فهرست مطالب

مجله پژوهش در نشخوار کنندگان
سال هشتم شماره 2 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید زره داران*، فاطمه قباخلو، مهدی جباری نقابی، محمد مهدی شریعتی صفحات 1-22
    سابقه و هدف

    روش متاآنالیز برای تجمیع نتایج مطالعات انجام شده در زمینه برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولیدی و تولیدمثلی در گاو شیری با استفاده از داده های مقالات موجود و رسیدن به نتایجی با صحت بالاتر مورد استفاده قرار گرفت. بدین منظور یک مطالعه متاآنالیزی، از داده های مربوط به 96 مقاله منتشر شده در زمینه برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولیدی و تولیدمثلی گاو هلشتاین، در ایران استفاده شد. صفات مورد بررسی در گاو هلشتاین شامل تولید شیر، تولید چربی شیر، تولید پروتئین شیر، درصد چربی شیر، درصد پروتئین شیر، سن اولین زایش، فاصله گوساله زایی، روزهای خشک، روزهای باز، طول دوره آبستنی و طول دوره شیردهی بودند. 

    مواد و روش ها:

     ابتدا، مقادیر وراثت پذیری و همبستگی های ژنتیکی و فنوتیپی از مقالات مرتبط استخراج شد. پس از آماده سازی داده ها، -مدل متاآنالیز با اثرات تصادفی با استفاده از بسته Metacor نرم افزار R نسخه 3،3،1 و نرم افزار CMA نسخه 3 برای برآورد میانگین وزنی وراثت پذیری و همبستگی های ژنتیکی و فنوتیپی، خطای استاندارد و حدود اطمینان 95 درصدی صفات تولیدی و تولید مثلی مورد استفاده قرار گرفت. بررسی مطالعات موجود، نشانگر وجود ناهمگنی زیاد برای اکثر صفات مورد بررسی بود. بنابراین، برای برآورد میانگین وزنی اثرات، امکان استفاده از مدل اثر ثابت وجود نداشت. داده ها توسط نرم افزار CMA مجددا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و نتایج حاصل از مدل اثرات تصادفی به عنوان نتایج نهایی متا آنالیز گزارش شد.

    نتایج

    میانگین وزنی وراثت پذیری برای صفات تولیدی در محدوده 19/0 تا 27/0 بود. بیشترین میزان وراثت پذیری مربوط به صفت درصد پروتئین شیر (27/0) و کمترین میزان وراثت پذیری مربوط به صفت تولید چربی شیر (19/0) بود. میانگین وزنی وراثت پذیری برای صفات تولیدمثلی در محدوده 03/0 تا 14/0 بود. در این بین میزان وراثت پذیری طول دوره آبستنی (14/0) از سایر صفات بیشتر و وراثت پذیری روزهای باز (03/0) از سایر صفات تولیدمثلی کمتر بود. میانگین وزنی همبستگی ژنتیکی برای صفات تولیدی و تولیدمثلی در محدوده 56/0- تا 88/0 و میانگین وزنی همبستگی فنوتیپی صفات در محدوده 42/0- تا 83/0 بود. بررسی نتایج حاصل از متاآنالیز در این پژوهش و مقایسه آن با نتایج مطالعات انفرادی نشان داد که تجمیع نتایج مطالعات و نجزیه مجدد آنها با روش متاآنالیز از طریق کاهش خطای استاندارد سبب افزایش صحت در نتایج حاصله می شود. به طور مثال دامنه تغییرات وراثت پذیری در مقالات مورد استفاده در مورد صفت تولید شیر بین 047/0 تا 41/0 ، چربی شیر بین 05/0 تا 56/0 و پروتئین شیر بین 0 تا 7/0 بود، در حالی که پس از تجمیع نتایج توسط روش متاآنالیز، محدوده 95% برای وراثت پذیری این صفات به ترتیب به 23/0 تا 25/0، 17/0 تا 21/0 و 19/0 تا 29/0 کاهش یافت. از طرفی مقایسه خطای استاندارد متاآنالیز در مورد هر صفت با خطای استاندارد مطالعات نشان داد که تجمیع نتایج و افزایش حجم نمونه باعث کاهش شدید خطای استاندارد برآورد وراثت پذیری در صفات مورد بررسی بخصوص صفات تولیدی شد.

     نتیجه گیری:

     بنابراین استفاده از روش هایی نظیر متآنالیز با تجمیع کلیه اطلاعات موجود منجر به بهبود برآوردها و افزایش کارایی برنامه های اصلاح نژادی و بهبود پیشرفت ژنتیکی صفات اقتصادی بخصوص در جمعیت های فاقد رکورد و یا با رکوردهای نامناسب خواهد شد.

    کلیدواژگان: متاآنالیز، وراثت پذیری، همبستگی ژنتیکی و فنوتیپی، هلشتاین
  • محمد پورخلیلی*، محمد چمنی، علیرضا صیداوی، علی اصغر صادقی صفحات 23-38
    سابقه و هدف

    بیماری تب برفکی یک بیماری عفونی و بشدت واگیر دام می‏‏باشد که به لحاظ شدت خسارات اقتصادی یکی از موانع اصلی در تامین بهداشت و تولید دام و فرآورده‏های دامی‏محسوب می‏گردد. این آزمایش به منظور بررسی اثرات داروهای گیاهی آشیتکس و ایمیون بر بهبود عوارض ناشی از تب برفکی، ‏کاهش هورمونهای استرس و افزایش پاسخ ایمنی در گاوهای بیمار صورت گرفت. 

    مواد و روش‏ها :

     دراین تحقیق از دو داروی گیاهی آشیتکس و ایمیون به منظور بررسی اثرات آنها بر بهبود عوارض ناشی از تب برفکی، کاهش هورمونهای استرس و افزایش پاسخ ایمنی در گاوهای درگیر تب برفکی به صورت اسپری و خوراکی استفاده شد. داروی آشیتکس مخلوطی از پودر گیاهان دارویی زردچوبه، مرمکی، مازو و شیرین بیان می‏باشد و داروی ایمیون بر پایه گیاه دارویی سرخارگل ساخته شده است. آزمایش بر روی 75 گاو مبتلا به تب برفکی انجام شد. برای به دست آوردن نتایج کاملا عملی و میدانی منطبق با شرایط نگهداری گاوها، هیچگونه تغییری در شرایط نگهداری، از قبیل تغذیه، نور، دما و سایر شرایط ایجاد نشد و فقط به بلوک بندی و توزیع گاوها در باکس‏های آماده شده اکتفا گردید. تیمارها شامل 1- تیمارسرکه (شاهد)، 2- تیمار آشیتکس، 3- تیمار آشیتکس و ایمیون 4- تیمار سرکه و ایمیون و 5- تیمار سرکه و آشیتکس بود. همه تیمارها به مدت ده روز اعمال شدند. داروی آشیتکس به صورت اسپری روزانه دوبار هربار 20 میلی لیتر مصرف شد. داروی ایمیون نیز به صورت خوراکی روزانه دوبار، هر بار به مقدار 100 میلی لیتر به حیوان خورانده شد. در ابتدا و انتهای دوره درمان، نمونه خون از ورید گردنی گاوهای بیمار برای بررسی بیان ژن اینترلوکین 2، میزان پاسخ‏های ایمنی، و تغییرات هورمون‏های کورتیزول و کورتیکوسترون اخذ شد. 

