فهرست مطالب

نشریه مدیریت و توسعه ورزش
سال نهم شماره 1 (پیاپی 21، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سعید تابش*، میثم نوری خان یوردی، مرتضی دوستی، حمید گنجائیان صفحات 1-22
    هدف

    یکی از وظایف برنامه ریزان شهری، توجه به مکان یابی زیرساخت های ورزشی است. با توجه به اهمیت موضوع، در این تحقیق به تعیین جهات مناسب برای توسعه اماکن و زیرساخت های ورزشی شهر تبریز پرداخته شده است.

     روش شناسی:

     در این تحقیق از مدل ترکیبی AHP و WLC استفاده شده است. ابتدا با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و نظرات کارشناسان، پارامترهای لازم برای مکان یابی اماکن ورزشی (فاصله از راه ارتباطی، فاصله از اماکن ورزشی، کاربری اراضی، ارتفاع، شیب، جهت شیب، لیتولوژی و گسل) انتخاب شده است و سپس با استفاده از مدل AHP و نظرات کارشناسان به این پارامترها وزن داده شد . در نهایت در نرم افزار IDRISI با استفاده از مدل WLC با هم تلفیق و ترکیب شده اند. 

    یافته ها:

    نتایج تحقیق نشان داد شهر تبریز از نظر عوامل محیطی با محدودیت های زیادی جهت توسعه زیرساخت ها و خصوصا زیرساخت های ورزشی مواجه است. مناطق شمالی محدوده شهری تبریز دارای کم ترین تناسب؛ و مناطق حاشیه غریی این شهر دارای بالاترین تناسب از نظر ابعاد مکان یابی است.

    نتیجه گیری:

     با توجه به وضعیت ژیومورفولوژیکی شهر تبریز و لزوم توجه به پارامترهای مرتبط، لازم است در توسعه زیرساخت ها و خصوصا زیرساخت ها و اماکن ورزشی، پارامترهای تحقیق حاضر در نظر گرفته شود تا ضمن کم کردن هزینه ها، از مخاطرات پیش روی زیرساخت ها جلوگیری شود.

    کلیدواژگان: مکان یابی، اماکن ورزشی، تبریز، WLC، AHP
  • موسی جلیلی، مهرعلی همتی نژاد طولی*، مهدی نادری نسب صفحات 23-41
    هدف

    پزوهش حاضر در صدد ارایه چارچوب مفهومی بلوغ مدیریت فرایندهای کسب و کار در شرکت های ورزشی بود.

     روش شناسی:

     روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد تحلیل سیستماتیک می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل جامعه انسانی (مدیران و کارشناسان شرکت های تولیدی ورزشی، اساتید دانشگاه با تخصص مدیریت کسب و کار و بازاریابی ورزشی) و جامعه اطلاعاتی (منابع علمی، اسنادی و کتابخانه ای با موضوع مدیریت کسب و کار و بلوغ مدیریت) بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت بر مبنای اشباع نظری به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند (21 نفر و 52 سند). ابزارهای پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای نظام مند و مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. روایی ابزار با استفاده از روش های روایی سنجی کیفی مطلوب ارزیابی شد (روایی محتوایی). از روش کدگذاری و چارچوب بندی مفهومی برای تحلیل یافته ها استفاده گردید. 

    یافته ها:

     چارچوب تحلیلی ارایه شده دارای شش منظر کلی شامل؛ اکوسیستم بازار، سیستم شرکت، زنجیره فرآیند، عملکرد فرآیند، مدیریت فرآیند و بلوغ مدیریت فرآیند کسب و کار می باشد. مدل مفهومی برخاسته از چارچوب کدها به صورت یک سیستم فرایندی از اکوسیستم بازار و سیستم شرکت تا بلوغ مدیریت فرایند شناسایی شد. 

    نتیجه گیری:

     به صورت کلی نتایج پژوهش نشان داد که برپایه این مدل، می توان به ارزیابی عینی از سطح فعالیت های مدیریت کسب وکار در هر شرکت ورزشی پرداخت و اطلاعات علمی در زمینه اقدامات مناسبی را که باید سازمان برای رسیدن به سطح بعدی بلوغ از نظر توسعه مدیریتی انجام دهد، فراهم ساخت.

    کلیدواژگان: اکوسیستم بازار، بلوغ مدیریت فرایند، کسب و کار ورزشی، زنجیره فرایند
  • رقیه سرلاب*، فریبا عسکریان، حسین اصغرپور صفحات 43-59
    هدف

    نرخ ارز یکی از مهم ترین عوامل بنیادی در تعیین قیمت داخلی کالاهای وارداتی است. اقتصاد ایران همیشه از نوسانات نرخ ارز متاثر بوده و لذا صنعت کالاهای ورزشی که از صنایع مهم فرهنگی، اجتماعی و رفاهی می باشد از این امر مستثنی نمی باشد. 

