فهرست مطالب

فصلنامه روانشناسی تحولی: روانشناسان ایرانی
پیاپی 64 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • امیرعباس فاتحی، فریده یوسفی*، علی اصغر ملکی زاده صفحات 351-364

    هدف این پژوهش، تعیین نقش واسطهای هویت اخلاقی (با دو بعد درونیسازی و نمادسازی) در رابطه بین الگوهای ارتباطی خانواده (با دو الگوی گفتوشنود و همنوایی) و شادکامی بود. شرکتکنندگان 308 نفر از دانشجویان کارشناسی دانشگاه شیراز (125 زن و 183 مرد) بودند که با روش خوشهای تصادفی چندمرحلهای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه بازنگریشده الگوهای ارتباطی خانواده (کویرنر و فیتزپاتریک، 2002ب)، مقیاس هویت اخلاقی (آکینو و رید، 2002) و پرسشنامه شادکامی آکسفورد (آرگیل، 2001) استفاده شد. یافته ها نشان داد که جهتگیری همنوایی به صورت منفی معنادار و جهتگیری گفتوشنود بهطور مثبت معنادار شادکامی را پیشبینی میکنند و بعد نمادسازی هویت اخلاقی به صورت مثبت معنادار پیشبین شادکامی است. همچنین از بین دو بعد هویت اخلاقی، فقط بعد نمادسازی اخلاقی با برقراری رابطه مثبت بین دو متغیر الگوهای ارتباطی خانواده و شادکامی، نقش واسطهای داشت. جهتگیری گفتوشنود نیز به صورت غیرمستقیم با واسطهگری نمادسازی هویت اخلاقی، پیشبینیکننده مثبت معنادار شادکامی بود. بر اساس یافته های این پژوهش میتوان نتیجه گرفتکه افزایش جهتگیری گفتوشنود خانواده منجر به نمادسازی هویت اخلاقی و شادکامی بیشتر فرزندان میشود.

    کلیدواژگان: الگوهای ارتباطی خانواده، شادکامی، نمادسازی، هویت اخلاقی
  • صدیقه سادات میرزایی، شهلا پاکدامن*، ابراهیم علیزاده صفحات 365-378

    هدف این پژوهش، تدوین و تعیین اثربخشی برنامه‎ای مبتنی بر مدل پردازش اطلاعات بر مهارت‎های اجتماعی افراد دارای درخودماندگی با کنش‎وری بالا بود. این پژوهش از نوع شبه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون و پیگیری با گروه گواه و جامعه آن شامل همه نوجوانان دارای درخودماندگی با کنش‎وری بالا در شهر سیرجان بود که از بین افراد مراجعه کننده به مرکز اتیسم مهرک، ابتدا 12 نفر به صورت هدفمند انتخاب و سپس به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش (6n=) و گواه (6n=) تقسیم شدند. در مرحله پیش آزمون، مقیاس درجه بندی مهارت های اجتماعی گرشام و الیوت نسخه والد و معلم (1990) و نیز مصاحبه نیمه ساختاریافته با والدین و نوجوان روی گروه نمونه اجرا شد. برنامه آموزشی طی 12 جلسه دوساعته به صورت هفته ای دو بار روی گروه آزمایش اجرا شد و گروه گواه آموزشی دریافت نکرد. 60 روز پس از پایان جلسه ها، گروه ها به لحاظ وضعیت مهارت های اجتماعی بار دیگر ارزیابی شدند تا ماندگاری نتایج، مورد بررسی قرار گیرد. نتایج نشان داد، آموزش مهارت‎های اجتماعی برمبنای این مدل به بهبود، تعمیم (مصاحبه با والدین و نوجوان) و ماندگاری مهارت‎های اجتماعی منجر شده است. بنابراین آموزش مهارت‎های اجتماعی متکی بر اصول مدل پردازش اطلاعات اجتماعی باعث بهبود، تعمیم و ماندگاری مهارت‎های اجتماعی در نوجوانان درخودمانده می‎شود.