    یافته ‏ها: 

    تیمار دوم (آشیتکس) به طور معنی‏دار‏ی بهترین عملکرد را بر شرایط ظاهری و سلامت عمومی‏گاوهای مبتلا به تب برفکی داشت. استفاده از داروی گیاهی آشیتکس باعث بهبود شرایط ظاهری و بالینی و همچنین کاهش هورمون‏های درگیر در تنش و افزایش بیان ژن موثر در التهاب گاوهای مبتلا به تب برفکی شد. همچنین داروی ایمیون باعث افزایش تولید ایمنوگلوبولینG در گاوهای مبتلا به تب برفکی که قبلا واکسینه شده بودند گردید و پاسخ ایمنی را افزایش داد.

    نتیجه ‏گیری: 

    ‏ با توجه به نتایج بدست آمده، استفاده از این دو داروی گیاهی به دلیل اثر ترکیبی آنها با همدیگر و برگشت سریعتر حیوان به وضعیت طبیعی و قرار گرفتن در چرخه تولید نسبت به سایر تیمارها، در درمان تب برفکی توصیه و پیشنهاد می‏گردد.‏

    کلیدواژگان: ایمونوگلوبین G، اینترلوکین II، ‏ تب برفکی، کورتیزول، کورتیکوسترون
  • حسین عبداللهی، غلامرضا داشاب*، محمد رکوعی، مهدی سرگلزایی صفحات 39-56
    سابقه و هدف

    در دسترس بودن هزاران تک نکلیوتید چندشکل که در سراسر ژنوم گسترش یافته، امکان استفاده از اطلاعات نشانگرهای ژنوم گسترده در انتخاب ژنومی برای پیش بینی ارزش اصلاحی کل را فراهم نمودند. اثر متقابل بین چند جایگاه ژن، به تغییرات فنوتیپی مرتبط با بیان صفات پیچیده چند ژنی کمک می کند. مطالعه حاضر به منظور مقایسه عملکرد مدل های مختلف با اثر ژنتیکی افزایشی و غیرافزایشی به ویژه اثر اپیستاتیک در پیش بینی اجزای واریانس و ارزش های اصلاحی ژنومی و همچنین مکان یابی نوکلیوتیدهای کنترل کننده صفت کمی در یک جمعیت گاو شیری بر اساس مدل بیز لاسو انجام شد. 

    مواد و روش‏ها: 

    یک جمعیت گاو شیری بر اساس انتخاب چهار مسیره به منظور بیشینه نمودن سرعت پیشرفت ژنتیکی در طی 10 نسل با اندازه موثر 100 فرد در جمعیت تاریخی شبیه سازی شدند. ساختار ژنومی شامل 3 کروموزوم با طول 100 سانتی مورگان فرض شد که بر روی هر کدام 1000 نشانگر 2 آللی با فراوانی 5/0 جانمایی شدند. 50 جایگاه کنترل کننده صفت کمی دو آللی با فراوانی برابر که به صورت تصادفی در روی هر کروموزوم قرار داشتند، شبیه سازی شدند. برای اثرات آللی QTL از یک توزیع آماری گاما با شیب پارامتر 4/0 در نرم افزار QMSim استفاده شد و نمونه برداری انجام گرفت. اطلاعات فنوتیپی و ژنوتیپی 10 نسل آخر برای تجزیه و تحلیل ها استفاده شدند. اثرات نشانگری، مولفه های واریانس و پارامترهای ژنتیکی با روش بیز لاسو در قالب 6 مدل آماری برآورد شدند که مدل 1 شامل تنها آثار افزایشی نشانگرها، مدل 2 شامل اثرات چندژنی حیوان، مدل 3 شامل اثرات توام افزایشی نشانگرها و چند ژنی حیوان، مدل 4 شامل اثرات غالبیت نشانگرها و آثار چندژنی حیوان، مدل 5 شامل اثرات افزایشی و غالبیت نشانگرها بعلاوه آثار چند ژنی حیوان و مدل 6 شامل اثرات افزایشی، غالبیت و اپیستاتیک نشانگرها بعلاوه آثار چند ژنی حیوان می باشند. به منظور کنترل خطای اول در برآورد آثار نشانگری از آزمون بنفرونی در سطح احتمال یک درصد استفاده شد. 

    یافته ‏ها:

     نتایج این مطالعه نشان داد که مدل افزایشی (یا مدل چند ژن) به تنهایی نمی تواند مقادیر واریانس های گمشده یا مخفی را نمایان سازد، به نحوی که افزودن آثار ژنتیکی غیر افزایشی شامل غالبیت و اپیستاتیک نشانگرها منجر به کاهش واریانس باقیمانده شد. همچنین در مدل کامل شامل آثار افزایشی و غیر افزایشی، واریانس ژنتیکی کل افزایش یافت. با اضافه شدن آثار غیرافزایشی در مدل آماری میزان وراثت پذیری عام افزایش و وراثت پذیری خاص صفت کاهش یافت. صحت برآورد ارزش های اصلاحی در مدل یک کمترین و در مدل-های 3، 4، 5 و 6 مشابه هم بودند. مدل 5 با کمترین QTN مثبت کاذب و به نسبت بیشترین مثبت واقعی مدل مناسبی در ارزیابی ژنتیکی صفت مورد مطالعه بود. با قرار دادن آثار چندژنی و آثار غیر افزایشی در مدل از تعداد خطاهای مثبت کاذب کاسته شد.

    نتیجه‏ گیری: 

    نتایج این تحقیق نشان داد اجزای واریانس افزایشی و غالبیت نشانگرها بر میزان تنوع ژنتیکی صفت مورد مطالعه سهم کم داشت، اما اثرات چندژنی حیوان و اپیستاتیک بیشترین سهم را در بروز تنوع صفت داشتند. همچنین نتایج نشان داد که سهم عمده جایگاه های ژنی در بروز صفات مربوط به ژن های افزایشی با اثر افزایشی هستند که توزیع نرمال دارند. نادیده گرفتن آثار غیر افزایشی موجب التهاب در واریانس افزایشی صفت می شود.

    کلیدواژگان: گاو شیری، انتخاب ژنومیک، اجزای واریانس، بیز لاسو، اثرات غیراقزایشی
  • محمد اعتراف*، اسدالله تیموری یانسری، یدالله چاشنی دل صفحات 57-72
    سابقه و هدف

    با توجه به این که در حدود 70 تا 75 درصد (در کشورهای توسعه یافته در حدود 50 الی60 درصد) از کل هزینه های تولیدات دامی مربوط به خوراک است، یکی از راهکارهای اقتصادی تولید در زمینه استفاده از پسماند های حاصل از فعالیت های کشاورزی و صنعتی است، از جمله پس ماندهای صنعتی خوراک گلوتن ذرت می باشد که در تغذیه گاو شیری، گوسفند مورد استفاده قرار می گیرد. برای این منظور مقایسات کمی در خصوص عملکرد، قابلیت هضم و صفات لاشه در بره های پرواری گوسفند با خوراک های با انرژی و پروتئین یکسان انجام گرفته است. هدف از این پژوهش، استفاده از سطوح مختلف خوراک گلوتن ذرت در جیره بره های پرواری و مقایسه عملکرد، قابلیت هضم و صفات لاشه می باشد.

     مواد و روش ها:

     این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار جیره غذایی (تیمار) شامل سطوح صفر، 33، 66 و 100 درصد خوراک گلوتن ذرت به صورت جایگزین با کنجاله سویا بر روی بره های پرواری انجام گرفت. به هر تیمار تعداد شش راس بره پرواری (تکرار) در سن سه ماهگی اختصاص داده شد که به صورت انفرادی در قفس های جداگانه به مدت 84 روز (16 روز دوره عادت پذیری) نگه داری شدند. جیره ها از نظر محتوی پروتئین و انرژی برابر بودند. ماده خشک، خاکستر، فیبر خام، و چربی خام بر اساس روش AOAC (2000) ، پروتئین خام با استفاده از روش کلدال (AOAC، 2000)، NDF، ADF و بر اساس روش ون سوست (1991) تعیین گردید.