    روش شناسی:

    پژوهش حاضر به لحاظ هدف نظری و کاربردی بوده و به لحاظ روش تحقیق از نوع تحلیلی - توصیفی می باشد. روش جمع آوری آمار و اطلاعات در این مطالعه به صورت اسنادی و کتابخانه ای می باشد. تحلیل داده ها با استفاده از رهیافت داده های تابلویی طی سال های 2015- 1993 با کمک نرم افزار ایویوز 9 انجام شد.

     یافته ها:

     نتایج نشان داد رابطه مثبت و معناداری بین نرخ ارز و شاخص قیمت کالاهای وارداتی ورزشی در ایران وجود دارد و درجه عبور نرخ ارز بر شاخص قیمت کالاهای وارداتی ورزشی ایران و شرکاء تجاری ناقص است. همچنین متغیرهای تولید ناخالص داخلی، هزینه نهایی شرکای تجاری، باز بودن تجاری و محیط تورمی اثر مثبت و معنادار بر شاخص قیمت کالاهای وارداتی دارد. درجه عبور نرخ ارز در نظام هدف گذاری تورمی برابر با 43/0و در نظام لنگر ارزی معادل 40/0 بوده است.

    نتیجه گیری:

    هدف گذاری تورمی سبب شده است درجه عبور نرخ ارز بر قیمت واردات کالاهای ورزشی بیشتر شود.

    کلیدواژگان: محیط تورمی، سیاست پولی، نرخ ارز، شاخص قیمت واردات، صنعت کالاهای ورزشی
  • طهماسب شیروانی*، محمد احسانی، هاشم کوزه چیان، مجتبی امیری صفحات 61-78
    هدف

    هدف از انجام پژوهش حاضر طراحی مدل شایستگی های مدیران بازاریاب ورزشیبا استفاده از نظریه داده بنیاد بود. 

     روش شناسی:

     روش تحقیق حاضر کیفی بوده و با ماهیت اکتشافی- بنیادی انجام گرفت جامعه تحقیق شامل اساتید مدیریت ورزشی، مدیران عامل و بازاریابان باشگاه های فوتبال لیگ برتر ایران، اعضای کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال بودند. بر اساس روش نظریه داده بنیاد، مصاحبه ها پس از کدگذاری تجزیه و تحلیل شدند.

     یافته ها:

     در مجموع 682 کد اولیه از تجزیه و تحلیل 17 مصاحبه بدست آمد. بعد از استخراج کدهای مشابه، 109 کد باز متمایز مشخص گردید. 109 کد باز استخراج شده از مصاحبه ها در 23 گروه کدمحوری شامل شخصیتی، رفتاری، ارزشی، هوش سازمانی، هوش هیجانی، هوش استراتژیکی، هوش رقابتی، هوش تجاری، هوش اخلاقی، هوش فرهنگی، هوش سیاسی، هوش اجتماعی، مدیریتی، دانشی، ورزشی، مهارتی، مدیریت آمیخته بازاریابی، مدیریت مشتریان، مدیریت فروش، مدیریت برند، بخش بندی بازار، بازاریابی جهانی، تحقیقات بازاریابی و بازاریابی اسلامی- اخلاقی قرار گرفتند. کدهای محوری در 4 گروه کد انتخابی شامل شایستگی های پایه، هوشی، حرفه ای و عملیاتی دسته بندی شده اند. در نهایت مدل تحقیق به صورت هرمی (شامل 4 سطح) طراحی گردید.

    نتیجه گیری: 

    مدل ارایه شده در این تحقیق می تواند به عنوان ابزاری مناسب جهت شناسایی شایستگی های مدیران بازاریاب ورزشی باشگاه های فوتبال مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مدل، شایستگی، مدیران بازاریاب، بازاریاب ورزشی
  • حمزه امین طهماسبی*، حسین نصیرزاده صفحات 79-94
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر وزن دهی و رتبه بندی معیارها و شاخص های دخیل در موفقیت لیگ برتر و سپس رتبه بندی 16 باشگاه لیگ برتر ایران بر اساس شاخص ها و معیارهای AFC است.

    روش شناسی:

     داده های موردنیاز پژوهش از مربیان دارای مدرک مربیگری جمع آوری و مبنای تحلیل ها قرار گرفت. به منظور تحلیل داده ها از دو تکنیک تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM) به نام های ANP و VIKOR در شرایط فازی بهره گرفته شد و نهایتا به منظور تحلیل حساسیت نتایج حاصل از تحلیل داده ها، رتبه بندی حاصل از پژوهش که برگرفته از پیش بینی و نظر خبرگان از جایگاه باشگاه های حاضر در لیگ برتر در سال 96-95 بود با جایگاه و رتبه واقعی این باشگاه ها در پایان فصل مقایسه شده است.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که سه تیم اول حاصل از رتبه بندی پژوهش دقیقا همان هایی بودند که در پایان فصل رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند که این موضوع حاکی از قابلیت اعتماد و اطمینان نتایج حاصل از پژوهش است.

    نتیجه گیری: 

    نتایج حاصل از وزن دهی به معیارها نشان داد که ازنظر خبرگان، معیار رشد و توسعه نوجوانان مهم ترین معیار در پیشرفت و موفقیت باشگاه های کشور است؛ بنابراین پیشنهاد می شود که مدیران بیش ازپیش به این مهم توجه و در پرورش تیم های پایه سرمایه گذاری بیشتری نمایند.

