنی نتایج مطلوبی را در بهبود متغیرهای تحقیق داشته باشند.

    کلیدواژگان: کارگران، ورزش، فاکتورهای خونی، نیمرخ چربی، آنزیم های کبدی
  • غلامحسین حلوانی، محمدرضا محمدنیا *، محمدرضا زارع مهرجردی، محمدرضا کشت ورز صفحات 59-68
    مقدمه

    حوادث ناشی از کار، صدمات جبران ناپذیری را به سرمایه ملی وارد می کند و لازم است جهت حفظ و صیانت نیروی انسانی و کاهش حوادث، یکسری اقدامات پیشگیرانه قبل از وقوع لحاظ گردد. هدف از این تحقیق بررسی مغایرت های ایمنی به روش FMEA و تعیین شاخص های پایش عملکرد ایمنی در پروژه تعمیرات اساسی می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه یک پژوهش توصیفی- تحلیلی و به روش مداخله ای است که بر روی 13 شغل در پروژه تعمیرات اساسی خطوط لوله گاز صورت گرفت. در این بررسی پس از مشخص نمودن مشاغل نمره اولویت ریسک اولیه را به دست می آوریم و بعد از پیشنهادات اصلاحی نمره اولویت ریسک ثانویه را حساب می کنیم.

    نتایج

    ارتباط بین RPN1 و RPN2 بررسی و مشخص گردید که تفاوت معناداری بین نمره اولویت ریسک قبل و بعد از اقدام اصلاحی وجود دارد و این امر نشان دهنده اثر بخش بودن اقدامات می باشد (0005/0P<). در میان مشاغل مختلف و قبل از انجام اقدامات اصلاحی بیشترین تعداد حادثه مربوط به فعالیت خاک برداری با 15 حادثه که بعد از انجام اقدامات اصلاحی به 6 کاهش یافت، بیشترین روز ازدست رفته کاری متعلق به شغل رانندگی است با 6020 روز که بعد از انجام اقدامات اصلاحی به 8 روز رسید، بالاترین ضریب تکرار حادثه با 5/62 مربوط به فعالیت تنش زدایی بود که بعد از انجام اقدامات اصلاحی که به 14/23 کاهش یافت، بیشترین ضریب شدت با 44/19444 مربوط به فعالیت رانندگی بود که بعد از انجام اقدامات اصلاحی به 25/25 تقلیل پیدا کرد و ضریب شدت - تکرار حادثه در فعالیت رانندگی با 84/15 بیشترین بود که بعد از انجام اقدامات اصلاحی به 28/0 کاهش پیدا کرد.

    نتیجه گیری

    با توجه به وجود ریسک های غیرقابل قبول و نرخ بالای بروز حوادث در پروژه تعمیرات اساسی خطوط لوله گاز، می توان با بکارگیری اقدامات کنترلی مناسب به سطح قابل قبول ریسک رسید که نشان دهنده مفید و کارا بودن روش FMEA می باشد.

    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، عدد اولویت ریسک (RPN)، FMEA، شاخص های حادثه
  • وحید زند، پژمان حسین پور، محمدحسین برادران فر، مجتبی میبدیان، محمد ماندگاری، صدیقه وزیری بزرگ، محمدحسین دادگرنیا* صفحات 70-76
    مقدمه

    در این مطالعه در صدد شدیم تا به بررسی سطح سرمی روی در بیماران مبتلا کاهش شنوایی بپردازیم و ارتباط آن را با میزان وزوز گوش بیماران بسنجیم.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی 110 نفر از بیماران بالای 20 سال که با شکایت کاهش شنوایی و وزوز گوش به درمانگاه گوش و حلق و بینی مراجعه کردند، مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران شرکت کننده در ابتدا به وسیله یک متخصص گوش و حلق و بینی به وسیله شرح حال و معاینه فیزیکی ویزیت شده و ازنظر کاهش شنوایی و همچنین اندازه گیری شدت و فرکانس وزوز گوش توسط تست های شنوایی سنجی استاندارد تحت بررسی قرار گرفتند سپس جهت بررسی سطح سرمی روی تحت نمونه گیری از خون ناشتا قرار گرفتند.