     یافته ها:

     بیشترین مصرف خوراک روزانه مربوط به بره های تغذیه شده با تیمار سطح 100 درصد خوراک گلوتن ذرت و کمترین مصرف خوراک روزانه مربوط به بره های تغذیه شده با سطح 66 درصد خوراک گلوتن ذرت بود (05/0>P). تیمار حاوی سطح 66 درصد خوراک گلوتن ذرت بیشترین وزن بدن را نشان داد (05/0>P). در بیشتر دوره های پرورش سطح 66 درصد خوراک گلوتن ذرت بیشترین افزایش وزن را نشان داد (05/0>P). در بیشتر دوره های پرورش ضریب تبدیل خوراک بره های دریافت کننده تیمار سطح 66 درصد خوراک گلوتن ذرت بهبود یافت (05/0>P). قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی و پروتئین در تیمار 66 درصد بیشتر و اختلاف معنی داری با سایر تیمارها داشت (05/0>P). قابلیت هضم دیواره سلولی بدون همی سلولز (ADF)، دیواره سلولی (NDF)، کربوهیدرات غیر فیبری (NFC) و قابلیت هضم چربی خام (EE) تفاوت معنی داری نداشت (05/0< p). در بیشتر صفات ترکیب لاشه در بین تیمارها اختلاف معنی داری وجود داشت (05/0>P). تیمار سطح 66 درصد خوراک گلوتن ذرت بهترین صفات لاشه را نسبت به سایر تیمارها نشان داد. میزان ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، خاکستر، چربی خام، فیبر خام، دیواره سلولی بدون همی سلولز و دیواره سلولی به ترتیب 96/87، 67/82، 66/21، 33/6، 5/3، 4/9، 55/37، 70/12 بود.

     نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج ذکر شده و قیمت ارزان این محصول، استفاده از خوراک گلوتن ذرت تا سطح 66 درصد توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: خوراک گلوتن ذرت، بره پرواری، مصرف خوراک، عملکرد رشد، صفات لاشه
  • مرتضی نعمتی*، محمد خوروش، غلامرضا قربانی، ابراهیم قاسمی، مهدی میرزایی، فرزاد هاشمزاده سیگاری، مصطفی نظری دولت آبادی، مجید سواری صفحات 73-90
    سابقه و هدف

    دانه غلات به طور معمول به منظور افزایش تراکم انرژی جیره گاوهای پرتولید مورد استفاده قرار می گیرند. از طرفی استفاده از منابع علوفه ای در جیره به منظور بهبود تخمیرات شکمبه ای و در نهایت حفظ سلامتی و بهبود تولید دام توصیه شده است. با توجه به نتایج ضد و نقیض گزارش شده در پژوهش های اخیر در رابطه با اثرات تغذیه منابع مختلف غله و علوفه ای در جیره گاوهای شیری بر آن شدیم مطالعه ای با هدف بررسی اثرات متقابل تغذیه منبع غله ای (جو و ذرت) و علوفه ای جیره (یونجه و سیلاژ ذرت) بر عملکرد تولیدی گاوهای شیری هلشتاین طراحی و اجرا کنیم.

    مواد و روش ها

    تعداد 8 راس گاو شیرده هلشتاین با میانگین تولید شیر 2 ± 2/46 کیلوگرم در روز مورد استفاده قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح مربع لاتین تکرار شده 4×4 به روش فاکتوریل2×2 با 4 تیمار و طی 4 دوره 21 روزه انجام شد. فاکتور اول نوع غله مورد استفاده در جیره (جو یا ذرت) و فاکتور دوم منبع علوفه مورد استفاده (یونجه یا سیلاژ ذرت) بود.جیره های آزمایشی به صورت کاملا مخلوط شده دو بار در روز تغذیه (در ساعت های 7 و 17) و شیردوشی دام ها 4 بار در روز (ساعت های 4، 10، 16 و 22) صورت می گرفت. نمونه گیری های انجام شده شامل جمع آوری نمونه خوراک ارایه شده و باقی مانده آن، تولید و ترکیبات شیر، مایع شکمبه و ثبت رفتارهای تغذیه ای دام ها بود.

    یافته ها

    مصرف ماده خشک (4/23 در مقابل 9/21 کیلوگرم در روز)، شیر تولیدی (9/46 در مقابل 5/44 کیلوگرم در روز) و درصد چربی شیر (12/3 در مقابل 88/2 درصد) در تیمارهای حاوی دانه آسیاب شده ذرت بیشتر از تیمارهای حاوی دانه جو بود (05/0 <P). نیتروژن مصرفی در تیمارهای بر پایه دانه آسیاب شده ذرت بالاتر اما نیتروژن شیر که شاخصی از بازدهی استفاده از نیتروژن خوراک می باشد در این تیمارها در مقایسه با دانه آسیاب شده جو کمتر بود. اثرات منبع علوفه جیره بر مصرف خوراک و تولید شیر معنی دار نبود اما علوفه خشک یونجه در مقایسه با سیلاژ ذرت موجب افزایش درصد چربی شیر شد (08/3 در مقابل 92/2 درصد). استفاده از منبع علوفه ی سیلاژ ذرت در جیره موجب افزایش زمان نشخوار و کل زمان جویدن به صورت دقیقه در روز و دقیقه به ازای کیلوگرم ماده خشک مصرفی گردید (05/0 <p). اگرچه گاوهای مصرف کننده سیلاژ ذرت مدت زمان بیشتری را صرف مصرف هر کیلوگرم ماده خشک خوراک کردند اما گاوهای مصرف کننده علوفه خشک یونجه در هر وعده غذایی ماده خشک بیشتری را مصرف کردند. مصرف دانه آسیاب شده ذرت در مقایسه با دانه آسیاب شده جو سبب تمایل به افزایش مصرف ماده خشک بیشتری در هر وعده غذایی گردید (1/0 =P).

    نتیجه گیری

    هرچند اثر متقابل فاکتورهای اصلی در این آزمایش بر فراسنجه های عملکردی گاوهای شیری معنی دار نبود، مصرف ماده خشک در هر وعده غذایی در زمان استفاده از دانه آسیاب شده جو در تیمارهایی بر پایه منبع علوفه ای سیلاژ ذرت در مقایسه با علوفه خشک یونجه کمتر بود اما در تیمارهایی برپایه دانه ذرت این پارامتر تحت تاثیر منبع علوفه قرار نگرفت. این موضوع بیانگر اثرات مثبت استفاده از منبع غله ای دانه ذرت در جیره های بر پایه سیلاژ ذرت جهت جلوگیری از کاهش مصرف خوراک می باشد. چرا که در جیره های حاوی سیلاژ ذرت نسبت به علوفه خشک یونجه به واسطه افزایش اندازه ذرات جیره و همچنین ایجاد اسیدیته بالاتر شکمبه انتظار کاهش مصرف خوراک وجود دارد که البته این حالت اسیدی بالاتر در صورت استفاده از دانه جو آسیاب شده در جیره تشدید خواهد شد.

