فهرست مطالب

سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران - سال سی و هشتم شماره 2 (پیاپی 150، تابستان 1399)

مجله سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
سال سی و هشتم شماره 2 (پیاپی 150، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بابک عبدالکریمی*، علی امانتی، صدیقه حمزوی صفحات 73-83
    زمینه

    هدف از مطالعه حاضر، ارایه دستورالعمل مبتنی بر شواهد برای مدیریت بالینی تب و نوتروپنی در کودکان مبتلا به سرطان می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه مروری نظام مند، جستجوی الکترونیک به زبان انگلیسی با کلید واژه های مورد نظر
    (pediatric patient, febrile neutropenia, hematologic malignancies, solid tumors, bone marrow transplant recipients, autologous transplant)
    در بانک های اطلاعاتی (Google Scholar, PubMed, Ovid, Science Direct) انجام شد. در این مطالعه مقالات مرتبط منتشر شده در زمینه تشخیص، درمان و مدیریت تب و نوتروپنی در کودکان مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    مهمترین نکته در مدیریت بیماران مبتلا به تب و نوتروپنی شروع به موقع و زودرس آنتی بیوتیک مناسب با پوشش آنتی باکتریال مناسب می باشد. هر ساعت تاخیر در شروع آنتی بیوتیک می تواند باعث افزایش زمان بستری، عوارض و مرگ و میر گردد. همچنین یافته های این مطالعه نشان می دهد که بر اساس مطالعات اخیر در بیماران مبتلا به تب و نوتروپنی تعدیل رژیم آنتی بیوتیکی وسیع الطیف پس از انجام بررسی های اولیه امکان پذیر است. ادامه دوره درمان در موارد کم خطر می تواند بصورت خوراکی انجام شود. بدون در نظر گرفتن چک لیست ارزیابی خطر و انجام بررسی های مناسب و به موقع، بررسی خطر عوارض عفونی در بیماران مبتلا به تب و نوتروپنی امکان پذیر نخواهد بود، بنابراین پایبندی به پروتکل های تشخیصی ضروری می باشد. 

    نتیجه گیری

    میزان بروز و شدت تب و نوتروپنی و عوارض آن به طور معکوس با تعداد مطلق نوتروفیلها در ارتباط است، با این وجود بر اساس مطالعات و ارزیابی های انجام شده، امکان تعیین میزان خطر و تقسیم بندی بیماران به گروه های پرخطر و کم خطر وجود دارد. علاوه بر این، حتی در بیماران پر خطر نیز می توان براساس مدل های موجود، آندسته از بیماران پرخطری را که در معرض سپسیس شدید هستند مورد شناسایی قرار داد. در این راهنما سعی شده که یک رویکرد مبتنی بر شواهد در بیماران مبتلا به تب و نوتروپنی در کودکان مبتلا به سرطان بر اساس آخرین گزارشات معتبر ارایه گردد تا راهکاری برای مدیریت بهتر مصرف آنتی بیوتیک های وسیع الیطف و دوره درمان باشد، هرچند در برخی موارد همچنان به بومی سازی و اعتبارسنجی های تکمیلی نیاز می باشد.

    کلیدواژگان: سرطان، تب و نوتروپنی، کودکان، تشخیص، درمان
  • میترا رضایی*، عبدالرضا بابامحمودی، مجید مرجانی صفحات 84-91

    کرونا ویروس SARS-CoV-2 منجر به پاندمی وسیعی گردیده که سرعت گسترش آن اعجاب آور، درمان  آن نامشخص ، مرگ ومیر  آن قابل توجه و عوارض اقتصادی - اجتماعی آن غیر قابل کنترل است. اگرچه هنوز اطلاعات چندانی از پاتوژنز بیماری وجود ندارد، اما موارد شدید بیماری  COVID-19 معمولا همراه با سندرم آزاد شدن سیتوکین و سطح سرمی بالای سیتوکین های التهابی است که تصور می شود عامل اصلی مرگ و میر این بیماران باشد. مسیرهای متفاوتی باعث ایجاد التهاب و آزاد شدن سیتوکین ها می شوند که یکی از آنها مسیر (Bruton tyrosine kinase (BTK است که برای تولید چندین سایتوکاین ضد التهابی بسیار مهم است. از نظر تیوریک مهار سیگنالینگ BTK  می تواند باعث کاهش سطح سایتوکاین ها و اثرات ضد التهابی بعدی شود. هدف از این مقاله مروری، بررسی نقش BTK در پاتوژنز بیماری کوید 19 و اثرات احتمالی داروهای مهار کننده آن در درمان این بیماری است.