    کلیدواژگان: نوجوانان دارای درخودماندگی با کنش‎وری بالا، مهارت‎های اجتماعی، پردازش اطلاعات اجتماعی
  • محمدرضا مرادی پور* صفحات 379-386

    این پژوهش با هدف بررسی میزان اثربخشی مداخلات روان شناختی بر خودپنداشت دانش آموزان بر اساس پژوهش های انجام شده در ایران بین سال های 1390 تا 1397 صورت گرفت. روش این پژوهش، فراتحلیل و جامعه آماری آن، شامل تمام بررسی های انجام شده در کشور بین سال های 1390 تا 1397 بود که در پایگاه های اطلاعاتی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، مجلات تخصصی نور، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، بانک اطلاعات نشریات کشور، و مرکز اسناد و مدارک علمی ایران دردسترس بودند. به منظور جمع آوری اطلاعات لازم از فهرست استفاده شد. پس از جمع آوری اطلاعات و بررسی ملاک های ورود و خروج، 20 اندازه اثر از 18 پژوهش که دارای شرایط لازم بودند، به دست آمد. از نمودار قیفی، روش رگرسیون خطی ایگر و Nایمن از خطای روزنتال و آزمون Q برای بررسی مفروضات فراتحلیل استفاده شد. اندازه اثر ترکیبی حاصل از بررسی تحت مدل اثرات تصادفی برابر با 526/1 به دست آمد که نشان دهنده اثربخشی مثبت مداخلات بود؛ بنابراین از یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که مداخلات روان شناختی بر خودپنداشت دانش آموزان اثربخشی مطلوبی دارد.

    کلیدواژگان: خودپنداشت، دانش آموزان، فراتحلیل، مداخلات روان شناختی
  • سید محمد ساداتیان، امید شکری*، حسین پورشهریار صفحات 387-400

    این پژوهش با هدف تعیین نقش واسطه ای راهبردهای حل تعارض بین فردی در رابطه تعارض والد نوجوان و سازگاری تحصیلی دانش آموزان پسر انجام شد. در یک طرح همبستگی، 248 دانش آموز پسر به فرم نوجوان پرسشنامه سنجش تعارض والد نوجوانان (اسدی یونسی، مظاهری، شهیدی، طهماسیان و فیاض بخش، 1390)، سیاهه سبک حل تعارض (کاردک، 1994) و سیاهه سازگاری دانش آموزان (سینها و سینگ، 1993) پاسخ دادند. به منظور آزمون روابط ساختاری در مدل پیشنهادی از روش آماری مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل واسطه ای نسبی راهبردهای انطباقی و غیرانطباقی حل تعارض بین فردی در رابطه بین تعارض والد نوجوان و سازگاری تحصیلی در دانش آموزان پسر با داده ها برازش مطلوبی دارد. افزون بر آن، نتایج نشان داد که در مدل مفروض، تمامی وزن های رگرسیونی از لحاظ آماری معنادار بودند و متغیرهای پیش بین تعارض والد نوجوان و راهبردهای حل تعارض، 65 درصد از واریانس نمرات متغیر سازگاری تحصیلی را تبیین کردند. نتایج با تاکید بر نقش کیفیت تعامل های درون فردی در بافت خانواده نشان داد که بخشی از پراکندگی بین قلمروهای مفهومی تعارض والد نوجوان و سازگاری تحصیلی از طریق تغییر نمرات راهبردهای حل تعارض های بین فردی قابل تبیین است.

    کلیدواژگان: تعارض والد نوجوان، سازگاری تحصیلی، راهبردهای حل تعارض
  • زهرا سهرابی، فریبرز درتاج*، اسماعیل سعدی پور صفحات 401-410

    این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش خود دلگرم سازی بر لغزش شناختی و ترس از ارزیابی منفی دانش‎آموزان دختر انجام شد. روش پژوهش شبه تجربی با طرح پیش‎آزمون پس‎آزمون و گروه گواه و نمونه آن شامل 30 نفر (15 نفر برای هر یک از گروه‎های آزمایشی و گواه) بود که با استفاده از روش نمونه‎برداری خوشه‎ای مرحله‎ای از بین دانش‎آموزانی که در پیش آزمون نمره بالاتر از نمره میانگین را به دست آوردند، انتخاب شد. سپس گروه آزمایش به مدت 8 جلسه تحت آموزش خود دلگرم‎ سازی قرار گرفت و گروه گواه نیز هیچ آموزشی دریافت نکرد. ابزارهای این پژوهش شامل مقیاس لغزش شناختی (میرز و رولین، 1985) و پرسشنامه ترس از ارزیابی منفی (واتسون و فرند، 1969) بود. نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیری نشان داد آموزش خود دلگرم‎سازی باعث کاهش لغزش شناختی و ترس از ارزیابی منفی دانش‎آموزان می شود. با توجه به اثربخشی این آموزش بر کاهش لغزش شناختی و ترس از ارزیابی منفی، ارایه این آموزش برای دانش‎آموزان سودمند است.