    کلیدواژگان: دانه جو، دانه ذرت، سیلاژ ذرت، گاو شیری، یونجه خشک
  • بهروز یاراحمدی*، محسن محمدی ساعی، کریم قربانی، نادر پاپی صفحات 91-108
    سابقه و هدف

    رشد جبرانی اضافه وزنی است که در اثر فراهم آمدن شرایط دسترسی دام به غذای کافی بعد از یک دوره محدودیت غذایی به دست می آید. بنابراین دامی که تحت تاثیر یک دوره محدودیت غذایی قرارمی گیرد پس از تغذیه مجدد مخصوصا در اوایل دوره مذکور، دارای احتیاجات نگهداری کمتری در مقایسه با دامی است که تحت تاثیر دوره محدودیت غذایی قرار نگرفته است. با توجه پروار 320 هزار راس بره پرواری در استان لرستان در سال و امکان استفاده از محدودیت خوراک و در راستای ترویج استفاده از رشد جبرانی در پروار بره ها پروژه با هدف بررسی امکان تغییر روند سرعت رشد، پروار و ترکیبات فیزیکی و شیمیایی لاشه بره های پرواری نژاد لری از طریق راهکارهای کوتاه مدت، محدودیت خوراک مصرفی انجام شد.

     مواد و روش ها:

     برای انجام آزمایش تعداد 24 راس بره نر نژاد لری از شیر گرفته با میانگین وزن زنده 45/1±30 کیلوگرم انتخاب شدند. چهار جیره آزمایشی شامل 1) گروه شاهد (جیره پروار بدون محدودیت و در حد اشتها)؛ 2) گروه محدودیت 80 درصد اشتها 3) گروه محدودیت 70 درصد حد اشتها) 4) گروه محدودیت 60 درصد حد اشتها) بودند. در پایان آزمایش میزان افزایش وزن روزانه، وزن نهایی، ضریب تبدیل غذایی، بازده خوراک و خوراک مصرفی محاسبه شده و سپس از هر تیمار سه راس بره کشتار شدند. خصوصیات لاشه به همراه هزینه تولید برای هر کیلوگرم افزایش وزن، لاشه و گوشت لخم محاسبه شد. جهت تعیین ترکیب شیمایی گوشت درصد ماده خشک، خاکستر، چربی خام و پروتئین خام تعیین شد. داده های عملکرد، صفات لاشه و ترکیب شیمیایی لاشه در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار (هر تکرار شامل گروه 6 راسی و 3 راس برای صفات لاشه و ترکیب شیمیایی لاشه) توسط رویه مختلط آنالیز کوواریانس شد. مقایسه میانگین تیمارها با استفاده از آزمون توکی انجام شد.

     یافته ها:

     نتایج نشان داد بین وزن نهایی بره ها در پایان دوره محدودیت خوراک اختلاف معنی دار وجود داشت (05/0>P). در پایان تغذیه مجدد بین گروه شاهد و گروه های محدودیتی 70 و 80 درصد محدودیت خوراک اختلاف معنی دار مشاهده نشد (05/0>p). بین ماده خشک مصرفی روزانه بره ها در پایان دوره محدودیت خوراک اختلاف معنی دار وجود داشت (05/0>P). در پایان رشد جبرانی بین گروه شاهد و گروه های محدودیتی اختلاف معنی دار مشاهده نشد. در دوره تغذیه مجدد ضریب تبدیل خوراک در تیمارهای محدودیت خوراک نسبت به تیمار شاهد کاهش داشت. بازده خوراک روندی مشابه ضریب تبدیل خوراک در دوره محدودیت خوراک و رشد جبرانی در گروه های آزمایشی داشت. نتایج ترکیب فیزیکی لاشه در دوره تغذیه مجدد نشان داد که میانگین اکثر صفات لاشه در تیمار شاهد و 80 درصد خوراک با یکدیگر تفاوت معنی دار نداشته و بالاتر از دو گروه محدودیت 70 و 60 درصد خوراک بودند. در این بین وزن دنبه، درصد دنبه و چربی کل لاشه در تیمار شاهد بالاتر از کلیه گروه های محدودیت بود. نتایج نشان داد درصد گوشت لخم لاشه سرد در گروه های جبرانی بالاتر از تیمار شاهد بود. درصد ترکیبات شیمیایی لاشه در دوره محدودیت خوراک نشان داد ماده خشک، درصد پروتئین خام و چربی در تیمار شاهد بیشتر از تیمارهای محدودیت خوراک بود و بین تیمارها اختلاف معنی دار وجود داشت (05/0>P). در دوره تغذیه مجدد درصد پروتئین خام بیشتر از گروه شاهد بود.

     نتیجه گیری :

     این مطالعه مشخص نمود بره های تحت محدودیت 80 درصد خوراک به دلیل افزایش وزن بالاتر، ضریب تبدیل غذایی مناسب تر ازنظر وضعیت پرواری نسبت به بره های شاهد که در کل دوره در حد اشتها خوراک مصرف نمودند ارجحیت داشتند. همچنین درصد چربی کل لاشه کمتر و گوشت لخم بیشتر و درنهایت هزینه های تولید هر کیلوگرم لاشه و گوشت لخم پایین تری نسبت به سایر تیمارها داشتند.

    کلیدواژگان: تغذیه مجدد، خصوصیات لاشه، ضریب تبدیل خوراک، محدویت خوراک
  • صیاد سیف زاده*، جمال سیف دواتی، محمود صحرایی، وحیده رزم آذر، فاطمه بهکش نوشهری صفحات 109-124
    سابقه و هدف

    کروم در متابولیسم نشخوارکنندگان نقش مهمی ایفا می کند. شرایطی از جمله افزایش سرعت رشد، تنش و زیست فراهمی پایین کروم در منابع خوراکی، منجر به تخلیه ذخایر کروم در بدن شده و اختلالات متابولیکی و کاهش عملکرد رشد رخ می دهد. کروم یک عنصر ضروری برای حیوانات و انسان می باشد. این عنصر در قالب کمپلکسی به نام عامل تحمل گلوکز با بالا بردن تحمل گلوکز و حساسیت سلول های بدن به انسولین میزان انرژی بیشتری برای تولید و رشد دام فراهم می کند. کروم به عنوان کوفاکتور انسولین شناخته شده و بیان شده است که برای فعالیت برخی آنزیم های خاص، تثبیت پروتئین ها و اسید های نوکلییک ضروری می باشد. بنابراین اختلال در متابولیسم پروتئین و کربوهیدرات ها سبب کاهش حساسیت انسولین در بافت ها می شود لذا در زمان کمبود کروم و شرایط استرس زا کاهش وزن بدن مشاهده می شود. کروم با کاهش رادیکال های آزاد سبب بهبود وضعیت سلامتی شده و همچنین با کاهش میزان کورتیزول خون سبب تحریک سیستم ایمنی و مقاوم شدن بدن در برابر بیماری های در زمان تنش می شود. هدف از این پژوهش بررسی اثرات مکمل کروم-متیونین بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی و وضعیت سلامت گوساله های شیرخوار تحت تنش گرمایی بود.

     مواد و روش:

    بدین منظور تعداد 30 راس گوساله هلشتاین با میانگین سنی 1 الی 8 روز و میانگین وزنی 2±39 کیلوگرم به صورت یک آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 2 تیمار و 15 تکرار انتخاب شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره پایه بدون مکمل کروم و 2) جیره پایه به همراه 05/0 میلی گرم کروم-متیونین بر حسب وزن متابولیکی بودند. مصرف خوراک به صورت روزانه و وزن بدن در روزهای تولد، 30، 60 و 65 دوره پرورشی ثبت و ضریب تبدیل خوراک برای هر گروه محاسبه گردید. برای تعیین فراسنجه های خونی در زمان های 30 و 65 روز دوره پرورشی از سیاهرگ گردنی وداج خون گیری به عمل آمد. میانگین ماکزیم شاخص دمایی-رطوبتی در طول دور پرورشی 2/91 ثبت گردید که نشان از تنش حرارتی شدید بود. 