    کلیدواژگان: کووید 19، SARS-CoV-2، بروتون تیروزین کیناز
  • مجید حسن قمی*، فواد عسجدی، یاسمن خزائی، محمد صمدی، ارد مهاجر ایروانی صفحات 92-98
    زمینه

    میزان اثر بخشی مصرف گلوتامین و کورکومین طی پنج روز و نیز اثر هم افزایی آنها در بهبود آسیب های عضلانی به وضوح مشخص نمی باشد. هدف ازاین مطالعه مقایسه تاثیر مصرف این دو مکمل و اثر هم افزایی آنها بر شاخص های سرمی آسیب عضلانی و درک درد عضلانی پس از یک جلسه فعالیت مقاومتی برونگرا بود.

    روش کار

    40 مرد جوان غیر ورزشکار داوطلب به صورت تصادفی و دوسوکور به چهار گروه تقسیم بندی شدند. هر گروه به مدت پنج روز مکمل و یا دارونمای مورد نظر را دریافت نمودند، گروه 1: گلوتامین (Gln 0.1  gr⁄Kg⁄day)، گروه 2: کورکومین (Cur 1000  mg⁄day)، گروه 3: مصرف همزمان گلوتامین (Gln 0.1  gr⁄Kg⁄day) و کورکومین (Cur 1000  mg⁄day) و گروه 4: مالتو دکسترین (Pla 0.1  gr⁄Kg⁄day) به عنوان دارونما. آخرین نوبت دریافت مکمل هشت ساعت پیش از اجرای فعالیت مقاومتی برونگرا بود. کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز سرم به روش فتومتری و درد عضلانی با استفاده از مقیاس استاندارد درد در زمان های پیش، 24 و 48 ساعت پس از آزمون مقاومتی که شامل حرکت پرس پا با وزنه ای معادل 70 درصد 1RM بود، اندازه گیری شد.

    یافته ها

    در گروه کورکومین و گروه مصرف همزمان کورکومین و گلوتامین کاهش معنی داری در مقادیر کراتین کیناز و لاکتات دهیدروزناز سرم و احساس درد عضلانی در تمامی زمان های پس از فعالیت نسبت به گروه دارونما مشاهده گردید (05/0>P). گروه گلوتامین هیچ تفاوت معنی داری با گروه دارونما نداشت و گروه کورکومین و گلوتامین تفاوت معنی داری با گروه مکمل کورکومین نداشت.

    نتیجه گیری

    مطابق نتایج تحقیق حاضر به نظر می رسد مصرف پنج روز کورکومین می تواند برخی از شاخص های آسیب عضله و همچنین احساس درد عضلانی را بعد از یک فعالیت ورزشی برونگرا کاهش دهد، اما دریافت گلوتامین همراه با کورکومین اثر معنی داری بر کاهش شاخص های آسیب عضلانی در مقایسه با گروه کورکومین به تنهای ندارد لذا این دو مکمل اثر هم افزایی ندارند.

    کلیدواژگان: فعالیت مقاومتی برونگرا، کورکومین، گلوتامین، آسیب عضلانی
  • نادر منیرپور*، الهام کلهری، حسن میرزاحسینی صفحات 99-104
    زمینه

    اضطراب شدید مادر از درد زایمان باعث انقباض عضلات رحمی می‎شود و می تواند موجب ایجاد تداخل با روند مطلوب زایمان گردد. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش روش‎های کاهش درد«دارویی و غیردارویی» و آموزش‎ به همسر بر اضطراب زایمان زنان باردار بود.