    نتایج

    میانگین سطح سرمی روی 62/27±32/85 و میانگین فرکانس وزوز گوش 76/2 ± 94/4 بوده که هر دو بین گروه های مختلف اختلاف معناداری داشته اند (001/0 P =). میانگین شدت وزوز گوش نیز 56/4 ± 77/7 بوده است و بین گروه های مختلف اختلاف معناداری نداشته است (677/0 P =).  سطح سرمی روی و فرکانس وزوز گوش با ضریب همبستگی 205/0  (032/0 P =) و سطح سرمی روی و میزان شدت وزوز گوش با ضریب همبستگی 249/0 باهم در ارتباط بوده اند  (009/0 P =).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر تاثیر مثبت سطح سرمی روی بر میزان شدت و فرکانس وزوز گوش مشخص شده است به گونه ای که با کاهش سطح سرمی روی این مقادیر در فرکانس های پایین تر بروز می یابند.

    کلیدواژگان: روی، کاهش شنوایی، وزوز گوش
|
  • Mehrzad Ebrahemzadih*, Sara Jam Barsang, Raziyeh Soltani Gerdfaramarzi, Hassan Ashrafzadeh, Gholamhosein Halvani, Marzieh Ebrahimzadeh Pages 1-7
    Introduction

    Shift work is one of the threatening factors on Health. The important effects of shift work can be noted chronic fatigue. This study aimed to determine the association between Shift Work and chronic Fatigue among Educational Hospital Nurses.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was carried out in Educational Hospital in Yazd. Using Stratified sampling technique, 200 Nurses were selected. The data was collected by using questionnaires of Demographic and chronic Fatigue. The data was analyzed using SPSS20 software and applying chi-square and Pearson correlation coefficients.

    Result

    57 nurse’s man and 143 nurse’s women Participated in this study. There wasn’t a significant relation between the Gender, marital status, work experience and education level with chronic Fatigue. Because Between the age group with chronic fatigue there was a significant difference. Analysis of the results of this study showed that significant relation between Shift Work and chronic Fatigue.

    Conclusion

    Shift work can be affected on chronic fatigue that causes the difference in constant and non-constant shifts. So, chronic fatigue in people with constant shifts less than non-constant shifts.

    Keywords: Chronic Fatigue, Shift Work, Nurses
  • Alireza Taheri Fard, Hassan Ahmadinia, Mehdi Kafi, Marzie Salandari, Abdollah Rahmani, Mohsen Rezaeian* Pages 8-16
    Introduction

     Painters are exposed to various chemical harmful agents such as lead particles in paints. Some studies have suggested a possible association of occupational exposure that may cause cardiovascular effects. Lead is absorbed through the body through the skin, skin, and respiratory tract and penetrates some tissues. Considering the importance of labor health in each countrychr('39')s development and progress, this study was conducted to determine the amount of lead in the blood of painters in Rafsanjan in 2019. 

    Materials and Methods

     The present study is a cross-sectional study of the descriptive type conducted in 1397 on 77 painters of Rafsanjan city. Data collection was done in two stages, in the first stage, based on a checklist that included demographic information, and in the second stage by performing laboratory tests. Finally, by recording the data in SPSS software, quantitative data was reported as a "mean ± standard deviation" and qualitative information as a "number (percent)". 

    Results

     Of the 77 painter workers, the youngest is 21, and the oldest is 70 years old. A total of 20 people (26%) had a family history of heart attacks. The highest amount of lead in the blood of painters was reported to be 30.7 micrograms per deciliter, and the level of lead was most correlated with blood sugar. Sixty people (77.9%) painters used personal protective equipment. 49.4% of the studychr('39')s painters wore work clothes, and 28.6% used gloves while working. Lead levels are directly related to blood sugar, cholesterol, triglyceride, LDL, age, work experience, and blood sugar levels were most correlated with the level of lead in painterschr('39') blood. 

    Conclusion

     This studychr('39')s findings show that due to the increase in the work experience of painters, their blood lead level has also increased, and the blood sugar level has had the highest correlation with the lead level in the painterschr('39') blood.

    Keywords: Lead, Cardiovascular disease, Painters
  • Khalil Taherzadeh Chenani, Mehdi Jahangiri, Reza Jafari Nodoushan*, Farzan Madadizadeh, Hossein Fallah Pages 17-28
    Introduction

    The irreparable consequences of human error in the health care sector have made patient safety an important principle in medical professions. The aim of the present study was to investigate the probability of human error in operating room personnel in the process of appendectomy operations.