    یافته ها:

     نتایج نشان دادند استفاده از مکمل کروم متیونین در گوساله های شیرخوار تحت استرس گرمایی تاثیر معنی داری بر میزان مصرف خوراک، وزن نهایی، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی و رشد اسکلتی در طی ماه های اول، دوم و کل دوره پرورشی ایجاد نکرد. غلظت خونی گلوتاتیون پراکسیداز تحت تاثیر مکمل کروم متیونین قرار گرفت بطوریکه میزان غلظت خونی گلوتاتیون در گوساله های دریافت کننده مکمل کروم 78/57 در مقابل 19/47 واحد بر گرم بود (04/0>P). همچنین تعداد تنفس و ضربان قلب در گوساله های دریافت کننده مکمل کروم پایین بود بطوریکه به لحاظ عددی تعداد تنفس و ضربان قلب در گوساله های مکمل شده با کروم- متیونین بتریتب برابر با 70/50 در مقابل 40/54 با در دقیقه و 10/98 در مقابل 50/104 بار در قیقه بودند. اما نمره قوام مدفوع و دمای رکتوم تحت تاثیر مصرف کروم در گوساله ها قرار نگرفتند.

    نتیجه گیری

    استفاده از کروم متیونین در گوساله های شیرخوار سبب بهبود غلظت گلوتاتیون پراکسیداز، قوام مدفوع و دمای رکتوم گردید اما تاثیری بر عملکرد رشد و اندازه اسکلتی نداشت.

    کلیدواژگان: عملکرد رشد، کروم- متیونین، فراسنجه های خونی، گوساله هلشتاین
  • فرزاد قنبری*، انیس کریم کشته، یوسف مصطفی لو، اشور محمد قره باش صفحات 125-144
    سابقه و هدف

    نشخوارکنندگان پر تولید به مقدار بالای پروتئین عبوری در شکمبه نیاز دارند. محققین ارتباط بین افزایش تولید و کاهش تجزیه شکمبه ای پروتئین را گزارش کرده اند. پنبه دانه یک خوراک متداول در تغذیه نشخوارکنندگان به علت محتوی بالای الیاف، انرژی و پروتئین خام می باشد. اما تجزیه پذیری پروتئین خام این ماده خوراکی در شکمبه نسبتا بالا می باشد. روش های مختلف عمل-اوری خوراک برای کاهش تجزیه شکمبه ای پروتئین ارایه شده اند که از جمله می توان به فرایند حرارتی اشاره کرد. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر عمل آوری حرارتی بر ترکیب شیمیایی و کینتیک تجزیه شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام پنبه دانه و تاثیر آن بر عملکرد رشد بره های دالاق بود. 

    مواد و روش ها:

     پنبه دانه مورد استفاده در این پژوهش به مدت 15 دقیقه با درجه حرارت های 115 و 125 درجه سانتی گراد عمل آوری شد. پس از عمل آوری، ماده خشک، خاکستر و ماده آلی، عصاره اتری، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی مطابق با روش های استاندارد تعیین شدند. آزمایش تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام با تکنیک کیسه های نایلونی و با استفاده از سه راس گوسفند نر دالاق مجهز به فیستولای شکمبه ای انجام شد. قابلیت هضم برون تنی و فراسنجه های تخمیری نمونه ها با استفاده از روش کشت بسته تعیین شدند. آزمایش عملکردی به مدت 56 روز و با استفاده 18 راس گوسفند 6 ماهه دالاق با میانگین وزن 69/2±75/34 کیلوگرم انجام شد. بره ها به 3 گروه مساوی تقسیم شده و هر گروه یکی از جیره های (تیمار) حاوی پنبه دانه عمل-آوری نشده، و عمل آوری شده با درجه حرارت 115 و 125 درجه سانتی گراد را دریافت کردند. جیره ها ایزوکالریک و ایزونیتروژنوس بودند. صفات عملکردی شامل افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک اندازه گیری شدند. در پایان آزمایش، خون گیری از گوسفندان برای تعیین شکنندگی گلبول های قرمز، فراسنجه های خونی و آنزیم های کبدی انجام شد. تجزیه آماری داده های حاصل از این آزمایش با استفاده از نرم افزار آماری (1/9) SAS و رویه GLM انجام شد. برای مقایسه میانگین ها از آزمون حداقل تفاوت معنی دار استفاده شد.

     یافته ها:

     عمل آوری تاثیری برترکیب شیمیایی پنبه دانه نداشت (05/0< p). بخش سریع تجزیه، ثابت نرخ تجزیه و تجزیه پذیری موثر ماده خشک و پروتئین خام پنبه دانه در اثر فرایند حرارتی کاهش یافت (05/0 >P). تاثیر حرارت 125 درجه سانتی گراد در کاهش تجزیه پذیری بیشتر از حرارت 115 درجه سانتی گراد بود. به طوری که تجزیه پذیری موثر پروتئین خام در سرعت های عبور 2، 5 و 8 درصد در ساعت از به ترتیب 88/84، 26/79 و 15/75 درصد در شاهد به 26/83، 79/75 و 81/70 درصد در نمونه عمل-آوری شده با 115 درجه سانتی گراد و 32/82، 34/73 و 63/67 درصد در نمونه عمل آوری شده با 125 درجه سانتی گراد کاهش یافت. تیمار حرارتی تاثیری بر قابلیت هضم برون تنی، عامل تفکیک، توده میکروبی تولید شده و بازده آن نداشت. (05/0 < p). اما بازده تولید گاز در اثر عمل آوری با حرارت 125 درجه سانتی گراد (76/40 میلی لیتر) نسبت به شاهد (02/47 میلی لیتر) کاهش یافت (05/0 >P). فرایند حرارتی پنبه دانه تاثیری بر صفات عملکردی دام ها نداشت (05/0 < p). هر چند که افزایش وزن روزانه در گوسفندان تغذیه شده با پنبه دانه حرارت داده شده به طور قابل توجهی بالاتر از گروه شاهد بود. تغذیه پنبه دانه عمل آوری شده با حرارت تاثیری بر شکنندگی گلبول های قرمز خون، متابولیت های خونی و آنزیم های کبدی نداشت (05/0 < p). 

    نتیجه گیری:

    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که هر چند عمل آوری با درجه حرارت های 115 و 125 درجه سانتی گراد در مدت زمان 15 دقیقه باعث کاهش تجزیه پذیری موثر پنبه دانه در شکمبه شد، اما تاثیری بر فراسنجه های خونی و عملکرد بره ها نداشت. پژوهش های بیشتری برای تعیین میزان بهینه درجه حرارت و مدت زمان اعمال آن برای بهبود ارزش تغذیه ای پنبه دانه لازم است.

    کلیدواژگان: پنبه دانه، عمل آوری حرارتی، عملکرد، کینتیک تجزیه شکمبه ای، بره های دالاق
|
  • Saeed Zerehdaran *, Fateme Ghobakhloo, Mehdi Jabbari Nooghabi, MohammadMahdi Shariati Pages 1-22
    Background and objectives

    Meta-analysis method was used for gathering studies done on genetic parameters estimation in Holstein cows to increase the accuracy of estimations. For this purpose, data from 96 articles on genetic parameter estimation of productive and reproductive traits on Iranian Holstein dairy cows were used. Productive traits were milk production, amount of milk fat, amount of milk protein, milk fat percentage and milk protein percentage and reproductive traits were age at first calving, calving interval, dry days, open days, pregnancy period and lactation period.