    کلیدواژگان: ترس از ارزیابی منفی، خود دلگرم سازی، لغزش شناختی
  • حمیدرضا جوکار*، محبوبه فولادچنگ، محمدرئوف انجم شعاع صفحات 411-423

    هدف این پژوهش تبیین مسئولیت‏پذیری شخصی و سرزندگی تحصیلی بر اساس مهار روان شناختی والدین بود. 313 دانش‏آموز دبیرستان دوره اول (پایه نهم) و دوم (پایه یازدهم) شهرستان فیروزآباد در سال تحصیلی 97-1396 با روش نمونه برداری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند و به مقیاس‎های مهار روان‎شناختی پیشرفت‎محور و وابسته‎محور (سوننس و دیگران، 2010)، مسئولیت‏پذیری شخصی (مرگلر و شیلد، 2016) و سرزندگی تحصیلی (حسین‏چاری و دهقانی‏زاده، 1391) پاسخ دادند. نتایج تحلیل رگرسیون هم زمان نشان داد که بعد مهار شناختی و پاسخگویی مسئولیت‎پذیری توسط توجه مشروط والدین به طور مثبت، توسط مهار پیشرفت‎محور والدین به طور منفی و بعد مهار رفتاری هیجانی مسئولیت‎پذیری نیز به طور منفی توسط اتکا به والدین پیش‎بینی می‎شود. افزون بر آن، این نتایج نشان داد که مهار پیشرفت‎محور والدین به صورت منفی پیش‎بینی‎کننده سرزندگی تحصیلی است. در مورد نقش تعدیل‏گری جنس، یافته‎ها نشان داد که در دختران اتکا به والدین پیش‎بین منفی هر دو مولفه مسئولیت‎پذیری شخصی است، اما در پسران توجه مشروط والدین پیش‎بین مثبت مهار شناختی و پاسخگویی است. سرزندگی نیز در دختران توسط مهار پیشرفت محور به صورت منفی و در پسران توسط توجه مشروط والدین به صورت مثبت و توسط اتکا به والدین به صورت منفی پیش‎بینی می شود. این یافته‎ها حاکی از آن است که توجه مشروط والدین به دلیل تاکید بر رفتار و پیامدهای آن، افزایش مسئولیت‏پذیری شخصی دانش‎آموزان را در پی دارد، اما تاکید بر عملکرد بالاتر از استاندارد در مهار پیشرفت‏محور، به دلیل آنکه بر توانایی فراتر از تحول شناختی دانش‎آموز تاکید دارد با کاهش مسئولیت‏پذیری شخصی همراه است. همچنین، وابستگی به والدین در رفتارها و حل مشکلات، مهار درونی رفتاری هیجانی را تضعیف می‏کند. افزون بر آن، والدین پیشرفت‎محور با ایجاد تنیدگی و اضطراب و احساس های منفی، مانند گناه و شرم که در پی عملکرد بالاتر از استاندارد به وجود می‎آید، موجب کاهش سرزندگی می‎شوند.