    روش کار

    پژوهش از نوع نیمه آزمایشی و از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد بود. جامعه آماری، شامل تمام زنان بارداری بود که در اواخر سه ماهه دوم و یا در اوایل سه ماهه سوم بارداری به سر می‎بردند و طبق معیار پرسشنامه اضطراب زایمان، دارای اضطراب بودند. از بین جامعه آماری که به مراکز درمانی شهر تهران مراجعه می‎کردند، تعداد 80 نفر از افراد واجد شرایط به صورت داوطلب انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. داده‎های پژوهش با استفاده از پرسشنامه اضطراب زایمان هارتمن(2000) در سال 1398 در میان زنان بارداری که در اواخر سه ماهه دوم یا اوایل سه ماهه سوم بودند جمع آوری شدند. گروه آزمایش تحت آموزش روش‎های کاهش درد «دارویی و غیردارویی» و آموزش‎ به همسر در قالب 2 جلسه 90 دقیقه‎ای قرار گرفتند (در طی 2 جلسه آموزش، همسران زنان باردار حضور فیزیکی داشتند)، درحالیکه گروه شاهد به روند عادی بارداری و زایمان خود ادامه دادند و هیچ گونه آموزشی دریافت نکردند. سپس داده ها با نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس با سطح معناداری 05/0 تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش روش‎های کاهش درد «دارویی و غیردارویی» و آموزش‎ به همسر در جهت کاهش اضطراب زنان باردار و هدایت آنان به سمت زایمان طبیعی موثر بود. میانگین  نمره اضطراب زایمان در زنان باردار، پس از اجرای مداخله در گروه آزمایش کمتر از میانگین گروه شاهد بود و تفاوت از لحاظ آماری معنادار بود(001/0> P).

    نتیجه گیری

    روش‎های کاهش درد«دارویی و غیردارویی» و آموزش‎ به همسر می تواند توسط متخصصان به عنوان رویکردی آموزشی در کاهش اضطراب زایمان زنان باردار، سوق دادن زنان باردار به ترجیح زایمان طبیعی نسبت به سزارین و ایجاد فضایی مناسب برای مادران به منظور کمک به رشد خدمات بهداشت روانی کودکان صورت گیرد.

    کلیدواژگان: بارداری، اضطراب زایمان، آموزش همسر، روش‎های کاهش درد، دارویی و غیردارویی
  • مجید ملک محمد*، علی تقی زادیه، ماکان صدر صفحات 105-109
    زمینه

    تست ورزش قلبی و ریوی (Cardiopulmonary Exersise Test (CPET یک روش بالینی است که بطور گسترده کاربرد دارد. هدف از پژوهش حاضر، دستیابی به مجموعه ای کامل از مقادیر مرجع برای پاسخ های قلبی-ریوی به ورزش و ارزیابی ارتباطات احتمالی با جنس، سن و شاخص توده بدنی (BMI) بود.

    روش کار

    پرونده 3992 تست ورزش قلبی-ریوی در بیمارستان طی شش سال مورد بررسی قرار گرفت. از این موارد، 102 پرونده بیمارانی که سابقه مصرف سیگار، ورزش حرفه ای، چاقی، بیماری های قلبی-ریوی و همچنین مصرف داروهای نشاط آور، کاهنده قند خون و داروهای قلبی عروقی داشتند، از مطالعه خارج شدند. حداکثر اکسیژن مصرفی Peak VO2 از پرونده ها استخراج و ثبت گردید. تجزیه و تحلیل پارامترهای اساسی مانند آستانه بی هوازی (AT)،VO2، حداکثر تهویه (Maximum Ventilation) و پالس اکسیژن (O2 Pulse) با توجه به جنس، سن، بیماران کم تحرک و فعال اندازه گیری شد.