    کلیدواژگان: صنعت فوتبال، لیگ برتر ایران، تصمیم گیری چندمعیاره فازی، ANP، VIKOR
  • مهرداد نمازی، مسعود ایمان زاده*، مهرداد محرم زاده صفحات 95-108
    هدف

    هدف پژوهش حاضر طراحی و تدوین مدل ترغیب ورزشکاران به خرید کالای ورزشی تولید داخل بود. 

    روش شناسی:

     این تحقیق از نوع تحقیقات اکتشافی با ماهیت کیفی است که به شیوه داده بنیاد انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش را کلیه ورزشکاران شاخص و نخبه استان اردبیل تشکیل داده بودند که از بین آنها 22 نفر بعنوان نمونه آماری(نمونه گیری هدفمند) انتخاب گردید. و از طریق مصاحبه عمیق به جمع آوری اطلاعات آنها پرداخته شد. داده های حاصل از مصاحبه به روش تیوری سازی داده بنیاد، کدگذاری و تجزیه و تحلیل گردید.

     یافته ها: 

    تحلیل یافته های تحقیق حاصل از پنج مفهوم شرایط علی، شرایط مداخله گر، شرایط زمینه ای، راهبردها و پیامدها در قالب الگوی کدگذاری استراوس و کوربین(1990) نشان داد که؛ بالا بردن کیفیت کالاهای ورزشی، تبلیغات و فرهنگ استفاده مناسب، ساماندهی و بهسازی شرکت های ورزشی، اهداء لوح یادبود در مسابقات و خرید اینترنتی از مولفه های اصلی ترغیب ورزشکاران به خرید کالای ورزشی داخلی هستند. 

    نتیجه گیری:

     به طور کلی نتایج در قالب یک مدل کیفی نشان داد که با اتخاذ یک رویه و سیاست کلی و با ارتقاء کیفیت کالاهای ورزشی تولید داخل می توان ورزشکاران را به خرید کالاهای ورزشی ساخت داخل ترغیب نمود و با راهبردهای  مناسبی  همچون مبارزه با قاچاق کالای ورزشی، ارتقای کیفیت کالاهای ورزشی داخل؛ اطلاع رسانی و تبلیغ، رونق تولیدات ورزشی را افزایش داده و تحریم های اقتصادی را بی اثر و همبستگی ملی را افزایش داد و در نهایت پدیده ای با عنوان ترجیح و خرید کالای ورزشی داخلی به جای کالای ورزشی خارجی توسط ورزشکاران رخ خواهد داد.

    کلیدواژگان: ورزشکار، کالای ورزشی، تولید داخل، نظریه داده بنیاد
  • وحید حاجی حیدری، رسول نظری*، ایمان یاستانی فر صفحات 109-125
    هدف

     پژوهش حاضر با هدف تدوین استراتژی های نهادینه شده در سیاست کلان اقتصاد مقاومتی در ورزش ایران با استفاده از طرح نظام دار نظریه داده بنیاد بود.

    روش‌شناسی: 

    شرکت کنندگان در پژوهش حاضر، متخصصان و صاحبنظران حوزه مدیریت ورزشی و اقتصاد بودند که از بین آنها 12 نفر مدنظر قرارگرفتند. روش نمونه گیری پژوهش، روش نظری بود، به این صورت که داده ها در جریان پژوهش تکوین یافت و هر داده از تحلیل داده های پیشین شکل گرفت.نمونه گیری تا رسیدن مقوله ها به اشباع نظری ادامه یافت.ابزار پژوهش حاضر، مصاحبه های عمیق و اکتشافی بود. اعتبار یافته ها با روش های تطبیق توسط اعضاء، بررسی همکار و مصاحبه های آزمایشی تعیین شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از کدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده گردید.

    یافته‌ها:

     پس از اتمام مصاحبه ها فرایند کدگذاری با 193کد باز، 95 کد محوری و 73 کدانتخابی در قالب ابعاد 6 گانه مدل پارادایمی شامل: موجبات علی، مقوله های مرکزی، راهبردها، ویژگی های زمینه ای، شرایط مداخله گر و پیامد ها شناسایی شدند.

    نتیجه‌گیری: 

    به طور کلی می توان اذعان نمود که یکپارچه سازی مقوله ها بر مبنای روابط موجود بین موجبات علی، عوامل محیطی، شرایط مداخله گر و راهبردها حول محور نهادینه سازی اقتصاد مقاومتی در ورزش می تواند پیامدهای مثبتی در سطح کلان اقتصاد ایران داشته باشد.

    کلیدواژگان: اقتصاد مقاومتی، استراتژی، سیاست کلان، مدیریت ورزش، نهادینه سازی
  • خاطره کرمی، مهدی سلیمی*، محمد سلطان حسینی صفحات 127-148
    هدف

    هدف از این پژوهش، به منظور ارزیابی عملکرد هییت های ورزشی استان اصفهان است. به کمک این مدل علاوه بر شناسایی هییت های کارا و ناکارا، می توان راهبردهای مناسب را برای بهبود عملکرد شعب ناکارا و تقویت هر چه بیشتر هییت های کارا تدوین کرد.