    کلیدواژگان: مسئولیت‏پذیری شخصی، سرزندگی تحصیلی، مهار روان‏شناختی والدین
  • ماه آزادیان بجنوردی، سعید بختیارپور*، بهنام مکوندی، پروین احتشام زاده صفحات 426-436

    هدف این پژوهش تعیین رابطه بین سرمایه های تحولی و بهزیستی تحصیلی با نقش واسطه ای پایستگی تحصیلی بود. جامعه آماری آن شامل همه دانش آموزان سال آخر دوره متوسطه شهرستان اهواز بود که در سال تحصیلی 98 -1397 داوطلب ورود به دانشگاه بودند. تعداد 353 نفر با روش نمونه برداری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند و به پروفایل سرمایه های تحولی (موسسه پژوهشی مینه سوتا، 2005)، مقیاس پایستگی تحصیلی (مارتین و مارش، 2008) و مقیاس بهزیستی تحصیلی (تومینن سوینی، سالمیلا آرو و نیمیویرتا، 2012)، پاسخ دادند. داده ها با روش مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شد. نتایج نشان داد بین سرمایه های تحولی درونی و بیرونی با پایستگی تحصیلی، رابطه مستقیم معنادار وجود دارد. همچنین پایستگی تحصیلی، رابطه سرمایه های تحولی درونی و بیرونی با بهزیستی تحصیلی را به صورت نسبی واسطه گری می کند. درنتیجه می توان با افزایش سرمایه های تحولی، میزان پایستگی و به واسطه آن، بهزیستی تحصیلی دانش آموزان را بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: بهزیستی تحصیلی، پایستگی تحصیلی، سرمایه های تحولی بیرونی، سرمایه های تحولی درونی
  • مجتبی عاشوری*، رحیم بدری، شهرام واحدی، مینا محبی صفحات 437-447

    این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی برنامه یادگیری اجتماعی‎ هیجانی بر بهبود انگیزش تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان انجام شد. طرح این پژوهش شبه تجربی از نوع پیش آزمون‎ پس آزمون همراه با گروه گواه و جامعه آماری آن شامل همه دانش آموزان پسر دوره دبیرستان در شهر زنجان بود. ابتدا یک مدرسه با روش نمونه‎برداری دردسترس انتخاب شد، سپس آزمودنی‎ها با روش نمونه برداری تصادفی، انتخاب (تعداد 44 نفر) و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و گواه قرار گرفتند (تعداد 22 نفر). بسته آموزشی مهارت های اجتماعی‎ هیجانی به مدت دوازده جلسه و هر جلسه به مدت یک ساعت به گروه آزمایشی آموزش داده شد، اما گروه گواه آموزشی دریافت نکرد. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش، پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان (گرین، میلر، کروسن، دوک و آکی، 2004) و پرسشنامه انگیزش تحصیلی هارتر (1981) بود. نتایج پژوهش نشان داد که آموزش مبتنی بر یادگیری اجتماعی‎ هیجانی بر انگیزش تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی تاثیر مثبت معناداری دارد. همچنین یادگیری اجتماعی‎ هیجانی از عوامل موثر بر انگیزش یادگیری و خودکارآمدی تحصیلی است. بر همین مبنا، به کارشناسان آموزش وپرورش پیشنهاد می‎شود که برای داشتن دانش آموزانی با انگیزش و خودکارآمدی تحصیلی بالا، به نقش یادگیری اجتماعی‎ هیجانی توجه ویژه داشته باشند‎

    کلیدواژگان: انگیزش تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی، یادگیری اجتماعی‎ هیجانی
  • پوریا حیدری، آتنا منصوری صفحات 451-453
  • فهیمه یزدیان صفحات 455-456
|
  • Amirabbas Fatehi, Farideh Yousefi *, Aliasqar Malekizadeh Pages 351-364

    The purpose of the present study was to investigate the mediating role of moral identity (with two dimensions of
    internalization and symbolization) in the relationship between family communication patterns (with two patterns of conversation orientation and conformity orientation) and happiness. Participants were 308 undergraduate students (125 women and 183 men) of Shiraz University selected by random multistage cluster sampling method. For data gathering, revised version of Family Communication Pattern Questionnaire (Koerner & Fitzpatrick, 2002b), Moral Identity Scale (Aquino & Reed, 2002), and Oxford Happiness Questionnaire (Argyle, 2001) were used. The findings showed that conformity orientation and conversation orientation were significant negative and positive predictors of happiness, respectively. The symbolization of moral identity could predict happiness positively and significantly. Between the two dimensions of moral identity, only moral symbolization played a mediating role between variables of family communication patterns and happiness. Conversation orientation was a positive significant predictor of happiness indirectly through symbolization of moral identity as a mediator variable. According to these results, it can be concluded that increasing conversation orientation of family leads to an increase in children's symbolization of moral identity and happiness.