    یافته ها

    32% از شرکت کنندگان زن و 68% آنها مرد بودند. میانگین سنی بیماران 12± 36 سال بود. میانگین انحراف معیار متغیرها عبارتند بودند از:  AT  (49/0 ± 15/1)، VO2 / kg (15/7 ± 84/24)، VO2max (59/0 ± 93/1)، O2Pulse (3 ± 12)، HHR (11 ± 18)، HR (6 ± 90) و VCO2 (71/0 ± 29/2). آنالیز رگرسیون خطی چندگانه از نظر قد، وزن و سن انجام شد و تفاوتی بین زن و مرد مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    CPET در ایران معمولا مطابق با استانداردهای کشورهای خارجی انجام می شود و نتایج به طور عمده بر اساس مقادیر مرجع (American Thoracic Society (ATS تفسیر می شود. با توجه به تفاوت های قومی، جغرافیایی و رفتاری بین ایرانیان و افراد سایر ملیت ها، تعریف جدیدی برای ارزش های طبیعی CPET در ایران ضروری به نظر می رسد که در این مطالعه سعی شده که به آن پرداخته شود.

    کلیدواژگان: تست ورزش قلبی-ریوی، تست تنفسی، تست ورزش
  • بنیامین محسنی ساروی*، تورج اسدی، حامد روحانی زاده، ذکریا ذکریایی، اسماعیل رضازاده، ایراهیم باقریان، زلیخا اصغری، محمد فلاح خاریکی صفحات 110-114
    زمینه

    مستندسازی پرونده های پزشکی نقش مهمی در امر درمان و پیشگیری دارد. لذا این پژوهش با هدف ارزیابی تاثیر حضورکارشناس فناوری اطلاعات سلامت در بخش های بالینی بر مستند سازی پرونده های بستری بیمارستانی انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، 96 پرونده بستری در سال1393 و96 پرونده بستری درسال 1397در بیمارستان حضرت فاطمه زهرا (س) ساری مورد بررسی قرار گرفت. داده ها بر اساس چک لیست بر مبنای چیدمان موجود عناصر داده ای در چهار برگ اصلی پذیرش، خلاصه پرونده، شرح حال و سیر بیماری گردآوری و تهیه شد. ارزیابی کلی از میزان مستند سازی بصورت 100- 95 درصد”خوب”، 94- 75 درصد”متوسط” و زیر 75 درصد”ضعیف” درنظر گرفته شد. در مجموع 192 پرونده به صورت چند مرحله ای (یعنی طبقه ای- تصادفی ساده) بررسی شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 21 تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد میزان ثبت کلی هر چهار فرم در سال  93 حدود 01/51 درصد و در سال 97، 92/62 درصد بود. تاثیر فنآوری اطلاعات بر فرایند فرمهای پذیرش، خلاصه پرونده، شرح حال و سیر بیماری به ترتیب برابر است با25/88، 63/85، 09/31 ،30/84 درصد در طبقه متوسط بود. در بین طبقات داده ها بالاترین میانگین ثبت مربوط به تصدیقات (7/91درصد) در چهار فرم بود.

    نتیجه گیری

    میزان مستند سازی بعد از جذب کارشناسان فناوری اطلاعات سلامت در بخش های بالینی 91/11 درصد رشد داشت. برای دستیابی به وضعیت خوب، جذب نیروهای آموزش دیده در بخش های بالینی بیمارستان ها ضروری است تا بستر مناسب برای اجرا و توسعه فن اوری اطلاعات در رسیدن به حداکثر بهره وری در سیستم های سلامت ایجاد شود.

    کلیدواژگان: مدارک پزشکی، مستند سازی، ارزیابی، کارشناس فناوری اطلاعات سلامت
  • ندا سبزیوند*، منا جهانپور صفحات 115-120
    زمینه

    بیماری های قلبی عروقی یکی از شایع ترین بیماری های مزمن می باشد که علیرغم پیشرفت  در روش های د رمانی، هنوز یکی از عوامل مهم مرگ و میر د ر جهان بیشمار می رود. مطالعه حاضر با هد ف تعیین سطح فریتین سرم د ر بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بستری د ر بیمارستان انجام گردید.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی د ر بیماران مبتلا به نارسایی های قلبی بستری د ر بیمارستان گنجویان شهر د زفول انجام شد . نمونه گیری بصورت سرشماری از بین همه بیماران به مد ت سه ماه (از تیرماه لغایت مهرماه 1398) و به تعد اد 100 نفر انجام شد . برای تمامی بیماران فریتین، آهن سرم و TIBC اند ازه گیری شد . فریتین با د ستگاه الایزا، آهن سرم و TIBC با د ستگاه اتوآنالیزور آزمایش شد ند .