    روش شناسی:

     به منظور رسیدن به چارچوب و مدل پژوهش از روش ترکیبی و روش میدانی استفاده شده است. در این پژوهش به کمک مدل کارت امتیازی متوازن، شاخص های ارزیابی استخراج شدند و سپس با استفاده از فرآیند تحلیل شبکه ای فازی، اهمیت نسبی هر شاخص بدست آمد و با استفاده از تکنیک تحلیل پوششی داده های فازی به ارزیابی هییت ها پرداخته شد.

    یافته ها:

     یافته ها حاکی از آن است که روش ترکیبی استفاده شده، نتایج مشابه با روش ترکیبی کارت امتیازی متوازن و تحلیل پوششی داده های فازی دارد. به عبارت دیگر، تحلیل شبکه ای فازی توانسته است ضمن تقویت روش ترکیبی گذشته، اطمینان بیشتری به نتایج ببخشد. ضمن اینکه بر مبنای نتایج؛ هییت های تکواندو، شطرنج و دومیدانی، دارای رتبه تقریبا برابر در فرآیند ارزیابی عملکرد هییت ها هستند.

    نتیجه گیری: 

    به منظور ارزیابی عملکرد هییت های ورزشی استان اصفهان بهتر است، از روش های ترکیبی استفاده شود. با توجه به این که در این پژوهش مشخص شده است، داده های ارزیابی با استفاده از پرسشنامه های مناسب استخراج شده اند و چون نتایج نسبی به دست آمده است، باید داده ها شکل فازی به خود بگیرند و اثر قضاوت های ناقص ناشی از روش های کمی تنها یا روش های کیفی تنها را با ترکیب روش ها از بین برد.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، تحلیل پوششی داده های فازی، فرآیند تحلیل شبکه ای فازی، هیئت های ورزشی استان اصفهان
  • حوریه دهقان پوری*، سید محمد کاشف، محمدرسول خدادای صفحات 149-170
    هدف

    بلوغ مدیریت دانش یک فعالیت مدیریتی ضروری برای کسب و کارها در نظر گرفته شده است. این مطالعه با هدف بررسی مقدماتی ساختار عاملی و هنجاریابی پرسشنامه بلوغ مدیریت دانش مبتنی بر استراتژی های کسب و کار صورت گرفته است.

    روش شناسی:

     این مطالعه، یک پژوهش میدانی است؛ بر اساس هدف، کاربردی و از نوع تحقیق و توسعه می باشد و به روش غیرآزمایشی انجام گرفته است. به منظور بررسی مقدماتی ساختار عاملی و هنجاریابی پرسشنامه، از بین کلیه نخبگان مدیریت ورزشی و متخصصین ادارات کل ورزش و جوانان کشور به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای، 282 نفر به پرسشنامه بلوغ مدیریت دانش مبتنی بر استراتژی های کسب وکار جامی پور و همکاران (1393) پاسخ دادند. داده ها به روش تحلیل عاملی تاییدی و با استفاده از نرم افزار SPSS و AMOS تحلیل شدند.

    یافته ها:

    نتایج تحلیل عاملی مرتبه ی اول و مرتبه ی دوم نشان داد که تمام بارهای عاملی بزرگ تر از مقدار 4/0 بوده و در سطح احتمال 95 درصد معنی دار هستند. بنابراین روایی سازه شاخص های مقوله ی راهبردی، انسانی - سازمانی و فنی - محتوایی برقرار است و هیچ گویه ای حذف نمی شود.

    نتیجه گیری:

     پرسشنامه ی بلوغ مدیریت دانش هم راستا با استراتژی های کسب و کار، واجد ویژگی های مورد نیاز برای کاربرد پژوهش های دانش در کسب و کار است.

    کلیدواژگان: بلوغ مدیریت دانش، پرسشنامه ی مدیریت دانش مبتنی بر استراتژی های کسب و کار، تحلیل عاملی، ساختار عاملی، کسب و کار، هنجاریابی
  • شهناز بینا*، علیرضا الهی، مرجان صفاری صفحات 171-185
    هدف

     سازمان های ورزشی در دهه اخیر بر اهمیت توجه به رفتار خرید مشتریان توجه ویژه داشته اند. در این میان توجه به متغیرهایی که می تواند با رفتار خرید مشتریان ارتباط داشته باشد اهمیت یافته است.

    روش شناسی:

     در پژوهش حاضر به تعیین رابطه علی ارزش ویژه برند تیم های ورزشی و رفتارخرید تماشاگران پرداخته شده است. بدین منظور پرسشنامه ارزش ویژه برند مبتنی بر تماشاگر راس (2008) و پرسشنامه رفتار خرید کیم (2008) بین تماشاگران تیم ملی والیبال در لیگ جهانی (2015) حاضر در ورزشگاه آزادی توزیع، و توسط480 تماشاگر به صورت داوطلبانه تکمیل و جمع آوری شد.