    Keywords: Family communication patterns, happiness, Symbolization, moral identity
  • Seddighe Sadat Mirzaei, Shahla Pakdaman *, Ebrahim Alizade Pages 365-378

    he purpose of this study was to elaborate the effectiveness of a program based on the information processing model on the social skills of people with high-functioning autism. This research was a semi-experimental design with pre-test, post-test and follow-up with control group. The research population consisted of all high-functioning autistic adolescents in Sirjan city and among autistic adolescents referred to Mehrak Autism Center, 12 subjects were randomly selected and divided into two experimental (n=6) and control groups (n=6). In order to measure social skills, Gresham & Elliott: Social skills rating system (1990) and semi-structured interviews with were used. The program was conducted twice a week in 12 sessions of two hours. 60 days after the end of the sessions, the groups were evaluated again regarding social skills status. The results showed that social skills training based on this model resulted in, generalization (interview with mothers and adolescents) and maintenance of social skills; So social skills training based on the principles of social information processing model leads to improvement, generalization and maintenance of social skills in adolescents with autism.

    Keywords: Adolescents with high functioning autism, social skills, social information processing
  • Mohammadreza Moradipoor * Pages 379-386

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of psychological interventions on students’ self-concept based on studies in Iran from 1390-1397. The method of this study was meta-analysis. The statistical population included all related studies in the country from 1390-1397 which were available in Institute for Humanities and Cultural Studies, Noormags, SID, Magiran, and Irandocs databases. For collecting data, a checklist was used. After checking the inclusion and exclusion criteria, 20 effect sizes were computed from 18 studies. The comprehensive meta-analysis software (CMA-2) was used to analyze the collected data. In this regard, a Funnel plot, Egger's linear regression method, Rosenthal's fail-safe N and Q test were used to investigate the meta-analysis assumptions. The calculated combined effect size based on the random model was 1.526, which indicates the positive effect of interventions. According to the findings, it can be concluded that psychological interventions have improving effects on students' self-concept.

    Keywords: self-concept, Students, meta-analysis, psychological interventions
  • Seyed Mohammad Sadatian, Omid Shokri *, Hosein Pourshahriar Pages 387-400

    The present study examined the mediating role of conflict resolution strategies in the relationship between parent-adolescent conflict and educational adjustment among male school students. In this correlational study, 398 school students responded to the Parent-Adolescent Conflict Questionnaire (Asadi Younesi, Mazaheri, Shahidi, Tahmasian& Fayazbakhsh, 1390), the Conflict Resolution Styles Inventory (Kurdek, 1994) and the Adjustment Inventory for School Students (Sinha& Singh, 1993). In order to examine the structural relations of the hypothesized model, structural equation modeling was used. Results indicated that the partially mediated model of conflict resolution strategies in the relationship between parent-adolescent conflict and educational adjustment among school students fitted well with the data. Also, all of the regression weights in the proposed model were statistically significant and  predictors of the model accounted for 65% of the variance of the educational adjustment. Results by emphasizing the critical role of the quality of interpersonal interactions in the family context showed that a part of common variance of parent-adolescent conflict and educational adjustment is explainable via the changes of adaptive and non-adaptive conflict resolution strategies scores.

    Keywords: parent-adolescent conflict, Educational adjustment, conflict resolution strategies
  • Zahra Sohrabi, Fariborz Dortaj *, Esmaeil Sa’Dipour Pages 401-410

    The purpose of this study was to examine the effectiveness of self-encouragement training on cognitive slippage and fear of negative evaluation of female students. This research was conducted as a semi-experimental design with pretest-posttest and control group. The subjects wre 30 students (15 participants for each group) selected by multi-stage cluster sampling method. The experimental group received 8 sessions of self-Encouragement training, meanwhile the control group did not receive any training. At the end of the training, post-test was taken from all participants. Instruments of the study included Cognitive Slippage Scale (Miers, & Raulin, 1985) and Fear of Negative Evaluation Questionnaire (Watson, & Friend, 1969). The results of MANCOVA showed that self-encouragement training reduced the cognitive slippage and fear of negative evaluation. According to the effectiveness of this training in decreasing cognitive slippage and fear of negative evaluation, it can be considered practical for students.