    یافته ها

    از  100 بیمار مورد بررسی 34% زن و 66% مرد بود ند و میانگین سنی آنان 21/65 سال بود. همچنین 49 نفر کاهش شد ید EF و 51  نفر کاهش متوسط د اشتند . نتایج آزمون t برای مقایسه ی متغیرهای پژوهش بر اساس EF نشان د اد برای متغیر سن و فریتین بین د و گروه تفاوت معناد اری وجود د اشت (05/0≥p). اما سایر متغیرها تفاوتی از نظر آماری ند اشتند . نتایج ضریب همبستگی متغیرها نشان د اد سن بیماران با BUN و کراتینین (05/0>BUN ، (p با کراتینین و آهن سرم (001/0>p)، سد یم با آهن سرم (05/0 >ESR ، (p با TIBC و CRP (05/0>p)، رابطه مثبت معناد ار د اشت. همچنین رابطه منفی معنی د اری بین سد یم و پتاسیم سرم(001/0>ESR، (p و آهن سرم(05/0 >TIBC، (p و فریتین (001/0>p) به د ست آمد اما بین سایر متغیرها رابطه معناد اری وجود ند اشت (05/0<p).

    نتیجه گیری

    بین سطح سرمی فریتین با شد ت علایم و عوارض بیماران رابطه معنی د اری وجود ند اشت، لذا برای د ر نظر گرفتن فریتین خون به عنوان یک ریسک فاکتور مستقل د ر ابتلا به بیماری های نارسایی قلبی نیاز به انجام مطالعات د یگری می باشد تا شاید بتوان به نتایج قطعی تری د ر این مورد رسید .

    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، فریتین، بیماران بستری، بیماریهای قلبی - عروقی
|
  • Pages 73-83

    This study aimed to provide an evidence-based guideline for the clinical management of febrile neutropenia in children with cancer. In this narrative review, the most recently published sources of information on febrile neutropenia consisting of textbooks and articles, have been reviewed. We focused on the more recent data about diagnosis, treatment and management in children through the use of the MeSH-term words “pediatric patient”, “febrile neutropenia”, “hematologic malignancies”, in Google Scholar, PubMed, Ovid and Science Direct. Meanwhile, our search was not restricted to this particular strategy; we also tried to find all of the most recent available data in the field. Step-by-step recommendations including risk assessment, diagnostic approaches and therapeutic guidelines have been provided in this review. Although the incidence and severity of febrile neutropenia and its complications are inversely proportional to the absolute neutrophil count, it is still possible to determine the risk and categorize patients into high-risk and low-risk groups. Besides, even in high-risk patients, those who are more suspected of severe sepsis also could be identified by well-designed predictor models. This guideline has attempted to provide an evidence-based approach in children with cancer who had fever and neutropenia based on the latest validated reports to be used as a helpful strategy for better management of broad-spectrum antibiotics and resources. This study has provided useful diagnostic and therapeutic guidelines for the management of children with fever and neutropenia, although, in some situations, attention to local epidemiological and bacteriologic data and also further validation of suggested guidelines may still be required.

    Keywords: Cancer, Febrile neutropenia, Children, Diagnosis, Treatment
  • Pages 84-91

    Severe acute respiratory syndrome coronavirus-2 has led to a widespread pandemic whose spread is astonishing, its treatment is uncertain, mortality is significant, and associated socioeconomic complications are uncontrollable. Although little is known about the pathogenesis of the disease, severe cases of COVID-19 are usually associated with cytokine release syndrome and high serum levels of inflammatory cytokines, which are thought to be the leading cause of death in these patients. Different pathways cause inflammation and the release of cytokines, one of which is the Bruton Tyrosine Kinase (BTK) pathway, which is important for the production of several anti-inflammatory cytokines. Theoretically, inhibition of BTK signaling could reduce cytokine levels and subsequent anti-inflammatory effects. The purpose of this review article is to investigate the role of BTK in the pathogenesis of COVID-19 disease and the possible effects of its inhibitory drugs in the treatment of this disease.