    یافته ها:

     نتایج به دست آمده از تحلیل رگرسیونی نشان داد بین ارزش ویژه برند با رفتار خرید تماشاگران ارتباط مثبت و معناداری وجود داشته (0.5<p) و ارزش ویژه برند پیش بین مناسبی برای رفتار خرید تماشاگران است (0.108=β).

    نتیجه گیری:

     با عنایت به یافته های تحقیق حاضر می توان رهنمودهایی را جهت اتخاذ راهبردهای ارزش ویژه برند و ارزیابی ارتباط این راهبردها با رفتار خرید تماشاگران، به عنوان مشتریان اصلی باشگاه های ورزشی فراهم نمود.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند مبتنی بر تماشاگر، آگاهی برند، تداعی برند، رفتار خرید
  • زیبا مقدسی، مجبوب شیخعلی زاده*، رسول فرجی صفحات 187-204
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر خصوصی سازی و تبلیغات بر درآمدزایی باشگاه های ورزشی استان اردبیل می باشد.

    روش شناسی: 

    تحقیق حاضر از نوع توصیفی-همبستگی بر پایه مدل سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را 90 نفر ار کارشناسان، مدیران و سرپرستان باشگاه های ورزشی تشکیل می دادند که در نهایت، 72 نفر به صورت تصادفی به پرسشنامه های محقق ساخته خصوصی سازی، تبلیغات برای باشگاه های ورزشی و میزان درآمد باشگاه ها پاسخ دادند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری مبتنی بر روش حداقل مربعات جزیی در نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد خصوصی سازی بر درآمدزایی باشگاه های ورزشی تاثیر مثبت و معنی داری دارد (481/13=t، 634/0=β). همچنین، تبلیغات بر درآمدزایی باشگاه های ورزشی تاثیر مثبت و معنی داری داشت (675/6=t، 286/0=β). بررسی برازش مدل نیز نشان داد که مدل ارایه شده پژوهش از برازش قوی برخوردار می باشد (847/0=GOF).

    نتیجه گیری: 

    باشگاه های ورزشی می توانند از طریق خصوصی سازی به سمت تعدیل ساختار ، توسعه خدمات و مدیریت هزینه ها گام بردارند و از طریق تبلیغات با تغییر موانع ورود به بازار رقابت نمایند.

    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، تبلیغات، خصوصی سازی، درآمدزایی، مدیریت هزینه
  • مجتبی رجبی، مهدی طالب پور*، زاهد قادری، حسن اسدی دستجردی صفحات 205-221
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی آثار لیگ ملت های والیبال بر حمایت جامعه میزبان با نقش تعدیل گر مشکلات ترافیکی  بود.

    روش شناسی:

     روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را تماشاگران لیگ ملت های والیبال در سال97 تشکیل می دادند که 456 پرسش نامه مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. برای سنجش آثار این رویداد و حمایت جامعه از پرسشنامه محقق ساخته، استفاده شد. پس از تایید روایی صوری و محتوایی پرسش نامه ها، میزان پایایی متغیرهای پرسشنامه در یک مطالعه راهنما و با استفاده از آلفای کرونباخ بالاتر از 7/0 برآورد شدند. از نرم افزار پی ال اس برای بررسی مدل تحقیق استفاده گردید .

    یافته ها:

    نتایج نشان داد آثار اقتصادی، درآمد روانی، سیاسی و اجتماعی- فرهنگی  رویداد تاثیر مثبت، مشکلات ترافیکی منفی و مشکلات زیست محیطی بدون تاثیر بر حمایت جامعه میزبان می باشد. همچنین مشکلات ترافیکی به عنوان تعدیل گر فقط تاثیر منفی بر رابطه درآمد روانی رویداد بر حمایت جامعه میزبان می گذارد.

    نتیجه گیری: 

    با توجه  به اینکه ایران تا هفت سال به صورت مستمر در این رقابت ها حضور خواهد داشت می توان با کاهش آثار منفی و تاکید بر عوامل مثبت این رویداد، شرایط را برای بهره مندی جامعه از این آثار مهیا نمود.

    کلیدواژگان: رویداد ورزشی، گردشگری، حمایت جامعه، لیگ ملت های والیبال، مشکلات ترافیکی
|
  • Saeid Tabesh *, Meysam Noori Khanyourdi, Morteza Dousti, Hamid Ganjaeain Pages 1-22
    Objective

    One of the functions of urban planners is to focus on the locating of infrastructure, especially sports infrastructure. In locating this type of infrastructure is necessary to considering various factors, including environmental factors. According to importance of subject has been investigated in this study for determining the appropriate directions for the development of sporting facilities and infrastructures in Tabriz city.

    Methodology

    In this research has been used the combination model of AHP and WLC. First, with using the library studies and experts' opinions, it's been chosen the parameters necessary to locate sports facilities (distance from communication, distance from sports, land use, elevation, slope, tilt, lithology, and fault) then, with using the AHP model and expert opinions were weighed these parameters. Finally, it used the IDRISI software combines together with the WLC model.