    Keywords: Fear of Negative Evaluation, self-encouragement, cognitive slippage
  • Hamidreza Jowkar *, Mahboobeh Fooladchang, Mohammad Raof Anjomshoaa Pages 411-423

    The aim of this study was to explain personal responsibility and academic buoyancy based on parental psychological control. Participants were 313 junior and senior high school students from Firoozabad city, in 1396-1397 academic year. They were selected by random cluster sampling. They answered Dependency-oriented and Achievement-oriented Psychological Control (Soenens etal, 2010), Personal Responsibility (Mergler & Shield, 2016), and Academic Buoyancy (Hosseinchari & Dehghanizadeh, 1391) Scales. To study the reliability and validity of the instruments, Alpha Cronbach coefficients and factor analysis were used. The results of simultaniuous regression analysis showed the component of cognitive control and personal accountability was predicted positively by conditional parental regard and negatively by achievement-based control. Emotional - behavioral control was predicted by dependence on parents. About academic buoyancy, it was found that parental achievement-based control predicted academic buoyancy negatively. Regarding gender as a moderator, results showed that in girls, dependence on parents predicted both components of personal responsibility negatively while in boys, conditional parental regard predicted cognitive control and personal accountability positively. Academic buoyancy in girls was positively predicted by parental achievement-based control and in boys positively by conditional parental regard and negatively by dependence on parents. According to these findings, conditional parental regard, due to the emphasis on behavior and its consequences, has increased personal responsibility among students. But, in parental achievement -based control, because of the emphasis on performance above the standard and ability beyond the cognitive development of the students, personal responsibility decreased. Besides, dependence on parents in behaving and problem solving, weakens behavioral and emotional control. Achievement -based control weakens academic buoyancy by causing stress and anxiety and inducing emotions such as guilt and shame.

    Keywords: Personal Responsibility, Academic buoyancy, parental psychological control
  • Mah Azadian Bojnordi, Saeed Bakhtiarpour *, Behnam Makvandi, Parvin Ehteshamzadeh Pages 426-436

    The purpose of this study was to investigate the relationship between developmental assets and academic well-being with mediating role of academic buoyancy. The statistical population included Ahwaz high school students who were university volunteers in 2019. 353 students were selected using multistage cluster random sampling method and answered to Developmental Assets Profile (Minnesota Search Institute, 2005), Academic Buoyancy Scale (Martin & Marsh, 2008), and Academic Well-being Scale (Tuominen-Soini, Salmela-Aro & Niemivirta, 2012). Data were analyzed using structural equation modeling. There was positive and significant relationship between internal and external developmental assets with academic buoyancy and academic buoyancy partially mediated the relationship of both internal and external developmental assets with academic well-being. Based on these findings, students' academic buoyancy and well-being can be improved by increasing their internal and external developmental assets.

    Keywords: academic well-being, Academic buoyancy, external developmental assets, internal developmental assets
  • Mojtaba Ashouri *, Rahim Badri, Shahram Vahedi, Mina Mohebbi Pages 437-447

    The aim of this study was to examine the effectiveness of social-emotional learning program on improving students' academic motivation and self-efficacy. The study design was semi-experimental with pre-test/post-test and control group. The statistical population was all high school male students of Zanjan. First, a school was selected by a convenience sampling method. Then the subjects (N=44) were selected in a random sampling procedure, then randomly assigned to two equally divided experimental and control groups. A package for Social-emotional Skills Training was taught to the first group for 12 sessions, each for one hour, while the latter did not receive. The study instruments were Academic Self-efficacy Questionnaire (Greene, Miller, Crowson, Duke, & Akey, 2004) and Harter's Academic Motivation Questionnaire (1981). The results suggested that the social-emotional learning training had a significantly positive affect on academic motivation and academic self-efficacy and also social-emotional learning remained a great factor affecting learning motivation and academic self-efficacy. Hence, educational experts are suggested to pay special heed to the function of the social-emotional learning in order to train students with high academic motivation and self-efficacy.

    Keywords: Academic motivation, academic self-efficacy, social emotional learning
  • MohammadAli Besharat* Pages 448-450