    Keywords: COVID-19, SARS-COV-2, Bruton Tyrosine Kinase (BTK)
  • Pages 92-98
    Background

    The efficacy of glutamine and Curcumin consumption and their synergistic effect on muscle damage recovery over five days is not clear yet. The purpose of this study was to compare the effect of these two supplements and their synergistic effect on serum markers of muscle damage and muscular pain perception after an eccentric exercise session.

    Methods

    Forty non-athlete young men were randomly divided into four groups. Each group received a supplement or placebo for five days, group 1: glutamine [Gln 0.1 gr⁄(Kg/day)], group 2: curcumin (Cur 1000  mg/day), Group 3: glutamine [Gln 0.1 gr⁄(Kg/day)] + curcumin (Cur 1000  mg/day) and group 4: maltodextrin [Pla 0.1  gr⁄(Kg/day)] as placebo. The last supplement was taken 8 hours before eccentric exercise. Measurements were taken before the resistance exercise and, 24 and 48 hours after. Serum Creatine Kinase (CK) and Lactate Dehydrogenase (LDH) were measured using photometric method and muscle pain measured using standard pain scale. The resistance exercise included leg press with 70% of 1RM.

    Results

    There was a significant decrease in serum CK and LDH and muscle soreness in curcumin group and glutamine + curcumin group compared to the placebo group at all times (P<0.05). There was no significant difference in glutamine group compared to the placebo group, and glutamine + curcumin group had no significant difference compared to the curcumin group.

    Conclusion

    According to the results of this study, it seems that consumption of curcumin for five days can decrease some of the indices of muscle damage and also muscle pain after an eccentric exercise, but consumption of glutamine along with curcumin had no significant effect on muscle damage indices compared to the curcumin only. Therefore, these nutrients have no synergistic effect.

    Keywords: Eccentric resistance exercise, Curcumin, Glutamine, Muscle damage
  • Pages 99-104
    Background

    Labor pain causes severe maternal anxiety that ultimately leads to abnormal uterine contractions and interference with optimal delivery process. The purpose of the present study was to investigate the efficacy of “Pharmacological and Non-Pharmaceutical” pain reduction training and spouse training on labor anxiety in pregnant women.

    Methods

    The research method was quasi-experimental (pre-test and post-test) with control group. The study population included all pregnant women who were in late second trimester or early third trimester and had anxiety according to Hartmann labor anxiety questionnaire. Among study population referring to health centers in Tehran, 80 subjects were selected by convenient sampling and were randomly assigned into experimental and control groups. Research data were collected by Hartmann Labor Anxiety Inventory. The experimental group received 2 sessions of 90-minute of pain reduction training and spouse training during pregnancy. During the two training sessions, pregnant women`s husbands were physically present. However, the control group did not receive any training and continued to go through normal pregnancy and childbirth process. Data were analyzed by covariance analysis through SPSS software.

    Results

    The results showed that pain reduction training and spouse training was effective in decreasing anxiety in pregnant women, encouraging them to attempt vaginal delivery. The mean score of labor anxiety in experimental group was lower than the control group after the intervention, and the difference was statistically significant (P >0.001).

    Conclusion

    Pain reduction training and spouse training during pregnancy can be used by specialists as an educational approach to reduce the anxiety of pregnant women, drive them to prefer vaginal delivery rather than cesarean section, and help the mothers create a suitable environment for development of children mental health services.

    Keywords: Pregnancy period, Labor anxiety, Spouse training, Pain reduction training
  • Pages 105-109
    Background

    Cardiopulmonary exercise testing (CPET) is a widely applied clinical procedure. The aim of the present study was to acquire a comprehensive set of reference values for cardiopulmonary responses to exercise and to evaluate the possible associations with sex, age and body mass index (BMI).

    Methods

    From files of 3,992 CEPT performed in the hospital during six years, 102 files of healthy individuals were selected from our laboratory. Athletes, patients with any known pathology, users on continuous medication and obese patients were excluded. Peak VO2 was considered max VO2. Analysis of essential parameters like the anaerobic threshold VO2, maximum ventilation and oxygen pulse according to sex, age, sedentary and active patients were carried out.