    Materials and methods

    First, heritability estimates, genetic and phenotypic correlations were obtained from articles. After data preparation, the meta-analytical model with random effects using Metacor package, R 3.3.1 software and CMA ver.3 software were used for estimating weighted average of heritability and genetic and phenotypic correlations, standard errors and 95% confidence interval for productive and reproductive traits. Investigating available studies showed high heteroginty among studies. Therfore, using fixed model meta-analysis was not possible for estimating weighted average of effects. Data were reanalysid using CMA software and results of random model meta-analysis were reported as final results.

    Results

    The weighted average of heritability for productive traits in dairy cows were between 0.19 and 0.27. Milk protien percentage had the highest (0.27) and milk fat had the lowest (0.19) heritability estimates amonge productive traits. The weighted average of heritability for reproductive traits was in the range of 0.03 to 0.14. Pregnancy period (0.14) had the highest and open days had the lowest (0.03) heritability estimates amonge reproductive traits. The weighted average of genetic correlations of productive and reproductive traits was in the range of -0.56 to 0.88 and the mean weight of the phenotypic correlations of traits was in the range of -0.42 to 0.83. Comparing the results of meta-analysis in present study with the results of individual studies showed that aggregating studies and analyzing by meta-analysis improves the accuracy of the results through reducing standard errors. For example, in studied articles the range of heritability estimates for milk production were between 0.047-0.41, for milk fat were between 0.05-0.56 and for milk protein were between 0-0.7. However, after using meta-analysis method, these ranges were reduced to 0.23-0.25 for milk production, 0.17-0.21 for milk fat and 0.19-0.29 for milk protein. In addition, because of aggregating studies and increasing the amount of data, standard error of estimates in meta-analysis were considerably reduced compared to standard error of estimates in individual studies, especially for productive traits.

    Conclusion

    Using methods like Meta-analysis will increase the performance of breeding programs and will improve genetic progress of economic traits of animals by gathering all available information, especially for populations with no or not accurate data.

    Keywords: genetic parameters, Genetic, phenotypic correlation, Heritability, Holstein, meta-analysis
  • Mohammad Porrkhalily *, Mohammad Chamani, Alireza Seidavi, Aliasghgar Sadeghi Pages 23-38
    BACKGROUND AND OBJECTIVE

    Foot and Mouth Disease is a highly contagious disease of animal that is one of the major barriers to the provision of livestock health and livestock products. This experiment was conducted to investigate the effects of herbal medicines Ashitex and Imion on improving complications of Foot and Mouth Disease, decreasing stress hormones and increasing immune response in sick cows.

    Materials and Methods

    In this study, two herbal medicines, Ashitex and Imion, were orally sprayed and to investigate their effects on the improvement of complications of Foot and Mouth Disease, decrease of stress hormones and increase of immune response in cows affected by Foot and Mouth Disease. Ashitex and Imion, were orally sprayed to investigate their effects on improving the complications of Foot and Mouth Disease., reducing stress hormones and enhancing the immune response in cows with Foot and Mouth Disease. Ashitex is a blend of Turmeric, Myrrh, Mazoo and Liquorice, and Imion drug is based on Purple Coneflower. The experiment was performed on 75 cows with Foot and Mouth Disease. To obtain fully practical field results consistent with the cattle storage conditions, no changes were made to the storage conditions, such as feeding, light, temperature and other conditions, and only the cows were blocked and distributed in the prepared boxes. Treatments consisted of: 1-vinegar (control), 2-Ashitex, 3-Ashitex and Imion, 4-Vinegar and Imion, and 5-Vinegar and Ashitex. All treatments were applied for ten days. Ashitex was sprayed 20 ml twice daily. Imion was also given orally to the animal twice daily, 100 ml each time. At the beginning and end of the treatment period, blood samples were taken from the jugular vein of the cows to examine interleukin II gene expression, immune responses, and changes in cortisol and corticosterone hormones.

    Findings

    The second treatment (Ashitex) had the best performance on the appearance and general health of cows with Foot and Mouth Disease. The use of herbal medicine Ashitex improved the appearance and clinical conditions, as well as decreased stress hormones and increased expression of the gene effective in inflammation of cows with Foot and Mouth Disease. Imion also increased the production of immunoglobulin G in cows with previously vaccinated Foot and Mouth Disease and increased the immune response. According to the results of this study, it can be generally concluded that the combination of Turmeric, Licorice, Mazoo and Myrrh, as well as Purple Coneflower and extract and purify them can be effective in the treatment of Foot and Mouth Disease. Reduce, and maybe even retrofit.

    Conclusion

    According to the results, the use of these two herbal medicines due to their combined effect and faster return to normal status and production cycle than other treatments is recommended to treat Foot and Mouth Disease.

    Keywords: Corticosterone, cortisol, Foot-and-Mouth Disease, Immunoglobulin G, Interleukin II
  • Hossein Abdollahy, GholamReza Dashab *, Mohammad Rokouei, Mehdi Sargolzaei Pages 39-56
    Background and objective

    The availability of thousands of polymorphic single nucleotides (SNPs) spread across the genomes made it possible to use genome-wide marker information to predict total breeding value in the implementation of genomic selection. The interaction between several gene loci contributes to the phenotypic changes associated with the expression of complex polygenic traits. The present study aimed to compare the performance of different models with additive and non-additive genetic effects, especially epistasis effects in predicting variance components and genomic breeding values as well as QTN in a dairy cow population based on Bayes Lasso model.

    Materials and methods

    A population of dairy cattle was simulated based on a choice of four pathways to maximize the rate of genetic progress over ten generations with an effective size of 100 individuals in the base population. The genomic structure was assumed consisting of 3 chromosomes with a length of 100 cM and On each chromosome were located 1000 markers 2 allelic markers with a frequency of 0.5. 50 QTL double alleles with equal frequency were randomly assigned to each chromosome. For QTL allelic effects, a gamma distribution with a parameter slope of 0.4 was used in QMSim software and sampling was performed. Phenotypic and genotypic data of the last 10 generations were used for analysis. Marker effects, variance components and genetic parameters were estimated using the Bayes Lasso method in the form of 6 statistical models, that model 1 includes only the marker additive effects, model 2 includes the polygenic effects of animal, model 3 includes the combined effects of additive marker effects and polygenic effects of animal, model 4 includes the dominance effect of markers and polygenic effects of animal, model 5 includes the dominance and additive effects of markers in addition to the polygenic effects of animal, and finally, model 6 includes the additive, dominance and epistatic effects of markers in addition to the polygenic effects of animal. To control the type I error in estimating marker effects, Bonferroni test was used at 1% probability level.

    Results

    The results of this study showed that the additive model or the polygenic model alone could not show the missing or hidden variance, in such a way that adding non-additive genetic effects including dominance and epistatic effects reduced the residual variance effects. Also in the complete model including additive and non-additive effects, the total genetic variance increased. With the addition of non-additive effects in the statistical model the Hertability in the broad sense was increased and the Hertabilitity in the narrow sense of trait decreased. The accuracy of breeding value estimation in model 1 was the lowest and in models 3 to 6 was the same. Model 5 with the lowest false positive QTN and the highest true positive proportion was the appropriate model for genetic evaluation of the studied traits. By including polygenic and non-additive effects in the model, the number of false positive errors was reduced.