    Materials and Methods

    This cross-sectional and descriptive study was performed to identify and evaluate the probability of human error in operating room personnel's tasks in the process of appendectomy in Shahid Sadoughi Hospital in Yazd. Initially, by interviewing personnel and studying the process and procedures of the work, the job duties of the personnel were analyzed using HTA method. Finally, the probability of error was calculated using SPAR-H method for different tasks.

    Results

    The average human error probability for all tasks was 0.173. Also, the highest mean of error was related to anesthesiologist duties (0.23) and the least related to scrub duties (0.101).

    Conclusion

    The SPAR-H method can be used to analyze and quantify the probability of human error in the operating room. To reduce the likelihood of human error, we can reduce dependency by performing different tasks with different people and if possible with long time between them. Also, stress, complexity and procedures were identified as the most important factors affecting the probability of error.

    Keywords: Human error, Operation room, Performance shaping factors, SPAR-H
  • Peyman Hatamian*, Parastoo Hatamian Pages 29-35
    Introduction

    Considering that job stress is one of the most commonly used areas related to health psychology in the workplace. Therefore the present study aimed The Effect Intervention Psychological- Based on Emotional Regulation on Reduction Job Stress among Nurses Working in Hospitals Kermanshah City.

    Materials and Methods

    This study was a quasi-experimental study with a pre-test and post-test design with a control group. The statistical population included all nurses working in Imam Reza hospital in Kermanshah city year 1398. The sample size consisted of 30 people selected by voluntary sampling and randomly divided into two groups (15 experimental & 15 control). At first, both groups were pre-tested by the Osipo Job Stress Questionnaire, and then the experimental group received eight sessions of 90 minutes of emotion regulation training. Finally, both groups responded again to the questionnaire. Data were analyzed using univariate covariance analysis by SPSS-23 software.

    Results

    The results of the covariance analysis showed that the mean score of job stress components among the experimental group nurses was significantly decreased after the psychological intervention based on emotion regulation (P> 0.001).

    Conclusion

    According to these findings, it can be said that psychological intervention based on emotion regulation was effective in reducing nurseschr('39') job stress, so it is recommended that the relevant authorities pay attention to the role of these psychological interventions.

    Keywords: Emotional Regulation Training, Job Stress, Nurses
  • Maryam Kavousian, Ali Salehi Sahlabadi*, Mohammad Javad Jafari, Soheila Khodakarim, Hadiseh Rabiei Pages 36-46
    Introduction

     Given the importance of adapting workerschr('39') physical and mental capabilities to their job needs, measuring their ability to work, maintaining, and upgrading, it has become an essential task. This study aimed to investigate WAI and its relationship with VO2max at one of the cement companies.

    Materials and Methods

     This cross-sectional study was conducted among 130 employees of a cement company in Iran in 2018. For data collection, the WAI, Queenschr('39')s test for maximum oxygen consumption, and a questionnaire designed by researchers (socio-demographic and work-related factors) were used. SPSS 21 was used to analyze the data. 

    Results

     The results showed that the mean ± standard deviation of WAI in staff was 39.35 ± 4.64. Among the demographic and related variables, sports activity (P > 0.04) and sleep quality (P < 0.001), and work experience (P> 0.046) were significantly correlated with WAI. There was a significant positive correlation between the mean score of WAI and Vo2max (r = 0.21, p < 0.05). Regression modeling showed that Vo2max was the only significant predictor of WAI.

    Conclusion

     According to the results of the study, to control and enhance the ability of the staff of the study, occupational intervention programs should focus on improving sleep quality and increased exercise. Also, considering the positive relationship of Vo2max to the WAI of the surveyed staff, it is recommended to select suitable employees in terms of aerobic capacity according to the workload of the job.

    Keywords: Work ability index, Maximal aerobic capacity, Cement industry
  • Mohammad Hassaan Dashty Khavidaki*, Amir Abbas Minaeifar, Fatemeh Rasekh, Alireza Baghiani Pages 47-58
    Introduction

     Inhalation of dust particles is prone to chronic diseases, and regular exercise reduces the risk of cardiovascular disease and improves blood variables. The purpose of this study was to investigate the role of physical activity on blood factors, lipid profile, and liver enzymes in tile factory workers.