    Result

    For this study 102 participants were enrolled. 32% of participants were woman and 68% of them were man. The Mean ±SD of the age was 36±12. Mean±SD of HR, HRR, O2Pulse, VO2max, VO2/kg, VCO2 and AT were 90±6, 18±11, 12±3, 1.93±0.59, 24.84±7.15, 2.29±0.71 and 1.15±0.49, respectively.
    Multiple linear regression analysis was done for height, weight and age and no difference was detected between males and females.

    Conclusion

    CPET in Iran is usually performed according to the standards of foreign countries and the results are interpreted mainly based on ATS reference values. Considering the ethnic, geographical and behavioral differences between Iranians and people of other nationalities, a new definition for normal values of CPET in Iran seems necessary.

    Keywords: Cardiopulmonary exercise test, Ergospirometry, Maximal exercise capacity
  • Pages 110-114
    Background

    Documenting medical records plays an important role in treatment and prevention. The purpose of this study was to evaluate the impact of the presence of health information technology experts in clinical wards on the documentation of hospital admissions files.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 96 inpatient records in 2014 and 96 inpatient records in Fatemeh Zahra Hospital in Sari were reviewed. Data were collected based on a checklist based on the layout of the data elements in the four main admission sheets, file summary, history and course of the disease. Data entry was defined with yes value of one, no value of zero and no use value of 2. Overall evaluation of the documentation rate was considered as 95-100% “good”, 75-94% moderate and below 75% poor. Using the sample size formula, 192 files were analyzed in a multi-stage (i.e. simple random and stratified) manner. Data were analyzed by SPSS 21 software.

    Results

    The results showed that the total registration of all four forms in 2013 was about 51.01% and in 2017 was 62.92%. The impact of information technology on the process of admission forms, file summary, history and course of illness was 88.25, 85.63, 31.09, and 84.30% in the middle class, respectively. Among the data categories, the highest mean of authentication was recorded (91.7%) in four forms.

    Conclusion

    Documentation rate after recruitment of health information technology experts in clinical wards increased by 11.91%. In order to achieve a good situation of recruiting trained personnel in clinical wards of hospitals, it is necessary to create a suitable framework for implementation and development of information technology in order to achieve maximum efficiency in health systems.

    Keywords: Medical Records, Documentation, Evaluation, Health Information Technology Expert
  • Pages 115-120
    Background

    Cardiovascular diseases are one of the most common chronic illnesses. Despite the advancement in the management of heart failure, it still remains as one of the most important causes of mortality and morbidity. Anemia is a common finding in heart failure patients and decreases both life quality and bodily function in this group of patients. It is also related with high mortality and morbidity. The aim of the present study was to determine the ferritin levels in heart failure patients.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted on heart failure patients admitted in Ganjavian Hospital, Ahvaz, Iran. Sampling was done by census method for three months duration (July-Sept 2019) and finally a total of 100 patients were recruited. Serum ferritin (ELISA), iron level and Total iron binding capacity (TIBC) was measured in all of the patients. Iron and TIBC were measured with Autoanalizer.

    Results

    Of the 100 patients, 34% were females and 66% were males. Mean age was 65.21 yrs. 49 patients had severe decrease in EF , while 51 had moderate decrease in EF. Based on EF, t-test showed significant statistical difference in regard to age and ferritin between the two groups (p<0.05), while other variables did not show significant difference.Correlation coefficient of variables in regard to patientchr('39')s age with BUN and Creatinine (p<0.05), BUN with Creatinine and serum ferritin (p<0.001), sodium and serum iron (p<0.05), and ESR with TIBC and CRP (p<0.05) demonstrated positive correlation. While a negative correlation was observed in cases of serum sodium and potassium (p<0.001), ESR and serum iron (p<0.05), and TIBC and ferritin (p<0.001). No other significant correlation was found among other variables (p>0.05).

    Conclusion

    Results did not show significant relation between serum ferritin level with disease severity and complications. Thus, further studies are needed to prove the role of f ferritin as an independent risk factor in developing heart failure.

    Keywords: Heart failure, Ferritin