    Conclusion

    The results of this study showed that the components of additive and dominance variance markers had a small share in the genetic diversity of the studied trait, but the polygenic effects of animal and epistatic had the largest share in the exploring of genetic diversity of trait. The results also showed that the major contribution of gene loci in the exploring of traits is related to additive genes with an additive effect that have a normal distribution. Ignoring non-incremental effects causes inflammation in the additive variance of the trait.

    Keywords: Dairy Cattle, Genomic selection, Variance components, Bayes LASSO, Nonadditive effects
  • Mohammad Eteraf *, Asad Teimouri Yansari, Yadollah Chashnidel Pages 57-72
    Background and objectives

    Considering that about 70 to 75 percent (in developed countries about 50-60 percent) of the total production costs related to livestock feed. One of the economical ways of producing is to use waste from agricultural and industrial activities, One of the industrial wastes of corn gluten feed that is used in the feeding of dairy cattle, sheep. A little comparison of performance, Carcass traits and digestibility has done of the same energy and protein feeds in sheep. The aim of this study, was the replacement of Soybean meal with corn gluten feed in the diet of fattening lambs and the investigate effect of it on performance, Carcass traits and digestibility.

    Materials and methods

    This experiment was conducted in a completely randomized design with Four diets (Treatment) containing 0, 33, 66 and 100 percent Corn gluten feed was substituted with soybean meal on fattened lambs. Six lambs were given to each treatment (Repeat) with the age of about three months. Animals were individually located in separate cages for 84 days (15 days adaptation period). The protein and energy content of diets were equal. Dry matter, ash, crude fiber, and crude fat were determined according to AOAC (2000), crude protein was determined by Coldall method (AOAC, 2000), NDF, ADF and by van Sost (1991).

    Results

    The highest daily feed intake was for lambs fed 100% corn gluten and the lowest daily feed for lambs fed 66% corn gluten (P <0.05). reatments containing 66% corn gluten feed had the highest body weight (P <0.05). In most periods, 66% of corn gluten feed showed the highest weight gain (P <0.05). Feed conversion ratio of lambs receiving 66% corn gluten feed improved in most periods (P <0.05). The digestibility of dry matter, organic matter and protein was 66% higher and significantly different from other treatments (P <0.05). Digestibility of cell wall without hemicellulose (ADF), cell wall (NDF), nonfibrous carbohydrate (NFC) and crude fat digestibility (EE) were not significantly different (P <0.05). There were significant differences among treatments for all carcass composition (P <0.05). The 66% corn gluten level treatment showed the best carcass traits compared to the other treatments. Dry matter, organic matter, crude protein, ash, crude fat, crude fiber, cell wall without hemicellulose and cell wall were 87.96, 82.67, 21.66, 6.33, 3.5, 9.4, 37.55, 12.70.

    Conclusion

    According to the results mentioned and low-cost corn gluten feed, use of corn gluten feed up to 66% in lambs is recommended.

    Keywords: Corn gluten feed, lamb feed, feed intake, Growth performance, carcass traits
  • Morteza Nemati *, Mohammad Khorvash, Gholamreza Ghorbani, Ebrahim Ghasemi, Mehdi Mirzaee, Farzad Hashemzade, Mostafa Nazari, Majid Savari Pages 73-90
    Background and objectives

    Grains are typically used as energy-efficient ingredients for high-yielding cows. On the other hand, the use of forage sources in the diet is recommended to improve ruminally fermentation and ultimately maintain health and improve livestock production. Given the contradictory results reported in recent research on the effects of feeding of different sources of grain and forage in dairy cows, we conducted a study aimed at investigating the interaction effects of grain (barley and corn) and forage (alfalfa and corn silage) source in rations on the productive performance of Holstein dairy cows.

    Materials and Methods

    Eight Holstein dairy cows (milk production: 46.2 ± 2 kg / day) were used to investigate the interactions between dietary source of grain and forage on productive performance. This experiment was conducted in a 4 × 4 Latin square design with a 2 × 2 factorial arrangement with 4 treatments over 4 periods of 21 days (15 days for dietary adaptation and 6 days for data collection). The first factor was the source of grain used in the diet (barley or corn) and the second factor was the source of forage used (alfalfa or corn silage). Experimental diets were fed as total mixed ration twice daily (7:00, 17:00) and milking was done 4 times daily (4:00, 10:00, 16:00, 22:00). Sampling was performed to collect feed samples and their residues, milk production and composition, rumen fluid, and animal feeding behaviors.

    Results

    Dry matter intake (23.4 vs. 21.9 kg / day), milk yield (46.9 vs. 44.5 kg / day) and milk fat percentage (3.12 vs. 2.88%) in treatments containing corn grain were more than treatments containing barley grain (P <0.05). Nitrogen uptake was higher in corn-based treatments, but milk nitrogen, an indicator of feed nitrogen utilization efficiency, was lower in these treatments compared to barley grain. The effects of dietary forage source on feed intake and milk production were not significant, but dry alfalfa hay increased the percentage of milk fat compared to corn silage (3.08 vs. 2.92 percent). The use of corn silage forage increased the rumination time and total chewing time as minute per day and minute per kg of dry matter consumed (P <0.05). Although cows consuming corn silage spent more time for eating per kg of dry matter, but cows consuming alfalfa hay consumed more dry matter per meal. Consumption of corn compared to barley tended to increase dry matter intake per meal (P = 0.1). Percentage and amount of milk fat produced as well as fat-corrected milk production had a direct relationship with ruminal pH at three hours after morning feeding (P <0.05).

    Conclusion

    Although the interaction of main factors in this experiment on functional parameters of dairy cows was not significant, but dry matter intake at each meal when using barley grain in treatments based on corn silage as forage source compared to dry forage Alfalfa was lower but not affected by forage source in treatments based on corn grain. This demonstrates the positive effects of using corn grain in corn silage-based diets to prevent reduced feed intake. Because diets containing corn silage compared to dry alfalfa hay are expected to decrease feed intake due to increased feed particle size as well as higher rumen acidity, however, this higher acidic state will be exacerbated if ground barley grain be used in the diet.

    Keywords: Alfalfa.Barley grain, corn grain, Corn silage, Dairy cow
  • Behrouz Yarahmadi *, Mohsen Mohamadi Saei, Krim Ghorbani, Nader Papi Pages 91-108
    Background and objectives

    Compensatory growth is the overweight that is achieved by providing the animal with access to adequate food after a period of nutritional restriction. Therefore, a livestock that is affected by a period of feed restriction after re-feeding, especially at the beginning of this period, has less maintenance requirements compared to a livestock that has not been affected by the feed restriction period. Considering the feedlot of 320,000 fattening lambs in Lorestan province per year and the possibility of using feed restriction to promote the use of compensatory growth in lamb fattening, the project was carried out aims to investigate the possibility of process changing the growth rate, fattening and physical and chemical composition of carcass lambs Lori breed by short-term strategies of feed restriction.

    Materials and methods

    Twenty male Lori lambs with a mean live weight of 30±1.45 kg were selected for the experiment. The four experimental diets included 1) the control group (fattening diet without restriction and ad libitum); 2) 80% ad libitum group 3) 70% ad libitum group 4) 60% ad libitum group. At the end of experiment, daily weight gain, final weight, feed conversion ratio, feed efficiency and feed intake were calculated and then three lambs were slathered from each treatment. Carcass characteristics were calculated with the cost of production per kg of weight gain, carcass and lean meat. Percentage of dry matter, ash, crude fat and crude protein were determined for meat chemical composition. Performance data, carcass traits and chemical composition of carcass were completely randomized design with four replications (each replication including six lambs and three for carcass traits and carcass chemical composition) by analysis of covariance means of mixed model procedure. Comparison of mean treatments was performed by Tukey test.