    Materials and Methods

    This is a cross-sectional study. 70 workers who were eligible to participate in the study were selected based on the sampling method available at the workplace. According to the Beck questionnaire, 15 people were included in each active and inactive groups. After 12 hours of workerchr('39')s last meal, 10 ml of venous blood was used to evaluate biochemical variables of Blood factors (RBC, Hematocrit, Hemoglobin, WBC), lipid profile (Cholesterol, Triglyceride). Liver enzyme (ALT, AST, ALP) tests of both groups were performed in the occupational medicine laboratory of Meybod city, and SPSS Ver.23 software was used for analysis.

    Results

     The results showed that red blood cells (p = 0.003) and hemoglobin (p = 0.034) in the active group were significantly higher than the inactive group. Also triglyceride (p = 0.025) and cholesterol (p = 0.042) of liver enzymes, (p = 0.011) ALT and AST (p = 0.047) were significantly lower.

    Conclusion

     It seems that physical activity can have a positive effect; it can improve blood factors, liver enzymes, and fat profile in workers. According to the results, tile factory workers can achieve the desired blood factors with minimal physical activity.

    Keywords: Workers, Exercise, Blood factors, Fat Profile, Liver enzymes
  • Gholamhosein Halvani*, Mohammadreza Mohammadnia, Mohammadreza Zare Mehrjardi, Mohammadreza Kesht Varz Pages 59-68
    Introduction

     work-related accidents impose irreparable hurt on the national capital. It is necessary to take a series of preventive measures before the occurrence to preserve and protect the human force and reduce accidents. The current study aimed to check safety contradiction using the FMEA method and determine protection indicators of safety performance in the overhaul project. 

    Materials and Methods

     This study is descriptive-analytical research and an interference method that accomplished 13 jobs in major repairs gas pipeline project. After determining jobs and entering them in the FMEA worksheet, the initial risk score was obtained in this investigation, and after corrective suggestions, the secondary risk priority score was calculated.

    Results

     The relationship between RPN1 and RPN2 was examined and determined a significant difference between risk priority score before and after corrective measure, and this indicates that these measures are effective (p<0.0005). Among various jobs and before taking corrective actions, the highest number of accidents was related to excavation activities with 15 accidents, which were reduced to 6 after taking corrective measures. Most days lost from work were related to driving job with 6020 days that reduced to 8 days after taking corrective actions; the highest rate of repeat accidents with 62.5 was related to détente activity reduced to 23.14 after taking corrective measures. The maximum intensity factor with 19444.44 was related to the driving activity reduced to 25.25 after taking corrective actions. The accident frequency - severity rate in driving activity with 15.84 was the most reduced to 0.28 after taking corrective measures. 

    Conclusion

     Due to unacceptable risks and the high rate of accidents in the overhaul of the gas pipeline project, appropriate control measures can be used to reach an acceptable level of risk, which represents the usefulness of the FMEA method.

    Keywords: Risk Assessment, Risk Priority Number (RPN), FMEA, Accident Indicators
  • Vahid Zand, Pejman Hosseinpoor, Mohammadhossein Baradaranfar, Mojtaba Meybodian, Mohammad Mandegari, Sedighe Vaziribozorg, Mohammadhossein Dadgarnia* Pages 70-76
    Introduction

    This study aims to determine the serum zinc level in patients with hearing loss and its relation with tinnitus. 

    Materials & Methods

    In this Cross-Sectional study, 110 patients older than 20 years old with Complaining of hearing loss and tinnitus were involved. Participating patients were first visited by an ear, nose, and throat specialist with a history and physical examination, and were assessed for standard hearing loss as well as the intensity and frequency of tinnitus by standard audiometric tests. Then, fasting blood samples were taken to check serum zinc levels.

    Results

    The mean serum level was 85.32 ± 27 27.62, and the mean frequency of tinnitus was 4.94 ± 2.76, both of which had significant differences between different groups (P = 0.001). The mean intensity of tinnitus was 7.77 ± 4.56, and there was no significant difference between different groups (P = 0.677). Serum zinc level and tinnitus frequency were associated with a correlation coefficient of 0.205 (P = 0.032), and serum zinc level and tinnitus severity were associated with a correlation coefficient of 0.249 (P = 0.009).

    Conclusion

    According to the present study results, the positive effect of serum zinc levels on the severity and frequency of tinnitus has been determined so that with decreasing serum zinc levels, tinnitus occurs at lower frequencies.

    Keywords: Serum zinc, Hearing loss, Tinnitus