    Results

    The results of the study indicate that the city of Tabriz faces environmental constraints with many constraints to develop infrastructure, especially sport infrastructure. The final result of zoning also indicates that for the desired purposes, the northern areas of Tabriz city have the lowest proportion, and the marginal areas of this city have the highest proportion.

    Conclusions

    Due to the geomorphological condition of Tabriz city it is necessary to pay attention to related parameters. In the development of infrastructure, especially sport infrastructure, the parameters of the present study should be considered in order to minimize the costs of preventing the risks of infrastructure advancement.

    Keywords: Locating, Sports Facilities, Tabriz, WLC, AHP
  • Mousa Jalili, MehrAli Hematinejad Toli *, Mehdi Naderi Nasab Pages 23-41
    Objective

    The aim of present study was to Presentationa conceptual framework for maturity management of business processes in sports companies.

    Methodology

    the research methodology was performed in terms of quality, process strategy and the objective was applied. The statistical population was selected to consists of human community (Directors of sports production companies, Professors in Sport Marketing, and ect) and the information society (scientific resources, documents and libraries dealing with business management and management maturity). The statistical sample was sampled and questioned in a number of capability-based theoretical saturated content (21 and 52 documents). based on theoretical saturation and you will be considered. Research tools included systematic library study and the exploratory interview structure. the validity of tools using qualitative narrative methods was evaluated at a desirable level (Content validity). The method of conceptual coding and frameworks were used for analyze the findings.

    Results

    The proposed analytical framework includes six overall perspectives including market ecosystems, company systems, process chains, process performance, process management, and maturity of business process management. The conceptual model emerged from the code framework as a process system from the market ecosystem and company system to the maturity of the process management.

    Conclusion

    Overall, the results of the research showed that based on this model, an objective assessment of the level of business management activities in each sports company can be provided and scientific information on the appropriate steps that the organization needs to achieve the next level of maturity in terms of managerial development To do.

    Keywords: Market Ecosystem, Maturity Process Management, Business Sport, Process Chain
  • Roghayeh Sarlab *, Fariba Askarian, Hossein Asgharpour Pages 43-59
    Objective

    The exchange rate is one of the most important factors in determining the domestic price of imported goods. Iran's economy has always been affected by the exchange rate fluctuations, and thus the industry of sports goods, which is one of the most important cultural, social and welfare industries, is not excluded.

    Methodology

    The present research is a theoretical and practical objective and is descriptive in terms of research methodology. The method for collecting statistics and information in this study is documentary and library. Data were analyzed using a panel data approach during 1993-2015 with the help of Eviews 9.

    Results

    The results showed that there is a positive and significant relationship between the exchange rate and   the index of prices of imports of sports goods in Iran, and the rate of exchange rate passagein Iran and business partners is incomplete. GDP variables, final costs of business partners, commercial openness and inflationary environment have a positive and significant effect on the index of prices of imports of sports goods. The rate of exchange rate passagein the inflationary targeting system was 0.43 and in the anchor system, it was 0.41.

    Conclusion

    Inflationary targeting has increased the rate of exchange rate on the price of import of sporting goods.

    Keywords: Inflationary environment, monetary policy, exchange rate, imports price index, sports goods industry
  • Tahmaseb Shirvani *, Mohammad Ehsani, Hashem Kozechian, Mojtaba Amiry Pages 61-78
    Objective

    The aim of this study was designing competencies model for sports marketer managersby using grounded theory.

    Methodology

    The research method was qualitative and done with exploratory nature of foundation. The Statistical population research includes sport management professors, CEOs and Iranian Marketers of Premier Football League clubs, Football Federation were members of the Marketing Committee. Based on grounded theory, the interviews were coded and analyzed.

    Results

    In sum 682 source codes were obtained from analyzing 17 interviews. After extracting the same codes, 109 were distinct open source. 109 open source codes were design from 23 group coded centered include: Personality, Behavior, Worthy, Organizational intelligence, emotional intelligence, Strategic intelligence, competitive intelligence, business intelligence, moral intelligence, business intelligence, cultural intelligence, political intelligence, social intelligence, Managerial, scientific, Athletic, Technical, Marketing mix management, Customer management, sales management, brand management, market segmentation, global marketing, market research and marketing of ethical Islamic. Axial codes were designed from 4 groups of selective code include: merit-based election code, intellectual, professional and selective classified. Finally, the research model was designed in pyramid (four levels).

    Conclusion

    The model presented in this study can be used as an instrument for identifying competence of Sport marketing manager of football clubs.

    Keywords: Model, Competency, Marketer Manager, Sports Marketing
  • Hamzeh Amin Tahmasbi *, Hossein Nasirzadeh Pages 79-94
    Objective

    the purpose of this study was to weigh and rank the indices involved in the success of the Iranian Premier League and then ranking the 16 Premier League clubs based on AFC indices and requirements.