    Results

    Results showed that there were significant difference between the final weight of lambs at the end of feed restriction period (p < 0.05). At the end of the re-feeding, no significant differences were observed among the control treatment with 70% and 80% feed restriction groups (P>0.05). There were significant difference among intake dry matter of lambs at the end of feed restriction period (p < 0.05). At the end of compensatory growth, no significant difference was observed between control and restraint groups. During the re-feeding period, feed conversion ratio was lower in feed restraint treatments compared to control treatment. Feed efficiency was similar to feed conversion during feed restriction and re-feeding period in the experimental groups. Results of physical composition of carcass during re-feeding showed that the average of most carcass traits in control and 80% of feed restriction treatments had no significant difference and were higher than 70 and 60% of feed restriction. Meanwhile, the fat tail weight and percentage and total carcass fat were higher in the control group than in all control groups. The results showed that the percentage of cold carcass lean meat in the compensatory groups was higher than the control treatment. Percentage of carcass chemicals in feed restriction period showed that dry matter, percentage of crude protein and fat in control treatment were higher than feed restriction treatments and there were significant difference among treatments (P <0.05). The percentage of crude protein in the re-feeding period was higher than the control group.

    Conclusion

    This study showed that lambs with 80% restriction of feed due to higher weight gain, feed conversion ratio were more favorable in terms of fattening condition than control lambs who consumed feed during whole period. Also, this treatment was the total carcass fat percentage lower and lean meat higher and ultimately, the production costs per kg carcass and lean meat were lower than other treatments.

    Keywords: carcass characteristics, Feed conversion ratio, feed restriction, Re-feeding
  • Sayyad Seifzadeh *, Jamal Seifdavati, Mahmud Sahraei, Vahideh Razmazar, Fatemeh Behkeh Noshahry Pages 109-124
    Background and objective

    Chromium (Cr) plays an important role in ruminant’s metabolism. Situations such as accelerating growth, stress and low bioavailability of Cr in feedstuffs, result in depletion of chromium stores of body, therefore, metabolic disorders and growth retardation occurs. Chromium is an essential element for animals and humans It functions as cofactor for insulin and it is assumed to be essential for activation of certain enzymes and stabilization of proteins and nucleic acids Therefore, impaired carbohydrate and protein metabolism, decreased insulin sensitivity in peripheral tissues and thereby decreased weight gain would be expected in Cr-deficient individuals especially under stressful conditions. Chromium improves health by reducing free radicals and also stimulates the immune system and makes the body more resistant to diseases during stress by lowering blood cortisol levels. The aim of this study was to investigate the Effects of chromium-methionine on growth performance, blood parameters and health of Holstein suckling calves under heat stress.

    Material and methods

    For this experiment, 30 newly-born Holstein calves (average age 1-8 days), average weight 39±1 kg) were used in a completely randomized arrangement with 2 treatments and 15 replications. The experimental treatments were: 1) Basal diet without any additive (control), 2) Basal diet with 0.05mg of chromium-methionine. Daily feed intake were recorded daily and body weight were recorded at birth days, 30, 60 and 65 breeding periods and feed conversion ratio was calculated for each group. The average maximum temperature–humidity index was 91.2 U, indicating severe environmental heat load.

    Results

    The results showed that the use of chromium methionine supplementation in calves under heat stress had not a significant effect on feed intake, final weight, daily weight gain, feed conversion ratio and skeletal growth during the first, second and entire breeding months. The blood concentration of glutathione peroxidase was affected by chromium methionine supplementation, while the blood concentration of glutathione in calves receiving chromium supplementation was 57.78 versus 47.19 u/g (P <0.04). Respiration rate, breaths/min and heart rate in calves receiving chromium were low, so that numerically the number of breaths and heart rate in chromium-methionine-supplemented calves was 50.50 versus 54.40 per minute and 10 / 98 were in front of 10/50 times. Rectal temperature and fecal score were not affected by chromium intake in calves.

    Conclusion

    Results of this experiments showed that the use of chromium methionine in suckling calves improved glutathione peroxidase concentration, fecal score and rectal temperature but had no effect on growth performance and skeletal size

    Keywords: Growth performance, chromium-methionine, blood parameters, Holstein calf
  • Farzad Ghanbari *, Anis Karim Koshte, Yousef Mostafaloo, Ashoormohammad Gharehbash Pages 125-144
    Background and objectives

    High producing ruminants require a significant amount of rumen escape protein. Researches have reported a correlation between increased yield and decreased ruminal degradation of crude protein (CP). Cottonseed is a common feedstuff for ruminants due to its high fiber, energy and protein. But the CP degradability of this ingredient is relatively high in the rumen. Several feed processing methods have been developed to decrease ruminal CP degradation such as heat treatment. The aim of this study was to investigate the effect of heat treatment on chemical composition and rumen degradation kinetics of dry matter (DM) and CP of cottonseed and its effect on Dalagh lambs growth performance.

    Materials and methods

    The cottonseed used in this study was processed for 15 minutes at temperatures of 115 and 125 °C. After processing, dry matter (DM), Ash and organic matter (OM), ether extract (EE), crude protein (CP) and neutral detergent fiber (NDF) were determined according to standard procedures. Degradability trial of DM and CP was done by nylon bag technique using three rumen fistulated male Dalagh sheep. In vitro digestibility and fermentation parameters were determined with batch culture method. Performance trial was performed for 56 days using 18 six- month old Dalagh sheep with a mean weight of 34.75 2 2.69 kg. The lambs were divided into 3 equal groups and each group received one of the diets contained unprocessed cottonseed and heat processed cottonseed at temperatures of 115 and 125 °C. The diets were isocaloric and isonitrogenous. Performance traits including weight gain, feed intake and feed conversion ratio were measured. At the end of experiment, blood samples were taken from sheep to determine the osmotic fragility of red blood cells, blood parameters and hepatic enzymes. Statistical analysis of data from this experiment was performed using SAS (9.1) software and GLM procedure.

    Results

    Processing had no effect on chemical composition of cottonseed (p < 0.05). Washout fraction, degradation rate of b fraction and effective degradability of DM and CP decreased by heat processing (p < 0.05). The effect of 125 ° C on reducing degradability was greater than that of 115 ° C. So that effective degradability of CP at rumen out flow rates of 2, 5 and 8 percent/h reduced from 84.88, 79.26 and 75.15 percent in control to 83.26, 75.79 and 70.81 percent and 82.32, 73.34 and 67.63 percent in samples processed with 115 and 125 °C respectively. Heat treatment had no effect on in vitro digestibility of dry matter and organic matter, partitioning factor, microbial mass production and its efficiency (P>0.05). But gas yield was decreased (P <0.05) by 125 ° C heat treatment (40.76 ml) compared to control (47.02). Heat processing had no effect on performance traits of animals (P>0.05). However, the daily weight gain in sheep fed heat treated cottonseed was significantly higher than control. Heat treated cottonseed nutrition had no effect on osmotic fragility of red blood cells, blood metabolites and hepatic enzymes.

    Conclusion

    The results of this study showed that although processing with temperatures of 115 and 125 ° C for 15 minutes reduced the effective degradability of cottonseed in the rumen, but had no effect on blood parameters and performance of lambs. Further research is needed to determine the optimum temperature and duration of application to improve the nutritional value of cotton seed.

    Keywords: Cottonseed, Dalagh lambs, Heat processing, Performance, Ruminal degradation kinetics