    Methodology

    Research data was collected from coaches with a degree in coaching. In order to analyze the data, two methods of multi-criteria decision making techniques (MCDM) called ANP and VIKOR were used in fuzzy conditions. Finally To analyze the sensitivity of the results, the ranking of the research, based on the prediction and opinion of the experts from the clubs in the Premier League in the 96-95 season, was compared with the actual ranking of the clubs at the end of the season.

    Results

    The results indicated that the first three teams from the research rankings were exactly those who ranked first to third at the end of the season. This demonstrates the high reliability of the results of the research.

    Conclusion

    The result of weighting the criteria indicated that according to experts, the criterion of adolescent growth and development is the most important criterion in the progress and success of the clubs in the country. Therefore, it is suggested that they pay more attention to this issue and invest more in raising the base team.

    Keywords: Football industry, Iranian Premier League, Fuzzy Multi-Criteria Decision Making, ANP, VIKOR
  • Mehdad Namazi, Masoud Imanzadeh *, Mehrdad Moharramzadeh Pages 95-108
    Objective

    The purpose of the present study was to design and develop a model to encourage athletes to purchase domestically produced sports goods.

    Methodology

    This is a qualitative research exploratory study conducted in a Grounded theory manner. The statistical population of this study consisted of all outstanding and elite athletes in Ardabil province, out of whom 22 were selected as statistical sample(Purposive sampling). And through in-depth interviews, their information was collected. The data obtained from the interviews were coded and analyzed using the data base grounded theory.

    Results

    The analysis of research findings from the five concepts of causal conditions, intervening conditions, contextual conditions, strategies and outcomes in the form of Strauss and Corbin's (1990) coding model showed that: Improving the quality of sports goods, advertising and culture of appropriate use, organizing and refining sports companies, donating commemorative plaques and online shopping are key components in encouraging athletes to purchase domestic sports goods.

    Conclusion

    In general, the results in the form of a qualitative model showed that by adopting a general procedure and policy and by promoting the quality of domestic sports goods, athletes can be encouraged to purchase domestic sports goods and with appropriate strategies such as combating the smuggling of sports goods, promoting the quality of sporting goods within; Information and advertising, can increase sports goods prodution, can nullify economic sanctions, and  can increase national solidarity, eventually will happen to the phenomenon of preferring domestic sports  goods rather than foreign sports goods.

    Keywords: Athlete, Sports Goods, Domestic Production, grounded Theory
  • Vahid Hajiheydari, rasool nazari*, Eman Bastanifar Pages 109-125
    Objective

     The present study aims to editing institutional strategies in macro policies of resistance economics in Iran's' sport based on systematic plan of grounded theory.

    Methodology

     Participant in the research are twelve experts in the realm of sport management and economy. A theory sampling was implemented. Data was developed through the research procedure and each data was shaped as the consequent of previous data analysis. Sampling was continued to achieve to a complete theoretical element. In-depth and discovery interviews were implemented as the research instruments. A panel of stuff experts and pilot interviews also confirmed its validity. Analyzing and interpreting data, the researchers took advantage of open and selective coding.

    Results

    At the end of interviews, coding procedures was detected as follows; 193 open codes, 95 axis codes, 73 selected codes in form of 6 dimensions of paradigm model including logical reasoning, central elements, strategies, background features, intervention situations, and consequences.

    Conclusion

     In general, it can be concluded that the integration of the categories based on the existing relationships between causal factors, environmental factors, intervening conditions and strategies around the institutionalization of resistance economy in sport can have a positive effect on the macroeconomic level of the Iranian economy

    Keywords: Resistance Economy, Strategies, Macro Policy, sport management, Institutionalization
  • Khatereh Karami, Mahdi Salimi *, Mohammad Soltanhosseini Pages 127-148
    Objective

    The purpose of this research is evaluating the performance of sports Selected Boardsin Isfahan province. With the help of this model, in addition to identifying efficient and inefficient boards, appropriate strategies can be developed to improve the efficiency of inefficient branches and to strengthen more effective ones.

    Methodology

    In order to achieve the framework and model of research, combination method and field method have been used. By using the balanced scorecard model, the evaluation indices were extracted and then, using the fuzzy network analysis process, the relative importance of each index was obtained and using the fuzzy data envelopment analysis technique, the evaluations of the departments were addressed.

    Results

    The findings suggest that the combined method used has similar results to the balanced scorecard combination and fuzzy data coverage analysis. In other words, fuzzy network analysis has been able to enhance the reliability of the results while reinforcing the past combined approach. In addition, based on the results of the Taekwondo boards, chess and dance ranking is roughly equal in the evaluation process of delegations.

    Conclusion

    In order to evaluate the performance of sport boards in Isfahan province, it is better to use hybrid methods. The research has been identified. Evaluation data has been extracted using appropriate questionnaires, and since partial results are obtained, data must be fuzzy and take into account the effects of incomplete judgments due to quantitative methods alone or only qualitative methods by combining methods Destroyed.

    Keywords: Performance evaluation, Fuzzy data envelopment analysis, Fuzzy network analysis process, Sports boards of Isfahan province
  • Houriyeh Dehghanpouri *, S.Mohammad Kashef, MohammadRasoul Khodadadi Pages 149-170
    Objective

    The maturity of knowledge management is considered as an essential management activity for businesses. This study was conducted with the aim of evaluating the elemental structure and standardizing the Maturity of knowledge Management Based on Business Strategies Questionnaire.

    Methodology

    This study is a field research and is based on objective, applied and research-development, and has been conducted in a non-experimental way. To investigate the factor structure and standardize the questionnaire, 282 people among all the elite sports management and specialists from the entire sports and youth departments of the country Responded To The Maturity of Knowledge Management Questionnaire Based on Business Strategies Jami Pour et al. (1393). The method Multi-stage cluster sampling. Data were analyzed by SPSS and AMOSE software.

    Results

    The results showed that, Factor analysis of first order and second order showed that all factor loads were greater than 0.4 and were significant at 95% probability level. Therefore, the construct validity of the indicators of the strategic, human-organizational and technical-content categories is established and no item is deleted.

    Conclusion

    According to the results of this research, the maturity of knowledge management questionnaire, along with business strategies, has the characteristics needed to apply knowledge research in business.

    Keywords: Business, factor analysis, Factor structure, KM-based business strategy questionnaire, Maturity Knowledge Management, Standardization
  • Shahnaz Bina *, Alireza Elahi, Marjan Saffari Pages 171-185
    Objective

    In recent decades, sports organizations have paid special attention to the importance of considering  the purchase  behavior of customers. Mean while, the  variables that can  have  an  Relationship on customers' purchase  behavior have been  considered.

    Methodology

    In This study to determine the causal relationship of the Brand Equity of sports teams and Purchase behavior of Spectators. For this purpose, The Ross’s (2008) spectators based brand equity questionnaire and Kim’s (2008) spectators’ purchasing behavior questionnaire were distributed among Spectators of the national volleyball team in World League(2015) present in Azadi stadium, and by 480 spectators  as Voluntarily Completed and collecte.

    Results

    The results of Regression analysis  showed that there was a positive and significant relationship between spectators based brand equity and their purchasing behavior (p≤0.05), and brand equity A good predictor of spectators’ purchasing behavior (β= 0.108).

    Conclusion

    Considering the findings of this study, approaches can be provided to determine the strategies of Brand Equity and evaluate the Relationship of this strategies on purchase behavior of spectators- as the main customers of  sport clubs.

    Keywords: spectators based brand equity, Brand Awareness, brand association, Purchasing Behavior
  • Ziba Moqaddasi, Mahboub Sheikhalizadeh *, Rasoul Faraji Pages 187-204
    Objective

    The purpose of this study was to investigate the effect of privatization and advertising on sports clubs revenue in Ardabil province.

    Methodology

    The research method is descriptive- correlation based on partial least squares structural equation modeling. The statistical population of the research is all experts, managers, and supervisors of sports clubs in Ardabil province (N=90). 72 experts, managers and supervisors of sports clubs filled out the researcher-made questionnaires of privatization, advertising for sports clubs and the amount of club revenue during one year. Structural equation modeling based on the partial least squares in software Smart PLS was used to analyze collected data.

    Results

    The results showed that the privatization have a direct and significant effect on the sports clubs revenue (β=0.634, t=13.481). The advertising has a direct and significant effect on the sports clubs revenue (β=0.286, t=6.675) as well. The study of the goodness of fit model showed that the proposed model has a strong fit (GOF = 0.847).

    Conclusion

    It can concluded that sports clubs through privatization move toward change in management, structure, manpower, increase and development services, cost management and improving efficiency and productivity and through advertising by changing barriers to entering the market to create a monopoly or promotes competition and as a result, they will increase their customers.

    Keywords: Sport marketing, advertising, Privatization, Revenue, Cost Management
  • Mojtaba Rajabi, Mahdi Talebpour *, Zahed Ghaderi, Hasan Asadi Dastjerdi Pages 205-221
    Objective

    the present study aims at investigating the effect of national volleyball leagues on the host society’s support with the moderating role of traffic problems.

    Methodology

    the study was carried out based on a descriptive research of correlation type. The study’s population included the spectators of the national volleyball leagues’ games during 2019.A total of, 456 questionnaires were collected and analyzed. To assess the effect of this event on the society’s support, a self-adminisrated questionnaire was utilized. After verifying the face and content validity of the questionnaires, the reliability of its variables was estimated in a pilot study using Cronbach’s alpha method and a coefficient equal to 0.7 was attained. PLS software was employed for investigating the study’s model.

    Results

    the results indicated that the economic, psychic income, political and socio-cultural factors have positive impacts on the host society’s support; and, the traffic problems were found having negative effects on the host’s supports. However, no association was evidenced for bioenvironmental factors on the effects of the event on the host society’s support. Moreover, traffic problems, as moderators, have only negative effects on the relationship between psychic income of the event and the host society’s support.

    Conclusion

    Since Iran will participate in these competitions continuously for up to seven years, it is possible to reduce the negative effects and emphasize the positive factors of this event, to provide the conditions for the community to benefit from these effects.

    Keywords: Sports event, Tourism, society support, Volleyball Nations League, Traffic Problems